Ronai and Ronai
AMERIKAI

Holmes elmebajával védekezik 2012. augusztus 10. péntek 10:35 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Holmes elmebajával védekezik
Centennial, Colorado/Cleveland, Ohio – James Eagan Holmes, a Denver melletti kisvárosban elkövetett mozivérengzés vádlottja ügyvédje szerint mentálisan beteg és pszichiátriai segítségre van szüksége. Eközben 250 ezer dollárban állapították meg egy másik férfi óvadékát, aki Holmeshoz hasonlóan felfegyverkezve jelent meg ugyancsak az új Batman-film egyik vetítésén, de egy szemfüles rendőr lekapcsolta, mielőtt tüzet nyithatott volna.
.
Daniel King, Holmes védője a legutóbbi meghallgatáson ismét több alkalommal hivatkozott védence elmeállapotára, és közölte, hogy a védelem fontolóra vette: beszámíthatatlansággal fog érvelni. King azt állítja, kliense, a Colorado Egyetem 24 éves volt neurológus hallgatója, aki nem sokkal diplomázás előtt hagyta ott az egyetemet, „próbált segítséget kérni mentális betegségéhez”.
.
A huszonnégyrendbeli szándékos emberöléssel és 116 rendbeli gyilkossági kísérlettel vádolt Holmes a Batman – A sötét lovag című film július huszadikai bemutatóján nyitott tüzet a közönségre egy aurorai moziban. Kinézetéből és viselkedéséből arra lehet következtetni, hogy a film negatív főhőse, Joker figurája „ihlette meg”. A vádlott többnapos borostával, lenőtt hajfestéssel, elhanyagolt küllemmel, rabruhában jelent meg a bíróságon.
.
.
Daniel King, az aurorai tömeggyilkos védője. Csak beszámíthatatlsanságra hivatkozhat
.
Craig Silverman denveri jogász, aki korábban védőügyvédként dolgozott, úgy véli, szinte biztos, hogy kollégái a beszámíthatatlanságra fognak hivatkozni, más út ebben az ügyben nincs is.
.
A periratok tanúsága szerint Holmes az egyetemi hallgatók rendelkezésére álló lelkigondozó szolgálathoz fordult; pszichiáterét, dr. Lynne Fentont korábban azzal vádolta meg több médium, hogy bár tudott arról, mire készül páciense, nem értesítette a hatóságokat, holott ebben az esetben a coloradói törvények alapján ezt megtehette volna. Később azonban az ABC News azt állította, hogy Fenton idejében értesítette az egyetemi rendőrséget, ám reakció valamiért nem történt. Egy rendőrt már kihallgattak az ügyben.
.
Az ügyben egyelőre teljes a hírzárlat, így az érintett pszichiáter sem nyilatkozhat, de William Sylvester bíró azt ígérte, újra megfontolja a médiának azt a kérését, hogy az üggyel kapcsolatos bizonyos dokumentumok elérhetővé válhassanak. Korábban a New York Times, az Associated Press, a Denver Post és a CBS News az Alkotmány idevágó szakaszára hivatkozva kérte az eljárás átláthatóvá tételét. Ez ellen a vád és a védelem is tiltakozik, szerintük korai lenne nyilvánosságra hozni bizonyos anyagokat, mert még nem zárult le a nyomozás.
.
.
Scott Smith
.
Eközben letartóztatták a 37 éves Scott Smitht, aki az aurorai eseményekre hátborzongatóan emlékeztető módon az ohiói Westlake-ben jelent meg – szintén az új Batman-film vetítésén –a moziban felfegyverkezve. Egy szolgálaton kívüli rendőrnek az tűnt fel, hogy a férfi a vetítés kezdete előtt fél órával érkezett meg egy jókora katonai málhazsákkal, és a leghátsó sorban foglalt helyet. A rendőr szolgálatba helyezte magát és átkutatta Smith poggyászát, amelynek során előkerült egyebek közt egy töltött 9 mm-es félautomata pisztoly két tartalék tárral, négy kés, orvosi géz és öngyújtótöltő folyadék.
.
Miután nem lehet rábizonyítani, hogy lövöldözni akart, valószínű, hogy büntetőjogi felelősségre vonásra sem kerül sor. Maga Smith azt állítja, azért ment fegyverrel a moziba, hogy szükség esetén meg tudja védeni önmagát és más ártatlan embereket. Ügyvédje, Matthew Bruce váltig állítja: „Ügyfelemnek nem állt szándékában bárkit bántani, ezt az egészet mértéktelenül felfújta a média.”
.
A bírói döntés értelmében Scott Smith – aki kutatáselemzőként dolgozik egy alváskutató cégnél – 250 ezer dolláros óvadék ellenében védekezhet szabadlábon. Emellett a moziból is kitiltották.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 1 szavazás)
Holmes elmebajával védekezik, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Egy ilyen NEUROLÓGUS orvoshoz se mennek szívesen, ez bolondabb a páciensnél!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Bator-y
    2012. augusztus 10. péntek
    15:06

    Ez nem meglepő, legfeljebb a többség nem lövöldöz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  3. Ezt tudtuk. Csak egy őrült képes ilyet tenni. Akkor meg miről beszélünk? Hogy lehet egyáltalán ezzel védekezni?
    .
    “The madman is not the man who has lost his reason. The madman is the man who has lost everything except his reason.”
    –Gilbert K. Chesterton
    .
    Ajánlott irodalom dr. Szász Tamás pszichiáter professzortól: http://www.szasz.com/manifesto.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. A másik fickó sztorija viszont érdekes. Ő pont az ellentét, ha valaki öldököli akar, akkor nem egy pisztolyt visz magával. Röhely. Nézzük meg Holmest.
    .
    Pont ez a gond, hogy nem lehetséges az önvédelem, mert lecsuknak, még ha nem is próbálkozol. Mondjuk biztos nem volt engedélye, különben nem kapcsolták volna le.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Lehet, hogy tul radikalisnak tunnik, de a legjobb megoldas egy peldatlanul gyors birosagi halalos itelet es azonnali vegrehajtasa lenne a legjobb. Mielott valami masik elmebeteg is ugy gondolja , hogy jo otlet ilyet csinalni es…. ( le sem merem irni ).
    Sajnos sok esetben pld Ukrajna kalapacsos gyilkosok, talaltak kovetokre es folytattak a gyilkossagokat stb
    Itt nem az emberi jogpkrol kell, hogy szoljon az itelet, hanem a jovobeli ( remelem soha ) elkovetokrol es azok elrettenteserol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Mégis szólt a zsaruknak Holmes gondozója? 2012. augusztus 8. szerda | AN

A pszichiáter közveszélyesnek tartotta „Jokert” 2012. augusztus 2. csütörtök | AN

Obama: Az AK 47-es katonák kezébe való 2012. július 27. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos