Ronai and Ronai
AMERIKAI

„A legizgalmasabb időkben vagyunk” 2012. július 24. kedd 15:42 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(80)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
„A legizgalmasabb időkben vagyunk”
Budapest – A miniszterelnök arra számít, hogy öt-hat év múlva nagy tömegben jönnek majd vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik külföldre mentek pénzt keresni vagy pusztán kalandvágyból. Orbán Viktor, a Fidesz elnöke ezt a párt ifjúsági társszervezete, a Fidelitas vezetőivel és tagjaival folytatott keddi budapesti megbeszélésen, a múlt héten kezdődött konzultációsorozata újabb állomásán mondta. Nem emlékezett meg azokról,  akik nem (csak) az ország gazdasági ellehetetlenülése vagy kalandvágy miatt hagyták maguk mögött az országot, hanem mert szabad emberként nem kívánnak diktatúrában élni.
.
A kormányfő szerint mára eltűnt az a bizonyosságérzet, hogy milyennek kell lennie Magyarországnak ahhoz, hogy a győztes országok közé tartozzon. Ez azonban azt jelenti – folytatta –, hogy „a legizgalmasabb időkben vagyunk”, mert teljes átrendeződés zajlik, és néhány év alatt nem is fog beállni olyan kemény struktúra a világban, „mintha a Duna fagyott volna be”.
.
A Fidesz vezetősége az elmúlt két évben az országot foglalkoztató problémák javát letagadja, annak fordítottját állítja, vagy a probléma létét – így például a közeledő államcsődöt – nem ismeri el. Ehhez képest érdekes, hogy a diktatúra több ízben foglalkozott már az egyre élhetetlenebb ország aktív népességének csökkenésével, vagyis azzal a jelenséggel, hogy valószínűleg több százezer olyan ember lehet, aki nem Magyarországon él és dolgozik, és – amit valószínűleg a leginkább fájlal a diktatúra – nem Magyarországon adózik és keresetét sem ott költi el. Míg korábban általában a család egy tagja indult útnak és keresetét hazaküldte, ma már az a jellemző, hogy teljes családok hagyják hosszú időre – ha ugyan nem örökre – maguk mögött a Fidesz által csatatérré változtatott, szétvert, elhanyagolt országot.
.
Közép- és Nyugat-Európa ma teljesen ellentétes pályán mozog, és „Európa jövője, ha a dolgok így mennek tovább, Közép-Európában van”, vélekedett Orbán Viktor, hozzátéve, úgy látja, hogy Európa déli és részben nyugati része gazdasági értelemben hanyatló pályán van, míg ezzel szemben Közép-Európa országai nem adósodtak el, a pénzügyeik nem csúsztak ki a kezükből, és a gazdaságpolitikát is ők szabják meg. „A bábuk úgy vannak felrakva a sakktáblára, hogy Közép-Európa előtt egy nagy emelkedő pálya, Nyugat-Európa számára pedig egy vészesen hanyatló pálya rajzolódik ki”, fogalmazott.
.
Hogy ennek dacára miért nem Nyugatról menekülnek az emberek Magyarországra, ezt nem fejtette ki, de meggyőződése, hogy ez az idő is el fog jönni. Szerinte öt-hat év múlva nagy tömegben jönnek majd vissza Magyarországra azok a fiatalok, akik külföldre mentek. Nekik „fogadóállomásokat” kell kiépíteni, jó munkahelyekre, jó iskolákra van szükségük. Szerinte ugyanígy fel fognak értékelődni a közép-európai egyetemek, és „ha jól alakítjuk át a felsőoktatási rendszerünket, fogadóállomásai leszünk az elfogadható áron tanulni akaró tehetséges nyugatiaknak”.
.
Hangot adott azon véleményének is, hogy a „perverz módon” megfogalmazott, a vesztes csatákat előtérbe helyező magyar történelemszemléleten, gondolkodásmódon szintén változtatni kellene.
.
Beszédét azzal zárta, hogy a választást 2014-ben is meg kell nyerni, és a Fidelitasnak az az első számú küldetése, hogy segítsen a fiatalok megszólításában. „Szép dolog a hosszú távú terv, karrier, megfontolás, okosság, de a holnap reggeli melót el kell végezni. A holnap reggeli meló pedig az, hogy fel kell készülni a választásra, meg kell nyerni, le kell győzni az ellenfelet”, mondta Orbán Viktor.
.
Ágh Péter, a Fidelitas elnöke a konzultáción arról beszélt, hogy a fiatalok csak akkor tudnak boldogulni, ha a munkahelyteremtés, a családalapítás és az otthonteremtés nemcsak vágyálom számukra, hanem elérhető közelségbe kerül. Az elmúlt két év – szerinte – ebbe az irányba mutat, de további intézkedésekre is szükség van, hogy a mostani kormányzati ciklusnak a fiatalok a nyertesei lehessenek, hangsúlyozta Ágh Péter.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.9/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -5 ( 17 szavazatból)
„A legizgalmasabb időkben vagyunk”, 3.9 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(80)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

80 Reader’s Comments

  1. ten
    2012. július 25. szerda
    12:01
    ———–
    A beképzeltsége, önhittsége az egyértelmű, de nem ilyen egyszerű, ez egy elég összetett többrétű folyamat amelyben a különféle egymással ellentétes negatív tulajdonságai kölcsönkapcsolatban vannak és egymást kompenzálják.

    Ez egy kóros egyensúlyi állapot amibe ha nem kezelik beleőrülhet és fizikailag megroppanhat.

    Leegyszerűsítve gy lehet elképzelni mint egy körhintát sok kis ülőkével amibe ha az egyikbe beül egy nagyon kövér ember akkor arra kilenghet a körhinta, ki is dőlhet.

    A kövér embereket, azaz a súlyos személyiségi, intellektuális, lelki, pszichikai és érzelmi zavarait kidobni, lefogyasztani nem bírja, nem is akarja mert ezekből merít erőt és büszke rájuk, tehát, hogy a körhinta ki ne dőljön, a többi ülőkébe is beültet néhány kövér embert, azaz további rossz tulajdonságokat fejleszt ki amelybe a hatalmi mámorában és hamis biztonságérzetében belekényszeríti magát.

    Valószínűleg, ahogy a stressz növekszik, azaz egyre gyorsabban pörög a körhinta, a kövér emberek , a rossz tulajdonságai, szétszaggatják az egész szerkezetet, i.e. tönkreteszi a testét lelkét és nem lesz képes erős gyógyszeres kezelés nélkül talpon maradni.
    .

    Ez a pszichológiai zavar fizikai kényszercselekvésben (pl szóismétlés, gesztusok ismétlése, szájrágás, semmibe meredés stb.) is végződhet amelyre esetleg gyógyszeres kezelést kaphat.
    .
    Orbánt aljas, bosszúálló, gonosz, természetét ismerve az orvosai valószínűleg nem vállalják a veszélyt (Sztálin is megölette orvosát a leghíresebb orosz professzort mert diagnosztizálta a skizofréniáját), hogy lelkiismeretesen tájékoztassák és megpróbálják kezelni, hanem csak közérzet javító, gyors hatást produkáló, de hosszú távon gyilkos kúrának veszik alá.

    .
    A skizofrénia kórházi vizsgálat nélkül is diagnosztizálható pusztán a viselkedése és megnyilvánulásai alapján.
    .
    Nem tudom megmondani skizofrén-e mert ahhoz rengeteg videót stb kellene megnéznem, de a (now, how to say? schizophrenic delusion) , azaz skizofrén tévedések, téveszmék, illúzió, káprázat, megvezetés, az tömören jelen Ugyancsak jelen van a rögeszmés viselkedés, önmaga rabja, rabiátus és súlyosan paranoid személyiség.
    .
    Azt lehet mondani, Orbán egyik legnagyobb ellensége a stressz. Egy megfelelő ritmusban, helyesen alkalmazott és jól célzott stressz hadjárat akár specialitásától akár rendkívül intelligens elméktől teljesen tönkre teheti, vagy képzetlen őt szétgyógyszerező félrekezelő orvosok kezébe hajthatja.

    .
    Ugyancsak jó okkal feltételezem, hogy Orbán pszichikai állapota rendkívüli módon sérülékeny a pihenés, esetleg alvás és álmodás alatt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  2. Marcus Aurelius
    2012. július 25. szerda
    12:18
    -
    Ez szellemes volt. :-D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Javítás a 2012. július 25. szerda 12:35 hszemhez.
    .
    Elnézést nehéz ebbe a pici ablakba gépelni kimaradt egy két szó.

    Helyesen a mondat:

    -
    Nem tudom megmondani skizofrén-e mert ahhoz rengeteg videót stb. kellene megnéznem, de a (now, how to say? schizophrenic delusion) , azaz skizofrén tévedések, téveszmék, illúzió, káprázat, megvezetés, azok nála tömören jelen vannak.

    Ugyancsak jelen van a rögeszmés viselkedés, önmaga rabja, rabiátus és a súlyosan paranoid személyiség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  4. Mellé vagyok rendülve, mint egy eltévedt tagmondat !

    Tényleg nincs 2-3 millió bàtor ember , aki felkapja , ami a keze ügyébe kerül és elkergesse az ilyen beteges hazudozókat ,mint ‘89-ben ?!
    Nyugaton az ilyen nem húzna ki 3 hónapot.

    Mert ugye az a màsfél millió is, akirôl József Attila írt, visszament a ‘40-es években…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  5. Marcus Aurelius: Utóbbit nevezzük felhőfejesnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  6. A jó édesanyját neki! Még hogy befagyott, be hát a víz az agyában, illetve a víz, ami az agya helyett a fejében van! Meg hogy fogadóállomásokat kell létrehozni a visszatérőknek. Ja! Volt már ilyen, aztán mi lett belőle? Recsk! Fiatalok, haza ne gyertek, mert ezek a tetűk B listára tesznek benneteket és nektek annyi, még az unokáitokon is hazaáruló bélyeg lesz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  7. halandor!
    Hát nincs annyi, legfeljebb néhány tízezer, de azokat se irányítja senki, mert megy a régi jó magyaros acsarkodás, hatalomvágy, a másik okolása, pocskondiázása. Gyáva népnek nincs hazája! :-(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. Eagle, 12:01
    Most, hogy így ezt leírtad, jut eszembe:
    Herman Wouk Pulitzer díjas regénye: Zendülés a Caine hadihajón.
    Olvastad?
    Az elmebeteg Philip Francis Queeg kapitány kiköpött Orbán!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Báthory Ödönke

    figyelő:
    Ugye? Én is nézegettem az annyira ajnározott Kossuth-szoborcsoportot. Kb úgy néznek ki, mint a Mókus-őrs egy vesztes számháború után. Érdekes, hogy a dicsőségre oly annyira szomjazó vezérünknek ez jobban tetszik, mint a mostani. Ráadásul alacsonyabbak is az alakok. Néhány év alatt benőnék a bokrok. A bokornak legalább esze van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Én csak azon gondolkodom,
    vajon ez a minidulcse,
    milyen szert szed?
    Magátol enyire hülye, vagy kell neki hozzá
    valami aljzo szer?
    Még hogy tömegesen fognak a fiatalok haza
    menni?
    Még az idösebbek sem nem hogy a fiatalok.
    Na és a haldoklo Nyugat. Meg a szárnyalni készülö
    Magyarország.
    Ezen az aljas férgen már Grácz sem segitene.
    Csak a kényszer zubbony.
    Tökéletes erkölcsi anyagi csödbe vitte az országot.
    És még mindig szabad lábon van.
    Na ez a gyalázat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Bay Magdi, te a DATE-n végeztél?
    (Ha igen, akkor tudnod kel, ki vagyok. Üdv: ML)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. Nikos Galis 2012. július 25. szerda 16:33

    Igen az egy remekbe szabott regény volt, Queeg tele volt kényszer cselekedettekkel mint pl a túlzott pedantéria, és a golyók állandó pörgetése a tenyerében.

    Jellemző, hogy ebben szenvedett a most nemrég meghalt Észak Koreai diktátor Kim Jong Ill is aki néhány kis kaviccsal tette szünet nélkül ugyanezt, fokozva a tétet ugyanis ezeknek még a tetejében rejtett erő, energiakiáramlást is tulajdonított.
    .
    Ami ugyancsak közös még Orbán és Queeg között az a katonai szellemben történő cselekvés.

    .
    Orbán, — mivel Queeghez hasonlóan tehetségtelen és hozzá nem értő, míg Queeg csak a hajó legénységét volt képes uralni, a a hajót és a tengert semmiképpen, (vihar süllyesztette el a hajóját), — ő, hozzá hasonlóan csak a belső hatalmi mechanizmust ( a Fideszt) képes uralni, az országot még vezetni sem, ezért a piramis rendszerű katonai jellegű hierarchikus egyeduralmi rendszert fejlesztette ki és preferálja, ugyanis az ilyen rendszerben vita nincs a felettes utasítása, hasonlóan mint a katonaságon, teljes értékű parancs és visszabeszélés nem lehetséges akármilyen hülyeség, még akkor sem ha Orbán Queeg hez hasonlóan elsüllyeszti a hajót.
    ——

    Orbánnak a gyógyulásra semmi esélye, ugyanis amint írtam, hogy a kóros egyensúlyi állapotát ápolja azzal, hogy az egyensúlyt fenntartandó, a szembeni oldalra is beültet egy kövér embert (kifejleszt egy újabb rossz tulajdonságot) , ha esetleg jót akarna tenni, változni, vagy jó tulajdonságokat, ésszerűséget kifejleszteni, a saját bandája tépné szét ízekre, mert ezeknek bandavezér kell. Nem azért csatlakoztak hozzá mert a jót akarják eltanulni követni és szentek lenni, hanem mert őket csak a harácsolás, bűnözés vonzza és erre kerestek megfelelő vezért.
    .
    Ha a vezér nevelni kezdi őket a jóra, és nem viszi őket mocskos kis háborúba, akkor elmúlik a félelmük és széttépik a vezért.
    .
    Orbán esti imája, “Istenem adj nekem háborút”
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  13. Eagle, 17:44
    Ez egy tök jó elemzés a “tökkelütöttről”!
    Makszimális elismerésem, örülök a szerencsének, hogy összefutottunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. Báthory Ödönke
    Nyugi! Olyan elánnal irtják a bokrokat, hogy azok egy lábtörlőt sem tudnak benőni. De lehet hogy majd egy naaaaaaaaagyon magas posztamensre rakják a majdan újraalkotott szoborcsoportot (lásd a tér másik végén – azt hiszem – egy közgazdász borzalmas „emlékművét” amely az előző regnálás alatt alkotódott), hogy mindenhonnan jól látható legyen a búsulásuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  15. Azon emberek jó része, akik tenni készek, már elmentek. Akik itthon vannak jórészt ellehetetlenültek, vagy haszonélvezők. Ahhoz tömeges és szó szerinti nyomor kell, hogy megmozduljanak az emberek. Ezt Szolzsenyicin szebben leírta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. ” Tömegével jönnek vissza pár év múlva külföldről a fiatalok. ”

    Igen, elhiszem ….. el kell majd temetni az éhenhalt, megfagyott, gyógyszer- és kórházi ellátás hiányában meghalt szüleiket.

    Orbánnak feltehetőleg valami tartós hatású tudatmódosító szert kevertek a kólájába, mert minden eddiginél nagyobb hülyeségeket beszél, ez pedig nagy szó az ő esetében.

    Ép gondolkodású ember mondana ilyesmit például, mint amit a “futball évértékelőn” mondott ? “Például, hogy sikeresek legyünk, kijussunk egy nagy tornára, legyen világverő válogatottunk. Én ilyen dimenziókban álmodom. És nem is kétséges, még nyugdíjas korom előtt ülök én még olyan mérkőzésen a lelátón, ahol a legmagasabb kategóriában jegyzett csapatot verünk majd el, és nem barátságos meccsen, hanem egy világversenyen.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  17. Kedves barátaim, megnéztem a fószert videón, végigolvastam a kommenteket és néhány blogot. Jó hírem van: ez már a vég kezdete! Igaz, hogy a haláltusa el fog tartani egy darabig, de ebből már Orbán jól nem jöhet ki. Agyilag teljesen kész a pasi: ordas baromságokat öklendezik ki magából, közben igyekszik huncut pofát vágni (copyright by Kádár János, aki mindig “csippentett” a szemével), de az arcáról lerí a kétségbeesett tanácstalanság. Szerintem agykapacitása még fénykorában sem volt elegendő akár egy közepes méretű vállalat középszintű vezetői pozíciójának betöltésére. Mára aztán végképp “lemerült az összes akkumulátora”, ahogy volt szíves néhány napja maga bejelenteni. (By the way, épeszű politikus ilyet soha nem mond, legfeljebb kiadnak egy kommünikét, hogy évi rendes szabadságát tölti Valahol, vagy Akárhol). De még ebben sem tud nem hazudni: természetesen nem ment szabadságra. Ez pedig – több egyéb tünettel együtt – az önmagát omnipotensnek képzelő, ezért aztán zsigerből bizalmatlan vezető tipikus reakciója (“Mi lesz itt nélkülem! Megáll az élet, hiszen mindent, de mindent én irányítok! Az ám!”). Egy szó mint száz: Orbán már gyakorlatilag nincsen, nem létezik. Akit látunk, az csak egy váz, amit a hagymázas álmai, mértéktelen egója és hatalomvágya tart össze. És mint minden agyagedény, ez a köcsög is egy apró ütés után darabokra hullik majd…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  18. Eagle: minden elismerésem, a tünetek egyértelműek, a diagnózisod pontos. (nem véletlen, hiszen szakember vagy a témában, ez minden szavadon tetten érhető). Ám azokról a kollégáidról, akik így félrekezelik a pácienst, már koránt sincs ilyen jó véleményem! Ezek nem tudják azt, amit Te tudsz????? Vagy úgy tesznek, hogy mindez ne létezik, és csak a “mézes bödön” érdekli őket? Én amúgy változás- és válságmenedzseléssel foglalkozom, aminek része a megfelelő vezetők kiválasztása és beillesztése is. Bár nincs pszichológusi végzettségem, de a gyakorlatból (no meg szakértő kollégámtól) sok mindent “eltanultam” a pályán eltöltött hosszú évek során. Annyi biztos, hogy Orbán nálam már az első alkalmassági teszten elbukna… AZ ilyen személyiségjegyekkel bíró emberre még egy vállalat vezetését sem szabad rábízni, hát még egy országét! Sokat gondolkodom azon a képtelenségen, hogy amíg egy vállalat tulajdonosai (amennyiben persze komolyan veszik a tulajdonlást) mennyi pénzt és időt fektetnek abba, hogy megtalálják a tulajdonukban lévő cég vezetőit, addig a politikában szinte bárkiből vezető lehet, anélkül, hogy képességei és személyiségjegyei erre predesztinálnák! Úgy látszik, az ország “tulajdonosai” (vagyis mi mindannyian) képtelenek vagyunk felismerni saját valós érdekeinket, és ennek megfelelően kiválasztani vezetőinket. És ameddig ebben nem történik lényeges változás, csak véletlenül kerülhetnek az ország élére megfelelő vezetők. Egyszer majd eljön ez az idő is, de tartok tőle, nem egyhamar…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  19. Kedves Barátaim!
    Jobbkezem a Gyurka, épp most mondta, hogy már nem is kell hazajönniük, hanem helyben maradva is itthon lesznek, hiszen addigra Magyarország már a területét is növelni fogja a tündérhódító csatában. Mert, – idézem Gyurit- rohamosan foglaljuk el a gazdasági és a földrajzi területeket is. Ma még csak az 1/7-e a miénk, de hihetetlen sebességgel elérjük, hogy az 1/8, 1/9 és igen, kedves barátaim, akár az 1/99 cél sem elérhetetlen álom. Ezen vagyunk, még ha kimúlás előtti utolsó pillanataiban vergődő mocsok liberális világ mindent is megtesz ellenünk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  20. Observer
    „Akit látunk, az csak egy váz, amit a hagymázas álmai, mértéktelen egója és hatalomvágya tart össze.”
    .
    No meg a nem kisszámú haszonélvező, mert róluk elfeledkeztél.
    „Egyedül nem megy” – mondta a bohóc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  21. figyelő,

    igen, a nem kisszámú, mondhatni elég nagyszámú haszonélvező, akik mozgatják Orbánt, akik nála sokkal okosabbak. Ráhagyják az áhított “főnök” szerepét, engednek neki nem is csekély gazdagodást, de hol van ő a háttérben működő valódi keresztapákhoz képest ?
    Nos, szerintem ők nem engedik bukni Orbánt, se most, se később, ellentétes lenne az érdekeikkel.

    Observer,

    korábban, máshol is, sokszor felvetettem, hogy kötelezővé kellene tenni már a választások előtt az indulók pszichológiai, alkalmassági vizsgálatát. Tudom, hogy ez teljesen illúziórikus elképzelés, akadna egyáltalán megfelelő jelölt ? :-)
    Egy, az Orbánhoz hasonló személyiségjegyekkel bíró ember jó esetben “csak” a családját tenné tönkre, de most egy egész ország szenvedi el betegségének a következményeit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  22. “A miniszterelnök arra számít, hogy öt-hat év múlva nagy tömegben jönnek majd vissza Magyarországra azok a fiatalok,”
    .
    Ennek a mondatnak megint az a lényege, hogy 2014-ben Orbán NEM adja át a hatalmat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. Azt tudatunkba ültették, hogy a kapitalizmus halódik(?)
    Most meg nyugat Európa kezdett el halódni, közép Európa meg hihetetlenűl
    fog ezután fejlődni. Legalább is Orbán szerint. De mihez képest, hiszen
    nyugat Európához való felzárkózás volt eddig a célunk, mivel mi fölöttünk
    több emelet magasságra helyezkedett el az a béka, amely fölött nyugat
    űrmagasságban lebegett és ott van most is. Hiszen jelenleg is hozzájuk
    viszonyitunk.Micsoda veszteség ott akár 50%-nyi esés és micsoda nyereség nekünk akár 50%-nyi emelkedés. Hol lesznek ők a nagy esés után hozzánk képest, a nagy emelkedés után.
    .
    Szeretném tudni, hogy a múlt század elején kitántorgó 1,5 millió emberünkből és
    az ‘56-os disszidensekből mennyien tántorogtak vissza és még a kiüldözött
    Nóbeldijasokat nem is emlitem. Úgy vélem kb olyan arányban számithatunk a
    visszaáramlásukra. Miért kell feledni, hogy nagy részük család nélküli fiatal
    akik sikeres karrier épités után letelepedve csak valami nagyobb életminőség
    javulás reményében jönnének haza.
    .
    Szerintem Orbán azzal törődik, hogy dinasztiájával mindenáro túléljen.
    Hol lesz már ő abban az jövőidőben amit ma jósolgat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  24. Orbán szabadságharca kiteljesedett!:P
    Most már rendeződek a sorok!
    Miniszterelnökünket támadja az EU, a Világ, de most már Szabó Máté általános ombudsman is, azokkal együtt, akik nem az ő érdekeltségi körébe tartoznak!

    Csak az a gond, hogy ezt az érdekeltségi kört nem Magyarországnak, de még csak nem is Nagy Magyarországnak hívják!:P

    A “Nagy Magyarország szöveg” csak egy csali, amire a reményvesztett fiatalok ugranak, a körítés, pedig hazánk erkölcsi szétzilálására szolgál/H.Miklós szobor avatás; vérdíj a Kurucinfo részéről/!

    -De itt van pl. az új felsőoktatási törvény/ez most úgy is nagyon aktuális/, ami a szellemi tőkénknek tette be a kaput, és azon keresztül a munkaerőpiacot is negatív módon fogja érinteni!

    -A közgazdaság orbanizálása, emberek millióinak életét nehezítette meg, akik elveszítették lakásukat, munkájukat, családjukat, ráadásul a “harc az adósság ellen” politika oda vezetett, hogy szégyenszemre az IMF-et is vissza kellett könyörögni, mert bár először Orbán nagy mellénnyel kirúgta őket innen, de most mégis csak jól jönne az a kölcsön, annak ellenére, hogy beígérte az államadósság csökkentését, ahogy a munkahelyek növelésének számát is, de maradjunk annyiban, hogy ebből eddig semmi nem jött össze!:P

    És enne ellenére Áder mégis aláírta a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló törvényt, amely az IMF-hitel egyik feltétele, de Orbát valahogy még ez sem érdekli!

    Szavazóit hülyére véve megint felelőtlenül cselekszik, és szórakozik, hazárdírozik, de most már minden jel arra mutat, hogy úgy akar eljárni, mint a magánnyugdíjpénztárak esetében, viszont erre idő kell, húzni a tárgyalásokat amíg Simor mandátuma le nem jár, és utána egy fideszes emberét beültetve helyére kirúghatja innen férfiasan újra az IMF képviselőit, és bejelentheti, hogy tessék megnézni, Én annyira profi vagyok M.Gyuri barátommal együtt, hogy életben tartottuk a Hazát, és Országunk biztos lábakon áll segítség nélkül is!
    Azt, persze majd elfelejti közölni, hogy igaz ez csak a ti pénzetek amit szórunk, és hogy fűnek, fának tartozunk, viszont ha a csel működik, akkor az egy ideig alapja lehet a Vezér magasztalásásának, és a Mennyekbe a repítheti!
    Most már tuti, hogy a Magyar Nemzeti Bank a cél!
    Pl. S.Gabinak, ugyancsak van tapasztalata az ilyen fosztogatásba!:P
    Mondhatnám profi a szakmájában!:P
    Végül miért is ne?
    Valahonnan kell lé, csak az a baj, hogy ha erre spekulálnak, akkor az katasztrófa lenne, mert ez az utolsó tartaléka az országnak!

    És még, persze kell juttatni némi alamizsnát annak a pár félkegyelműnek is, akik harciasan összehozták nekik a győzelmet, és a hatalmat!
    Budaházy György, Toroczkai László, Vona Gábor, na és a többi s*ggfej is kaphat valamit, de azért nem kell túlzásba esni, mert a végén még nem jut semmi Simicska Lajosnak, akiről már Albert Györgyi is megírta, hogy az első Fidesz kormány ideje alatt is ő volt az a sikkasztó, aki a párt pénzeit, pénztárosként megmentette Orbánéknak!
    Persze azt is kifejtette, hogy D.Tamás is egy nagy nulla, ráadásul az ágyban sem túl kreatív, mert miközben erőlködik keményen, addig vagy bealszik az ember mellette, vagy végignéz egy filmet, és csak néha szól oda, hogy, drágám a fejedet hajtsad egy picit arrébb, mert pont most jön egy izgalmas jelenet, és a fürtjeidtől nem látok semmit!:P

    Persze, lehet, hogy a net-es bejegyzései is ebből a görcsösségéből fakadnak!:P
    /Bocsi Tomi!/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Viktor!
    Latom, te nem valtozol es otthon sem valtozott semmi…csak szolok, miota eljottem kis hazambol, eggyel kevesebb szomoru, remenyvesztett ember el ott! Jol erzem magam, de jo volna, ha nem kellene a csaladom es a barataim miatt aggodnom, mert sajnos folyton olyan hireket kapok, hogy megszunik a munkahelyuk, nincs eleg penzuk, stb. Tudod, szep dolog almodozni, de jo volna, ha felebrednel, mert belelog a kezed a bilibe!!
    Kerlek szepen, en nem ohajtok hazamenni, jol erzem magam, a bajorok nagyon kedvesek es finom a sor is, a foci meg…hat ne is beszeljunk rola, futball!:))
    Szoval, ha nem haragszol meg, en inkabb maradnek meg itt par evig, en ugy saccolok olyan 50 evet meg magamnak:) De te varjal nyugodtan ram, oke?
    Udvozlettel:
    Akit hazavarsz, de nem akar menni:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  26. Néhány mondatot hallottam egyik reggel a rádióban vezetés közben a beszédből, és esküszöm azt hittem, hogy valamelyik humorista utánozza OV-t. Később olvastam, hogy tényleg ezeket a bődületes baromságokat mondta. Képeket is megnéztem róla, sajnos szerintem már látszanak az őrület jelei. Ez nem skizofrénia, ez egyenesen paranoia, kezelni kellene. És most már elég volt! Meddig tűrünk még? Felháborító ez a regisztrációs ötlet a választásokon, egyszerűen le akarja darálni a demokráciát, de a hívei és mások sem látják be, hogy itt már nincs tovább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Kerpács Winnetou

    Egy pici öröm, hogy Montezuma hegyén a kéreg egy helyen megrepedt! Az Alkotmánybíróság alkotmány ellenesnek ítélte a 258 bíró kényszernyugdíjazását és ez mellett ki mert állni, pedig Fidesz összetételű!
    Tudom!!! Orbán ezt nem teljesíti!! :-) Így a repedés némileg tágul, hisz a hír a világ előtt is hír!!
    Sajnos Orbán sátáni terve eddig sikerült. Sikerült az embereket, a társadalom rétegeit, csoportjait egymásnak ugrasztania. Tudta, ismerte, hogy a magyar nép ősi gyarlósága az irigység, ezt megszemélyesítve a nép közé dobta.
    Az igaz, hogy az idő előrehaladtával egyre több ember fog ráébredni, hogy csúnyán becsapták, kihasználták! Amit apáik kiharcoltak a kapitalista gyárosok ellen, azt, 1 tollvonással húzta át Orbán. Kezdetben milliók hittek neki, de csak Pintér kinevezéséig, -aztán már csökkenni látszott a bizalom. Mára a miniszterelnökön valóban látszik, hogy mindent Ő akar csinálni, belelátni, ellenőrizni, megszabni, elvenni, elküldeni, lefejezni, átírni, megszavazni és ebbe, valamint, hogy Uniós tagságunk miatt, minden antidemokratikus lépését komoly kritikák érték! Na erre és pénzügyi függőségre, hogy ennyire nem sikerül gazdaságilag, pénzügyileg semmi, erre nem számított!! Nem álltak ki mellette még a hazai mágnások sem, úgy, ahogy szerette volna!! Ezek azok a ráncok, amelyek néha arctorzulást okoznak a pávatánca és a szónoklatai alatt!

    Már vagy nem kér az előre megírt beszédekből, és még bízik magában, de már egyre többször szólja el magát ,sokszor érintve, az igazság körvonalát!

    Vajon milyen társadalmi berendezkedés kell, a gazdaság felfuttatásához?????
    Mit kezdene egy militarista diktatúrával??? Kinek vezetne neki bennünket ???
    Hadiipar??? Aztán É-Korea ???? Vagy csak a statárium kihirdetése pár évre??( hogy addig se lehessenek választások, tüntetések, este 21 órára mindenki haza??)

    Közmunka program: Akár 500 ezer embert is foglalkoztatna, 47.000 Ft.-t!
    Hogy ennyivel többen ne tudjanak villanyt, gyógyszert, egyéb közüzemi számlát és más tartozást fizetni? Az infláció már ez évben 5,6 %-os, már megélni sem lehet belőle, arról nem is szólok, hogy ez nem termelő munka, ez a költségvetés ugyan olyan kiadása, mint a segély kifizetése! A baj, hogy a kettő ugyanakkora és a munka értéke nem több!!
    Egy ilyen kis ország csak az elmebeli tehetségével és szorgalmával tudna kiemelkedni, de nem ez a cél!!
    Ezért kellett az új oktatási törvény,ami betűről-betűre igazolja Orbán valós célját. A jövő sokadalma ne tanult, hanem megvezethető ember legyen, az a pár értelmiségi, meg menjen, ha nem tetszik neki itt, csak előbb fizesse ki a röghöz-kötés összegét!

    Remélem a szeptemberi képviselői díjazás emelését, amit már tavaly beígértek maguknak, elfelejtik!

    Orbán igazi énje akkor bújt elő a nyilvánosságra, kendőzetlenül, mikor azt az elképzelést hajtotta nyilvánosan, azt kereste, hogyan lehetne megadóztatni a külföldre munkavállalásra indult magyar fiatalokat !!!! Még Qssaszemű sem tudott rá megoldást! :-) De az első gondolat nem az emigráció volt, hanem a pénz, az “adó kicsúszása.”
    Nagyon remélem, hogy a határon túli magyarok pedig olvassák a netet és legalább néha nézik az ATV.-t, hogy a 2014-es választásoknál kimaradnak, a szabadságunktól való végleges megfosztás X-elésétől!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. T! M. A. szerda +++++++++++++++++++++++
    lefejeli a békaseggét++++++++++++++++++++++
    Nem tudom, hogy a támogatói meddig égetik még magukat, mert azért én a helyükben rosszul érezném magam, kinek is tapsolok naponta és mihez!
    Aki már megszedte magát és nem a megélhetéséért teszi, de akkor mégis, miért?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  29. Nem tudom miért felejtik el a 47000 HUF és a 16 éves tankötelezettség
    mellett az évi 50 liter adómentes pálinkafőzést.
    Hiszen általában vidéken patika sincs, kapható kábitószer sem kapható és
    ha kapható is lenne 47000 HUF nem futja rá, de ez már pótolhatja 16 év után.
    Egyúttal munkahelyet teremt a fináncoknál és az egészségügyben is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  30. Még most jön csak az izgalom, amikor már az oligarchái, két éve történő még nagyobb gazdagodásuk után lassan kihátrálnak mögüle, mert már az üzletmenetükre is rossz hatással vannak Orbán kijelentése….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Szezánk zárulhat 2012. október 7. vasárnap | AN

A magyarok és a tündérmese 2012. szeptember 29. szombat | AN

Az Úr és a választók színe előtt 2012. augusztus 13. hétfő | AN

Visszajönnek a fiatalok, ha Orbán távozott 2012. július 26. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos