Ronai and Ronai
AMERIKAI

Alkotmánysértő a köznevelési törvény 2012. július 29. vasárnap 17:01 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Alkotmánysértő a köznevelési törvény
Budapest – Az alapvető jogok biztosa szerint a köznevelésről szóló törvény a szülő neveléshez való jogát alaptörvény-ellenesen és nemzetközi szerződésbe ütközően korlátozza, valamint az iskolakezdés időpontjával kapcsolatosan nem biztosítja a szülő kinyilvánított akaratának figyelembevételét.
.
Szabó Máté hivatala közleményében azt írta: az egyebek mellett hároméves kortól kötelező óvodát előíró törvény egyes rendelkezéseinek vizsgálatát kérte az Alkotmánybíróságtól, mert a jogszabály hatálybalépésének rövid határideje miatt – kellő felkészülési idő hiányában – sérülne a jogállamiság elve.
.
Az ombudsman indítványát már pénteken ismertette a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ). Szabó Máté azt kérte az Alkotmánybíróságtól, hogy indítványának elbírálásáig a testület függessze fel a jogszabály szeptembertől hatályos rendelkezéseit.
.
Az alapvető jogok biztosa szerint a köznevelési törvény nem veszi figyelembe, hogy sok szülő tudatosan, nevelési elveit követve nem kívánja gyermekét a kora gyermekkor első éveiben óvodába járatni. A törvényi szabályozás azonban nem nyújt biztosítékot arra, hogy az óvodai nevelésben hároméves koruktól csak olyan gyermekek vegyenek részt, akiknek személyiségfejlődésére ez kedvezően hat, illetve a későbbiekben segíti bekapcsolódásukat az iskolai oktatásba.
.
A vasárnapi közleményben utalnak arra is, hogy az év eleje óta az alapvető jogok biztosa már nem indítványozhatja a mulasztásban megnyilvánuló alkotmányellenesség megállapítását. Az ombudsman ezért csak felhívja az Alkotmánybíróság figyelmét arra: indokolt lehet megvizsgálni, hogy „a köznevelési törvény teljes körűen tartalmazza-e a gyermekek megfelelő testi, szellemi és erkölcsi fejlődéséhez, védelemhez és gondoskodáshoz szükséges garanciákat, amelyek az alaptörvényből és az ENSZ gyermekjogi egyezményéből erednek”.
.
Az oktatási államtitkárság még pénteken, a PSZ bejelentésére válaszul egyebek mellett azt közölte, szakmailag tévesnek tartják az óvodai nevelés kezdő időpontjával kapcsolatos ombudsmani aggályokat. A korai intézményes nevelés a felzárkóztatás egyik leghatékonyabb eszköze – írták.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.3/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Alkotmánysértő a köznevelési törvény, 4.3 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. “A korai intézményes nevelés a felzárkóztatás egyik leghatékonyabb eszköze”
    Tehát Magyarországon kivétel nélkül minden három éves a. halmozottan hátrányos helyzetű, b. beilleszkedési zavarokkal küzdő, c. veszélyeztetett, d. a korához képest fizikailag, szellemileg és mentálisan alulfejlett, e. süsü, tehát muszáj őt felzárkóztatni. Csak éppen, ha az összes három éves kivétel nélkül mind ilyen, akkor kihez lesznek felzárkóztatva?
    A korai intézményes nevelés azért jó, mert az nem jó, ha az anyuci szoknyáján lógó kis nyavalyások apaúristen(hatalom)-képe csálén fejlődik. Ezért jogos, hogy ezennel a háromévesek is államosítva lettek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  2. Minél gyorsabban el kell kezdeni az ov-hű rabszolgák nevelését. Nehogy maradjon a szülői nevelésből valami hatás. Akkor is, sőt, különösen akkor, ha a szülő nem akarja, hogy gyermekéből egyengyereket neveljenek.
    *
    Alkotmányellenes? Majd az alkotmánybírák hoznak egy így is, úgy is értelmezhető vagy semmit nem javító döntést, mint a bírák esetében, és ha ov-nak nem tetszik, akkor közli, hogy a “rendszer marad”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  3. Igen a gyereket harom eves kortol allamositjak, netudja a szülö narancs ellenes
    nevelesben reszesitje öket. Majd Mao elvei alapjan nevelik öket, es jelenteni kell nekik az ovodai partmegbizotnak a szüleikröl, mit mondtak a rezsimröl es a szeretett vezetöröl.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  4. Nem értitek a lényeget! A szabadságharcos Nemzetnek janicsárokra, személyiség nélküli engedelmes szabadságharcosokra van szüksége. Nehogy mán az ostoba szülő visszatartsa a janicsárképzőből a harmadik évét betöltött visszamaradott kölykét. Hogy lesz akkor belőle engedelmes rabszolga?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  5. “A korai intézményes nevelés a felzárkóztatás egyik leghatékonyabb eszköze – írták.”
    Szeretném tudni mihez a fasisztoizálódáshoz, vagy a klerikalizációhoz?
    Ha a valódi demokratizálódához lenne eszköz, akkor is meggondolandó,
    mikor érdemes az értelmi fejlettség állapotától függő közösségi nevelést
    elkezdeni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Már az esztendő elején megírtam egyik posztomban, hogy amikor a fiaimat oktató áltlános iskolák adminisztrátorai az orrom alá fogják tolni a nyilatkozatot: erkölcs-, avagy hitoktatásban akarom-e részesíteni a kölkeimet, akkor Alaptörvényes Jogomnál fogva MEG FOGOM TAGADNI A VÁLASZT.
    Ha ennek ellenére erőltetik a dolgott, akkor pedig az Iványi Gábor-féle Magyar Evangeliumi Testvérközösséget fogom választani … mivel ehhez is Alaptörvényes Jogom … lenne … ha a MET “bevett” egyház lenne!
    Szóval sok gondot fogok még szeptembertől a fiaimnak okozni … meg a tanárainak … meg a főnemzetes adminisztrátoroknak tól-ig!
    … és ezt …
    … szendamondja!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  7. Megint egy fikarcnyi különbség.
    Ahelyett hogy biztosítanák az ovodához való jogot (és a szülö eldönthetné hogy járatja a gyerkeket vagy nem), kötelezővé teszik. És a szülő persze fizethet is érte.
    Mikor érti meg már ez az ostoba kormány hogy a legjobban akkor müködik egy társadalom ha a tagja szabadon választhatnak. A kormánynak a feladata (FIGYELJETEK agyalágyult fideszesek), az hogy kiszolgálják az állampolgárokat, rend legyen az országban , közvilágitás, közlekedés (hóeltakarítás útkarbantartás), munkahelyek, könyvtárak, stb stb. Ez persze azoknak is JÁR akik nem a Fideszre szavaztak. A kormányt nem uralkodónak választják hanem SZOLGÁNAK. Persze MO baja az hogy a tagja sohasem láttak még igazi demokráciát, sohasem éltek benne (nem a TV nem ugyanaz), ezért el sem tudják képzelni hogy máshogy is lehetne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  8. 2014!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  9. Már nincs mit mondanom:-(( Elmegyógyintézet-agymosás!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Remélem az Orvosikar is összefog!!!!!!Mi az, hogy egy örültet
    szabadon hagynak landavirozni???Nekem ez már tul magas!!!
    Ez a magyar-felfogás-Lámpa vasnak támaszkodva várják a saját
    hoherukat??????????Nem veszik észre az emberek, hogy a türelmüket probálgassák, és ennek alapján hozzák a törvényeket!!!! Na akkor lehet ürgét önteni!!, járni a mezöt!!!! Csak ennyit érnek az emberek a magyarföldön!!!!!!???
    Mi az hogy szolgalelkü??????????????? A magyar???????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. 2014????? Hol lesznek már akkor az Emberek!!!!!!!, szappanoprera helyet ideje lenne már váltani aciosra!! Vagy élelmiszer jegyre??!!!!!!!!-láttam én ezt a nyomort annak idején Romániában!!!! Sötétség borul az anya Földre!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!” Most-vagy holnap már tul késsö”
    Lehet Tökés bosszuja ez, ha mi szenvedtünk szenvedjetek ti is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    átok az ilyen emberek fejére, akik másoknak rosszat akarnak !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Alkotmányunk csak egy-egy pillanatig sérthet bármit is, mert ha kell, azonnal átírjuk a kőbevésett törvényeket.
    Állítólag hosszútávú szerződést köt az állam a Post-It jegyzettömb gyártókkal, az öntapis cetliket könnyebb cserélgetni a törvénykönyvekben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. Bocs. Nem az sérti a másikat, hanem emez az egyiket…
    Mindegy. Azt is átírjuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Rövidesen az iskolákban is bevezetik majd az egyenruhát, a kötött napirendet, és vezényszavakat, később a bentlakást, mindenki az előmenetel szerinti rendfokozatot kap.
    Ha minél előbb elszakítják a gyerekeket a családtól, annál jobb, ezt már a törökök is feltalálták a janicsár tünetegyüttessel. Goebbels majd átmossa az agyukat, és így akár a szüleikre is lőni fognak, ha kell.
    A Mein szabadság Kampfot végig kell vívni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  14. Ez az egész közneveléstörvény úgy gazemberség, ahogy kitalálták.
    Ezzel együtt viszont korábban is akadt már hasonlóan aljas ötlet e téren.
    Ha csak arra gondolok, hogy az előző rendszerben is volt olyan oktatási potentát, aki keresztülvitte, hogy a gyermek viselt dolgait, az iskola köteles elhallgatni a szülő elől, az is megrázó hatással volt amagyar közoktatásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  15. A lényeg az, amit elhitettek a tandíj-ellenes népszavazókkal, hogy nem volt, nincs és nem is lesz tandíj,
    csak egy ÚJ FINANSZÍROZÁSI RENDSZER lép életbe és akárhányszorosa is lehet a leszavazott tandíjnak!
    Ha a félázsiai származékok ezek után még 2014-ben is megszavazzák a vekkerest, akkor beigazolják a kinyilatkoztatását!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  16. Most, hogy már valószínűleg alig olvassák páran ezt a cikket, elmondom, szerintem is jó a kötelező óvodába járatás, de ami kötelező, annak ingyen kell lennie.
    Az óvodába járó gyerekek nem magyar felmérések szerint is jobban teljesítenek életük további szakaszaiban.
    Az a gond, ha a gyerekekbe hülyeség-magot ültetnek az épp aktuális párt világnézetével, katonásdit játszatnak velük fakarddal, stb.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. Óvodavezető ismerősöm szerint évente a 60-70 új jelentkezőből talán 3-4,max 6 akit nem 3 éves korban iratnak be.Ez országosan is nagyon kevés.
    Erre a számra kell új szabály hozni.Szerintem,emiatt sokkal többen fognak kimaradni,mert ez az erőszakos beóvodázás ellenállást szül.
    Na meg az is megér egy két szót,hogy a tankötelezettség kezdete augusztus 31 lesz,és vissza sem maradhatnak a gyerekek.Kiszámolta ezt valaki,hogy hány új osztályt fog ez jelenteni?Igaz,hogy rövid ideig,de utána a feleslegessé váló pedagógusokkal mi lesz?Meg
    ént el lehet őket küldeni.
    Én végigszenvedtem és elolvastam a törvényt,sok furcsa dolog van benne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Színtiszta Észak Korea!

    Hálás vagyok, hogy az idén már 11 unokás nagypapa leszek, de egy sem fog Orbánoshofmannrózsásvadkatolikusanfasiszta agymosásba részt venni!

    Ha ehhez az is kell hogy az állampolgárságról mondjanak le akkor még azt is megteszik, hacsak nem szégyenükben önként adják vissza, mert egyre kevésbé dicső dolog magyarnak lenni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Bebetonozza alkotmánybíróit a Fidesz 2013. november 2. szombat

Az Alkotmánybíróság is a színjáték része 2012. december 28. péntek | AN

Orbán teljesen elfoglalja az Alkotmánybíróságot 2012. november 22. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos