Ronai and Ronai
AMERIKAI

Példátlan nyomásgyakorlás a magyar sajtóra 2012. május 2. szerda 21:28 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Példátlan nyomásgyakorlás a magyar sajtóra

Budapest, Brüsszel – Magyarországon még mindig “sokkal többre van szükség az újságírók jogainak garantálásához” - közölte  a 30 ország 260 ezer újságíróját képviselő Európai Újságíró-szövetség, (EFJ) a sajtószabadság világnapja alkalmából szerdán Brüsszelben kiadott közleményében.

Arne König, a szervezet elnöke szerint a magyar példa azt mutatja, hogy “a demokratikus erők mozgósításának lehet bizonyos hatása a közvéleményre, de magyar kollégáinknak még hosszú utat kell megtenniük a kormány példátlan nyomásgyakorlása miatt”.

König egyúttal cselekvést kért az európai uniós intézményektől az EU-szerződés azon cikkelye alapján, amely a közös EU-értékeket ért fenyegetés esetén eljárás indítását teszi lehetővé.

Az európai szövetség tagszervezeteiben mindazonáltal a legfontosabb napirendi pontok élére került a török helyzet a bebörtönzött újságírók magas száma miatt.

Az EFJ azt kérte tagszervezeteitől, hogy mindegyikük “fogadjon örökbe” egy bebörtönzött török újságírót, azaz nyilvánítsa ki vele szolidaritását és támogatását, és hívja fel a figyelmet az esetre a lehetséges nemzeti vagy regionális fórumokon. A közleményből kiderül, hogy az EFJ magyar, belga, francia, brit, német, spanyol, svéd és olasz tagszervezetei is teremtettek már ilyen jellegű kapcsolatot török újságírókkal.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.2/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 8 szavazatból)
Példátlan nyomásgyakorlás a magyar sajtóra, 4.2 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Be kellene zárni a hirgyárat.
    Ha van (s)ajtó, amelyik úgy nyilik, ahogy akarják, lehessen ablak is a világunkra,
    úgy ahogy mi akarjuk. Hiszen demokrácia van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  2. Nevén kell külföldön is nevezni a helyzetet , fasiszta elnyomás van az országban így kell hozzáállni, az időhúzással csak erősödnek, vége a puhatolózó diplomáciának!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  3. Nem , nem az a baj hogy az emberek rossz felé néznek. Az a fene nagy szabadság valójában csak ürügy arra hogy a mai legitim 2/3-os (alig több mint 50%-os) kormány munkáját akadályozza. Meg kell szüntetni az ujságokat Magyarorszagon. Tilos nyugatról barmilyen magazint (Playboyt azt lehet az kell a zemberknek mint a kabitoszer), ujságot, söt cenzurázni az internetet, Mi az hogy valaki a karpat medenceből (vagy annak pici részéből) az interneten keresztül az AN-t vagy más hasonló dolgokat olvas. Sőt vissza kell ezetni a Latin nyelvű misét. Amit nem ért a magyar azzal nem tud vitatkozni. Vasárnap bezárnak a boltok, mindenki irány a romai katolikus templomba. (Mi az hogy még mindíg 14 egyház van ? Egy egyház nem elég ? Sőt vissza kell állítani a huszárságot. Minden 20 ház köteles ellátni egy katonát. Ja és persze mindenki tisztelje a magyar koronát, a szent pityu jobbkezét, tartson lovat autó helyett, es kezdjen megtanulni nyilazni. Leigázzuk Európát. Aztán majd mi adunk kölcsön ..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  4. Cipolla államtitkár “úr” továbbra is mondja a magáét, szerinte a média hatóságot a parlament felügyeli, nem a kormány és ez mindent felülír a kritikákból. :D :((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  5. A baj ott kezdődik, hogy mindig találnak alávalókat, akik kiszolgálják őket…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  6. Nem igazán témába vág, de megbánnátok, ha kihagynátok!
    http://politologus.blog.hu/2012/05/01/felporgott_az_elorehozott_birodalmi_valasztasi_kampany

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. kekec
    2012. május 3. csütörtök
    19:42
    Ezek után Aesopus és La Fontaine állatmesék következnek, vagy mindjárt jöhet az Állatfarm?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos