Ronai and Ronai
AMERIKAI

Peresz: „Támogatjuk Amerikát Irán ellenében” 2012. június 14. csütörtök 21:55 | AN Forrás: Reuters

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Peresz: „Támogatjuk Amerikát Irán ellenében”
Washington – Az Amerikai Egyesült Államok legmagasabb kitüntetését, az Elnöki Szabadság Érdemérmet adta át Simon Peresz izraeli államfőnek Barack Obama amerikai elnök. A vendég köszönetében közölte: Amerika számíthat Iránnal szemben a zsidó állam támogatására.
.
A Simon Peresz tiszteletére adott gálavacsorán jelen volt Micháél Oren, Izrael Állam washingtoni nagykövete, Bill és Hillary Clinton, Madeleine Albright volt külügyminiszter asszony, Elie Wiesel Holokauszt-túlélő, valamint Dália Rabin, az 1995-ben meggyilkolt izraeli miniszterelnök, Jichák Rabin lánya.
.
Peresz felidézte a második világháborúban véghezvitt népirtást, s arra figyelmeztette hallgatóságát, hogy a történelem ismétli magát, ugyanaz a veszedelem, ami akkor pusztított, ma Iránban koncentrálódik, amelynek vezetői „sötétségbe borítják a fényre áhítozó világot”.
.
„Atombombát próbálnak építeni”, mondta az izraeli államfő. „Felelősek vagyunk a népünknek, világszerte pedig a barátainknak, az utókornak, hogy az iráni fenyegetésnek elejét vegyük, s ezt immár nem lehet tovább halogatni.
.
.
Peresz említette, milyen keményen dolgozott Obama azon, hogy koalíciót hozzon létre a fenyegetéssel szemben. „Helyesen gazdasági szankciókkal kezdte. Egyértelművé tette, megint csak helyesen, hogy semmilyen lehetőséget nem zár ki. Egyértelműen támogatjuk önt és a politikáját.”
.
Barack Obama válaszában célzott arra, hogy Peresz személye és politikai pályafutása Izraelt testesíti meg, amennyiben az elnökről is sokszor hitték korábban, hogy már csak múltja van, jövője nemigen, azután mégis mindig talpra állt újra.
.
Barack Obama demokrata elnökként viszonylagos biztonsággal számíthat az amerikai zsidóság szavazataira, amelyek szoros versenyben sorsdöntőek lehetnek. Jóllehet a mostani felmérések szerint ezen a téren hatalmas, 64:29 arányú előnye van Mitt Romneyval szemben, ez elmarad a négy évvel ezelőttitől, amikor a zsidók csaknem háromnegyede voksolt rá és csak negyede John McCainre.
.
A jelenlegi republikánus propaganda szorgalmasan dolgozik azon, hogy ez az arány még inkább megváltozzék, és folyamatosan azt sulykolja a zsidó szavazók fejébe, mennyire gyengén teljesít Obama a közel-keleti külpolitikában. Folyamatosan emlékeztetnek arra is, hogy az elnök tavaly tavasszal szinte ellenséges viszonyba került Binjamin Netanjáhu miniszterelnökkel, amikor területfeladásra kívánta volna kényszeríteni Jeruzsálemet.
.
Az elnök május 29-én Bob Dylannek, John Glennek, Toni Morrisonnak és további tíz kiválóságnak nyújtotta át az Elnöki Szabadság Érdemérmet.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 6 szavazatból)
Peresz: „Támogatjuk Amerikát Irán ellenében” , 4.2 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. “…Amerika számíthat Iránnal szemben a zsidó állam támogatására…”
    .
    - Nem mondja… :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  2. Hát ez nem újdonság. Kérdés, hogy nem lenne-e jobb kivárni, amíg a szankciók igazán elkezdik éreztetni hatásukat, és az irániak, akiknek döntő többsége amúgy is ki nem állhatja korrupt, gyűlölködő vezetését, szépen meg nem szabadítja saját magát és a világot tőlük. Mert ugye itt nem az atombombával van a gond, hanem azt a bizonyos piros gombot megnyomni akarózó kézzel…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  3. Animebj
    2012. június 15. péntek
    05:57
    Te várd meg! Nem gondolom, hogy Izrael szeretné megvárni, hogy ezek a tetvek használnak-e nuke-t vagy sem. Komolyan nem értem hogyan lehet ennyire ….. aki ilyeneket ír mint te.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  4. Nem hiszem, hogy meg akarják nyomni a piros gombot. Inkább csak zsarolni akarnak vele, és saját népüket elkábítani.
    De a világ nem bízhat ebben. A piros gombot nem szabad őrültek keze ügyében tartani. (Ha nekünk lenne ilyen gombunk, minket is erősebben noszogatnának.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. “…piros gombot nem szabad őrültek keze ügyében tartani…”
    .
    - Röviden, de ez a lényeg.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  6. Avi:
    Anni-bej gügyögése erősen emlékeztet engem a kis helyes halványzöld újszülött kacsák farának a tevékenységére, egy egy kiadós táplálkozás után hehe.
    -
    ( De nem értem hogy alakul át benne a kalória hülyeséggé )
    -
    / Ezen utóbbi aranyköpés vadonat új , e percben találtam ki. /

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  7. Peresz mi mást mondhatna, amikor Izrael a léte kizárólag Amerikától függ. A nyuszi az oroszlán pártjára állt. :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Ha Izrael volt, 1600 kilométerre csapott le 2012. október 27. szombat | AN

Iráni dicsérő a Hezbollah ellenőrzőjében 2012. október 15. hétfő | AN

Drónt lőtt le az izraeli légierő 2012. október 6. szombat | Rákócza Richárd

Izrael: elmaradott az iráni haderő 2012. október 5. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos