Ronai and Ronai
AMERIKAI

Hoffmann szerint törvényes az ajkai iskola átadása 2012. June 1. Friday 1:10 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Hoffmann szerint törvényes az ajkai iskola átadása
Ajka – Törvényesen adták át az Ajkai Szakképző Iskolát a Hit Gyülekezetének, válaszolta Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának oktatási államtitkára újságírók kérdésére az egyik ajkai általános iskolában tartott csütörtöki rendezvényen.
.
A város képviselő-testülete csütörtöki ülésén döntött arról, hogy öt évig a Németh Sándor vezető lelkész egyszemélyi uralma alatt álló szekta működtetheti az Ajkai Szakképző Iskola és Kollégiumot. A szocialista vezetésű önkormányzat a fenntartói jogot a 2012/13-as tanév kezdetén adja át az egyháznak.
,
Az oktatási államtitkár arra a kérdésre, hogyan értékeli, hogy a szakközépiskolát a Hit Gyülekezete egyház veszi át, azt válaszolta: törvényesen bejegyzett egyházként joga van az iskola működtetésére, a törvényes döntést az emberek által megválasztott képviselő-testület hozta. „Ha nem örül neki a város, akkor talán az önkormányzati képviselőkre kellett volna befolyást gyakorolniuk a lakosoknak, hogy ne így döntsenek”, mondta. Hozzátette: a helyi képviselők kötelessége, hogy az emberek akarata szerint járjanak el.
.
Személyes véleményeként megjegyezte: az egyház nyilatkozatában furcsának találta, hogy hitéletet nem akarnak élni az iskolában. Reményét fejezte ki, hogy a döntés előtt kikérték a szülők véleményét. Majd a jövő eldönti, hogy ez volt-e a jó út, jegyezte meg Hoffmann Rózsa.
.
Ajkán az önkormányzat május elején hozott előzetes állásfoglalást arról, hogy a város két középiskoláját – az Ajkai Szakképző Iskolát és a Bródy Imre Gimnáziumot – a Németh Sándor vezette gyülekezetnek adnák át, de a végleges döntést a nevelőtestületek és a szülők véleményétől tették függővé. A szakközépiskola tanárainak többsége támogatta, míg a gimnázium dolgozóinak többsége elutasította az önkormányzat fenntartóváltásról szóló kezdeményezését.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 0 szavazatból)

Címkék: , , ,

  • Hozzászólások(7)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

7 Reader’s Comments

  1. Az egyházi státusért benyújtották a számlát.Hajdúsámsonban is hasonló a helyzet.De így történik a katolikus,meg református átvételnél is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Ismétlem.
    Aki majd meghirdeti a választási kampányába, hogy visszakényszeríti a vallást a templomok falai közzé, nálam nyert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  3. Biztos hogy jó irányban halad az AN kommunikációja, ha együtt zenél a hasonló stílussal felvértezett magát történelmi egyház kategóriába soroló kórussal?
    „szekta működtetheti”
    „szektának adnák át”
    .
    A pünkösdi egyházak/gyülekezetek legalábbis a Magyarországon működő történelmi egyházak minősítésében szekták (akkor is, ha a HGY-n kimondatlanul van ott ez a bélyeg). Hány egyház van ma Magyarországon, akiktől elvették az egyház megnevezést, és ezzel szekta rangsorba sorolódtak? Az egyháztörvény nagyon sok (kis)egyházat lökött a „szekta kategóriába” pl. Iványi egyházát, Budapesti Autonóm Gyülekezetet stb., ezért nem hinném, hogy egy ilyen cikknél a kategorizáló jelzőket a történelmiektől át kellene venni.
    Természetesen más eset, ha valamiféle célja van pl. meghatározzák mitől is szekta a szekta. A Biblia azt mondja, hogy
    Máté 13:47 Szintén hasonlatos a mennyeknek országa a tengerbe vetett gyalomhoz, amely mindenféle fajtát összefogott;
    Máté 13:48 Melyet, minekutána megtelt, a partra vontak a halászok, és leülvén, a jókat edényekbe gyűjtötték, a hitványakat pedig kihányták.
    Máté 13:49 Így lesz a világ végén is: Eljőnek majd az angyalok, és kiválasztják a gonoszokat az igazak közül.
    .
    Félreértés ne essék nem vagyok „aszonta a Sándor” rajongó, de ez a hangnem, amelyben mostanában a minősítések elhangzanak és itt hivatkoznék pl. Török M., Buják A. cikkére kissé neccesek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. Bohém
    2012. június 1. péntek
    06:25
    ++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Nem szeretem, és nem is értek egyet a HIT gyülekezete (mostantól egyház) felfogásával, hitéleti gyakorlatával, különösen nem Németh Sándor hegemón uralmával!
    Az végképp kétségbe ejtő, hogy egy ilyen fiatal és elég nehezen körülírható közösség, átvegyen és üzemeltessen világi egyetemes oktatási intézményeket!
    Hová lett a világnézeti semlegességhez és a pártatlansághoz való jog!?
    Ezzel az erővel akkor teljes joggal minden bejegyzett pártnak is joga lehetne egyetemes intézményeket kezelni!
    Egyetlen Hofmann Rózsának és egyetlen Orbánnak sincs joga ahhoz hogy meghatározza azt, hogy egy adott településen épp milyen vallású és, vagy milyen politikai elkötelezettségű intézménybe kell tanulniuk a gyerekeknek!
    Ezeknek szabadnak és függetlennek kell lenniük!!!!!

    Ebbe nem szabad belenyugodni!

    Az elején hangsúlyoztam, hogy mi a meglátásom a HIT gyülekezet egyházról! (még ezen új nevétől is borzongok, legalább annyira, mint az egyáltalán nem demokrata Fiatal Demokraták Szövetsége Magyar Polgári párt nevétől!
    De lenne az AN felé egy kérésem: Bármennyire nem akarunk és tudunk azonosulni a HIT egylettel ( ez jobban hangzik, javaslom bevezetni!), mégis az kérem tartózkodjunk a “Szekta” bélyeg alkalmazásától!
    Durva és sértő, ha Némethre tekintettel nem is de arra a néhány száz aktív hívő hitéleti szabadságára nézve bántó!
    Ezt annak idején a múlt rendszerbe, na meg a katolikus egyháztól lehetett hallani! Ne legyünk velük azonosak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  6. Az még elfelejtette, ami a fotóról eszembe jutott!

    Egész jó érzés így látni , magára maradva a “pusztán hagyatott” házban Rózsikát!

    Remélem egyszer végleg magára marad!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  7. Bohém!
    +++++++++ Induljunk együtt a választásokon és akkor biztosan úgy lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Nyomoznak Bartus hamis 6-os kartonja ügyében 2014. September 29. Monday | AN

Hack: A kultúrház vezetők ügynökök voltak 2014. February 1. Saturday | AN

Törvényes-e az ATV látens tevékenysége? 2013. December 17. Tuesday | AN

Adalékok az ATV-ről szóló vitához 2013. November 30. Saturday | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos