Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kövér válaszolt Wieselnek 2012. június 22. péntek 8:31 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kövér válaszolt Wieselnek
Budapest – Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön megküldte válaszlevelét Elie Wiesel, Nobel-békedíjas amerikai író részére, közölte az Országgyűlés Hivatala. A házelnök – mondván, Elie Wiesel sem nyílt levélben fogalmazta meg véleményét – a címzett belátására kívánja bízni, hogy nyilvánosságra hozza-e a válaszlevelet.
.
Hétfőn Elie Wiesel titkársága közölte: az író június 7-i keltezéssel levelet küldött Kövér Lászlónak, amelyben jelezte, hogy lemond az államfőtől 2004-ben kapott kitüntetéséről. Az író megdöbbenéssel és felháborodással értesült arról, hogy a magyar Országgyűlés elnöke is részt vett a nyilas eszméket valló erdélyi író, Nyirő József újratemetési kísérletében.
.
Írásában a magyar származású amerikai zsidó író kitér azokra a nyugtalanító hírekre, amelyek szerint Magyarországon köztereket neveznek el Horthy Miklósról és rehabilitálják Wass Albertet, illetve a világháborús fasiszta kormánnyal együttműködő más közéleti szereplőket, és a tanrendbe kerülnek a szélsőjobboldali eszméket hirdető szerzők.
.
Elie Wiesel a levélben emlékeztet rá, hogy a 2009 decemberében tartott parlamenti beszédében felkérte a magyar képviselőket, hogy tegyenek többet a bizonyos kiadványokban és a politikai életben is megjelenő antiszemita, rasszista megnyilvánulások ellen, amelyek szégyent hoznak a nemzetükre.
.
„Azóta egyre világosabb, hogy a magyar hatóságok bátorítólag lépnek fel azokban a kísérletekben, amelyek tisztára mosnák Magyarország múltjának ezt a tragikus fejezetét, nevezetesen a világháborús magyar kormány részvételét az ország több százezer zsidó állampolgárának deportálásában és meggyilkolásában”, állapítja meg az író.
.
Elie Wiesel 2004-ben Mádl Ferenc köztársasági elnöktől vette át a Magyar Köztársasági Érdemrend nagykeresztjét.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.4/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +18 ( 20 szavazatból)
Kövér válaszolt Wieselnek, 4.4 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(48)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

48 Reader’s Comments

  1. Írhatott ducilaci olyat, amit EW ne hozhatna nyilvánosságra????? :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  2. Persze az igazi hír az lett volna, hogy az AN megszerzi a válaszlevelet, és azt teszi közzé. Már persze, ha elbírja a “nyomdafestéket” Most már kíváncsi lettem, hogy mi tartott annak megírásán napokig?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  3. http://atv.hu/cikk/video-20120621_tamas_gaspar_miklos

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (14 szavazatból)
  4. Ennek a bunkó parasztnak a mindenkori állatias külseje jól tükrözi lelkivilágát. Hogy néz ki ezen a fotón is, te úristen…
    .
    Egy ilyen büdösszájú majmot ketrec mögé zárnának egy demokráciában, magyarsztánban meg a legfelsőbb állami főméltóságok egyik e az övé.
    .
    Egy ilyet érdemel az ország, na, hát ez van. Jól képviseli országa fizikai- szellemi állapotát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +39 (49 szavazatból)
  5. gets 2012. június 22. péntek 09:49
    Köszi remek interjú. Érdemes végighallgatni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  6. Pávatánc

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  7. Gondolom, hogy az író közkincsé teszi ennek az otromba parasztnak a válaszát. Végül is ez közérdek, mert nem semmi az, hogy állami szinten próbálják rehabilitálni a Horthy és a Szálasi rendszert. Igenis tudja meg a világ, hogy milyen szánalmas kifogásokat keresett ez a vérbeli kommunistából átvedlett köpönyegforgató “közméltóság”! Elie Wieselnek pedig elemi érdeke fűződik a nyilvánosságra hozatalra, hiszen ő kezdeményezte ezt a világraszóló botrányt, természetesen teljesen jogszerűen. Már csak azért is kíváncsi a válaszlevélre minden demokratikusan gondolkodó, humanista magyar ember, mert az író által kifogásolt kormányzati szerep egész egyszerűen megmagyarázhatatlan. Én személy szerint is nagyon kíváncsi vagyok a válaszlevél szövegére, hiszen így lesz kerek ez a történet !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (36 szavazatból)
  8. Akkor lennek meglepve ha Kover levele nem valami semmitmondo level lenne cirka a kovetkezo tartalommal :

    “Levelet megkaptuk – Sajnalattal tudomasul vettuk – Kerjuk on is tartsa tiszteletbe a magyar allampolgarok altal megvalasztott kormanyt es parlamentet ”

    /
    /
    Ui : Rohadt zsido !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (24 szavazatból)
  9. Csak böfögött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  10. Fasiszta kormány oszlopos tagjától nem kell várni csak azt, hogy menjen a pokolba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (23 szavazatból)
  11. Én nem is értelek Benneteket! Korrekt választ vártok és azt is nyilvánosan?
    Hát nem elég, hogy a Laca körmei gyönyörűen vannak manikűrözve?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  12. Leslie G. Charteris

    Csak úgy mellékesen.Nézem ezt a fényképet Kövérről, amelyet alsó nézőpontból készítettek. Ha valakinek a rossz megjelenését, negatív vonásait akarják hangsúlyozni, akkor használják ezt a módszert. Nem túl sportszerű – Dávid Ibolyka, aki nem ért a focihoz, nem véletlenül kötötte engedélyhez a róla készült képek engedélyezését. Szerintem viszont szükségtelen ilyen módszerekhez folyamodni K.L. esetében, mert ő gyárilag is elég visszataszító, fényképezhetik akárhonnan.Nézzük csak a pirospozsgás, püffedt arcát, mélyen ülő, apró disznószemeit,melyekből csak úgy hasít a gyűlölet – mindenki ellen, aki más.És akkor még szó sem esett az undorító, zsíros hatást keltő hajáról és a “brandről”,a bajuszáról. Elhánynám magam, ha velem szemben enne. Ő Magyarország Parlamentjének elnöke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (22 szavazatból)
  13. Végre nyilvánosságra került a válaszlevél:

    “Kedves Elie Wiesel,

    ön zsidó.

    Ajánlom magam: Dr. Kötél”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  14. Talán még nem késő
    http://magyarnarancs.hu/belpol/talan-meg-nem-keso-80540
    ..
    De késő, nagyon is…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  15. Most már elmondhatom a véleményemet,vagy még mindig “televan hasonló hozzászólásokkal” az oldal ?????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. magamat idézem:
    .
    2011. november 23. szerdán 11:23-kor ezt írtam:

    “…….Ezért is szomorú, hogy a Braham elfogadta a Csurkától nem elhatárolódó és ezért is nyilas kormány illetve Államfő “kitüntetését” – vissza kellett volna utasítania, nehogy ezzel az ócska trükkel bizonygassák, hogy ők lám zsidót tüntetnek ki – mint ahogy a nyilas Római katolikus egyház Salka mártíromságával takaródzik: a Zsidók már 1972. ápr. 2.-án Jad Vasem elismerésben rétesítették Sára Testvért, míg a Római Katolikus egyháznak 34 évig nem jutott eszébe és az elismerésre csak 2006. szeptember 17.-én került sor. Bezzeg a Prohászkától, vagy pl. a Bangha Bélától nem hogy’ nem határolódtak el, hanem Boldoggá avatásukról beszélnek. TEHÁT NYILASOK.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  17. Vajon mit írt Kövér úr? Gondolom lehazugozta Elie Wieselt és elküldte a homályba!..kíváncsian várom nagy-bajuszú emberünk válaszát!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Megszünt a homály! Itt a válasz (szokásos stílusban…)
    atv.hu – Kövér: Nyirő nem volt háborús bűnös, fasiszta és antiszemita sem
    http://atv.hu/cikk/20120623_kover_nyiro_nem_volt_haborus_bunos_fasiszta_es_antiszemita_sem?source=hirkereso

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  19. Talán az atv -nek nem kéne a kövér ökörfélék mantráit is publikálni a “kiegyensúlyozottság” jegyében!!!!!
    Mit egyensúlyoznak, ha a mérleg egyik serpenyője üres, a másik meg túlcsordult?
    :((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  20. Szerintem már évekkel ezelőtt sem volt rendben, mentálisan! A torzult lelkű főelvtársának hű lenyomata! Egyébként az ’Élet Menetén” erőteljesen kifütyülték a szintén torzult, karrierista és nyalógép Lezsákkal együtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  21. Leslie G. Charteris

    Amikor mentegetni akarják a széplelkek a Fidesz nyilvánvaló náci/nyilas szimpátiáját, akkor mindig elő tudnak rángatni egy gesztust, korlátlanul nagy jelentőségűvé növesztik.Áder – most Köztársasági elnökként is pártfeledatot teljesítve – például micsoda hatalmas gesztust tett, hogy fölkereste Schweitzer volt főrabbit, Orbán pedig meg fogja védeni a zsidókat.Ennyi.Aztán ott vannak a talpasok, akik végzik szorgalmas napi munkájukat, az ötös számú Fidesz párttagkönyv tulajdonosától kezdve a Parlament elnökéig.A Jobbik, mint a Fidesz segédcsapata az egyáltalán nem szélsőséges – azok az MSZP, meg a liberálisok maradéka -pusztán radikális. Vonától, Zagyváig csak az a baj velük, hogy kimondják, amit a Fidesz nem, mert ők olyan mérsékeltek, katolikusok és polgáriak.Mint Kövér például. Tehát itt a legkevésbé sem arról van szó, hogy azok a gondolatok, amelyeket a Jobbik mond ki a Fidesztől távol állnának, sőt. Folyamatosan szoktatják rá a népet, hogy legyen elfogadott nyíltan vagy burkoltan fasiszta, nyilas személyiségek, mint tiszteletreméltó elődök visszatérése. Ennek Horthy a díszpéldánya, akit úgy láttnak, mint aki próbálta visszaszerezni az ország tekintélyét, megbecsültségét.Az, hogy közben egymillió emberünk ráment és elpusztult az ország, az sajnálatos. Amit Orbán művel az Unióban ezzel a kétszínű, ótvaros ( Copyright:Bayer Zsolt ), tapló alcsúti szemléletével és stílusával az példátlan. Magyarország tekintélye évtizedek óta nem volt ilyen mélyponton.Ezt köszönhetjük Orbánnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  22. Leslie G. Charteris

    láttnak=láttatnak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. “Nyirő József nem volt háborús bűnös, nem volt fasiszta és nem volt antiszemita – hangsúlyozta Kövér László, az Országgyűlés elnöke az Elie Wieselnek írt válaszlevelében”
    és
    “elfogadhatatlanok Wiesel szavai”
    .
    - Te büdösszájú, majomember kövér, te… mit meg nem adnék, hogy lámpavason láthassalak ezért… meg mindenért, amit eddig műveltél, de ez eddig a plafon…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  24. Az iró “megdöbbenéssel és felháborodással értesült Kövér megjelenésén”>Kedves Iró Ur!Mi,tisztességes,hazájukat szerető itthon élő magyarok is megdöbbenéssel vettük tudomásul és tiltakozásunkat fejezzük ki e méltatlan cselekedettől.Bár nem lepett meg az ügy,mert Kövér ember,tett már körábban a fasiszta csőcselék lelkivilágára jalamző kijelentést,amikor köt-
    élről és szögről beszélt a kommunistákkal kapcsolatosan.Ennek azembernek a lelkivilága fasizmus eszmékkel fertőzött.Remélem nem fog eljönni az az idő,hogy ez a fasiszta eszme ismét gyilkoljon Magyarországon.Igazad van Eldrad>

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  25. Az iró “megdöbbenéssel és felháborodással értesült Kövér megjelenésén”>Kedves Iró Ur!Mi,tisztességes,hazájukat szerető itthon élő magyarok is megdöbbenéssel vettük tudomásul és tiltakozásunkat fejezzük ki e méltatlan cselekedettől.Bár nem lepett meg az ügy,mert Kövér ember,tett már körábban a fasiszta csőcselék lelkivilágára jalamző kijelentést,amikor köt-
    élről és szögről beszélt a kommunistákkal kapcsolatosan.Ennek azembernek a lelkivilága fasizmus eszmékkel fertőzött.Remélem nem fog eljönni az az idő,hogy ez a fasiszta eszme ismét gyilkoljon Magyarországon.Igazad van Eldrad>.Báár rmélem az uj kormányban lesznek olyan vezetők,akik kegyelmet adnak ennek azembernek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. Az iró “megdöbbenéssel és felháborodással értesült Kövér megjelenésén”>Kedves Iró Ur!Mi,tisztességes,hazájukat szerető itthon élő magyarok is megdöbbenéssel vettük tudomásul és tiltakozásunkat fejezzük ki e méltatlan cselekedettől.Bár nem lepett meg az ügy,mert Kövér ember,tett már körábban a fasiszta csőcselék lelkivilágára jalamző kijelentést,amikor köt-
    élről és szögről beszélt a kommunistákkal kapcsolatosan.Ennek azembernek a lelkivilága fasizmus eszmékkel fertőzött.Remélem nem fog eljönni az az idő,hogy ez a fasiszta eszme ismét gyilkoljon Magyarországon.Igazad van Eldrad>.Báár rmélem az uj kormányban lesznek olyan vezetők,akik kegyelmet adnak ennek azembernek.Nem baj,ha ez már egyszer megirásra került.Szeretném,ha mégegyszer megjelenne megerősitésként.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. Az iró “megdöbbenéssel és felháborodással értesült Kövér megjelenésén”>Kedves Iró Ur!Mi,tisztességes,hazájukat szerető itthon élő magyarok is megdöbbenéssel vettük tudomásul és tiltakozásunkat fejezzük ki e méltatlan cselekedettől.Bár nem lepett meg az ügy,mert Kövér ember,tett már körábban a fasiszta csőcselék lelkivilágára jalamző kijelentést,amikor köt-
    élről és szögről beszélt a kommunistákkal kapcsolatosan.Ennek azembernek a lelkivilága fasizmus eszmékkel fertőzött.Remélem nem fog eljönni az az idő,hogy ez a fasiszta eszme ismét gyilkoljon Magyarországon.Igazad van Eldrad>.Báár rmélem az uj kormányban lesznek olyan vezetők,akik kegyelmet adnak ennek azembernek.Nem baj,ha ez már egyszer megirásra került.Szeretném,ha mégegyszer megjelenne megerősitésként.A jelenség miatt szégyelem,hogy ilyen vezetőink vannak,akik mitsem törödnek a világ közvéleményével,hazánk megitélésével.És még ezek nevezik a tőlük eltérő nézeteket vallokat hazaárulonak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Az iró “megdöbbenéssel és felháborodással értesült Kövér megjelenésén”>Kedves Iró Ur!Mi,tisztességes,hazájukat szerető itthon élő magyarok is megdöbbenéssel vettük tudomásul és tiltakozásunkat fejezzük ki e méltatlan cselekedettől.Bár nem lepett meg az ügy,mert Kövér ember,tett már körábban a fasiszta csőcselék lelkivilágára jalamző kijelentést,amikor köt-
    élről és szögről beszélt a kommunistákkal kapcsolatosan.Ennek azembernek a lelkivilága fasizmus eszmékkel fertőzött.Remélem nem fog eljönni az az idő,hogy ez a fasiszta eszme ismét gyilkoljon Magyarországon.Igazad van Eldrad>.Báár rmélem az uj kormányban lesznek olyan vezetők,akik kegyelmet adnak ennek azembernek.Nem baj,ha ez már egyszer megirásra került.Szeretném,ha mégegyszer megjelenne megerősitésként.A jelenség miatt szégyelem,hogy ilyen vezetőink vannak,akik mitsem törödnek a világ közvéleményével,hazánk megitélésével.És még ezek nevezik a tőlük eltérő nézeteket vallokat hazaárulonak.SÉGYEN,SZÉGYEN,SZÉGYEN!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. És most mi lesz ?
    Kirúgatják Wieselt az állásából ? Vagy megvonatják a nyugdíját ??

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Leslie G. Charteris

    Egyre inkább látható jelei vannak annak, amit Bartus László állapított meg: az ATV és az “ellenzékisége” csak a színjáték része.Bőven beleférnek az ilyen kövéri, megfellebzezhetetlen kinyilatkozások. Ha komolyan gondolom, hogy meghívok értelmes eszmecserére -bár ez fideszes beszélgető partner esetén esélytelen – egy embernek látszó tárgyat – ez volna kövér – akkor fölkészülök abból, ami az igazamat alátámasztja és a szembenálló érveit megsemmisíti. Ilyet nem tapasztaltunk a műsorban és kövér – ez a “már nem ember,még nem állat” ( copyright E.K. ) – el tudta mondani, szinte ellenvetés nélkül blaszfémiáit.Ezért a dumáért, amit ott előadott, Németországban lecsuknák, hogy belefeketedne. Nem tudom, mikor jönnek már rá Merkelék, hogy egy pseudo náci vezette párttal vannak egy klubban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  31. Az iró “megdöbbenéssel és felháborodással értesült Kövér megjelenésén”>Kedves Iró Ur!Mi,tisztességes,hazájukat szerető itthon élő magyarok is megdöbbenéssel vettük tudomásul és tiltakozásunkat fejezzük ki e méltatlan cselekedettől.Bár nem lepett meg az ügy,mert Kövér ember,tett már körábban a fasiszta csőcselék lelkivilágára jalamző kijelentést,amikor köt-
    élről és szögről beszélt a kommunistákkal kapcsolatosan.Ennek azembernek a lelkivilága fasizmus eszmékkel fertőzött.Remélem nem fog eljönni az az idő,hogy ez a fasiszta eszme ismét gyilkoljon Magyarországon.Igazad van Eldrad>.Báár rmélem az uj kormányban lesznek olyan vezetők,akik kegyelmet adnak ennek azembernek.Nem baj,ha ez már egyszer megirásra került.Szeretném,ha mégegyszer megjelenne megerősitésként.A jelenség miatt szégyelem,hogy ilyen vezetőink vannak,akik mitsem törödnek a világ közvéleményével,hazánk megitélésével.És még ezek nevezik a tőlük eltérő nézeteket vallokat hazaárulonak.SÉGYEN,SZÉGYEN,SZÉGYEN!!!!!!!! Az ilyen vélekedésü zembert figyelem kivül hagyja a 200 ezer fiatal ember doni pusztulása,a 6oo ezer magyar gázkamrában való elpusztitása.Az ilyen zember büszke az előbb emlitett gaaztettekre,semmi együttérzés nincs bennük.Ja,talán azért,mert keresztény szellemiségünek tartják magukat

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  32. Az iró “megdöbbenéssel és felháborodással értesült Kövér megjelenésén”>Kedves Iró Ur!Mi,tisztességes,hazájukat szerető itthon élő magyarok is megdöbbenéssel vettük tudomásul és tiltakozásunkat fejezzük ki e méltatlan cselekedettől.Bár nem lepett meg az ügy,mert Kövér ember,tett már körábban a fasiszta csőcselék lelkivilágára jalamző kijelentést,amikor köt-
    élről és szögről beszélt a kommunistákkal kapcsolatosan.Ennek azembernek a lelkivilága fasizmus eszmékkel fertőzött.Remélem nem fog eljönni az az idő,hogy ez a fasiszta eszme ismét gyilkoljon Magyarországon.Igazad van Eldrad>.Báár rmélem az uj kormányban lesznek olyan vezetők,akik kegyelmet adnak ennek azembernek.Nem baj,ha ez már egyszer megirásra került.Szeretném,ha mégegyszer megjelenne megerősitésként.A jelenség miatt szégyelem,hogy ilyen vezetőink vannak,akik mitsem törödnek a világ közvéleményével,hazánk megitélésével.És még ezek nevezik a tőlük eltérő nézeteket vallokat hazaárulonak.SÉGYEN,SZÉGYEN,SZÉGYEN!!!!!!!! Az ilyen vélekedésü zembert figyelem kivül hagyja a 200 ezer fiatal ember doni pusztulása,a 6oo ezer magyar gázkamrában való elpusztitása.Az ilyen zember büszke az előbb emlitett gaaztettekre,semmi együttérzés nincs bennük.Ja,talán azért,mert keresztény szellemiségünek tartják magukat.Normális,hazáját és népét szerető ember nem igy viselkedik.Különösennem akkor,ha felelős poziciót tölt be a közéletben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  33. Az iró “megdöbbenéssel és felháborodással értesült Kövér megjelenésén”>Kedves Iró Ur!Mi,tisztességes,hazájukat szerető itthon élő magyarok is megdöbbenéssel vettük tudomásul és tiltakozásunkat fejezzük ki e méltatlan cselekedettől.Bár nem lepett meg az ügy,mert Kövér ember,tett már körábban a fasiszta csőcselék lelkivilágára jalamző kijelentést,amikor köt-
    élről és szögről beszélt a kommunistákkal kapcsolatosan.Ennek azembernek a lelkivilága fasizmus eszmékkel fertőzött.Remélem nem fog eljönni az az idő,hogy ez a fasiszta eszme ismét gyilkoljon Magyarországon.Igazad van Eldrad>.Báár rmélem az uj kormányban lesznek olyan vezetők,akik kegyelmet adnak ennek azembernek.Nem baj,ha ez már egyszer megirásra került.Szeretném,ha mégegyszer megjelenne megerősitésként.A jelenség miatt szégyelem,hogy ilyen vezetőink vannak,akik mitsem törödnek a világ közvéleményével,hazánk megitélésével.És még ezek nevezik a tőlük eltérő nézeteket vallokat hazaárulonak.SÉGYEN,SZÉGYEN,SZÉGYEN!!!!!!!! Az ilyen vélekedésü zembert figyelem kivül hagyja a 200 ezer fiatal ember doni pusztulása,a 6oo ezer magyar gázkamrában való elpusztitása.Az ilyen zember büszke az előbb emlitett gaaztettekre,semmi együttérzés nincs bennük.Ja,talán azért,mert keresztény szellemiségünek tartják magukat.Normális,hazáját és népét szerető ember nem igy viselkedik.Különösennem akkor,ha felelős poziciót tölt be a közéletben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  34. gondolkodó
    - elég “érdekes” logikája van Kövérnek: Nyíró nem volt nyilas, mert nem volt háborús bűnös, amit arra alapoz, hogy Magyarország erre alapozott kérésére sem adták ki. Azaz minden nyilas háborús bűnös, vagy csak az volt “igazi” nyilas, aki háborús bűnös is volt? Azaz a nem háborús bűnös (illetve az emiatt el nem ítéltek) nem nyilas rendes keresztény úriemberek voltak? Azaz a rendes keresztény úriember nyugodtan lehet nyilas? Vagy mafasz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  35. Egyébként meg ne egyedül az ATV-t okoljátok:
    http://index.hu/belfold/2012/06/23/kover_nyiro_nem_volt_haborus_bunos/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  36. Ez a hsz is érdekes szempontokat vet fel:
    http://nol.hu/belfold/kover_laszlo_valaszlevele_elie_wieselnek__nyiro_nem_volt_fasiszta#kommentek
    balumedve | 2012. június 23. | 11:08:11

    Tegyünk egy gondolati kisérletet a témában.
    1. Nyírő nem volt háborús bűnös, de Szálasiék hatalmának felmorzsolásáig kitartott a vezér mellett, annak végig hű társa volt, korábban megszavazta a 250 e katona kiküldését a Don kanyari vesztőhelyre, stb.
    2. Nem volt fasiszta, de nyilasként és soviniszta hungaristaként végig vallotta a trianonfóbiát, hangoztatta a német faj felsőbbrendűségét,stb, emiatt tűnt el a nyilas/fasiszta horda maradékával a nyugati határon túlra, stb.
    3. Nem volt antiszemita, de Horthy szimpatizánsként és a horthyzmussal való teljes egyetértésével megszavazta a jogfosztásokat, a vidéki zsidóság teljeskörű deportálását hazai segédlettel, stb.
    4. Íróként életműve sehol sem jegyzett. Most próbálják a hamvában halt semmit a tákolmányozó, nemzeti semmitvalló horthysták, bálványimádó csuhásaik és az újfasiszta jobberek feldicsőíteni, akik közül néhány itt is prezentálták történelmi és egyéb műveletlenségüket és faj- és mélymagyari ostobaságukat igazi zsigeri alattvalóként…
    ..
    Arra gondolok, hogy ha a meghatározásokat mindenhol “fideszesre” cseréljük, akkor felmerül a kérdés: lehet, hogy azért mentegetik Nyírót, aki saját maga talán nem ölt embert, “csak” megszavazta az ehhez szükséges jogszabályokat – hogy a saját felelősségüket, és felelősségre vonhatóságukat tagadják?
    Biztosítsák a frakció tagjait, hogy továbbra is bármi mocsokság megszavazható, mert ” úgy sem” vonhatók felelősségre, hiszen Nyírő is hogy megúszta?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  37. kekec
    Milyen igazad van. Sajnos azonban Nyírőt a NAT -ba is beépítették! S unokáim azt fogják majd tanulni milyen jó író és milyen hős volt.Netán úgy ha nem menekül el az országból azok a szemetek még meg is ölik itthon? Mert ettől a köteles és bandájától bizony így lesz. Ugye ezt egyikünk se akarja?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  38. ten
    A rákosi korszak csak 5 évig tartott (48-53) Pedig mögötte állt a Vöröshadsereg.
    Nagyon remélem, hogy ez a rendszer már nem fogja az unokákat érinteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Néhányan már válaszoltak Kövérnek, ezt pl. nem teszi ki az ablakba!
    http://gorenykurzus.nolblog.hu/archives/2012/06/23/Kover_Laszlo_sunyi_es_budos/
    .
    ez a görénykurzus külön jó pontot érdemel, nagyon kifejező.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  40. Leslie G. Charteris

    Tuti, hogy a kedvenc szerző lesz az ifjúság körében Nyírő, egymás kezéből fogják kitépni a könyvet az ifjoncok.Így irt a Gergő legyen a te neved ! című, a “Nagy novellisták” c. sorozatban meg nem jelent opuszában: “„Belé kell nyugunni! …Méges meghal kicsi Gergő! A farkas megjelentette!” . Meg: „Nem szégyenled magad? Egy nyálas kölyökből ekkora dógot csinálni!” ( http://www.galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=141554:nyir-es-a-hajukat-tepdes-rigok&catid=40:cslevaijulia&Itemid=65 ). Aki kellően mazochista, az olvassa el! Köszönet a Galamuson Lévai Júliának, hogy vette a fáradságot.Nem tudom, hogy Tormay Cecile, Wass Albert vagy Nyírő -e szarabb.Ennyi erővel Berkesit, Szilvásit is föl lehetne venni a NAT-ba, ők sem voltak rosszabbak. Hajrá Orbán Rózsa!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  41. Leslie G. Charteris

    @kekec 12:08 Torkon ragadtad a lényeget! Rendes keresztény úriember és úriasszony ( ne zárjuk ki a hölgyeket sem! ), nyugodtan lehet nyilas, sőt! Már régóta úgy tűnik, hogy itt azok a fogalmak, hogy ” keresztényi”, ” polgári” nem létezhetnek anélkül, aki magáról így gondokodik, az nem kellően hiteles, ha csak egy csipetnyi zsidózással nem fűszerezi a fenti két toposzt.A legkevesebb az, hogy sokat sejtetően összemosolyognak, jelezve, hogy fél szavakból is értik egymást.Ezek száz méterről, ellenszélben is felismerik egymást, azt, hogy hasonlóan gondolkodnak a témáról. Nem antiszemiták ők, csak egyenként utálják a zsidókat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  42. Kövér azt mondja, hogy Nyírő nem volt sem háborús bűnös, sem fasiszta, sem pedig antiszemita. Úristen! Ha ez igaz, milyenek voltak azok, akik fasiszták, háborús bűnösök és antiszemiták voltak????? Beleborzongok…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  43. A Klubrádió ma délután, a 15 órai hírek után kezdődő Hetes Stúdió című műsorában számomra eddig nem ismert tényeket hallottam Nyírő tevékenységéről. Kijelentései alapján – amit színészek, többek között Székhelyi József, Galkó Balázs olvasott fel – nem fasiszta, hanem náci volt! Aki Goebbels-t és Hitlert így éltette, más nem is lehetett.

    A Hetes Stúdió adásának hangfelvétele az alábbi linken hallgatható meg:

    http://www.klubradio.hu/index.php?id=61%23c

    A Nyírővel foglalkozó rész itt hallgatható meg (kb. 17 perc), amit az AN minden olvasójának ajánlok:

    1. rész (14.58.55): a 12.30 perctől 29.00 percig
    2. rész (15.28.55): a 00.00 perctől 00.30 percig

    A műsort vasárnap 00:00 és 09:00 órakor a Klubrádióban megismétlik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  44. A Hetes Stúdióban elhangzott Nyírő-összeállítást CD-ként ingyenesen kellene osztogatni, meg feltenni a youtube-ra, mert szerintem a lakosság 99,9%-ának halvány fogalma sincs, ki volt ez az embernek nem nevezhető élőlény…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  45. Balogh de nem balga

    Itt van mit válaszolt a görény!

    http://www.168ora.hu/itthon/ime-a-levelvaltas-elie-wiesel-es-kover-laszlo-kozott-98251.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  46. Van szerencsém ismerni a Professzor urat. Tudom pontosan ,hogy kerüli a magyar nyelv használatát mert a magyar kormány közreműködésével került koncentrációs táborba,
    kövér László mégis tudatosan provokálta amikor magyar nyelven irt válaszlevelet. Amikor az EU-val leveleznek még a félreforditásra is van tolmácsuk

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  47. Ez a riport tökéletesen megvilágítja a Professzor úr hozzáállását a dolgokhoz.
    Meg emberi nagyságát is!
    http://www.demokratikuskoalicio.hu/index.php/2011-12-05-15-42-05/hirek/2837-elie-wiesel-interjuja-a-kanadai-koezszolgalati-radionak-a-cbc-nek

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hírünk a nagyvilágban 2012. június 26. kedd | AN

A házelnök nemkívánatos Izraelben 2012. június 25. hétfő | AN

Kövér: Nyirő nem volt háborús bűnös 2012. június 24. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos