Ronai and Ronai
AMERIKAI

Romagyilkosságok: ma folytatódik a per 2012. július 5. csütörtök 8:15 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Romagyilkosságok: ma folytatódik a per
Budapest – Tanúmeghallgatással folytatódott a romák elleni támadásokkal vádolt négy férfibüntetőpere szerdán a Budapest Környéki Törvényszéken. A per ma, pénteken folytatódik.
.
A bíróság elsősorban azt a házaspárt kérdezte ki, amely a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen dolgozott, és a négy férfi 2009. augusztus 21-i elfogásakor a mulatóhelyen végzett házkutatáskor és helyszíni szemlén hatósági tanúként volt jelen.
.
A bíróság levetítette a nyomozóhatóságok által a vádlottak elfogását követően a helyszínen készített videofelvételeket. Ezeken egyebek mellett lehet látni azt a fából készült fallal eltakart üreget, ahol megtalálták a besenyszögi vadásztól 2008 márciusában elrabolt, a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozatnál használt vadászfegyverek egy részét.
.
A felvételen megmutatta, hogy a fegyverek és azok táskái mellett még különböző márkájú autógumikat is lefoglaltak. A megtaláláskor több fegyver tartóiban töltények voltak.
.
.
Pető Zsolt, a vádlottak egyike
.
Az elsőrendű vádlott Kiss Árpád védője észrevételezte: eddig nem hallott arról, hogy a házkutatás során jelen lett volna egy, a büntetőeljárásról szóló törvény által előírt olyan személy, akiről alaposan feltehető, hogy a házkutatással érintett érdekeit megfelelően védi. Ilyen személyt kell az érintett érdekeinek védelmére kirendelni, ha a házkutatáson az érintett, illetőleg védője, képviselője vagy megbízott hozzátartozója nincs jelen – mutatott rá.
.
Miszori László, az ügyben eljáró bírói tanács elnöke közölte, a másodrendű vádlott, Kiss István ismét kérte a kizárását. A bíró azt mondta, nem érzi magát elfogultnak, és továbbra sem járul hozzá, hogy kizárják az ügy elbírálásából.
.
A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben tizennegyedik életévét be nem töltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 4 szavazatból)
Romagyilkosságok: ma folytatódik a per, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Gyanús, hogy a bírót elfogultsággal vádolják a vádlottak!!!!
    :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  2. Felkotni MIND !

    Kapnanak 30 napot hogy atgondoljak az eletuket ( ez lenne a tarsadalom megbecsulesenek jele, mivel ok maximum masodperceket adtak az aldozataiknak ) Aztan meg johet a 1,5 meteres kotel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  3. Kíváncsi vagyok Navrasits vajon ezek esetében is fog-e szigorúbb büntetést követelni, vagy most enyhítés párti lesz-e.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  4. ubul. Nem ezek a fő bűnösök. Ezek csak végrehajtók és bizonyos értelemben balekok. A fő bűnözők továbbra is szítják a tüzet., miközben élvezik ennek a helyzetnek az előnyeit. orbánék, politikájukkal áttételesen tettes társak ez ügyben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  5. Ami megdöbbentő az a kaján vigyor ami a vádlott arcán ül. Ezeket annyira átitatta a propaganda, hogy szinte reménytelenek egy egészséges társadalom számára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  6. Engem különösképp felháborított az az attidűd, ahogy Kanada állt hozzá a roma kérdéshez. Korlátozták a külföldiek bevándorlását a veszélytelennek nyilvánított országokból, méghozzá Magyarországról is.
    Kérdem én, hogy lehet veszélytelennek nyilvánítani egy országot, ahol nyíltan ki lehet mondani, hogy létezik a cigánybűnözés?
    Hogyan lehet veszélytelen az az ország, ahol romák tucatjait ölik meg, csakazért, mert más kultúrához tartoznak?
    Legszívesebben elhatárolódnék az egész világtól!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  7. Azt hogy Kanada kit mikor fogad be teljesen a belugye. Eddig rengeteg refuge átverte a kanadai rendszert, miután leléptek az országból MOün vették fel a segélyeket a Kanadai kártyákkal a magyar ATM-ekből.
    Miért kellene egyébként Kanadának bármivel is többet torodni a cigányokkal mint pl Európának. Eddig Kanada többet tett mint bármelyik más ország. Most meg követelzödzünk, ugye. Na nekem meg ettől fordul fel a gyomrom, amikor a kérelmező, aki segítségre szorul, neki áll hepciáskodni. Pontosan ezt csinálja a Fidesz is az IMF-el.
    Ha Kanada ettől a perctől leállítaná a refuge támogatást akkor sem szólhatna senki semmit.
    Rengeteg pénzt költöttek eddig is a menekültekre, aztán amikor jött a válság sok sok ember vesztette el a munkáját, mert nem volt elég pénz a válság finaszirozásához. Persze ez másokat nem érint ezért nem is érdekli öket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  8. A romakérdés nem szabad, hogy egy ország belügye legyen, az egész világ ügyének kellene lenni.
    Attól még, hogy egy-két bűnöző hajlamú személy kihasználta a kanadai államot, nem a többi becsületesen dolgozó, hazájából elűzött román kellene, hogy csattanjon az ostor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. @egyvandor
    /
    /
    /
    “ubul. Nem ezek a fő bűnösök. Ezek csak végrehajtók és bizonyos értelemben balekok. A fő bűnözők továbbra is szítják a tüzet., miközben élvezik ennek a helyzetnek az előnyeit. orbánék, politikájukkal áttételesen tettes társak ez ügyben.”
    /
    /
    /
    Volt lehetoseguk merlegelni, es ok hoztak meg a dontest, hogy meghuzzak a ravaszt. Elore kiterveltek hosszu hosszu napokon keresztul azt hogy artatlan emberket hogyan fognak kivegezni.
    /
    /
    MELTOK A HALRA !

    /
    /
    Kotelet nekik !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  10. Emma:
    .
    - Kanadának ez az indoklása, hogy magyarsztán biztonságos, valóban nem helytálló, de van ennek egy másik oldala is, ami miatt végül is Kanada felülbírálta eddigi refugee- politikáját;
    .
    - A TÉNY, hogy magyarsztáni és egyéb közép- kelet európai cigánymaffiózók százszámra vittek ki rabszolgákat, akik többnyire szintén cigányok. Céljuk: a liberális szabályokat kihasználva a kanadai szociális háló felprédálása, és emberkereskedelem, plusz az ehhez kapcsolódó szervezett bűnözői tevékenység.
    .
    A többit tudod; országos büntetőperek, az eljárás különféle fázisaiban; van, ahol már jogerős ítélet is van, és ott bizony maga a kanadai hatóság jelezte, hogy az egész maffia az utolsó emberig cigány.
    .
    Ez van, és kész.
    .
    Csapdahelyzet azoknak a cigányoknak, akik valóban menekülni és dolgozni akarnának ott, mert ezt ők szívják meg a legjobban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  11. Kedves Emma, nyilvánvaló, hogy nincsen cigánybűnözés.
    Cigány bűnözők vannak ugyan, de nem ez a jellemző, nálunk mindenki egyenlő a törvény előtt, még ha nem úgy látszik is. Ne Kanadát kérjük számon, bízzuk rájuk, hogy saját átélt tapasztalataik alapján mit tekintenek a legjobb megoldásnak. Nekünk ebben a témában (is) inkább alkalmazkodni kellene, hiszen nem a mi bőrünkre megy a játék, hanem az ottani adófizetőket érinti minden intézkedésük.
    Lám, nálunk is ítélnek el önmagukat cigány származásúnak valló egyéneket, például Kolompár Orbánt, aki látszólag ugyanazért az elkövetésért, némileg többszörös károkozásért egyetlen évet kapott az okozott kár megtérítését sem ráterhelve, mint couslagjani, aki hatszoros időtartamot ül, bár visszafizette károkozását az utolsó fillérig, de biztosan nem a származási hovatartozás indokolta a cselekedetek minősítése közti különbséget. Kanada se etnikai alapon dönt, de nem tehet mást, amikor visszatoloncol, meg kell neveznie azoknak a származását, akik származási indokkal kérnek tőlük menekült státuszt, s aztán visszaélnek a lehetőségeikkel.
    Hogy jövünk mi ahhoz, hogy beleszóljunk a kanadaiak költségvetését érintő kérdésekbe?
    Ha nekünk nem tetszik, hogy külhoniak döntenek majd, anélkül, hogy fizetnének hozzánk adót, talán mérhetnénk azonos mércével is,,,
    http://nol.hu/belfold/eliteltek_kolompar_orbant

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  12. Az igazi bűnösök a Jobbik frakciójában ülnek, Ők szították az indulatokat! A Fidesz is felelős mert nem támogatta a Gyurcsány kormány gyűlölet beszéddel kapcsolatos törvényjavaslatát, amelyhez kétharmad kellett volna az alkotmány módosítás miatt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Semmi sem lesz az ügyből. Orbánék felmentik őket. Ahogy a régiek mondták: “Holló a hollónak nem vájja ki a szemét.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Emma
    Nagyon nem használ egy ennyire érzékeny ügyben a szertelen túlzás.
    Nem “romák TUCATJAIT” hanem még fél tucatot sem, bár EGY is sok!
    A cigánybűnözést meg ki lehetne mondani egy normális országban, olyan értelemben, hogy vannak bizonyos bűnelkövetési fajták, amit tipikusan cigányok követnek el – de ez nem normális ország, mert a kifejezéssel azt kívánják érzékeltetni – és sokan így is értik, hogy minden cigány bűnöző. Ezért kifogásolják a bonyolultabb értelmezés helyett inkább magának a kifejezésnek a használatát.
    Kanadát is meg lehet érteni: nem kívánják átvállalni egy másik állam szociális gondjainak megoldását a helyi adófizetők pénzéből. Márpedig a magyar cigány probléma exportálása gyorsuló ütemben zajlott.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. CommonSense
    refugeE! ha már használod, akkor pontosan.
    http://mno.hu/civil_ujsagiras/kanada-es-a-roma-refugee-k-1044662

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Három éve tombolt a fajüldöző terror 2012. február 24. péntek | AN

Félbeszakadt a romagyilkosok tárgyalása 2011. március 30. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos