Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Hold rejtélyes embere 2012. augusztus 26. vasárnap 17:43 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Hold rejtélyes embere
Cincinnati – Tom Wolfe írta Armstrongról a The Right Stuff című nonfiction remekművében, hogy „nem sok ember tudná kigondolni”. Természetesen Armstrong is remekmű volt a maga nemében: az 1969-es Apollo-11 küldetés parancsnoka, az első ember, aki valaha a Holdra tette a lábát. Szombaton hunyt el 82 évesen, bypassműtétet követő szövődmények miatt.
.
Armstrong, a Hold Ádámja olyan kóddal rendelkezett, amelyet csodálói jobban ismertek annál, mint hogy megpróbálják feltörni. Nem mintha nem próbálkoztak volna ezzel az irodalom nagyjai, akiket rabul ejtett a babaarcú zseni.
.
Wolfe így folytatja: „Ha kérdést tesznek fel neki, ő meg csak néz az emberre azokkal a halványkék szemeivel, és a kérdező már majdnem megismétli a kérdést, azt gondolván, nem értette, és akkor – katt – szája kiadja a hosszú, halk, tökéletesen formált, precízen kigondolt mondatokat.”
.
Wolfe a The Right Stuffban arra figyelmeztette az olvasókat, ne is próbálják megérteni Armstrongot – és ezt a figyelmeztetést többé-kevésbé meg is fogadták egészen az űrhajós halála napjáig. Az életrajzírók nem foglalkoztak vele. Armstrong jóllehet a huszadik század, de talán Amerika egész történelmének legnagyobb hőse, nem volt tévéműsorok rendszeres vendége.
.
Ez döbbenetes. A hatvanas és a hetvenes évek arról nevezetes, hogy a háború utáni hírességeket John F. Kennedytől és Elvis Presleytől Marilyn Monroe-n át Muhammad Aliig a végletekig kivesézte, minden réteget lerántott róluk, egész könyvtárak íródtak életük legapróbb mozzanatairól is.
.
Wolf arra kért mindenkit, ne csinálja ezt Armstronggal, aki egyébként sem állna kötélnek – ehhez a tánchoz ugyanis kettő kell. Armstrong egyszerű ember volt, nem „homo psychologico”, sokkal inkább „homo machinator” vagy „homo ingeniator”. Mérnökember.
.
Abban a korban, amikor minden hírességről azt várták, derüljön ki – mint Marlon Brandóról vagy Allen Ginsbergről –, hogy emocionális értelemben sohasem nőtt fel, Armstrong határozottan felnőtt és elegánsan egyenes ember volt. A haditengerészet pilótája, kisvárosi srác, aki olyan lányt vett el, akinek alkalma sem volt udvarolgatni, vagy akár megkérni a kezét. (Janet Armstrong, aki három gyermeket szült neki, nem emlékszik arra, hogy bármilyen udvarlás zajlott volna köztük.)
.
Armstrong önmagát mindig is józan, takarékos mérnökembernek tartotta, akiben – úgy tűnik – nem volt sok romantika, holott számos tekintetben a világ legromantikusabb tettét hajtotta végre azzal, hogy a Hold felszínére lépett. Mégis egyedül Norman Mailernek sikerült az egyetlen romantikusnak mondható nyilatkozatot kicsikarnia 1969-ben a pilótából. Muszáj valamit kiköhögnie, írta Mailer, ha nem akarja, hogy szellemileg heréltnek tartsák. Armstrong csak ült ott, mint valami Buddha. „Azt hiszem, azért megyünk a Holdra, mert az emberi természet olyan, hogy válaszolnia kell a kihívásokra. Ilyen mélyen odabenn a lelkünk természete… Muszáj megtennünk ezeket a dolgokat, ahogyan a lazacok is felfelé úsznak az ár ellen.”
.
Minden bizonnyal ez volt a sajtóval szemben kissé szégyenlős űrhajós leggrandiózusabb kijelentése, eltekintve természetesen a sokszor idézett „nagy lépéstől”.
.
Michael Collins, az Apollo-11 személyzetének másik tagja azt írta, Armstrong „soha nem ad át semmit, csak a felszíni réteget, és azt is csak módjával… Kedvelem, de nem tudom, mit kezdjek vele, vagy miként ismerhetném meg jobban.”
.
Talán nem arra teremttettünk, hogy teljesen megismerjük Armstrongot. Csak arra, hogy lenyűgözzön minket. Akár a Hold maga.”
.
.
Az Apollo-11 asztronautái 1969-ben. Balról: Buzz Aldrin, a leszállóegység pilótája; Michael Collins, a parancsnoki egység pilótája; Neil Armstrong, a küldetés parancsnoka.
.
.
Armstrong, Collins és Aldrin egy ital fölött beszélgetnek 1969 márciusában.
.
.
Az Apollo-11 űrhajósai közelgő holdraszállásukat beszélik meg a houstoni küldetésirányító központban 1969-ben egy mérnökkel (jobbról a második).
.
.
Michael Collins és felesége, Pat reggeliznek texasi otthonukban, 1969-ben.
.
.
Armstrong családjával
.
.
Collins családjával
.
.
Az asztronauták és családtagjaik a Hold modelljével, 1969 tavaszán
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 8 szavazatból)
A Hold rejtélyes embere, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , , , , ,

  • Hozzászólások(38)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

38 Reader’s Comments

  1. Miután visszatértek a Holdról az újságirók gyakran nyaggatták kérdéseikkel. Az egyik ilyen (talán visszatérö kérdés) volt, hogy: “Neil,…milyen érzés volt ott a Holdon állni?”.
    Ilyen ostoba kérdést is csak egy újságiró tud felteni. Nem tudom, hogy én mit válaszoltam volna erre a hülyécske kérdésre de Armstrong feltalálta magát és azt mondta (szabad forditásban): “különös érzés volt, ..tudom mindenkinek ajánlani”.
    -
    Nyugodj békében Neil….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  2. Irigylésre méltó életmű, biztosan regényeket írnak belőle.
    R.I.P! :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  3. gets: “..biztosan regényeket írnak belőle”
    -
    Biztos igy lesz de valahogy nem illik az öhozzá.
    A Hollywood-i szinészeket fényezni kell, hogy csillagok legyenek. Neil Armstrongot nem kell fényezni, mert ö maga a csillag.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  4. Kár,hogy sírba vitte a titkait!Annyi mende-monda kering a neten (is) a Holdról,kíváncsi lettem volna az igazságra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. salem
    -
    Sajtból van,…. de titkolják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  6. A Demjén Rózsi már kifecsegte….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Korunk űrhajósai egyelőre még nem Colombusok. Bár erre kissé rácáfol az Apolló 13. majdnem tragédiával végződődött útja, ahol a problémák felét maguk az űrutazók oldották meg, mégis az asztronauta szerepe a repűlésben ma is szinte maga a passzív a beleegyezés.. Az viszont igaz, hogy mindegyikük, az emberiség érdekében a maga bőrét viszi a vásárra, melyért a megélés gyönyörén túl a világhír a jutalom.
    Tehát attól, hogy Armstrong tette a lábát(!) elsőnek a holdra a másik háromnak és főleg a földi személyzetnek egy milliméterrel sem kevesebb az érdeme e colombusi teljesítményben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. Armstrong !
    Nyugodj békében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. Szuperman volt. Tulelte a Holdon az irtozatos ereju kozmikus sugarzast.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -5 (9 szavazatból)
  10. Biztos volt a Holdon, a tv is mutatta…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  11. “…Tulelte a Holdon az irtozatos ereju kozmikus sugarzast…”
    .
    - Te szerencsétlen gyökér, az asztronauták szerinted pucér seggel mennek ki a Zűrbe, vagy van valami, erre a célra fejlesztett spéci szkafanderjük is?
    .
    Úristen, ilyen alapon belekötni ebbe… mondjuk, ettől a kommentelőtől a hasonlóan jól átgondolt befarcintásokat megszokhattuk volna…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  12. Egyébként, ha jól emlékszek, a Holdutazások ilyen agyalágyult megkérdőjelezése USA- gyalázásnak minősül ezen a fórumon.
    .
    Ilyesmiért pedig azonnali kivágás jár, ugye, tudjuk… ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  13. Eldrad
    Rosszul tudod, az a náculásért “jár”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  14. kekec:
    .
    - USA- gyalázásért is jár, egyébként helyesen.
    .
    Láttam már rá példát, és így van jól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  15. Az, hogy egyesek nem tudnak ellenállni a csábításnak, és lelkesen misztifikálnak valamit, ezúttal a kozmikus sugárzást, amiről nem tudnak eleget, és a környező információkból se tudják (valóságérzék segítségével) öszerakni, amit kéne, még nem feltétlenül közvetlen USA-gyalázás. Ők védekezhetnének azzal, hogy ők nem an bloc az USA-t, hanem csak egy ott élő szélhámos csoportot támadnak, sőt, lepleznek le, legalábbis az ő hitük szerint.
    .
    Egyébként ez, valami ismeretlennek a misztifikálása, mindig is jellemző volt az emberre, sőt, egy erős kultúrateremtő agyműködés, amelynek végső soron az összes vallási képzetet, babonát, fekete mágiát, alkimista fantáziát, a remekbe sikerült ír rémmeséket stb. köszönhetjük. Csak akkor zavarba ejtő, ha úgy működik, mintha a működtetője alapvető természettudományi dolgokról nem volna hajlandó tudomást venni. De mostanában e téren is értek meglepetések… azért végeredményben mégis az ilyen, nagyon nehezen érthető tévedések hangoztatóinak van inkább dolguk, a meglevő tények egyeztetése terén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  16. Agynélüli mínuszolókámnak azt javaslom, hogy a rádióhullámokban se higgyen, hiszen nem látja azokat.
    .
    (Psssszt….a Föld se gömbölyű…)
    .
    Továbbá abba se higgyen, hogy őt magát, azaz téged, mínuszolókám, anya szült. Szóval ne higgy ebben sem. Miért, talán láttad?
    .
    Vagy legalábbis csak akkor hidd el, ha az akkor, szóval a megszületésedkor “odafelé”, mondjuk így, megtett utat most “visszafelé” is meg tudnád tenni. Az is egy bizonyság lenne az út létezéséről, bejárhatóságáról :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. Rendben, Feljelento Elvtarsak rossz hireim vannak. 1: Kudlik mar nem mosolyog rank a Delta Tudomanyos Magazin fekete-feher kepernyojerol, mar Internet van. 2: a hivatalos hireket szajkozo egymast “gyoker”-nek nevezo, nagyon tahokat a vilagon mindenutt csak kontrasztnak alkalmazzak a kulturaval szemben. 3: sajnos meg nincs konyvegetes ( olvassatok Bradburyt )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. Igen, a Hold tulso oldala is torvenyszeru hogy soha nem latszik, meg az is hogy Fold-Hold tavolsag pont annyi hogy napfogyatkozaskor PONTOSAN elfedi a Napot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  19. csak egy ember
    2012. szeptember 30. vasárnap
    06:07

    Te olyan hamar elvesztetted a diskurzus fonalát, mint a Mars a légkörét vazze.
    A Holdra szállást tényként kezelők, akiknek e tárgyban megadatott, hogy a tényeket egymáshoz illesztve azokat tényeknek lássák, nem egymást címezik gyökérnek. Hanem téged.
    .
    Arról a kontrasztként alkalmazásról mondhatnál néhány példát. Feltéve persze, hogy egyáltalán tudod, miről beszélsz.
    .
    Könyvégetés. A hülyeség terjedése ellen tényleg nem az a méltó módszer, de azért csak a dolgok helyretétele végett, azért néha lehetne egy kisebb rakást elégetni az olyasmikből,mint pl. az “Éet az élet után” meg a Feng Shui, meg talán az Édesvíz kiadó gyöngyszemei, akár az egész termése… a baktériumok ellen is szedegetjük az antibiotikumokat, így aztán pusztul is, marad is.
    .
    A Hold túlsó oldalát illetően, miért törvényszerű, hogy az nem látszik? Ott orgiáznak az angyalok?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  20. Marcus: latom te nem titkolod te is utalsz minden gondolatot amely elter a marxista-leninista foldhozragadt materiarizmustol. A kezdok kedveertt: a konyvegetes diktaturakban normalis. Ahol pedig SZOLASSZABADSAG van; leirni es elolvasni is lehet akar a te akar az en velemenyemet is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  21. Marcus:
    .
    - Ez az “ember” szerintem részeg, mikor leül, és gépelgetni kezd.
    .
    Ennyire még ez sem lehet hülye…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  22. Utoljara alacsonyodtam le hozzatok, b@rmok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  23. Kíváncsi vagyok mikor indul legközelebb expedíció… már Holdon túli űrállomást terveznek.
    Nem értem miért várnak ilyen sokáig? Annak idején azt gondolták, hogy mostanra már állandó bázis lesz a Hold felszínén. A technika adott.
    Pedig akkor milyen gyorsan eljutottak a Holdra, mindössze néhány évvel az első emberes űrrepülés után…most meg a ISS-en kívül szinte semmi nincs…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  24. “…Utoljara alacsonyodtam le hozzatok, b@rmok….”
    .
    - Az analfabéta gyökér, kinek tudása, valamint értelmi- érzelmi szintje kb. egy szellemi fogytaékos kölökét idézi, bekeményít, :))))
    .
    Jól van papám, bolond vagy te…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  25. Jimbo:
    .
    - A technika tényleg adott, de annyiba kerülne, hogy az még a Zusákoknak is keményen feladná a leckét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  26. Csak egy seggfej gyerevissszaaaaa!!!! Szeretnénk többet tudni arról, hogy lehet mégis a föld lapos.Vagy üreges. Vagy a kettő egyszerre mint a laposüveged!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. ricsi
    .
    Ha jól sejtem, nekem most üzente meg telepatikus úton, hogy a Föld …ööö.. olyan….ööö.. ollllyan ötödik-dimenzió alakú.
    De csak körülbelül
    .
    (Meg még azt, hogy b@rmok vagyunk. Vogymuk. :-(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. Az igazság kedvéért hozzá kell tennem, hogy létezhet olyan szokatlan gondolkodású agyvelő, amely pl. nem képes ténynek tekinteni a holdutazást, de egyébként olyan élvezhető és megnyerő eredetiséggel és intelligenciával gondolkodik sok mindenről, hogy az ember kész eltekinteni attól, mekkora nyilvánvaló ténysértést követ el ebben-abban. Egyes konkrét kérdésekben tanulhatnánk tőlük. Sokféle extrém működésű koponya van.
    Az ilyen kivételek azonban valószínűleg igen ritkák lehetnek. Talán annyira, mint mondjuk az albinók. De vannak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. De mi hülye már ez… és nézzétek meg, visszajön, aztán beírja, hogy “érvek helyett csak keménykedni tudunk”, és hogy az ő “véleményét” is meg kell hallgatni, :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  30. Affene ebbe a csak egy emberbe.
    .
    Amit én írtam hétfőn 01:23-kor, azt az embertárs iránti kötelező tolerancia, a lelkiismeret és a valóságismeret (már megint nagy szavak) íratta velem. Azt egy szóval se jeleztem, hogy szerintem „csak egy ember” beletartozik az általam ritkán, de létezni állított kategóriába.
    .
    Nézzük „csak egy ember” szavait.
    .
    „…rossz hireim vannak. 1: Kudlik mar nem mosolyog rank a Delta Tudomanyos Magazin fekete-feher kepernyojerol,…”
    .
    Hm. Tekintve, hogy az idő múlik, talán éppen az volna a rossz hír, ha Kudlik most is ránk mosolyogna.
    .
    „…a hivatalos hireket szajkozo egymast “gyoker”-nek nevezo,…” mi az, hogy „hivatalos hír’?
    .
    Hivatalos hír az, ami a Magyar Közlönyben jelenik meg. Vagy amit egy állami szerv sajtóirodája ad ki. Stb.
    .
    Aztán ha „a hivatalos hireket szajkozo … nagyon tahokat” kontrasztként lehet alkalmazni a kultúrával szemben („…a vilagon mindenutt csak kontrasztnak alkalmazzak a kulturaval szemben.”) akkor maguk a hivatalos hírek is kontrasztot képeznek a kultúrával szemben, ugye. No ezt kikérem mindannyiunk nevében, ismerve az Orbán-éra hivatali szférájának az igaz kultúra iránti szenvedélyes és csillapíthatatlan elkötelezettségét, elég csak a Földrajzinév-bizottság gyöngéd istápolására utalni. Meg az Operaház igazgatására. Meg a náci színházra. Meg Kertész Ákos sorsára. Stb. Hallatlan. Méghogy a mostani hivatalos hírek hangoztatói KONTRASZT-ként állíthatók a kultúra mellé … vizet. Jámbor olvasó ebbe komolyan belerendülhet, van benned felelősségérzet, csak egy ember?
    .
    De ez különösen csípi a szememet: „Marcus: latom te nem titkolod te is utalsz minden gondolatot amely elter a marxista-leninista foldhozragadt materializmustol.” Már hogy „foldhozragadt materializmus…” De van, ami nem fér ide.
    .
    .
    Hanem az tényleg érdekelne, hogy mi van a mögött, hogy „…Fold-Hold tavolsag pont annyi hogy napfogyatkozaskor PONTOSAN elfedi a Napot…” erről mi a jó fenét bírtak kiagyalni ezek a turmixolt agyúak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  31. Marcus:
    .
    - Nem értelek, komolyan.
    .
    Az ilyen “csak egy seggfej”- félék egy kocsmai vécéfelirat szintjénél összetettebb beírás esetében kb. az első két sornál már elvesztik a fonalat, és kizárólag pokolbéli baromságaik újra és újra felböfögése érdekében jönnek vissza.
    .
    Sokszoros ismeret, hogy az ilyen állattal nem lehet sehogy sem kommunikálni, az ilyennel egyet lehet tenni: el kell hajtani a francba.
    .
    Működik a módszer, kérdés, mennyi idő után kopik le az ilyen kutyapiszok.
    .
    Ez most gyorsan ment, a kakas- nevezetű eszelős kicsit nehezebb volt, és vannak kimondottan nehéz esetek is, de előbb- utóbb lekopnak.
    .
    Persze itt nem arról van szó, hogy a “másképp gondolkodókat” útáljuk ki, hanem a hülyéket, de azokat nagyon.
    .
    Nézze már meg mindenki, ez a “csak egy seggfej” is miket hordott itt, vagy máshol is össze…
    .
    Ráadásul, ez most még kegyeletsértés is volt, amit ez itt művelt…
    .
    Na mindegy, az ilyenekkel csak ez a fajta bánásmód lehetséges.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  32. Marcus Aurelius

    Eldrad
    .
    Persze, igazad van… de én még nem szúrtam ki magamnak ezt az ürgét, lehet, hogy ez mulasztás volt.
    .
    De azt tényleg meg kéne valahogy tudni, hogy a Holdról, és a napfogyatkozásról írva mi a fenére célzott. Valószínűleg valami igen nagy baromság, de néha a baromságok is nagyon kreatív módon tudnak azok lenni, és van serkentő-élvezhető oldaluk. Kicsit hasonlóan egynémely favicchez.
    .
    Ha netán másvalaki is tudja az erre olvasgató néhány fórumozóból, amire kíváncsi vagyok, megíratná.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  33. Nem célzott ez a szerencsétlen retardált semmire, csak már azt se tudta, mit handabandázzon össze. Tudod, az ilyeneket ha sarokba szorítják, ami nem túl nehéz, egyre jobban bebolondulnak. Ez a természetük.
    .
    Mindegy, hagyjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  34. Én rendszeresen szoktam volt járni kikapcsolódásként egy időben a laposföld-hívők fórumára – na, az igazán fantasztikus, ami ott folyik.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. Csak egy seggfej :
    Honnan veszed téveszmédet , miszerint a Holdon ” iszonyatos erejű ” kozmikus sugárzás van ?
    -
    Ne válaszolj , úgyis hülye vagyol hozzá.
    Majd én :
    A kozmikus sugárzás roppant káros a Föld körül keringő űrhajósokra , ez tény. Feltéve ha a pályamagasság a Van Allen féle sugárzást összegyűjtő övekben van. Ezeken a Földet védő öveken való áthaladás a veszélyes a fedélzeti elektronikákra is , mert a szilícium rendesen pusztul az ionizáló sugárzások hatására.
    De odakint már nem olyan vészes a helyzet. Ugyanis a Van Allen féle öveken túl nem koncentrálódik a sugárzás a Föld mágneses tere által meghatározott relatíve kicsi gömbhéj-szerű területekre.
    A nyílt világűrben már könnyű védekezni a sugárzás ellen megfelelő öltözékkel. Pl. az ólom , vagy méginkább a szilárd paraffin ad jó védelmet.
    A Van Allen féle ővekben a védő öltözékek sem segítenek , azokon minnél hamarább át kell jutnia az égi vándornak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  36. ricsi
    .
    Adj linket, ha Istent ismersz… sejtem, hogy mi folyhat ott, de meg kéne nézni… az emberi gondolatok bestiáriuma néha lenyűgöző, fantáziadús (no néha meg undorító). Kár, hogy nem gyűjtöttem össze eddig minden olyan szöveget, amely pl. a középkori alkimisták nyomán, a lombikban előállítható szalamandrák előállításáról szól. (Lehet, hogy már volna szalamandrám:-)
    .

    Geyza
    .
    Lehet, hogy csak egy seggfej a Van Allen övezetet egy olyan városrésznek tekinti, ahol ezzel foglalkozó boltok ajtóin most egy olyan tábla lóg, melynek felirata szerint most Van Allen. Ha a kiéhezett vevők letarolják a készleteket, akor a táblákat meg kell fordítani, mert hajh, a emberi sors… és akkor a másik oldal felirata lép érvénybe, mely szerint (kifogyás okából, egyelőre) Nincs Allen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  37. Eldrad
    .
    Tényleg, a Holdontúli űrállomás tervéről szóló cikk után is ott van. Mármint ez a csak egy akárki.
    .
    Na majd mi is megpróbálunk kitenni magunkért.
    .
    Aztán ugye sok lúd disznót győz. És mi vagyunk többen :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  38. Marcus:
    .
    - Nem arra a cikkre gondoltam, valami teljesen más témában is iderotyogtatta már bődületes, pokolból felbugyogott marhaságait.
    .
    Kb. így, ahogy itt is- egy roggyant képességű, de nagyon zabos óvodásgyerek értelmi- érzelmi szintjén, tartalmilag pedig kb. egy sarki kiskoszos kocsma WC- feliratait idézve.
    .
    A “flat earth”- őrületet meg hagyjuk, az egy agyhalál – ilyen csak egy seggfejek tömege, de nem egy – két hülye, hanem csak ilyenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Hat fok van a Marson 2012. október 3. szerda | AN

Holdontúli űrállomást tervez a NASA? 2012. szeptember 26. szerda | AN

A tengerbe temetik Armstrongot 2012. szeptember 7. péntek | AN

Elhunyt Neil Armstrong 2012. augusztus 25. szombat | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos