Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orosz deszantököl a szíriai partok közelében 2012. július 27. péntek 17:55 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(101)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orosz deszantököl a szíriai partok közelében
Damaszkusz/Moszkva – „Deszantököl” jött létre azzal, hogy orosz tengerészgyalogosokat vezényeltek a szíriai partok közelébe, írta pénteki számában az orosz Nyezaviszimaja Gazeta.
.
A cikk szerint Viktor Csirkov altengernagy, az orosz haditengerészet főparancsnoka előző napi sajtótájékoztatóján igyekezett azt a látszatot kelteni, mintha a Földközi-tengeren tartózkodó orosz hadihajók és ellátóhajók jelenléte nem lenne összefüggésben a szíriai helyzettel. Ennek bizonyítására a tengernagy még azt is mondta, hogy hadihajóik nem térnek be az orosz haditengerészeti bázisra, a szíriai Tartúsz kikötőjébe. Az NG szerint azonban szavaiból azt a következtetést lehet levonni, hogy egyenes összefüggés van a közel-keleti orosz flottacsoportosulás és a szíriai helyzet között.
.
A tartúszi Oroszország egyetlen földközi-tengeri katonai támaszpontja. A térségben jelenleg egy orosz – három flotta hajóiból álló – flottaközi egység végez gyakorlatokat. A három flotta egységeihez csatlakozik az Északi Flotta Kulakov altengernagy tengeralattjáró-elhárító hajója, amely korábban az Ádeni-öbölben teljesített szolgálatot, a térségben járó hajók biztonságát szavatolta.
.
A Nyezaviszimja Gazeta szerint nem lehet a véletlen műve, hogy egyszerre öt deszanthajó van egy olyan régióban, ahol a helyzet egyre kiélezettebb. Azt is nehéz lenne megmondani, írták a cikkben, hogy mikor volt a régióban ilyen hatalmas orosz deszanterő. Háromszáz tengerészgyalogos és 20 páncélos van egyedül az 1700 tonna teherbírású Nyikolaj Filcsenkov partraszállító hajó fedélzetén. A többi négy hasonló osztályú hajó mindegyike 500 tonna teherbírású, és egyenként 225 haditengerész és 13 páncélos van a fedélzetén. Ha csupán ezeket az adatokat összesítjük, 1200 deszantosból és 72 páncélosból álló erő rajzolódik ki – írta a lap, amely szerint ez komoly erőkoncentrációt jelent. A kérdés az, hogy mi célból – tette hozzá.
.
Viktor Csirkov erre is kimerítő választ adott: a tartúszi kikötőben orosz műszaki kiszolgáló bázis van. Feladata, hogy a Földközi-tengeren és az Ádeni-öbölben feladatot teljesítő hajókat üzemanyaggal, élelemmel és vízzel  lássa el. Az altengernagy sietve közölte azt is: Oroszország azt tervezi, megtartja a bázist. Mint mondta, Moszkva számára előnyös, mert így kevesebbet kell költenie az államnak a hajók kiszolgálására. Bár diplomatikusan hozzátette, hogy hajóik rövid időn belül nem térnek be a szíriai kikötőbe.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(101)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

101 Reader’s Comments

  1. “Ha méhek kipusztulnak, az emberiség is kipusztul.” [Einstein]
    .
    Kedves Csiszár István!
    Elítélni a Természetfelettiben való hitet olyan, mint azon bosszankodni, hogy esik az eső, vagy süt a Nap, amikor ezek világunk részei. A természet felettibe vetett hit – nevezzük Istennek, istenhitnek – ugyanígy az emberi társadalom, az emberi természet elválaszthatatlan része. Megkérdezném Öntől, elítéli e Einsteint aki aztán elismerten igazi természettudós volt és tagadhatatlanul a legközelebbről ismerte is azt . Ő úgy határozta meg saját hitét (nem könnyű feladat), hogy amikor a kutató kutatásban mindig egyre továbbhalad egy téma fölfedezésében Ám bármennyire előbbre jut is, mindig beleütközik egy akadályba… Ez az akadály az Ő, a tudós filozófus számára a tudás és a hit találkozási határa, ha úgy tetszik a természet feletti szféra határa. Itt már csak a fantáziája alapján tudja, hogy kell lennie ott még valaminek… Ezzel szemben nem hitt az “ítéleteket és kegyeket osztogató, haragos, antropomorf öreg Istenben”. A Világot egyre inkább összehangoltnak mutató, sejtető, “minden mindennel összefüggő ” kozmikus rendszerben annál inkább.
    A matematikus, fizikus, filozófus és művész (az egyik utolsó polihisztor) e tudáson túli, tehát . h i t e n . alapuló világrendszerbe vetett bizakodást . k o z m i k u s . v a l l á s n a k nevezte, illetve vallotta…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  2. ” Jelenleg minden elismert atomhatalom betartja az általuk kötött korlátozó szerződéseket –kivéve Izrael,”
    .
    Bocs, ez tévedés, Izrael nem írta alá, ezért nincs mit betartania. Irán viszont aláírta, és nem tartja be. Csak a jegyzőkönyv kedvéért.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  3. Mínuszold a tényt, te barom.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  4. T. Worldonblőd
    A Szovjetunió szétesése után rengeteg legenda keringett a feketepiacon kapható atomfegyverekről, amiket az unatkozó orosz katonák árultak. Azóta bebizonyosodott, hogy ez úgy nettó marhaság, ahogy van. (A szerbek is akartak venni egy ilyen hordozható bombát, amivel Szarajevót akarták elpusztítani. Kifizettek érte kétmillió márkát, aztán kiderült, hogy jól átb…ták őket)
    Hordozható (egy katona által célba juttatható) mini atomfegyvert anno az USA és a Szovjetunió készített. Más nem, mert hogy az éppen a kis mérete miatt nem olyan egyszerű. Nagyvárosok, mint pl. London vagy New York lerombolására ezek nem alkalmasak, hatóerejük kb. 0,1-1 kilótonna között van. Nem is arra szánták őket, arra ott voltak a megatonnás termonukleáris fegyverek.
    Egy nukleáris fegyver nem olyan, mint egy tüzérségi gránát, hogy a raktárban felteszik egy polcra, aztán tíz évig elvan ott. Ilyen fegyvereket tárolni, raktározni nem egyszerű dolog, igaz az Al-Kaidának is lehetnek ilyen szakembereik. Én –bevallom- nem hiszek az ilyen eldugott titkos terrorista raktárakban, ahol mini atomfegyvereket tárolnának. Pláne nem sok éve. Egyrészt ha lenne nekik (több) ilyen bombájuk, akkor már valahol felrobbantottak volna egyet, demonstrálva erejüket. Másrészt voltak és talán vannak is beépített ügynökök közöttük, akik fontos információkat adtak magas rangú vezetőkről, lehetővé téve kilövésüket. Ha a legfelső körökbe be tudtak épülni, egy ilyen raktár létezéséről szóló információt biztosan az illetékesek tudomására hoztak volna. Akkor pedig –a célpont fontossága miatt talán a veszteségekre tekintet nélkül- már megtették volna a szükséges intézkedéseket, pl. egy vagy több kommandós akciót, vagy akár egy nagyobb katonai beavatkozást is. Hiszen ha létezne ilyen raktár, azt nem lehetne simán csak lebombázni, egy sérült atomfegyverben lévő hasadóanyag akkor is veszélyes, ha maga a fegyver már nem használható.
    Azt némi fenntartásokkal ugyan, de el tudom hinni –bár technikailag ez sem egyszerű-, hogy valamilyen hasadóanyag a terrorszervezet birtokában lenne. És pl. piszkos bombák készítéséhez akarnák felhasználni. De ez is bonyolult dolog, speciális eszközök és infrastruktúra kell hozzá, hacsak a készítője nem akar gyorsan meghalni. Ilyet nem lehet hegyek közt egy barlangban barkácsolni. De nagy mennyiségű hasadóanyagról itt sem lehet szó, mert a szállítás, tárolás és feldolgozás bonyolultsága miatt minél többen tudnak róla, annál valószínűbb, hogy az információ kiszivárog. Tehát ha egyáltalán létezik is ilyen, az csak kis mennyiség lehet –persze semennyi sem lenne szabad.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. T. Ricsi
    2012. július 29. vasárnap
    11:33
    Igen, igaza van. Bocs a tévedésért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  6. Bennem , buta , tanulatlan parasztban megint az merült fel , hogy a katonai információk szigorúan titkosak szoktak lenni.

    Legalábbis mind a mai napig ezt hittem.

    Ha azonban ez mégis igaz lenne , akkor hogyan lehetséges az , hogy civil emberek civil fórumokon bármit is tudnak a katonai információkról és a haditechnika valóságos fejlettségéről vagy fejletlenségéről ??!!

    Ami pedig Einstein vallásosságát illeti , nekem sokkal inkább az olyan gonosz és mocskos ateista bűnösök ( mint például Richard Dawkins stb ) elbeszélései a hitelesek , akik azt mondják , hogy egyes nagy tudósok állítólagos Isten hitét valójában csak egyes vallási szervezetek és szekták propagandája hamisítja ; teljesen kiforgatván és meghamisítván ezen tudósok néhány szavát vagy mondatát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  7. A katonai információk demokráciákban csak korlátozottan lehetnek szerintem titkosak, miután a hadikiadásokat az adófizetők állják, következésképp bizonyos határig joguk van tudni, mégis mit csinálnak a pénzükkel. Ez egyfajta kontroll.
    .
    Richard Dawkins egy szánalmas hülye. Már bocs :)

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  8. Én viszont az olyan szánalmas hülyékben hiszek , mint Richard Dawkins.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Magánügyed!

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  10. Ha már itt mindannyian ilyen nagy katonai szakértők vagyunk , szeretnék nagyon komolyan feltenni egy kérdést :

    Vajon nem válik-e Amerika és a kapitalizmus katonailag egyre inkább védhetetlenné ?

    Egyszerű , józan és tanulatlan paraszti ésszel az ember úgy gondolná, hogy a kapitalizmusban a hadiipar is a piacért és a profitért dolgozik. ( Akár a külföldi piacokról akár az állami adminisztráció megrendeléseiről van szó ).

    A csak a piacot és a profitot leső mentalitás azonban ma már egyre inkább gátolja és akadályozza az igazán komoly és jelentős technikai fejlesztéseket. Hiszen ha az elavult , rossz és gyenge hatásfokú technikát lehet profittal eladni , akkor a kapitalista hadiipar azt fogja termelni és nem fog pénzügyi szempontból kevesebb vagy semmilyen haszonnal sem kecsegtető kutató és fejlesztő tevékenységet kezdeni.

    Komolyan kérdezem és kérem , hogy világosítsanak fel ebből a szempontból .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  11. Eldrad:
    Az oroszoknak megvan a technológiájuk…nem ezzel van a baj.
    A baj -szerencsére- az , hogy már ott is kitört a vadkapitalizmus.
    Maga az orosz állam nem tud költeni haderejére ! Nem tellik rá !
    Eközben az orosz és ukrán hadiipari konszernek gyártják a jóféle vasakat és árusítják boldog-boldogtalannak. De az ex-Vörös Hadseregnek nem nagyon jut belőle. A pénzhiány miatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Eldrad:
    Ennyi hülye szalonstratégát és önképző atomfizikust sem láttam már rég egykupacban hehehe
    -
    Kakassal meg ne vergőggyé…
    Ő még ott tart hogy Tesla felfedezte a Zemberiségnek az ungyen-energiát , de a gaz olajmilliárdosok titkos szövetsége ( Gondolom ezek amerikai-arab összeesküvők ) nem engedik ezt megcsinálni és üldözik az olyanokat akik megcsinálják mégis.
    Hanni kő a kiskakast kukorékolni….egyszer csak elvágja már a gazdasszony a nyakát , leveskének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. “A csak a piacot és a profitot leső mentalitás azonban ma már egyre inkább gátolja és akadályozza az igazán komoly és jelentős technikai fejlesztéseket. ”
    .
    Hát, egyelőre nem úgy fest…. katonailag minden háborút megnyernek a kapitalisták. A nem-kapitalisták meg elveszítik őket. Minden komoly és jelentős fejlesztés mögött profitorientált vállalkozás húzódik meg.
    .
    “ha az elavult , rossz és gyenge hatásfokú technikát lehet profittal eladni”
    .
    Hát ez az, hogy nem lehet, legalábbis pénzes vevőnek nem. Afrikába persze jó az AK-47, darabja 50 dollárért. Az igényesebb vevő azonban Uzit vesz.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. csiszár istván

    Én azért sokkal inkább úgy látom , hogy a kapitalizmus technikai fölénye csupán egy időben lokális történelmi anomália.

    Kizárt dolog , hogy a profitéhség , valamint a piaci , fogyasztói idiotizmus ( ami nemcsak a civil szférára , hanem a hadiipar piacára is igaz ) az igazán komoly és jelentős technikai és szellemi fejlődés irányában vezetné a társadalmat.

    Vagy hogy a fentebbi konkrét példánál maradjunk : egy Uzi nem képvisel lényeges technikai fejlődést az AK-47-hez képest.

    Vagy hogy egy szörnyű és politikailag nem “korrekt” példát említsek : a haditechnika történetének talán az első lényegi paradigmaváltását jelentő atomfegyverek kifejlesztését sem a profit és a piac ösztönözte .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  15. csiszár istván

    Ami pedig azt a kijelentést illeti , hogy a kapitalizmus minden háborút megnyer ; ezzel szemben inkább úgy is láthatjuk , hogy a kapitalizmust képviselő nyugati civilizáció éppen most futamodott meg Irakból és Afganisztánból.

    Persze erre is lehet azt mondani , hogy ez csupán a ravasz , okos és bölcs kapitalizmus egy újabb trükkje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  16. Az Uzi meg az AK-47 példa volt. Ezzel szemben a lopakodók meg a lézervezérelt bombák kifejlesztése attól profitorientált, amitől az űrhajózás is: az új technológiák előbb-utóbb megtalálják az utat a polgári szférába. Az űrhajóuzásnak és a háborúnak köszönheted a kvarcórától kezdve az autód számítógépén át az egészségügyi berendezéseket. Az atomfegyver magával hozta az atomerőműveket, amik olcsón tiszta energiát termelnek (a legjobbak, bármit is mondjanak a zöldek). A fogyasztói idiotizmus tipikusan kelet-európai példa, illetve ott nyilvánul meg, ahol az emberek éretlenek a piacra, távol áll tőlük a tudatosság, ez nem a Nyugat.
    .
    Csiszár, te valamiért nagyon szeretnéd halva látni a Nyugatot, és ezért erőlteted az ilyen témákat, hogy megfutamodott. Több rossz hírem is van a számodra. A Nyugat sehonnan nem futamodott meg. Tönkreverte úgy az iraki, mint az afganisztáni terror-rendszert, ezt a két országot kivette a Nyugat-ellenes tengelyből, és halálos csapást mért rá, hetek alatt. Te összetéveszted a vereséget és a megfutamodást azzal, hogy a NATO nem irtotta ki az afgán és az iraki lakosságot, akár a dudvát. Megtehették volna, az oroszok ezt csinálták Csecsenisztánban, de hát ők nem Nyugat, barbár ázsiaiak, őket nem zavarják az olyan apróságok, hogy erkölcs vagy ehhez hasonlók. Ne téveszd össze az erkölcsöt vagy az emberiséggel szemben érzett felelősséget a gyengeséggel. A kapitalizmus katonai értelemben minden háborút megnyert, még Koreát és Vietnamot is. Politikai értelemben elveszítette, mert az erkölcs visszatartotta attól, hogy szarrá hidrogénezze az első esetben Kommunista Kínát, a másodikban Észak-Vietnamot.
    .
    Utóbbiakat semmi nem tartja vissza semmitől, ugyanis nem ismerik az erkölcs fogalmát. Ettől Ázsia. Ma divat arra bazírozni, hogy jobb lenne visszamenekülni az orosz rabigába, vagy Kínával, Iránnal stb. szövetkezni. Ez egyenesen következik a már a Habsburgok által is súlyosan rebellisnek és javíthatatlannak tartott magyar nép korszelleméből. Egy súlyos identitászavarban szenvedő – most Orbán is megmondta – félázsiai származék ezer éven át nem bírt beilleszkedni abba, ami Nyugat, és emiatt úgy gondolja, hogy akkor pusztuljon a Nyugat. Nem fog. Rabigába persze vissza lehet menni – klassz volt a 150 éves török uralom, egy lázadás nem sok, annyi volt ellene, de amint kitakarodtak, Martinovicstól Rákócziig mindenki csak futott a törökhöz, miként lehetne a volt elnyomót visszahozni, mert az új, nyugati rendszerben jelentkező kihívásoknak a félázsiai származék nem tudott eleget tenni. Ez semmi más nem volt, mint a Nyugat – és benne Magyarország – elárulása. Hazaárulás. A hazaárulókról mindenütt főútvonalak vannak ma elnevezve. Szabadságharcosoknak tartják őket, pedig nem voltak azok.
    .
    A Habsburgok sajnos voltak olyan hülyék és liberálisak, hogy helyreállították a gyakorlatilag nem létező magyar királyságot. Nagy hiba volt, meg kellett volna szüntetni, a területet pedig a birodalmukhoz kapcsolni, és egyszer s mindenkorra gondoskodni arról, hogy az államnyelv német legyen. Ezt csak félgázzal hajtották végre, ebből következően újabb zendülések törtek ki a törvényes hatalom és uralkodó ellen, amelyeket a későbbi történetírás mint szabadságküzdelmeket kolportál. A Habsburgok szörnyűségesen ráfaragtak a kiegyezésre, amelynek során lényegében hagyták, hogy Magyarország mint kettes számú elnyomó nőjön vagy harminc nemzeti és vallási kisebbség fejére. Az eredmény közismert, Trianonban a birodalmat szétdarabolták; Ausztria területvesztesége jóval nagyobb volt, az más kérdés, hogy ők nem vernyákolnak 90 éve a megváltoztathatatlan miatt.
    .
    Elképzelhető, hogy a Nyugat is ráfarag a “megfutamodás”, vagyis amiatt, hogy nem sorozták Irakot meg Afganisztánt neutronbombákkal addig, amíg él és mozog valaki ezeken a kibaszott szartanyákon. Ezt te gyengeségnek, hanyatlásnak tartod; annak is fel lehet fogni.
    .
    Szavaidból úgy tűnik, igazi komoly technikai és szellemi fejlődés akkor vár egy társadalomra, ha a nyugati értékeknek hátat fordít, de legalábbis korlátozza azokat. Ma a Nyugat-utálók általában Oroszországgal és Kínával, meg Iránnal dobálóznak. Hogy azok milyen jók. Érdekes módon Brazília vagy India nem kerül elő, ahol valóban hatalmas léptékű fejlődés van, méghozzá többé-kevésbé a demokratikus játékszabályok betartásával. Mindig csak az oroszok és a kínaiak, két rabszolgatartó állam, ahol összesen kb. másfél milliárd ember úgy él, mint az állat.
    .
    Utána kéne egyszer nézned a hanyatló Nyugat adatainak, Csiszár István. Ajánlom figyelmedbe a GDP (az egész és az egy főre jutó), valamint a hadikiadások, az egészségügyi kiadások, a várható élettartam és az ehhez hasonló adatok összehasonlítását. Ha ez megvan, és ezek után te még mindig börtöntáborokra vágysz, mert ott bontakozik ki a komoly és jelentős technikai fejlődés, és az Uzi nem képvisel lényeges fejlődést az AK-47-tel szemben, úgy lovagolj talán vissza a meótiszi őshazába, mocsári turult baszni.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. Pár napja volt a NATGEO-n ha jól emlékszem egy filmecske,abban amerikai katonák vadásztak kalózokra.Átmentek a csónakjukba,elvették tőlük az AK-t,meg az RPG-t,és mondták nekik,hogy ejnye-bejnye.Ezzel szemben az oroszok így csinálják: http://www.youtube.com/watch?v=yhkZwZ2h2uA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. A kalózok más kérdés, azokkal szemben így kell eljárni – mondjuk csak azután, hogy meggyőződtek arról, nincsenek foglyok a fedélzeten.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Igen ,ricsi igazad van,én csak arra akartam rávilágítani,hogy az oroszoknak kicsit más a hozzáállásuk fegyveres konfliktus esetén.Ha megnézted a videót,akkor láthatod,hogy tulajdonképpen csak a szakácsot meg a felmosóvödröt nem vágták hozzájuk….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  20. De még a szakács is adott nekik. De ezeket nem szabad sajnálni, mocskos, gyáva gyilkosok. Arról szól a történetük, hogy elkapják a fegyvertelen hajókat, és nem csak kirabolják, de utána módszeresen legyilkolnak mindenkit, kivéve, akiket fogolyként visznek magukkal, mert azokat rendszeresen megerőszakolják (férfiakat is), és válogatott kínzásoknak vetik alá, mielőtt megölik, csak úgy, mert unatkoznak. Szemét népség, nem kell vacakolni velük.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. ricsi,nem igazán sajnálom őket,felénk is vannak ilyen színú kalózok.Mondjuk eddig nem csónakkal jártak,de tegnap nagy vihar volt…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Ja,azt nem is mondtam,hogy kanadából is kapunk még olyan 5000 ilyent…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  23. Csiszárkám :
    Maradjon meg a lovaknál.
    Azokhoz talán okosabbakat tud hozzáfűzni mint a profit-orientált csúcsteknikás túltermeléshez meg az Irakból és Afganisztánból való megfutamodás idiótikus elméletéhez.
    -
    Kit érdekel Irán meg Afganisztán ?
    Az a lényeg hogy megszűntek helyi háborús gócpontnak lenni.
    EZ volt a stratégiai cél. A többi meg csak blabla , valamint agyament nyálasképű ” politológusok ” végeérthetetlen szómenése.
    -
    Az USA megpróbálta kissé civilizálni őket , nem sikerült. De ismétlem : NEM EZ VOLT A KÉT HÁBORÚ CÉLJA !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. csiszár istván

    Nem tagadom , hogy komoly érzelmi vonzódás van bennem a szlávság iránt és nagyon vonzanak a szláv nyelvek és a szláv népek.

    Viszont a Sztálin , Brezsnyev , Jelcin és Putyin típusú embereket és az általuk teremtett társadalmi rendszereket én is buta , ostoba , elnyomó és embertelen rezsimeknek látom.

    Többek között nekem fáj a legjobban , hogy Oroszországban , Ukrajnában és Belorussziában ( + Magyarországon ) ilyen embertelen rezsimek uralkodnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Nos, van szláv demokrácia is. Szlovénia, Csehország.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. csiszár istván,
    Nem közvetlenül a kapitalizmus nyer, hanem a szabadelvű demokratikus jogállam (sz.d.j.), ami mellesleg lehetővé teszi a viszonylag racionális gazdasági döntéseket is. Ebben a társadalomban – Marx egyébként jogos megállapításai ellenére – nem tisztán a szabadpiac logikája érvényesül, azt a sz.d.j. működése (is) korlátozza. Ebben a rendszerben is van lehetőség közcélú döntésekre és azok érvényre juttatására. A diktatúra (pontosabban: túlhatalmű önkény) taktikai ügyekben látszólag hatékonyabb, azonban éppen a sz.d.j. működése biztosítja hosszú távon fenntartható racionalitást, amibe beletartozik a társadalom tűrőképességének és vágyainak figyelembe vétele is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  27. “…NEM EZ VOLT A KÉT HÁBORÚ CÉLJA !…”
    .
    - Még jó, hogy nem ettől függetlenül, agyhalottak sokasága recskázza ezt az állat baromságot, hogy hát a Zusákok hogy “kikaptak, megfutottak, stb”.
    .
    OK, akkor ezredjére, a féleszűek kedvéért:
    .
    1, Ha egy haderő elvégzi a munkát, azaz, a stratégiai- taktikai célokat teljesíti, akkor elvonul – hacsak nem akar valamiért ottmaradni. Az euro- atlantiak nem akarnak, nincs miért – egyelőre.
    .
    Ha pedig a kitűzött célok megvannak, és elvonul a célokat elért haderő, az mi a kékkupakos lóbrokiért lenne “menekülés”?
    .
    Kb. mintha jönne a rendőr, elvinné a részeg, őrjöngő bunkókat egy boltból pl, aztán, azt mondanánk, hogy elfutott a rendőr… áááh.
    .
    2,
    .
    Az euro- atlantiak KATONAI stratégiai célkitűzései a következőek voltak:
    .
    a, Az iszlámnácik által kirobbantott nemzetközi tömeggyilkos terrorháborút átvinni az ellenség területére, így az ellenség nagy részét ott elpusztítani, a maradékot ott lekötni – pipálva, megtörtént.
    .
    b, Felszámolni a helyi szervezett, addig ütőképes haderőket, és/ vagy irreguláris fegyveres erőket – pipálva, megvan. Akik megmaradtak, szervezetlen, eszetlenül össze- vissza, saját népeiket öldöklő terrorgengek, nem több.
    .
    c, Aláásni a megmaradt bandák pénzügyi- egyéb anyagi forrásait – nagyrészt megtörtént, akik megmaradtak, max. a szomszéd utcai környékbeli maffia szintjén tudnak működni, az meg nagyon kevés akár a szervezett helyi működéshez is, nem hogy világméretű tömeggyilkos iszlamista terror szervezett folytatásához.
    .
    Namost, ezek után megfutásról, meg kikapásról ugatni, hát, az tényleg jól fejlett idiotizmusra utal.
    .
    De tudjátok mit?
    .
    Nem érdekel ez már engem. Aki ennyire gyökér, hadd “higgyen” ebben. Attól még az nincs úgy, akárhogy is hisztizik az ilyen hülye, hogy de kikaptak, de kikaptak!!!
    .
    Ennek már anyi jelentősége sincs, mint f…ngnak a tornádóban.
    .
    E.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  28. csiszár istván

    Az iszlámnáci egy bátor kifejezés.

    Nálunk itt a politikailag “korrekt” Európában ilyeneket nem szabad mondani.

    Mint ahogy itt Európában sajnos az sem igazán jön le , hogy a NATO megnyerte volna az iszlám elleni harcot.

    De még ha valóban egy időre nyert is a NATO , talán még sem kellene ennyire beleringatnunk magunkat a biztonság illúziójába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  29. Akkor mit szabad kimondani? Úgy 2000 magassába Polgárdiba kértem egy cigánypecsenyét egy étterembe,és lerasszstáztak,miután felhívták a figyelmem a krétával írt táblára,hogy az kissebbségi szelet (!)na erre varrjatok gombot”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  30. csiszár istván

    Amerikában ma még könnyű ilyen lazának és magabiztosnak lenni , mint amilyen például Eldrad mester .

    A fejlett Nyugat-Európai országokban viszont már 10 – 15 százalék a muzulmán bevándorlók aránya és egyre csak szaporodnak , családonként 9 – 10 gyerekkel.

    Az európai politikai , gazdasági és társadalmi elit pedig tehetetlenül nézi őket vagy legfeljebb a homokba dugja a fejét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  31. A politikai korrektség önként vállalt agyhalál.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. csiszár istván
    2012. július 30. hétfő
    15:01
    (Szerkeszt)
    .
    Látod, ez egy probléma. Haza is kell küldeni azokat, akik nem tudnak beilleszkedni. A franciák már egy ideje folytatják. Ők voltak, akik elkezdték őket importálni, és alighanem ők lesznek azok is, akik megkezdik kirúgni őket. Persze az sem mindegy, ki melyik muzulmán országból érkezett, hányadik generációs és hol lakik. Egy dolog, ha valaki harmadgenerációs török Hamburgban, és teljesen más lapra tartozik, amikor valaki, aki tegnap érkezett Líbiából a sivatagból, Nápolyban maga alá csinál. Az Angliában élő pakisztániak többsége szorgalmas munkás, de még az arabok közt is óriási különbségek vannak, én pl. nem említenék egy napon egy frankofón tunéziai értelmiségit egy iraki mocsári arabbal. Alapvetően azonban elvvé kell váljon, hogy muzulmán több Európába nem vándorolhat be. Kivéve világhírű tudós, sportoló, vagy olyan hiányszakma képviselője, amilyet máshonnan nem lehet importálni. Turistának lehet jönni, ha van kápéban napi 200 eurója minimum, azt itt el lehet költeni, aztán haza lehet menni békében.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  33. T. Ricsi
    “Ausztria területvesztesége jóval nagyobb volt”
    ???
    Annyival veszített többet, hogy még Burgerlandot is hozzácsapták.
    Vagy ezt a Monarchia felbomlására értette? Az egy államszövetség volt, ami nem egyenlő Ausztriával.
    Egyébként miért lenne jobb, ha most egyáltalán nem létezne Magyar Állam?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Azt értettem, ami hivatalosan hozzájuk tartozott, az osztrák korona fennhatósága alá. Csehországtól Galiíciáig, Szlovéniától Boszniáig, odakünn a Ferenc József földig. Ezt mind elvesztették.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  35. “Egyébként miért lenne jobb, ha most egyáltalán nem létezne Magyar Állam?”
    .
    Mert Ausztria részeként nem vergődnénk húsz éve azzal, hogy nem tudunk mit kezdeni a demokráciával.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. csiszár:
    .
    - Marhaságok irkálása, meg az én személyem fejtegetése helyett inkább próbáld felfogni, miket írnak itt olyanok, akik valamennyire konyítanak ehhez a témához.
    .
    Mert ha nem ismeretek szerzése miatt vagy itt, akkor nem tudom, mit kínlódsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  37. Az “iszlámnáci” pedig egy, északnyugat- európai körökben bevett politológiai fogalom.
    .
    Az iszlámnácizmus egyébként szó szerint értendő. Története az 1920- as évek elejére megy vissza, kitűnően követhető, egészen napjainkig, na erről ennyit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  38. csiszáristván!
    .
    Te most tulajdonképpen kit is versenyeztetsz itt kivel?
    Úgy érzem fogalomzavarban szenvedsz, mert ha a kapitalizmust méred össze a mai “nem-kapitalizmussal”, akkor ez a második csoport lehet: úgynevezett szocialista rendszer (pl. Észak-Korea), amelynek semmi köze a a marxi elképzeléshez, vagy esetleg törzsi viszonyokból kialakult kvázi királyságok (pl.Szaudarábia, stb.), kvázi polgári társadalmak (ld.Egyiptom, stb.), és a kezdő tőkés alapokon (ún. vadkapitalista) rendszerek(mint pl. Oroszország stb.kelet-európai rendszerek). Mi tehát az általad kapitalistának nevezett rendszer? Csakis a globális tőkére épülő monopolkapitalizmus, amelynek a felsorolt többiek hatékonyság dolgában közelébe se szagolhatnak. Ellenben globális rendszerek – nevezzük őket egyszerűen nagyoknak – szuper hatékonysággal működtetik a világgazdaságot úgy, hogy közben tőkéjüket az egyéb besorolásúak saját területein működtetik.
    Ezek az egyéb besorolásúak (pl. Kínai “Népköztársaság” nevű államkapitalista rendszer) – akinek esze is van – mindent elkövetnek munkabérek minimumon tartása érdekében. Ennek egyetlen eszköze a diktatúra fenntartása, vagy egyre újabb diktatúrák kiépítése, mint ez most éppen hazánkban zajlik. Nyersanyagokban gazdag egyéb besorolású (kezdő kapitalista rendszerek) hamarabb képesek felzárkózni a nagy, és globálisok mellé (hacsak nincsenek őket megbéklyózó hitbéli fenntartásaik).
    Egyszóval az igazság az, hogy sok-sok hibája mellett a kapitalizmusnál egyelőre működőképesebb és hatékonyabb rendszert még nem találtak ki és ez a világot átszövő – tulajdonképpen ésszerű – együttműködés végsősoron az emberiség javát szolgálja…
    Egy-egy példa: az Audi, vagy a Air-Bus amelyek nemzetközi összefogással építenek fantasztikus gépezeteket a gyári munkásoknak, a külső – köztük sok külföldi tőkésnek (egyben munkáltatónak) és bedolgozó munkásnak is – beszállítónak hoz jövedelmet, illetve megélhetést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  39. Észak-Koreát illetően öngólod lenne, mert az a rendszer atomrakétáit leszámítva nemigen mutat fel olyan eredményeket, mint az általad említett “kapitalizmus”.
    Persze, igen! A kapitalista rendszerrel néha elszaladhat a ló. A kapitalista rendszer csak törvényességgel, illetve alkotmányos garanciákkal fékezhető meg és semmi esetre sem diktatúra bevezetésével és a törvényesség spontán, légbőlkapott, tehát autoriter értelmezésével.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Szíriának hónapokon belül legalább két külön országra kell szakadnia, ha nem akarnak milliós emberveszteséget. :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  41. Mikor tanulják meg végre egyesek, hogy nem BuRgerland – hanem BurgeNland !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  42. Hamburgerland.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  43. Lehet úgy is , de az hülyén hangzik : Hamburgenland…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  44. Eldrad:
    Az a különbség TE és én közöttem , hogy én az ilyen zavarosagyúaknak mint T.Csiszár kollega , csak irányelveket adok egy kérdéssel kapcsolatban.
    Most minek magyarázgassam neki a frankót részleteibe menően , mikor tudna tájékozódni a NET.-ről is a kérdés körül , ha komolyan gondolná hogy itten belebeszél a helyi tudós urak értekezéseibe !
    TE viszont fáradságosan okítgatsz minden sültparasztot , holott látható hogy vagy a balhékeltés , vagy pedig az elvakultság szól csak belőlük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  45. Több mester is azt ajánlja , hogy az egyszerű paraszt tájékozódjon a NET-ről , ha valamit nem tud.

    Egyszerű , tanulatlan ésszel azonban a buta paraszt úgy hiszi , hogy a legfontosabb katonai , állambiztonsági és hírszerzési információk szigorúan titkosak szoktak lenni.

    Hogyan lehetne akkor a civil világban bárkinek is bármilyen katonai információról valós tudással rendelkeznie ??

    Az egyszerű , buta paraszt csupán annyit lát a világból , hogy az emberiség szinte összes társadalmi és lelki problémájának az alapvető oka nem más , mint az ember lelkét megnyomorító hit a természetfeletti erőkben és az ilyen vagy olyan néven nevezett Mindenható Teremtőkben.

    Már hosszú évezredek óta ez a világkép az alapja az emberi butaságnak , a kegyetlenségnek , az erőszaknak és az elnyomásnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  46. ricsi 2012. július 30. hétfő 09:02
    Pár napja volt egy vitám proaktívval és Maeldronnal a stílus és a trágár kifejezések elfogadhatóságáról – vagy éppen elfogadhatatlanságáról. Szerintem ebben a kérdésben is a mérték az érték. Azaz: miért kell egy alapvetően értelmes szöveget néhány nem igazán szalonképes kifejezéssel elrondítani?
    csiszár istván
    ricsihez csak azt tenném hozzá, hogy a verseny a titok. Nem haveri körben leosztott mutyimegrendelések vannak, hanem kemény versenyben elnyerhetőek. És a verseny kikényszeríti a fejlesztést.
    Ezzel együtt sokat elmondott a Függetlenség napja c. filmben, amikor bemutatták az elnöknek a roswell-i támaszpontot, hogy “csak nem képzelte, hogy tényleg 1000 dollárba kerül egy kalapács?”
    A mi legnagyobb gondunk meg nem általában az emberi butaság, kegyetlenség, etc., hanem EGY embernek az ilyene – de már engedtessék meg abban kételkedni, hogy ahhoz bármi köze lenne az istenhitnek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  47. csiszar:
    .
    - A netről való tájékozódás nem azt jelenti, hogy a két- három soros, hibásan lefordított, és/ vagy tévedésekkel teli magyar vikipédiát, meg a full- gagyi, tartalmilag néha kocsmai wc felirat szintű szennyblogocskákat olvasgatod.
    .
    Hanem, hogy az ajánlott professzionális weboldalakat, valamint a neten (is) fellelhető szakmai- és tájékoztató anyagokat elolvasod.
    .
    Jaj, hogy ez utóbbiak nem pár sorból állnak, hanem esetleg napokig kellene olvasni, hogy a minimális alapismereteket megszerezd? Vagy, hogy a többség angol nyelvű, te meg semmilyen nyelven nem beszélsz? Ami önmagában nem lenne baj, mert vannak nagyon jó, magyar nyelvű anyagok is, de a referencia azoknál is 90%- ban angol…???
    .
    Hááát, arról már mi nem tehetünk, hogy lusta vagy, és ráadásul még a végletekig ostoba is.
    .
    Katonai információk közül pedig nem minden titkos, a politológia és a geostratégia meg külön egyetemi tudományág, szóval, ott a titkolózásról értelmetlen beszélni.
    .
    Gondolom, ebből ugyanúgy nem fogtál fel SEMMIT, ahogy az eddig neked írtakból sem – még akkor sem, amikor még türelmesek voltunk veled, mert nem feltételeztük, hogy személyedben egy végtelenül ostoba, semmit meg nem értő, de nulla tudásod ellenére folyamatos Tuti- és Igazságmegmondó kényszerben szenvedő, alighanem enyhén terhelt személyiséggel van dolgunk.
    .
    Komolyan, hagyj már békét ennek a fórumnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  48. Eldrad Mester !

    Elég jól tudok angolul, de természetesen a laza és hányaveti , akár szubkulturális ,akár szakmai slang-hez fingom sincs.

    A 1990-es évek vége óta azonban a szláv nyelvek (orosz , ukrán , lengyel stb )vonzanak, izgatnak és érdekelnek a legjobban. ( Amikor a Kádár rendszerben még kötelező volt az orosz , még én is halálosan gyűlöltem ).

    Azonban a kereszténynacionalista Putyin rendszert mélységesen megvetem és elítélem.

    Mint ahogyan abban sem hiszek , hogy civilek számára hozzáférhető internetes oldalakon és egyéb szakirodalmakban teljesen valós képet lehetne kapni a haditechnika állásáról és a legfontosabb katonai és hírszerzési információkról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  49. csiszar:
    .
    1, Ki a f…szt érdekli, milyen nyelvek iránt érdeklődsz?
    .
    2, Mi a fekete fenéről ugatsz, te áll…t? KI beszélt itt slampos katonai angolról, amiket én ajánlok, azok szakmai anyagok, politológusoktól, katonai szakértőktől! Komám, te szedsz valamit?
    .
    3, Ki a frászt érdekli, te miben “hiszel”? A szakmai tanulmányok szempontjából, valamint, az egyetemi és /vagy szakmai kutatói tevékenység mibenléte szempontjából teljesen lényegtelen, miben “hiszel”, főleg, hogy ez nem hit kérdése, amiről itt a cikkben szó van.
    .
    4. Miért nem kotródsz már el innen, de most komolyan? Amit művelsz, az már régen kimeríti a trolltevékenység fogalmát, amiért kihajítás jár. Egyszer az oldalgazda kérte az olvasóktól, hogy jelezzék neki (ha ő nem vesz észre valamit), ha nácik, vagy USA- gyűlölő háborodottak rotyognak ide marhaságokat, mert azokat kivágja. Gondolom, a trolloka is vonatkozik mindez, mivel azokat is kj szokta hajítani.
    .
    Te meg nem vagy egyéb, mint egy ócska troll, így ha még egyszer befarcintasz valami értelmetlen marhaságot, megy neki a levél.
    .
    Folyamatosan szétqrod a topikot, elmebeteg hülyeségeket irkálsz, bosszantod az olvasókat, vannak, akik alighanem miattad már vissza se mennek egy cikk kommentjeihez, na, ezzel biztos menő leszel.
    .
    Amúgy tényleg nem értem, ha valakinek ennyire nincs meg sem a minimális tudása, se mondaniovalója, mi a retket erőlködik.
    .
    Ez a retardáltak, és a komplexusok légióival küszködők sajátja, de akkor neked inkább orvos kellene.
    .
    Na, lényeg, ha megint marhaságot írsz be, vagy szétvered a topikot itt vagy bárhol máshol, megy a “bullshit- riadó” a szerkesztőségbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  50. Thank You , my Master !

    You are indeed as kind , modest and good-hearted as I always have presumed an American Christian should be.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Izraeli légicsapás Szudánra? 2012. október 24. szerda | AN

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

Orosz radar volt a szíriai gépen 2012. október 13. szombat | AN

A régióban betöltött vezető szerep a tét 2012. október 11. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos