Ronai and Ronai
AMERIKAI

Iránnak be kell engednie az ellenőröket Parcsinba 2012. június 6. szerda 13:31 | AN Forrás: AN/MTI

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Iránnak be kell engednie az ellenőröket Parcsinba
Bécs/Teherán/Washington – A parcsini nukleáris létesítmény ellenőrzésének mielőbbi engedélyezésére hívta fel Iránt az Egyesült Államok képviselője a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség (IAEA) kormányzótanácsának ülése után újságíróknak nyilatkozva kedden Bécsben.
.
„Iránnak meg kell nyitnia a parcsini létesítményt az IAEA előtt, mégpedig most”, jelentette ki újságírók előtt Robert Wood, az Egyesült Államok küldöttségvezetője.
.
A diplomata felhívta Iránt, hogy írja alá az ellenőrzések módjáról és részleteiről szóló megállapodást a nemzetközi szervezettel. Kijelentette, reméli, hogy pénteken megtörténik az aláírás, de „nem biztos benne, hogy Irán készen áll”. Felidézte, két hét telt el azóta, hogy Jukija Amano IAEA-főigazgató májusi teheráni tárgyalásain elvi megállapodás született a dokumentum aláírásáról. Szaíd Dzsalili iráni nukleáris főtárgyaló „elkötelezte magát, azt mondta, nincs akadály”, mondta Wood. „Ez két hete volt. Mi tartja vissza őket?”, tette fel a költői kérdést.
.
Az egyezménnyel az iráni atomprogram jellegét övező kételyeket szeretnék eloszlatni. A felek azokról a mechanizmusokról akarnak megállapodni, amelyek keretében a szakértők felkereshetik azokat az iráni létesítményeket, tudósokat és hozzáférhetnek azokhoz az iratokhoz, amelyeket szükségesnek tartanak az ellenőrzés felújításához. Az IAEA mindenekelőtt Parcsinba akar bebocsátást nyerni.
.
A nyugati országok és Izrael, valamint az IAEA egybehangzó, titkosszolgálatok és szakvélemények által egyaránt megerősített értesülése szerint az iszlámnáci rezsim – általa békés célúnak mondott – atomprogramja leple alatt nukleáris fegyver előállításán munkálkodik. Ezt az Ügynökség már régen megállapította, ám annak korábbi, egyiptomi vezetője, Mohamed el-Baradei eltitkolta a tényeket a világ elől. Teherán tagadja, hogy atomfegyvert akar kifejleszteni, de nukleáris létesítményeinek ellenőrzése több mint négy éve megrekedt. Nyugati országok attól tartanak, Irán időt akar nyerni, mert el akarja tüntetni a meg nem engedett nukleáris tevékenység nyomait Parcsinban.
.
Jukija Amano hétfőn megerősítette, hogy Parcsinban műholdas felvételek tanúsága szerint többek között épületek lebontása, talaj eltávolítása és víz felhasználása zajlik. „Szeretnénk bejutni Parcsinba, hogy megismerjük ennek a tevékenységnek a célját”, mondta. Kijelentette azt is, amíg nem tudja lefolytatni az ellenőrzést, addig nem tudja megerősíteni, hogy az iráni nukleáris program békés jellegű.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +1 ( 3 szavazatból)
Iránnak be kell engednie az ellenőröket Parcsinba, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(10)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

10 Reader’s Comments

  1. “…reméli, hogy pénteken megtörténik az aláírás…”
    .
    - Az lehet, hogy megtörténik, ahogy mindig, de kb. itt véget is ér az iráni “együttműködés”, ahogy mindig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  2. Na arra kíváncsi leszek…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  3. putyi
    2012. június 6. szerda
    17:14

    erdekes a media nem szovegel a nemzetirto izrael atombombairol es most a nemetektol kapot vizalatjarokat is atomtoltetu raketakal szereli fel

    Talán azért, mert – Iránnal ellentétben – Izrael nem szajkózza habzó szájjal 40 éve, hogy Iránnak pusztulnia kell.

    Ha kifejtenéd a “nemzetirtó Izrael” kifejezést, megkönnyítenéd a további társalgást.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  4. Kedves “lehar”
    Ugye nem gondolod, hogy egy kőbalta eszűvel komoly eszmecserét lehetne folytatni.:D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  5. Nem, Avi, még véletlenül sem gondolom. De már megfigyeltem, némelyiknél hat a “keresztkérdés”. Az ilyen, ha saját kútfőjéből származik az “okossága”, többet vissza sem jön, ha megbízás alapján dolgozik, legalább addig csönd van, amíg az újabb instrukcióért sorban áll.:DDD

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. “putyi”:
    .
    “…WTF???…”
    .
    - Az, putyi, az elefánt hátsó felén át, kb. ennyit ér befarcintásod.
    .
    Mint te magad. Putyi. Az a dörzsölős, leves fajta.
    .
    Hülye állat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (11 szavazatból)
  7. Egy újab idióta tévedt ide Kurucföldről.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (7 szavazatból)
  8. Putyi. Izrael az újkori fennálása óta bizonyította hogy békességre törekszik. Az arab orszagokat több izben is elverte, aztán a megszállt területek egy részéről visszavonult. Maga ez a tény mutatja hogy nem törekszik agresszióra.
    Egyik ország sem vonult volna ki az elfoglalt területekről, ha lett volna ereje hozzá azokat megtartani. Izraelnek régóta van atomfegyvere, sohasem vetette be. MInden háborúja honvédő háboró volt.
    Irán (perzsák) és az arabok azonban az állam megalakulása óta támadják izráelt, teroristákat képeznek kie és nagy hangon broadcastolják Izreal kiirtását.
    Amikor Izraelt megtámadták az ott levő arab lakosok kimenekültek, ők nem akarták megvédeni a lakóhelyüket hanem inkabb azokkal tartottak akik megtámadták Izraelt. A számításuk nem jött be, Izreal ugy leverte a feudalizmus itt maradt muszlim disznókat, mint a cövek. A haza nélkül maradt arabok (mások ógy hívják őket hogy palesztinok, de a regi filiszteusok hoz semmi de semmi közük) így aztán hoppon maradtak. Izreal nem engedi vissza őket, Te sem fogadnál be olyat aki az életedre tőr, az arab testvéreknek sem kellenek.Igy aztán ott negetik az életüket a senki földjén, ahol nincsen müködö kormányzás, semmiféle gazdasági tevékenység. Az ottani emberek kiszolgáltatottak a terrorszervezeteknek. A “palesztin” arabok létezésének egyetlen célja van: Őket használja a többi muszlim Izreal ellen.
    Ha egy picit utána jársz láthatod hogy amiket írtam ezek tények. Izraelt agresszornak mindig is a kommunista vagy fasiszta államok állítottak be. Magyarország minden szempontból irigyelhetné Izraelt, de nem a hulye magyar Iránt élteti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  9. CommonSense:
    .
    - Ez rendben van, nem mintha nem lenne minden úgy, de ugye, tudod, hogy egy félkegyelmű- félanalfabétának próbáltad most értésére adni mindezt?
    .
    Nem fog menni, valószínűleg el sem olvassa, ha visszajön, majd tolja tovább a barom állatságait, mintha mi sem történt volna.
    .
    Már régen rájöttünk páran, hogy ezeket legfeljebb elhajtani érdemes. Eszmecserét folytatni csak olyannal lehet, aki 1, érdeklődik az adott téma iránt, 2, megfelelő háttértudása van, 3, képes belátni, ha téved.
    .
    Egy elmebeteg nyilasra, és/ vagy egy komplexusokkal teli, írni- olvasni alig tudó szerencsétlenségre egyik sem jellemző.
    .
    Hát, ez van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  10. “Izraelnek régóta van atomfegyvere, sohasem vetette be. ”

    És szerinted nem is vetné be sose? Ahogy a többi atommal rendelkező ország sem? Ha az egyik beveti,ledőlnek a tabuk,ne legyünk már naívak emberek. Nem ezt akarjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Iránban kivégeztek egy ellenzéki költőt 2014. február 14. péntek | AN

Terrorfenyegetés Magyarországról 2014. február 12. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos