Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elhunyt Neil Armstrong 2012. augusztus 25. szombat 21:42 | AN Forrás: Reuters/Wikipédia

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elhunyt Neil Armstrong
Cincinnati – Nyolcvankét évesen elhunyt Neil Armstrong, az első ember a Holdon, jelenti az amerikai média.
.
Armstrong két nappal augusztus 5-i születésnapja után szívműtéten esett át. Gyászolja felesége, Carol.
.
Az Egyesült Államok és az emberiség legnagyobb hőseinek egyike 1949-1952 között a haditengerészet pilótája volt. 1955-ben a Purude Egyetemen repülőmérnöki diplomát szerzett. 1960-1962 között hét ízben repült az X–15 kísérleti rakéta-repülőgéppel, 60 kilométernél magasabbra emelkedve, 6400 kilométeres óránkénti sebességet érve el.
.
.
Az XT-15-tel
.
Vadászpilóta volt a koreai háborúban. A NASA 1962. szeptember 17-től a szigorú orvosi vizsgálatok után kiválasztotta, a második amerikai csoportban kezdte meg űrhajóskiképzését. 8 napot, 13 órát és 59 percet töltött a világűrben. 1970. augusztus 1-jén vonult vissza az űrrepüléstől. 1971-től a Cincinnati Egyetem tanára lett.
.
.
1969 júliusában az Apollo-program keretében indították az Apollo–11-et, amelynek parancsnoka volt. Edwin Aldrinnal együtt 1969. július 20-án szállt le a Holdra. Nevéhez fűződik a híres mondás: „Kis lépés egy ember, de hatalmas lépés az egész emberiség számára.” Korábban részt vett Gemini küldetésen is.
.
Tiszteletére az 1982 PC aszteroidát (6469 Armstrong), valamint a Hold túlsó oldalán egy 4 kilométer átmérőjű krátert neveztek el róla. Ugyancsak Armstrong űrhajós nevének részletét viseli az egyik olyan ásvány, amelyet az első holdraszállás űrhajósairól neveztek: az armalcolit.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 3 szavazatból)
Elhunyt Neil Armstrong, 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(41)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

41 Reader’s Comments

  1. Nyugodjon békében!
    Ő azon kevés emberek egyike volt, akit a politikai és vallási nézetektől függetlenül mindenki elismert szerte a világon.
    Lehet hogy halálának híre ismét előhozza azokat a „szakértőket”, akik szerint soha nem is volt holdraszállás, csak –ráadásul ügyetlen- hamisítvány az egész. Őt is többször bosszantották fel ezzel, sajnos már nem tudja többé bizonyítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  2. .
    neve örök időkre fennmarad, s tisztelet, megbecsülés övezi.
    mostantól szabadon sétálhat a lelke, avagy ő maga egy más dimenzióban, az összes égitest, a világegyetem minden csillagán, bolygóján.
    tisztelet neki.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  3. R.I.P! :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  4. Edit.Járt a holdon.Neki megadatott hogy elszakadva a földtől egy másik bolygóra léphetett.Ez egy olyan élmény ami tényleg nem mindenkinek adatik meg.Az már más dolog hogy a hetvenes években miért fejezték be a hold további kutatását emberek küldésével a holdra.Ha tovább folytatják több állam bevonásával akkor ma már olyan bázisok lehetnének ahonnan mivel nincs légköre kissebb energiával és ellenállással lehetne űreszközöket inditani más szilárd felszinü bolygókra mint innen a földről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  5. Szerintem be kéne itt és most rekeszteni a halottgyalázó megjegyzéseket, hogy ki járt a Holdon és ki nem.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  6. Armstrong holdra lépése kezdete volt egy csodálatos dolognak.Bebizonyosodott hogy ha akarnánk mi emberek a lehetőségeinket számba véve akkor akár mert a technológiai tudás már meg van melléje hogy akár a vénuszt a marsot de még a holdat is igaz annak kicsi a tömegvonzása igy nem tartaná meg a légört de terraformálhatnánk bolygókat.Ez több száz évig is eltartana mire például a marson szkafander nélkül sétálhatnánk de ez legyen a jövő nagy kihivása.Ez legyen Armstrong halálának pozitiv üzenete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Nyugodjon békében.
    Az örök életbe menet bizonyára útba ejtette a Holdat is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  8. NEIL. Jobb lett az a hely ahová mentél!Tisztelgek előtted……..TE voltál a legjobb, nyugodj békében!!!

    (Az ilyen buta p……. mint “edit”meg takarodjon ,nem gyalázunk halott ember emlékét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  9. Edit
    2012. augusztus 26. vasárnap
    06:26

    Ez a hsz.poénnak rossz,szellemi szintnek pedig gyalázatos.
    Kijár a nagy mínusz!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  10. “…a vénuszt a marsot de még a holdat is igaz annak kicsi a tömegvonzása igy nem tartaná meg a légört de terraformálhatnánk bolygókat…”
    .
    - Így jár, aki nem tud különbséget tenni a sci- fi és a valóság között.
    .
    Egyébként, ebben az egy mondattöredékben kapásból van egy ellentmondáspár; ha egyszer nem tartják meg a légkört, hogy a fekete nyeles lóbrokiba’ lehetne terraformálni?
    .
    :(
    .
    A technológia pedig csak elméletben van meg a légkörátalakításra, gyakorlatban ezek az eszközök bolygólégkör- átalakító léptékben megépíthetetlenek. Túl nagyok, túl bonyolultak, túl drágák.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  11. Kukori nem tud túllépni a “saját véleményén”. :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Kukorinak az sem elég, hogy a jobbereket az ő jobbersége nem tudja már jobban égetni, mint a fityisz-kdnp-jobbik koalíció. :D :D :D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  13. Edit 2012. augusztus 26. vasárnap 11:19
    .
    Vicces vagy, de egyszerű a megoldás, felugrasz és megnézed a „nyomait”, mert ahogy látom nem vagy azok között felsorolva, akik nem tudnak/tudtak felmenni a Holdra. Ha gondolod vihetsz magaddal néhány technikás kínait, ne szomorkodjanak még 6-10 évig holdtalanul :-(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Isten nyugosztalja Neil Armstrongot. Bátor, szimpatikus ember költözött el közülünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  15. Vannak kultúrák, ahol a gyászolók az elhunytról vidám adomákat is szoktak mesélni.
    Ime egy.
    Niel Armstrong Holdraszállásához egy népszerű legenda is kötődik, ami szerint a Holdon egy rejtélyes üzenet is elhangzott. Ez a bizonyos „Sok szerencsét, Mr. Gorsky!” évtizedeken át élesen tartotta az emberek fantáziáját. Állítólag Armstrong a Holdraszállás után 25 évvel elárulta, hogy az üzenet egykori szomszédjának, Mr. Gorsky-nak szólt. Ugyanis az űrhajós egy vita során egyszer azt hallotta Gorsky feleségétől, hogy férje akkor részesül orális szexben, „majd ha a szomszéd gyerek feljut a Holdra.” A NASA hanganyag-archívumában azonban nem találták az ismert mondat. Sokkal valószínűbb az, hogy Armstrong is Buddy Hackett-től, egy kaliforniai komikustól hallotta a sztorit, mivel azonban 2003-tól már Hackett sem él, a legenda legenda marad.
    forrás:
    http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/meghalt-neil-armstrong/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. A NASA néhány évvel ezelőtt elismerte, a Hold távolságának töredékére sem tud embert vinni, mert az űrhajós belehal a kozmikus sugárzásba. (km-ben adták meg, nem “Hold-távolságban”)
    .
    Van néhány fotó gyűjtemény az eredeti, Nasa oldalán elérhető képekből, elég jól látszanak a festett árnyékok.
    .
    Ez utóbbi nem bizonyíték, mert járhatott volna ember a Holdon úgy, hogy nem sikerül rendesen fotózni, és valamit mutatni kellett. Ettől akár még fel is mehettek volna. De a visszafelé út, az állítólagos utazásra fordított idő, illetve a felszállás gyakorlati lehetetlensége alapvetően kizárja, hogy járt ott az ember.
    .
    A “lézer” tükrök letételéhez és a “holdkő”-höz bőven elég volt az űrszonda. Ez hidegháborús fogás volt. Ha valaki eljuthatott volna a Holdra, azok az oroszok voltak. Visszajönni nekik sem sikerült volna valószínűleg.
    .
    Ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (7 szavazatból)
  17. “…A NASA néhány évvel ezelőtt elismerte, a Hold távolságának töredékére sem tud embert vinni,..”
    .
    - Túl az egész komment értelmetlen baromságán – szeretném látni ezt a “hivatalos elismerést”.
    .
    Legyen az hivatalos NASA közlemény, BBC vagy CNN sajtóanyag, akármi.
    .
    Várom.
    .
    “…Ha valaki eljuthatott volna a Holdra, azok az oroszok voltak..”
    .
    - Ezt meg ki állítja? Természetesen erre is szakmai, tudományos cikkeket kérek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Eldrad
    Valaki visszaél Maeldron nickjével, mert ő azért ekkora marhaságokat még sosem hordott össze egy hsz-ben. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Maeldron… akire annyira felnézek, mint adószakértőre… ezt kihagyhattad volna.
    .
    Általában a megfelelő élvezettel olvasom a soraidat. Együtt utáljuk a gondolkodásbeli gyávaságot. Az néha annyira lefogja a tulajdonosát, hogy azon már a nagy szakirányú felkészültség sem segít.
    De nem szabad összekeverni a felismerésekre bátor gondolkodást (ami egy jóízű és serkentő bátorság, élvezhető adrenalinfröccs, ez a titka a szenvedélyes feladatmegoldóknak pl. a matematikusok között) azzal a bátorsággal („bátorsággal”), amit bizonyos kőkemény és abszolút evidenciák ismeretének vagy megértésének a hiánya ad. Kialakult meggyőződésem szerint bőségesen jó emberanyag vagy ahhoz, – szinte szégyellem is leírni – hogy ez a téma is, mármint a Holdra szállás is helyrezökkenjen benned. Mármint ha törődsz magaddal, és foglalkozol vele, úgy, ahogy kell. (Minden jó ízlésű emberből is kihozható a komolyzene-kedvelő, bár ezt a sors sokak életéből a halálukig kihagyja.) Valószínűleg a sors kihagyta az életedből a jó időben kapott, jó rávezető ismereteket.
    .
    Mi tagadás, CommonSense is okozott némi meglepetést a Kanadában használatos iráni tankönyvekről szóló cikk után, ld. 2012.aug. 22. szerda 02:33 Akkorát, hogy az szilveszterig biztosan kitart, szóval nincs ok sietni.
    .
    Közben odanéztem a cikk alá, lehet, hogy getsnek igaza van. Ez a szerkesztőség sara lenne, ezt meg kéne előzni, egy ideig ketten írtak kommenteket gedeon nick alatt, egymásról nem is tudva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  20. “Perhaps the biggest slip of the tongue was made by NASA Chief Dan Goldin when interviewed by UK TV journalist Sheena McDonald in 1994. He said that mankind cannot venture beyond Earth orbit, 250 miles into space, until they can find a way to overcome the dangers of cosmic radiation. He must have forgot that they supposedly sent 27 astronauts 250,000 miles outside Earth orbit 36 years earlier.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  21. Eldrad.Igen bolygóléptékben számitva túl nagy és lehetetlennek tűnő vállalkozás de mindig csak egy picit kell hozzátenni.Például a Vénusz maga a pokol.A légköri nyomás kilencven szerese a földinek nagyrészt szén-dioxid és kénsav felhőkből áll felszinén több mint négyszáz celsius fok uralkodik.De erre is van megoldás.Itt pont forditva felülről lefele.A Vénuszhoz küldött szondák kimutatták hogy a felső légkörében uralkodó viszonyok alkalmasak itt a földön megtalálható egyes alga-fajok számára a megfelelő környezet az életbenmaradáshoz és szaporodáshoz.Azt tudni kell hogy ezek az algák a szén dioxidból vonják ki a táplálékot és közben oxigént termelnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  22. Kedves Olvasóink,

    mint tudják, az Amerikai Népszava egyfajta értékrendet képvisel, és a moderációját is annak szellemében végzi, hogy ezt az értékrendet erősítse. Ezért szélsőjobboldali eszméknek, demokráciaellenes propagandának, stb. nem ad teret. Ezek közé tartozik az is, hogy amerikaellenes propagandát sem lehet az Amerikai Népszava oldalain kifejteni. Nem engedjük meg, hogy a WTC elleni terrortámadást meghamisító szélsőjobboldali propaganda itt helyet kapjon. Ezek közé tartozik a holdraszállás kérdésköre is. Aki ismeri egy kicsit Amerikát, az tudhatja, hogy Amerikában egy ilyen csalás elképzelhetetlen. Egyrészt azért, mert egy ilyen csalás távol áll az amerikai mentalitástól, másrészt annyi független és szabad média, szabadon működő ellenérdek létezik, hogy ez nem maradhatna titokban. Azok a spekulációk és hamis információk, amelyek ebben a témakörben megjelentek, semmivel nem jobbak, mint azok, amelyek azt akarják bizonyítani, hogy az Egyesült Államok követte el maga ellen a WTC elleni támadást. Ezek szélsőséges és amerikaellenes uszítás műfajába tartoznak, amelyeknek nincs helyük az Amerikai Népszava oldalain. Különösen ízléstelen ezzel vádolni azt az űrhajóst, aki ezt megtette, és aki most hunyt el. Kérjük olvasóinkat, hogy a kuruc.info hasábjaira illő hazug elméleteket itt ne terjesszenek, és adják meg a tiszteletet és a kegyeletet az elhunytnak. Az Amerikai Népszava csodálatos teljesítménynek tartja a holdraszállást és benne az űrhajósok, így Neil Armstrong munkáját. Armstrong első lépése a Holdon feledhetetlen, és őt az emberiség egyik legnagyobb hősévé tette. Kérjük tartsuk tiszteletben a hős emlékét, az Egyesült Államok becsületét és az Amerikai Népszava szabályzatát.
    Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  23. Igen…
    .
    Így van. Nem is értem, világszerte a sok gyökér, annak ellenére, hogy a NASA hivatalos weboldalán minden ostoba összeesküvés elmélet tételesen cáfolva van, csak hajtja ezt az őrületet. Mi ez, valami vallási funkciót betöltő dogmarendszer, tanulni, olvasni lusta emberféléknek?
    .
    Vazelin kommentelőnk kedvééért viszont bemásolom, mit kértem, jelöletlen, ismeretlen eredetű idézetek helyett:
    .
    Szeretném látni ezt a “hivatalos elismerést”.
    .
    Legyen az hivatalos NASA közlemény, BBC vagy CNN sajtóanyag, akármi.
    .
    Érthető? Vagy másoljam be még párszor?
    .
    HIVATALOS ÉS TUDOMÁNYOS CIKKEKET KÉREK. Hivatkozásokkal. Science, NGO, NASA, vagy hasonló kaliberű helyekről, de a Magyar Csillagászati Egyesület is jó lesz.
    .
    Forrásmegjelöléssel, ilyenekkel.
    .
    Ugye, érthető?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. kakas:
    .
    - Jaj, hagyjuk már… azt sem tudod megint, miről beszélsz…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. gets:
    .
    - Igen, ezen én is meglepődtem…
    .
    Tényleg, az én nickemmel mikor él már vissza valaki, bár, szerintem azt azonnal levágná bárki a rendszeres olvasók közül, hogy nem én vagyok…
    .
    Na mindegy, mert ha ilyen lesz, úgyis tolok egy levelet az oldalgazdának.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  26. Jaj, hát melyik szellemi inaszakadt minuszol már megint?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Eldrad, te félreismerhetetlen vagy, de majd mindjárt megpróbálok bejönni a nickeddel, hátha meg fox lepődni.
    .
    A holdraszállás tagadásának egyetlen indoka van: felháborítónak tartják, hogy azt Amerika hajtotta végre, ráadásul Nixon alatt, miközben épp aprították a Viet Kongot. Aztán az űrhajósok se voltak soha nácik, komcsik és hasonló világmegváltó gyökerek. Maga Armstrong is aprította a bolsikat Koreában, és én ezt eddig nem is tudtam volna! Mindenesetre a világ szellemi sötétségére jellemző, amit bekommentelt ide valamelyik azóta törölt szellemi toprongy, hogy gyanús neki, hogy miért nem az oroszoknak és a kínaiaknak sikerült. Mert a demokrácia és a szabadság hazája nem juthat el a Holdra, az úgy illik az ő agya járása szerint, hogy a két legundorítóbb rabszolgatartó ázsiai latorállamé legyen az ilyen siker. Tehát akkor biztos kamu is volt az egész. Megmondta a NASA is. Sok évtizeden át hallgattak, de aztán Dan Goldin NASA chief elszólta magát, mert hát ilyen hülye szegény. Ilyen hülyék vannak pozícióban a NASA-nál. Nem úgy, mint az oroszoknál és a kínaiaknál. Magyarországról már nem is beszélve.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Admin
    -
    Értem én kedves Admin, értem én de lehet egy elmebetegnek azzal érvelni, hogy ö nem lehet Napoleon, mert az igazi Napoleon már meghalt? Egy elmebeteg ezt nem fogja megérteni és nem fogja a rögeszméjét megváltoztatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. ricsi
    -
    Egyetértek veled (gondolom meglepödtél he-he-he).
    Egy dologban javitanálak. Az utolsó rabszolgatató állam a gulágos Szovjetúnió volt. Az amerikaiak a buffalókat ölték halomra ha nem tudnád. hát micsoda nép ez… !
    -
    Viccet félre. Elmebetegekkel szemben a logikus érvek hatástalanok. A közelmúltban a Hold körül szédlgö Japán szonda 20 centis felbonású képekkel bizonyitotta hogy az ürhajósok minden szétdobált szemete ott van, még a lábnyomok is látszanak. Egyedül a zászló nem látszik de azt valószinüleg a felszálló egység rakétája elfújta valahova. A késöbbi misszió holdautóji és azok keréknyoma is látszik.
    Amióta ez a hir megjelen a lapokban az elmebetegek azon nyálaznak, hogy miért is nincs ott a zászló,… Na ugye! Nem is jártak ott! Ezzel a szelllemi szinvonalra leszállni és vitatkozni vagy egyáltalán ezekre idöt szakitani teljesen felesleges.
    Igy van ahogy irod. Az USA-ellenességbe nem illik bele a hold meghóditása, annak ténye. Ez a legföbb gond. Valahogy meg kell változtatni a tényeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Francba! Mennyi elütés és hiba. Ebbe a pici keretbe nem lehet irni. Legközelebb majd bemásolom ide, ebbe az ágyékkötönyi keretbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. cOLOMBUS
    2012. augusztus 26. vasárnap
    20:08
    Ez a pici keret a tangabugyit juttatja eszembe. :DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. Nna,.. Neked is mindenröl csak AZ jut eszedbe! :))
    -
    Ennyi, mára,… most elköszönök egy hónapra. Addig is : Orbán tartsa fenn Nektek a Napot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Admin: ne haragudj, ezt kissé erősnek érzem.
    .
    Gondolkodás nélkül fel tudnék sorolni 50 dolgot, amiben Amerika előbbre jár Magyarországnál, és 10-e, amiben Európánál jobb. Mind a demokráciával, mint a médiával, mind a gazdasággal kapcsolatban. Rengeteg videót láttam, ahol a rendőrök a lehető legkíméletesebben bántak el veszélyes emberrel (vízágyu, türelem), és nagyon helyesnek tartom, hogy Amerika az Equadori nagykövetség mellett szólt, amikor a Britek meg akarták sérteni a diplomáciai szabályokat, holott pont Amerika szeretné, ha Assagne hozzájuk kerülne.
    .
    Folytathatnám a sort. Tényleg lenne mit átvennünk, bizonyos dolgokban évszázadokkal vagyunk lemaradva.
    .

    Ettől függetlenül van némi fogalmam a sugárzásról, a rakétáról és a fotókról. És sértőnek érzem, hogy azért, mert egy fizikai témával kapcsolatban van saját véleményem, uszítónak nevezel. Szerintem ezt érdemes lenne újragondolni. Nem minősítettem senkit. Bármilyen szuper az amerikai sajtó, nem tudna beszámolni arról, mit tettem tegnap a szobámban, mert nem volt jelen. Nem tudja, hogy mit tettem egy zárt stúdióban, mert nem volt jelen. Nem tudja, mi történt tegnap a Földtől 1000km-re, mert nem volt jelen. Tudtommal az amerikai sajtónak nincsen saját űrhajója. Főleg 69-ben nem volt. De most sincs. Hidegháború viszont volt, és az oroszok is fel akartak menni.
    .
    Azért most írtam ezt le, mert most volt hír. Elég furán nézne ki, ha valamelyik magyarországi cikknél kommentelném, hogy azt a háttérsugárzást ember ki nem bírja, szkafanderben sem. Nem minősítettem az embert. Vagy sose beszélhetek arról, hogy szerintem valami nem igaz?
    .
    Azért elég sok amerikai film van, amelyik megkérdőjelezi néhány dologban Amerikát. Nem kell rögtön Michael Moore-ra gondolni, ott van az “Amikor a farok csóválja..” című amerikai film. Dustin Hoffman játszik benne. Arról szól, hogy a politika és a média hazudik, néha egész nagyot. Ők amerikaiellenes uszítók vajon?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Marcus Aurelius: ha adsz egy email címet, elküldöm, amit Adminnak írtam a témáról, mert látom, hogy nem itt van a helye. Ígérem neked, hogy nulla darab összeesküvéselmélet szerepel benne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Kedves Maeldron,

    nem tudjuk itt eldönteni a sugárzásról szóló vitát, ez nem szakfolyóirat. Viszont azonnal az összeesküvéselméleteket hívja elő, a WTC reflexek működésbe lépnek, azok pedig már nem tudományos vitáról szólnak. A Dustin Hoffman-film is inkább azt erősíti, hogy Amerikában egy ekkora csalást nem lehet eljátszani, hogy közvetítést adnak a holdraszállásról egy külvárosi eltakart stúdióból. Mivel ez nem tudományos folyóirat, ahol szakmai érvek képviselőinek érvei csapnak össze kiváló szerkesztők munkája mellett, hanem egy közéleti fórum, ezért javasoltam, hogy ne nyissuk meg a zsilipeket még tudományos érvekkel sem az összeesküvéselméletek előtt.
    Ehhez szeretném kérni a megértést és a támogatást,
    a régi barátsággal, Admin

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  36. Kedves Admin,
    értem és elfogadom az érveket. Köszönöm a választ.
    Maeldron

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  37. Columbus:
    .
    “…Elmebetegekkel szemben a logikus érvek hatástalanok…”
    .
    - Így van, ezért kell elszigetelni, kirúgni, elhajtani mind, mint a hasmenést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  38. Töprengtem egy darabig, hogy a lezártnak tekintett párbajnak ebben a szakaszában szóljak e vagy sem.
    Hezitálásom egyik oka, hogy szük az idöm. Orbánt csodálni utazom abba az országba, melyet mint Magyar Köztársaságot hagytam ott egykor. Most jobban tenném ha a zoknik, gatyák, nyakkendök csomagolásával foglalkoznék és nem okostojáskodnék itt a fórumon.
    A komojabb ok a hezitáleasra, hogy Maeldron példamutatóan visszavonult (megemelem a kalapom elötte) és talán a hozzászólásom okafogyottá válik. No meg hát ez nem egy tudományos magazin ahogy Admin megadta a hangot és ebben egyetértek vele.
    No de azért,..
    Csak nagyon röviden, képleteket, levezetéseket mellözve szeretném megjegyezni, hogy a kozmikus sugárzás biológiai hatásával kapcsolatosan könyvtárakat irtak tele. Tanitják biofizika cimszó alatt a világ minden orvostudományi egyetemén minimum 40 éve. Jól körülirt, jól definiált, jól ismert a biológiai hatás. A biológiai kisérletek százait végezték el az ürben és arra a következtetésre jutottak, hogy bár van biológiai kockázat de az ember kibirja az ürutazást nem a Holdig de a Marsig is. A mérési eredmények publikáltak nemzetközi folyóiratokban és egyebeesnek a szovjet/orosz német, japán, indiai és újabban a kinai adatokkal. Mint tudjuk ember már keringet (azt hiszem orosz) több, mint egy évig a világürben és túlélte. Kisérleti állatok gyenge shield (árnyékolás) alkalmazása mellett még ennél is hosszabb idöt is repültek. A Hold felszinén a kozmikus sugárzás ismert sok-sok év óta. Senkiben (ellenséges ország szakembereiben sem) fel sem merült, hogy emiatt ne lehetne a Holdra menni. Pesze a városi legenda az legenda, meg a bölcsészek…
    Akiben ezek után még is maradt a kétség tüskéje az menjen rá a PUBMEDRE és böngéssze végig a kozmikus sugárzás biológiai hatásaival foglalkozó több, mint ezer szakcikket.
    Legyet jók, és tartsa Nektek Orbán fenn a Napot a kék égen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  39. Eldrad,
    Pihenjünk,.. ma már nem hajtunk tovább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  40. Nincs véletlenül egy üres hely a következő holdprogramra, ahol mindenhez értő mindig igazmondó Orbán Vktormihályt is fellőhetnék?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Hogyisne Kormorán!
    .
    Orbánt l ő j e csak f ö l a pártjának a börtöncsőcseléke, csak úgy börtönös szokás szerint… – mihelyt lebukik és elejti a szappant.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Hat fok van a Marson 2012. október 3. szerda | AN

Holdontúli űrállomást tervez a NASA? 2012. szeptember 26. szerda | AN

A tengerbe temetik Armstrongot 2012. szeptember 7. péntek | AN

A Hold rejtélyes embere 2012. augusztus 26. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos