Ronai and Ronai
AMERIKAI

Figyelmeztetést kapott Dániel Péter 2012. június 8. péntek 0:47 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Figyelmeztetést kapott Dániel Péter
Budapest – Figyelmeztetésben részesítette és 407 forint eljárási költség megfizetésére kötelezte a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság csütörtökön Dániel Péter ügyvédet, mert tavaly szeptemberben ketchuppal öntötte le a Fidesz-alkotmányt a II. kerület polgármesteri hivatalában.
.
Az első fokú döntés ellen nyolc napon belül lehet fellebbezni.
.
Az ügyben a II. kerületi önkormányzat tett feljelentést, szándékos rongálással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt. A bírósági végzés ismertette, hogy az ügyvéd egy 8-9 fős társaság tagjaként tavaly szeptember 6-án tett látogatást a polgármesteri hivatalban, ahol körbeállták az alaptörvény asztalát, fényképeket készítettek, majd távoztak. Ezt követően a hivatal egyik dolgozója vette észre, hogy az alaptörvényt kör alakban leöntötték ketchuppal.
.
Dániel Péter elismerte a tettet, de a szabálysértés tényét nem; a történteket politikai véleménynyilvánításnak nevezte.
.
A bíróság ugyanakkor nem fogadta el az önkormányzat által kért több mint 21 ezer forintos kárértéket; az eljárási költséget 407 forintban határozta meg, amely magában foglalta az új dokumentum költségeit.
.
Az ügyvéd csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy gondolkodik a fellebbezésen, a bíróság döntését pedig gyakorlatilag a felmentéssel egyenértékűnek tartja.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +21 ( 23 szavazatból)
Figyelmeztetést kapott Dániel Péter, 4.7 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:

  • Hozzászólások(28)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

28 Reader’s Comments

  1. Az alaptorvenyt valami barnabb anyaggal kellett volna leonteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (41 szavazatból)
  2. Jelen ítéletet tulajdonképpen helyesnek és arányos mértékűnek tartom. A II. ker. önkormányzatnak nem kellett mást tennie, mint kicserélni az asztalon a nyomtatványt és szólni Gizikének, hogy mosson fel egy kicsit.
    És vajon a Horthy-szobor vörös festékkel való leöntéséért mit fog kapni?
    Mert azt én azért -mindamellett, hogy magával a véleménnyel egyetértek- túlzásnak tartom. Az nem jogos véleménynyilvánítás szerintem, hogy kárt is okozok másoknak, még ha azok a mások nekem teljesen elfogadhatatlanok is. Lehetett volna -mondjuk- valami jelképet is a nyakába/vállára/fejére stb. akasztani, amivel a németekkel való együttműködését, a zsidó magyarok elhurcoltatásának hagyását jelképezné. (Vagy ráteríteni egy korabeli náci zubbonyt pl.) Ezzel nem okozott volna kárt, nem lenne vádolható semmi mással, mint szabad véleménynyilvánítással, amit ugye a törvény -még- nem büntet.
    A rongálás már nem fér bele. (Mi is joggal háborodunk fel, amikor a Dunába lőtt zsidó magyarok emlékét jelképező cipőket feszegetik le, ill. festéket öntenek szobrainkra. És vajon nem ugyanilyen sértő -mindamellett, hogy valódi károkozás nem történt-, amikor Wallenberg szobrára disznólábat kötöztek? Na ugye! Elég sértő az is.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (40 szavazatból)
  3. A voros festekkel novelte a Horthy-szobor erteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (42 szavazatból)
  4. taxi33,
    Ha megkérdőjelezed a Horthy szobor festékkel való leöntését, akkor rongálás a Sztálin szobor feldarabolása is? Rongálás vajon az előző rezsim jelképeinek ledöntése, feldarabolása, eltüntetése?
    Ha a jelenleg regnáló kormány egy letűnt, elítélhető korszak jelképeit hozza vissza, akkor azokat a jelképeket belátható időn belül úgyis megsemmisítés várja. Ma Horthy szobra egy fűból készült műalkotás, holnap tüzifa. A bronz beolvasztásra vár, hogy újra legyen hasznosítva, a fából esetleg kisebb szobrot lehetne faragni.
    Mi pedig jogosan háborodunk fel demokraták, mártírok, hősök szobrainak meggyalázásán, mert markáns különbség van demokraták, és fasiszták, mártírok, és gyilkosok, hősök, és kollaboránsok között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (31 szavazatból)
  5. Én úgy gondolom, hogy vannak szobrok melyeket kultúrnemzet nem állít és nem állíttathat. Ezeket el kell távolítani és erre minden eszköz megengedett. Ezek a szobrok kegyeletsértőek! Ma Horthy, holnap Szálasi, holnapután Hitler szobrokat fog avatni a szélsőjobb, Orbánék asszisztálásával. Ha ezt bamba tekintettel nézzük és egymás között morgolódunk, akkor mi is szem vagyunk a láncban.
    Ugyanez vonatkozik az alaptörvényre -ómagyarul alkotmányra- is, mert ezt a törvényt egyetlen párt erőltette az országra a nép megkérdezése nélkül. Ezt az alaptörvényt egy demokrata nem fogadhatja el és köteles minden megtenni, hogy ennek hangot adjon és tiltakozzon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (39 szavazatból)
  6. taxi33
    2012. június 8. péntek
    01:41
    “(Mi is joggal háborodunk fel, amikor a Dunába lőtt zsidó magyarok emlékét jelképező cipőket feszegetik le, ill. festéket öntenek szobrainkra. És vajon nem ugyanilyen sértő -mindamellett, hogy valódi károkozás nem történt-, amikor Wallenberg szobrára disznólábat kötöztek? Na ugye! Elég sértő az is.)”
    A Holocaust áldozatai előtt tisztelgő bármely emlékmű megbecstelenítése nem sértés, hanem gyalázat, de első sorban is aljas és nyílt fenyegetés. Az ezen áldozatok gyilkosának emlékére állított kereki fajankó, vagy annak akátmelyik, akárhogy kinéző klónja sem sértés, hanem nyílt hadüzenet, egyenértékű a selyemzsinórral, illetve a lófejjel a párnán. Az efféle manifesztumok akár festékkel való leöntése tehát nem rongálás, hanem a jogosnál is jogosabb önvédelem. Nem gondolom, hogy a “gonosszal” szemben defenzívába kényszerültek bármely megnyilvánulása megközelíthető, vagy értelmezhető volna az effektív (anyagi) károkozás kontextusában, mert az egyrészt indifferens, másrészt más a lépték, más a tét.
    Sorait olvasva az a benyomásom, hogy a disznólábat Wallenberg szobrán alkalmasint egész egyszerűen csak szellemesebb performansznak tartja, mint a festéklöttyintést a nagymagyar giccsben fogant, s Ön által is szobornak hitt fatuskóra. Csakhogy itt és most nem egy huszadrangú tehetségkutató versenyen nyújtott különféle teljesítmények összevetése és értékelése zajlik. A festék lemosható, de az, amit jelképez, a vér soha. Ilyen egyszerű.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (37 szavazatból)
  7. A vonakondának disznólába van, csak nem aggathatnak lúdlábat? Csak azt adják, ami a “lényegük”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  8. kyolla Mélységesen egyetértek Az eféle magyarázatoktól tartunk itt ahol tartunk.A publicisztikában honos “egyrészt-másrészt”-től áll a szőr a hátamon. Több Dániel Péterre lenne szükségünk. Csak így tovább! Helyettünk is mossa a gyalázatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (32 szavazatból)
  9. Vajon meddig tarthatja meg alllasat az a biro?
    Magyarorszagnak több Daniel Peterre lenne szüksege.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (34 szavazatból)
  10. baby
    2012. június 8. péntek
    08:45
    “Helyettünk is mossa a gyalázatot.”
    Úgy van.
    2001. szeptember 11-én az egyik túszul ejtett repülőgépen az utasok nekimentek a túszejtőknek, és ezzel gyakorlatilag meghiúsították a merénylet zavartalan kivitelezését. Belehaltak, de nem féltek belehalni. Nem aggódtak amiatt, hogy esetleg elszakítják a terrorista ünneplőruháját, és az majd jól bepereli őket.
    Magyarország lakosságának túlnyomó többsége viszont a jelek szerint valami szublimálhatatlan, feloldhatatlan Stockholm szindrómába ájult. S legszívesebben leharapná a repülősót az orra alá taró kezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  11. Keveslem az ítéletben szereplő 407 Ft-ot!
    Mivel mi olyan ország vagyunk, ahol nem csupán fillér nincs, hanem a legkisebb pénzegységünk az öt forint, az ítélettel ellentétben elég lesz 405 Ft-ot befizetni!
    Legalább 408 Ft-ról kellene szólni az ítéletnek, akkor 410-et kéne befizetni és az államadóssg is csökkenne 2 (kettő) Ft-tal! Ne nevessetek, ez a 2Ft is sokkal több, mint amennyit (0 [nulla] Ft) Szeretett Vezérünk az államadósság-csökkentő alapba befizetett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  12. Szerencse, hogy kör alakban KetChup-ozta le, hiszen a kör a legtökéletesebb síkidom, amely igazán . m é l t ó . ehhez “tökéletes” műhöz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  13. Látni, hogy munkanap van. A megbízásos minuszoloi igen aktívak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (21 szavazatból)
  14. ” Az ügyben a Budapesti Ügyvédi Kamara is eljárást indított és mostanra döntést is hoztak, eszerint ügyvédhez méltatlan magatartás miatt 70 ezer forint pénzbírságra ítélték Dánielt, továbbá kötelezték, hogy 91 ezer forintot fizessen meg az első- és másodfokú eljárás költségei miatt. Így összességében 161 ezer forint kártérítés megfizetésére kötelezték az ügyvédet – tudta meg az atv.hu.

    Dániel Péter portálunkkal közölte, hogy bíróság előtt támadja meg az ügyvédi kamara döntését, mert szerinte ezzel a súlyos döntéssel nyomást akarnak gyakorolni politikai szerepvállalására.”
    .
    Azért a Kamara seggnyalásban nagyobbat alakított!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  15. forrás: atv.hu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  16. A polip csápjai kinyúltak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  17. Szerintem ide tartozik ez ahír:
    Horthy-szobor újraállítva, megtisztították a kereki alkotást
    http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/horthy-szobor-ujraallitva-megtisztitottak-a-kereki-alkotast-446435
    Ott volt “a Gój motorosok néhány tagja is. ”
    Ez nekem valahogy úgy jön le, mintha suttyomban történt volna a visszaállítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  18. Ez a kereki Horthy szobor nem probléma,mert olyan ronda, hogy karikatúrának is bőven elmegy. Amilyen ronda az a szobor,legalább annyira volt ronda az a rendszer amit a kormányzó adott ennek a szerencsétlen országnak.
    Ami a mínuszos szavazókat illeti,az engem nem zavar,mert tudjuk vannak talpnyalók elegen, de jobb lenne, ha vitatkoznának inkább. Persze ahhoz kéne egy kis ész is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (19 szavazatból)
  19. Az a szobor eléggé amatőr alkotás, aki szoborta, megnézhetett volna néhány fotót… Csodálkozom, hogy most nem volt csinadratta az újraállítás miatt. Egyébként megkérdezném ezeket a motorosokat, hogy mit tudnak arról, akinek szobrot állított Kereki.
    Mert a debreceni gimnazisták – a riport tanúsága szerint – semmit nem tudtak, láthatóan fogalmuk se volt arról, hogy ki volt az, akinek azt a táblát állította a kollégium vezetése püspöki segédlettel. (Még nem tanultuk – ez volt a magyarázatuk.) Remélhetően, ha eltakarodik ov és bagázsa, azt a táblát ugyanúgy leverik a diákok, mint elődeik 1947-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  20. Dániel Péterhez kell csatlakoznunk. Cselekszik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  21. Stáry Lórán.
    2012. június 8. péntek
    19:59
    Kérlek, ne buzdítsad őket vitára, azon egyszerű oknál fogva, hogy nem tudnak vitatkozni!
    Ha lennének érveik, vagy ellenérveik, leírnák. Nem írják – nincsenek!
    Kulturálatlan, személyeskedő hsz.-ekre pedig semmi szükség!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  22. „Budapest – Figyelmeztetésben részesítette és 407 forint eljárási költség megfizetésére kötelezte a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság csütörtökön Dániel Péter ügyvédet, mert tavaly szeptemberben ketchuppal öntötte le a Fidesz-alkotmányt a II. kerület polgármesteri hivatalában.”
    .
    Micsoda megkönnyebbülés. Justitia belátta, hogy a cselekedet dimenziója nem az anyagi kárérték és károkozás, hanem egy vélemény szimbolikus kifejezése. És nagyvonalúan eltekintett a brutális bosszúállás lehetőségétől.
    .
    Nem így az ügyvédi kamara. Amely érthetetlen módon olyan fontosnak tartja magát (mint tstületet) az aktuális alaptörvényt vakon, de végtelenül tisztelők közé sorolni, hogy ugyanazért a tettért „Hetvenezer forint fegyelmi bírságot szabott ki, összesen pedig 161 ezer forint megfizetésére kötelezte Dániel Péter ügyvédet a Magyar Ügyvédi Kamara mint másodfokú fegyelmi hatóság…”
    http://index.hu/belfold/2012/06/08/161_ezerre_bunteti_a_kamara_daniel_petert/
    .
    Az ügyvédi kamara tekintélyének is hasznára válna némi következetesség. Budai Gyula mint ügyvéd „…okirat-hamisítással és egy halott ember “feltámasztásával” tarkított föld adás-vételben Budai ügyvédként vett részt”
    .
    (A hét évvel ezelőtti történet nemcsak azért érdekes, mert Varsányi Lajos 1,5 hektáros Pest megyei földjét mindössze egy 57 ezer forint értékű herendi étkészletért cserélte el Csákné Baráth Zsuzsannával, hanem azért is, mert a szerződés megkötése után alig több, mint egy hónappal elhunyt Varsányi évekkel később személyesen írt alá az adásvétel kapcsán újabb hivatalos papírokat.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=337933
    .
    Nem túl biztató, hogy a jogbiztonság és a törvény előtti egyenlőség egyik letéteményese, az Ügyvédi Kamara működése ilyen törvénydúló részrehajlásokat mutat.
    .
    Ha Magyarország kormányzását egy mexikói drogkartellre bíznák , akkor Budainak kb. ugyanannyi félnivalója lenne, mint amennyi most van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  23. http://index.hu/belfold/2012/06/08/161_ezerre_bunteti_a_kamara_daniel_petert/
    .
    (Az előbb valamiért lemaradt a link vége.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  24. Rájöttem valamire (az okára még nem): ha rákattintok a monitor jobb alsó sarkában levő nagyítóra, akkor a 125%-nál már végig látszik a link.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  25. Elnézést kérek az esetleges dupla megjelenésért.
    De a kép jobb oldali komment-listája szerint egy általam szombat 00:07-kor beküldött hsz nem létezik. (Én a saját gépemen látom, egy moderációra küldésre utaló piros kiegészítéssel. Ez a betett linkek miatt történhetett. Nem tudom, hogy másnál megjelenik-e.)
    .
    Szóval akkor linkek nélkül:
    .
    „Budapest – Figyelmeztetésben részesítette és 407 forint eljárási költség megfizetésére kötelezte a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság csütörtökön Dániel Péter ügyvédet, mert tavaly szeptemberben ketchuppal öntötte le a Fidesz-alkotmányt a II. kerület polgármesteri hivatalában.”
    .
    Micsoda megkönnyebbülés. Justitia belátta, hogy a cselekedet dimenziója nem az anyagi kárérték és károkozás, hanem egy vélemény szimbolikus kifejezése. És nagyvonalúan eltekintett a brutális bosszúállás lehetőségétől.
    .
    Nem így az ügyvédi kamara. Amely érthetetlen módon olyan fontosnak tartja magát (mint testületet) az aktuális alaptörvényt vakon, de végtelenül tisztelők közé sorolni, hogy ugyanazért a tettért „Hetvenezer forint fegyelmi bírságot szabott ki, összesen pedig 161 ezer forint megfizetésére kötelezte Dániel Péter ügyvédet a Magyar Ügyvédi Kamara mint másodfokú fegyelmi hatóság…”

    Az ügyvédi kamara tekintélyének is hasznára válna némi következetesség. Budai Gyula mint ügyvéd „…okirat-hamisítással és egy halott ember “feltámasztásával” tarkított föld adás-vételben Budai ügyvédként vett részt”
    .
    (A hét évvel ezelőtti történet nemcsak azért érdekes, mert Varsányi Lajos 1,5 hektáros Pest megyei földjét mindössze egy 57 ezer forint értékű herendi étkészletért cserélte el Csákné Baráth Zsuzsannával, hanem azért is, mert a szerződés megkötése után alig több, mint egy hónappal elhunyt Varsányi évekkel később személyesen írt alá az adásvétel kapcsán újabb hivatalos papírokat.”

    Nem túl biztató, hogy a jogbiztonság és a törvény előtti egyenlőség egyik letéteményese, az Ügyvédi Kamara működése ilyen törvénydúló részrehajlásokat mutat.
    .
    Ha Magyarország kormányzását egy mexikói drogkartellre bíznák , akkor Budainak kb. ugyanannyi félnivalója lenne, mint amennyi most van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  26. http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=337933

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. Javaslom indítsunk egy pozitív és egy negatív listát.
    Pozitív:
    Dániel Péter
    Ravasz László volt Csongrád megyei bíró /Akit megfosztottak bírói tisztségétől mert bírálta a bíróságokat/ Volt mersze.

    Negatív:
    Pálinkás József az MTA jelenlegi vezetője, aki elsőként vádolta meg múlt évben a szociológusokat. Utóbb kiderült: ártatlanok, de nem kért nagy nyilvánosság előtt bocsánatot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  28. Szerintem Dániel Péternek el kellene fogadnia a 407 Ft-os büntetést, és ki kellene jelentenie, hogy az új alkotmány szerinte is maximum ennyit ér.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Terrorizálni akarják Kovacsicsot 2012. október 3. szerda | AN

Első fokon megrovást ért a Horthy-szobor 2012. szeptember 26. szerda | AN

Bántalmazták Dániel Pétert a bíróságon 2012. július 11. szerda | AN

A nyilasok megtámadták egyik olvasónkat 2012. május 20. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos