Ronai and Ronai
AMERIKAI

Sokan utálják Orbánt, de még nem elegen 2012. május 29. kedd 14:59 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Sokan utálják Orbánt, de még nem elegen

Budapest – Erős ellenzék híján még mindig a Fidesz vezet, annak ellenére, hogy a párt mintegy másfélmillió szavazót veszített a választások óta. Orbán Viktor még soha nem volt annyira népszerűtlen, mint most.

A kormányváltás óta hiába gyengült jelentősen a Fidesz, egyik ellenzéki párt sem tudott jelentősen megerősödni. A kormányzás nemcsak a pártok, de a politikusok megítélését is lerontotta: Orbán Viktor soha nem volt olyan népszerűtlen, mint az elmúlt hónapban.

A 2010-es országgyűlési választásokon 2 706 292 szavazatot kapott a Fidesz és KDNP közös listája, a pártszövetség ezzel a szavazatok 52,73 százalékát szerezte meg. A kormányváltás óta készült közvélemény-kutatások szerint a Fidesz biztosan őrzi vezető helyét, nincs olyan párt, amely akár csak megközelítené a támogatottságát. Mégsem lehetnek elégedettek a kormánypártok: a felmérések szerint az elmúlt két évben elvesztették támogatóik felét.

A Tárki közvélemény-kutató felmérése szerint két évvel ezelőtt, 2010 májusában, a választások után, a kormányalakítás hónapjában az összes megkérdezett 45 százaléka a Fideszt támogatta. A legutóbbi, idén áprilisban, ezer fő megkérdezésével készült felmérés szerint a teljes népességen belül már csak 21 százalék a kormánypártok támogatottsága. Míg a Fidesz-KDNP támogatottsága jelentősen csökkent az elmúlt két évben, az ellenzéki pártok támogatottsága ingadozott ugyan, de számottevően nem változott. Az MSZP jelenleg a választók 13 százalékának támogatására számíthat, a Jobbik pedig 9 százalékon áll – ezzel jelenleg, akárcsak a választások idején, harmadik, de tavaly év végén egy alkalommal már meg tudta előzni az MSZP-t. Az LMP továbbra is a bejutási küszöb közelében áll.

A választok után a Fidesz még növelni is tudta eleve magas támogatottságát, a 2011-ben elért csúcspont óta azonban szinte folyamatosan veszít a népszerűségéből.

Drasztikusan csökkent a Fidesz támogatottsága az úgynevezett biztos pártválasztók körében is: míg 2010 májusában 67 százalék választotta őket, áprilisban már csak 42 százalék mondta azt, hogy rájuk szavazna. A Fidesztől elforduló biztos szavazók nem az ellenzékhez pártoltak, hanem a bizonytalanok táborát szaporítják: a Tárki felmérése szerint a megkérdezetteknek majdnem a fele ide tartozik.

“Összességében nem szeretik ma a választópolgárok a pártokat” – hangzott el április közepén azon a konferencián, ahol a négy nagy közvélemény-kutató vezetője értékelte a pártok elmúlt kétéves támogatottságát. Az Ipsos kutatása szerint a választók ugyan a Fideszt tartják a legszerethetőbb pártnak, de ők is csak 2,6 pontot kapnak az ötös skálán.

Az elmúlt két év nemcsak a kormánypártok, de a politikusok megítélésén is sokat rontott. Orbán Viktor, aki hosszú évekig a politikusok népszerűségi listájának dobogósai közé tartozott, most a népszerűtlenebb politikusok közé tartozik. 2010-ben, amikor átvette a kormányzást, az Ipsos felmérései szerint 53 pont volt a támogatottsága, ezzel ő volt a legnépszerűbb politikus. 2012 áprilisában már csak 26 pontot kapott a megkérdezettektől. Az Ipsos 1995 márciusáig visszamenő adatbázisa szerint Orbán Viktor soha nem volt ilyen népszerűtlen, mint most: a népszerűségi mutatója általában 50 pont felett volt, de tavaly áprilisig soha nem csökkent 40 pont alá. Az első Orbán-kormány megalakításának idején, 1998 júliusában volt a legnépszerűbb, akkor 72 pontja volt, a kormányzás félidejében, 2000 májusában pedig 47. Tavaly április óta a 40 pontot sem tudta átlépni, és kétszer már 30 pont alatt is volt a népszerűsége.

Akkor igazán szembetűnő, hogy Orbán Viktor mennyit veszített népszerűségéből, ha összehasonlítjuk eredményét a többi párt vezetőjének népszerűségével. A kormányváltáskor Orbánt majdnem kétszer annyira kedvelték, mint a 29-29 pontos Vona Gábort és Mesterházy Attilát, és a 33 pontot szerző Schiffer Andrást. Ahogy a pártok támogatottságánál is láttuk: az ellenzéki politikusok megítélése ingadozott ugyan az elmúlt két évben, de számottevően nem változott. Orbán viszont annyit vesztett a népszerűségéből, hogy áprilisban már csak annyian kedvelték, mint Vona Gábort és Schiffer Andrást – az MSZP elnöke, Mesterházy Attila pedig két ponttal megelőzi a népszerűségi listán.

Nemcsak a miniszterelnök népszerűsége csökkent, a kormánypártok többi politikusa sem úszta meg bizalomvesztés nélkül az elmúlt két évet. A fontosabb kormánypárti politikusok népszerűségét összesítő grafikonon jól látszik, hogy a többé-kevésbé minden politikus népszerűsége igazodott Orbán Viktoréhoz, és a Fidesz megítéléséhez hasonlóan az elmúlt két évben fokozatosan csökkent. A kormányban Matolcsy György a legnépszerűtlenebb, ő csak 21 pontot kapott áprilisban – igaz, a kormányváltáskor is csak Kövér Lászlót szerették kevésbé a megkérdezettek. Kövér Lászlónak a választások után rövid időre még javult is a megítélése, és a házelnöki poszton, ha tartani nem is tudta a 2010-es szintet, de sokkal kevesebb szimpátiapontot veszített, mint a többi politikus.

A kormányváltáskor Orbán Viktor (53 pont) után Navracsics Tibor (44 pont) és Varga Mihály (42 pont) volt a kormány legnépszerűbb politikusa. Az ő megítélésük is sokat romlott, de áprilisban már népszerűbbek voltak, mint a miniszterelnök: Orbánnak 26, Navracsicsnak 27, Varga Mihálynak pedig 29 pontja volt. A legnépszerűbb kormánypárti politikus az Ipsos által mértek közül a 30 pontos Kósa Lajos, aki a kormányváltás idején egyedüliként épp olyan népszerű volt, mint Orbán Viktor. Rajtuk kívül még egy kormánypárti politikus előzte meg áprilisban Orbán Viktort: a frakció élére készülő Rogán Antal. A frakció éléről a Miniszterelnökség élére ugró Lázár János viszont soha nem volt népszerű: az Ipsos egy évvel ezelőtt mérte először a népszerűségét, akkor 28 ponttal az utolsó lett a kormánypárti politikusok között, és most is csak Matolcsy Györgynek köszönheti, hogy 23 pontjával nem az utolsó helyen áll a népszerűségi rangsorban.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +9 ( 13 szavazatból)
Sokan utálják Orbánt, de még nem elegen, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(50)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

50 Reader’s Comments

  1. Szép, szép ez a számháborúsdi, de hogyan lehetne a pontokat egy szakértőkből álló kormányra váltani, akár áron alul?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (35 szavazatból)
  2. Az olyan “ember” mennyit ér, akit saját játékostársai, akik igencsak jól ismerték, nem választottak meg – annak idején – csapatkapitánynak?
    Szerintem nem sokat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  3. FIDESZ = Fasiszta Idióták Demagóg Szervezete

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +42 (48 szavazatból)
  4. Alakul, kérem alakul!

    Uraim elő a kalapácsokkal!
    A vasat addig kell verni amíg tüzes!

    Az lesz a nagy nap, amikor a statisztikai hivatal nem tudja megszámolni az utcákon tereken hömpölygő tömeget!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (34 szavazatból)
  5. Azért jó úton halad, hogy felette legyen a béka!

    A “konzultációs” anyagon kifejtheti mindenki a véleményét.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  6. Akkor ahogyan azt a “nagy tanító” mondta, itt az ideje, hogy mindenki hozzon magával még egy embert!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (28 szavazatból)
  7. Hát kérem.
    A hátralévő időben csak elveszíti a táborának a másik felét is nem ?
    Ha ez a trend folytatódik !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (29 szavazatból)
  8. EZ az ” átszellemült ábrázat” sok mindenre megadja a magyarázatot ! Mikor teríti már ki valaki a kártyákat , hogy az ország miniszterelnöke súlyos (elme)beteg !! Azután meg kerüljön a megfelelő helyre és őt is megilleti az áldásos állapotban lévő egészségügyünk szakirányos kezelése !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (30 szavazatból)
  9. Hát lehet, hogy még nem elegen, de éppen eléggé!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  10. Az a baj, hogy FIDESZ 21%+Jobbik 9%=30%. Ne higgyétek, hogy nem borulnak össze. Egy párt ez a két párt. Színház az egész világ. A Jobbik radikalizmusa ellen a Fidesz azért nem lép fel, mert akik elriadnak ettől a stílustól az inkább a FIDESZ-re szavaz és ez jó nekik. Akkor lesz pofára esés, mindkét szurkoló, bocsánat szavazó táborban, ha választás után. csók, puszi koalíció.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  11. Attól félek hogy a választási törvény módosítása után (megtörtént esemény) a jelen hatalmat nem lehet “csak úgy” leváltani!
    De feltéve hogy sikerül utána mi lesz? Milyen programja van a kihívónak? A visszacsinálással nekem senki ne jöjjön, DE a jelenlegit mindenképpen negligálni kell s nem pedig komolyan véve módosítgatni…..nem tudom értik e?!
    Megint kezdhetünk mindent elölről (az alapoktól), tehát az elmult 20 év gyakorlatilag semmivé lészen majd, DE legalább ezen gazemberek nélkül!!!!
    Demokracie reroll!:D

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  12. A képen látható fejszerkezet önmagáért beszél.
    Ez a pacák teljesen meg van zakkanva, ami persze egyáltalán nem csoda.
    Egyrészt teljesen belekeveredett önnön hazugságai sűrű szövevényébe, másrészt – TEK ide, TEK oda – örök rettegésben éli nyomorult életét, folyton előtte lebeg Ceausescu, Anvar Szadat és Indira Gandhi sorsa. Ők mindhárman saját embereik fegyverének estek áldozatul.
    Bár orbáncnak lelkiismerete éppúgy nincs, ahogy Schicklgrubernek vagy Dzsugasvilinek sem volt, állandó kísérője, mintegy árnyékként követve őt, a halálfélelem.
    (Csak remélhetjük, hogy nem ok nélkül retteg…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (29 szavazatból)
  13. Geyza,
    Inkább felezési időt kell számolni.
    De nem hiszem, hogy ilyen szabályszerű a folyamat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  14. épészmérnök

    Szükség volna ellenzéki összefogásra.
    Az mszp azonban nem képes tanulni. Ellenfelet, versenytársat lát ott, ahol potenciális szövetségesei vannak. Most éppen a Szolidaritásnak ment neki. És a Szoli bírja a strapát, túlélt egy-két szétverési kísérletet. Nem gáncsolni, támogatni kéne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  15. Én ezeket a népszerüségi pontokat évekre cserélném, a sorrend jó!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  16. IMÁDKOZZUNK egy JÓ IDŐBEN, JÓ HELYEN JÖTT, MASSZÍV SZÍVINFARKTUSÉRT :-)))!
    A kép alapján MÁR NINCS MESSZE :-).
    .
    AKKOR a “számháborúnak” is teljesen más “fekvése” lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  17. Kerpács Winnetou

    Vallomás! -egyben gyónásom is bejelentem!
    A Fideszre szavaztam, mert 2008-tól azt láttam, hogy lassul a gazdaság, a min.elnök minden nap újabb és újabb taktikákkal áll elő, megtorpant minden 6 év után és kezdtünk nehezebben élni, mint 2 éve. Fidesz támogatta tévé hetente 4 MSZP-t vitt bilincsbe, hogy ők loptak, hűtlen kezeltek. Fidesz vezető azt mondta, a dekonjukturát meg lehet úszni, ügyes, hozzáértő politikával, de erre csak a Fidesznek van meg a terve. Jött az iksz! Eltelt 2 év és ez az iksz, vitt mindent!
    Minden ami emberi, erkölcsi, szociális volt! Vitte a jövőt, vitte a múltat és a jövendőt! Mára már senki nem lát sem jelent, sem jövőt! Ha fiatal az esze azon jár, innen el!! Őt már nem lehet megvezetni türelemmel, hisz szüleitől füle hangos! Nincs türelem, nincs búcsúcédula! A bűnökért valakinek felelnie kell!! Hol van 1989? Mikor 1 ATS /osztrák Schilling/ 4,50 Ft. 1 Márka=35 Ft. egyezik! Hány kormány szedte meg magát, hogy a mai napig nekik és családtagjainak jusson, mikor 300 Ft= 1 Euróval és 1 Ft.= 110 ATS-el??? Ez volt a népképviseleti, miniszteri, államfői eskü??? Erre volt jó a visszahívhatóság eltörlése?
    Ha az eskű hűtlensége miatt itt politikusok merevvé válnának, vagy rokkanttá, azt érdemelnék, amit másoknak szántak!! Remélem az Isten megveri az erre szavazókat! Azt a KDNP.-t is, aki eddig ki sem látszott a Fidesz tomporából! Azt a skálát fújta, amit onnan hallott! Ez nem kereszténypárt, ez egy nyalóka svindli, haszonlesők csoportja! Csak 1x nézzen tükörbe bármely tagja!! Nem egy ocsmány, pénz és hataloméhes megalkuvó, buta homo-erektusz, aki a tükörből visszanéz!!!?? A TB.27% adójóváírássá való átnevezését is megszavazta, ami egyenlő a népírtás 75%-os jóváhagyására, mert megélhetéséből havi 60 ezret vesz el, aki 40 év múlva nyugdíjas lesz! Nem mentesíti, hogy nem tudta mire emeli az ujját, mert nem is érdekelte, neki a hatalom vágya maradt örök élvezetül, amit a Fidesz ráadásul soha nem adott át nekik, még 1 napot élvezni sem!!
    KDNP! Ha így folytatjátok, gondoljátok, hogy még ebben az évezredben valaki rátok fog szavazni???? Harragh úr!!!!! Te 2 évvel ezelőtt még egy értelmes embernek tűntél!!!!! Mi lett Veled? Agymosás? UFÓ-k?? Ma már nincs 2. esély!!!! Ha nem lépsz az igazak nyomába, soha nem jutsz a hatalom közelébe, ( a Fidesznél ennél közelebb soha), de még a neved sem merül fel pozitívumként!!! Egy országot tönkretevő, lezüllesztő, népnyomorító koalíció vezető leszel, aki egy éhséglázadásban, ha nem jó helyen vagy, az életeddel is fizethetsz!! /mint Mussolini/ vagy egy új Visentál bizottság fog keresni!! Megéri Neked ez??? Mi jut Neked Orbán mellett?? Egy mikrofon 2 naponta?? Gondolkozz már el!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  18. Kerpács Winnetou, a fijjuk jellemét és 2008-ig befutott pályáját ismerve nehéz lehetett rájuk szavazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  19. Kerpács … A másnaponkénti mikrofon mellett azért ott van az iparkamarához tartozó cégek ötezer forintjai is ami a cégek számával szorozva nem kis pénz. Nem kell érte semmit nyújtania és el sem kell vele számolnia.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  20. Tüntetést kell szervezni,hogy ezt a levelet ne lehessen elküldeni,vagy az összes postás nyugodtan “elveszíthetné”,hiszen nem ajánlott küldemény.
    A levelek összegyűjtése nem jó megoldás mert csak a költség töredékét lehet visszanyerni.Ennél jobbnak tartanám,ha a szakszervezet egy többtonnás autóval jelenne meg egy nagy konzultációs tüntetésen és a résztvevők ott egy helyen,külföldi újságírók előtt,nagy nemzetközi hírverés mellett leadhatnák a visszaküldeni nem szándékozott leveleket.Ez azért is jó lenne,mert akik pénzhiány miatt vidékről nem tudnak eljönni – akár egy emberrel is többszáz ikyen levelet felhozhatnának a Kossuth térre.Utánna az autót mérlegre állítani és kiszámolni a darabszámot és a trükkös felcsúti rögtön pofára esne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  21. Egyenlőre csak az látszik, hogy a baloldali ellenzék egy hatalmas balf***.
    Sem programja, sem elképzelése , sőt igazából AKARATA sincs Orbánt
    megbuktatni. Agyilag teljesen kivénhedt emberek megélhetésükért reszkető
    gyülevész hordája. Az utcsa szabad! Ki tudnak vinni tömegeket az utcára ? Nem!
    A nagy hallgatás mögött a katasztrófális képzetlenség, szociális tájékozatlanság áll. Az MSZP tagjaiból 6-8 személy szólal meg, a többi csak mereszti a vala-
    milyét a parlamentben.
    Nincs parasztpolitikájuk, földpolitikájuk. Szakismereteik sincsenek.
    Nincs munkás, oktatás, egészségügy, iparügy, közlekedés, szociálpolitikájuk. Nem tudtok megcáfolni, legfeljebb mínuszokat nyomkodni.
    Impotens, képzetlen banda Gy.től K.ig.
    Csak a pénzfölvételre alkalmasak. Ugye Vere J? Ugye Kóka J? Ugye MSZP?
    Ugye LMP? és végül, persze a Jobbik is, csak ők a jobboldali ellenzék. Röhej!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  22. gonoszka!

    Csak igazad ne lenne!
    ++++++++++++++++++

    Ezért hidd el jobban bízok akár egy taxisblokádba is, csak már mozduljon valami!
    Az elkeseredett nép akár ki is fogja kezdeni, meg fogja tölteni a tereket!

    Na akkor lesz majd nagy vircsaft az ellenzék soraiban, hogy kinek a szimpatizánsai hömpölyögnek az utcán!

    Egyiké sem! Előre mondom! A keserű népé, aki végre elszánja magát hogy eltiporja ezt a förmedvény rákfenét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  23. gusztavnagy, te emlékszel, én az első pillanattól kezdve mondom. Nem azért, mert én olyan okos vagyok, hanem mert törvényszerűek a dolgok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  24. Gonoszka
    2012. május 29. kedd
    22:48

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  25. Gonoszka
    2012. május 29. kedd
    22:48
    +++++++++++++ bocsi, lemarad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  26. Nekem meg olyan érzésem van hogy a NÉP valamit vár…valamit egyre csak vár…várakozik a NÉP…és ha kiemelkedik egy új , hiteles arc , földindulás-szerű dolgok fognak itt történni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  27. Várjuk az Új Messiás eljövetelét vagy mi..A Pannon Messiásét hehe..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  28. Tisztelt Gonoszka!
    .
    Gonoszka
    2012. május 29. kedd
    22:48
    .
    MIÓTA UGYANEZT MONDOM ÉN IS :-))).
    .
    Ez a MI ELLENZÉKÜNK még arra is KÉPTELEN, hogy felismerje A SAJÁT JÓL FÖLFOGOTT ÉRDEKEIT és VALAMIFÉLE LAZA SZÖVETSÉGET KÖSSÖN EGYMÁSSAL AZ ORSZÁG ÉRDEKÉBEN :-(((.
    MIND csak a SAJÁT NYAVALYÁS PECSENYÉJÉT SÜTÖGETI :-(((.
    .
    A zemberek MÁR TÉNYLEG CSAK A NÉP TÜRELMÉNEK VÉGÉRE APELLÁLHATNAK :-(((.
    Meg arra, hogy KEZDJE MÁR EL VÉGRE VALAKI, akár egy személy, akár egy párt, akár egy TÜRELME VÉGÉRE ÉRT TÁRSADALMI CSOPORT.
    .
    MINDEGY, CSAK KEZDJE MÁR EL VÉGRE VALAKI !!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  29. Nem csodálom, hogy ez a Mesterházy is megelőzi a csutit. Még a hülye fideszfanoknakis kezd elegük lenni abbola hitvány figurából, aki leginkább önmagával kerül szembe, amikor hétfőn pont az ellenkezőjét hangoztatja annak, amit pénteken mondott. Hazudik éjjel, reggel, délelőtt, délben, délután és este, egyszóval ha kinyitja a száját. Azon sem csodálkozom, hogy az ellenzék a fideSS és a nempárt szövetségese minden gazembersége ellenére az ellenzék nem növeli népszerűségét. A jobbikról nem beszélek, mert annak van marekáns programja. Az antiszemitizmus és a rasszizmus, valamint az Unióellenesség szilárd alapjain állnak. Rajtuk kívbül az ellenzék egyetlen csoportjának sem telik többre, mint annak hangoztatására, hogy milyen hitványak a kormánypártok, és hogy ha ők kerülnek hatalomra mindent visszavonnk, mindent megváltoztatnak. Arról, hogy mit fognak tenni az eltörlésen kívül szavuk sincs. Politizálni programok alapján lehet. program pedig nincs. Legfeljebb annyi hogy az elmútnyócévet emlegetik, mint az LMP aki a leendő szövetségesaeit hevesebben kritizálja mint a kormánypártokat, sőt néha dicshimnuszokat zeng a kormány egyes intézkedéseiről. Így nem lesz kormányváltás 2014-ben. A fideSS és orbán marad a hatalomban, hiszen a választási törvényt átszabta magára, egységes ellenzék pedig nem lesz aki legyőzze. Az egész magyar parlamentben hülyék, politikus analfabéták ülnek mindkét oldalon. Gagyi ország, gagyi népének demokratikusan választott hülye vezetői. A magyar társadalom teljes csődje.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  30. Nyúl György:
    mi az hogy “mire várnak”? Hát a megígért diktatúrára. Merthogy rövid a történelmi emlékezet, és ezért kiesett, hogy a Kádár-konszolidációt évtizednyi nyomor, elnyomás és terror előzte meg! Mivel balról-jobbról egyaránt azt hallották, hogy a Kádár rendszer diktatúra volt – most várják a létbiztonságot . Ráadásul a médiák nyomatják a sikerpropagandát, ezért akinek rosszabbul megy azt hiszi, hogy egyedi eset – a többieknek jobb. Mert komolyan veszik az ilyen mesketéket:
    http://hvg.hu/itthon/20120525_giro_szasz_ertekeles
    “Le kell vágni néhány vitorlát” mármint a gyorsnaszádról. Na persze, ha már vitorlás, akkor nem össze-vissza kell vagdalkozni, hanem bevonni és/vagy szélbe állni.
    Az ellenzéknek ezeket kellene pontról-pontra cáfolni – nem nekünk, akik magunk is tudjuk, hanem a többieknek, akihez csak az ilyesmi jut el. Nem csoda, ha még mindig van 1,2 millió támogatójuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  31. kekec, az ellenzéknek egy hiteles párt kellene, Nem 110 éves korelnökkel, telezsebű, villalakó munkással, stb.
    Programmal! Határozottsággal! Tisztességgel! Igazsággal! Szakértéssel.!
    A baj, hogy ilyen nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  32. Lesz ez meg igy se, hehehe….rohadt mocskos tolvaj banda!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  33. Geyza!
    ++++++++++++++++++++

    Azt írod: ” olyan érzése van,hogy a NÉP valamit vár…egyre csak vár…
    várakozik a nép…és ha kiemelkedik egy új, hiteles arc, földindulás szerű dolgok fognak itt történni!”
    Maximálisan egyet értek veled! Láttál már a kelesztőben ottfelejtett kovászt?
    Na az ilyen csak igazán, vár-vár és csak duzzad, pöffeszkedik a tálba, már rég túlnőtt a peremén, de még mindig dagad!
    Aztán amikor végre elindul, csak akkor látszik hogy beborít mindent!
    Aztán hogy kinek a hiteles arca fog előbukkanni amikor elpattan ez nekem is rejtély! Valószínű nagyon fogunk csodálkozni!
    Alig várom hogy átéljem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  34. Bubu!
    *
    Abszolút igazad van: “egy párt ez a két párt” !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    A baloldalnak nem szabadna azzal vigasztalnia magát, hogy romlik a Fidesz esélye, mert úgy javul Jobbiké. Mindig együtt kell számolni a leplezett és a nyílt náci táborral !
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  35. Sajnos az emberek félnek,rettegnek,hogy kirúgják /már akinek van még/ a munkahelyről! A félelem még nagyobb a haragnál! Ebben az országban már híre-hamva sincs a demokráciának! Többen utálják,mint gondolná ez a gonosz törpe! Ennyi hazugságot,amit a fidesz be akar adni az embereknek….csodálkozom,hogy van még fedél a parlamenten!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  36. Orbán Viktor május 31-én tölti be a 49. életévét. Még nem késő visszafordulni arról az útról, amely az utóbbi években, évtizedekben minden diktátor számára azonos helyre vezetett, és ahonnan már nincs lehetőség a visszatérésre. (Írja Szemenyei-Kiss Orbán életrajzáról szóló cikkében.)
    .
    Bár igazat szólna, és ez a visszafordulás megtörténne. Lassan fél évszázados lesz a miniszterelnök, élete eddigi időszakáról kellene már egy „józan” mérleget készítenie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  37. Gonoszka
    Az a baj, ha lenne program, határozottság és elszántság – sokan akkor is a személyi averziók alapján döntenének. Bár ha Orbán még sokat megnyilvánul személyesen a királyi tv-n, akkor Gyurcsány megítélése is sokat javulhat!
    figyelő
    az ország recesszióban, kilábalásnak még reménye sincs – Orbán viszont meg van elégedve magával (szemben az összes jobboldali közgazdásszal (Eltolcsyt nem tartom közgazdásznak) Mikor fognak a hívei rájönni arra, hogy vele csak a totális vereség felé menetelnek?
    Egyébként nem orbántakarodj kellene – hanem az ÖSSZES parlamenti képviselőt kellene helyben fikázni! Az talán még azokba a fafejekbe is beleverne egy kis észt – vagy ha ez túl nagy kívánság lenne a képességeik alapján – legalább egy kis egészséges kételyt abban, hogy simán megúszhatják ők, személyesen! Mert eddig bebújtak a frakció-nyájba, és nem kellett egyénként a választókkal szembenézni! Az a nagy helyzet, hogy a legtöbb diktátort a SAJÁT tábora intézte el. Talán ideje lenne erre a táborra nyomást gyakorolni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  38. Ez egyébként megfelelne Giap vietnami hadvezér (győztes) elvének:
    ha a központot jól védik – a perifériákat kell támadni.
    Ha emiatt de-koncentrálják a védelmet – akkor meg a központot.
    És akkor jöhet a helikopter a tetőről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  39. Más, praktikus okai is lennének a helybeli tiltakozásnak: sokaknak nem telik utazási költségre, akiknek már tele van a tökük ezzel az egész orbánjárással.
    A szivattyú is így működik: szívni mindig kevesebbet tud (azaz felülről szervezett akciókra kevesebben tudnak elmenni) míg a nyomás a többszörös is lehet ugyanakkora energiával.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  40. Csodálatos demokrácia

    2012. január másodikán tüntetés volt a demokrácia mellett, az emberek érdekében. Jelentős rendőri biztosítás mellett a rendezvény higgadt légkörben zajlott le, a rendezők, és a résztvevők elutasították a rendbontás minden formáját, zavart csupán az anarchiát akarók kis csoportjai keltettek. A tüntetők, és a rendőrök higgadt viselkedésének köszönhetően a szélsőségesek csupán a verbális erőszakig juthattak el. Egy működő demokráciában ez elfogadható. De történetünk itt nem ér véget, inkább csak most kezdődik…

    A sajtóban nyomban kitört a „számháború”, sokan voltak, vagy kevesen, mintha ez számítana egyáltalán. Így legalább a lényeggel nem kellett foglalkozni. De örömmel jelentem: ketten biztosan voltak ott, két tűzoltó igazoltan részt vett a megmozduláson. Tudják ugye, hogy kik a tűzoltók? A tűzoltók azok, akik életüket lábuk lógatásával töltik, és korán mennek nyugdíjba, ők a társadalom ellenségei… Így kell lennie, mert a tüntetés után (egyébként indokolatlanul), rendőri intézkedés történ két szereplőnkkel szemben. Az igazoltatás oka az volt, hogy látszott hovatartozásuk: tűzoltó-védőruhát (nem egyenruhát !) viseltek. Tetszik érteni? Azok a henye alakok, akik ingyenélve védik mások életét… Még nyugdíjasan is. Bizony, ez csak gyanús lehet…

    Az igazoltatás rendben lezajlott, a jogalanyok nem tettek panaszt, miért is tettek volna? Hiszen nemcsak a tűzoltók, de a katonák, rendőrök is a henye, ingyenélő réteghez tartoznak, ugye? Bajtársak vagyunk… ebben a bajtársi légkörben rögzítették adataikat. Az este véget ért. De nem a történet…

    Időközben megszűnt a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság, lett helyette Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Egyik barátunk betévedt erre a régi-új helyre, ahol, nem kis meglepetésére, közölték vele: megsértette a ruhaviselés szabályait, ezért adja le a nyugdíjas-igazolványát, megvonják az egyenruhaviselési jogát, és elvették a rendfokozatát. Mivel nem értette a történteket, elmagyarázták: egyenruhát viselt egy tüntetésen… S hogy honnan tudták? Egyszerű: a rendőri jelentés… Nem is gondoltam, hogy ennyire könnyű megismerni a Kádár-huszárokat. Politikai bosszúnak nyomát sem látom…

    Időközben másik barátunk is bement egykori munkahelyére, s kezébe nyomtak egy határozatot: már nincs nyugdíjas-igazolványa, nincs egyenruhája, nincs rendfokozata… Ja, igaz: nyugdíja sem, csak valami „szolgálati járulék”, mely elvehető. Ami még meghökkentő, hogy erről az eljárásról nem tudott, nem vett részt benne, csak a végeredményt kapta ajándékba. Védekezésre esélye nem volt. De miért is kellett volna védekeznie? Sem szabályt, sem jogot nem sértett, nem sértettek. Alapjogaikkal éltek. Az, hogy ez nem tetszik a kormánynak, számít? Talán igen. Mert miért jelenti a Rendőrség a Katasztrófavédelemnek, hogy valakik tüntettek? Önmagától, vagy felsőbb utasításra? Sejti valaki, hogyan működik a parancssor?

    Katasztrófavédelem… Egy végrehajtó szervezet, ebben az esetben kétségkívül végrehajtó. Kellett lennie „megrendelésnek”, mert az egész eljárás formailag, tényszerűen jogellenes.

    Kemény szavak. De a tények is kemények. Mert az tény, hogy a hivatásos állomány magántulajdona a megvásárolt egyenruha. Persze, a viselésének vannak szabályai. Ezeket a szabályokat nem sértették meg, nem is tudták volna, hiszen nem egyenruhát viseltek! Tehát az eltiltás jogellenes, hiszen nem létezik jogalapja sem. S a legszebb az egészben: az említett védőruha kereskedelmi forgalomban kapható, barátunk saját zsebre vette meg azt a védőruhát, amit mások mentése érdekében visel. A Tűzoltóság feliratot letakarták, ettől kezdve ez csak egy magas védelmi szintű munkaruházat! Már duplán jogellenes… A katasztrófavédelemnek semmiféle köze nincs ezekhez a ruhákhoz, sem tulajdonosi, sem szakmai, sem etikai szempontból. Háromszorosan jogellenes az intézkedés. Igaz, a jogellenes büntetés is háromszoros.

    Van azonban még egy tisztázásra váró kérdés: miért vásárol meg valaki egy ilyen drága felszerelést? Inkább örülne a luxus-nyugdíjának, meg hogy túlélte a leszolgált éveket, nem?! A válasz prózai: barátunk nyugállományú tűzoltó, és aktív önkéntes tűzoltó. Tehát továbbra is embereket ment pihenés helyett, és most már ő fizet ezért. Ugyanis a katasztrófavédelem a szavakon túl nem nagyon segít az önkéntes tűzoltóknak, mert ha valaki el akarja végezni ezt az egyébként állami feladatot, szedje össze a felszerelést magának, teremtse meg a feltételeket. A katasztrófavédelem azonban még ennél is többet tud: fenyíteni, és a jogot átírni.

    Demokráciánk új szintre lépett: alapjogaikkal élő, a közszolgálatban életüket eltöltött embereket jogellenesen kisemmiznek, megaláznak. Ilyen ez a világ, s ilyen a hatalom kinyújtott keze: a katasztrófavédelem. Ez valóban katasztrófa, és ezt védik…

    E történet valós, sajnos. S itt nemcsak egy hivatal túlterjeszkedésének vagyunk tanúi, mert ez már tovább mutat: Hallgass, vagy megnézheted magad! Ne higgye senki, hogy ez elszigetelt eset, mert a Munkaügyi Bíróságon már zajlik egy hasonló ügy…

    Ördög László, még nyugállományú, még tűzoltó, még főtörzsőrmester, még van ruhám… becsületem már nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  41. Gonoszka!
    *
    Csak baloldali ellenzék van ma Magyarországon – savanyú is, egyelőre darabos is, de a miénk. Olyan amilyen, de baloldali. Ha nagyon finom vagyok, azt mondom, óriási tévedés, hogy a Jobbik ellenzéki párt. A Jobbik az a FIDESZ tartalék rohamcsapata földindulás – azaz, ha 2014-re számukra befellegzik – esetére.
    Nehéz elhinnem, hogy Te ne ugyanígy látnád. Akkor pedig nem lehet eléggé hangsúlyoznunk, e két ördögi kör tökéletes egységét. Lásd Navracsics tegnapi fondorlatos válaszbeszédét Vaday Ágnes tegnapi országházi* hozzászólására. Maga volt a körmönfont fondorlat, melyben felbuggyant a legszélsőbb jobb…
    .
    * Szándékosan írtam országházat, mert ez már nem parlament.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  42. krampusz
    - nyugi, becsületed is van. Miazhogy? Nagyonis!
    A katasztrófát védőkért viszont már nem tenném tűzbe a kezem!
    worldonblőd
    Ugyan már! Ha körmönfont lett volna, akkor pont a célközönsége nem értette volna meg. Olyan egyenes és világos volt, mint a qurmány gazdaságpolitikája (már az államcsőd felől szemlélve)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  43. Kekec, azt írod, hogy a legtöbb diktátort saját tábora intézte el.
    Hát sajnos ez nem egészen van így. Hitlert és Mussolinit hatalmas emberi és anyagi áldozatok árán(!), csak a világ demokratikus erőinek összefogása tudta felszámolni, míg Horthy hatalmát valóban a náci (magyar és német) együttműködés semmisítette meg, ám pontosan a nácizmus fennmaradása érdekében.
    Tehát Kedves Kekec, ezt a törpeszupert csak abban az esetben tennék félre az övéi, amennyiben a személye már a saját érdekeiket veszélyeztetné…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  44. T. krampusz, csütörtök 09:09!
    A Fidesz megígérte az MSZP-nek, hogy “egyenként fogunk levadászni benneteket és a Fidesz hideg leheletét fogjátok érezni a tarkótokon”!
    Ezt akkoriban a kormányra értették, de most ők vannak hatalmon így ezt kiterjesztették az egész társadalomra!
    Egy megosztott társadalomban így mennek a dolgok – ezért van, hogy “egyenként” lehet levadászni a rokkantnyugdíjasok csoportját, az eü. csoportját, a pedagógusok csoportját, stb., stb.!
    Nem szóltam amikor elvitték a szakszervezetist, nem szóltam amikor elvitték a szomszédom, nem szóltam….. és nem szóltam…., amikor engem vittek már nem volt kinek szólnom!
    A diktatúra azt engedhet meg magának, amit a polgárok eltűrnek!
    Azokkal szemben akik nem tartják be a demokrácia legelemibb szabályait, azokkal szemben demokratikusan fellépni?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  45. bolygó
    2012. május 29. kedd
    16:20

    “EZ az ” átszellemült ábrázat” sok mindenre”

    röhög ikon, először állatszeműt olvastam :)
    de ha jobban meg nézzük a képet sokat nem is tévedtem.az a szem sok mindent elárul a gazdájáról. csak azt nem, hogy normális. no mindegy. rohadjon meg hetedíziglen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  46. Kedves Csakén!

    Ismerem ezt a “nem szóltam” dolgot, és következtetésével mélységesen egyetértek. A mi szakszervezetünk (FTSZ) 1999-ben alakult, s a törvényellenes jogalkotás, és törvényellenes joggyakorlat ellen minden esetben felléptünk. Mert ilyen volt az előző ciklusban is. Felléptünk tárgyalásokon, s akár tüntetéseken is. Így volt ez a mostani időkben is, mint a példa mutatja. És igen, mi maradtunk magunkra, mert a társadalom jó része élvezettel figyelte a jogfosztásunkat, örülve, hogy nem velük történik ez a dolog. Pedig szóltunk: mindenki sorra kerül. Ma már a tanárok, orvosok, rokkantak, s az idősek is kezdik érezni a törődést… És még ma sincs összefogás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  47. Kedves Krampusz!
    nem a mi becsületünket vették el. az önbecsülésük fölé telepedett a béka. és ezt azzal próbálják meg leplezni, hogy azokba rúgnak akikből élnek. még egy darabig…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  48. A kormányzás félútján Orbán már csupán csak a közvetlenül érdek- kötődő haszonleső támogatóit tartotta meg. Ezek pedig a potenciális szavazók létszámához képest elenyészően kevesen vannak…Az egykori reménykedő tömegek lehajtott fejjel hallgatnak,vagy máris beálltak a szidalmazók táborába…A “nemzeti konzultáció” csupán egy “rákosista” fogás, a média úgy igyekszik beállítani, mintha kötelező lenne válaszolni az egyébként teljesen érdektelen didaktikus ízű, félrevezető kérdésekre, amelyek tökéletesen lényeg kerülők és elterelő jellegűek.. A vezér őrültségeket beszél a médiában, láthatólag zavartalanul. Még a hírolvasók sem fakadnak kacajra…. Ötmillió foglalkoztatott utoljára Kádár idején “dolgozott” ebben az akkor 10 és fél milliós országban !( A tényleges állampolgári létszám ma 9,2 millió körül van) Az idősebb korosztály még jól emlékszik a “kapun belüli munkanélküliség” fogalmára. Akkor végtelen terű piacunk volt a KGST-ben, de a technológia színvonala már abban az időben sem igényelt ötmillió foglalkoztatottat,ezt politikai normatívák követelték meg…Magyarország így soha (!!!) sem fog talpra állni,hacsak ez a banda vissza nem rugdalja a kőkorszakba.. Azon a szinten azután önállósulhatunk…Orbán tehát a tudatos “megvezetés” eszközével próbál operálni az internet korában. Ha minden trükk ellenére veszít 2014-ben,koalícióban a Jobbikkal, még akármeddig átmentheti magát. Szerencsémre nekem már nem, de igazán sajnálom a ma születetteket, azt a maradék három millió magyart, aki tanyáin, a mély ökológia szellemében faekébe fogván önmagát, teremti majd meg mindennapi betevőjét, miközben Orbán a pokolban a Svájcba kilopott arany tömbjeinek olvadékában főve röhögi őket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  49. “Az Ipsos kutatása szerint a választók ugyan a Fideszt tartják a legszerethetőbb pártnak, de ők is csak 2,6 pontot kapnak az ötös skálán.”

    Nyugodtan osztható ez a szám kettővel. Amit én az emberek között járva látok, hallok, még lehet, hogy annál is kevesebb. Persze ez a szám jó, ha a felső réteg a kutatásuk célpontja.

    Már itt tüntetésekkel nem megyünk semmire! A qrmány meredek ívben sz@rik rá!
    Sokkal keményebb lépés kell!
    Valóban összefogás kell. Az emberek egy a nép érdekeit képviselő program mögé talán odaállnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  50. “Hasonlót a hasonlóval kell gyógyítani!” (Hahnemann)
    Amint eddig láthattuk, a demokratikus finomkodás lepattan a kormányról – minden törvényük a bebetonozásukról, a törvények kijátszásáról szól! Akkor pedig ezzel szemben nem lehet úrilányként fellépni!
    Egyébként az egyenként fogunk levadászni részükről tényleg működött!
    Csak ez a módszer fog beválni, mert az összefogás a demokrácia eszköze és az itt meghalt….sok minden oka van, az oszd meg és uralkodjtól az emberek megfélemlítéséig, anyagi ellehetetlenítés is arra játszik, hogy nem tudnak utazni, és az ellenzék pártfinanszírozása is ezt szolgálja, ne tudják buszoztatni a tüntetésekre a szimpatizálókat, tehát egyenként, nyakukban a hideg lehelettel lehet valamit elérni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán már a pornóban is plagizál 2012. június 2. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos