Ronai and Ronai
AMERIKAI

Orbán nem megállapodna, hanem kilépne az Unióból 2012. július 26. csütörtök 10:42 | Rákócza Richárd Forrás: AN

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Orbán nem megállapodna, hanem kilépne az Unióból
Budapest – Orbán Viktor úgy fogalmazott: „biztatóbbnak tűnik a dolog, mint amit az ember annak a három betűnek a hallatán, hogy IMF, egyébként gondolni szokott”. „Mi sem vagyunk könnyű eset, de úgy láttam, ők sem azok”, tette hozzá, hangsúlyozva, hogy minél hamarabb sikeresen le akarja zárni a tárgyalásokat. Varga Mihály szerint azonban csak ősz végére állapodhat meg Magyarország a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az Európai Unióval; a vitatott témák között szerepel a jövő évi makropálya megalapozottsága, a közszféra aránya a foglalkoztatásban és a tranzakciós illeték kiterjesztése a jegybankra. A kormány által tavaly óta tudatosan gerjesztett huzavona havi tízmilliárd dollárba kerül, de ennél jóval több forog kockán.
.
A kormányfő közölte: azt várják, hogy az IMF és az EU közös delegációja adjon át a kormánynak egy helyzetösszesítést, abban jelölje meg azokat a pontokat, amelyekben szerintük változtatni kell a gazdaságpolitikán, nevezzék meg az előfeltételeiket, és mondják el a véleményüket a 2013-as büdzsé szerintük módosítandó pontjairól. Szeptemberben ezeket a felvetéseket a kormány érdemben meg fogja válaszolni – mondta Orbán Viktor, aki biztatónak nevezte keddi tárgyalását az IMF/EU-delegációval. Orbán nem indokolta meg, hogy a válaszokra miért kell szeptemberig várni.
.
Magyarország erős embere elmondta: a kormány tanulmányozni fogja az Európai Központi Bank (EKB) fenntartásait a jegybankra is kivetett tranzakciós illetékkel kapcsolatban. Mint ismeretes, az IMF megalázó decemberi távozása annak volt köszönhető, hogy a kormány a jegybanki függetlenséget veszélyeztető lépéseket tett. Most ugyanezt ismételte meg a gazdaságilag teljesen értelmetlen, többletbevételt nem hozó, könyveléstechnikailag azonban komoly kozmetikázó szerepre alkalmas tranzakciós adóval, amit keresztülvert a kétharmadon, anélkül, hogy az EBK-nak időben megküldte volna a törvény tervezetét.
.
Az EBK tiltakozására válaszul Orbán Viktor azt állította: a központi bank nem szólhat abba bele, mi történik a nemzeti bankkal, csak véleményezési joga van. Ez tételesen nem igaz, a dolog épp fordítva áll, a mindenkori kormány az, ami nem szólhat bele a jegybank politikájába az EBK helyeslése nélkül (az intézkedés célja éppen az, hogy megakadályozzák a felelőtlenebb kormányokat abban, hogy például választási évben pénzszórásba kezdjenek, vagy egyszerűen ellopják egy ország arany- és valutatartalékait). A válasz azért fontos, mert Orbán rövid időn belül másodszor nyilvánítja ki, hogy nem érdeklik azok a szabályok és megállapodások, amelyek őt jogi értelemben kötik, és hajlandó arra, hogy azokat egyoldalúan felülírja. Így történt az Alkotmánybíróság legutóbbi ítélete után is, amikor is Orbán a bírák nyugdíjaztatásával kapcsolatban közölte: „A rendszer marad.”
.
Az EKB kedden nyilvánosságra hozott jogi szakvéleménye szerint a pénzügyi tranzakciós illeték sérti a Magyar Nemzeti Bank függetlenségét, uniós harmonizáció nélküli bevezetése pedig torzulásokat okozhat a pénzügyi piacokon és a reálgazdaságban. Az illeték kivetése az MNB monetáris politikai műveleteire nem egyeztethető össze az MNB szervezeti és működési függetlenségének követelményével.
.
Varga Mihály tárca nélküli miniszter arra a felvetésre, hogy valóban három évre 15 milliárd euró hitelt szeretne a kormány, azt felelte: „ez nem kormányálláspont, ezt én nyilatkoztam, abból kiindulva, hogy a piaci várakozásokhoz ez van legközelebb”.  A várható hitelmegállapodásról elmondta: „Amíg a tárgyalásokon hivatalosan is el nem hangzik, hogy mit kínál az IMF, addig van mozgástér. Egyébként továbbra is abból indulunk ki, hogy elővigyázatossági megállapodást szeretnénk kötni.”
.
Varga kiemelte: a magyar kormány nem engedhet a tranzakciós adó kérdésében – ami miatt lehet, hogy az ország ellen újabb kötelezettségszegési eljárás indul –, hisz az a feladata, hogy a parlamenti döntéseket végrehajtsa. Ugyanakkor azt is állította, a mostani tárgyalási szünet arra is alkalmat ad, hogy a magyar kormány is értékelje álláspontját, „ha szükség lesz erre, akkor nyilván ehhez a kérdéshez hozzá fogunk majd nyúlni”. Erre „szükség lehet”: Németh Dávid, az ING Bank elemzője úgy vélekedett, a magyar kormány a gazdasági diplomácia nyelvén komoly dorgálást kapott az EKB-tól, és ez előrevetíti, hogy az EU is hasonló álláspontra helyezkedik.
.
Míg tavaly decemberben a jegybank függetlenségét sértő kormányzati kalózintézkedések miatt távozott – lényegében egyetlen szó nélkül – az IMF küldöttsége, a mostani távozás betervezett volt, ám nagyon nem jól vette ki magát, hogy arra ismét csak egy MNB-ellenes intézkedéssel kapcsolatos EKB-reklamációt követően került sor, ráadásul az sem kerülhette el a küldöttség tagjainak figyelmét, hogy Orbán Viktor kerek-perec megkérdőjelezte, hogy az MKB-nak a véleményezési jogon túl bármilyen köze lenne, lehetne az MNB-vel kapcsolatos kormányzati intézkedésekhez.
.
Orbán Viktor, aki eddig hazai, de főként a nemzetközi páston igyekezett legalább látszólag jogkövető magatartást tanúsítani, a jogilag is tetten érhető egyértelmű állásfoglalások elől kitérni, dupla-, triplafenekű válaszokat adni, mellébeszélni, vagy pedig hagyni, hogy munkatársai egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal keltsenek zavart – most először nemzetközi téren szegült szembe nyíltan az Európai Unió politikájával és eszmeiségével azzal, hogy gyakorlatilag a központi jegybank nyílt einstandjának kezdetét jelentette be.
.
A jövő történészei valószínűleg különféle állásponton lesznek azzal kapcsolatban, hogy mikor zajlott Magyarország kilépése az Európai Unióból. A közösségből való teljes kiszakadás természetesen egy folyamat, amely Orbán Viktor 2010. évi választási győzelmével vette kezdetét, és az orbáni rendszerváltás jogi intézményesítését követően új szakaszba lépett. Ennek a folyamatnak minden bizonnyal jelentős állomása a mostani, amikor a miniszterelnök az Európai Központi Bank felvetéseire válaszul azt állította, ő és pártja azt csinál a Magyar Nemzeti Bankkal, ami jólesik.
.
A pávatánc minden bizonnyal folytatódik az őszön, az eddig megismert rituálé szerint: húzzák és eresztik, keményebben és lágyabban nyilatkoznak, majd az újabb kudarcot megpróbálják a „nemzeti függetlenségünk aláásására való törekvésekkel” magyarázni. Egy valamit biztosra vehetünk: az IMF-fel és az EU-val megállapodás nem lesz, miközben a Fidesz egyre többet engedhet meg magának. Amennyiben a Nyugat nem torolja meg azonnal és a leghatározottabban az MNB einstandjára való felhívást – már magát a felhívást, mielőtt az csakugyan realizálódna –, ugyanazt a hibát követi el, mint Franciaország és Anglia, amikor nem rohanta le azonnal a náci Németországot a Ruhr-vidék remilitarizálására válaszul.
.
Arra önmagában nem számíthatunk, hogy a választók 2014-ben leváltják a Fideszt. A demokráciának nem csak az új pártalkotmány és a választókerületek átrajzolása, a sajtó jelentős részének a diktatúra kezébe kerülése, valamint a döntéshozó posztok pártkatonákkal való feltöltése vetett véget, hanem mindenekelőtt a kettős állampolgársággal kapcsolatos intézkedés, miszerint a külhoni állampolgárok levélben is szavazhatnak majd. Nem a külhoni állampolgárok fideszes érzelmei – amik létét eddig nemigen sikerült bizonyítani –, de a levélben való szavazásban rejlő hatalmas csalási potenciál lesz az, ami „húsz évre eldönt mindent ebben az országban”: a nyugdíjak és szociális segélyek megszűnnek, a beruházások 95 %-a leáll, beköszönt a jegyrendszer, a padlássöprések és a kiskirályok korszaka; lényegében visszaáll a feudalizmus.
.
Az államcsőd nyomorral és frusztrációval jár, Orbán Viktor azonban valószínűleg azzal számol, hogy mindez nem nagy ár, ha cserébe ő teljesen szabad kezet kap, és – Alekszandr Lukasenka belarusz diktátorhoz hasonlóan szekerét részben Oroszországhoz kötve – legfeljebb szétvereti rohamrendőreivel azt a néhány ezer elégedetlent, aki megjelenik az utcákon. A csőd következményeit a Nyugat aknamunkájának és rothadásának lehet betudni, mint annak idején az olajválság „begyűrűzését”. A minden idők leggátlástalanabb populista propagandagépezete még csak ezután kapcsol az ötödik sebességbe, és az emberi mivoltát az elmúlt évtizedekben szép lassan feladó, szellemileg kiszolgáltatott, a lepusztult utcákon zombiként csoszogó magyar alattvaló legfeljebb fotelforradalmárként „fenyegetheti” a Fidesz úri muriját.
.
Isten legyen Magyarországnak irgalmas.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (33 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +49 ( 55 szavazatból)
Orbán nem megállapodna, hanem kilépne az Unióból, 5.0 out of 5 based on 33 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Láthatóan, nagyon szeretné elkerülni, hogy hitelt kapjunk az IMF-től.
    Ha sikerrel jár a fortélyos ármánykodása, sokkal “nyugodtabban” nyúlhat jövő tavasszal a nemzeti bank tartalékaihoz.
    Azzal meg jó sok kisebb nagyobb anyagi gondját megoldhatja szinte észrevétlenül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  2. Sajnos én is hasonlóan látom a helyzetet – ez a gazember ki akarja az országot léptetni az unióból, hogy szabad préda legyen a klienseinek.
    Lerobban a gazdaság, olcsón felvásárolják a megmaradó cégeket az off shore paradicsomból hazahozott pénzeikkel, államcsőddel együtt bevezetik a rendkívüli állapotot – ettől kezdve mindenkinek kuss, mert jön a kínai minta ovi főtitkárral.
    :((((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (45 szavazatból)
  3. A helyzet az, hogy a Fidesz-KDNP rárontott a Magyar Nemzetre.
    Jogbizonytalanság, gazdasági káosz, munkanélküliség, gazdasági hatalom törvénytelen megszerzése, munkanélküliség növekedése jellemzi az Országot.
    Mindeközben minden területen folyik a félelemkeltés és a félrevezetés.
    Magyarország úgy tűnik történelmi hagyományaihoz híven a felemelkedés lehetőségét (EU) ismét elszalasztja.
    Ez egy történelmi bűn, ami ismét tévútra viszi az Országot.
    Amennyiben 2014-ben mégis sikerül Őket a demokratáknak leváltaniuk, okulásul minden olyan politikust és magas beosztású közhivatalnokot aki a demokrácia lebontásában és a közvélemény félrevezetésében részt vett el kell tiltani legalább 20 évre a közügyektől és közhivataloktól.
    Amennyiben ez nem történik meg akkor egyesek azt a tanulságot fogják levonni, hogy még erőszakosabban kell viselkedniük. Akkor pedig semmi nem menti meg Magyarországot a nyílt diktatúrától.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (43 szavazatból)
  4. Lépjen ki orbánc nyugodtan – a SAJÁT nevében, minket pedig hagyjon békén és húzzon el Albániába/Belaruszba/Kazahsztánba; bárhová, csak vissza ne jöjjön többé.
    Mehet Grazba is, csak velünk ne bolondozzon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (36 szavazatból)
  5. Hazudniképtelen Viktormihály a kezdetektőlk a gyűlölet szításával képes csak felszínen maradni. Hónapok óta az érhető tetten viselkedésében, hogy (mivel már csak az EU és az USA veszélyeztetheti kizárólag a hatalmát) a gyűlöletének célpontja azok lettek, akik képesek hatalmát bármilyen módon csorbítani. Határon belül már nincsen számításba vehető ellenállás, gyűlöletcélt csak külföldön talál…
    Értelemben alulreprezentált fülkeforradalmárainak az sulykolja, hogy már nem az MSZP akadályozza a magyarok boldogulását, hanem az mszp által félrevezetett EU és Amerika, majd megfelelő beetetés után – megnépnemzetkonzultálja a zemberek óhaját: “Egyetért-e Ön azzal, hogy boldogulásunk útjából eltávolítsuk az akadályokat?” – kénytelen lesz végrehajtani a nép akaratát és kilép az Unióból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  6. 10 milliárd dollár? Inkább 10 milliárd Ft.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  7. 1998-ban úgy gondoltam: nem szavaztam ugyan rájuk, de lássuk, mire képes az “új erő”? 1999-ben már azt láttam: Orbánnak egy baja van a Kádár-rendszerrel: nem Orbán-rendszernek hívják. Az is világos volt, hogy az európai közösséghez való tartozás csak akadályozza tervei megvalósításában, ezért amint lehetősége lesz rá, kitúr minket az Unióból. Lett.
    Csatt! Nem jól tetted föl a konzultációs kérdést, mert nincs benne a helyes válasz. Ilyen hibát a nagy orbanizátorok sose követnének el! A kérdés helyesen: Vannak, akik úgy látják, hogy a magyar népnek alá kell vetnie magát a pénztőke uralta, kizsákmányoló Európai Unió minden kívánságának. Mások úgy gondolják, hogy a magyar népnek joga van dönteni saját jövőjéről. Ön szerint?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  8. “A minden idők leggátlástalanabb populista propagandagépezete még csak ezután kapcsol az ötödik sebességbe, és az emberi mivoltát az elmúlt évtizedekben szép lassan feladó, szellemileg kiszolgáltatott, a lepusztult utcákon zombiként csoszogó magyar alattvaló legfeljebb fotelforradalmárként „fenyegetheti” a Fidesz úri muriját.”
    .
    Már ide értünk. Ez a lényeg!
    Barátaimmal együtt éppen ezért ragadtunk meg eddig, és ragadunk meg ezután is minden alkalmat, hogy – életünk tapasztalati nyomán – felhivjuk a figyelmet
    arra ilyen előzmények után mi következhet.
    Talán ez az utolsó pillanat az ellenzék összefogására.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (26 szavazatból)
  9. A magyar és a nemzetközi társadalmi, gazdasági élet vezetői, szereplői MEDDIG ENGEDIK MÉG JÁTSZADOZNI EZT A MINDENRE, MINDENKIRE KÁROS ELMEBETEGET ???!!!
    Takarítsa már el valaki VÉGLEG A KÖZÉLETBŐL EZT A RENDKÍVÜL KÁRTÉKONY MÉTELYT !!!
    .
    NEM HISZEM EL, hogy ne lehetne ezt a “problémát” rövid úton megoldani.
    .
    A nemzetközi politikában KINEK, KIKNEK állhat érdekében MÉG MINDIG HATALOMBAN TARTANI EZT AZ AGYAMENT FÍRGET ????????
    .
    Rengeteg kérdésem lenne még ezzel kapcsolatban, de minek, kinek :-((((.
    Marad nekünk az elkeseredettség, a félelem és az unortodox nemmexorítások :-(((((((((.
    MEDDIG MÉG ??????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  10. Nem kellett volna belépni, most már nem szabad kilépni.
    Bár, ahogy elnézem, országvezetőnk egyre jobban ellukasenkósodik, Lukasenkó akar lenni, országunkból pedig Fehéroroszországot csinálni.
    Nem fog sikerülni: közülünk mégis ki akarna fehérbőrű orosszá átvedleni? Van ilyen?
    Orbán nem bír az egojával (kis ember, nagy ego): egyedül akar uralkodni. Meg kell állítani!
    Legfeljebb Kukasenkó lehet, ha így folytatja. Vagyis a kukázó emberek királya, melyeket eszeveszett unortodox gazdasági politikája teremtett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  11. Már irtam a külföldi magyar ismerőseimről. Nem hiszem, hogy minden magyar
    állampolgárrá lett embernek azonos a pártszimpátiája. Látszott ez az utolsó
    romániai választásokon is.
    .
    KÉRDÉSEK:
    1.KI TUDJA MEGBIZHATÓAN ELLENŐRIZNI, HOGY A LEVÉLBEN
    - MÁS ORSZÁGBAN – LEADOTT SZAVAZATOK MÖGÖTT VALÓBAN ÉLŐ
    ÁLLAMPOLGÁR VAN, AKI SAJÁT AKARATÁBÓL TÖLTÖTTE KI ÉS
    ADTA FEL A SZAVAZÓLAPOT. TÉRTIVEVÉNYES-E A KÜLDEMÉNY)
    (tehát ennyi a forrás irányából).
    2.KI ELLENŐRZI A BEÉRKEZETT KÜLDEMÁNYEK FORMAI
    KÖVETELMÉNYEINEK HELYESSÉGÉT ÉS MILYEN MÓDON?
    3.MILYEN MÓDON ÁLLAPITJÁK MEG, HOGY A BIZOTTSÁGHOZ
    BEÉRKEZETT KÜLDEMÉNYT A SZAVAZÁSRA JOGOSULT SZEMÉLY
    POSTÁZTA ÉS A TARTALMÁT NEM CSERÉLTÉK KI VAGY NEM
    MÓDOSITOTTÁK.
    4.HOGYAN TÖRTÉNIK A BORITÉKOK FELBONTÁSA
    5.HOGYAN TÖRTÉNIK AZ EGYES SZAVAZATOK SZÁMBAVÉTELE
    6.HOGYAN TÖRTÉNIK AZ IGY SZÁMBAVETT SZAVAZATOK FELDOLGOZÁSA
    .
    7. PROBLÉMA ESETÉN MILYEN ELJÁRÁST KELL ALKALMAZNI.
    .
    Természetesen mindezt egy előre megfogalmazott részletes algoritmus
    alapján egy PÁRTATLAN bizottságnak kell elfogadni. Tehát hasonlóan
    az EU és az IMF tárgyaló bizottságához, ezt az algoritmust is ellenőrizni
    kell elfogadása előtt és a választási időszakban is. Bizalom már nincs.
    .
    Azt hiszem Orbán király hasonló okok miatt nem akar az unióban maradni.
    .
    SZEPTEMBER? Ez a jelenleg használt “bűvös” hónap. Meg tudná mondani
    valaki, mi van e mögött. Úgy sejtem valami cselekvési terv is készül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  12. Az én véleményem az imf-ről és az eu-ról eléggé negativ.A déli államok Spanyolország Görögország Olaszország a szomszédaink És magyarország korábban Izland és Irország de még sorolhatnám mind mind imf-hitelre szorult vagy kényszerül majd rá.Ebben a történetben sok minden nekem nem világos.Ha az eu országaiban egy két ország kényszerül hitelre akkor lehet azt mondani hogy hát igen valamit rosszul csináltunk amit ki kell javitani na de lassan már az egész eu ilyen lesz.Ezt nem én nem ti és még nagyon sokan európában idézték elő.Megértem azokat akik már egyre agresszivabb módszerekkel tüntetnek európában a megszoritások ellen és lassan már nekem is egyre érthetetlenebb ez a helyzet.Én is egyszerü kétkezi munkából élő ember vagyok és egyre kevesebb a fizetésem lassan már olyan gondolataim is támadnak hogy most tulajdnképen ezért élek ?Ez igy normális?Erről szól a kisemberek élete?Én nem tudom mi folyik európában nekem már követhetetlen ugyanis kormányok jönnek mennek nem csak nálunk máshol is és csak egyre rosszabb lesz.Vagyok azért annyira művelt hogy nem hiszek az összeesküvés elméletekben de nekem úgy tünik hogy arra megy ki a játék hogy egy szűk elit csoport mindent egy irányitás alá vonjon és olyan dolgokat idézzenek elő hogy az ember még annak is örülni fog ha egy nap kap egy tál ételt nemhogy még gondolkodni is merjen mi folyik körülötte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (18 szavazatból)
  13. Hol volt, hol nem volt volt egyszer egy Csauseszku dinasztia.
    A dinasztia főnöke határozottan kijelentett valami olyasmit, hogy az adósságot
    akkor is kifizetjük, ha a saját sz….kat esszük is meg. Volt azután nagy
    “nemmegszoritás”. Menekült a nép ki merre látott. Több ismerősöm fogadott
    be csuseszkutól menekült családokat.
    Ott nem a külföldi hitelek, hanem városfejlesztés nyomán történt Ócsához
    hasonló lakópark. A ledózerolt falusi házak helyett, “szép magas panelok”
    épültek minden “összkonforttal”. Csupán némi kis hiba volt, hogy sok ilyen
    házban volt ugyan vizvezeték de viz nem volt a vezetékben. Ugye mily
    kellemes lehetett a hasmars? Nem beszélve a rendszeres tisztálkodásról.
    Annyira megkedvelte a nép Csauseszku tetteit, hogy egy tankkal
    kimenekitették birodalma fővárosa lelkendező népe “szeretete” elől, de
    útközben jobbnak látták, ha nem folytatja tetteit. Igy tűnt el nyomtalanul.
    .
    Ehhez hasonló történeteket jelentetett meg a Tolnai Világlapja mellékletül
    a háború alatt kiadott karácsonyi ajándékként. Mondhatni tanulságos
    történetek egy AMERIKAI újságiró tollából. “Varázscsizmában A Föld Körül”
    cimű könyv. Sztalinról, mint postarablóról is irt.
    Sajnálhatja Csauseszku meg az egyéb diktátorpalánták, hogy nem olvasták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  14. Még a kilépés is érthető és elfogadható lenne, ha ésszerűen meg tudná indokolni és elő tudna adni egy valós és működő tervet a jövőre nézve, és nem populista szózatokat nyomni ahogy tőle megszoktuk.
    -
    Hogyan tovább a kilépés után. Mi a terv??? Mi a működőkepés terv??????
    .
    Nincs terve!!!!!!!!!!!

    -
    Ugyanezt tette amikor átvette az országot, nem volt terve, nem volt hajlandó se Gyurcsánnyal sem senkivel vitát vállalni, lebecsülve őket, hogy ő ilyenekkel nem áll szóba.
    -
    Terv nélkül átvéve az országot, össze vissza kapkodott, hatalmas bajt csinált,

    most pedig a hibás döntéseit más hibás döntéssekkel akarja kijavítani.

    Nem ért semmit az egészből.
    ———————————————–
    Azonnal számon kell tőle kérni a múltat és a jövőt, de azonnal.

    Azonnal mutassa be gazdasági, politikai, nemzetbiztonsági terveit terveit az Unió nélküli életről, nem bújhat ki alóla!!!!!!!!!!
    ———————————————-
    Tisztel magyarok az utolsó másodpercekben járunk. Ha Orbán még egy felelőtlen, felkészületlen, eltervezetlen, kidolgozatlan hőzöngő lépést tesz, a katasztrófa megállíthatatlan.
    -
    Nincs tovább helye a tétlen kivárásnak, itt tíz millió ember, egy ezeréves nemzet léte a tét.
    -
    Az azonnali számonkérés nem halogatható, addig egy lépést sem szabad Orbánnak engedni.
    -
    Kérek, nagyon kérek mindenkit aki tud, lépjenek.
    -

    ORBÁNNAK EL KELL SZÁMOLNI AZ ELMÚLT KÉT ÉVVEL ÉS BE KELL MUTATNIA TERVÉT A JÖVŐRE, NEM MANIPULÁLHATJA KI MAGYARORSZÁGOT AZ UNIÓBÓL CSAK ÍGY HŐZÖNGŐ KÉNYE KEDVE SZERINT.

    EZER ÉVE VÁGYUNK ARRA, HOGY EURÓPA LEHESSÜNK !!!!!! SENKI NE MERJEN MINKET LERÁNTANI!!!!!!!!

    -
    És kérek mindenkit aki tudja adja tovább ezt a hszemet ahol csak lehet, így ahogyan van a hibáival együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (24 szavazatból)
  15. Eheti operett haknija?, eszetlen ámokfutása? elképesztő volt. Most valóban kivert a jeges rémület attól attól, milyen kezekben van az ország, tízmillió ember sorsa. Ép ésszel ezeket nem lehet sem elemezni, sem magyarázni.
    Egy biztos rá illik hírhedt kiszólása: “egy vidéki kócerájt sem bíznék rá”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  16. Tisztelt Dimitru1
    “Nyugodtabban” nyúlhat jövő tavasszal a nemzeti bank tartalékaihoz.
    Nincs tartalék a Nemzeti Bankban!!!
    Így nincs mit elvennie onnan!
    Azok a “tartalékok” külföldi bankokban vannak, amelyeket a magyar kormány meg tud vásárolni!
    Ha lehet hinni Bokros Lajosnak, akkor itt megtekintheted amit mondott erről:
    http://atv.hu/cikk/video-20120725_bokros_lajos

    Akkor most mindenki rosszul tudja, hogy egy árva peták sincs a 36 milliárd €Uroból?
    Mert a neten mindenki a Magyar Nemzeti Bank tartalékairól ír, pedig azt hittem hogy Róna Péter aki a MNB felügyelő bizottságának az egyik tagja, ezt nem tudja?
    Nagyon nem lesz ez így jó, ha nem informálnak minket ” közvéleményt” ezekről, mert csak bevisznek minket a málnásba és utána nézünk mint a moziban, hogy most “mi van?”

    Ha van valakinek erről biztos infója, kérem ossza meg velünk!
    De egyelőre ezt az alternatív lehetőséget elhiszem, amit Bokros Lajos mondott a devizatartalékról!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  17. “Megértem azokat akik már egyre agresszivabb módszerekkel tüntetnek európában a megszoritások ellen és lassan már nekem is egyre érthetetlenebb ez a helyzet”
    .
    Annyira azért nem bonyolult. A Nyugat jelentős részben tovább nyújtózkodott, mint a takarója ért. Sokat tudott adni szociálisan, de túlzásba vitte, ma már mindenki azt hiszi, jár neki a kenyér munka nélkül. Valahol félelmetes, hogy Anglia százezerszám fogadja a kétkezi munkásokat, miközben több millió FEHÉR, EREDETI BRIT hempereg tanácsi lakásokban, napot lop egész nap és három gyerek után járó szociális segélyen nő fel. Abban az Angliában, ami a világ műhelye volt, és ahol soha nem nyugodott le a nap. A demokráciának vagy negatív vonása, éspedig az, hogy hülyék is szavazhatnak. Aki hülye, az általában nem sokra viszi, és a szavazatát aszerint adja le, hogy ki az, aki ígér, aki ad neki, lehetőleg ellenszolgáltatás nélkül. Ez alól Obama megválasztása óta Amerika sem mentes. A pokolba vezető út szociális intézkedésekkel van kikövezve, és Európa baromira messzire jutott ezen az úton, miközben nem invesztál eleget az oktatásba, a tudományba, a know-howba, miközben a szegényeket, a mezőgazdaságot, a bevándorlókat stb. el kell tartania. Minél szociálisabb egy rendszer, annál kevésbé képes a továbbfejlődésre, miközben a mind nagyobb jólét azon múlik, milyen újabb forrásokat képes bevonni. Régen erre volt jó eszköz az imperializmus, nem értem, miért kellett kidobni az ablakon. Németország és néhány más állam bírta ezt idáig, sőt azt is, hogy az összes koloncországot a nyakán cipelje. Te érted, miért hisztiznek a görögök? Én bizony nem, mert saját magukat kéne megkérdezni, mit csináltak a katonai junta bukása óta. Ja, hogy költöttek, de nem termeltek? Hát, ez az út bizony ide vezet. Ez alól Magyarország sem kivétel. És még jó néhány másik ország sem. Európa elveszett, Németország, Anglia és max a Benelux meg skandináv államok maradnak talpon, ebben a Viktornak igaza lehet; na de ő az első, aki megy a levesbe. Már ezt a telet se éli túl az ország IMF-hitel nélkül.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (25 szavazatból)
  18. ricsi
    2012. július 26. csütörtök
    14:04

    “Európa elveszett, Németország, Anglia és max a Benelux meg skandináv államok maradnak talpon, ebben a Viktornak igaza lehet; ”
    —-
    Ha esetleg tényleg ez lenne a helyzet akkor még egy okkal több, hogy Magyarországon azonnal megalakuljon egy szakértőkből és cselekvőképes, emberekből álló hozzáértő kormány akik ki tudják vezetni Magyarországot abból amely ilyen esetben ránk vár.

    Még ha esetleg jól látja is Orbán, látni a jövőt és megoldani a problémát az két különböző dolog. Attól, hogy látja, nem biztos , hogy biztonsággal kezelni is tudja.

    -
    Orbán és a jelenlegi kormány erre teljesen alkalmatlan, még normális “békeidőben ” is csak a hozzá nemértését bizonyította.

    -
    Ha nagyobb össz európai katasztrófa fenyeget, a tapasztalataink és a józan ész alapján mit várhatunk tőle és ettől a kormánytól???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  19. “még egy okkal több, hogy Magyarországon azonnal megalakuljon egy szakértőkből és cselekvőképes, emberekből álló hozzáértő kormány akik ki tudják vezetni Magyarországot abból amely ilyen esetben ránk vár.”
    .
    Bajnai Gordon.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  20. Orbán Viktor: nem veszed észre, hogy már rég megbuktál?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  21. ricsi
    2012. július 26. csütörtök
    14:51

    Ő nagyon csendes ember, nem csinál lármát mint Orbán. De szerintem akármennyi önmarcangolás és önkritikai is folyik ezen a siteon, és bármennyire is haragos vagyok néha a magyarokra, úgy gondolom a magyarok nem buták, és ha Bajna előállna egy okos használható tervvel amit Orbán sosem tett meg, össznépi támogatást nyerhetne.
    -
    Egyébként én nem ismerem Bajnait de ha képes tenni valamit szerintem most lenne itt az ideje, hogy előálljon. Remélem meg is teszi, vagy ha ő nem akarja akkor talán más megteszi és elindul egy mentési folyamat.

    Magyarországot meg kell menteni akkor is ha összeomlik és akkor is ha túléli az UE.

    -
    Orbán jól felkavarta a vizet itt van a legfőbb ideje, hogy más is előálljon. Nem vagyok előítéletes olyasvalakivel akit nem ismerek de szívesen meghallgatnám mit mond.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  22. ricsi 2012. július 26. csütörtök 14:04
    ” Valahol félelmetes, hogy Anglia százezerszám fogadja a kétkezi munkásokat, miközben több millió FEHÉR, EREDETI BRIT hempereg tanácsi lakásokban, napot lop egész nap és három gyerek után járó szociális segélyen nő fel”
    .
    Nem érdekes? Ez a százezerszám befogadott ember, akinek munkája nincs
    otthon, vagy ha van nem tud belőle megélni.
    Odamegy dolgozni, hogy a bennszülöttek nagyobb szociális segélyt kapjanak,
    mint az ő bére, mert ott ha dolgozik megfizetik. Jobban, mint otthon.
    Nagy fejtvény van itt elrejtve.
    A rablót is megkérdezték: miért ment a bankba. Hát, mert ott van a pénz.
    Ha valaki dolgozni akar, mehet-e oda ahol nincs munka?
    .
    Mégsem mehetünk lóháton kalandozni szentgallenbe, hiszen ott kolostor van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  23. Túlavasúti: Ez természetes. Egyébként Angliában nem több százezer, hanem több millió külföldi munkavállaló van, ahogy Németországban is, csak itt már jórészt bevándorolt német állampolgárokként, mint a repatriált orosz ajkú volgai németek és a törökök. A lengyelek még külföldiek, de a felsoroltak tartják fenn a német ipart és teszik lehetővé a magas nyugdíjakat. Ez van, és nem lehet véletlen, hogy nem fordítva történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  24. Kedves Rákócza Richárd

    A cikke minden minden megállapitása igaz.
    Nagyon jo cikk.
    Sajnos ugyan igy egyet kell értenem minden
    kedves kommentelövel.
    1 Kilépteti az országot az Uniobol.
    2 Lenyulja a Nemzeti Bankot.
    3 Elcsalja a választásokat a romániai és szlovákiai
    magyaroknak megadott szavazati joggal.
    Nem kérdés, hogy a leveles modszert erre találta ki.
    4. A magyarországi ellenzék pedig bambán a széthuzással
    hatalomra segiti ujra.
    5. Ugylátom, én már a büdös életben nem megyek haza,
    sok honfitársammal eggyütt.

    Nagyjábol ez a szép jövö vár ránk, magyarokra.
    Jusef

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  25. emigrant 2012. július 26. csütörtök 16:09
    Egyetértek, hiszen ez a természetes.
    A munkaerő is árú. Ráadásul különleges tulajdonságú árú. Többek között
    abban különbözik a többi árútól, hogy a többi árút oda viszik, a munkaerő
    árúként pedig oda megy ahol elkel. A többi árúfajtát sem adhatod el veszteség
    nélkül, mint amennyiért az eladó vette. A munkaerőt, meg nem adják el
    olcsóbban, mint amennyiért újra helyre lehet állitani mert az egészség, vagy
    végső formában az élet kerül veszélybe. Senki sem akar tartósan ilyen
    kockázatot önként vállalni.
    Igy jön a fekete és szüke munkával járó nem Kádári, hanem Orbáni kacsintás.
    Csak az Orbáni kacsintásnak az az értelme:
    ADDIG CSALHATSZ AMIG ENGEDJÜK!
    Ezt az új törvényeik is biztositják, ha nem változtatnak rajta bármikor.
    (ugy-e milyen jól kibabrálunk igy azzal a kurva EU-val, aki minket szipolyoz)
    A mi kutyánk kölykére még ráugatni sem engedünk.
    De a mi “élelmes” kiskutyánknak természetesen mindent szabad, hiszen
    rajtunk kivűl ki szólhat bele a 2/3 dolgába.Orbán tudja ez a Zemberek akarata .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  26. Eagle
    2012. július 26. csütörtök
    15:15
    (Szerkeszt)
    .
    Azt írod: “ha Bajna előállna egy okos használható tervvel amit Orbán sosem tett meg, össznépi támogatást nyerhetne.”
    .
    Jaj, dehogy nyerhetne, hiszen az össznépnek nem lehet azt mondani, hogy mostantól a negyedével visszavágom a nyugdíjakat, miközben a 27 %-os áfát 15 %-ra csökkentem és tizedére egyszerűsítem az adórendszert, a forintot pedig leértékelem 50 %-kal.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  27. Nem idevágó téma – de Orbán mondá: nem engedjük meg, hogy külföld beleszóljon a dolgainkba!
    Ma mit hallok?! Tusványoson elhangzott, hogy levélben is választhatnak a kettősállampolgárok!
    Végre ki kellene mondanunk, hogy mi sem engedjük meg, hogy külföldről beleszóljanak az életünkbe!!!!!!
    Már több, mint 500 ezer új állampolgár van, ha csak fele szavaz hálás szívvel a Fideszre, ezzel a számmal már választást lehet nyerni, mert az emberekkel 2014-ig még jobban igyekeznek megútáltatni a politikát és ezáltal nem mennek el szavazni, majd a kintiek eldöntik az itt nyomorgók sorsát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  28. Mondenki csak OTT szavazhasson, ahol adózik.

    Én nem szólok bele mások bel(kül)ügyeibe, más se tegye ezt velem, velünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  29. Csakén, tegnap vagy tegnapelőtt még csak 200 ezer új magyar állampolgár volt + 100 ezer beadott kérelem – semmilyen zs. “szíves közlése” volt. Hirtelen 500 ezer lett? Osztódással szaporodnak parancsra?
    *
    Nem értek egyet a külföldi magyarok szavazati jogával. Annak legyen szavazati joga, aki itt él, itt adózik, itt viseli el ov és bandájának minden aljasságát, minden kártételét. Hatalomban tartják ov-t és bandáját, de mindent, amit csinálnak, csak nekünk kell elviselni?
    A levélben történő szavazást is elutasítom. A hamisítás lehetősége fennáll, márpedig ha fennáll, akkor élnek is a lehetőséggel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  30. Orbán hazaáruló. Kizárólag rosszat akar magán kívül mindenkinek. Pusztulnia kell!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  31. Ez nyílt titok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  32. “A demokráciának nem csak az új pártalkotmány és a választókerületek átrajzolása, a sajtó jelentős részének a diktatúra kezébe kerülése, valamint a döntéshozó posztok pártkatonákkal való feltöltése vetett véget”
    .
    Orbánnál a pártkatonák haptákban álló alattvalókká degradálása alapkövetelmény (vagy túlitta magát, esetleg túlitatták, mert ma nyilvános helyen többek között ilyeneket mondott):
    “Számos bosszantó dolog van a magyar bürokrácia működésében. De nem hibáztatnám őket, egyrészt, hisz ők a munkatársaim, a katonáim, másrészt mert ez vezetési kérdés.”
    http://www.hir24.hu/belfold/2012/07/26/orban-veszekedos-felazsiai-nep-a-magyar/
    .
    Orbánnak a cikkben olvasható többi mai megnyilvánulása is leveri a lécet. Vajon a Vállalkozók és Munkáltatók Szövetségének meghívott tagjainál is, akik élőben hallgatták?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  33. neveletlen
    “tegnap vagy tegnapelőtt még csak 200 ezer új magyar állampolgár volt + 100 ezer beadott kérelem – semmilyen zs. “szíves közlése” volt. Hirtelen 500 ezer lett? Osztódással szaporodnak parancsra?”
    .
    Tegnap S. ZSolt közlése szerint hajszál pontosan 300 ezer beadott kérelem volt és 200 ezer eskütétel. Ezt akarják felhozni a választásokig 500 ezerre.
    .
    (Akkor majd kiderül, hogy a hála mégiscsak politikai kategória. Ha nem derülne ki, akkor a levél útján is lebonyolítható (álca)szavazásokkal besegít magának a kormány. A hazaiaknak teljesen fölösleges lesz a választással bajlódni.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  34. Kedves Richárd ! Nagyon találó, és igaz amit írt. Teljesen egyetértek a cikk tartalmával. A rettenetes jövőkép, amit vizionál, sajnos valós! A birka magyarnak úgy is jó lesz, ha feudalizmus lesz. Aki olyan ostoba, hogy benyeli az Orbán rezsim hazug propagandáját, és nem áll ellent a Jobbikos horthyzmusnak, és antiszemita gyűlöletkeltésnek, és a “szent korona” Alaptörvényben rögzített bálványimádásának, az megérdemli, hogy tovább sújtsa a nemzeti átok, és a “balsors” ! Csak így tovább büszke Magyarország ! Legyél tunya, aludj tovább, tűrjed a nyomorgató hazugságot, hidd el, hogy te milyen okos vagy ! Ez a Te büszkeséged egyben a hülyeséged! Tűrjed tétlenül a kirablásodat! Hátha sikerül kinyírni és elveszíteni saját Hazádat ! Bezzeg a 300 Ft-os vizit díj miatt föllázadtál, hagytad magad lázítani hazug szólamokkal, de a mai gonoszságokat észre sem veszed? Hol az eszed, és hol a szíved Magyarország ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  35. ” Hirtelen 500 ezer lett? Osztódással szaporodnak parancsra?”
    .
    Ennyire számítanak a ciklus végére.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  36. Több mint siralmas.
    Inkább döbbenetes.
    A 300 ft os vizitdijra hogy felhorgadt a nagy
    magyamagyar.
    A gazdák az ország minden részéröl fel
    traktoroztak Pestre.
    Most? a szemük elöl lopják el a földet.
    A nép szeme láttára lopták el a 3000
    milliárdos nyugdij megtakaritásukat.
    De a nagy magyarmagyar most boldog.
    Neki elég ha az övéik lopják ki a szemét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  37. @ricsi 2012. július 26. csütörtök 18:27

    “Jaj, dehogy nyerhetne, hiszen az össznépnek nem lehet azt mondani, hogy mostantól a negyedével visszavágom a nyugdíjakat, miközben a 27 %-os áfát 15 %-ra csökkentem és tizedére egyszerűsítem az adórendszert, a forintot pedig leértékelem 50 %-kal.”
    -
    Nem, nem.

    Pont, hogy nem arról, nem csak számokról van szó.
    Itt van látod egy hatalmas félreértés.
    -
    Tervről.!!! Valós működő széleskörű tervről.

    .
    Gazdasági, politikai, társadalmi, belpolitikai (állami programok egészségügy, belbiztonság, oktatás, közlekedés, mezőgazdaság, kereskedelem, nemzetiségi, kisebbségi politika stb.), valamint nemzetbiztonsági és külpolitikai tervekről.
    .

    Ezeknek a számadatok csak kis részeit képezik.
    .

    Teljes, működőképes, rövid, könnyen érthető de részletes teljes projektról amelyből mind a magyar választók, mint a nemzetközi megfigyelők számára kitűnik, hogy hozzáértő, reálisan gondolkodó emberek alkották.

    Tervekről, amelyben konkrét garanciát adnak a kivitelezéshez (van ilyen, lehetséges !!!!!!) amelyben személyes felelősséget vállalnak, hogy nem csapják be a szavazókat, nem hazudnak, hogy terveket valóban el is kezdik és önhatalmúlag nem másítják meg meg. Amelyben kézzelfoghatóan ki tudják mutatni és bizonyítani elkötelezettségüket a magyar nép, a saját választóik és az európai valamint a nemzetközi közösség iránt.
    .
    Amelyben a terveikhez elismert politikusok nyilvános támogatását is kérik és várhatóan képesek elnyerni azt, ami önmagában bizonyítéka a külpolitikai sikereiknek, és még sok egyéb részlet amelyet nem lehet mind kifejteni egy hszben, és nem is lenne okos dolog.
    ———-
    Ez lehetséges, és lehetséges segítőtársakat is találni, főleg, hogy Orbán annyi lábra rátaposott, amiből nem fogja tudni kidumálni magát még busásan fizetett amerikai PR irodákkal sem, és amit senki nem fog elfelejteni neki soha mert a világnak nem olyan rövid a memóriája mint Orbánnak.
    .
    A magyarokat a pesszimizmusuk a küzdőképesség hiánya és a gyengesége megölheti.

    Ha egy átlagembernek a palackban maradt egyharmad bor, akkor azt mondja, hey! milyen jót ittam és még maradt is és mindig van egyharmad, szuper !!!!
    .
    Ha egy magyarnak van ugyanez azt mondja szomorúan, jaj istenem már alig maradt egyharmad palack borom ezzel nem sokra megyek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  38. Az anekdota szerint amikor a magyar hadüzenetet átadták az USA
    külügyminiszter helyettesének, meg kellett néznie a térképtárban,
    hogy hol is van Magyarország, mert nem tudta. Ezután fogadta a magyar
    nagykövetet.

    _Mi Magyarország államformája?_

    Királyság.

    _És ki a király?_

    Az momentán nincs.

    _És ki van?_

    Horthy Miklós ellentengernagy őfőméltósága.

    _Értem, tehát van tengerük._

    Nincs.

    _Van területi követelésük az USA-val szemben?_

    Nincs.

    _Kivel szemben van?_

    Romániával szemben.

    _És mért nem hajtják be rajtuk?_

    Azt nem lehet, ők a szövetségeseink!

    Értem, mondta a külügyes, és ezután átvette a hadüzenetet.

    EHHEZ KÉPEST A MAGYAR-IMF TÁRGYALÁSOK ELSŐ, ISMERKEDŐ
    MEGBESZÉLÉSE ÍGY ZAJLOTT:

    _Mit szeretne Magyarország az IMF-től?_

    Kölcsönt.

    _Mert szükségük van hitelre?_

    Arra momentán nincs.

    _De a pénzt mégis mire használnák?_

    A gazdasági árnyékhatalmak, az IMF és a pénzvilág
    elleni háborúra .

    _Hogyan állnak ebben a háborúban?_

    Már megnyertük.

    _Milyen feltételeket diktálnának akkor a békekötéshez?_

    Semmilyen diktátumot nem fogadunk el.

    _Akkor miért nem diktálnak önök nekünk?_

    Mert nem vagyunk zsarolhatóak.

    _És miért nem zsarolják Brüsszelt?_

    Mert ők a szövetségeseink.

    Értem, mondta az IMF tárgyalója és átvette a hitelkérelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  39. Erdős Virág,

    Na most akkor?

    mondjátok meg nagyokosok, mi legyen,
    ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen,
    ki legeljen penneágyon rozmaringos mellfilét,
    ki pecázza kukából a halolajos kiflijét,

    ki rágja a Cafe Picard mascarponés pitéjét,
    ki mossa a Szentiványi nagyságosék bidéjét,
    kinek kelljen éjjel-nappal folyton-folyvást igyekezni,
    kit lehessen kapásból és szemtől szembe letegezni,
    ki ne jusson ötről hatra, kinek fussa futópadra,
    Pulára meg Balira, kit vegyenek palira,

    kinek legyen hobbija a népi magyar hagyomány,
    kinek jusson másfél bála angolpólya-adomány,
    kinek bocskor, rámás csizma, cifra mente, kacagány,
    kinek jusson, mér’ is jutna, szar se jusson, ha cigány,

    na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen,
    ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen,
    ki rakja ki carrarai márvánnyal a klotyóját,
    kinek pakoltassák ki a pénztárnál a motyóját,

    ki húzzon ki Rómába, hogy láthassa a piétát,
    ki nyomassa ezerrel a déligyümölcs-diétát,
    ki merengjen el egy régi, feudális szokáson,
    kit érjenek állítólag kisebb bolti lopáson,

    kinek legyen ad absurdum reklamálni mersze,
    ki merjen a jogaiért kiállni, na persze,
    kinek legyen dilije a kuszkusz meg a falafel,
    ki próbálja nem feladni, végül mégis adja fel,

    na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen,
    ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen,
    ki költözzön proli szagtól fuldokolva Budára,
    ki költse egy komplett pesti panel árát dudára,

    ki ápolja klinikán az egészséges körmét,
    ki válasszon rövid utat, ki pedig a görbét,
    ki lásson a Hun West Travel irodával világot,
    ki álmodjon zöld fű közé piros, fehér virágot,

    ki ültessen minden kerti törpe mellé tuját is,
    ki adja az ártatlant, de hogyha kell, a buját is,
    ki rendeljen ülőbútort magának a neten,
    kik lakjanak egyetlenegy félszobába’ heten,

    na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen,
    ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen,
    ki utazzon még a világ végére is kocsival,
    ki tudjon le minden bajt egy odavetett bocsival,

    ki vegye a nyakába egy papucsér’ a plázát,
    kinek vigye el a bank a vakolatlan házát,
    kinek legyen párnája a hugyos-sáros aszfalt,
    ki foglaljon négy személyre, ablak mellé asztalt,

    kinek legyen jelszava a részvét és a szeretet,
    kinek kelljen beszerezni tüdőszűrő-leletet,
    ki kerüljön révületbe Csaba testvér szent szavától,
    ki keljen ki magából egy utastársa testszagától,

    na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen,
    ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen,
    ki járkáljon házastársi javallatra botoxra,
    kit vigyenek akarata ellenére detoxra,

    kinek kelljen másnap délig étlen-szomjan kibírni,
    kit lenne szép most azonnal puszta kézzel kinyírni,
    kinek hozzon télapócska sárgarézzel teli zsákot,
    ki hordja ki lábon hol a tüdőgyuszit, hol a rákot,

    kinek legyen igénye a könyvre meg a mozira,
    ki próbáljon belógni egy kulturáltabb slozira,
    kinek kelljen nap mint nap a Vágóhídig bliccelni,
    kinek legyen – láthatólag – kedve most is viccelni,

    na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen,
    ki ne legyen miközülünk maholnap és
    ki legyen, kinek legyen névre szóló szekrénye a Gelázsban,
    ki aludjon álmában egy jó kis fűtött garázsban,

    ki nevezze komenista fertőnek a Dagályt,
    kinek sértsen már a puszta létezése szabályt,
    ki akarja hóban-fagyban kivárni a sorát,
    kinek kelljen tele szájjal dicsérni a borát,

    ki hurcolja fel-alá az interspáros batyuját,
    ki átkozza el a saját sose látott anyuját,
    ki feküdjön hol itt, hol ott, mint a kilőtt állat,
    ki rándítson haladtában szemlesütve vállat,

    na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen,
    ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen,
    ki csinálja új kecóját trendire és takarosra,
    ki próbáljon mindenáron bejutni a fapadosra,

    ki locsoljon François Voyer konyakot a kivire,
    ki gondoljon tehetetlen haraggal a gyivire,
    ki tegye le egyik percről másikra a piát,
    ki próbálja kivenni a lelencből a fiát,

    ki lomizzon kisbiciklit, dínókat meg törpöket,
    ki ugassa le az undok, játszótéri kölköket,
    ki lássa a sajátját a más ölében csicsikálni,
    ki próbálja magát minden karácsonykor kicsinálni,

    na most akkor mondjátok meg nagyokosok, mi legyen,
    ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen,
    kinek legyen tiszta sor, hogy haladás vagy haza,
    kinek legyen úgy, hogy többé ne mehessen haza,

    kit várjon a boldogság kék tengerén egy bárka,
    kit viszont a vácrátóti köztemető árka,
    kinek jusson éppen elég hely az isten tenyerén,
    Budafokon, Budaligeten és Mátra-terenyén,
    Békésbe’ és Hevesbe’,
    s ki menjen a levesbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  40. Nem léphet ki az unióból, ehhez nem járulhat hozzá a magyar nép. el kell kergetni ezt az őrültet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  41. Nem léphet ki, de kirúgathat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  42. sajnos,nagyon hasonló a helyzet ahhoz,-ahogy egyik hozzászóló is írta.ahogy a 2.vh-ban “viselkedtek”az angolok és franciák,ahogy a német birodalom urai humorral nézték jó pár évig hitler úr masírozásait és végül mi lett belőle!a párhuzam a hazai ellenzékre is igaz,mivel mindegyik párt és annak képviselői az egyéni érdekeiket tartják fontosabbnak a nép,az emberek szemének felnyitásánál.szünet nélküli agitációval,az események egyszerű nyelven történő magyarázásaival és a demokratikus pártok,civil szervezetek konkrét összefogásának írásos dokumentálásával biztosíthatnák “népüket” a jelen megváltoztatásának eltökéltségéről.senki nem látja,h ez az ellenzék képes lenne felülemelkedni a kis,piti,egzisztenciális érdekein és hitelesen az ország demokratikus,humanista helyreállításán dolgoznának!ez a megalkuvás kerékkötője a legfőbb célnak:a demokrácia visszaállításának.a hatalmon lévő politikai berendezkedés alapvetően mindig népellenes,-persze a köntös mindig más-de ennek a mértéke,ami megkülönbözteti az egyes hatalmon lévőket és dönti el,hogy melyek azok az erők,amelyek igazából csak a nép megsarcolására “álltak” össze és még azt az alapvető látszatot sem mutatja,hogy néhány tette az emberek helyzetének javítása érdekében történik.a mondás úgy szól,hogy az ember nem hal bele a fájdalomba,de a reménytelenségbe igenis belehal.ha már nincs az a kis morzsa,hogy reménykedhessünk,akkor már minden mindegy és a hatalom bármit csinálhat a néppel!!!ezt akarja ez a “maffia vár” és ennek a megakadályozása lenne az demokratikus ellenzék és a civilek feladata!NE ADJUK FEL ÁLMAINKAT,HISZEN MI VÉGRE LENNÉNK NÉLKÜLE??!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán maradinak nevezte Európát 2013. április 12. péntek | AN

Orbán hazudott az IMF-hitelről 2013. február 1. péntek | AN

Cáfolja az IMF Varga Mihályt 2012. december 12. szerda

Orbán nem szereti, ha nézik a kezét 2012. december 11. kedd | EG

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos