Ronai and Ronai
AMERIKAI

Gyurcsány Ferenc nyílt levele Orbán Viktornak 2014. március 2. vasárnap 12:33 Forrás: DK

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Gyurcsány Ferenc nyílt levele Orbán Viktornak

Budapest – A Demokratikus Koalíció elnöke szerint döbbenetes a hasonlatosság 1956 Magyarországa, 1968 Csehszlovákiája, 2008 Grúziája és 2014 Ukrajnája között. Orbán Viktor mostani hallgatásával az 1956-os magyar forradalmat eltipró, és a szovjet csapatokat behívó Kádár János szerepében tetszeleg.

Miniszterelnök Úr!
1956-ban Kádár János felkérte a Szovjetuniót arra, hogy avatkozzék be a magyar forradalomba, és fegyveres erőkkel törje le azt. Kádár János akkor magyarok millióinak a vágyait az önálló államiságra és a demokratikus Magyarországra zúzta szét évtizedekre.

Néhány perccel ezelőtt az Orosz Federáció Felsőháza felhatalmazást adott Putyin elnöknek arra, hogy fegyveres erőkkel akadályozza meg szomszédunk, Ukrajna vágyát a demokratizálódásra és arra, hogy saját maga válassza meg szövetségi politikáját.

Döbbenetes a hasonlatosság 1956 Magyarországa, 1968 Csehszlovákiája, 2008 Grúziája és 2014 Ukrajnája között.

Miniszterelnök Úr!
2008-ban, az orosz-grúz háború idején Ön rendkívül éles hangon ítélte el az orosz agressziót. A mostani ukrajnai események tökéletesen alátámasztják az Ön 2008-ban hangoztatott nézeteit.

Tegyük félre vitáinkat arról, hogy bölcs dolog-e az atomenergia, hogy meg tudjuk-e mondani, milyen energiára lesz szüksége hazánknak húsz év múlva, hogy gazdaságilag jó üzletet kötött-e Magyarország Putyin Oroszországával.

Kérem, gondolja át még egyszer, szabad-e Magyarország energetikai jövőjét ahhoz az Oroszországhoz kötni, amely külpolitikai céljai elérése érdekében nem csupán a gazdasági nyomásgyakorlástól, hanem a katonai erő alkalmazásától sem riad vissza.

Szeretnénk bízni abban, hogy a mai napon Ön is megértette, hogy rendkívül veszélyes ennyire kiszolgáltatni Magyarországot Putyin Oroszországának.

Biztosak vagyunk abban, hogy Ön, az egykori antikommunista Orbán Viktor nem akarja, hogy az utókor a Szovjetuniót behívó Kádár Jánosként tartsa számon.

Még mindig nem késő: kérjük, álljon el ördögien veszélyes tervétől.
Gyurcsány Ferenc
A DK elnöke

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (66 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +93 ( 123 szavazatból)
Gyurcsány Ferenc nyílt levele Orbán Viktornak, 4.7 out of 5 based on 66 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(43)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

43 Reader’s Comments

  1. Oroszország sahasem deklarálta hogy feladja ” birodalmi ” politikáját , csdak éppen átmenetileg jegelte azt.
    Tekintettel a kilencvenes évekre kialakult gazdasági nehézségeire.
    Akkoriban olyan helyzet volt náluk , hogy a Vörös Hadsereg gyakorlatilag egy lezüllött siserehaddá változott.
    De mostanra a Nyugat pénzén ( mert ugyan kiafene vásárolna Sokol rádiókat ? Gázt és olajat vesznek tőle , meg egynehány csóró diktatúra másodosztályú fegverzetet.) összeszedte magát és láthatólag kezdi az impérium újbóli kiépítését.
    Ebbe szépen beleillik Paks.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +49 (57 szavazatból)
  2. Teljesen felesleges a levél. OV mindent tud, mindennel tisztában van. Egy probléma van. Olyan hatalomra és nemzetközi kapcsolatokra törekszik, amelyben kívülről nem ellenőrzik, nem szólnak bele a hatalmába. A keleti despoták is ilyenek, tehát itt keres kapcsolatot. Nem az ország sorsa érdekli, csak és kizárólag a hatalom megtartása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +72 (84 szavazatból)
  3. Ilyen kedves hangnemben valóban felesleges a levél.
    ovi megmondta korábban, nem a Kádár-rezsimmel volt a baja, hanem azokkal, akik csinálták.
    Mint tapasztaljuk, neki túl puha és megengedő volt az a rendszer.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +36 (48 szavazatból)
  4. “..Biztosak vagyunk abban, hogy Ön, az egykori antikommunista Orbán Viktor…”
    .
    - Ez a féreg soha nem volt antikommunista. Kommunista volt, ahogy a haveri köre is, és ma is az mind.
    Amikor a gengszterváltás már kézzel fogható közelségben volt, orKbán és bandája csak azért rikácsoltak “antikommunista”, meg orosz- szovjet ellenes rizsát, mert akkoriban ez volt a menő, ezzel lehetett több szavazatot szerezni.
    .
    (és mert büntetlenül megtehették, hiszen az akkori szovjet- orosz haderő, ahogy az állam is, éppen szétesni készült, teljesen tehetetlen volt, és semmiféle reakcióra nem volt már képes). Ennyi, semmi több.
    .
    Rasputyin:
    .
    - A levél természetesen nem orKbánnakl szól, hanem a közvéleménynek, ezért “nyílt levél”. És – ELVILEG – ezért nem felesleges. Célja nem orKbán figyelmeztetése, hanem hogy rámutasson egy rendkívüli problémára, meg hogy ez az állat éppen kihez akarja (ismét) hozzácsatolni országát.
    .
    Más kérdés, hogy az átlag magyar ebből semmit nem fog fel, mivel gőzük sincs, mi ez az ukrán helyzet, és mi készül ott (regionális háború). Azt látják, hogy ez a gyúccsány má megin’ beszól a Vezérnek, aki bölcs, és mindenttudó, és ezen remek Vezér ellen akar a gyúúccsány ezzel a levéllel szavazatokat szerezni.
    .
    Na, az átlagZembernek ebből kb. ennyi jön le. Most mit lehet erre mondani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (57 szavazatból)
  5. Nemcsak elállni, ELŐÁLLNI kellene!!!!

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  6. Orbán miért nem szólal meg?

    Fél Putyintól?

    Megint valami nagy szart kever és arra készülődik?

    Beijedt és túladagolta a Xanaxot és most használhatatlan?

    Már Graz ban van megint, bepelenkázva várja a fejleményeket??

    Életben van még egyáltalán???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (41 szavazatból)
  7. Eldrad, persze a nyílt levél műfaja és célja az amit írsz. Felhívni a közvélemény – és nem OV – figyelmét. Célja nem, de hatása kétséges, sajnos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  8. Hogyan gondolja Gy F. hogy öfelsege a harom bovlis gagyi kiraly meghalgatja a pornepet es teljesiti a keresüket. Zseb diktatornak szüksege van Putyin penzere, mert csak az mentheti meg az orszagot az allamcsödtöl.
    ,,jobban köt a penz mint a puska, eljen hat a gazatyuska.”
    http://www.youtube.com/watch?v=37u1drUI_y0

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (21 szavazatból)
  9. Eldrad; márc. 2. 13:52

    sok plusz; ez a lényeg, or(k)bán és köre komcsi karrieristából, átvedlett fasisztává, ahogyan köpönyeget váltott a magyar társadalom óriási többsége is. Kádárizmus után újra horthyzmus/hungarizmus. A múlt hétvégi Kertész Ákos esszében ( Dózsa György kósza népe ) briliánsan le van vezetve ennek a mentalitásnak a történelmi háttere. A magyarok többsége megérdemli Or(k)bánt és Putyint, hogy a legprimitívebb ázsiai önkényuralmi rendszerekkel vegyék egy kalap alá országukat. Ukrajna viszont ennél sokkal jobbat érdemel, Orkbánisztánban elképzelhetetlen olyan társadalmi szolidaritás és összefogás a szabadságért és demokráciáért mint ott. Természetesen a magyarok többsége nem is akar demokráciát, joguralmat; ezekhez ugyanis egyszerűen politikailag és morálisan analfabéta. Arra azért kíváncsi volnék
    bevonulna e a putyini agresszió nyomán a magyar “honvédség” is Kárpátaljára, mint ‘41-ben Vojvodinába. A magyar fasiszták csak erre tudnak gondolni, ezt tették a Jugoszlávia elleni NATO agresszió idején is. Antall alatt a kormány tudtával és jóváhagyásával mentek szerte Európából neonáci önkéntesek harcolni az usztasét rehabilitáló horvát szeparatisták oldalán; a koszovói NATO agresszió idején is Vojvodina Magyarorsz.-hoz csatolását emlegették egyesek.
    Úgy tűnik az etnikai gyűlölködés még mindig jól kijátszható kártya Kelet-Közép Európában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (23 szavazatból)
  10. Két politikus van a magyar közéletben, aki úgy akarja vezetni ezt az országot, hogy nem ismeri a történelmét: Gyurcsány és Orbán. Két egymással viaskodó, egy bolyból való figura. Ugyanannak az éremnek két oldala.
    A két egykori KISZ titkár. Ősi riválisok.
    Mind a kettő a Kádár gyalázásából akar megélni, mert mind a kettőnek olyan siralmasan nyomorúságos élete volt a Kádár alatt.
    És mind a kettőnek az az ambíciója, hogy vezessék ezt az országot. A magyarokat.
    Az egyik diktatúrával, a másik demokratikusan.
    Orbán, az igazmondás bajnoka úgy hazudik, hogy az sem igaz, amit kérdez. És Gyurcsány?
    Gyurcsány egyszerűen nem tudja, mit beszél. Ötvenhatban még nem élt. Ez nem mentség. Megtanulhatta volna a történelmet.
    „1956-ban Kádár János felkérte a Szovjetuniót arra, hogy avatkozzék be a magyar forradalomba, és fegyveres erőkkel törje le azt. Kádár János akkor magyarok millióinak a vágyait az önálló államiságra és a demokratikus Magyarországra zúzta szét évtizedekre.”
    Ezt mondja Gyurcsány. Nem tudja, hogy ezt a hazugságot a szovjet propaganda találta ki? Hogy ezt Andropov nagykövet diktálta? Hogy az oroszok innen soha ki nem vonultak, így nem volt hová bevonulniuk? Hogy csak némi csapatmozgás, átcsoportosítás történt? Hogy Kádárral utólag íratták alá a szovjet csapatok „behívását”, hogy legalizálják november negyedikét, amikor az ITT LÉVŐ szovjet egységek letörték és elfogták a Nagy Imre kormányt és rövid küzdelem után lefegyverezték az ellenálló magyar katonai egységeket és civil fegyvereseket?
    Csehszlovákiába bevonultak. Magyarországra nem!
    Kádár vállalta? Vállalta. Miután a szovjet csapatok itt voltak a NATO, a Nyugat, az „amcsik” teljes beleegyezése mellett!
    MEGVÁLTOZTATHATATLANUL.
    Ötvenhatban továbbá nem volt forradalom, ez is a mítoszaink egyike, belső puccs volt, illetve még az se, csak puccskísérlet, a reform-kommunisták, a Petőfi körösök, Nagy Imre hívei, Nagy Imrét akarták visszahozni a szektás, sztálinista Rákosi-Gerő tandem helyére. Tévedések elkerülése végett: Nagy Imre haláláig kommunista volt, de hitt abban, hogy a tervutasításos, újraelosztásos államkapitalizmust lehet jobban, humánusabban csinálni, mint azt a sztálinisták tették. Hitt egy olyan irányítás lehetőségében, amivel elégedettebbek lennének a tömegek is. A XX. Kongresszus után a reformer Hruscsov támogatására is joggal számíthatott, és pont a XX. Kongresszus adta a Petőfi-körösök reformkezdeményeinek az aktualitását is 1956 őszén.
    A „Ki az oroszokkal!” jelszót az utca fogalmazta meg, és az utca emberének nem volt kötelessége tudni se Jaltáról, se Potsdamról, ahol a Hitlert legyőző koalíció „örökre” fölosztotta Európát, és Magyarországot „odaadta” a Szovjet Uniónak. Az utca emberének nem kellett fölmérnie, hogy Moszkva nem engedhet a katonai és a nukleáris erőegyensúlyból. Mondom, az utca emberének mindezt nem kellett tudnia, viszont Nagy Imrének és a többi vezetőnek igenis tudniuk kellett! Tudniuk kellett volna!
    És Kádárnak nem volt kötelező vállalnia a föladatot. Mehetett volna Nagy Imréékkel a jugó követségre és onnan Snagovba fogolynak, sőt nemzeti hősnek, és nyugodtan átadhatta volna stafétabotot Münnichnek, Ilkunak, Biszkunak, Dögeinek, Szirmainak, Aprónak… voltak itt káderek, dögivel!
    Akinek csak halvány fogalmai vannak ezekről a figurákról, az tudja, hogy hozzájuk képest Kádár maga volt a szentantal, csak belőle nem lett nemzeti mítosz. Hazaáruló is kell, bűnbak, mint Világos után Görgey, Trianon után Károlyi, Jászi, meg a zsidók, hogy legyen, aki megszemélyesíti a balsorsot.
    Hogy a megtorlásban mennyi része volt Kádárnak, mennyi a szovjet megszállóknak, Andropov nagykövetnek, mennyi Kádár bosszúszomjas szélsőbalos, szektás munkatársainak, azt máig sem tudjuk pontosan.
    A diktatúrát Kádár készen kapta a történelemtől, az nem az ő érdeme. A diktatúra föllazítása, fölpuhítása, a határok óvatos kitapogatása, a tömegek iránti empátia és altruizmus az, amit Kádárnak köszönhettek az emberek, s ezért a maguk módján a magyar tömegek hálásak is voltak. Mindenki tudta, hogy a rendszer viszonylagos pozitívumait Kádárnak úgy kellett kicsikarnia Moszkvától, a többi KGST ország vezetői erős rosszallása mellett.
    Kádár puha diktatúrája a társadalmi béke szigete volt ahhoz a szociális frusztrációhoz képest, amit a rendszerváltás hozott.
    A puha diktatúra fából vaskarika. Nonszensz. Illetőleg a történelmi fejlődés kivétele, valami alig is magyarázható politikai, szociális, gazdasági hibrid. Nehéz hová tenni, nehéz értelmezni, nem illik bele a sorba. Létrejöttéhez egy különös figura kellett: Kádár János. De aki nem képes érdemben elemezni ezt a furcsa korszakot, az fogja be a száját. Mert a Kádár korszak se előre se hátra nem igazolja egyetlen rendszer bűneit sem.
    És Kádár gyalázásával nem igazolható az Orbán önkényuralom balliberális, magát demokratának hazudó ellenzékének minősíthetetlenül gyáva, már-már buggyant elmére valló önámítása, amivel letagadja az ordító valóságot: a befejezett, vasbetonba öntött diktatúra tényét, és siralmas bohóc szerepet vállal ebben a választási komédiában, ami egyetlen célt szolgát, az Orbán diktatúra legalizálását, és logikusan Orbán nyitását Putyin felé és ezzel a Paksi szerződés legalizálását is.
    Most. Amikor a ruszkik éppen készülnek lerohanni Ukrajnát.
    Gyurcsány meg akarja akadályozni, hogy Orbán alkalomadtán az orosz csapatok behívásával törjön le egy esetleges demokratikus rendszer-vissza-váltást? Akkor sürgősen lépjen ki az Orbán diktatúra hamis választási cirkuszából, és nagy nemzetközi hírverés mellett deklarálja a BOJKOTTOT!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +58 (84 szavazatból)
  11. Oldberg
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    Végre egy tárgyilagos elemzés, mér régen hiányzott egy ilyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (29 szavazatból)
  12. Orbán despotikus önkényuralma már régen túlszárnyalta a Kádári diktatúrát arról a lényeges különbségről nem is beszélve ,hogy Kádár egy kényszerpályán haladt Orbán viszont önként egy a saját maga teremtette hazugsághalmaz mentén lavíroz aminek csak egy hatalmas bukás lehet a vége.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (37 szavazatból)
  13. Drága Gyurcsány Ferenc
    Nagyra értékelem a levelében foglaltakat, és teljesen egyet is értek vele.
    Orbán Viktor ezek után eszét vesztve rohan Putyin nagyúrhoz, hogy lebeszélje terveiről, – sőt, még talán az olajüzletét is sietve visszamondja.
    Na igen. De a levele azért jó volt, és jó, hogy el küldte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (20 szavazatból)
  14. “Ez már háború
    A háború már elkezdődött, a kérdés, hogy lőnek-e majd benne.
    .
    A Krím már elesett. Oroszország lényegében elfoglalta Ukrajna egy részét. Katonai nyelven: annektálta.
    .
    Nehéz másképp értékelni azt, hogy a Krímen a fontosabb közigazgatási hivatalokon az orosz zászló lobog. A repülőtereket, a közintézményeket és az utakat felségjelzést ugyan nem viselő, de nyilvánvalóan Oroszországból irányított katonák őrzik. Orosz hadihajók lezárták az ukrán haditengerészet kikötőit. A Krím politikai vezetői bejelentették, hogy nem ismerik el az ukrán kormányt, viszont pénzügyi segítséget kapnak Oroszországtól. Például a nyugdíjakat Oroszország utalja át hamarosan.
    .
    Az ukrán kormány szerint 15 ezer orosz katona vonult be vasárnapig a Krím-félszigetre. Az orosz katonai megszállást az USA kormánya is tényként kezeli. (“Az Egyesült Államok elítéli Oroszország katonai beavatkozását Ukrajna területén” – olvasható a Fehér Ház szombat esti közleményében.)
    .
    Ugyan az orosz parlament csak szombat délután hatalmazta fel az elnököt arra, hogy katonákat vessen be Ukrajnában, a megszállás valójában már megkezdődött. Sőt, a Krímen már be is fejeződött. Az már nem kérdés, hogy az orosz hadsereg beavatkozik-e.”
    Tovább:
    http://444.hu/2014/03/02/ez-mar-haboru/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  15. Rossz a nyílt levél szövege. Csak ennyit kellett volna írni:
    .
    Takarodj! Alkalmatlan vagy Magyarország miniszterelnökének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (22 szavazatból)
  16. Itt tartunk!
    http://www.hir24.hu/kulfold/2014/03/02/szaniszlo-visszacsatolna-karpataljat%281%29/#a3

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  17. “kérjük, álljon el ördögien veszélyes tervétől” – azt hiszem ez a levél lényege, ennek az ördögfajzatnak a megnevezése, az, hogy, amit itt a négy év alatt tett az ördögi, és most, hogy háborúról, gyilkolásról van szó, ő a gyilkosság mellett áll. Szerintem a többi csak csak körítés, az ördögöt, amelyik pusztít most mindenki láthatja, szint vallott. Putyin mellett Európában egyedül ott állaz ördögi orbán, a magyar fasiszta rendszer felépítője.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (21 szavazatból)
  18. oldberg!
    Sok igazsag van abban amit irtal.
    Valoban, ma is josokaknak ra kellene neznie a terkepre, felmerni hazank valodi lehetosegeit es elni azokkal. Erteni az EU-lenyeget…
    Nem pedig mindig baszakodni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  19. Kedves puhapöcs Gyurcsány Ferenc!
    Ha valakinek “ördögien veszélyes tervei” vannak Magyarország érdekeivel szemben, akkor azzal nem ilyen illedelmesen kellene beszélni.
    Azzal, aki leépítette a demokratikus jogállamot, és az Alkotmányunkat kib@szta a kukába, azzal ez a hangnem felháborító.
    Mikor határolódnak már el végre végleg ettől a rezsimtől?
    Mikortól veszik már észre, hogy bűnözőkkel másképpen kell bánni, mint demokratákkal?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  20. Úr Isten!
    .
    Összemosni 1956-ot, a jelen helyzettel, nem csak történelmi vakság, hanem történelmi bűn is egyben!
    És erről akkor is ez a véleményem, ha egyébként, a mai politikai palettán, Gyurcsány Ferencet tartom az egyedüli hiteles politikusnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (18 szavazatból)
  21. Kedves Gyurcsány Elvtárs!
    .
    Levelezni?? Ezekkel??? Miért nem inkább rügyezni??? Hová bújt a szövetségesed, Mesterházy Igen Tisztelt Miniszterelnök Úr Jelölt???
    .
    Braun úr nem mondta még neked, hogy a nép nem áll a gyengék mellé? Hagyd a levelezést a Fodor Gáborra, meg a közelgő tavaszra! Koncentrálj a szomszédokra, tanulni nem szégyen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (16 szavazatból)
  22. OLDBERG
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  23. OLDBERG
    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  24. kedves tisztelt oldberg
    ez valóban király volt

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Egyre jobban durvul a kommentek hangneme.
    Ne üldözzétek el az AN jobb stílushoz szokott olvasóit!
    Kösz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  26. oldberg
    2014. március 2. vasárnap
    16:02

    Nem tudom Gyurcsánynak mennyi fogalma van a történelemről,de azt biztosan tudom, hogy itt az AN-en többször leírtam kifejezetten őt szólítva meg, hogy eszes ember, cselekvőképes, de kértem alaposabban fontolja meg mielőtt beszélni kezd és, hogy mit mond. Igaz az is írtam, hogy nem fog soha megváltozni, mert ő így Gyurcsány, de legalább lehetne elővigyázatosabb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  27. Tamas Csacsicska
    2014. március 2. vasárnap
    18:53
    .
    “Braun úr nem mondta még neked, hogy a nép nem áll a gyengék mellé?”
    .
    Sajnos, megteszi. Így indított Orbán. Már akkor is gyenge áldozatnak festette le magát és a Fideszt, puccsistákról beszélt és így mosta ki magát a kezdő Fidesz hatalmas pénzügyi botrányából, egy egyszerű szónoklattal amit egy paranoid vádaskodással és hazugsággal zárt le, és az emberek, a jelenlevők és az újságírók neki hittek és nem a tényeknek amit nyomtatott papíron kézhez kaptak az ülés előtt és Orbán és a Fidesz mellé álltak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  28. Oldberg:

    Ismét remekelt történelem ismeretével.

    Gyurcsány levelének tartalmát és stílusát kifogásolom – benne nem ismerek rá az igazi Gyurcsány Ferencre. Szerintem a megírása is felesleges volt.

    Ha már levelezhetnékje támadt, akkor az ellenzéki összefogással közösen lett volna ildomosabb megírni. Így azt gondolná a mezei választó polgár, hogy ezek valójában nem tartoznak össze, a többiek mást gondolnak. Szóval, nem látjuk az egységet…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. Geyza 12,41 !
    A birodalmi lét nem kivánság-hangverseny. Fizikai adottság – területi nagyság – kérdése is. Márpedig Oroszország akkora, és annyi (exportálható) nyersanyaggal és ipari potenciállal rendelkezik, hogy birodalmi státusát meg sem lehet kérdőjelezni. Lehet, hogy nem olyan csillogó, de gyengének sem mondható.
    Éppen ezért bármilyen vonatkozásban figyelembe kell venni ezt a nagyhatalmat, csupán, mint földrajzi tényezőt is. És ha már itt tartunk, lehet rajta fanyalogni, finnyáskodni ám, mint tényezőt figyelmen kívül hagyni butaság…
    .
    Ui.:
    Természetesen, Gyurcsány nyílt levele nem “az Orosz Birodalomról”, hanem Orbán sunyi, sötét és aljas politizálááról szól.
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  30. Antifülke !
    A nyílt levél teljesen más műfaj, mint a magánlevél. Az nem “levelezgetés”, hanem elítélő üzenet Orbán hamis lépéseiről a választók felé. Tehát a nyílt levél egy igen hatásos propaganda eszköz, ezért azt trágár szavakkal illetni annak megfogalmazóját nemcsak bunkó modortalanság, de hibás megítélés is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  31. Ferike, megint fordítva ültél a bilire.
    Na de legalább ráültél..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (16 szavazatból)
  32. Kedves dubois, most nyíltan levelezni nem éppen időszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -8 (10 szavazatból)
  33. Na, ide is:
    Az oroszok egyszer már elvesztettek egy krími háborút.
    Lehet, hogy ennek a csorbának a kiküszöbölése is benne van valahol a történetben?
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Kr%C3%ADmi_h%C3%A1bor%C3%BA

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  34. A levél csupán demonstrálja a figyelemfelkentést, egy formális gesztus, semmi több.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  35. egy régi vicc egy másik háború kapcsán:
    - Mit keresnek az oroszok Afganisztánban?
    - Azt az embert, aki behívta őket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Feri elfelejtette,hogy Orbán azóta komoly kezelésekre jár ,és már fogalma sincsen ,hogy mit csinál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  37. Ez nem nyílt levél, inkább vádirat:
    .
    “Szombaton aláírta, amit soha nem akart, másnap meghalt a pályázati szoftver volt jogtulajdonosa”
    http://444.hu/2014/03/03/meghalt-a-welt-2000-alapitoja/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. Oldbergnél a pont.
    Kis kiegészítésekkel.
    - Nagy Imre alighanem tényleg áldozat volt, miközben az egész le volt játszva egész addig a pontig, hogy az oroszoknak jogcím kellett a maradásra.

    Ezen a ponton Kádár helyett még játszhatott volna Münich mint alternatíva. Elfogadva a kínai irányt. Tizedelésekkel. Ehhez képest Kádár főnyereméyn volt.

    - Orbán maga sosem mondta, hogy antikommunista. Az ellenkezőjét viszont igen.

    - Az orosz csapatkivonásokhoz sosem volt köze. Gorbacsov már éprilisban határozott róla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  39. proaktív,
    ha ezzel kapcsolatban kiderül valami turpisság, akkor a magyar büntetőjog valószínűleg új kifejezéssel gazdagodik majd.
    A “aljas indokból, nyereségvágyból elkövetett emberölés” mintájára lesz majd valami olyasmi, hogy “kivagyiságból (úrhatnámságból, hatalomvágyból, befolyásvágyból, szoftverbiztonságból, stb.) elkövetett emberölés”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  40. bonhomme
    .
    A hírek sehol nem említik kontkrétan “Komáromi András váratlan” halálának okát, de azért a Fejlesztéspolitikai Tájékoztatási Főosztály balgasága okán a “tragikus” kitételéből nem nehéz kitalálni:
    .
    “Az állammal üzletelt, másnap meghalt
    Index
    2014. március 3., hétfő 12:34
    .
    Vasárnap elhunyt Komáromi András üzletember, a Welt 2000 Kft. volt tulajdonosa. Szombatig jogtulajdonosa volt a cég legfontosabb termékének, az EMIR-nek. Ez az a szoftver, amelyik Magyarország EU-csatlakozása óta kezeli a brüsszeli pénzek pályáztatását és elosztását. Komáromi nem volt beteg. Közeli barátai szerint nagyon megviselte a cég eladása körüli vita.
    .
    Szombaton írták alá az adásvételi szerződést a Welt 2000 tulajdonosai és a Miniszterelnökség képviselői. A tárgyalásokat az állam részéről Lázár János államtitkár vezette. A brüsszeli pályázati pénzek elosztását bonyolító szoftvercéget a tulajdonosok eredeti szándékuk szerint nem akarták eladni. A Miniszterelnökség viszont meg akarta venni, és határozott nyomást gyakorolt a cégtulajdonosokra. Közeli barátai szerint a kierőszakolt adásvételnek köze lehet a cég volt tulajdonosa, Komáromi András váratlan halálához – írja a 444.hu” (…)
    .
    Januárban a kormány emberei bejelentették, hogy a céget már megvették, holott ez nem volt igaz. Csepreghy Nándor helyettes államtitkár egy január 13-án megjelent interjúban még az árról is beszélt (egymilliárd alatti összeg). Az időzítés nem lehetett véletlen: aznap estére volt kitűzve a tulajdonosok és Lázár János között az újabb forduló a tárgyalásról.
    .
    December elején a NAV fegyveres ellenőrei szálltak ki a Welt 2000 irodájába, és a tulajdonosok lakására is. Komáromi Andrásnál is megjelentek kora reggel, iratokat és számítógépeket foglaltak el. Nem hivatalos forrás szerint áfacsalási ügyben nyomoztak. A decemberi akciók után viszont újabb lépést nem tett a NAV az ügyben, legalábbis olyat nem, amiről a cégnél tudnának. Hogy a felsoroltakon túl mitől érezték a tulajdonosok, hogy nincs más választásuk, mint a cég eladása, az nem világos.
    .
    Ismerősei szerint Komáromi is érzékelte az erős nyomást, de nem akarta eladni a birtokában lévő jogokat. Szombaton mégis aláírta az adásvételi szerződést. Másnap meghalt.
    .
    A Miniszterelnökség megkeresésünkre annyit mondott, hogy
    ”ezt a tragikus halálesetet a Fejlesztéspolitikai Tájékoztatási Főosztály nem kommentálja.”
    http://www.startlap.hu/landing.php?page=gazdasag&page_url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fgazdasag%2F2014%2F03%2F03%2Faz_allammal_uzletelt_masnap_meghalt%2F&ga_codes=a%3A0%3A%7B%7D&gemius_code=.X2Q.WO2N6hzaf2mfNjse8R776EyUSbANMpvh4ETeZj.p7&webaudit_code=13139990099750
    .
    Lázár-emberélet 2:0 (Ezzel a tudattal hogy lehet a nyilvánosság előtt továbbra is megjelenni és/vagy továbbélni?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  41. proaktiv,
    jah, olvastam, sőt a face-en vagy 5 különböző hírforrás cikkje kering már a témában, de kábé mind ugyanaz, mint amit bemásoltál.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  42. oldberg
    2014. március 2. vasárnap
    16:02

    az elején azt mondod, hogy mind a kettő ugyanannak az éremnek a két oldala, aztán azt, hogy O.V. hazudik, GY.F meg nem tudja mit beszél. Az szerintem ugyanaz. Feri is hazudik, mondjuk csak ki bátran a szót,( kit érdekel, mennyi mínusz lesz ) most épp 56-ról, mert épp ez az érdeke.
    Nem is tudom lehet-e még politikusból jobban kiábrándulni, nagyobbat csalódni. Mondjuk, ha holnap Bokros bejelentené, hogy Thürmerrel köt választási szövetséget? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos