Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ombudsman: jogsértő a Kossuth téri fák kivágása 2012. június 10. vasárnap 13:00 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ombudsman: jogsértő a Kossuth téri fák kivágása
Budapest – Szabó Máté ombudsman vizsgálata szerint több jogsértés és visszásság is történt a Kossuth téri fák kivágásának V. kerületi engedélyezési eljárása során.
.
Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala közleményében egyebek mellett azt írta, az önkormányzati eljárás sértette a jogállamiság elvéből következő jogbiztonság, valamint az egészséges környezethez való jog követelményét.
.
Szabó Máté szerint az eljárás során nem tartották be a nyilvánosság, az átláthatóság, a jogbiztonság garanciáit sem, úgy adták ki a kivágási engedélyt a budapesti Kossuth tér északi részének fáira és cserjéire. Az ombudsman a jövő nemzedékek érdekeinek védelméért felelős biztos-helyettes kezdeményezése alapján vizsgálta a körülményeket.
.
Az Országgyűlés Hivatala február 23-án kért fakivágási engedélyt az V. kerületi önkormányzat jegyzőjétől, aki egy nappal később az engedélyt megadta. Mivel az Országgyűlés Hivatala még aznap lemondott fellebbezési jogáról, a jegyző az engedélyt jogerőre emelte. A jogerős engedély alapján február 28-án és 29-én kivágták a fákat a Kossuth tér északi részén.
.
A kérelem szerint a fák kivágására azért volt szükség, hogy el lehessen végezni a Kossuth térre tervezett beruházáshoz szükséges régészeti vizsgálatokat, emlékeztet az ombudsmani hivatal. Hozzátették ugyanakkor, hogy a kivágási engedély kiadásakor a kérelmező még nem rendelkezett régészeti engedéllyel, mivel azt a kormányhivatal csak február 27-én, tehát három nappal később adta ki.
.
A fakivágási engedély kiadásakor a beruházás a tervezési fázisban tartott, így a tervezett beruházás úgy kapott régészeti, valamint fakivágási engedélyt, hogy az építési engedélyezési eljárás el sem kezdődött, és azt sem lehetett tudni, hogy egyáltalán kiadják-e az engedélyt a beruházáshoz. Ez a közterületek és a közvagyon, illetve az egészséges környezethez való jog szempontjából aggályos – írta Szabó Máté.
.
Az ombudsman arra is rámutatott, hogy a hatóság nem adhat fakivágási engedélyt, amíg meg nem határozta a kivágott fák pótlásának módját. A beruházás azonban még nem volt olyan szakaszban, hogy a fapótlás helyéről és mértékéről felelősen lehetett volna határozni, ezért a kérelmező a teljes fapótlás pénzbeli megállapítását kérte. A jegyző a kérelem szerint előírta a pénzbeli megváltást, annak ellenére, hogy erre a vonatkozó jogszabály – a fakivágási eljárást szabályozó kormányrendelet – csak kivételes esetben ad lehetőséget.
.
Szabó Máté visszásnak találta azt is, hogy a jegyző az eljárását egy nap alatt folytatta le. A jogszabályi előírások alapján az eljárásban hirdetményi kézbesítésnek lett volna helye, ami lehetőséget adott volna a környezetvédelmi érdekek képviseletére létrejött civil szervezeteknek, hogy éljenek a környezetvédelmi törvényben rögzített ügyféli jogaikkal. Ezt a jegyző eljárásával nem biztosította.
.
Az ombudsman mindezek alapján azt állapította meg, hogy az V. kerületi jegyző a kivágási engedélyt olyan indokokra alapozta, amelyek az engedélyezés időpontjában még nem álltak fenn. Jogszerűtlenül rendelkezett a fapótlási kötelezettségről, valamint a fakivágási eljárásban nem biztosította a társadalmi részvétel és nyilvánosság lehetőségét.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +23 ( 25 szavazatból)
Ombudsman: jogsértő a Kossuth téri fák kivágása, 4.8 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. Figyu!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Meddig ombudsman még Szabó Máté????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  2. A Kossuth téri fák az én szememben az orbáni pusztítást jelképezik.
    Jogsértő módon engedélyezték 2 perc alatt azt amire a mezei polgárnak 30napos ügyintézési határidő van.
    A kb. 40db 60 éves fával egy óra alatt végeztek, a pótlásuk, ha nincs 2/3-os akadálya, a következő negyven év feladata lesz. Az egész ügyleten valaki jól keresett és persze nem rászorulóként még fához is jutott a kandallójába.
    Lopják a gyermekeim jövőjét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +37 (43 szavazatból)
  3. Barcsak ez lenne a legnagyobb problema Magyarorszagon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (26 szavazatból)
  4. Attól, hogy az ombudsman jogsértőnek találta, attól a fák még nem nőnek ki, de azért helyes, hogy vizsgálta az ügyet.
    A fiúk már annyira gátlástalanul működnek, hogy ez lesz a vesztük, csak arra vagyok kíváncsi, hogy a zemberek meddig tűrik, hogy ennyire nyilvánvalóan nézzék őket hülyének, ostobának. Ha ezt az előző kormányok teszik, már az egész ország égne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  5. “Barcsak ez lenne a legnagyobb problema Magyarorszagon.”
    .
    Sajnos ebből ered valamennyi egyéb probléma.
    Abból a szemléletből, ahogy a fákat (is) elintézték ezek a rohadtak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (34 szavazatból)
  6. T taliga
    Egyetertek a “hogyan” a problema. Csupan arra utaltam, hogy az ombudsman foglalkozhatna sulyosabb problemakkal IS.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  7. Es megis mit remeltek?
    Mifele regeszeti leletek utan nyomoznak?
    Esetleg Polt Peter ukapjat akarjak megtalalni?
    Felelotlen barmok,akik csak a pusztitason torik a rohadt fejuket……..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  8. FiDESZ = A ROGANCIA
    *
    “…az engedélyt olyan indokokra alapozva adta meg, amelyek az adott időpontban még nem álltak fenn…” . & . “… A jegyző a kérelem szerint [azt hiszem ez helyesen így szólna: a kérelemnek megfelelően] előírta a pénzbeni megváltást…”
    *
    Először is ne szépítsük a dolgot, itt a jegyző csak egy végrehajtó bábja Rogán Antal FidSS polgármesternek, aki azóta – megtartva polgármesteri rangját, már frakcióvezetővé is avanzsált. Náluk nem csak a favágás, meg a törvényjavaslatok szuperszonikus előterjesztése megy egyik pillanatról a másikra, de a kinevezés is. Ez a FidSS – stílszerűen Blitzkrieg – villámháborús stratégiája… Vagyis mire az “ellenség” magához térne, már régesrég lehengerelte a hadigépezet…
    *
    Azonban engem igazán itt és most a pénzbeni megváltás villámgyors elfogadása, illetve keresztülvitele az önkormányzati testületen, fogott meg ebből az ügyből igazán, ha egyáltalán így történt meg. Ez a tétel, ha az öreg fák árát csak, úgy tűzifaként, vagyis kiköbözve kalkulálnánk – 75 fáról van szó – biztos kijönne vagy 50millió forint, amelynek fedezete az V. kerület költségvetésében kellett (volna), hogy szerepeljen, de kérdés, hogy szerepelt e egyáltalán. Mert ha nem, akkor ez fedezet nélküli forrás kivonás ami büntetendő cselekmény, vagyis a különösen magas értéket tekintve bűncselekmény. …És akkor még nem beszéltünk e parknak – benne Magyarország első köztársasági Elnökének szobrával, a támadók első számú célpontjával – a kulturális, esztétikai és a természeti környezetet befolyásoló szinte pótolhatatlan, pénzben ki sem fejezhető jelentőségéről…
    *
    Kedves Olvtársak! Ám ne gondoljuk, hogy hogy ez az egész gengszterakció Kossuth-téri fák ellen valami spontán, el nem tervezett szappanbuborék volt. Neeem. Nagyon is kitervelt, részleteiben kidolgozott támadás volt a budapestiek e közkedvelt és emlékekben gazdag sétatere ellen. Bizonyítja ezt az a – Kossuth-tér témákat feldolgozó – fotó illusztrációkkal borított molinó bevonatú, direkt e célra előkészített kerítés, amelyet, amelyeket nem lehetett volna sem egy nap alatt, sem egy negyedév alatt elkészíteni.
    .
    Ui:
    Tegnap közölte egy hivatalos akárki, hogy a “régészeti ásatások” befejeződtek [a köztudottan feltöltött területen] és egy korabeli (100 éves) rozsdás vaskályhán kívül semmi érdemleges leletre nem leltek. Meglepő, nemde?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  9. És akkor mi van? Már kivágták ! Minek ide Ombudsman? Netán ugyanazért, amiért az Alkotmány Bíróság, az ÁSZ , az Ügyészség ………….. stb ? Ki van ez találva!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  10. HOL VOLT az ombudsmann, amikor a eltörölték a fékeket és ellensúlyokat ??? HOL VOLT, amikor lecserélték az alkotmányt ???
    HOL VOLT, amikor a fideSS két lábbal tiporja a demokráciát az országban ???
    HOL VOLT, amikor egy tollvonással elvették az én (és több tízezer beteg, sérült állampolgár) egyetlen állami járandóságomat ???
    HOL VOLT ….. és még kérdezhetném reggelig :-(((.
    .
    Azt hiszem, azon túl, hogy ismét teljesen jogtalanul viselkedett a fákkal (akár, mint jelképekkel is), ami szomorú és elítélendő, DE szerintem a fentebb fölsorolt kérdések SOKKALTA FAJSÚLYOSABBAK ENNÉL !!!
    .
    Talán akkor is ILLETT VOLNA HALLATNIA A HANGJÁT A tisztelt ombudsmann úrnak :-((((!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  11. Ráadásúl a tisztelt ombudsmann úr MÉG NEM KÉSETT LE SEMMIRŐL.
    Manapság IS VANNAK FOLYAMATOSAN súlyosnál súlyosabb ügyek, JOGSÉRTÉSEK, melyekért FELMELHETI A SZAVÁT !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  12. Azért kíváncsi lennék mit akarnak ott régészkedni, mert Pest város szeméttelepe volt a mai Kossuth tér helyén egészen a 19. század közepéig…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  13. Az Ombudsman ugyanúgy, mint a többi, lapít a fűben, és adva a &arnak egy pofont, akkor reagál valamire, amikor már annak nincs is jelentősége! Ettől cinikus és hányinger keltő az egész! Nem szedte még meg magát annyira, hogy elvonulhatna – tudósnak gondolva magát – mint Mellár, Járai és a többiek! Mert milyen szakember az, aki akkor érzékeli a problémákat, amikor az a gyakorlatban megjelenik és nem akkor néz előre, amikor együtt működésével kidolgoznak egy stratégiai útvonalat? Amikor az értelmiségiek felelősségét firtatom, többek között erre is gondolok! Most megkritizálni azt, aminek kialakulásában tevőleges részem volt, ugyanolyan görény dolog, mint hülyének nézni a társadalmat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  14. MORDONBLŐD
    2012. június 10. vasárnap
    15:37
    Bezzeg, ha (amint az a Bél Mátyás 1.0 tervben is szerepelt, csak a régész elbénázta, de már menesztették) Attila koporsóját találták volna meg, akkor kedves MORDONBLŐD most nem győzné exkuzálni magát, hogy pikírtsége élét valamelyest tompítsa. Ugye, ugye?
    S hogy miért pont Bél? Nos ő volt az első komoly tudós, aki a szkíták, hunok, rovásírásával érdemben foglalkozott.
    Egyébként a lelet (a vaskályha) a lehető legjobbkor s a legalkalmasabb helyen került elő, és bizony kapóra jött. Az exhumált csontokat szempillantás alatt porrá hamvasztotta, a porral csak be kellett loholni a macskaugrásnyira lévő Parlamentbe, ott beledugni valakinek a valamijébe, és már kezdődhetett is a jó kövér külviszály.
    Ez Önnek smafu?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  15. Vagy inkább jogsértő az egész Kossúth tér átrendezése.
    -
    Je Pense :
    Pedig pontosan hogy ez a legfőbb gond : Innen indul ki és ide gyökerezik minden probléma ami jelenleg lefelé viszi Hazánkat a lejtőn.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  16. A szobrok eltávolítása, áthelyezése ezek szerint jogszerű volt? :(((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  17. Sok a szöveg uraim! Pesten azért lehet tudni, hogy ki a jegyző úr és a Rózsadomb mely utcácskájában lakik.
    Vagy tévedek? :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  18. Előre eltervezett dolog volt a fák kivágása ugyanúgy, mint a Károlyi-szobor eltávolítása.
    A jegyző azonnal kiadta az engedélyt, nemcsak a fák kivágására (gondolom). Nyilván parancsra tette. Színjáték, a törvényesség látszatát kellett kelteni.
    Az elsődleges cél a Károlyi-szobor eltávolítása lehetett.
    Lehetett látni, mit csinálnak.
    A daru, amivel a Károlyi-szobrot kiemelték a helyéről, a kiemelés előtt napokig ott állt a tér melletti utcában.
    A fák nem hiszem, hogy nagyon érdekelték ezt a bandát.
    Az sem, hogy mekkora kárt okoztak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  19. Orbanek meg a sajat maguk altal hozott törvenyeket sem tartottak be soha.
    Ilyen kormanyt valasztott az agyamputalt 2/3. Fakat kivagtak törvenytelenül, ha megallapitjak a törvenysertest, hatvan ev kellene a helyrealitasra ,,osz jonapot”.
    Felelösegre vonas nem fog elmaradni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  20. Ez az egész fa-kivágási akció magán viseli a fideszi cinizmus minden jegyét.
    Még az ő népnemzeti táborukba tartozó öreg Levente bölcs, fiatalkori figyelmeztető szavai sem hatottak rájuk:
    “… arra kérlek, hogy ne vágj ki miinden fát …” ,
    pedig ennek a számnak pontosan erre az esetre stimmel a mondanivalója…
    *
    T. je pense! 14;51
    Rosszul látod.
    A favágó attak a szobordöntéssel együtt nagyon is komoly problémája a magyar társadalomnak,na és benne a “pesti embernek” még inkább az. Attól, hogy valaki a messzi távolban él [ezt az ékezet hiányaidból is kikövetkeztettem], mint te, attól még lehetne benne annyi empatikus érzés az itthon maradottak lelkét égető, múltbéli, szép és szomorú emlékeit is felkavaró eseményt illetően, hogy ezt a traumát – mert az! – legalább nem kicsinyli le. Jó ha tudod, hogy fővárosiak és vidékiek tízezrei egyaránt zarándokoltak el a letarolt területhez, hogy lássák, igaz ez a lehetetlen hír és, hogy ha belül is, de elsirassák azt az addig a pillanatig igen szép nevezetes pontját a mi Budapestünknek…
    Aztán még egy megjegyzés a tényekhez. A kerítésen, amelyet mint azt fentebb említettem, előre elkészített – a Horthy éra ünnepségein készült fotókkal applikált nosztalgiamolinókkal vonták be, hogy ne lehessen belátni, ám néhány helyen leplek között rések maradtak, ahol az első napokban oda-zarándokolók be kukucskálhattak. Mára e kiváncsiskodás már nem lehetséges, mivel e réseket kátránypapírral tömte be a Kossuth tér “fura ura”, a Fidesz nevű, magát polgárinak nevező, amúgy nem rég még kordont bontó párt.
    Kérdem én, hát ezek után sem tartod indokoltnak az ombudszmann fellépését?
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  21. Tarlos hol volt mikor kivagtak a fakat, Ujpesti Plaza epitkezeset faültetesel akarta megakadalyozni. Pestiek a melygarazs epiteset a fak megvedesevel akadalyoztak meg. Ezek a fak nem fak voltak? Ja elnezest az masik kormany idejen volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  22. Ja és még egy, kedves je pense!
    .
    A fidesz ezzel az egyelőre csak . f á k . e l l e n . f o r d í t o t t . dühével azt is megmutatta, hogy hogyan és miként fog viselkedni ha – Isten ne adja – nem kapunk IMF hitelt, vagy ha majd a választási szénája rosszra fordul…
    .
    Gyermekkoromban nem egyszer volt szerencsém látni sarokba szorított patkányt védekezni…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  23. Ezuton mindenkit megkövetek, aki ugy erzi lekicsinylöen beszeltem a fak kivagasarol. Ennyire tenyleg nem voltam tisztaban a dologgal. Valoban tragedia, en fejeztem ki magam rosszul.
    Ajanlom sommas 16:09-es kommentjet, erre gondoltam.
    Szerintem az igazi magyar trauma a fideSS annak minden következmenyevel. Melyen eggyüterzek a magyarokkal. Melysegesen felhaborit ami ott megy. ES NEM GYÖZÖK CSODALKOZNI HOGY MEDDIG TÜRITEK!?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  24. A lámpavasak még megvannak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  25. És akkor most mi van? Majd jönnek az ügyvédek, oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  26. Pár évvel ezelőtt tőrtént, hogy a tálibok napokon át ágyúztak többezer éves Buddha-szobrokat, és sikerült is őket megsemmisíteniük. A párhuzam magáért beszél. A világ ma szegényebb azokkal a szobrokkal, amik nem mellesleg annak a jelképei, hogy az “ember” nagyszerű is lehetne, ám gazdagabb a tálibokkal. Akik nem mellesleg annak a jelképei, hogy az “ember”, leköpve azt, hogy mi is lehetne, valójában micsoda. És a világ ma már szegényebb a Kossuth téri fákkal is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  27. Éppúgy tudták a cselekmény elkövetésekor, hogy nem lenne szabad megtenni, mint amikor a bírói kar lecserélését is megkezdték. “Majd jönnek a zügyvédek, oszt’ jónapot!” A kivágott fák már éppúgy nem lesznek visszahelyezve (majd ha nyilvánosságra kerül a törvénysértő kivágásuk), mint a politikai indíttatásból kiebrudalt bírák se kerülnek vissza akkor sem, ha nemzetközi bírósági döntés születik arról, hogy vissza kell állítani az eredeti állapotot.
    Ez a fidesz működésének lényege: kész tények elé állítás (toronymagasról lsz@rva minden előírás), oszt bárki bármit mondhat később, az van, amit már megcselekedtünk. Egyébként pedig semmilyen bíróság határozatának sem kell eleget tenniük(???!!!), ha az nem egyezik az ő érdekükkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  28. Nem tudom miért csodálkoznak ezen az eljáráson,amikor ebben az országban lehet polgármester aki a bírói ítélet után kijelenti nem lesz lebontva az engedély nélküli “építmény”.Maradhatott fővárosi főügyész aki a videófelvétel tanúsága szerint megbeszélte a kihalgatott személlyel mi kerüljön a jegyzőkönyvbe.
    Lehet KE.olyan személy aki jogtudós létére elnézte,hogy csalással válasszák meg,lehet olyan is KE. aki csalásal szerzett dr.-i címet.
    Mindezt addig lehet csinálni ameddig a nép engedi és nem veszi tudomásul nem mástól kell várni a segítséget,hanem felelősséggel kell írányítani saját sorsát. A csodavárást be kell fejezni,mert ígérhet bártmit bármelyik kormány,ha mi nem teszünk mást csak várjuk a sorsunk jobbrafordulását,az nem jöm el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  29. Tisztelt je pense [23;05] !
    *
    Igazi korrekt, többünknek is szóló válaszod alapján barátomnak érezlek (és fogadnálak). Üdvözlettel: MB
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  30. Kérlek, olvassátok el a Valaki Blogjában (itt, az AN-en megtalálható a link helye) a Magyarországi zsidő deportálások 1944/1945. című cikket!
    Ez a karcolat rámutat akár a Fidesz módszerének a lényegére is, amely a kábításban, majd a meglepetés erejében foglalható össze. Így megy valaki “önkéntes alapon” akár a halálba is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  31. FIDESZ: Miénk itt a tér….
    .
    MÉG MOST!
    DE NEM MINDIG! VÁRJÁTOK KI A VÉGÉT!
    A DEMOKRÁCIÁVAL A XXI. SZÁZADBAN NEM LEHET SOKÁIG JÁTSZANI !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  32. Megjelentek a mínuszolók! Soha ne legyen nagyobb örömük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  33. Orbánt mint érdekli az engedély? Majd valamikor beszól és aláírja a soros embere!
    Szétverte ezt a szép területet! Mélygarázs? Menekülő útvonal!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. Nos, ha a fák oldaláról nézzük
    .
    .

    .
    .
    .
    .akkor
    .
    .
    .
    .baszhassuk!

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  35. Tisztelt MORDONBLÖD!
    .
    Örülök, hogy sikerült tisztaznunk a felreertest.
    .
    Ök nem is akarjal az IMF-hitelt ( azzal el kell szamolni), az csak szemfenyvesztes, hogy megint elöadhassak a gyarmatosito EU-s összesküveselmeleteket. Egy szabad felhasznalasu piaci finanszirozasu kölcsönre jatszanak, igaz a kamat kicsit magasabb, de ugysem ök fizetik vissza, es azt le lehet nyulni.
    .
    Mind a felhaborodas, mind a felelem indokolt. Ezeket demokratikusan nem lehet eltüntetni. Ök egy igazi maffia. Külsö beavatkozasra varni sajnos hiabavalo. Vagy hosszu evekeig tarto fideSS diktatura lesz, vagy jobbikos puccs, vagy forradalom.
    .
    Nemi remenysugar, ha igaz ugyan, hogy Mesterhazyt Obama stabja kesziti fel a valasztasokra. Talan majd ügyel az USA a magyar valasztasok tisztasagara.
    Tisztelettel: je pense

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. darkman
    2012. június 10. vasárnap
    16:20
    “Azért kíváncsi lennék mit akarnak ott régészkedni, mert Pest város szeméttelepe volt a mai Kossuth tér helyén egészen a 19. század közepéig…”
    A fidesz jóvoltából ma is Pest város szeméttelepe van a Kossuth téren.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  37. Az is a másik kormány idején volt, mikor a “Zöldek” Tubesen megakadályozták a radar megépítését, fakivágás védelmére hivatkozva. Ilyenkor a zöldek hol vannak mikor erdőket irtanak ki számolatlanul? Érdekes most nem védik a fákat? most miért nem fontos?
    A sógorom felháborodva közölte, hogy Salgótarján főterén lévő gyönyörű parkot a minap barbár módon lekaszabolták. (Fideszes vezetés! Székyné Sztrémi Melinda)
    A park márvány lappal volt borítva, tele gyönyörű örökzöldel, fákkal, padokkal, szökőkúttal. Mindent letaroaltak.
    A helyijáratra nincs pénz, ilyen értelmetlen rombolásra van.
    Ezek minden területen rombolnak, amortizálnak. Pokolba velük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Nem ertem a vitat! A zorbankormany ugy ignoralja az ombudsmann-t ahogy
    akarja! Mit tiltakozhatna a kivagas utan? A növenyekkel kezdödik a zemberekkel
    végzödik! Lehet,hogy a 2014-es valasztas elvesztese esetere kell a Platz a fidesznek,hogy az agressziv tömegbazisa a “szüksegleteit” akadalytalanul elvegezze!? Mikor mozdultok mar meg! Igerem,hogy megyek segiteni,holott……!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. A tuskókat majd kiszedi, de a TUSKÓK bent ülnek, balról-jobbra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Alkotmánysértő a köznevelési törvény 2012. július 29. vasárnap | AN

Kövér kedvenc költője József Attila 2011. november 11. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos