Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb háborús bűnöst találtak Pesten? 2012. július 15. vasárnap 11:07 | AN Forrás: The Sun

  • Hozzászólások(124)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb háborús bűnöst találtak Pesten?
Budapest/London – A Sun című angol lap azt állítja, megtalálta a magyar fővárosban Csizsik-Csatáry Lászlót, aki a kassai gettó parancsnokaként leginkább abban lelte az örömét, ha korbáccsal ütlegelhette az oda bezárt zsidó nőket. Az illető tagad: „Nem, nem én csináltam, menjenek innen” – mondta az őt kérdőre vonó riportereknek.
.
A világ még élő háborús bűnösei közül az egyik legkeresettebb a 97 éves Csizsik-Csatáry, akit azzal vádolnak, hogy 17 ezer 500 zsidó Auschwitzba történt deportálásában játszott aktív szerepet a Magyar Királyi Rendőrség tisztjeként. A Sun szerint Csizsik-Csatáry a második világháború végén, amikor Kassa ismét Csehszlovákia része lett, elmenekült a Felvidékről. Távollétében háborús bűnösként halálra ítélték 1948-ban.
.
Csizsik-Csatáry új személyazonosságot vett fel, jugoszlávnak hazudta magát és műkereskedőként dolgozott Kanadában, tizenöt évvel ezelőtt azonban, amikor felfigyeltek rá és a kanadai kormány vizsgálatot indított az ügyében, ismét eltűnt.
.
.
A jeruzsálemi Simon Wiesenthal Központ által felfedezett dokumentumok tanúbizonysága szerint a férfi a derékszíján hordott korbáccsal rendszeresen ütötte-verte a gettóba kényszerített nőket, és gyakran arra kényszerítette őket, hogy puszta kézzel kaparjanak lövészárkokat a fagyott földben. Ha egy zsidót valamilyen fegyelmezetlenséggel vádoltak, büntetésként több órára mozdulatlanságba kényszerítette, kutyapórázzal ütlegelte az illetőt. Szökési kísérletért a helyszínen agyonlőtték az elfogottakat; ilyenkor a táborparancsnok személyesen felügyelte az ítélet végrehajtását.
.
A Wiesenthal Központ nácivadászai nemrég helyezték Csizsik-Csatáryt körözési listájuk élére, és ellátták a Sunt lehetséges búvóhelyeiről szóló információkkal. Jellemző, hogy a mai magyarországi sajtónak egyetlen olyan orgánuma sem akadt, akiben megbíztak volna; ezt a munkát egy brit bulvárlapnak kellett elvégezni.
.
.
Rendőrök Kassán 1944-ben
.
A Sun azt állítja, egy kétszobás budapesti lakásban bukkant rá a férfira. Az angolt kanadai akcentussal beszélő férfi alsóruhában és zokniban nyitott ajtót a riportereknek, de nem volt hajlandó a kérdéseikre válaszolni – arra sem, hogy vajon miért indult meg ellene a kitoloncolási eljárás Kanadában. „Tagadja, hogy ezt tette?”, kérdezte a Sun. „Rengetegen haltak bele abba, amit maga művelt.” „Nem, én nem csináltam, eredjenek innen”, csapta az újságírókra az ajtót Csizsik-Csatáry.
.
A férfi még annak idején, Kanadában elismerte, hogy részt vett zsidók Auschwitzba küldésében, de azt állította, a szerepe „korlátozott” volt. Állampolgárságát visszavonták, de eltávozott az országból, mielőtt még a kitoloncolásáról szóló értesítést kézbesíthették volna számára.
.
Dr. Varga Jenő, a főügyész helyettese a Sun által benyújtott bizonyítékokról úgy nyilatkozott, hogy folyamatban van a nyomozás és az ügyészség tanulmányozza az anyagot.
.
A nácivadászok a következő, még élő gyanúsítottak elszámoltatását szeretnék elérni: Gerhard Sommer (93), egykori páncélgránátos, Vladimir Katniuk (90), náci rendőrosztag tagja, Zentai Károly (90), akit budapesti zsidógyilkossággal gyanúsítanak, Soren Kam (90) páncélos, Ivan Kalymon (91), ukrán segédrendőr, Algimantas Dailide litván titkosrendőr (pontos kora ismeretlen), valamint Helmut Oberlander (88), egy náci halálosztag tagja.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (17 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +13 ( 23 szavazatból)
Újabb háborús bűnöst találtak Pesten? , 4.8 out of 5 based on 17 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(124)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

124 Reader’s Comments

  1. Tisztelt szundi úr! Az ön filozófiája nagyon közel jár a holokauszt tagadáshoz.Azt el kéne felejteni,hogy hány ártatlan embert írtottak ki,csak azért mert Zsidók,vagy Romák voltak?Mit próbál maga megmagyarázni?El kéne felejtenem,hogy a családom 90% át kiírtották.Hát NEM!!!!Maga szerint a 67 év elég ahhoz,hogy elfelejtsem azt,hogy alig van rokonom.Abban az országban ahol most valószínű ön is él,mára már lassan teljes a fasizmus.Az én volt cégemnél ahol fegyveresként szolgáltam Szegeden,van egy meggyőződéses fasiszta,akire sok fegyver van bízva.Az a személy is hasonlóan gondolkodik mint maga.Sörös Tíbor a neve.Maradjon maga csöndben és ha írni akar,akkor a kuruc.info t keresse meg és örülni fognak magának.Itt senki nem kiváncsi a beteges filozófiájára.Jó egészséget kívánok

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Mennyi borzalom!Ember embernek farkasa lesz megint, ha ezeket a Von xy-okat,meg az általuk terjesztett kórt nem fékezzük meg.
    Aki itt a finom elegáns stílust ajánlgatja,az gondoljon arra, hogy mint a búvópatak tör felszínre a finom elegáns stílus mögé bújtatva a rettenet.
    Ha ez a szellemi leépülés tovább tart az országban, akkor Magyarországnak befellegzett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  3. Aki bűnös annak bűnhődnie kell. Ezzel egyetértek. De könyörgöm! A II. világháborúnak már közel 70 éve vége! Minek kell ilyen félig meddig éppen hogy cselekvőképes öregembereket nyúzni? (anyagi okokból, BOSSZÚBÓL, stb.) Kinek jó ez??

    Az amúgy meg elég gáz hogy AN oldalán ha egy vitatott témában, valaki az oldal “szellemiségével” gyökeresen ellentmondó álláspontot képvisel; azt kimoderálják/kitiltják Ez lenne a nagy liberális hozzáállás? haha! (összehasonlításképp; a fasiszta náci beszűkült kurucinfo-n bárki bármit bárhogyan kommentelhet)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -19 (45 szavazatból)
  4. Báthory Ödönke! Minden rendben csak véleményt cserélünk.

    szundi! Igen az ilyenek erre játszanak, mint amit te is akarsz. Gondolom úgy érzed, hogy a te adódat fizetik ki kárpótlásként. Nem! Fejezzük már be!!! Ezt kiabálják .Miért? Unalmas, vagy szégyelled, frusztrál, valahol bujkál egy kis bűnérzet, egy kis gyűlölet? Nem ezért rossz a gazdasági életed!
    Ha már nem lesz egy túlélő se, még nyugodtabban lehet tagadni, hogy minden meg se történt. Biztos hogy ő volt. Ezek olyan súlyos vádak, hogy nem szokták csak úgy valakire ráfogni. Ez nem a magyar politikai és közéleti porond, ahol nyugodtan és büntetlenül lehet sárral dobálózni. Ott van a jobbik dísz magyarja, saját nagyanyját is lehazudja.
    Bocs csak hűtöm a számat, nem akarok és senkit meggyőzni,csak elkapott az indulat. Sajnos túl közelről ismerem a történteket. Bár én is ismerhettem volna a nagyszüleimet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  5. “Ne bántsuk már ’szegény öreget!’” – olvasom ki több kommentből.
    Ő már dönteni képes korú, parancsnoki beosztású felnőtt volt, aki nem csupán öregeket, hanem nála jóval fiatalabbakat is halálba küldött.
    Ezzel az öregeket megfosztotta a békés haláltól, a fiatalokat az olyan, amilyen, de – lehetséges élettől.
    Nem, nem vagyok híve – sőt; ellenzője vagyok a halálbüntetésnek! -, tisztelem a nálam idősebbeket, ezért – vélaményem szerint – meg kell bocsátani Csizik-Csatárynak! Azoknak is, kik velem ellentétben érintettek bűntettében és átélték/túlélték azokat a borzalmakat, amiknek ő tevékeny bűnsegéde volt!
    Megbocsátani, de csak azután, ha emberségesebb körülmények – börtön- között átéli atok egy részét!
    Azután, ha a börtönt elhagyja – lábbal előre – megbocsátásképpen megengedni, hogy családja minden felhajtás nélkül csendben eltemethesse! (Csendben, mert a Pokolban elv-társai úgyis kitörő lelkesedéssel fogadják, de az már nem a mi kompetenciánk!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  6. Íme egy új fityma, bocs fixmag. Van belőlük bőven, 69%, egy véleményen van.
    Minél többen vannak annál hangosabb a falka üvöltése, annál bátrabbak. Használt “a megöntözés, a pártos honfi vér.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  7. Azonnal letartoztatni mielőtt kereket old.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (25 szavazatból)
  8. fixmag
    2012. július 15. vasárnap
    19:01

    Egyetértünk! Aki bűnös, annak bűnhődnie kell még 70 év után is!

    Ez az embernek nevezett véglény nem 97 évesen, hanem élete virágában követte el tetteit. Nem kímélte sem a csecsemőt, sem az aggastyánt.
    Akkor????
    És még valami, de ezt már Képíróval kapcsolatban is elmondtam: Nem a tényleges börtönbüntetés a lényeg, hanem az, hogy a ma nyilasai tudják, őket is utoléri az igazságszolgáltatás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (42 szavazatból)
  9. Ezek a bűnök nem évülnek el!
    Azonnal előzetesbe vele.
    Hetek alatt elpusztul a vén disznó odabent, de legalább akkor megtudja, hogy nincs menekvés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (33 szavazatból)
  10. Nos, mínuszkákból kommentelőkké léptek elő, a pénzért már többet kell tenniük, mint mínuszt nyomni! Egyiket kiteszik, van mááásiiik!
    Már mondtam régebben, hogy rossz helyzetet hozott egyeseknek a Fidesz győzelme, megszűnt a Kossuth téri here-bere, a molotovkoktélozás, TV székház kirablása, felgyújtása! Szánalmasak, mert a családjukat épp úgy kisemmizte ez a kormány, mint a négymilliót és nekik mégis védeni kell a védhetetlent! Na, igen, mert van az a pénz, amiért még az …….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (31 szavazatból)
  11. Ezt a vén sz….házit fejbe kellene lőni…ha van igazság itt Jeruzsálemben hajtsák végre az 1948 ítéletet….HALÁL!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. ricsi
    2012. július 15. vasárnap
    11:57

    Igen, ez a lényeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (4 szavazatból)
  13. Az ilyen öreg emberek üldözése csak arra jó, hogy a Wiesenthal-központ kétségbeesve bizonygassa a létjogosultságát.
    Amit Csatáry tett, azért akár százezer embert is el lehetett volna ítélni 45 után. (Mint Karsai László is megfogalmazta)Tudok olyan városról, ahol a német megszállás után is hivatalában maradt szocdem alpolgármester meg a szocdem hivatalnokok is bármi zokszó nélkül aktívan részt vettek a deportálás előkészítésében – 46-ban meg ott álltak krokodilkönnyeket hullatva a mártíremlékmű avatásán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (31 szavazatból)
  14. ricsi –
    Én úgy ismerem a történetet, hogy Hitlernek a magyarokkal olyan tervei voltak, hogy az Urálon túlon lett volna életterünk, jobb esetben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  15. fixmag 2012. július 15. vasárnap 19:01
    “amúgy meg elég gáz hogy” nem érted mi ebben a gáz!
    NEM IGAZ, HOGY – A CÉLÁLLOMÁSTÓL ELTEKINTVE – NEM TUDHATTAK RÓLA A VÉGREHAJTÓK ÉS KISZOLGÁLÓIK, HOGY HOVÁ VIHETTÉK AZ ELŐZŐLEG IGY MEGALÁZOTT EMBEREKET. Akiknek minden vagyonát elkobozva, minden ellátástól és higéniától megfosztott gettóba zártak majd néhánykiós csomaggal állatként, viz és ellátás nélkül, zárt tehervagonba zsúfolhattak. Hiszen ezt előzőleg elkészitett tervek szerint hajtották végre. Gettó kialakitása, klf kényszeritő intézkedésekre történő parancsok kiadása és végrehajtása, vasútikocsiszükséglet időbeli biztositása megfelelő helyre és mennyiségben stb. Mindezekhez felelős vezető, idő, pénz és végrehjtókra volt szükség. Hiszen ez az akkori is az általános törvényekbe ütköző kivételes szabályzás alapján történt. (ha mást nem is emlitek a zárt vasúti fedettkocsi normája 6 ló vagy 40 ember volt, ennek ellenére gyakran 80-100 embert zsúfoltak össze)
    SZÖRNYŰSÉG! VAN-E ERRE MENTSÉG?
    KÉREM GONDOLJA VÉGIG MINDENKI, MI LENNE MOST, HA EZ VELE TÖRTÉNNE AKÁR VÉGREHAJTÓKÉNT, AKÁR ELSZENVEDŐKÉNT.
    TALÁN EZZEL MEGELŐZHETJÜK A HASONLÓ ESETEKET.
    .
    NEM TŰRHETJÜK, HOGY A BŰNÖSÖK MEGÚSSZÁK BÜNTETÉS NÉLKÜL.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (26 szavazatból)
  16. Látjátok e minuszolást.
    EZ SEM MEGY SZEVEZÉS NÉLKÜL!
    Máshol már szorgalmasan elkezdték a választás előkészitését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (22 szavazatból)
  17. Bocsi:
    EZ SEM MEGY SZERVEZÉS NÉLKÜL!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (14 szavazatból)
  18. fixmag

    Nem kell a szerecsen mosdatás.
    Nem kell az elmebeteg fideSS érv technika.

    A háborus bün, nem évül el. Ez alol nincs felmentés.
    A kuruc infot ne reklámozd. A kutya se szarja le , azt az ocsmányságot.

    De ami a te érvelésedben a leggyalázatosabb,
    ujra csak a beteg fideSS visszatámados érv rendszer.
    Eszerint a liberlis, vagy minimum felvilgosult törvény tisztelö
    vélemény a hibás, mert elvárja, hogy egy háborus bünös törvény
    elé kerüljön.
    Vakkantásod sincs mi a liberalizmus.
    Nos. fény évekre a jobbos álkeresztény .. a mi kutyánk kölyke,
    tehát hallgasuk agyon… tipusu gyalázatos technikátol.

    Jusef

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (23 szavazatból)
  19. Kedves tulavasuti :)

    Akcioban a hivatásosok :)
    Persze csak a legnagyobb igazmagyar
    keresztényi szeretet jegyében :)

    Elvtársak… :) Már ekkora a baj?
    Hogy már itt is ? :)))))))))
    Jusef :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (16 szavazatból)
  20. Mea culpa! Mea maxima culpa! – de nem a cikkhez, aminuszolásról.
    Ismételten hangoztatom, egyikünk számára se legyen sértő a minuszolás!
    Ez csupán ennyit jelent: a s@gghez – mit önszántamból nyalok – tartozó száj mást mond!
    Szellemi képességükből ennyire telik, tárgyilagos, vagy pillanatnyi felháborodásból adódó, tényekkel alátámasztott hozzászóláshoz nem!
    Nos, inkább minuszoljon, mint zagyva , netán trágár szöveggel rontsa kedvem!
    Előre agyatlanok, minősítsétek magatok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (22 szavazatból)
  21. LEHET, HOGY EN NEHEZ FELFOGASU VAGYOK DE, HOGY LETT EBBOL

    ” A Simon Wiesenthal Központ közleménye szerint Efraim Zuroff Hetényi Gábor ügyésznek adott át bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy Csatáry kulcsszerepet játszott körülbelül 300 zsidónak Kassáról az ukrajnai Kamenyec-Podolszkijba történt deportálásában, ahol 1941 nyarán szinte valamennyiüket meggyilkolták. “.

    EZ

    “97 éves Csizsik-Csatáry, akit azzal vádolnak, hogy 17 ezer 500 zsidó Auschwitzba történt deportálásában játszott aktív szerepet a Magyar Királyi Rendőrség tisztjeként.”

    MEG EBBOL

    “A Simon Wiesenthal Központ a 95 éves Csatáry Lászlót tartja a legkeresettebb háborús bűnösnek az egész világon. A központ szerint Csatáry 1944 tavaszán Kassán rendőrparancsnokként

    EZ
    ” A Sun című angol lap azt állítja, megtalálta a magyar fővárosban Csizsik-Csatáry Lászlót, aki a kassai gettó parancsnokaként ”

    MINDENK IOSSZE VISSZA IROGAT MINDENFELET NEM KENE MEGVARNI A BIROSAG ITELETET MIELOTT VALAKIT BUNOSNEK KIALTUNK KI?
    MINDENKIT MEGILLET AZ ARTATLANSAG ADDIG AMIG AZ ELLENKEZOJE BE NEM IGAZOLODIK HA MEG VALAKI NEM BIZIK A MAGYAR IGAZSAGSZOLGALTATASBAN MEGTEHETI A FELJELENTEST AZ USA-BAN
    HA A MAV-OT LEHET PERELNI OTT AKKOR EZT AZ EMBERT IS!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (20 szavazatból)
  22. Természetesen az elvtársak megszolitás
    a fizetett kukkoloknak szolt :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (15 szavazatból)
  23. Te … zez.

    Bizni ma Magyarországon az igazságszolgáltatásban?
    Ugye viccelsz?
    Egyébként pedig mint háborus bünöstöl tagadta meg
    Kanada a tartozkodási engedélyt.
    Ha akkor nem lép le gyorsan, már börtönben ülne..
    Ne beszéljj mellé.
    Jusef

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  24. Hamarább kellett volna megtalálni! Ha hogy 90.éves öregembert bíróság elé állítanak az rész vétet, sajnálatot vált ki az emberekből. Képíró Sándort is beidézték a bíróságra, azonban meghalt és a Jobbik “nemzeti hőst” csinált belőle! Sarkad Városában a Jobbik és a Magyar Gárda jelenlétében “hősként” temették el!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  25. A ‘”kolléga” a másik gyilkos: http://nepszava.com/2011/09/magyarorszag/istenitelet-meghalt-kepiro-sandor.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (8 szavazatból)
  26. Namostakkor ki is a szadó-mazó drága jó Rogán úr ???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  27. FIXMAG
    Szakaggy le a témáról jó ?
    Ezek a rémtettek SOHA NEM ÉVÜLNEK EL
    Felfogtad ? SOHA !! !! !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  28. zeez
    Az ártatlanság vélelméről hablatyolsz,amikor bebizonyított dolog a vád.
    Furcsának tartom, hogy Te jössz ezzel a szöveggel, amikor a jobb oldalon nem ismerik az “ártatlanság vélelmét” az elv- társaid.
    Vagy ez a dolog sem működik oda vissza?
    Mert az i-gazság csak nálatok lelhető fel..(?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (19 szavazatból)
  29. jusef:
    Haddel….Fixmag ezerszer bebizonyította itt hogy csak egy elvakult antiszemita .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (18 szavazatból)
  30. Darkman:
    Nomen est omen .
    ( Sötét vagy akárcsak a neved. )
    Viszzamehetsz mostmár szépen a Kurucinfóra olvasgatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (19 szavazatból)
  31. Ez a zeez meg ki ez ?
    Valami újabb nagyokos , akit itt ért utol a szómenése ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (16 szavazatból)
  32. Túlvasúti
    “Akiknek minden vagyonát elkobozva, minden ellátástól és higéniától megfosztott gettóba zártak majd néhánykiós csomaggal állatként, viz és ellátás nélkül, zárt tehervagonba zsúfolhattak.”
    .
    A cikk részlete:

    “Csizsik-Csatáry új személyazonosságot vett fel, jugoszlávnak hazudta magát és műkereskedőként dolgozott Kanadában”
    .
    Miután az elkobzott vagyonokat behajózták Kanada irányába, be is indulhatott a Csizsik-Csatáry műkereskedés. Biztosan megvolt hozzá az induló műkincs anyag és azok a korábbi harcostársak is Európában, akik az utánpótlást folyamatosan célba juttatták.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  33. Nagyon ügyetlen tud lenni ez a kanadai hatóság!
    Ha egyszer megtalálnak egy – a kommenista rendszerben halálra itélt – háborús bűnöst, ráadásul nácit, miért nem szóltak azonnal az izraeli állám illetékeseinek?

    KÖRÜL KELLENE NÉZNI MÉG KANADÁBAN – TALÁN AZ USA-BAN IS -, HÁTHA AKAD MÉG OTT EGY, KÉT – a kommenista rendszerek által halálra itélt – NÁCI.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  34. minden korbácsütést és megaláztatást kapjon vissza és pusztulnia kell, akárhány éves!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  35. Geyza
    Látom a személyeskedés, az megy. (észérvek híján…) Egyébként meg milyen jogon és minek kezdesz itt zsidózni meg antiszemitázni? Neked szabad vagy mi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  36. Nekem is pont az tűnt fel, mint a cikk írójának, hogy még véletlenül sem egy magyar média talált rá, ha valóban ő az. Sajnos akárki is találta meg, már annyira öreg, hogy csak a bőre tartja össze, ezekkel már mi a jó fenét lehet kezdeni, azonkívűl, hogy természetesen maximálisan elítéli az ember. Mire a bíróság ki tudná mondani rájuk a vádat, már mind meghal. Ezer %-ig nem lehetünk benne biztosak, hogy ő az akiről szó van, de ha netán ez beigazolódna, akkor hatalmas szégyen, hogy éveken át itt élhetett köztünk büntetlenül. Sajnos a magyar oknyomozói újságírás már meglehetősen régen kimúlt itt Magyarországon, előbb, mint hogy Orbán meg rendszabályozta vólna a médiát. Ami ma az országban megy újságírás, tájékoztatás címen, az egy nagy túró. Ráállnak a kényelmes sulykolásokra, a demagóg hülyeségekre, a legkisebb kritikát is félve teszik meg, na persze azért vannak kevesen kivételek, de az tényleg kevés. Az olvasó véleménnyilvánításához pedig lehetőséget nyújtanak, csak ép nem közlik le a kommentjeit.. Ezt például én már rég megszoktam, ezért inkább blogban, más területen az újságtól függetlenűl írom le a véleményemet. Az Amerikai Népszaván kívül, mindenütt megcseszik a vélemény nyilvánításainkat.Persze újságírók sokszor sok mindent észrevesznek, de nem mernek ,belemélyedni a dolgokba, mert rögtön kikezdik őket és nyilván ők is féltik az állásukat.Lehet, hogy ezzel az üggyel kapcsolatban is kétségeik lehettek, féltek nehogy melléfogjanak, még akár ezt is el tudom képzelni. Egy dolog viszont nem lehet kérdés. Az ilyen és ezekhez hasonló elvetemült, háborús bűnösöket, akárhány évesek is meg kell büntetni, akár gyorsított eljárással is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  37. Megjobbított Úszókészülék

    Tisztelt Admin!
    Facebook-megosztásnál a cím és a kép alatt látszik az első komment is – akkor is, ha nem a komment-oldalt, hanem a cikket magát linkelem be! Ez így nagyon nem jó. Kérem, tegyetek valamit ezügyben, mert a Facebook a legfontosabb közösségi oldal, ahol egy-egy megosztott cikkre vélhetően sokan kattintanak rá.
    Köszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  38. fixmag
    “elég gáz hogy…….. a fasiszta náci beszűkült kurucinfo-n bárki bármit bárhogyan kommentelhet” és te itt akarsz kommentelni.
    Tudod?: AMILYEN AZ ADJON ISTEN, OLYAN A FOGADJ ISTEN.
    .
    Miért akarsz vendégjogot élvezni, tulajdonosként fellépő követelőzéssel?
    A nemzetközi egyezmények nemcsak Kanadára érvényesek, de ha onnan
    INDOKKAL kiutasitanak valakit, nem értem hogy a befogadó ország miért
    mellőzte a kiutasitási idok okának vizsgálatát, hiszen a háborús bűnösség
    nem életkorfüggő. Bárhol van az illető gyanúsitott üldözendő. Különösen,
    ha már megállapitotta egy biróság a bűnösséget, ami nem Kanadához,
    hanem Kassához kötődik ahonnan a bűnös megszökött a felelősségrevonás
    elől. Mit tehetett volna a több mint 15 ezer elpusztitott károsult közűl
    megmaradt néhány ember egy más világrészre szökött bűnöző ellen?
    (talán Gyurcsány a hibás itt is?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  39. Megjobbított Úszókészülék
    2012. július 16. hétfő
    00:05
    .
    Jó duma az az első komment, nem baj szerintem, ha látszik :D :D

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  40. Orbán király eldönti hogy Pintér ráküldje-e a smasszerjait, aztán megszabja Poltnak az eljárás hosszát, aztán – ha mégsem nyiffant ki közben a Hitlerista vénség végelgyengülésben – jöhet Handó a bírósági színjátékkal, majd a felmentő ítélet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  41. Legyünk mi emberségesek!!!!!, egyetlen dolgot tennék kötelezövé több adásban médiában, több szakértö jelenlétében kérdéseket tennék fel neki ! S, természetesen a közönség kérdéseire is kellene hogy válaszoljon. Mit érez több ezer ember halálla szárad lelkén ? Hogyan jutott el odáig, mit szol a jobbik-hoz , Vann-e kapcsolatai???na meg ilyen féléket??? Szerintem ettöl nagyobb büntetés, meg a házi örizet ilyen korban elég!!!!! Biztos vagyok benne nagyon tanulságos lenne mindenki számára!!!!Maradjunk meg mi Embernek!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  42. “A háborús és emberiség elleni bűnök nem évülnek el.” A legttöbb komentező azt hiszem magyar anyanyelvű. Mi nem világos ebben a mondatban ?
    Az igazságszolgáltatás Isteni eredetű intézmény, arra való hogy igazságot szolgáltasson. Nem kérdés hogy mindekinek meg lesz a mgefelelő itélete az utolsó napon, de itt a földön is el kell itélni a gonosztevőket. Most nem annak az ideje van hogy mentegessük az öreget, hanem annak hogy megszülessen a vád, a bíróság mondja ki a bűnösségét (vagy ártatlanságát) és a büntetés esetén majd lehet mérlegelni az egyébb dolgokat.
    Egyébbkén tnagyon jellemző a viselkedése, akkor erejének teljében, a hatalom birtoklásával törvényfeletinek érezte magát, most amikor elhagyta a testi ereje és az áldozatok részéről eljött a felelősségre vonás ideje, bujdosik , megszökik, tagad.
    Természetesen a tárgyalásán, ha addig eljut a dolog, ott lesznek a neonácik (már a jelenlétük is bizonyítja az öreg bűnösségét) és biztosítják a támogatásukról a vén gyilkost. Persze ha az öreg tényleg ártatan lenne akkor nem lennénekl ott a nácik.
    A TV adás kérdez felelek játéka azonban itélet nélkül, vagy önkéntesség nélkül törvénytelen. Lehet hogy mégsem Ő az. MIndenképpen ki kell vizsgálni az ügyet, itéletet kell hozni, aztán a média meg atöbbi nyalánkság csak utána jöhet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  43. Kitti, van fogalmad rola milyen kerdeseket tennenek fel? Szerintem a jobbik kerne szakmai tanacsot, oszt jonapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  44. Ebben a statuszban az öreg egyenlőre a legjobb esetben is csak gyanúsított. Őt is megilleti az ártatlanság vélelme (igaz MO-n nem ez a gyakorlat, amikor a rendőr megállít alapvetően bűnös vagy).
    MIndeképpen igazságot kell szolgáltatni ennek a megvádolt embernek, az Ő érdekében. Ha Ő az elkövető, ítéljék el, ha ártatlan akkor adjanak neki kártérítést.
    Azon nem most kell gondolkodni hogy mi legyen a büntetés/kártérítés, de el kell hogy hangozzon az IGAZSÁGOS ITÉLET.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  45. Nagyon oda kell figyelni az egességükre, ne adj isten hogy valami bajuk essen!
    HÁBORÚS BŰNÖS SZABADLÁBON
    RTL Klub Híradó | 2007. június 19., kedd | Külföld
    Priebke fordítóként dolgozhat ügyvédje irodájában
    Óriási botrányt okozott Olaszországban, hogy egy életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt náci háborús bűnös, Erich Priebke elhagyhatja lakását és fordítóként dolgozhat ügyvédje irodájában.

    A 93 éves férfi – aki a második világháborúban részt vett 335 olasz állampolgár kivégzésében – évekig Argentínában bujkált, majd elfogták. Kilenc évvel ezelőtt ítélték életfogytiglani börtönbüntetésre Olaszországban. Később egészségi állapotára tekintettel ezt házi őrizetre módosították. Most több zsidó szervezet tiltakozása ellenére, jó magaviselete miatt ismét könnyítettek büntetésén.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  46. Megjobbított Úszókészülék

    Ricsi: ezúttal nem rossz, de van, amikor gáz, olyankor pedig nem akarom, hogy az enyémnek higgyék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  47. Most csak egyet kérdeznék itt. Ezt azoktól kérdem akik azt mondják hogy egy potenciális háborús bűnöst már nem kéne bíróság elé állítani mert túl idős.
    Tegyük fel hogy mondjuk szegény Bándy Kata gyilkosát nem kapnák el, és tegyük fel hogy 97 évesen akadna horogra. Akik most olyan bőszen védik egy ” szegény öregember ” jogait a szabadságra, azok akkor is ezt mondanák? Vagy az más, az csak egy embert gyilkolt meg? Ha ezrek élete szárad a bűnös lelkén az más, az valahogy kevesebb? Na erre kérnék szépen egy racionális magyarázatot.
    Üdvözlettel New Yorkból, M. Gábor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  48. Kitti: “Legyünk mi emberségesek!!!!!, egyetlen dolgot tennék kötelezövé több adásban médiában, több szakértö jelenlétében kérdéseket tennék fel neki !”
    Annál emberségesebben bánni egy szadista tömeggyilkossal, mint hogy hagyjuk őt háborítatlanul, jólétben eléldegélni szinte az emberi kor legvégső határáig, egész egyszerűen nem lehet. Illetve, te még fokozhatod: szegődj el hozzá önkéntes kedvesnővérnek, aranyozd be öreg napjait, vakargasd a hátát, hadd mosolyogjon. Legyél az asszisztense a tv-showban, hátha fölfigyel rád egy “szakértő” producer.
    Vonxy utóvéd klónjai: az ártatlanság vélelme a koncentrációs táborokban, és az odavezető utakon bestiálisan meggyilkolt cca. hat és félmillió, zömmel zsidó embert illette volna meg, nem pedig a pribékjeiket.
    Ha azt a bizonyos kétszázezer segédgyilkost annak idején skrupulusok nélkül érdemeik szerint megbüntették volna, ma nem lenne se Jobbik, se nácireneszánsz, egy mocsokkal kevesebb terhelné a világ lelkiismeretét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  49. CommonSense: “MIndeképpen igazságot kell szolgáltatni ennek a megvádolt embernek, az Ő érdekében. Ha Ő az elkövető, ítéljék el, ha ártatlan akkor adjanak neki kártérítést.”
    Te, aki érted és megérted bizonyos helyzetekben a gyerekek tömeges kiirtását (és a nők elrablását persze), és ez a palesztin bébikatonákról szóló beszámoló kapcsán jut eszedbe, egy bizonyítottan háborús bűnösnek (az ő érdekében) igazságot akarsz szolgáltatni, és ad absurdum kártérítést adatni? Vonxy dilettáns kutyaütő volt hozzád képest.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  50. Ki kell adni Szlovakianak vagy Izraelnek. Ott mar egyszer eliteltek. Majd eldontik hogy mit csinalnak vele.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Ez volt az “idegenrendészeti eljárás” 2014. január 26. vasárnap | AN

Üzenet a náci történelemhamisítóknak 2014. január 23. csütörtök | AN

Orbán smucig, ha Auschwitzról van szó 2013. május 10. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos