Ronai and Ronai
AMERIKAI

Holmes pszichiátere tudhatta volna, mi készül 2012. július 26. csütörtök 12:00 | AN Forrás: Fox News/CNN/MTI/Wikipedia

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Holmes pszichiátere tudhatta volna, mi készül
Aurora, Colorado – A többi ámokfutóval ellentétben a coloradói filmszínházi mészárlás elkövetője nem egy közösségi portálon harangozta be, hogy mire készül, hanem egy telerajzolt jegyzetfüzetben, amelyet egy pszichiáternek küldött el, közölte rendőrségi forrás alapján a Fox News. Eközben jelentősen, több mint 40 százalékkal megugrott a potenciális fegyvervásárlók száma Coloradóban az aurorai moziban elkövetett mészárlás nyomán, jelentette szerdán a CNN.
.
A James Eagan Holmes által feladott noteszt tartalmazó csomagot a Fox szerint hétfőn fedezték fel, miután egy hétig hevert felbontatlanul a Coloradói Egyetem postázójában. Az értesülést a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) nem erősítette meg és nem is cáfolta, mert az ügyben eljáró bíró, William Sylvester hírzárlatot rendelt el.
.
Az egyetem meg nem nevezett pszichiátriaprofesszorának elküldött noteszban a televízió forrása szerint Holmes részletesen, rajzokkal illusztrálva ecsetelte, hogy mire készül. A vérengzés elkövetésével gyanúsított, 24 éves férfi ideggyógyászatból készült doktorálni. Tanulmányait júniusban, egyelőre ismeretlen okból megszakította.
.
Holmes a hét végén, a legújabb Batman-film bemutatóján 12 embert megölt és további 58-at megsebesített egy moziban, Denver Aurora nevű elővárosában. A mészárlás első és egyben legidősebb áldozatát, az 51 éves Gordon Cowden ingatlanbecsüst szerdán temették el Denverben. A sebesültek közül húszan még mindig kórházban vannak, közülük 7 ember állapota válságos.
.
Holmest elkülönített zárkában tartják, és legalább egy időre maszkot adtak rá, mert megelégelték, hogy folyton leköpködi az őreit. A New York-i Daily News című bulvárlap úgy értesült, hogy Holmes a börtön egyik alkalmazottját arról faggatta, hogy hogyan ért véget a legújabb Batman-rész, a Sötét lovag – Felemelkedés, de az nem válaszolt neki.
.
Holmes ellen hétfőn emelnek hivatalosan vádat. Az államban elvileg létezik halálbüntetés, de annak 1977-es újbóli szövetségi engedélyezése óta csak egy ítéletet hajtottak végre: 1997. október 13.án méreginjekcióval tették el láb alól Gary Lee Davis erőszaktévő gyilkost. Azóta sem végeztek ki senkit, sőt, Bill Ritter kormányzó tavaly január 7-én, három nappal leköszönése előtt teljes és feltétel nélküli kormányzói kegyelemben részesítette poszthumusz a hetvenkét évvel korábban gyilkosság bűnrészeseként elítélt Joe Arridyt. Ez volt Colorado történelmében az első ilyen jellegű kegyelem; az indoklásban az állt, hogy a 23 éves, 46-os IQ-val rendelkező – gyakorlatilag gyengeelméjű – férfiből minden bizonnyal erőszakkal csikarták ki a beismerő vallomást. Ma már ugyan nem Ritter a kormányzó, de valószínűtlen, hogy utóda, a marihuána legalizálásáért és a hajléktalanokért sokat tevő demokrata, John Hickenlooper helyben hagyna egy halálos ítéletet.
.
A Coloradói Nyomozó Iroda tájékoztatása szerint az államban péntek és vasárnap között 2887 ember lőfegyver-vásárlási igényét vizsgálták meg. Ez 43 százalékkal több, mint az előző hét péntekje és vasárnapja között bejelentett adat, amikor 2012 személy esetében ellenőrizték, hogy alkalmas-e a fegyverbirtoklásra.
.
Coloradóban előírás, hogy mindenkinek, aki üzletben vagy kiállításon lőfegyvert kíván beszerezni, átvilágításon kell átesnie.
.
Hivatalos részről nem hangzott el magyarázat azzal kapcsolatban, hogy miért akar hirtelen ennyivel több ember fegyvert vásárolni, azonban hasonló tendenciát lehetett megfigyelni a Virginiai Műszaki Egyetemen 2007-ben elkövetett mészárlás és a 2011-es tucsoni lövöldözés után is. Az első helyszínen az ámokfutóval együtt 33 ember vesztette életét, a másodikon hat, tizenhárman pedig megsebesültek, köztük Gabrielle Giffords képviselő.
.
Megfigyelők szerint az ilyen tragédiákat követő sokk megelőző önvédelmi reflexet vált ki számos emberből.
.
A kérelmezők átvilágítására vonatkozó adatok ugyanakkor azt nem árulják el, hogy valójában hány lőfegyvert vásároltak Coloradóban az elmúlt hét végén, de a szaküzletekből megnövekedett forgalmat jelentettek, valamint azt, hogy a lőterek előjegyzési listái két hónapra előre megteltek.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Holmes pszichiátere tudhatta volna, mi készül, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. A szerencsétlen pszichiáter nem tudhatta, hogy mi van a borítékban.
    Hacsaknem már korábban is utalt a tervére a Holmes gyerek.
    Ha “kezelés alatt” volt már hosszabb ideje, akkor viszont műhiba miatt elő kell őt is rángatni.
    Kíváncsian várom a fejleményeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  2. Azt mondják hogy az idegorvosok előbb utóbb kezdenek olyanná válni mint a pácienseik. (Akit én ismertem (látásból ) ideg doki az tényleg flekós volt úgy ránézésre).
    Holmes már rögtön igy flekósan kezdte, biztos jó orvos lett volna, értett volna apáciensek nyelvén.
    “megugrott a fegyvervásárlási kedv” eső után köpönyeg, meg aztán a fegyvert ezentúl ugysem lehet a moziba bevinni. Ennek ellenére támogatnám a fegyverviselést természetesen sikeres pszichológiai és fegyvervizsga után.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  3. CommonSense
    Egyetértünk! Mint a másik cikkben :)
    Coloradóban ez eleve elég gázos, lásd a linket. De van, ahol még rosszabb.
    .
    A bűnözők definíció szerint nem tartják be a törvényeket. Még olyan országokban is, pl. Magyarországon, ahol gyakorlatilag szinte lehetetlen fegyvert szerezni, ölnek fegyverrel. Pont hogy reciprocitás van! Ha mindenkinek lehetne önvédelmi fegyvere, és használhatná is, akkor ilyen tragédiák nem fordulhatnának elő.
    .
    Obama innen indulhatna, eltörölni az ésszerűtlen fegyverviselési törvényeket, amelyek kiszolgáltatják a normális embereket a bűnözőknek:
    http://www.naturalnews.com/036549_Aurora_concealed_carry_gun_conf

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  4. Az elmét sajnos itt sem vizsgálják. Ez eredményezte az itteni egyetemi lövöldözêst. De, akkor mit is vizsgál az orvos?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  5. CommonSense: ” Azt mondják hogy az idegorvosok előbb utóbb kezdenek olyanná válni mint a pácienseik. (Akit én ismertem (látásból ) ideg doki az tényleg flekós volt úgy ránézésre).”

    Felhivnám a figyelmedet, hogy kevered a neurológiát a pszichiátriával. Ha Te teszed még elmegy de az már nagy baj, hogy a magyar újságirók aztán pláne keverik és nem tudják mi a különbség a neurology, psychiatry és a neuro science PhD program között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. b: “Ha “kezelés alatt” volt már hosszabb ideje, akkor viszont műhiba miatt elő kell őt is rángatni. Kíváncsian várom a fejleményeket.”
    A psziciátriai esetek 99%-a nem igényel zárt osztályon történö kezelést. A pszichiátria nem olyan, mint a belgyógyászat. hogy megmérem a vérnyomást, vagy a vércukrot és máris lehet szedni a gyógyszert.
    Minden pszichiátriai esetet nem lehet zárt ajtók mögött tartani,… akkor kiürülne az utca.
    Ilyen tragédiák korábbban is voltak és a jövöben is kivédhetetlenül lesznek. Sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  7. Az orvos olyan ember, aki alig ismert hatású gyógyszereket ír fel, még kevésbé ismert betegségekre, egyáltalán nem ismert pácienseknek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  8. Te, ezt az “Az orvos olyan ember…” kezdetű állat baromságot valahonnan valahová elmentetted, és minden orvos- gyógyszer- betegség témájú cikkbe bemásolod, egy laza control V mozdulattal?
    .
    Szánalmas, de komolyan… kb. ennyi a te Életbölcsességed is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  9. Igazad van voisine!
    Ezért tart még ma is ott az orvostudomány, mint a középkorban. Ezért halunk meg még ma is 30-40 éves korban.
    Igazad van. Csak egyre kérlek,… ne kezdj el lövöldözni a moziban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  10. Colombus:
    .
    - Nem ez volt az a féleszű, amelyik egyszer leállt neked pampogni, hogy márpedig te “beismerted”, hogy mérgeket gyártasz, mert valami olyasmit értelmezett, hogy neked van valamiféle közöd a gyógyszerekhez (és nem fogyasztóként)?
    .
    Emlékszek ám… :) Húúú, akkor iszonyatos hülyét csinált magából, nem véletlenül…
    .
    Amúgy az ilyeneknek te nyugodtan írhatsz bármilyen, tudományos statisztikát, ami kimutatja a modern gyógyszeripar, a gyógyászat, és az életminőség (és az átlagéletkor) ugrásszerű javulása közti korrelációt…
    .
    Az ilyen erre max. azt recskázza, hogy az csak hazugság, mert ez csak a gyógyszermaffia hazugsága, vagy ilyenek…
    .
    Tudod, hogy van ez; kis tudású kisemberek tipikus sértett hőbörgése.
    .
    :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  11. voisine egy olyan ember, aki egy általa kevéssé ismert fogalomkészlettel, szinte tartalmatlan szövegeket közöl, egyáltalán nem ismert olvasótársai felé :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  12. Elrád,
    Sajnálom, hogy leestél a létráról a teszkóban kecsappakolás közben és ezáltal sportbalesetet szenvedtél, de mint látom a fejedet is megütötted, ugyanis:
    soha az életemben nem keveredtem vitába cOLOMBUS-sal, akit tudása és kutatási eredményei miatt végtelenül tisztelek és innen is nagyon jó egészséget kivánok Neki és Családjának, valamint a munkájában további sikereket, USA-ban Japánban és szerte a világon, ahol ismerik és elismerik kutatási eredményeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  13. Nem szegyen a munka,csak kellemetlen))))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  14. Kedves voisine,
    -
    Ne bántsd Eldradot. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nekem nem ugyanaz a személy ugrott be azonnal, akivel kb egy éve játszadoztam és akiböl hintalovat csináltunk közösen. Tévedni emberi dolog. Bocs a tévedésért. Ha pedig a kritizált hozzászólásodat viccnek szántad vagy egyszerü sarkitásnak, akkor azt kell mondjam, hogy sok igazság van venne. Bonyolult az élet ugye? :-))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Jól van, vazelin, bolond vagy te, az is maradsz… de ezt a teszkót továbbra sem értem. Én is hasonlóakat kívánok néked, félelmetes tudásod kb. így villantsd meg bárhol, ahogy itt szoktad!
    .
    Mindenesetre várjuk további, magas szintű beírásaid! Ez a legutóbbi pl. egyszerűen remek volt, különös tekintettel az eddigi produktumaidra, meg hogy nem is erről szóltak a beírások, :)
    .
    Igaz, Colomnbus?
    .
    Jaj, ez a fiúka… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  16. Te vazelin, nem te vagy ezen a fotón? Kicsit megviseltnek tűnsz, de beírásaidból, valamint ebből a képből azért lejön egyfajta ős- bölcsesség… :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  17. Tessék, na mit mondtam?
    “A pszichiátriai kezelés tényére azt követően derült fény, hogy Holmes ügyvédjei felléptek az egyetemre a pszichiáternek a mészárlást megelőzően beküldött csomag – médiaértesülések szerint jegyzetfüzet – tartalmának titkosítása mellett. A gyanúsított jogi képviselői rámutattak, hogy “Holmes Doktor Fenton pszichiátriai páciense volt és a kettejük kommunikációja védett”.”
    http://hvg.hu/vilag/20120727_colorado_pszichiatria
    .
    Szóval bűnös a pszichiáter is. Miért is nem jelentette a rendőrségnek?
    Fogadok, hogy szedetett vele mindenfélét, aztán tessék.
    A szokásos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Öngyilkos lett a wisconsini ámokfutó 2012. október 22. hétfő | AN

Holmes elmebajával védekezik 2012. augusztus 10. péntek | AN

Mégis szólt a zsaruknak Holmes gondozója? 2012. augusztus 8. szerda | AN

Náci dúvad mészárolt Wisconsinban 2012. augusztus 7. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos