Ronai and Ronai
AMERIKAI

Százezrek távozása sem elég a Fidesznek 2012. június 28. csütörtök 15:02 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Százezrek távozása sem elég a Fidesznek
Budapest – A vártnál jobb lett a 2012. március-májusi időszak 11,2 százalékos munkanélküliségi rátája az MTI által megkérdezett elemzők szerint, akik a foglalkoztatás további bővülését várják a következő hónapokban. Arról nem esik szó, hogy becslések szerint 300-500 ezer ember dolgozik tartósan külföldön, még legalább ennyien komolyan tervezik az emigrációt, mert nemhogy képzettségüknek megfelelő munkát nem találnak – de semmilyet sem.
.
Suppan Gergely, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy a vártnál nagyobb mértékben csökkent a ráta, túlnyomórészt a közcélú foglalkoztatásnak köszönhetően. Ilyen erőteljes munkahelybővülés 2003-ban volt utoljára – fűzte hozzá.
.
A munkanélküliek száma 10,5 ezerrel csökkent az előző háromhavi átlaghoz, míg 19,6 ezerrel nőtt az egy évvel korábbihoz képest, az aktív dolgozók száma egy év alatt 82,4 ezerrel bővült, ami – az MTI és az általa megkérdezett elemzők szerint – kedvező folyamatokat tükröz. Valójában a munkanélküliek száma egyáltalán nem csökkent: volt, aki nyugdíjaskorba ért, mások elhagyták az országot, megint mások feketén dolgoznak, ha van mit. A statisztika természetesen őket is úgy tartja nyilván, mintha kikerültek volna az állástalanok közül. Magától értetődik, hogy a kényszermunkára kergetett több tízezer ember sem rontja tovább a statisztikát.
.
Az aktív munkavállalók számának növekedését a szigorúbb nyugdíjba vonulási feltételek és a rokkantnyugdíjak felülvizsgálata okozhatja, vélekedett az elemző. Így a közeljövőbben tovább nőhet az aktívak száma. Szezonális hatásoknak köszönhetően a következő hónapokban tovább emelkedhet a foglalkoztatás, míg a szigorúbb feltételek miatt ennél kisebb mértékben csökkenhet a munkanélküliség.
.
Suppan Gergely arra számít, hogy a nyári hónapokra 10,6 százalékra csökkenhet a munkanélküliségi ráta, majd az év végére újra elérheti a 11,4 százalékot. Az éves átlagos munkanélküliség – valamivel magasabb foglalkoztatás mellett – a tavalyi egyező mértékű, 11 százalékos lehet. Pálffy Gergely, a Buda-Cash Brókerház Zrt. pénzügyi elemzője mindehhez azt tette hozzá, hogy az elemzők 11,3 százalékos munkanélküliségi rátára számítottak, míg a KSH 11,2 százalékos munkanélküliségi rátát publikált, ami szerinte egyértelműen kedvező jelzés a befektetőknek, a pénzpiacoknak.
.
A 11 százalék feletti munkanélküliség meghaladja az uniós átlagot, ami átlagban 10 százalék, és amiben benne van a bedőlőfélben lévő PIGS-országok adatai is. Ugyanakkor Romániában 7,5 körül alakul az állástalanok száma. Természetesen Európában nem létezik olyan szakértő, aki akár az uniós, akár a román adatokat sikernek nyilvánítaná.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 15 szavazatból)
Százezrek távozása sem elég a Fidesznek , 4.6 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(49)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

49 Reader’s Comments

  1. Más Eu-s országban is gondot okoz a kivándorlás.Pl.:Portugália.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -10 (32 szavazatból)
  2. De nem azért csokkent mert Mo-on annyira sok munkahely jött volna létre hanem mert beindult a turista szezon ,igaz nem Mo-on hanem Austriában ,Itáliában stb ! Sajnos hogy még mindig akad nagyszámban Mo-on agyalágyult aki ezt a dumát beveszi !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (37 szavazatból)
  3. Hogy is lesz ebből korrekt elemzés, vagy eredmény? Vagy csak a piacok felé utasított elemzéseket közöl az MTI? :(((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Valószínűleg azért nem kapnak munkát, mert az ország éppen megújul és emiatt rengeteg tennivaló lenne de lángeszű ŐOrbánsága nem tudja, hogyan lehetne ezt a két dolgot összekapcsolni. Törné rajta az okos kis fejét, de az orvosok az első mini agyvérzése után megmondták neki, ha túlerőlteti az agyát, kaphat egy nagyobbat is, ezért a gondolkodásról lemondott.

    -
    Tanácsot szintén nem fogad el, mert az veszélyezteti a Fideszen belüli hierarchikus egyeduralmát, a hibáit sem ismerheti be mert az a szektavezető elsőrendű ellensége, hiszen neki csak igaza lehet és nem hibázhat. Most éppen az adók mindenhatóságába vetett hitét ápolja, de sajnos nincs aki fizessen, hiába talál ki jobbnál jobb adókat.
    -
    Jelenleg két új adóforma bevezetésén dolgozik, az egyik a külföldön dolgozó magyarokat kettős adóztatásnak kitenni (a török megszállás alatti kettős adózás mintájára) , a másik pedig az IMF adó, amelyben az IMF lenne köteles kölcsönkényszerítési és kölcsön kamatadót fizetni Magyarországnak amiért rákényszerítette az országot a kölcsönfelvételre és ezért kamatot számol fel.
    -
    A kivándorlással kapcsolatos tervei, 2014 ig elüldözi a magyar népet vagy legalábbis akit csak lehet, az itthon maradt népet leváltja és újat választ helyette. A 2014 es választások erről szólnak majd.
    -
    További grandiózus terve, hogy összeroppantja a szerinte haldokló EU-t, vagy megfojtja EU különadókkal, felszámolja az EU-t és megalapítja az U.S.E.-t az United States of Europe amelynek az U.S.A. hoz hasonlóan egy elnöke lesz, aki természetesen ő lesz.
    -
    A feketéknek megígéri, hogy fehérek lesznek, a betegeknek, hogy rózsás lesz az arcocskájuk és szaladgálni fognak, a becses fogorvosának, hogy sok lyukas fog lesz, a Kövérnek, hogy Sovány lesz és a világnak, hogy egy magyar nem sok, annyit sem hagy életben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (47 szavazatból)
  5. Eagle
    2012. június 28. csütörtök
    17:28
    “a Kövérnek, hogy Sovány lesz ” – gondolod ebbe a Kövér is beleegyezik? :)))))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  6. Koolch
    „Más Eu-s országban is gondot okoz a kivándorlás.Pl.:Portugália.”
    .
    Az elhanyagolható(?) különbség csak az, hogy Mo-gon az itthon maradottak okoznak gondot, nem azok, akik végre elhúznak, mert őket nem kell taníttatni, munkahelyet, megfelelő egészségügyi ellátást és lakhatást biztosítani a számukra, no persze az adójuk, amit nem itthon fizetnek még megoldandó probléma, de ami késik, nem múlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  7. Vajon miként néznének ki ugyanezek a statisztikai mérőszámok, ha a csak tavaly kivándorolt 100 ezer ember maradt volna?

    És miként, ha a már korábban kivándorolt többi sem ment volna el?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (22 szavazatból)
  8. A mai nap bebizonyosodott, hogy táncban is felülmúlhatatlan a mi állampártunk és kormányunk.
    Nem csak a pávatáncban jeleskednek előljáróink a hastáncot is páratlanul járják.
    Történt, hogy a Fidesz újdonatúan kinevezett Rogán nevű szociális és érzésügyi megbízottja kitanálta, hogy legyék jobb az embereknek azáltal, hogy kevesebb tizedet kéne tőlük beszedni(mert már úgysincs nekik).
    Nosza összeszaladt erre a nagy gondolatra aki csak bírt. Még maga Matolcsy magyar vasláda miniszter is. Aztán rögvest elmondta, elkiabálta, hogy ezt milyen jól kifundálta ez a Rogán, mintha csak ő tanálta vón ki.
    Gondókodott úgy kétésfélpercig, bár előtte bizonyosan telefonos segítséget kért a Főakarnoktól, engedjen e nép alázatos nyomásának, aztán rögtön a tenyeribe csapott ennek a furfangos embernek. Számólt vagy kettőig, aztán megis vót a megódás honnan gyüjjék erre fedezet. Akkorát csapott a homlokára, még a parlamenti mennyezet is beleremegett a nagy heurékába.
    Há’szen van még úgy vagy 300 milliárdocska a bankoknál, nem köll az nekik, úgyis sokba van az őrzése, legyen inkább a szegény embernél.
    Hát innen az ötlet, aztán máris szaladtak a papícsinálók, vitték a nagy hírt a híradóba, újságokba meg a netre, hogy mielőbb örüljön a nép, ha már nyaralni úgysem tud menni.
    Ezzel példát mutattak a teszetosza érzéketlen, csak magát bámuló mindigellenzékieknek, hogy jobb vón, ha inkább a néppel törődnének, így sose lesz belőlük semmi.Mert ha ők nem vónának, bizony má nép se vóna.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  9. Koolch milenne ha felhagynál végre a hülyeségeiddel ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (17 szavazatból)
  10. Nem is értem, még 2 hete a külföldön dolgozók becslések szerint 800 ezer ember volt, most meg 300-500ezer. Na ha ők haza jönnének hány százalékos lenne a munkanélküliség? ov és társasága vajon ki tudja számolni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  11. Loptam a fészbukról: :D
    .
    Orbán Viktor az angol királynőnél vendégeskedik. Az iránt érdeklődik, hogy mi a titka a sikerének.

    - Tudja, kedves Orbán úr – válaszolja a királynő -, nagyon egyszerű a dolog. Csak sok intelligens emberrel kell körülvennie magát az embernek.
    - No, jó-jó, de hogy tud egyszerűen megbizonyosodni arról, hogy valaki intelligens? – kérdezi Orbán.
    - Engedje meg, hogy bemutassam Önnek! – válaszolja a királynő, majd odafordul a telefonhoz, felhívja David Cameron miniszterelnököt, és
    felteszi neki a következő kérdést:
    - David! A maga apjának a fia, de nem a maga testvére. Ki az?
    Az gondolkodás nélkül válaszolja:
    - Nagyon egyszerű, felség. Az én vagyok.
    - Látja, hát így tesztelem az intelligenciáját azoknak, akik körbevesznek.
    Viktorka hazarepül Budapestre. Másnap felhívja Kövér (Köteles) Lászlót:
    - Figyelj Laci! Apádnak fia, de nem a te testvéred. Ki az?
    Kövér hebeg-habog, egy kicsit ö-ö-ö-zik is, de csak nem ugrik be neki.
    - Viktorkám, fogalmam sincs mi a válasz, de ígérem, holnap reggelre kitalálom. Egész nap töri a fejét, de nem jön rá a megoldásra.
    Végül felhívja Gyurcsány Ferencet, hátha ő tudja.
    - Kedves Feri! A segítségedet kérem. Apád fia, de neked nem testvéred. Ki az?
    - Óh, László! Hiszen ez egyszerű! Ez én vagyok.Kövér megörül a válasznak.
    Nyomban tárcsázza Orbánt.
    - Kedves Viktor! Megvan a válasz! A Gyurcsány az!
    Orbán a tenyerébe temeti barázdált homlokát.
    - Óh, te szerencsétlen! Hát még ezt sem tudod tisztességesen megoldani?!
    Nem a Gyurcsány, hanem a David Cameron az!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (27 szavazatból)
  12. “Suppan Gergely, a Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy a vártnál nagyobb mértékben csökkent a ráta, túlnyomórészt a közcélú foglalkoztatásnak köszönhetően.”
    .
    Egy frászt. A 2012 január 1.- e után 90 napra (3 hónapra) lecsökkentett munkanélküli járadékfizetés és a vele együtt azonos idejû munkanélküliként nyilvántartás okozta a statisztikai javulást. A munkanélküliek három hónap után kiesenek a nyilvántarás rendszeréből. Hol itt javulás? A valós munkanélküliek száma sokkal magasabb.
    A statisztikai csökkenés csak a törvénykezés okozta kozmetikázás eredménye.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  13. gets nyomában (de én az övét nem a félszbukról olvastam, hanem régebben hallottam Brezsnyevvel és kortársaival, és az alantit, ami a cikkhez éppen vág, szintén régen hallottam először:
    Háromfajta hazugság van, úgymint:
    – kis hazugság,
    – nagy hazugság,
    – statisztika.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  14. Ennyire kozmetikázott magyar adatok mellett is a románok jobban teljesítenek, ugyanis ott a munkanélküliség az első negyedévben csak 7,7% volt.
    Karrier: Négy százalékkal kisebb a román munkanélküliség, mint …

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  15. bocs látom a cikkben is

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Szervusz Csávógyerek

    Ahogy írtam az elöző topicba is, már réges-régen mennék az USA-ba, ha lenne mód !
    Borsod megyében lakom és borzasztóak a kilátások!
    Egy Call – Center által meghírdetett állásra – amit a megyei munkaügyi központban tartottak – írd és mond 140 munkanélkülit hívtak be és rengeteg volt, aki nem vállalta, azoktól elvették a segélyt!
    Tőlem már két hónapja megtették, mert nem mentem el sírt ásni a temetőbe és kaszálni , nem azért tanultam évekig hogy ilyeneket csináljak!
    Ahogy olvastam a miskolci újságban 77 ügyben ment feljelentés, de ahogy én látom a helyzetett, abból nem lesz semmi!
    Annyira erős a Fidesz , hogy reménytelen hogy bármi is történjen!
    Azt hiszem itt egyetlen megoldás létezhet , annak a közel 26% borsodi munkanélkülinek, hogy elmegyünk e megyéből !
    De az usaba, ahogy írtad is, nagyon nehéz olyan sponzort találni , aki segítene is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  17. gets
    2012. június 28. csütörtök
    17:47

    Igen Kövér és a többiek mindbe beleegyeznek ha morogva is amíg Orbán tartja a kezét a kasszán, nála van a kulcs ill. a jelszó. Amíg azt tartani tudja addig igen.

    -
    Most a terve, hogy menjen csak ki mindenki dolgozni nyugatra jó fizetéssel, tartani fogja a forintot alacsonyan, és megadóztatja őket a kinti fizetésük után. Legalábbis megpróbálja, és így munkahely teremtés nélkül a nyugati országokban az ott dolgozóknak kifizetett bérek adóiból megint potyautasként lébecol.
    -
    A fontos hogy minél többen kimenjenek, pusztuljanak a Fidesz ellenesek, a magyarok , a dolgozók az értelmesek Magyarországról, ne legyenek itt terhére csak a pénzt küldjék. Neki nem emberek kellenek, hanem adófizetők és oda küldi őket ahonnan adót tudnak fizetni. Ördögi terv valóban. Aljas mint minden megnyilvánulása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (24 szavazatból)
  18. Egyetlen civilizalt orszagban sem szamitjak az adopenzbol, ideiglenesen foglalkoztatott kozmunkasokat. Mindenki rohog ezen a fos kormanyon, hogy mar megint a nyilt hazugsagot akarja eladni nekik :) Szanalmas, senkihazi, primitiv tolvajok. Egy kozepesen civilizalt orszagban 2002-tol fogva meg mindig ulnenek, ugy tovabbi 30 evig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  19. Megint itt a szemfényvesztés. A statisztika persze hamis képet mutat. A 4 órás közmunka nem munkahely teremtés, csak annyival több ember nem tud megélni!

    Nem kimenni kellene ebből az országból! Miért a milliók szenvedjenek egy-két rohadék miatt?! El kell kergetni őket. orbánc már régen megmondta: “a kormányt le lehet váltani.”
    Nos itt az idő!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  20. Mate, Ivan Tibor

    Sedona, azert megkerdezhetted volna, hogy kinek a sirjat kellene megasni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  21. Nincs -e szép magyar honban ember akit az Orbán és bandája le le nullázna/kivéve a gyevi bírók meg a csókosok/.
    Mindenki vár de mire?Akik elmentek azoknak már jó de mi lesz azokkal akik a koruk miatt már sehová nem kellenek.Hazájukban már nem új hazát meg nem találnak mert ott sem.
    Tudom van egy jó megoldás az agyagos anyaföld, de arra is várakozni kell mert nem egyszerű.Van választási lehetőség: az éhhalál, a gyógyszert nem tudják kiváltani vagy a hajléktalanság a lakásukat is elveszítik mert nem tudják a megemelkedett költségeket fizetni.Szép kis perspektíva mondhatom.Nem lenne egyszerűbb összefogni és ordítani ELÉG VOLT!A végére még sokan be fognak állni a sorba, a szegények megalázottak sorába.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  22. Kedves Irén!
    Nem értek egyet azzal, a mondatával , hogy “akik a koruk miatt már sehová nem kellenek” mert rengeteg olyan idős emberről tudok, akik canada, usa, Hollandia, Németország, Ausztria mentek dolgozni és köszönik szépen jól érzik magukat!
    Idestova már kettő éve megy ez a huza-vona hogy el kellene kergetni OV és kiscsapatát!
    De nem lehet , reménytelen!
    Azért is írtam, hogy aki tud és már belefáradt , az igen is menjen el , mert itt nem hiszem hogy terem nekünk bármi is!
    Én már lassan kimerítem az összes olyan munkahelyet ahova írtam és úgy érzem , egy kisértetvárosban laknék, én ide nem kellek!
    Szomorú de ez van! Amikor a munkaügyi központban – Debrecen – mondják azt nekem , ha nincs ismerős, akkor külföldre kell menni ! Szép kilátások igaz?
    Mintha azt akarnák sugalni felénk, aki nem tud elhelyezkedni , az ne roncsa tovább itt a levegőt , menjen isten hírével! Mérhetetlen a dühöm, mert igenis dolgozni akarok, de még állásinterjúra sem hívnak be!
    Egy informatikus társam egy állami cégnél már osztályvezető , ugyanazok a papírjai vannak mint nekem, csak ő azért van előrébb mert jó ismerősei vannak , egy jó helyen!
    Nagyon sokat számít az ismerős , – de remélem most szimpi leszek a forumozóknak – de én a saját erőmből szeretnék elismerést kivívni egy cégnél!
    Lehet hogy naív vagyok , de engem mindig a tisztességre neveltek , lehet hogy ezért tartok itt , ahol vagyok !!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. sedona
    2012. június 29. péntek
    10:26

    “de én a saját erőmből szeretnék elismerést kivívni egy cégnél!”

    -
    Akkor meg kell alapítanod a saját céged.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. Marónátron
    2012. június 29. péntek
    07:37
    Uccu neki! Induljunk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. girbegurba
    2012. június 28. csütörtök
    23:10
    Márpedig én hiszek a statisztikának! – igaz, csak annak, amit ÉN hamisítok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  26. Azt hiszem azt gondolják: nem baj, ha ez a sok 47000 HUF miatt akadékoskodó
    távozik. Már azon spekulálnak, hogy lehet őket is megadóztatni, hisz a kinti
    jövedelmük lényegesen magasabb. Itthon meg még közmunkát is csak korlátozott
    ideig kaphatnának. Ja, hogy kevesebben maradnak itthon. Miért lenne baj?
    HISZEN ŐK FIDESZESEK! Tehát – az általuk igazinak értelmezett – NEMZET
    marad itthon. Hiszen ők nincsenek ellenzékben. Ugyanis a kormány további
    elismerésére számithatnak. Vezetőinknek meg már “méltányos” jövedelme van.
    IGY ALAKUL KI A BÉKÉS KONSZOLIDARIZÁCIÓ.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  27. Magyarországnak több, mint 70 országgal van kettős adóztatás elkerülésére vonatkozó egyezménye. Ha ezt az Orbán-bagázs felrúgja, nem hiszem, hogy az érintett országok tétlenül nézik. Ha pl. válaszul nem szolgáltatnak adatot az országukban dolgozó magyar állampolgárok jövedelméről, azok meg nem adnának be adóbevallást, akkor honnan tudnák meg Orbánék, hogy kinek és mennyi jövedelme volt a külföldi munkavállalása után? Ha nincs információja egy jövedelemről, akkor mit adóztat meg?
    Lehet, hogy naív vagyok.
    Aki jól ismeri a kettős adóztatás elkerüléséről szóló nemzetközi egyezmények jogi, adatszolgáltatási vonatkozásait, és szerinte butaságokat írtam, kérem, cáfoljon meg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  28. Ezek a statisztikai adatok fabatkát se érnek, mindenki látja, tapasztalja, hogy egyre kevesebb a munkahely. A közmunkások pár hónapos foglalkoztatottsága és a regisztrált munkanélküliek eltűnése a rendszerből javítják a “statisztikát”! Ezek az adatok szemfényvesztésre jók, jól tudják ezt a fideszesek. Lassan de biztosan a Rákosi rendszer életszínvonalán találja magát az ország, különbség csak annyi, hogy Rákosi testes kopasz ember volt, Orbán pedig egy hajas törpe. Talán még Orbánra azt is mondta valaki, hogy olyan , mint egy szerb lókupec.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  29. Akkora Hulyesg ez a statisztika!

    A valos es igazån tiszta kepet a matematika adja!

    A lakossåg øssz letszåmåbol ki kell vonni.;
    A gyerekeket, a nyugdijasokat,beleertve a rokkantakat is, az aktiv dolgozokat es bizony a maradek minden statisztikai adattal szemben a valos munkanelkuliseget adja! Azt hatårozottan ållitom hogy a kulfoldre tåvozott dolgozo is magyar munkanelkuli!

    Mår a gepem is elårulja, hogy hatvan kozelbe nekem sem term otthon baber!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  30. Lóránt, Gusztáv:
    .
    - Nem a statisztika hazudik, hanem az azt összeállító hivatalnoki bűnözői réteg, akik nem szakszerűen, hanem szándékosan hibásan, rossz, itt nem helyénvaló módszerekkel (pl.célzott kiemelés, súlyozott átlag, hibás mintavételi réteg, stb) állítják össze ezt.
    .
    Vagyis, ha valaki készítene egy tudományos igényességgel bíró statisztikát erről, az igenis megmutatná, mi van.
    .
    De ilyet ne várjon senki magyarsztánban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  31. Eldradnak igaza van ezért mínusz, mi?
    Úgy látszik, a bunkók folyamatosan figyelnek. :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  32. Azért már az Mszp-nek is dereng, hogy nem elég arra várni, hogy Orbánék elrontsák, lés hozzájuk visszaszivárogjanak a korábbi szavazók – hanem ezért tenni is kéne (Kiss Péter interjú)
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=565149

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. http://www.168ora.hu/buxa/nemetorszag-berlin-cornelia-pieper-czukor-jozsef-martonyi-janos-guido-westerwelle-98624.html
    Berlini figyelmeztetés a magyar kormánynak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. gets
    2012. június 30. szombat
    21:40

    És szerinted erre mi Orbán reakciója?? Szerintem valami ilyesmi:

    “Ahaaaa, végre észrevettek engem, ez fájt nekik, hatnak a kokijaim. Kezdenek félni tőlem, fognak még ezek másképpen is beszélni velem.

    Gyerünk rajta, most kell őket kicselezni, bevinni a labdát és gólt rúgni, majd megtanulják, hogy ki vagyok én és mit tehetnek és mit nem.
    Tíz millió ember áll mögöttem. Én egy ország vagyok. Vagy én leszek az Európai Bizottság elnöke vagy senki, akkor inkább pusztuljon az EU.

    Zúgni fog nekem a taps a lelátón.

    Hajrá Magyarország, Hajrá én, Orbán Viktor !!!! ”
    -
    Ahogy ismerem őt, tőle más reakciót nem lehet várni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. Ha nem tudnánk a 3xbóvliviktor származásáról, akkor is kiderülne számunkra a viselkedéséből, hogy milyen fészekből jött is valójában – pávatáncolással megtéveszteni a külföldet és hülyére venni az itthoniakat, persze csak azokat akik még nem józanodtak ki, őket szégyenli is már az ember, hogy ilyen sötétekkel van “összezárva” a hazában!
    A főamortiáló Navracsics állatkerti bekötőutat avatott Veszprémben!
    Az “amortizált” volt miniszterelnök pedig sztrádákat!
    Ki-ki érdemei szerint!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Én AN-fórumos társaimtól kaptam kritikát a statisztika ügyében. Érveik logikusak, a legerősebb: a különféle irányultságú kutató intézetek (vállalkozások) eredményeinek többé-kevésbe megegyeznek.
    Akkor is azt hiszem, hogy a statisztika alapjául szolgáló hivatalos kategóriákat nem vizsgálják, tartalmát nem elemzik, éppen mert hivatalból tartózkodnak a politikai állásfoglalástól. Éppen ezért a kategóriák megállapításánál jó erőset lehet csalni. Például ilyen csalás, hogy a munkakeresők idővel kiesnek a munkanélküliek hivatalos nyilvántartásából. Másik ilyen példa, hogy a rövid időszakokra napi 4 órás munkaidővel alkalmazottak sem számítanak munkanélkülinek.
    Amikor pártszimpátiát mérnek, akkor nagyon nehéz felmérni a rejtőzködés mértékét. Ez önkényuralmi rendszer kiépítésekor gyorsan változhat, és erre nem készültek fel a kutatók megfelelő technikával.
    Persze mi sem tudjuk, hogy mi a valóság. Azt érzékelem, hogy igenis hat az erőszakos, közpénzzel támogatott propaganda és az ellenvélemények kiszorítása.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  37. Geyza

    Csak az igazat írtam.
    Amúgy nincs hivatalos statisztika, hogy hányan hagyták el az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  38. Rohadtul tetszik hogy itt is ezt a BARMOT ” ajnározzák” !Valaki még komolyan veszi ezt !?? Tessék már megmondani mit termelnek a közmunkások ?! Mennyit ér egy családnak az a néhány tízezer forint ! A munkahelyeken és azon kívül sem mernek az emberek megszólalni -kritikával !!! Könyörgöm ….fel végre a főbűnöst !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  39. csakén,
    ez jó megnevezés, csak egyszerűsítsd: TRIBOVLI Viki.
    Koolch
    Olyan nincs, viszont a befogadó országok számon tartják, hogy mely országból hányan kaptak munkavállalási engedélyt, vagy letelepedésit. a magyar statisztikusok ezen adatokból dolgoznak. Gyengébbeknek: ez az ALSÓ határ! Mert sokan munkavállalási engedély nélkül feketén dolgoznak, és sokan még nem kértek letelepedési engedélyt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  40. Eagle és Chemist
    Az Európai Unió államaiban a kettős adózás kizárt. Orbán hiába kísérletezik a porhintéssel, mert kivitelezhetetlen. Mindenki ott adózik, ahol a jövedelme keletkezik. Ugyanazon jövedelmet nem lehet két országban adóztatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  41. proaktív:
    amikor néhány évtizede vezetni tanultam, az oktató egyszer visszafordulásra utasított egy kettős záróvonalon keresztül, mire én is azt mondtam, hogy nem lehet. És erre kaptam tőle egy életre szóló oktatást: Nem SZABAD, de lehet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Miért győzne a Fidesz? Mert a magyar embernek a Fidesz kell. Már nem szerezne kétharmadot persze, mert a protestszavazók már nem rá szavaznának, de meglenne a többség. Miért? Mert Orbán ügyes ember, ő azt adja ami kell a többségnek. A többségnek pedig Horthy és Kádár kell. Orbán ezek ideális kombinációja. Ennyi az egész.

    Ráadásul nincs is valódi alternatíva. Az MSZP-nek nincs mondanivalója, csak a protestszavazatokra számít. Az LMP meg egy hatalmas zagyvaság.

    Civiizált mondanivalója és valódi programja csak a DK-nak van, de ott meg az a gond, hogy az ő értékrendjük csak az értelmiség számára érdekes. A “liberalizmus” szitokszó Mo-n, így egy liberális pártnak a maximális esélye az, hogy bekerül a parlamentbe és ott lesz egy kis frakciója. Ráadásul a DK-nál külön gond, hogy egyes emberek, akik egyébként szimpatizálnak a DK-val, nem fogadják el Gyurcsány személyét/személyiségét.

    (Persze valódi programja a Jobbiknak is van, de az eleve elfogadhatatlan, így nem is említem.)

    Aki a Fideszből kiábrándul, az jelenleg az esetek többségében apolitikussá válik és nem fog senkire szavazni. A maradék egy része pedig a Jobbikhoz pártok. Sajnos ez a helyzet.

    Szóval ha így megy tovább, akkor 2014-ben Fidesz 50 %, MSZP és JOBBIK egyenként 20 %, DK – 10 %, s ez még a jobb kimenet.

    Nagyon hiányzik egy jobboldali párt. (A Fidesz nem az, a Fidesz egy baloldali nacionalista populista valami, de nem jobboldali.) Ehhez legközelebb jelenleg a DK áll, így jobb híján magam is DK-szavazóként definiálom magamat. De viszont úgy gondolom, hogy jobb lenne, haa DK-ban Gyurcsány nem töltené be az elnöki posztot, hanem – a vezetőségben maradva – ezt másnak adná át. Szerintem erre a legmegfelelőbb személy Niedermüller Péter, az egyik jelenlegi alelnök.

    Nem élek jelenleg Mo-n, de napi szinten követem az eseményeket, s nekem ez a benyomásom alakult ki. Talán távolról jobban is látható ez, mint közelről. Persze lehet, hogy tévedek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (3 szavazatból)
  43. T. Fedettpályás távolbanéző – Ön szerint miért is jó a 16%-os SZJA?
    A 16%-os SZJA akkora lyukat ütött a költségvetésben, hogy nem győzik sarcolni a szegényeket! Csak a levegőt nem vették még el az emberektől és már minden rétegre rárontottak.
    A pedagógusok, az egészségügyisek, a 40 éves munkaviszonnyal rendelkező nők is, tehát sokan hittek és a Fideszre szavaztak. Hát nyugdíjba egyszer lehet menni, tehát ők megkapták amire szavaztak, a pedagógusok már kijózanodnak és lassan az orvosok is…
    Elvették most a műszakpótlékot a többműszakosoktól, ezzel a munkáltató vissza is kapja a bérkompenzációs költségét.
    Aztán nincs vizitdíj, de létezhet a hálapénz most már legálisan, továbbra is megmondhatja az orvos, hogy 60 ezer a szülés, 80 ezer a gerincműtét, stb!
    Ilyen szociálisan érzéketlen kormánya még nem volt ennek az országnak, ezektől a pökhendi, bugrisoktól bárki jobb lehet!
    Ezek sem az embereket, sem pedig a hazát nem becsülik mert lejáratták, de a mellüket verik a magyarkodásukkal – pedig a hazafiaskodás csak a kóklerek mentsvára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  44. Az egykulcsos szja kifejezetten helyes lépés. A Fidesz is képes ritkán helyeset lépni. A többkulcsos adó gyakorlatilag lerabolta az alsó középosztályt. Az a rendszer nem jó, mely egyenlősíteni próbál, ráadásul úgy, hogy a szegények szintjére akar taszítani mindenkit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  45. maxval
    2012. július 1. vasárnap
    18:55
    „Miért győzne a Fidesz? Mert a magyar embernek a Fidesz kell.”
    Azért az ilyesmi nem egy egzakt természettudományos módszerrel megállapítható valami, hanem szubjektív vélemény(-ek összegződése). Más szóval „hit”. Ami lehet tévhit is. A németek is hitték valamikor azt, hogy nekik kell Hitler.
    „Mert Orbán ügyes ember,…” csak az a baj hogy ez az uszításra-hergelésre, kettős beszédre, haveri kör gazdagítására, és még néhány hasonlóra szorítkozik. (Munkahelyteremtésben sajnos nem nagyon ügyes. Az ország által felvett hitelek kamatainak csökkentésében sem. A gazdasági növekedés beindításában sem.)
    „…ő azt adja ami kell a többségnek. A többségnek pedig Horthy és Kádár kell.”
    A kádári idők megélhetési biztonságát egyre többen hiányolják. Amit Horthy adott… ezt talán részletezhetnéd. De uszításnál, frusztrációs görcsökbe kergetésnél sokkal több itt se fog telni tőle.
    Gyurcsány talán még javít az elfogadottságán.
    .
    Hanem ez: „Az egykulcsos szja kifejezetten helyes lépés.” (vasárnap, 20:02) ez itt nem fog neked sikert hozni. Szerintem csak azt éred el vele, hogy az összes többi szövegedben is megpróbálják felfedezni az előre bocsátott szelídítő-hülyítő bevezetést.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  46. Kedves proaktív, a “kettős adóztatás: MO-on állandó bejelentett lakcímmel rendelkező és folyamatosan külföldön jövedelmet szerző, az illető országban adózó személy megsarcolása” a következő módon kivitelezhető.
    A lakás tulajdonosára vetik ki az adót (az eredeti állítólagos tervek szerint) szolidaritás címen.
    Mivel kiszivárgott a terv, már az első hetekben ezrek jelentkeztek ki végérvényesen.
    Ráadásul a Fidesz – telhetetlenség ráadásul a külföldi rendszámú autósokat is megszívatta, emiatt is saken feladták magyarországi állandó lakhelyüket. Bár a kisgyerekesek előtt komoly akadályt gördítettek, mert a gyerek kijelentkezéséhez gyámhatósági engedély is szükséges, de kisgyermekes honfitársaink végérvényesen hátat fordítottak (gimnáziumi évfolyamtársaim közül éppen tizenheten. Nem semmi létszám egyetlen évfolyamból.).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Nekem mindegy, hogy mi hoz sikert nekem. A véleményemet mondom és kész.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  48. Maxval
    - nagyon jó ötlet egy doktriner liberálist az élre tenni, akinek halvány lila fingja nincs a politikáról általában, de egy párt szervezéséről különösen nem.
    Ezzel sikeresen távol tartható a következő parlamenti időszakban a DK (már ha egyáltalán lesz ilyen) attól, amit bárki lesz is hatalmon, el kell majd követni.
    És már megbocsáss – az egykulcsos adó az RENDSZER, ahhoz pl az áfát, a társasági adót is ugyanarra a kulcsra kellett volna hozni, így pedig csak egy jéghegy, aminek nekivitte a Főtitán a gyorsnaszádunkat.
    Akik jókor és JÓL vezették be, már azok is visszatérnek a többkulcsos adóra.
    És mi azon a “nem jó” hogy megpróbálják megvalósítani azt az eszményt, amit Demján köpött el az egy marék rizsért 12-16 órát dolgozó “ideális” kinai-kompatibilis magyar munkavállalóról?
    Nekem is mindegy lenne egyébként, hogy mi hoz sikert, csak az a feneség, hogy El Tolcsy EGYETLEN lépése sem jön be, mert “tankönyvszerűen megvalósíthatatlan” azaz ellentmond az elemi matematika szabályainak. Pl ha megadóztatja a magyar Államkincstárt, és elvesz tőle adó címén 100 mrd-ot, akkor nem tudja UGYANAKKOR elkölteni az Államkicstár ugyanazon 100 mrd-ját. Attól ugyanis, hogy átteszi egyik zsebéből a másikba, még nem fog 200 mrd lenni belőle.
    Erre jó példa,hogy ha egy villamoson 3 fő utazik, és 8 fő leszáll, akkor mennyinek kell felszállni, hogy senki se legyen a villamoson?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

MSZP: másfélszeres a kivándorlók száma 2012. június 10. vasárnap | AN

Rekordalacsony munkanélküliség Amerikában 2012. március 29. csütörtök | AN

Kétéves csúcson a magyar munkanélküliség 2012. március 29. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos