Ronai and Ronai
AMERIKAI

Meghajolnak Orbánék az IMF akarata előtt 2012. június 2. szombat 18:43 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Meghajolnak Orbánék az IMF akarata előtt

Budapest – Varga Mihály, az IMF/EU-tárgyalásokat felügyelő kinevezett tárca nélküli miniszter azt kéri Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőtől, hogy a képviselőcsoport fontolja meg a jegybanktörvény hétfői végszavazásának elhalasztását. Mindezt az elmúlt napok jegybanktörvényt érintő felvetései, valamint a IMF/EU-tárgyalások előkészítésével indokolta.

Hétfőn szavaz ugyanis a parlament az IMF-tárgyalások feltételéül szabott jegybanktörvény módosításáról. Azonban sem az eredeti, sem Matolcsy György pénteki módosítása nem teljesíti azokat a feltételeket, amelyet a nemzetközi szervezetek kértek.

Az Európai Központi Bank (EKB) csütörtökön kiadott közleményében azt írta, hogy a Magyar Nemzeti Bankról szóló módosított törvényjavaslat továbbra sem oldja meg az MNB függetlenségével kapcsolatos aggályokat. Az EKB továbbra is aggályosnak tartja, hogy a monetáris tanács tagjainak száma változtatható, és kinevezhető egy harmadik alelnök. Hasonló nyilatkozatot fogalmazott meg az IMF is.

Egy nappal később, pénteken Matolcsy György ugyan a zárószavazás előtt módosítaná a törvényt, de a javaslat  szerint a törvényből csak az a paragrafus kerülne ki, hogy a Magyar Nemzeti Bank megküldi a monetáris tanács napirendjét a kormánynak, és a kormány képviselője szavazati jog nélkül részt vesz a monetáris tanács ülésein. Ugyancsak kikerülhet a törvényből az a bekezdés, amely a monetáris tanács tagjainak súlyos kötelezettségszegés esetén történő felmentését szabályozza, valamint az, amely a monetáris tanács megszűnéséről rendelkezik az euró magyarországi bevezetése esetén.

A piaci szereplők eddig arra számítottak, hogy június elején elindulhatnak a tárgyalások, ám ha a hétfői zárószavazáson változatlan formában szavazzák meg a jegybanktörvény, akkor megint csúszhatnak a tárgyalások. Mindez rövid távon a forint árfolyamának jelentős gyengülését és az ország finanszírozásának megdrágítását jelenti.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +3 ( 5 szavazatból)
Meghajolnak Orbánék az IMF akarata előtt, 4.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Gyakoroljad Misi a könyvelést gyakoroljad, mert a családot valamiből a bukás után is el kell tartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  2. Le van szarva az IMF.! Egyszerű, sumákolás helyett ki kell jelenteni vagy Vargávak közölni, ORBÁNNAK nincs pénz! Megfelelő törvényt , garanciával, Orbánt félretenni Matolcsyval együtt. Nem kell itt a púderos, hülye duma. A vidéki kóceráj vezetési stílust félre kéne tenni. Mert ez tényleg, még arra sem jó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (23 szavazatból)
  3. Szóval már hétfőn becsődölhet az ország – senki nem viszi el szárazon! :((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  4. Az IMF nem tudom miért nem veszi már észre, hogy vagy hülyének nézi őket a magyar kormány, vagy mongoloid idióták és egyszerüen képtelenek felfogni, hogy mit kérnek tőlük. Sok idejük lehet, ha egy országgal ennyit gatyáznak. Én már elküldtem volna az egész magyar tárgyaló delegációt a jó büdös francba, és szóba sem állnék velük. Bármennyire szomorú és hátrányos persze, hogy a hitelek nem lesznek, de eben a kormányban az is eszement aki megbízik. Megy ez a húzd meg-ereszd meg játék már ide s tova egy éve, eredmény pedig nulla. Na ennyit is érnek, már mint Orbánék,.
    Most pedig, hogy a negyedkegyelmű vezető, még el is játszotta, hogy kell átcseszni tárgyaló partnereinket, tévedés kizárva, egy simlis, hiteltelen hazug társaság, akik ígéretére semmit nem szabad adni. Ceterum censeo: Orbánnak meg kell bukni, még akkor is, ha az egész ország bukik vele együtt. Majd megtanulják a magyar választók, hogy egy választás felelősséggel is jár és nem dőlnek be mindenféle hazug ígérgetésnek. Ez az ostoba, buta, saját hibájából sosem tanuló nép, egyszer meg kell már végre, hogy tanulja, hogy felelősséggel tartozunk magunkkal szemben is és az országgal szemben is. Tudom és értem, hogy a matematikai többség az az Magyarország kb 85 %-a nagyon igazságtalanul szenvedi el ezeknek a következményeit, de ha nem képesek radikális módját választani egy radikális,,velejéig romlott, rabló banda elzavarásának, akkor szó és hang nélkül tűrni kell a következményeket is, amik nyilván autómatikusan az előbbiekből be fognak következni. Az egész ország meg fogja bűnhődni a matematikai kisebbség felelőtlenségét, többek között azok is, akik csupán lustaságból, határozatlanságból, ostobaságból nem mentek el szavazni, és nem érték fel ésszel, hogy tulajdonképpen Orbánék ezt vehetik úgy, hogy ezzel a passzív ellenállással rájuk szavaztak. Ha emlékeim nem csalnak Orbán ezt a kezdet kezdetén ki is jelentette, erre született meg a Nemzeti Egyetértés Rendszere, röviden NER. Szóval ennyit, erről, adós fizess!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  5. Még nem jött el az idő! A nyugat pár hónap alatt csődbe vihetné az országot. Az arra illetékesek részéről egy döntés kell csak, egy ukáz a befektetők felé, hogy – KUSS, magyar kötvényt egyet se tovább és már kész is. Sajna nekünk is kész és az is sajnos, hogy a felső tízezer túléli ezt is. Mi, a Zemberek nem biztos. A nyugat még kivár, mert nem szépségtapasz az EU képén, ha egyik tagja becsődöl, pláne , hogy hagyta ezt a tagját letérni a demokrácia útjáról és rátérni a Mussolini féle fasizmus útjára. Tehát tévedés, hogy miránk, a Zemberekre tekintettel várnak . Már egy évvel ezelőtt oda kellett volna csapni az OVisék pofájába és nem engedni, hogy meghozzák a hatalmukat bebetonozó törvényeiket. Az EU malmai lassan őrölnek, de a végén csak megőrlik és azt mi megemlegetjük majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  6. Ez most valami vicc ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. Két évvel ezelőtt, közvetlenül a választások után ugyan nem szavaztam a Fideszre, de azért bíztam benne, hogy fejlődőképes, épelméjű emberek vannak soraik közt, másfél évvel később már nem tudtam-tudom eldönteni, hogy ténylegesen képtelenek a kormányzásra saját álomviláguk és a valóság összeférhetetlenségéből adódóan, vagy céljuk van azzal, hogy a mélybe rántsák az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  8. Nem hajolnak meg az IMF akarata előtt. Ha valaha is gondoltak volna ilyesmire, akkor már régen visszavonták volna nemcsak a jegybanktörvényt, a bírák nyugdíjazásáról szóló törvényt, hanem az összeset, amit az EU, a Velencei Bizottság és az IMF kifogásol. Ha ov EURÓPAI politikus lenne, akkor egyetlen törvényt se hozatott volna meg a bagázsával, sem a plagipali által alárt közel 400-at, se a tákolmányt.
    Egyébként legutóbb ov közölte is, hogy csak színjátszás, amit csinál. Majd megint úgy tesz, mintha… IMF-megállapodás pedig nem lesz. Nem kell Varga M. szövegét komolyan venni. Várják, hogy Simor András mandátuma lejárjon, és végre rátehessék a kezüket a Magyar Nemzeti Bank valutatartalékára. Ennyi. A többi rablómese.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  9. Ahmedinedzsád Iránban, szerény tehetsége szerint igyekszik valami atombombát összehozni népe felemelkedése érdekében. A nyugatnak pedig valamiért derogál ez ügyben egy kijózanítót lépni.
    Orbán, szerény tehetsége szerint igyekszik egy gazdasági atombombát összehozni… folyt. ld. fent.
    .
    Márpedig mi nem fogjuk megúszni (a várható nyugdíjunk, bérünk, ilyen-olyan tartalékaink leapadását… a magyar kisember is sokszorosan hibás ebben, tényleg sokan bedőltek a felelőtlen hitel-ajánlatoknak, adófizetésben sem lehetünk sokkal jobbak a görögöknél, a sok kamu-rokkant, feketegazdaság, stb…) Ha egyszer hagyják bedőlni a magyar gazdaságot, csak az jön, aminek jönnie kell.
    De ennek a hitelrontó magatartásnak a túlzásba vitele az ország hosszú távú lehetőségeit is ronthatja. Mert egyrészt az igaz, hogy a bankárok alapvetően nem sértődékenyek, őket egyszerűen a pénz mozgatja. De a racionális óvatosság is. És minél tovább szerepelhet Magyarország képviseletében egy ilyen hitelrontó banda, annál inkább összecsúszik a külvilág szemében a „magyar mentalitás” ezzel a pimasz, és kockázatot jelentő, alvilági itt-a-piros-hol-a-piros tempóval.
    No de bánják is ezek, addigra már más lesz kormányon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  10. Szokásos időhúzás. Ha meg akarnának egyezni, akkor megváltoztatnák , oszt jónapot! Csak nehogy aranyeret kapjon Asztalnál Ülő Bika vezetünk, mert ugye ezzel a faszakodassal nem ülnek vele le tárgyalni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Varga Mihálynak soha nem kell(!) engedélyt kérni arogáns tónitól semmiért. Tehát: Ez púder! Újabb időhúzás(idő pocsékolás)
    Mi a célja? Nem tudom. Mi az oka? AGYBAJ!!! FELELŐTLENSÉG!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  12. Ha az IMF pénzt ad Orbánéknak, (amelyet nyilvánvaló, ellopnak) az a nyílt leszarása a magyar népnek. Mint Barrosoék már megtették. z emberek ennyit érnek.. Szégyen Orbánnal egyáltalán szóbaállni.
    Ugye Schüßler úr? Már egy 20-ad rangú “kultúreseményre” is elmegy, csak találkozzon valakivel Európából. Talán albániai látogatásra is elmegy. Ha már Berlinbe nem hívják. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  13. Valamelyik nap hallottuk a kedves vezetőtől, hogy úgy kell táncikálni,hogy tetszetős legyen a riszálásunk az Uniónak, de egyértelműen el kell utasítanunk a pénzügyi uniós terveket. Csak egy dolgot nem vesz számításba a mi tökmag vezérünk, hogy mi táncikálhatunk ahogy akarunk, de a táncrendet az Unió szabja meg. Hiszen nagy gondot nem okozhatunk az Uniónak, hiszen esetleges hiányunkat egy szépségtapasszal is pótolni tudja. Aki itt vesztes lehet az a haza és a hazában élő kisemberek akik napról napra csúsznak lefelé a teljes elnyomorodásig. Törpe vezérünk azt állítja, hogy a magyarok győzelemre vannak ítélve, ezen lehet vitatkozni, de egy dologban igaza van, hogy eddig sikeresen megszabadítottuk magunkat mindegyik diktátorunktól, és ez most se lesz másképpen!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  14. Orbán hatalma a határnál véget ér. Ő mondogatja kokikat meg sallereket osztogatott. Nevetséges. Szavakban volt ez igaz. azonban most Orbán kapja a kokikat meg a sallerokat , de rendesen ám. Hazánkon belül, kis király a határon túl meg paprikajancsi, egy kiközösitett diktátor. Persze, még az is lehet, h tévedek és megdicsőül, Király lesz, , vagy Kormányzó, persze ha az Únió engedi. Na meg a magyar nép!!! Ne féljetek magyarok! Ha féltek napról napra még többet veszthettek, nemsokára még a láncaitokat sem tudjátok elveszteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. Lassan az egyházak akarata előtt is meg kell hajolniuk.
    Már kezd elegük lenni az egyházi vezetőknek is, Orbán “szabáságharcából”.
    .
    “Giling-galang…
    Az egyházak beintettek a kormánynak: parancsra nem harangoznak Trianonkor.
    „Kérésének sajnos nem áll módunkban eleget tenni, mert templomi harangjaink istentiszteleti alkalmakkor, illetve az egyház liturgikus rendjéhez kapcsolódva szólnak” – olvasható abban a levélben, amelyet a történelmi egyházak vezetői Kovács Zoltán kommunikációs államtitkárnak. ”
    http://www.168ora.hu/itthon/az-egyhazak-beintettek-a-kormanynak-harangoznak-trianonkor-97171.html
    .
    “Vezír”!
    Közeleg az idő, hogy megtapasztalja milyen is lesz, a “térdre, imára”, vezényszavat végrehajtani, de az sem fog segíteni.
    Mielőbb!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

MTI: éjjel, nappal, minden hullámhosszon 2014. április 6. vasárnap

Rogán ezúttal egy vidéki házat talált 2014. április 4. péntek

Minden nap tovább gyarapodik Rogán vagyona 2014. április 3. csütörtök

Rogánék 200 milliós ingatlanvagyona 2014. március 29. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos