Ronai and Ronai
AMERIKAI

Amerika: Izrael nem tudja Iránt megállítani 2012. August 15. Wednesday 18:43 | AN Forrás: Jediot Achronot

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Amerika: Izrael nem tudja Iránt megállítani
Washington – Martin Dempsey, az egyesített amerikai vezérkar főnöke azt állította, egy, az iráni atomlétesítmények ellen intézett izraeli csapás talán visszavetné az iráni nukleáris ambíciókat, de annak programját teljesen nem semmisítené meg. Dempsey Leon Panetta védelmi miniszterrel közösen tartott sajtótájékoztatót.
.
Dempsey úgy fogalmazott, katonailag most is ugyanaz a véleménye, mint korábban volt, jóllehet hozzátette, „nem illetékes” az izraeliek terveit illetően, és amit mond, annak alapján mondja, amit képességeikről tud. Ennek alapján viszont nem tartja elképzelhetőnek, hogy az izraeliek teljesen megsemmisítsék az iráni atomprogramot, csak azt, hogy visszavessék.
.
Panetta a maga részéről azt hangsúlyozta, hogy a zsidó állam nem közölte az Egyesült Államokkal, hogy hamarosan meg kívánnák támadni Iránt. „Ezt már korábban is mondtam, most is mondom – nem hiszem, hogy döntést hoztak arról, hogy fognak vagy nem fognak, bemennek és megtámadják Iránt most”, fogalmazott kissé zavarosan a védelmi miniszter.
.
„Nyilvánvalóan független, szuverén országról van szó”, folytatta Panetta. „Végeredményben arra alapozzák az elhatározásaikat, ami szerintük az ő nemzetbiztonsági érdekeiknek a leginkább megfelel. De nem hiszem, hogy ezúttal döntést hoztak volna.” A miniszter hozzátette, hazája továbbra is úgy véli, hogy még helye van a tárgyalásos rendezésnek.”
.
Izraeli belpolitikai források az elhangzottakat úgy értékelik, hogy Barack Obama elnök az újraválasztása előtti megmérettetésben a lehető legkevésbé kíván megnyilvánulni, ezért tolja előtérbe Panettát és Dempseyt, ezzel figyelmeztetve Iránt: komolyan gondolja, hogy le kéne ülni tárgyalni, mert ha Izrael támad, Amerika „mossa kezeit”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 7 szavazatból)
Amerika: Izrael nem tudja Iránt megállítani, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék: , ,

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

50 Reader’s Comments

  1. Ez igaz lehet, mivel nem nuke használatával kezdené Izrael! :(((
    Egy kis türelem még biztosan van. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. …” zsidó állam nem közölte az Egyesült Államokkal, hogy hamarosan meg kívánnák támadni Iránt. ”

    Ez a kulcsmnondat Panetta beszédében, pillanatnyilag ez a “fájó pont”. Abban igaza van, hogy Izrael nem köt mindent az orrára, de ezt csak magának köszönheti. Nem kellett volna napra, órára bejelenteni az izraeli támadást. Igaz, ezt hónapokkal korábban követte el, de szerintem akkor is azért, hogy hátráltassa Izraelt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  3. A választás után nyilván máshogy fog nyilatkozni a hivatalba lépő elnök. Addig nyilvánvaló, hogy diszkréten hallgat, vagy mellébeszél mindenki. Panetta és Dempsey sem tehet mást, ők a “hoztam is, meg nem is”, magyar népmeséből ismert taktikájához folyamodva mondják, amit mondaniuk lehet ebben a helyzetben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  4. commandante
    2012. augusztus 16. csütörtök
    07:27

    “A választás után nyilván máshogy fog nyilatkozni a hivatalba lépő elnök”

    Ebben tévedsz. Ha Obama dupláz, már ismét nem lesz érdeke másképp nyilatkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. lehar
    2012. augusztus 16. csütörtök
    07:33
    Talán merészebb lesz, mert harmadszor már úgysem rúg labdába, csak legfeljebb a focipályán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. Szerintem meg ez az egész csak ködösítés, hogy az iráni bandát folyamatosan nyomás alatt tartsák. Az iráni elhárítás így is átjáróház, a haderejük pedig egy, elmebetegek által vezérelt csúnyán ordítozó papírtigris, nem több. De mikor eljön az idő, az izraeliek azt akarják, hogy még a jelenleginél is gyengébb, dezorientáltabb, szervezetlenebb legyen irán.
    .
    Csináltak már ehhez hasonlót, a ‘67- es háború előtt pl. ennél sokkal durvábban tolták a pszichológiai hadviselést.
    .
    Persze, erre azt egész műsorra nem lenne szükség, ha irán nem fejlesztene nuke- t, nem támogatná kőkeményen és nyíltan 34 éve a nemzetközi tömeggyilkos iszlamista terrort, és nem rikácsolná azóta folyamatosan, hogy “eltörlöm- kiirtom- leradírozom..”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  7. gets:

    A nuke bevetesenek tobb problemaja is van.

    egyreszt akkor bebizonyosodna, hogy Izraelnek vannak atomfegyverei, amirol eddig hallgattak, es ez nyilvan szarul venne ki magat, hogy egy nem haborus helyzetben egyszercsak megszornak atommal egy masik orszagot ( Iran nem tamadta meg oket, es nem is helyezett kilatasba megelozo tamadast ). Ez szerintem sok greenpeaces aktivistanal, es bekeparti embernel kiutne a biztositekot, valamint nagyon jo propaganda lenne az antiszemitak kezeben. Mondhatnak, hogy: Latjatok milyenek?

    Masreszrol viszont a foldala telepitett raketait ugyanugy visszalohetne Iran Izraellre, ugyhogy ilyen teren nem csokkenne a valaszcsapas hatekonysaga. Raadasul Iran nagyon nagy es ha jol tudom, akkor szet vannak szorva a letesitmenyei. Es a nuke nem vetne vissza a fejleszteseket, mivel a Fold alatt kb semmit se pusztit tudtommal. A 3. vilaghabour is azert nem tort ki, mert hiaba bombazta volna le az egyik a masikat, a nuklearis toltetetek megmaradna, es akkor a valaszcsapas letarolta volna az agresszort. Ide bunkerrombolo bombak kellenek, amikkel a fold alatt is lehet pusztitani rendesen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. gets
    2012. augusztus 16. csütörtök
    09:13

    Nem hiszem és azért nem, mert Obama annyira utálja a Bibit, hogy rajta már csak a Clinton anyu tesz túl.
    Nem értem, hogy egy világhatalom vezetője miért érzelmi alapon politizál.:(
    Hidd el, ezt mi itt jobban látjuk, érezzük a megnyilatkozásaiból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Eldrad
    2012. augusztus 16. csütörtök
    09:17

    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4269223,00.html

    A befejező rész érdekes, ahol Obama azon kijelentésére hivatkoznak, hogy becslése (v. szakértői becslése) szerint Iránnak 18 hónap múlva lesz atombombája.
    Nem tudom, miért olyan nehéz felérni ésszel:
    1. Ha már kész bombája van, késő a támadás, mert
    2 . Ez az elmebeteg, ha ma képes lenne rá, azonnal használná is.

    Tény, hogy egy esetleges támadás előtt nekünk mindenképpen többfrontos harcra kell számítanunk: Északról az Irán által megerősített Hezbollah, Délről a szintén Irán által erősített, Gázába jól beépült Iszlám Dzsihád + Hamasz. És akkor még nem beszéltem a kérdéses egyiptomiakról, meg a területi arabokról.
    Ami ezeken felül még fokozza a helyzet pikantériáját, az irániaknak semmiféle skrupulusuk nincs akár Jeruzsálemet is támadni.:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  10. gets
    2012. augusztus 16. csütörtök
    09:40

    1. A gázálarcokat másfél éve bevonták, teljes felülvizsgálatra. Az óta folyamatosan át lehetett venni az újakat, de az izraeliben is van némi “patópál” mentalitás. Eljött a nyár, az is egy program, hogy sorbaállunk.:)
    2. Az SMS riasztás tényleg új, de mondjuk 67-ben még nem is használhatták.
    3. Óvóhelyek ellenőrzése minden évben megtörténik, különös tekintettel az iskolaév kezdésére.

    Szeretem, amikor az újságírók jólértesültnek akarnak látszani. Az az igazság, hogy itt élve is legalább három helyről kell információt begyűjtened ahhoz, hogy a saját álláspontodat ki tudd alakítani.

    Ne hidd, hogy eleve cáfolni akarom az esetleges támadás tényét, csak éppen nem hiszek abban, hogy akkor fog bekövetkezni, amikor mindenki arról beszél.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. lehar:

    Nem hiszem, hogy Iran meg merne tamadni Izraelt. Akkor se, ha nekik mar lesz atombombajuk.

    Az ok egyszerru: a diktaturak tobbnyire felnek a haboruktol. Szeretik elkerulni oket ( igaz nem mindegyik ), es Iran is tudja, hogy Izraelt nem tamadhatja meg, mert ha azt meg el is hiszik, hogy Izraelt le tudjak gyozni, de abban mar biztosak lehetnek, hogy Amerika megtamadja oket, es azt mar ok se gondoljak, hogy Amerika ellen tudnak tartani magukat.
    ( kiveve persze ha szovetkeznek az Oroszokkal es a Kinaiakkal, de szerintem nekik nem erdekuk egy ujabb vilageges )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  12. janos:
    .
    - Pajtás, ne aggódj már ennyire. Figyelj;
    .
    “…bebizonyosodna, hogy Izraelnek vannak atomfegyverei,…”
    .
    - Nem bizonyosodna be, mert Izrael nem nuke- val fog megelőző csapást mérni. Már sokszor leírtam, szerintem hogy fog ez kinézni, biztos olvastad, de nuke az nincs benne. Nem is lenne rá szükség.
    .
    “…Iran nem tamadta meg oket, es nem is helyezett kilatasba megelozo tamadast …”
    .
    - Hááát, ez utóbbival azért vitatkoznék, engedelmeddel.
    .
    Irán ugye, a pedofil ajatollah- banda hatalomátvétele óta folyamatosan rikácsol Izraelre, hogy fogja kiirtani, eltüntetni a Föld színéről, stb, és ehhez asszisztál is, méghozzá kőkeményen. Nemzetközi és Izrael elleni tömeggyilkos terrort aktívan és nyíltan támogat, Izraelt folyamatosan támadó bandákat fegyverez és pénzel, olyan iszlámnácci agymosást csinál a saját lakosságával, hogy a hitleri banda mehetett volna hozzájuk szakipari tanulónak, és a környező arab diktatúrákban is folyamatos felforgató tevékenységet folytat.
    .
    Többszörös háborús ok, alighanem a nemzetközi hadijog szerint is.
    .
    “…Masreszrol viszont a foldala telepitett raketait ugyanugy visszalohetne Iran Izraellre…”
    .
    - Nem tudna mivel, nincsenek meg hozzá a megfelelő eszközei. A nuke célbajuttatására nem elég egy bazi nagy rakéta. Annak lehetőleg el kell tudnia érni a célpontot is, ehhez pedig nem csak a rakétának kell üzembiztosnak lennie, de kell a megfelelő navigációs- célbajuttattó rendszer is, valamint ezek kibervédelme.
    .
    Iránnak ebből semmi nincs meg.
    .
    Ezen kívül, ha Izrael megelőző csapást mérne, hát ide a rozsdás bökőt, hogy egy irgalmatlan kibertámadással indítana, ami eleve betenne az amúgy is kezdetleges iráni kommunikációs rendszereknek, aztán mennének a célzott légi- ballisztikusrakéta- kommandós- robotrepülőgép- támadások, elsősorban a már eleve lebénított kommunikációs, felderítő eszközök ellen.
    .
    Ezek kiikatásával pedig irán egy tyúktojást sem tudna “kilőni”, nem hogy ICBM- et.
    .
    “…ha jol tudom, akkor szet vannak szorva a letesitmenyei…”
    .
    - Jól tudod, de nem számít, ha egyszer leáll az információáramlás, az energiaszolgáltatás, és kibombáznak a létesítmények közül többet is.
    .
    “…a nuke nem vetne vissza a fejleszteseket, mivel a Fold alatt kb semmit se pusztit tudtommal…”
    .
    - Az attól függ, milyen a robbanófej, már azon belül, hogy nuke. Mert azok között is vannak speciális áthatolótöltetek, melyek a föld alatt robbannak.
    .
    De ez eleve nem érdekes, mert nem lesz izraeli nuke- támadás.
    .
    Hagyományos áthatoló töltetekkel is el lehet érni a kívánt hatást.
    .
    Az iráni erődített föld alatti létesítményekről pedig erősen megoszlik a szakértők meglátása, mennyire is erődítettek; én Kiss Álmos Péter meglátásait fogadom el, mely szerint egyszerűen nem létezik olyan szintű iráni erődített föld alatti nuke- üzem, mely egy masszív precíziós támadást kibírnba. Semmi nyoma annak, hogy irán valaha is olyan szinten erődítette volna létesítményeit, mint pl. az amerikai NORAD központ.
    .
    “…Ide bunkerrombolo bombak kellenek, amikkel a fold alatt is lehet pusztitani rendesen…”
    .
    - Na, hát nem ezt mondom én is mindig?
    .
    Kiegészítve azokkal, amiket már többször leírtam; kibertámadás, tömeges precíziós légitámadás (napokig tartó, folyamatos; nem csak az üzemek, de a kiszolgálólétesítmények és az infrastruktura ellen is), ballisztikusrakéta (ICBM) támadás (NEM nuke- töltettel!!!!!), kommandós szabotázsakciók, robotrepülőgép- támadások, dezorganizáló tevékenység az iráni vezérek körében, és még ki tudja, miféle ördöngősség.
    .
    Ok, ez ilyen, de az is lehet, hogy az izraeliek valami teljesen más megoldást választanak; ők nagymesterei az ilyesminek, ezt már többször bizonyították.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  13. “…diktaturak tobbnyire felnek a haboruktol….”
    .
    - Igaz, ezért nem volt nuke- világégés a szovjet érában.
    .
    Csakhogy, itt egy apokalipszisváró, kőhülye, pszichopata, vallási őrült rezsimről van szó, és a kellőképpen behülyített népéről.
    .
    Ezekkel szót érteni, hát, kb. mintha egy koraújkori szadista, elmebeteg inkvizítornak, esetleg magának a Malleus Maleficarum szerzőinek akarnád elmagyarázni, hogy márpedig boszorkányok nincsenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  14. Határozottan felgyorsultak, és szinte napról napra változnak a Közel Keleti események. Izrael előzetes csapásmérése most tényleg egyre valószínűtlenebb, hiszen Irán stratégiai és taktikai hibák tömegét követi el. Most már teljesen vallási alapon működik minden indulata és cselekedete, hiszen az abnormális és mentálisan beteg társadalmában – ha nem is fenntartás nélkül, – de viszonylagos támogatásra talál. Ez viszont szétforgácsolja az erejét, és láthatóan az egész térségben új feszültségeket kelt. Ez a felelőtlen külső fegyveres beavatkozások erősödésével, előbb utóbb komoly helyi háborúvá alakulhat.
    Jelenleg a síta és szunnita megosztás, valamint az al-Kaida egyre aktívabb részvétele egyre erősebben foglalja el a harcban állókat. Ezt a helyzetet még csak fokozza a seikségek és az olajból élő államok magatartása, sőt egyre erősödő beavatkozása.
    Most már az Izrael Államot provokáló Török magatartás is változik, mert Erdogán is egy vallási alapon működő hatalmat akart megvalósítani, ami belátható módon egyre inkább lehetetlen Törökország számára.
    Érdekes módon ameddig Izraelt közvetlenül nem provokálja valamilyen fegyveres akció csökken az érintettsége és a fenyegetettsége, és csak a régi Iráni elmebeteg atomfenyegetés marad.
    Csak remélhető, hogy Izraelt nem fogják rákényszeríteni korszerű vagy nagyon hatásos fegyverek alkalmazására!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Az “egyszerű” emberek úgy gondolják, hogy atomfegyvert csak atomfegyverrel lehet megsemmisíteni.
    Az ilyen fegyvert előállító üzemet, üzemeket, gyárakat kell földig rombolni – ha tudjuk, hogy hol vannak. A kérdéses létesítmények esetében a legnagyobb akadály az álcázottság és a távolság…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  16. Kereszetes S!
    *
    Az általad fölvetett jelenségek, csupán taktikai kérdések, melyekért Izrael nem áldozhatja fel hosszútávú biztonsági terveit – ha úgy tetszik a jövőjét – a létét.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  17. Nem kell az egész Iráni atom ipart elpusztítani.
    Elég,ha 4-5öt megtámadnak,és közülük egyben felrobban az ott tárolt hasadó anyag(atombomba).
    A szétszóródó nukleáris anyagok a környéket évezredekre lakhatatlanná teszik.
    És lesz elég gondjuk az Iráni diktátoroknak,hogy hogyan mentsék ki onnan a lakosságot.
    Utána már eszük ágában sem lesz atombombát építgetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  18. Amig – annak idején – a monda szerinti két vezér viadala döntötte el a “hadjárat” sorsát és egy háború néhány ezer embert érintett, kit izgatott a föld távolabbi részén, hogy mi történt a csatamezőn. Az információáramlás akkori sebessége
    is csak azt biztositotta, hogy néhány háborús eseményről a mai kutatók
    próbálnak informálódni több kevesebb sikerrel. Akkor alig érdekelt valakit,
    mi történt a világ távoli részén.
    A nukleáris hasadóanyagok alkalmazhatóságának felfedezése teljesen más
    helyzetet teremtett kis földgolyónkon. Nem fontos fegyverként alkalmazni e
    tudományos eredményt, maga a felhasználás is hihetetlen veszélyeket rejteget.
    Elég, ha Csernobilra, a Japánban és egyéb helyeken történő atombalesetek
    utóhatását tekintjük, melyektől jelenleg is többen szenvednek.
    Háborús fegyverként való alkalmazása könnyen világégést okozhat. Hiszen
    csak egy jelentéktelenebbnek tekintett atomtöltet felrobbanása is százezrek
    életét veszélyeztetheti, de ki biztosit arról, hogy a szél folytán az atomfelhőből kihulló sugárzóanyag nem pont az alkalmazót fogja szennyezni? Azt sem
    lehet megbizhatóan kiszámitani, hogy egy sugárzóanyaggal foglalkozó
    létesitmény megsemmisitése – az alkalmazás célján kivűl – milyen következményekkel jár.
    A hidegháború alatt felhalmozott és ma is meglévő atomfegyverek, igy is
    fokozott veszélyt jelentenek, mert ki tudja mi történhet egy rendszerváltozás
    esetén, hiszen a szövetségi viszonyok átalakulásának lehetősége ma is
    magában rejti a ‘60-as években kialakult kubai helyzethez hasonló állapot
    kialakulását.
    Valami ilyesmit emlegettek régen: aki karddal vagdalkózik, ne csodálkozzon,
    hogy karddal vész el. Igy mondják: ha van atombomba, ott van kapom bomba is.
    Sajnos a nukleáris fegyverek túlnőtték a kardcsapás hatását.
    UTÓDAINK ÉRDEKÉBEN MINDENKÉPPEN MEG KELL AKADÁLYOZNI A FÖLDÜNK BÁRMELY PONTJÁN A NUKLEÁRIS FEGYVER ALKALMAZÁSÁT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. aser:
    .
    “…közülük egyben felrobban az ott tárolt hasadó anyag(atombomba).
    A szétszóródó nukleáris anyagok a környéket évezredekre lakhatatlanná teszik…”
    .
    - A hasadóanyag, még 95 %- ra dúsítva sem egyenlő a nuke- val, de az igaz, hogy a szétszóródó anyagok hatalmas károkat okoznának, ha pont egy ilyen tárolót kap telibe egy bunkerromboló, vagy egyéb töltet.
    .
    De mivel Izraelnek nem célja egy ilyen radiokatív tömeghalál előidézése sehol, így biztos vagyok benne, hogy nagyon vigyázni fognak, mit, és főleg, hogyan rombolnak le – már ha erre egyáltalán sor kerül.
    .
    Ami biztos: iszlámnáci vallási elmebetegek kezébe nem kerülhet nuke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  20. aser:

    az atombomba nem robban fel a letesitmenyben, ha azt lebombazzak.

    Iran eleg nagy ahoz, hogy el tudjanak keriteni nehany ilyen letesitmenyt, es a lakossagnak ne essen komolyabb baja ( Talan Csernobil volt az egyetlen, ahol a komoly problemak napvilagot lattak. )

    Tulavasuti:

    Az atomfegyverek jelenleg elrettentesi szandekkal vannak. Legalabbis ez a hivatalos verzio minden atomhatalomnal. Talan pont emiatt zajlanak mostanaban a haboruk gazdasagi, titkosszolgalati es kibernetikai eszkozokkel.(legalabbis ezek kozott az orszagok kozott )
    Az atomfegyverek sajnos kb leszerelhetetlenek, mivel tul nagy elonybe kerulnenek azok a hatalmak, akik nem rendelkeznek vele. Mostmar csak az az egy cel maradt, hogy akiknek meg nincs, azoknak lehetoleg ne is nagyon legyen. Viszont ez szemmel lathatoan zavarja azokat, akik nem apolnak jo viszonyt Amerikaval es a nyugattal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Túlavasúti:
    .
    - Na, hát pont ezért kell iránt lezúzni.
    .
    Itt ugyanis rajtuk kívül senki nem akar leatomozni senkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  22. Eldrad
    2012. augusztus 16. csütörtök
    12:36

    Pont ezért és pont addig, amíg nincs atombombája!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  23. janos:
    .
    “…ez szemmel lathatoan zavarja azokat, akik nem apolnak jo viszonyt Amerikaval es a nyugattal…”
    .
    - Nem is ez a baj, hogy “nem ápolnak jó viszonyt”, hanem hogy ezek a nemjóviszony- ápolók be akarják vetni a nuke- t, efelől szemernyi kétséget sem hagynak soha.
    .
    Pakisztánnak is van működő nuke töltete, de ott soha senki nem ordítozta a mindenkori népvezérek részéről, hogy ezt- azt eltörlöm, kiirtom, felperzselem, eltüntetem, leradírozom, stb. Pedig a pakisztáni atomprogram évtizedekre vezethető vissza.
    .
    Észak- korea más kérdés. Azok folyamatosan fenyegetőznek, de 1, nekik jelenleg nincs sem működő nuke- töltetük, sem megfelelő hordozóeszközük, 2, ha mégis összegányolnának valami ócskavasat, ami nem zuhan három percen belül a tengerbe, és amivel célba is tudnák juttatni a töltetet (amijük jelenleg nincs), a japán partoknál ott figyelő amerikai AEGIS rendszer kb. az indítás után egy perccel lőné le az egész sz…rt.
    .
    Amit pedig aztán kapna ÉK, azt nem tenné zsebre…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  24. janos82: ” ( Iran nem tamadta meg oket, es nem is helyezett kilatasba megelozo tamadast )”
    .
    Ez nem igaz.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  25. “Ez szerintem sok greenpeaces aktivistanal, es bekeparti embernel kiutne a biztositekot,”
    .
    majd kicserélik a tartalék biztosítékra. na, ez egy érv… hogy mit foxólni a Greenpeace :D

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. ricsi:

    Itt nema greenpeace a lenyeg. Hanem az, hogy a jobboldalon sok a feligmeddig antiszemita, es azert vannak teljesen antiszemitak is. no, egy ilyen akcio jo indokot szolgaltatna mindenkinek a zsidozasra, es az antiszemitava valasra. Nyilvan a sotetzoldek csak + 1 csoportot jelentenenek, de ha az antiszemitak tomege eler egy kritikus mennyiseget, akkor az orszagok vezetoi a sajat valasztoik miatt ellensegesebbe vallnanak Izraellel szemben, es a zsidok is tobb atrocitasnak lennenek kiteve.

    Mar eddig se vet rajuk tul jo fenyt a gazai ovezet. Es ebbol a szempontbol az igazsag lenyegtelen, csak az szamit amit az emberek gondolnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. csiszár istván

    Sokan – nagyon helyesen és teljes joggal – elmebeteg fasisztáknak tartják az iráni vallási vezetőket.

    De vajon úgy általában az istenhívő vallások miben különböznek az iszlámtól ??

    Minden istenhívő vallás arról szól , hogy van egy szigorú , sőt kegyetlen Mindenható Teremtő Úr , akit mindenkinek alázatosan szolgálni , imádni és dicsőíteni kell ; akik pedig nem hisznek benne és nem imádják Őt , azokat tűzzel-vassal ki kell irtani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. „közülük egyben felrobban az ott tárolt hasadó anyag(atombomba).
    A szétszóródó nukleáris anyagok a környéket évezredekre lakhatatlanná teszik”
    „a szétszóródó anyagok hatalmas károkat okoznának, ha pont egy ilyen tárolót kap telibe egy bunkerromboló, vagy egyéb töltet.”
    Egy ilyen raktár nem hasonlít ahhoz, ahol pl. autóalkatrészeket tárolnak. A hasadóanyagokat, pláne ha fegyver-minőségű anyagról van szó, speciális konténerekben szállítják/tárolják, amik anyaga és kialakítása olyan, hogy az még egy páncéltörő ágyúnak is fejtörést okozna. Nagyon sokmindent ki kell bírniuk sérülés nélkül. Ezenkívül egy adagban soha nem tárolnak nagyobb mennyiséget. Nyilván az iráni tudósok és az ezzel foglalkozó katonák is ismerik a nemzetközi előírásokat, másrészt nem olyan hülyék, hogy hasadóanyagokat kartondobozokban vagy faládákban tárolják a polcon, egy kupacban. Tehát ha egy ilyen raktárat közvetlen találat ér, nagy valószínűséggel hasadóanyag akkor sem kerül szabadba. Legfeljebb a romok betemetik a tárolókat, de azt ki lehet ásni. Egy atombomba nem robban fel még egy találattól sem, legfeljebb megsérül vagy szétesik. Ekkor valóban kerülhet radioaktív anyag a környezetébe. Ha az uráncentrifugákat rombolják szét, akkor is komoly nukleáris szennyezést lehet okozni, bár az alapanyag még nem veszélyesen radioaktív. De a finomított végtermék már lehet az és ha úgy dobálják össze egy kupacba –pl. a robbanások- hogy tömege elérje a kritikus tömeget, akkor bekövetkezhet valamilyen szabályozatlan reakció, esetleg robbanás is. Anno a Szovjetunióban volt is egy ilyen baleset.
    Egy atombombában a töltet fajtájától és finomításától függően legfeljebb pár tíz kiló hasadóanyag van. És a robbanásban zöme megsemmisül. Egy reaktorban teljesítményétől függően több tonna is van. Ezért egy atombomba robbanását és a Csernobili tragédiát nem lehet összehasonlítani. Hirosima és Nagaszaki élő városok ma is, sőt mindig is azok voltak, a romok eltakarítása után újjáépítették mindkettőt.
    „kell a megfelelő navigációs- célbajuttattó rendszer is, valamint ezek kibervédelme”
    Nem kell mindig hálózatra kapcsolt digitális technikában gondolkodni. Pl. a SCUD-ok vezérlését hiába próbálnák vírusokkal megbénítani. Elég lehet az is, ha egy egyszerű elektronikába manuálisan beprogramozzák hogy milyen irányba és meddig repüljön. A V2 sem volt digitális, mégis eltalálta Londont. Egy nukleáris vagy más tömegpusztító fegyvert hordozó rakétának nem kell méterre pontosnak lennie, pláne ha kifejezetten terrortámadás céljára használják. Ezek ellen inkább a hatékony riasztórendszer és a pontos légvédelem alkalmazható. Esetleg ha ismerik a kilövőrendszer helyét, megelőző csapást lehet mérni rá, de ha a rendszer mobil, akkor ez is nehéz. A központi irányításuk pedig történhet pl. mindentől független optikai hálózaton keresztül is, amit nem lehet kívülről zavarni. Ha pedig megkapták a kilövési parancsot, már működhetnek előre kidolgozott tervek alapján önállóan is. Kibertámadást csak az ellen lehet végrehajtani, aki a hálózaton van. Leválasztott vagy teljesen független rendszerek ellen nem. Egy támadás után az USA valószínűleg percre pontos felderítési adatokkal látna el az izraeli hadsereget, de mobil rakétaindítók vadászata Irán teljes területén, pláne több száz kilométerrel távolabbról indulva, enyhén szólva nem a legsikeresebb próbálkozás lenne. Tehát valamilyen válaszcsapásra lehetőség lenne és biztosan lenne is. Inkább az lehet kérdés, hogy milyen töltetekkel és hogy a légvédelem milyen hatásfokkal tudja kivédeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Nemreg volt foldrenges Iranban….Talan valahogy el lehetne intezni,hogy a legkozelebbi,mert eleg gyakran van naluk , az egesz bandat atomustul ajjatollastul elintezze,de orokre…ne kelljen egy izraelinek sem meghalnia…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. LEHAR.-nak kioszottam nehány jópontot , csak úgy megszokásból…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. csiszár istván

    Egyes iráni ajatollahok szerint a földrengések az erkölcstelen iráni nők miatt vannak , akik megpróbálják kijátszani a vallási parancsolatokat és ezáltal megsértik Allah-ot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Nem tisztem felhívni a figyelmet arra, hogy a „nukleáris” vagy „atom” fegyver fajtái és működése, hatása és következményei igen széles választási lehetőséget kínálnak a támadónak és védőnek egyaránt.
    Szomorúan tapasztalom, hogy ezeket a fegyvereket a legtöbben valamilyen gyújtószerkezettel ellátott bombának, kézigránátnak, vagy éppen ágyú lövedéknek tartják, és a sugárzó anyagokat dinamitnak vagy trotilnak!
    Arról sem olvasok itt egyetlen levelet sem, hogy van olyan nukleáris fegyver, amely nem hagy maga mögött számottevő radioaktív fertőzést, sőt olyan is, amely semmilyen tárgyi kárt nem okoz, „csak” az élő anyagot pusztítja el.
    Ezek legnagyobb része „gyalogsági” jellegű használatra is alkalmasak, és hatásuk pontosan beállítható.
    A dúsított és magfegyvernek alkalmas sugárzó anyagok pontosan egy termonukleáris robbanásban válnak veszélytelenné, különösen akkor, ha az mélyen a föld alatt történik. Egyébként az ilyen radioaktív anyagok hagyományos szerekkel való felrobbantása okoz nagyobb veszélyt, és hosszú ideig sugárfertőzést.
    Az USA Japánban használt magfegyvere (bombája) a legprimitívebb szerkezet lévén, csak komoly technikával és technológiával nem rendelkező országok szinte egyetlen lehetősége, hogy magfegyverhez jussanak.
    Ma már a technika és a tudomány olyan széles skáláját produkálja a „nuke” -nak, hogy nem is hasonlítanak a Japánban használtra!

    A középkori tudományos ismeretek birtokában és a józan ész hiányában az iszlám- náci- fasiszta vallás és faji gyűlölettel élő országok kezében lévő radioaktív, fegyverben is felhasználható, tömegpusztításra alkalmas anyagokat a világ közös fellépésével (ENSZ) el kell kobozni, vagy meg kell semmisíteni erőszakkal! Még akkor is, ha a megsemmisítés veszélyeket hordoz!
    Ez ma már az egész emberiség érdeke! De legalább az USA tól elvárható lenne, hogy átlássa a kérdést!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Csiszár, ha nem ismered a vallásokat, akkor fogd be a szád inkább.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. “Hanem az, hogy a jobboldalon sok a feligmeddig antiszemita, es azert vannak teljesen antiszemitak is. no, egy ilyen akcio jo indokot szolgaltatna mindenkinek a zsidozasra, es az antiszemitava valasra. ”
    .
    Ez a vonat már rég elment, az angolszászokon meg még egy-két országon kívül gyakorlatilag az egész világ antiszemita. Kapaszkodni a jóindulatukért, ugyan. Röhej,

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  35. Geyza
    2012. augusztus 16. csütörtök
    23:00

    Kösz, de úgysem tudsz lépést tartani a sötétben bujkáló minuszolókkal!:)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Ezt a pluszt most én adtam, lehar. Git sábesz, és vigyázzatok magatokra.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. ricsi
    2012. augusztus 17. péntek
    13:44

    Gam lachem!
    Mellesleg meg azért etetem a hadsereget, hogy ők vigyázzanak rám.:))

    Félre a tréfát. Aki Irán ügyben ténylegesen tud is valamit, annak nem jár el a szája. Ami folyik, az nem más, mint paraszt-vakítás (szerintem). Politikai harc, hogy mindenki a legjobbat tudja kihozni belőle – a karrierje szempontjából. És akkor nem szóltam még az újságírói “jólértesültség”-ről

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  38. Nem kell számot adnom természetesen arról, hogy magam sem vagyok kivétel, kialakul a levelek olvasása közben egy szimpátia érzés, és természetesen ennek az ellenkezője is a levélírókról. Sőt! Mert magam is egy szubjektív ember vagyok, – még akkor is ha objektivitásra törekszem, – akikkel szimpatizálok azokkal szemben sokkal megértőbb vagyok mint akikkel nem.
    Ilyen bevezetés után, még se várja senki, hogy neveket sorolok, már csak azért sem, mert szinte mindenki tisztában van vele, hogy amilyen álláspontot képvisel, és ahogyan azt képviseli, mindennél többet mond másoknak, önmagáról.
    De annyit azért az objektivitásom megtartása érdekében le kell írnom, hogy szívesen olvasom „Eldrad”, „Gets”, „Lehar”, „Ricsi”, „Geyza” írásait, okfejtéseit.
    Természetesen ezeken kívül még sokakat becsülök, és van akiket nem annyira.
    De ettől –és a véleményemtől függetlenül – minden levelezőnek, és az USA Népszabadságnak is kívánom, hogy módunk legyen a történéseket akár évtizedek múlva is megbeszélni!

    2012 augusztus 18.
    Az Orbán és hazug vazallusai által tartott, de a jobbak szerint „Az új kenyér” ünnepe előtt két nappal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  39. Keresztes:
    .
    - Ó, köszönet… de azért ezt javítanám:
    .
    “…Arról sem olvasok itt egyetlen levelet sem, hogy van olyan nukleáris fegyver, amely nem hagy maga mögött számottevő radioaktív fertőzést…”
    .
    - Nincs olyan.
    .
    Ha ezzel esetleg a fúziós bombára (hidrogénbomba) gondoltál, akkor az a robbanás valóban nem hagyna radioaktív sugárzást, CSAKHOGY, ezt meg kizárólag atombombával lehet beindítani, mivel a hidrogénfúzió beindításához kell vagy tízmillió fok hőmérséklet. Ezt pedig jelen technikai lehetőségek mellett csakis atombomba tudja hozni.
    .
    Az pedig sugároz, továbbra is, ráadásul a robbanás nagyobb, így a sugárzó anyagot még nagyobb területre szórja szét. Van magyar nyelven is jó szakirodalom a nuke- technológiához, olvasd el. Minden benne van.
    .
    “…sőt olyan is, amely semmilyen tárgyi kárt nem okoz, „csak” az élő anyagot pusztítja el…”
    .
    - Ilyen sincs.
    .
    Itt a népszerű tévedés köszön vissza, ami a neutronbombát illeti. A neutronbomba elvi használata az lett volna, hogy minél kisebb atomrobbanással minél erősebb radioaktív sugárzás jöjjön létre (az élőerő nagymértékű pusztítása de az objektumok nagyrészének megkímélése céljából, és ez utóbbi adja a félreértést.
    .
    De ennek a beindításához is atombomba kell, és a legkisebb töltet is fél kilotonna körül van – ennél kisebb fizikai okok miatt nem állítható elő.
    .
    Vagy, a “piszkos bombákra” gondoltál? Ott tényleg nincs nuke robbanás, de az meg nem nuke- fegyver.
    .
    Üdv,
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  40. Kedves Eldrad!
    A helyzet miatt annyi információt sikerült beszereznem, – ami továbbítható így nyilvánosan, – hogy a „N” fegyver beindítása már egy erre a célra tervezett lézer segítségével is, már lehetséges. Természetesen az ilyen információk nem ellenőrizhetők, de tudományos közleményben már indítottak „folyamatot” lézerrel. Pontosan ezért olvasom szívesen leveleidet, mert további önképzésre serkent!
    Egyre inkább úgy látom, hogy – USA elnök választás ide vagy oda, – Izrael Államnak fel kell készülnie arra hogy a problémáit maga oldja meg.
    Obama ellenszenve ideiglenesen külföldi kvázi szövetséges támogatás nélkül maradt ugyan (Sárközi) , de végül is a térségben hasonló szövetségest – abszolút a közös érdekeltségen alapulva – egyszerűen nem talál. Ez persze biztosan nem vonatkozik stratégiai és taktikai területre, az biztosnak látszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  41. “az USA Népszabadságnak is kívánom, hogy módunk legyen a történéseket akár évtizedek múlva is megbeszélni!”
    .
    USA Népszava… De én benne vagyok!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Szakértők, mi a helyzet az elektromágneses bombával?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  43. Dempsey ne jósolgasson és ne féltse Izraelt,amelynek a Világ leghatékonyabb titkos szolgálata van,hadserege technikai fegyvereinek részleteit pedig eddig sem kötötték az amcsik orrára…!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  44. Kedves Ricsi!
    Az elektromágneses jelenségek felhasználása katonai eszközökben egy teljesen külön terület, és csak néhány területen van kapcsolata az alkalmazott magfizikához. Ezek már olyan fejlesztések, amelyekről csak nagyon keveset lehet tudni.
    Annyi biztos azonban, hogy már szerelik az első működő berendezést egy repülőgép anyahajóra! Ez a gőznyomású katapult szerepét veszi át, és lényege a „lineáris motor”. Csak ez rendkívülien alkalmazható az igények szerint, és lényegesen egyszerűbb a szerkezete mint a korábbi megoldásnak.
    Az is tény kérdés, hogy hasonló elektromos alapon működik az az ágyúnak nevezhető szerkezet, amely olyan hatalmas nyomatékkal lövi ki a lövedéket, – minden robbanás és fényjelenség nélkül – hogy már sikerült elérni a 160 km. lőtávolságot. Ez a lövedék olyan kinetikai energiát képvisel, hogy 30 – 40 km. távolságban képes 15 – 25 cm. vastag páncélzatot is áttörni.
    Itt most ne is említjük a lézer fegyvereket, melyek határesetek az elektromosság felhasználását illetően, de Eldradnak írott soraimban már utaltam felhasználásának egy más célú módjáról.

    Minden újdonság előbb utóbb mások számára is elérhető lesz, és így az eredeti első felhasználó eszköz-előnye csökken, majd megszűnik. Ez az a terület, ahol nagyon nehezen behozható idő előnye van az USA nak. Talán Izraelnek is.

    Természetesen igen sok elképzelés van a fejlett fegyverekről, de ezek egyre inkább fegyverrendszerek (Eldrad) amelyek messze meghaladják Észak Kore vagy Irán technológiai és tudományos képességeit.
    Azokat a nukleáris eszközöket amelyekkel az utóbb említett két ország rendelkezik, – vagy rendelkezni fog – csak egy beteg agy képzelheti el a következő háborút. A klasszikus termonukleáris eszközök gyakorlatilag nem használhatók fel – igen sok okból, – így a más korszerű harci eszközök jelentősége folyamatosan nő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  45. Keresztes S.
    2012. augusztus 18. szombat
    09:39

    Nahát, csak most olvasom kedves szavaidat. Köszönet érte!
    Sokszor nagyon tudatlannak érzem magam köreitekben, különösen, ha ilyen – számomra teljesen érthetetlen – elektromágneses bombáról értekeztek.
    Én csak élem itt a mindennapokat és természetesen figyelek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  46. Keresztes S, köszönöm. Hozok ide két idézetet, kíváncsi vagyok, ezekben van igazság, vagy ez sci-fi? A választ előre is köszönöm.
    .
    “Az ADS fegyvert a polgári személyeket az iraki háborúban élő pajzsként felhasználó terrorista taktika leküzdésére fejlesztették ki. A negyed mérföldes hatótávolságú ADS láthatatlan, a bőrön áthatoló sugarat bocsát ki, és egy szempillantás alatt felforral minden testfolyadékot. Egyszerű volt az ötlet. Az ember a fegyvert a tömegre irányítja, ráadja a kakaót, és mindenki a földre zuhan az elviselhetetlen fájdalomtól. Utána az ember leveszi a kakaót, odasétál, begyűjti a fegyvereket és kiszelektálja a terroristákat. Percekre rá már megy is minden a régi kerékvágásban. A kipróbálás fázisában azonban sajnos lábra kapott a szóbeszéd, miszerint voltak katonák, akik gyógyíthatatlan szívkárosodást kaptak és a lépük is megrepedt. ”
    .
    ” A PER-t – Pulzáló Energiasugárzó Rendszert – az ADS-hez hasonlóan eredetileg a tömegek megfékezésére fejlesztették ki. A másfél kilométerig pontos eszköz irányított, pulzáló energianyalábokkal szilárd objektumok megsemmisítésére képes. Ha a célhoz közel tüzelnek vele, addig melegíti az azt körülvevő levegőt, míg a célpont fel nem robban. Az ennek eredményeként keletkező lökéshullám mindenkit ledönt a lábáról a környéken, és ezek az emberek egy percig, vagy még tovább is magatehetetlenek maradnak.”

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Kedves Ricsi!
    Mint mindnyájan tudjuk, a fegyverek hatalmas profitot képesek hozni a kereskedelem minden területén. A gyártás és a hivatalos állami kereskedelem pontosan olyan eredményes, mint a „fekete” értékesítés, a másod eladás, stb.
    Ha tehát arra a régi mondásra gondolunk, hogy a „haza védelme a becsület és a dicsőség dolga” , ez biztosan nem alkalmazható magára a fegyverre, azaz ezeknek a fejlesztésére, és a velük való kereskedésre. Ez kemény harc a pénzért, és még valamennyire menthető is azzal, hogy gyártásuk a nemzetet is szolgálhatja.
    A kérdésedre egy eléggé biztos igennel válaszolhatok, jól lehet ezek az eszközök a már régen is ismert elektro – fizikai jelenségeken alapulnak. A nagyfrekvencia valóban használatos például a konyhai gyors melegítésben, sütésben, főzésben.
    Ezek az energiák – megfelelő fókuszálással, koncentrálással biztosan képesek az általad leírt következményekre. Ugyan ez érvényes a hangfrekvenciákkal és más – pl. lézer – frekvenciákon működő berendezésekkel. Az USA immár repülőgépről is alkalmazható lézer ágyút épített, mely képes volt a kísérletek folyamán rakétákat és repülőgépet is megsemmisíteni.
    A tecnikai és tudományos területen megfelelően magas ismeretek, és a fejlett technológiával rendelkező nemzetek szinte minden elképzelhető fizikai effektusból képesek fegyvereket gyártani, és mint tudjuk, ez Izraelben és az USA ban, de még néhány országban megtalálható.

    Mint ahogy erről levelezőink már írtak, ma már nem elegendő még egy – vagy több – jó fegyver sem a győzelemhez, hanem igen jól szervezett fegyverrendszerek, folyamatos felderítés, és az ellenség védelmi és hírközlési berendezéseinek megbénítása is szükséges. (Pl. Eldrad levele.)

    Minden ilyen elmélkedés felveti ugyan akkor a feltételezett győzelem megtartásának kérdését. Igazán győzni, és a győzelmet megtartani hosszú távon a legyőzöttek többségének a megnyerésével lehetséges csak.
    Ugyan csak néhány levelező vetette fel hogy nem minden beavatkozás járt győzelemmel. Ennek egyik oka minden bizonnyal éppen az, hogy – ha a győző nem diktátor, hanem demokrácia, – a legyőzöttek teljesen másképpen szocializálódtak.
    Így úgy tűnik, mint ha többen elvárnák, hogy a győző a saját arculatára formázza át a legyőzött belső rendszerét, és az avatatlanok előtt úgy tűnik, hogy a háborút megnyeri ugyan a beavatkozó, de „békét” elveszti.
    A tradíciók, évszázados szokások, a vallás, és még sok szempont diktálja hogy ezeket mind a legyőzőnek mind a legyőzöttnek tisztelnie kell. Ezek megváltozásához tanulás, ismeretek megszerzése és nem utolsó sorban sok idő szükséges.
    (Sok régi katonai stratéga úgy fogalmaz: „A győzelemhez gyalogság kell.”
    A korszerű és demokratikus szemlélet szerint inkább iskolák kellenek!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Kedves „Lehár”!
    Nagy megtiszteltetés számomra hogy észrevettél! Egyébként mindenki „csak úgy van” és pislog is néha, hiszen olyan léptekkel halad körülöttünk a világ, és olyan hatalmas gyorsulás tapasztalható szinte minden területen, hogy senki sem mondhatja hogy „napra kész”.
    Talán minket is frissen tart, ha folyton tanulunk, olvasunk, és nem a politikusainktól vagy a kormánynak kiszolgáltatott újságíróktól és szerkesztőktől szerezzük értesüléseinket.
    Üdvözlettel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  49. Milyen Irén ?
    Ja, Iràn…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. October 27. Saturday | AN

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. October 15. Monday | AN

Drónt lőtt le az izraeli légierő 2012. October 6. Saturday | Rákócza Richárd

Izrael: elmaradott az iráni haderő 2012. October 5. Friday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos