Ronai and Ronai
AMERIKAI

Nyomulhat tovább a Hit Ajkán 2012. május 18. péntek 0:04 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Nyomulhat tovább a Hit Ajkán
Ajka – Eltérő eredmény született az ajkai középiskolák alkalmazotti közösségeiben az intézmények Hit Gyülekezetének történő átadásáról: az Ajkai Szakképző Iskola tanárainak többsége támogatta, a Bródy Imre Gimnázium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény dolgozóinak többsége elutasította, hogy Németh Sándor szektája vegye át az uralmat felettük.
.
Ajka képviselő-testülete egy héttel ezelőtt előzetes állásfoglalást hozott arról, hogy ha az alkalmazotti közösségek többsége támogatja, akkor a város két középfokú oktatási intézményének üzemeltetését átadják a Hit Gyülekezete egyháznak.
.
A dolgozók a két iskolában szerdán és csütörtökön titkos szavazást tartottak. Nagy Zoltán, az Ajkai Szakképző Iskola igazgatója közölte, hogy a tanárok 70 százaléka az egyházi fenntartásra voksolt. Hozzátette: a szülői munkaközösség kétharmada támogatta a fenntartóváltást.
.
Bródys végzettek ballagása
.
Mihályfi László, a Bródy Imre Gimnázium igazgatójának tájékoztatása szerint a nevelőtestület 67 szavazásra jogosult tagja közül 66-an szavaztak. Közülük 63-an a Fidesszel lepaktált szektának történő átadás ellen voksoltak. A szülői munkaközösség tagjainak 90 százaléka elutasította a tervezett fenntartóváltást – mondta az igazgató.
.
Korábban Schwartz Béla (MSZP) polgármester azt közölte, hogy a testületnek a szabályok értelmében május végéig döntenie kell az átadásról; addig a törvény által előírt fórumokkal egyeztetik a tervezetet. Végleges döntést ezek ismeretében hoz a város képviselő-testülete. Hangsúlyozta, hogy ez gazdasági kérdés, hiszen a Németh Sándor-féle szekta az állami normatíva 1,9-szeresét kapja meg a működtetéshez, és ez négyszázmillió forint többletet jelent a városnak a két intézmény fenntartásához.
.
A Bánkisok is elballagtak
.
Az ajkai szülők aláírásgyűjtésbe kezdtek az iskolák átadása ellen, eddig több mint ezer aláírás gyűlt össze, mondta Csipszer Mónika, a Bródy Imre Gimnázium szülői munkaközösségének tagja. Hozzátette: petíciójukat szerdán adták át a város alpolgármesterének.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -2 ( 4 szavazatból)

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(11)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

11 Reader’s Comments

  1. a HIT nagydolog !
    ( Ezekből a dolgokból is látható.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  2. A Bródy Gimnáziumban a diákok, már a szülők és a tanárok előtt gyűjtötték az aláírásokat a HGY-nek történő átadás elutasításáért. A többség aláírta az elutasító petíciót. Legyünk büszkék rájuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  3. Korrupt disznok. Németh Sándor az első iskola megalapítása után rögtön diplomát adományozott magának. Igy most már Ő is értelmiségi, bár valahogy olyan stílusban beszél ahogy Schmitt Pali ír.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (9 szavazatból)
  4. Nem szált fel a fehér fúst ,,Ajkán”!
    Vatikánba szigorú böjtőt rendeltek!
    Nemeth Sandor ,,hisztizik”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  5. Bárki is legyen az, aki azt mondja visszakényszerítem a vallást a templomok falai közzé, nálam nyert.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  6. Milyen nagy a különbség a két iskola szavazati eredményében! Mind a szülök, mind a pedagógusok jobbára egyformán szavaztak: ahol a szülök a HGY ellen vannak, ott a pedagógusok is igy gondolkodnak. Nincs semmi lehetöség arra, hogy az állami támogatás alkotmány ellenességét bizonyítsák?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  7. “a Németh Sándor-féle szekta az állami normatíva 1,9-szeresét kapja”
    az Orbán Viktor-féle szektától.
    Hogy lehet az egyházi iskolák támogatása a világiakénak duplája? Az esélyegyenlőséget milyen alapon likvidálhatták az oktatásban?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  8. Történelmi bűn, hogy a Fidesz, Orbán Viktor vezetésével az oktatást és az ifjúságot vallási szekták és pedofilhálózatok kezére játsza át.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  9. Végigolvasva a komenteket, meg szeretnék nyugtatni mindenkit, hogy az itt olvasott gondolatok mindenkinél egy fóbiát váltott ki. Ez abból adódik, hogy a Hit Gyülekezetével kapcsolatban eddig olyan véleményekre adtak, amik negatív vélemények voltak. A gyülekezet nem társadalomellenes. Fiataljait olyan életre neveli, ami nem a lejtőt eredményezi az ember életében, hanem a felemelkedést. Itt csak intézmények átvételéről van szó, és nem többről. Az ember legnagyobb értéke az, ha szabad lehet. Nem papi nevelde, nem apácazárda lenne az ajkai iskolákból. Nem fognak senkitől 10-edet szedni. Az iskolai oktatás, nem Vidám Vasárnap lesz! Az itt felsoroltakat hamis hangok súgják az embereknek. Ezek az emberek a Hit Gyülekezete rosszakarói. Objektivitásra szólítok fel mindenkit. Keressenek olyan weboldalakat a Hit Gyülekezetével kapcsolatban, ahol az üzemeltető nem egy szélsőséges csoport, vagy egy radikális párt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Még nincs lefutva a dolog, egyelőre úgy áll, hogy nem kapja meg a hitgyül. az iskolákat. Úgy legyen!

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=551298&referer_id=toplist

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  11. A Bródy Gimnáziumot biztosan nem kapja meg a hitgyüli, a szakképző iskoláért folyik a harc. Az Ajkai Szakképző Iskola szülői munkaközössége 64%-os arányban az átadásra szavazott ugyan, de a szülők egyenként szeretnének szavazni. Továbbá az iskola vezetői azzal befolyásolták a szülői munkaközösséget, hogy az állam leépítené vagy bezárná az iskolát. Az államot azonban erről nem kérdezték meg. Több szülő a Veszprém Megyei Kormányhivatalhoz fordul hiteles tájékoztatásért és segítségért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Nyomoznak Bartus hamis 6-os kartonja ügyében 2014. szeptember 29. hétfő | AN

Törvényes-e az ATV látens tevékenysége? 2013. december 17. kedd | AN

Hogyan jut Fidesz-pénz az ATV tulajdonosához? 2013. november 21. csütörtök | AN

A hitesek a Vidám Vasárnapot választották 2013. november 5. kedd | AN-álláspont

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos