Ronai and Ronai
AMERIKAI

Megszolgálta a szekta a júdáspénzt 2012. május 16. szerda 9:14 | AN Forrás: Népszabadság, HVG

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Megszolgálta a szekta a júdáspénzt
Ajka – Két ajkai középiskola pedagógusai szerdán és csütörtökön titkos szavazással döntenek arról: akarják-e, hogy intézményüket a továbbiakban a Hit Gyülekezete működtesse. Schwartz Béla, a város szocialista polgármestere azt ígéri: csak abban az esetben választják a az Orbán-diktatúrával lepaktáló szektát, ha az elképzelést a tanárok meggyőző többsége támogatja. A szülők és a pedagógusok keddi demonstrációja nem az egyetértést sejteti.
.
„Senki sem beszél arról, hogy az önkormányzat a napokban adja át egyik általános iskoláját a katolikus egyháznak, úgy látszik, csak a Hit Gyülekezettel szemben hangoztatja a szülők egy része a világi értékek mindenhatóságát”, nyilatkozta a Népszabadságnak a polgármester. Mint mondta, az önkormányzat először a katolikus egyházat kereste meg, ám ők nem vállalkoztak a két középiskola működtetésére. Még a pannonhalmi bencéseknek is fölajánlották az intézményeket, de nekik sem volt már erejük, energiájuk a feladatra. Végül az egyházak közül csak a Hit Gyülekezete maradt.
.
A kialakított rendszernek köszönhetően ha egyház venné át az iskolákat, lényegesen magasabb lenne a támogatásuk, mintha állami kézbe kerülnének. A különbség a polgármester szerint a két konkrét esetben mintegy négyszázmillió forint. A végső szót majd az önkormányzat mondja ki, de csak az érintett tanárok titkos szavazása eredményeinek ismeretében. A pedagógusok ma és holnap voksolnak a jövőről.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Megszolgálta a szekta a júdáspénzt , 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(39)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

39 Reader’s Comments

  1. a polgármesternek igaza van. nem csak a HGY ellen kellene tiltakozni, hanem a katolikusok ellen is, de legfőképpen a kormány és a törvény ellen, ami miatt több százmillióval kevesebbet ad az állam a világnézetileg semleges oktatásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (46 szavazatból)
  2. Csak azt értesse meg velem valaki, hogy miért kap egy iskola 400 millával többet ugyanabból a közös pénzből, ha egyház (HGY) működteti?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +27 (29 szavazatból)
  3. Olyan ez mint valami rémálom. Óriási szégyen Magyarországra nézve, hogy mindez megtörténhet a 21. században. Szégyellem, hogy magyar vagyok.
    Nesze neked felvilágosodás, szekularizáció! Arccal a múltba!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (47 szavazatból)
  4. Azert az USA-ban is jelentos az egyhazi finanszirozasu iskolak aranya. 1945. elott Magyarorszagon is az volt. Szakiskolakat azonban nem egyhaziaknak, hanem cegeknek kellene mukodtetnie/segitenie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -13 (29 szavazatból)
  5. Igaz, csak az egyház Amerikában nem kap adófizetői pénzt. Eltartják a hívek, vagy vállalkozik, vagy nyer a lottón, és ha így szerez pénzt, akkor abból fönntarthat iskolát. És ez óriási különbség. Nem beszélve arról, hogy nem tudom, ha ez a két ajkai iskola az ő kezükre kerül, és valaki esetleg nem ért egyet Németh Sándor nézeteivel, akkor hova tudja vinni a gyereket? Ajka nem Budapest, hogy ha az egyik óvoda vagy iskola nem tetszik, fogom magam és megyek arrébb.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (41 szavazatból)
  6. köszönöm a cikket. Nem tudtam, hogy a “kialakított rendszer” ekkora különbséget teremt az egyházi és állami iskolák között. 400 millió Forint különbség! Milyen jól csinálja a Fidesz: így lehet rákényszeríteni az önkormányzatokat, hogy adják egyházi kézbe az iskolákat, és igy lehet rákényszeríteni a szülöket, hogy járassák egyházi iskolába a gyerekeiket, mivel nincs más. Vagy így lehet rákényszeríteni kisgyermekes családokat, hogy még idöben disszidáljanak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (41 szavazatból)
  7. “először a katolikus egyházat kereste meg, ám ők nem vállalkoztak a két középiskola működtetésére”
    Hogy-hogy? Mi van, kezd megtelni a gyomor a sok elrabolt kinccsel? Mikor lesz itt az ideje, hogy kihányják?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (27 szavazatból)
  8. jó, és akkor tisztázzunk valamit. Senkinek nincs az ellen kifogása, hogy egyházi iskolák müködjenek. Viszont az ellen, hogy egy magát kereszténynek tituláló állam megvonja az önkormányzatoktól a pénzt, és egyidejüleg az egyházi iskolák állami támogatását megsokszorozza – - és így kikényszerítse az iskolák egyházi kézbe adását, – - ez ellen igenis sikoltani kell!!!!
    -
    Jól rászedtek minket! Itt ülünk a fotelben, és körülöttünk már csak a kerítések vannak! A gyerekeink mehetnek az egyházi iskolába, a tekintélyelvü, feudális, bigott gondolkodást megtanulni. Ahelyett, hogy felnöhetne egy nemzedék, akik egymás tiszteletét, az eltérö vélemény tiszteletét tanulják, visszamegyünk pár száz évet!
    -
    ezek az egyházi iskolák nem azzal a szándékkal jönnek létre, hogy ott a gyermekek az egymás iránti szeretetet tanulják, a megbocsájtást, az egyma´s tiszteletét. Ezek az egyházi iskolák a manipuláció és és a kényszer torzszülöttei, a hamisság melegágyai.
    -
    ahogy annak a keresztény hitnek, melyet orbánék hirdetnek, semmi köze nincs az egykori tanításhoz, ugyan úgy ezek az egyházi iskoláknak sincs közük sem az erkölcshöz, sem a transzcendenshez.
    -
    a hatalom eszközei

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (39 szavazatból)
  9. Kétségtelen, hogy a cikk címe blickfangos, csak éppen nem igaz! Már a lead néhány sora is cáfolja, nem beszélve az egész írásról. T. Szerkesztő! Nem kellene ilyen csúsztatásokkal a MN, vagy a Hír tv színvonalára süllyedni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (26 szavazatból)
  10. Gáspár István

    Nem a Hit Gyülekezete hibája, hogy a felkínált lehetőséggel más “erőtlen” egyházak nem tudnak élni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (28 szavazatból)
  11. Az egyházi iskolákban végzett ismerőseim kulturáltak, jó erkölcsi érzékkel megáldott emberek. Van köztük liberális szemléletű baloldali ember is,és van mit tisztelni bennük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (26 szavazatból)
  12. A legnagyobb baj az, hogy Orbánék minden utat lezárnak, ami nem az ízlésük szerint való. Az államosítással és avval a ténnyel, hogy kötelező vagy-vagy alapon a hitoktatás, illetve az erkölcstan(????) gyakorlatilag egy FUNDAMENTALISTA országot alakítottak ki. Itt nem fér be sehova, semmilyen módon az ateista ember, vagy nevelés, mert már 6 éves korában (vagy még előbb az óvodai hitoktatás bevezetésével is) tudható lesz egy gyerekről sé családjáról, hogy ki van barátságbanl Viktorék politikájával, illetve ki nem ért velük egyet. Azért nem a Jóistent mondom, mert Vele nagyon is jó viszonyban vagyok, de nem hiányzik mellette senki abból a bagázsból közvetítőnek, akik között több a “megtért , köpönyegforgató” (lásd Hoffmann Rozi, aki a gyereke esküvőjén gondolta meg magát és lépett át az MSzMP-ből inkább a templomba, illetve maga Viktor, aki a sokat idézett mondatával (térdre csuhások!) nehezen hihető igazi katolikusnak szerintem, a többi hűséges pártemberről nem is beszélve, aki köztük forog…..
    Számomra Ancsel Éva, a marxista filozófus tetőtől-talpig igazabb ember volt, mint akik most Isten nevében fosztják ki az országot, és könyörtelenséget hirdetnek minden tettükkel a szegények, a betegek, az elesettek ellen. Őket verné most ki a szentélyből korbáccsal Krisztus, mert ők az igazi kufárok.
    Mellesleg sajnos az ATV-ben is többet beszélt az az ember, aki védte a HIT gyülekezetet és annak terveit, sokkal kevésbé volt felháborodva a riporter, mint más egyházi nyomulással szemben.
    Jó lenne, ha már megszületne egy olyan tévé, amelyik valóban semleges, valóban közszolgálati…vajon meddig kell még erre várni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  13. Most miért kap kevesebb támogatást az állami,mint az egyházi iskola, ezt mikor ki szavazta meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  14. Kedves Commandante,

    sem a hír, sem a cím nem tőlem származik, de teljes mértékben egyetértek vele. Ha nem más kötne le, és én írom ezt a cikket, akkor az sokkal durvább lenne, és szépen kivesézné, hogyan és miben paktált le Németh Sándor Orbán Viktorral, hogyan árulták el a bibliai normákat és a demokratikus jogállam alapelveit is. De erre most nincs időm, ezért csak annyit jeleznék: miközben Iványi Gáborék kevés híján elvesztik mindenüket, miközben semmit nem tettek, aközben a Hit Gyülekezete állami iskolákat kebelezhet be állami pénzen. A kettő közötti különbség oka semmi más, csak az Orbán-remndszerrel való jellemtelen alku és a diktatúra kiszolgálása. Lehet nyugodtan hőzöngeni és mínuszolni elvtársak: aki az ATV-t nézi, az áruló, az az Orbán-rendszer által manipulált ember, és korrupt lelkű hitvány alak. Teljesen mindegy, hogy a látszat és a manipuláció fenntartása érdekében jó pénzért hogyan szolgálja ki Németh Sándor aljas paktumát Kálmán Olga vagy bárki más. Elég nagy jellemtelenség az Olga részéről, hogy ebben kollaborál. Amíg ilyenekben kompromisszumokat kötnek, addig diktatúra lesz a nyakukon, és meg is érdemlik. Az Orbán-rendszer az ilyen aljas kis alkukra és kompromisszumokra épülő lerikálfasiszta rendszer. Érezzék benne jól magukat azok a birkák, akik az ATV-t bámulják. Orbán Viktor és Semjén Zsolt üdvözletét küldi nekik.
    Üdvüzlettel, Bartus László

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (39 szavazatból)
  15. Há kölletett nekik.
    Mos’ mé ‘
    Valahol csak kell terjeszteni a tanaikat nem ?
    A sarki kocsmába’ mégsenem lehet tizenéveseket igazságra oktatni !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  16. a hit gyűlekezete mitől egyház. ja , már tudom Orbán úgy akarta. Mert félt tőlük, h ellene kampányolnak.

    Igen, az ATV, Kálmán Olga a nagy okos, mind, mind lefeküdtek a pénzért. Kálmán Olga nem akar közmunkás lenni. Ahhoz volt fifikája , h vizsgálgatta Gyurcsány Ferenc tenyerét , h izzad-e. De máshoz már nincs ereje. szépen , finoman beállt a fidesz sorába, jó pénzért.
    Lelke rajta…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (13 szavazatból)
  17. Én nem bámulom sem az ATV-t sem egyetlen magyarországi TV-t sem. Hánynom kell tőlük A véleményem iskola ügyben az, hogy a tanítást és a vallás oktatást teljesen külön kell választani. Egyik felekezet sem jogosult arra, hogy a serdülő elméket bármilyen irányba befolyásolja. Azok a szülők akik mégis ragaszkodnak hozzá azok járassák olyan egyházi iskolába a gyermekeiket amelyek ugyanannyi hozzájárulást kapnak mint a világi iskolák.. A Hit Gyülekezetéről sincs ismeretem mert életemben nem voltam egyetlen gyűlésükön vagy összejövetelükön sem. Egy dolog miatt viszont tisztelem őket. Hangsúlyozom, hogy ez az egyetlen dolog. Kiállnak Izrael mellett nem úgy mint a magyarországi zsidó szervezetek nagy része.
    Teljesen jogosnak érzem a szülők felháborodását csak azt nem értem, hogy amikor katolikus református egyházak teszik a mancsukat az iskolákra akkor miért nem lázonganak ilyen nagy hangon?
    A mostani eset pikantériája az, hogy a “Jobbik” nevezetű hordával közösen lépnek fel a mostani iskolaátvétel kapcsán. Innentől kezdve nekem elég hiteltelennek tűnnek ezek a tiltakozások.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (14 szavazatból)
  18. Balogh de nem balga

    Hej Bartus Úr!
    Igen kemény , de nagyon igaz vélemény. Sajnos nem csak az Olga, hanem a Gréczi és Vicsek is oda sorolható már, ahogy nézem a változásokat. A nagy paraszt Havasról nem is beszélve. Igen, sokan nem veszik észre a diktatúra csendes nyomulását. És szerintem a nevezett személyek jellemtelenek, gerinctelenek, mert félrevezetik a baloldali érzelmű szerencsétlen egyszerű embereket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  19. Molnar Janos 2012. május 16. szerda 10:53
    “Azert az USA-ban is jelentos az egyhazi finanszirozasu iskolak aranya. ”

    János, János…. azért az nem egészen úgy müködik, mint a az orbáni.
    Az USA-ban sem az egyházak, sem az általuk fenntartott iskolák nem kapnak állami támogatást. A szinházat a hivök fizetik.
    Az iskolákat az állami támogatás nélküli egyházak müködtetik ahol a diákok nagyon vastagon fizetnek a tanitásért. Azok az iskolák, amelyeket ismerek havi 400-1300 $ tanitási dijat kérnek a szülöktöl. Ezekben az iskolákban a spirituális ismereteken kivül kötelezö az állami tananyag oktatása is.
    A rendszer még véletlenül sem hasonlitható a magyarhoz, ahol az egyházat és azok iskoláit az ateisták adójából támogatják.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  20. Vidéki Bunkó
    Nem az a kérdés, hogy milyen a szinvonal. Az a kérdés, hogy egy nem hiszikékeny tehát gondolkodó szülö gyerekének van e lehetösége olyan iskolába menni, ahol nem tömik tele a fejét spirituális hókusz-pókusszal?
    Az én gyerekemnek ne varázslásról tanitsanak, hanem természettudományokkal tömjék tele a fejét a befizetett adókból.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (15 szavazatból)
  21. Az egyházi iskolában az első osztályost a “tanító néni” azzal fenyegeti,ha belesül a versbe,vagy hibázik,osztályfőnökit fog kapni!
    Szép új világ!
    Ja, a tantermet lakberendező tervezte meg,olyan sok a pénzük.Az önkormányzatiban krétát sem tudnak venni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  22. Tisztelt Bartus úr!
    Egy pillanatig nem vonom kétségbe szavait! Minden alkalommal figyelmesen olvasom írásait, így természetesen azokat is, melyekben kifejti Németh Sándor egyházával kapcsolatos véleményét. El kell mondanom, hogy szinte mindenben egyetértek Önnel, de különösen az Iványi Gábort, és egyházát ért súlyos kirekesztéssel kapcsolatos gondolatait tartom a magaméval egyezőnek. Én a cikk címe, és a tartalma közt feszülő ellentmondásra kívántam felhívni figyelmét. Nem csak gondolom, de őszintén remélem is, hogy a Ajkán még van választási lehetősége a pedagógusoknak, és a szülőknek. Talán ebben az esetben nincs még minden elveszve, az önkormányzat képes lesz helyes döntést hozni. Tiszta szívemből kívánom az ajkai diákoknak, és természetesen minden magyar iskolásnak, hogy olyan intézményben folytathassák le tanulmányaikat, ahol szabadon választhatnak a tantárgyak közt, nem pedig a fenntartást magára vállaló egyház, vagy állam ró rájuk kötelező penzumokat. Szeretném hinni, hogy ez az őrület csak egy gyorsan feledésbe merülő, “röpke epizód” lesz iskoláséveikből. Várom elemző írásait, melyek remélem az elkövetkező időben is keményen kritikus hangvételűek lesznek!
    Üdvözlettel, commandante

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  23. ezt az atv dolgot én nem látom. Már többször olvastam BArtus Lászlótól, más hozzászólótól, de sokat segítene egy par sor, ami tényeken bemutatja az állítást. Szeretném látni annak igazát, vakon nem hiszem el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  24. Most, hogy újra kinyitottam a cikket, feltünt a fényképen látható plakát szövegének abszurditása: hah, egyház, és politika mentes iskolát szeretnének??
    -
    sorry, de akkor talán el kéne kezdeni kipucolni a kertet!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  25. Egyre kevésbé tetszik ez a folyamat. Szerintem alapvető jogokat sért, ha nem biztosítják a világnézetileg semleges oktatást. A keceli iskolaügy is elég botrányos volt. Más az, ha valaki eleve felekezeti iskolába jelentkezik, és más, ha átveszi egy egyház az iskoláját. Utóbbi esetben nem lehetne se a diákokat, se a tanárokat vallásgyakorlásra kötelezni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  26. Kedves Commandante,

    nagyon köszönöm kedves levelét. És ugyan most már hetek nem foglalkozom a napi eseményekkel, hozzászólása arra indított, hogy erről írjak gyorsan egy cikket. Köszönöm az inspirációt. :)) Barátsággal üdvözlöm, Bartus László

    http://nepszava.com/2012/05/velemeny/bartus-laszlo-ivanyi-gabor-kontra-nemeth-sandor.html

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (8 szavazatból)
  27. Arról nem is beszélve, hogy pl. hitoktatás címén manapság is elég nemiség-ellenes elveket vall a keresztény egyházak többsége. Hittanon még ma is azt okítják a serdülőknek (legalábbis a katolikusok), hogy még a maszturbálás és a szexuális fantáziálás is bűn. A hitgyülisek pedig szintén csak a házasságon belüli szexet tartják elfogadhatónak.
    Véleményem szerint komoly pszichoszexuális károkat okozhat az ilyen nevelés. Én jártam 20 éve hittanra, innen tudom, hogy mit tanítanak. Ma már aposztata lettem, de amikor még valamennyire gyakoroltam a vallásomat, már akkor megfogadtam, hogy soha nem adom be egyházi iskolába a gyerekemet, de még hittanra se fogom járatni, hogy elkerülhesse ezt a negatív hatást.
    Tehát a szülők, ha az egyház (akár a katolikus, akár a hitgyüli) átveszi a gyerekük iskoláját, készüljenek fel, hogy a kamasz gyerekeik bűntudatkeltő nevelésben fognak részesülni a szex terén, ami komoly lelki károkat is okozhat nekik!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (13 szavazatból)
  28. Általános iskola első osztályába lányomat a hűvösvölgyi ökumenikus iskolába írattam be.Életem egyik legrosszabb döntése volt.Már harminc éves,de a szót is utálja,hogy iskola.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  29. Kedves Admin akkor melyik tv-t nézzük , ha az Atv-t sem, ott legalább feltesznek olyan kérdéseket amit máshol nem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  30. A Vélemény rovatban található cikkem végén több hozzászólásban kifejtem ezt. Az utazási magazint, külföldi csatornákat, lehet olvasni, sétálni, családi programokat szervezni, barátokkal lenni. És erkölcsi döntéseket hozni, nem kérődzni a diktátor által felkínált manipuláción. A média átveszi a gondolkozást, és leszereli az ellenállást. Ezt a tevet erre tartják. Inkább ne nézzen semmit. Meg lehet lenni tévé nélkül is. Ez álságos és mű, színjáték az egész, egy nagy becsapás, közben kapják érte más címeken a nagy pénzt Orbántól. Ha ebben van kedve résztvenni, akkor nézze. Cserébe Önt kiherélt gondolatokkal átadják Orbán rendszerének. BL

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  31. Az iskola működtetése normálisan a helyi közösség feladata. A kormánytól járó pénzből ők is tudnák működtetni az iskolákat. A szabadsággal nem csak jogok de felelősség is jár. Az egyházi (alapítvány iskolák) általában fizetőssek. Az ingyens iskoláztatás a kormány helyesebben az önkormányzat feladata. Természetesen a befizetett adókból kell az iskolákat müködtetni. Eh de minek magyarázzam. Szkeptikus vagyok MO-t illetően.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  32. pakura: mar szamtalanszor ideztem, de most neked is, hogy mit is irt errol a rettegett, eltiport, megvetett, tenylegesen sztalinista Alkotmany:
    .
    “54. § (1) A Magyar Népköztársaság biztosítja a polgárok lelkiismereti szabadságát és a vallás szabad gyakorlásának jogát.
    .
    (2) A lelkiismereti szabadság biztosítása érdekében a Magyar Népköztársaság az egyházat különválasztja az államtól.”
    .
    … es ez volt a bolsevik retteges alapja, aham.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  33. AZ én fiam 26 éves, ökomenikus keresztény iskolába irattam anno, mert azt gondoltam, hogy az egyházi oktatás magasabb színvonalú. (volt piarista gimiben végzett ismerős, ferenceseknél végzett is, jó volt a benyomás, nem lettek bigottak, csak hiper tájékozottak).
    Emiatt lett nálunk is az öko suli. Ötödikes volt a gyerek, amikor úgy megvert az osztályfőnöke, hogy lila monoklival és törött kézzel jött haza! MERT ROSSZ VOLT AZ ISTENVERTE KÖLÖK!
    Aznap volt ott utoljára, azonnal elvittem egy önkormányzati suliba….
    Gyűlöli azóta a papokat, és mindent, ami a vallásossággal kapcsolatos…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  34. Az a dilemma oka, hogy az állam kezébe kerülő iskola bármikor megszüntethető, a tanítás, ellátás színvonala nem garantált, az épület és a taneszközök valószinüleg rövid időn belül lerongyolódnak.
    Az önkormányzatok nem vallásos meggyőződésből adják át az iskolát, hanem azért, hogy megmaradjon, és elfogadható színvonalon működjön.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  35. szerintem nincs dilemma.
    -
    felháborító, ocsmány eröszak van.
    -
    megvonják a pénzt az önkormányzatoktól. Hoznak szabályt, hogy az egyházi iskolák az ÁLLAMTÓL ekkora-akkora összegeket kapnak. Az állami iskolák az államtól nem kapják ezeket az összegeket, mert ugye megvonták az önkormányzatok pénzeit.
    -
    na most: mit csinál x önkormányzat? Iskolát bezár, vagy rimánkodik az ELISMERT EGYHÁZAKnak, hogy ugyan müködtessék már az iskolát. Állami pénzböl!!!
    -
    ja, és persze ki az egyház? Hát az, akit a kormány annak kinevez.
    -
    javaslom, a szótárban az ÖNKÉNY szóhoz, vegyük fel ezt a folyamatot. brrrrr

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  36. nakadzsi!

    muszály tv-t nézni??? akinek ott az internet???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  37. Dinart: “ökomenikus keresztény iskolába irattam… Emiatt lett nálunk is az öko suli”
    Helyesen: ökumenikus – a keresztény és a keresztyén egyházak együttmûködésére alapozott mozgalom. Az alapszó ökumene, magyarítottabb változatban: ökuménia.
    Az öko az ökológia – környezettan – rövidítése, aminek a valláshoz semmi köze.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  38. Gyurka46
    “Az önkormányzatok nem vallásos meggyőződésből adják át az iskolát, hanem azért, hogy megmaradjon, és elfogadható színvonalon működjön.”
    .
    Tévedés. Az önkormányzatok azért adják át az iskoláikat az egyházaknak, hogy állami pénzen mûködjenek, és az iskola tárgyi és személyi kiadásai ne a folytonos pénzszûkével küszködő önkormányzatokat terheljék.
    Vagyis: addig lesznek nagy számban egyházi iskolák, amíg a kormány számolatlan anyagi forrással finanszírozza őket. Ha egyházi önfenntartásra lennének ítélve az iskoláik, rövidesen a fele sem maradna egyházi kézben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  39. Muszáj TV-t nézni?! Igen! Ismerjed meg hazádat és annak lakóit mozgalom – az ember nem élhet úgy, hogy homokba dugja a fejét! Ha ezt vagy azt nem látom, hallom, akkor az nincs?Látnia és hallania is kell, mifélék a körülötte élők – ha tudja kikkel van körülvéve, lesz módja felkészülni a védekezésre. Nem harcra gondoltam, hanem lelkiekben való felkészülésre – nagy pofonokat kaptam a választáskor ismerőseimtől, akik most szidalmazzák azokat, akik megszavazták ezt a kormányt. Csak nézek és hallgatom, hogy milyen feledékenynek hisznek. Holott tudom, hogy a nők 40 éves munkaviszony után nyugdíjba mehetnek fideszes mézesmadzag miatt mennyien szavaztak a Fideszre. Megjegyzem: talán ezt az egy igéretét be is tartotta!
    Ha a józan eszemmel ellentétes dolgot akarnak nekem bedumálni, nálam nincs sikerük! Ami nekem rossz, arról nem tudnak meggyőzni, hogy jó, netán kinek a hibájából rossz!
    Más: Volt itt az AN oldalain (egy-két) győzködő tipusú valaki, oldalakon keresztül ecsetelte, hogy miért nem kell ennek a politikusnak hinni, csak szétveri a baloldalt, el kellene tűnnie, mert csak árt, különben is bukott, stb., stb.
    Visszataszító volt az az erőszakosság, amivel itt fellépett. Az AN oldalain nem volt még ilyen rámenős, győzködös valaki, mert itt véleményt szoktunk cserélni és nem egymást meggyőzni, általában tiszteletben tartjuk egymás véleményét. Engem az ilyen erőszakosság taszít, még vitázni sem állok le, mert csak belebonyolódik az ember, levisz magához, azt pedig nem akarom! Többször írtam is a hsz-t íróknak, hogy nem kell reagálni, majd megúnja, hogy feleslegesen koptatja a billentyűket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nyomulhat tovább a Hit Ajkán 2012. május 18. péntek | AN

Feljelentett ajkai fideszesek 2011. augusztus 13. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos