Ronai and Ronai
AMERIKAI

A magyar útra léphet Románia is 2012. július 12. csütörtök 14:56 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A magyar útra léphet Románia is
London/Varsó – Az Európai Uniónak újfajta járvány miatt kell aggódnia, ezúttal azonban nem az euróövezetből terjedő bajokról van szó, hanem az új, egykori kommunista EU-tagállamok antidemokratikus gyakorlatáról, írta csütörtöki szerkesztőségi cikkében a Financial Times.
.
A londoni gazdasági napilap írása szerint „először Magyarország kormánya írta át az alkotmányos rendet”, most pedig a román kormány kezdett olyan hatalmi küzdelembe, amely az alkotmány eltiprásának veszélyét idézi fel.
.
Victor Ponta román miniszterelnök „nem Orbán Viktorhoz hasonló, gyújtó hatású jobboldali”, azonban „nyugtalanító hasonlóságok” mutatkoznak azokban a módszerekben, amelyeket az általa vezetett balközép koalíció alkalmaz hatalma bebetonozására – írták.
.
Az EU-nak világossá kell tennie Bukarest, Budapest és „a hasonló módszerek iránt kísértést érző” más fővárosok számára, hogy az unió olyan klub, amelynek szabályai vannak, és készen is áll e szabályok érvényesítésére, áll a lap csütörtöki szerkesztőségi cikkében.
.
A Gazeta Wyborcza című lengyel baloldali liberális napilap Viktátorok című cikkében párhuzamokat von az európai jobboldal Orbán Viktor melletti kiállása és Victor Ponta európai parlamenti baloldali támogatása között.
.
A lengyel lap szerint mindkét oldalon azonos érvekkel támasztják alá a bírálatokat, így például a jobboldal „vágtató önkényuralom” bevezetésével vádolja Pontát, míg Magyarország esetében „csak az uniós baloldal volt képes észrevenni, hogy veszélyben a demokrácia”. Úgy véli, csak Berlin viszonyult kritikusan mindkét miniszterelnökhöz.
.
A lap az európai jobboldal szemére veti azt is, hogy Ponta távozását követelte, amikor bebizonyosodott a plágiumgyanú, pedig korábban Schmitt Pál ügyében hallgatott.
.
A magyar és román miniszterelnököt összehasonlítva a lap kiemeli, hogy Orbán Viktor az IMF-hitellel kapcsolatos tárgyalások érdekében hajlandó volt lemondani a legélesebben bírált reformokról.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.1/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 6 szavazatból)
A magyar útra léphet Románia is, 4.1 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Orbán Viktor hamarosan megérdemelt nyaralását tölti, (sajnos) belföldön. Kiszolgáló csatornája, a HírTv szerint elfáradt az elmúlt két évben. igaza van, nehéz egyhuzamban szétverni, megalázni és kifosztani egy egész országot, ezért a vakáció után újult erővel veszi fel a harcot szélmalmaival és magával a demokráciával szemben, de addig is, az uborkaszezon alatt sem hagyja képtelen téma nélkül a népet, nehogy az agyhalott “ellenzék” bármivel is megtudja őt fogni, miközben a lábát lógatja a magyar tenger partján.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  2. Eléggé pocsolyaszagú lett a Balaton , megérdemli.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  3. Kár, hogy a lengyel lap az utolsó bekezdés szerinti véleményében téved, de az hasznos, hogy az €U végre jobb és baloldalon is ébredezik és gázszagot érez. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  4. Ebből még elég nagy kalamajka lehet, . Így fog kitörni a WW III?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  5. Az EU-nak ki kéne zárnia, de legalábbis draszttikus pénzmegvopnással kéne sújtania minket és a hozzánk hasonlókat vagy hasonulni kívánókat. Mégpedig azért, mert az EU elsősorban egy értékközösség, és Magyarország (meg lassan Románia is) pont az értékközösséget rúgta/rúgja fel. Olyanok, mint kurva a zárdában: ilyennek egyszerűen nem szabad lennie, különben a zárda egészét fogják teljes joggal kuplerájnak nézni.
    De pontosan ugyanilyen alapon az EU-nak ki kéne szorítania a politika szalonjából azokat a szélsőjobboldali politikusait és pártjait, akik/amelyek oly kiválóan megértik magukat egy Orbánnal vagy egy Morvai Krisztinával, egy Fidesszel vagy egy Jobbikkal. Világossá kéne tennie, hogy hol ér véget az érték és hol kezdődik a szemét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  6. Európa ettől félt – Orbán stílusa, módszerei fertőznek. Az „úriemberek” klubjába kénytelenek voltak beengedni a sáros csizmás, mosdatlan lelkű felcsútit – most már a többi paraszt is úgy gondolja, mindent megtehet. Lehet a földre köpni, szabadságharcolni, stb.

    A Financial Times egyetlen dologban téved – pedig nem egy tudatlan kiadvány – méghozzá abban, hogy az IMF egyáltalán akar-e segíteni Magyarországon? Könnyen lehet, hogy a szemünk előtt alakul ki a „magyar kártya” – amikor nem a hitelt kérő, hanem a hitelező húzza az időt.

    Aki nem vak, az pontosan látja: Orbán olyan, mint a rossz gyerek – minden játékát szétveri, de összerakni egyetlen egyet sem tud.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  7. A Ponta Viktor kikérte magának, hogy ovihoz hasonlítsák, na most mi van????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. Az FT-nek érdemes lenne FAZ-t olvasni. Ha már a hajdan tekintélyes német konzervatív lap szóról szóra közli a fideszes propagandaosztály hazugságait (2/3 szavazat, sztálinista alkotmány, stb.), akkor ugyan mit várhatunk?
    Ha nem segítünk magunkon, a sírt, hol nemzet sűlyed el, simán körberöhögik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. Az EU már csak az események után kullog. Valahogy nehéz elhinni, hogy nem látták előre, ha engedik orbáncnak ezt sok szemétséget véghezvinni, felrúgva minden EU szabályt, a többi országban is fel fogja ütni a fejét a fasiszta diktatúra. Ha most is a homokba dugják a fejüket, hamarosan elszabadul a pokol.
    Más országokban talán nem lesznek a kisemmizett dolgozók bárányok. Sajnos ez egész Európában forradalmak sorát hozhatja. Ebben csak ott látom a bajt, hogy ismét a zavarosban halászók, semmirekellők kerülhetnek hatalomra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  10. A varánuszon Orbánról és a vikltatúrájáról
    Kakimaki0123456789 2012.07.11. 10:24:48
    @Disintegrator Rising: … visszaallitjuk az allamszocializmust, lenullazzuk a gazdasagot, lenullazzuk a kozeletet, felszamoljuk a jogbiztonsagot es az alkotmanyt, elriasztjuk a befektetoket, kiepitjuk a sajat klienturankat, szabadjara engedjuk a szelsojobbot, kisemmizzuk es kihasznaljuk a munkanelkulieket a kozmunkaprogrammal, feleljuk jobobeli tartalekainkat barmigfele jovobe mutato terv nelkul.

    Apeiron 2012.07.11. 11:24:08
    @Squid: Hát orbán bár biztosan megérdemli a Szocialista Munka Hőse kitüntetést. A politikai bűnözés sztahanovista, az újabb négyéves lopási terv megvalósítója félidőben igen figyelemreméltó teljesítményt nyújtott. Az újonnan felálló Földrajzinév-bizottság hegyet fog elnevezni róla, Orbán-hegy, csak az a félő, hogy azt egy másik Orbán fogja elhordani, mert hát a Kárpát-medencét 10 cm vastagon kell kavicsokkal feltölteni, ez a haza érdeke. Hiába papol az EU, mi tudjuk, milyenek azok a brüsszeli magukfajták.
    …..Ez már tőlem:
    azért a románok még kispályán melegítenek be Orbánhoz képest. Legalább a gazdaságot nem bizgerálják!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  11. Ipari árammal töltődjön addig, amíg a szeme nem világít.
    Vagy nyaraljon úgy, mint egy csillár: égjen is, lógjon is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  12. A hatvan évvel ezelőtti Nagy Vezérünk óta a Mátyás névre keresztelt fiúgyermekek száma erőteljesen csökkent.
    A viktor név is elenyészik, az undor és hányinger miatt nem lesz senki szinte, hogy viktorkának, vikinek nevezze szeretett magzatját. Mint ahogy gyakori adolfra kereszteltekről sem hallok már régóta.
    Tudom, sovány vigasz, de előrevetíti a jövőt: szégyenteljes bukás!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  13. Nincs értelme semmilyen civilizált párbeszédnek, nem lehet olyan emberekkel beszélni akikből árad a szenny, akik irigyek és rombolni akarják mások értékeit.
    -
    Amíg kulturáltan szónak hozzájuk ők a háttérben rongálnak és röhögnek a civilizált társadalmon, mert a civilizáció gyengeség a szemükben, kihasználják, kifosztják, hát nem lehet egy disznót bevinni a szobába, az csak az ürüléket szereti enni, olyan a szaga is.
    -
    Európai fejlődés nagy csapdája, hogy annyi megpróbáltatás után, honfoglalások, vallás, inkvizíció, technikai fejlődés, társadalmi fejlődés, háborúk, holokauszt, – megbánás amelynek az eredményeként a végén a diszkriminációval való leszámolás, az integrálás, az etnikai integrálás, a homoszexuálisok integrálása, az egyenjogúság a jogegyenlőség a társadalmi felelmélkedési kísérlet állt most veszélybe kerül, mégpedig nem is a társadalom ellenállása, vagy értetlensége miatt, hanem egyszerűen, mert pont a demokráciát kihasználva a disznók bemasíroztak a nyitott ajtón és elfertőznek mindent.
    -
    Ha a modern Európának csak arra van ereje, hogy szépet és jót alkosson de arra nincs , hogy a szobába betódult hülye gyerekeit szájon vágja, akkor ez a felizgatott túlbuzgó aljas kis csoport képes lesz lerombolni ezer év vívmányát, és a háború elkerülhetetlen.

    -
    Szomorú látni, hogy míg valaki eltölthet évtizedeket, hogy egy gyönyörű házat építsen, azt a másik, egy primitív bunkó állat, egyetlen szál gyufával egyetlen másodperc alatt felégetheti és semmivé teheti. Szomorú látni, hogy míg egy tudós dolgozhat 4O évet, hogy felfedezzen egy halálos kór elleni gyógyszert , a papírlapot amire felírta élete eredményét, az emberiség megváltó gyógyszerét,bárki egyetlen szálgyufával elégetheti egyetlen másodperc alatt és egy évezreddel vetheti vissza az emberiséget.

    -
    Ennyit az alkotás és rombolás egyensúlyáról. Egyetlen megoldás lenne, az értékek őrzése, a védekezés, amire úgy látom a demokratikus államoknak nincs eszköze, mert azt csak erőszakkal lehet megtenni, és az életét pont az erőszak mentességre tette fel. Ronda aljas csapda.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  14. Az EU nem vette komolyan azt, hogy az újrahasznosított (fasiszta) magyar múlt szétterjedve fokozatosan megfertőzi egész európát.
    Ahogy Mo-on nincs használható, az egész nemzet számára hasznos gazdasági, pénzügyi koncepció (mint hallottam eltolcsy szerint 2030-ban hozza meg a termését amit most „alkotnak” – szegény hazám), úgy az EU-nak sincs pillanatnyilag ellenszere a most már láthatóan terjedő magyar mintára.
    Sajnos nem ismerik a Bibliát, mert előbb el lehetett volna gondolkodni a „kovász” tulajdonságairól:
    1Kor 5:6 Nem jó a ti dicsekedéstek. Avagy nem tudjátok-e, hogy egy kicsiny kovász az egész tésztát megposhasztja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  15. Ha Barosso olyan intenzitással támadta volna a csuti kanászt,mint amilyen intenzitással kiabál a román állapotok miatt,nem lett volna ez a helyzet.A jobb oldal azt csinál amit akar,a baloldalt meg azonnal kritizálni kell.Sajnos a EU vezetése egyoldalú,és ez nem vezet sehová,illetva oda mint amilyen a mai Magyarország helyzete.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. Egyébként meg mi az, hogy lemerültek orbán akkumulátorai?

    Egy robot irányítja az országunkat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  17. Bizony -zka67-.Egy érzéketlen robot irányit minket a szakadék felé.Sajnos kevesen vannak azok,akik ennek gátat vethetnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Az EU ezt jól elszúrta!!! Várható volt az Orbánízmus terjedése . Még nincs vége. Ezek azt hiszik, hogy az a demokrácia, ha ők vannak hatalmon. De a EU frakciók is megmutatják, hogy milyen demokraták

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Miért maradt abba a szabadságharc? 2012. július 8. vasárnap | AN

Rogán szerint menni fog egyedül is 2012. július 4. szerda | AN

Hitler szövetségesét éljenzik a magyarok 2012. július 1. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos