Ronai and Ronai
AMERIKAI

Bartus László: Iványi Gábor kontra Németh Sándor 2012. május 16. szerda 18:16

  • Hozzászólások(106)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Bartus László: Iványi Gábor kontra Németh Sándor

Érdekes lenne párhuzamos életrajzot írni Iványi Gáborról, az Evangéliumi Testvérközösség vezetőjéről, és Németh Sándorról, a Hit Gyülekezete vezető lelkészéről. Annál is inkább, mert a két lelkész nagyjából egy időben kezdte vívni harcait a pártállami diktatúra ellen, és ebben egymást kölcsönösen segítették. Ezt a mondatot az illendőség kedvéért írom így, mert arról nincs konkrét tudomásom, hogy Németh Sándor segítette Iványi Gábort, csak arról, hogy Iványi Gábor segítette Németh Sándort, de nem szeretnék igazságtalan lenni. Lehetséges, hogy a hosszú évek alatt volt valami viszonzás is.

A lényeg mindenesetre az, hogy a két kisegyházi lelkész közel hasonló pályát futott be. A diktatúra üldözöttjeként az SZDSZ támogatója lett, amely leginkább képviselte a felvilágosodás liberális értékeit az egyházpolitikában is. Iványi Gábor maga is SZDSZ-képviselő lett, Németh Sándor pedig két képviselői helyet kapott a párttól a támogatásért cserébe, amely helyeket Németh Sándor Hack Péterrel és Mészáros Istvánnal töltött be. Mindkét kisegyház célpontja volt a szektakampányoknak és az Antall-féle keresztény-nemzeti restaurációs kísérletnek. A Hit Gyülekezetét ennek során sokkal több támadás érte, amelynek a római birodalomig visszavezethető teológiai és történelmi okai vannak. Egy pneumatikus keresztény egyház, amely nem evilágot tekinti elsősorban saját országának, mindig is az államhatalom bizalmatlanságát és üldözését élvezte. Ezt az üldözést pedig leginkább a Bibliától elszakadt, névlegesen keresztény katolikus egyház gerjesztette. Ezúttal is így volt, és Iványi Gábor éveken át elvszerűen védte a kisegyházak jogait, köztük kiállt a Hit Gyülekezete mellett is. Annak ellenére, hogy személyesen Németh Sándorral nem volt mindig súrlódásmentes a testvéri együttműködés. Iványi Gábor mindig a vallásszabadság védelmének frontvonalában állt, itt jegyezzük meg, hogy leginkább Vankó Zsuzsával, a Keresztény Advent Közösség teológusával karöltve. Németh Sándor pedig csak addig, amíg őket üldözték.

A Hit Gyülekezete, mint üldözött kisegyház, a leghaladóbb emberi jogi elveket vallotta és képviselte. A demokrácia egyik legerősebb támasza volt, minden olyan morális bukfenccel és hajtűkanyarral együtt, amelyek mindig benne voltak Németh Sándor természetében. Tartott ez addig, amíg meg nem jelent a Népszabadságban, hogy kiegyezett egymással a Hit Gyülekezete és a Fidesz. Addig a napig egy sokkal demokratikusabb egyházi törvény tervezetéről azt írta a Hit Gyülekezete újságja, hogy az egyházüldözés, inkvizíció, és a holokauszttal vont ízléstelen párhuzamot, amikor azt mondta, hogy ez az egyházpolitikai „végső megoldás”. Ezzel csak addig volt baja Németh Sándornak, amíg a Fidesszel kötött kiegyezése kapcsán meg nem nyugtatták, hogy a diszkrimináció őket nem érinti. Amikor a Fidesz ennél sokkal durvább egyházi törvényt elfogadott, amelynek kedvezményezettje lett az a Hit Gyülekezete is, akkor a Hit Gyülekezete a törvény csinosítgatásán dolgozott. Korábban  ugyanez a Fidesz – nem minden ok nélkül – elnyomó, diktatórikus és családellenes szektának nevezte őket. De a paktum után Németh Sándor hangot váltott. Az inkvizíció helyett arról kezdett el beszélni, hogy az ő gyülekezete megérdemli, amit kap. Társadalmi megbecsülése és elfogadottsága mennyire megnőtt, és az érdemeik alapján okkal kerülnek az „elit klubba”. Ez a Hit Gyülekezete által kitalált és meghonosított kifejezés azokra az egyházakra, akik államegyházi státuszt kaptak, míg másokat betiltottak. Németh Sándor felfogása megváltozott a vallásszabadságról és az emberi jogokról, amikor nem az üldözöttek, hanem az üldözők közé kerülhetett. Hack Péter azt nyilatkozta, hogy a vallásszabadságról szóló törvény betöltötte történelmi küldetését. Mondhatta volna azt is a jogász úr, hogy a demokrácia betöltötte történelmi szerepét, mehet a levesbe. Utólag kár bármit is belemagyarázni, telenyilatkozták a sajtót, hogy verseny van, és ebben a versenyben ők helytálltak. Álljanak helyt azok is, akiknek amúgy nem versenyben, hanem alanyi jogon járna az egyházi státusz. Még pontosabban: az alanyi jogon elnyert státuszukat senki nem vehette volna el, ha nem követtek el semmiféle törvénysértést, és a bíróság őket ebben nem ítélte el. Kerestem a fényképeken Németh Sándort, hogy melyik kisegyház mellett ment el tüntetni a janicsárjaival, hányszor jelent meg a Dankó utcában, de nem találtam.

Németh Sándor és Iványi Gábor életútja itt kettévált. Iványi Gábor maradt az, aki volt. Elvhű demokrata, az emberi jogok és az emberi méltóság védelmezője. Németh Sándor pedig megtagadva korábbi önmagát, korábbi elveit, megtagadva a Bibliát, átállt a katolikus egyház és a Fidesz oldalára, napi kapcsolatot tartva Orbán Viktor és Semjén Zsolt embereivel, esetenként velük. Ugyanazt a pályát futotta be, amit a Fidesz, amely liberális pártból kódoltan fasiszta és náci szellemiségű párt lett. A Fidesz és a Hit Gyülekezete kompatibilitása több szempontból is kézenfekvő. Aki látta Orbán Viktort, azt látta Németh Sándort, és viszont. Mindkét cég tekintélyelvű diktatúra, amely elnyomásra, valamint a „kolbász és ostor” vezetési módszerére épül. Lenézi az embereket, és megvan győződve arról, hogy maguktól csak bolyonganának a világban, ha nem lenne egy erős kezű vezető, aki megmondja, hogy aznap milyen zoknit vegyenek fel. Emellett Orbán református létére a katolikus egyház társadalomfilozófiáját vette át és valósítja meg. Németh Sándor ugyancsak visszatért katolikus gyökereihez, és lemásolja a pápaságot. Amikor már állami iskolákat kebeleznek be állami pénzen államegyházi státuszban, akkor már a középkori Róma és a modern pápaság legjobb hagyományait folytatják. Németh Sándor akár vissza is térhetne az egyháza kebelébe, ha nem kellene átadnia a tetemes vagyont, amit összeszedett, és ami most már a sajátja. Ha rátekintünk erre a sikeres pályafutásra, akkor azt látjuk, hogy egy volt katolikus teológus rájött arra, hogy egyházában nem a Bibliát követik, és semmi közük ahhoz az egyházhoz, amit Jézus Krisztus az emberek újjászületésére alapított. Megértette, hogy ezt az egyházat az ördög azért tartja fenn, hogy az embereket abba a hamis illúzióba ringassa, hogy az üdvösségük szempontjából biztonságos helyen vannak. Nem tudják, hogy fogságba kerültek. Erre megalapított egy szellemi egyházat, amelyet az evangélium sikeressé tett, de ő ezt a sikert, a Biblia sikerét saját javára, hatalmára és meggazdagodására fordította. Amikor a Fidesz kormányzás közeledésével ez a vagyon veszélybe került, akkor önmagát és híveit becsapva, úgy döntött: kiegyezik a Fidesszel, kibékíti Krisztust a Béliállal, és megőrzi a vagyont. Ő ezt úgy mondaná: megőrzi a nyájat. De ez hazugság, mert a nyájat nem megőrizte, hanem átadta az ördögnek. Amit megőrzött, az a vagyona és a hatalma. Hatalmát és médiabirodalmát arra használja még most is, hogy a megalázott és jogfosztott kisegyházakról hazugságokat terjesszen. Iványi Gábor helyreigazításban áll ki ezúttal is az üldözöttek mellett, akiket immár a Hit Gyülekezete üldöz. Németh Sándor kicsinyesen beletörli a lábát a Budapesti Autonóm Gyülekezetbe is, mert azok merészeltek kiválni a Hit Gyülekezetéből. Nem elég, hogy mindent megnyert, mindene megvan, ellenfeleitől sikerült elvenni mindent, még hazugságok árán is beléjük kell rugdosnia a számkivetettekbe. Pápákról és inkvizítorokról lehet hasonlókat olvasni.

Eközben Iványi Gábor csak tovább etette a hajléktalanokat, gyógyította a betegeket, gondoskodott az elesettekről. A börtönbe jutottakat látogatta, az agyonlőtt romákat temette, ha valakit ki akartak lakoltatni, akkor a radiátorhoz láncolta magát. Azokat a bibliai normákat gyakorolta, amelyek arról szólnak, hogy mindig az üldözöttek, az elesettek, az árvák és az özvegyek pártját kell fogni, ételt kell adni az éhezőnek, inni kell adni a szomjazónak. Jellemző képsor, hogy amikor Gyurcsány Ferencet koholt vádakkal az ügyészségre idézték, akkor Iványi Gábor tántoríthatatlanul árnyékként követte a volt miniszterelnököt, mert abban a helyzetében Gyurcsány Ferenc neki éppen olyan üldözött volt, mint a kényszerkilakoltatottak, a hajléktalanok, az éhezők, az árvagyerekek. Iványi Gáborban Krisztus szíve van, aki személyválogatás nélkül, rendíthetetlenül állt mindig az igazság és az elesettek oldalán. Noha tudhatta, hogy a Gyurcsány melletti kiállása a „halálos ítéletet” jelenti az egyházának. Iványi Gábor egy jellem. Németh Sándor ilyen „hibát” nem követne el. Igaz, őt nem is feszítették volna keresztre Jeruzsálemben, mint a názáreti Jézust.

Németh Sándor fütyülve elhagyta Jézus útját, akiről a biblia azt mondja, hogy a megrepedt nádszálat nem töri el, a pislákoló gyertyabelet nem oltja el, aki azért jött, hogy a betegeknek gyógyulást, a megkötözötteknek megoldást hozzon, hogy bekösse a megtört szívűeket. Jézus bele is bukott ebbe, ezzel szemben Németh Sándor sikeres vallási vállalkozó, aki pénzt csinált az evangéliumból, ezért cserébe elárulta a Szentírást, feladta a harcostársait, kirekesztette saját keresztény testvéreit. Azok mellé az üldözők mellé állt, akik évszázadokon át milliókat gyilkoltak le, köztük újjászületett keresztényeket, a hitük és az elveik miatt. Most velük zsákmányt oszt. Kebelezi be a katolikusok által megszerzett jogcímeken az állami támogatásokat, az állam által nyomorgó emberektől elrablott százmilliókat. A katolikus egyház mintájára igyekszik megszállni az óvodákat és iskolákat, hogy az azzal járó közpénzhez jusson (és amivel nem is kell elszámolni). Állami intézmények megszállásával a katolikusokhoz hasonló presszióval terjeszti immár saját világnézetét. Korábban ezt ördöginek nevezték, és ebben igazuk volt. Németh Sándor politikai és teológiai értelemben is az ördög szolgálatába állt, és kiválóan teljesít. Jó helyezést ért el az evilági versenyben. Az Index idézi az ajkai szocialista polgármestert, aki nagyon pontosan ragadta meg a lényeget: „a polgármester szerint az egész ügy azért is érdekes, mert hamarosan a katolikus egyházzal írnak alá szerződést az egyik ajkai általános iskola átadásáról: – Velük is jól meg tudunk állapodni. Nem érzünk semmilyen különbséget a katolikus egyház és a Hit Gyülekezete között.” Nagyon jól látja a polgármester: nincs is semmi különbség a katolikus egyház és a Hit Gyülekezete között. Ezzel pedig mindent elmondtunk.

Márpedig ha így van, abból le kellene vonni némely következtetéseket, kedves liberális demokrata magyar testvéreim. Iványi Gábor most elveszített szinte mindent, noha semmi gonoszat nem cselekedett. Az Orbán-rezsim mindenétől meg akarja fosztani, és azt az áldozatos munkát, amit eddig végzett, el akarja tőle venni. Németh Sándor soha egy ujjal nem nyúlt azokhoz a terhekhez, amelyeket Iványi Gábor hordozott. De amíg Iványi Gábor majdnem mindent elveszített, egyházi státuszától megfosztották, addig Németh Sándor az Orbán-rendszer kedvezményezettje lett. Államegyházi státuszban, adómentesen dőlnek hozzá az állam milliárdok különböző jogcímeken. Iványi Gábor az elvhűsége miatt vesztett el mindent, Németh Sándor az elvtelensége miatt nyert meg mindent. Mindennek gyakorlati következményei is vannak: Németh Sándor kiszolgálója és szekértolója annak a diktatúrának, amely ellen Iványi Gábor harcol. Ebből aztán az következik, drága magyar testvérek, hogy aki igent mond Iványi Gáborra, az nem mondhat ezzel egyidőben igent Németh Sándorra is. Becsületes ember nem sántikálhat két úton. Nem lehet szolgálni Istent is, és a Mammont is. Nem lehet valaki egyszerre demokrata, és Orbán hűbéres kutyájának híve és nézőközönsége is.

Mindez ugyanis összefügg az ATV-ről szóló polémiával is. Az ATV Németh Sándor egyszemélyes televíziója, függetlenül attól, hogy a cégbejegyzéseken milyen nevek szerepelnek. Az ATV-ben nem történhet semmi, amiről ő nem tud, és ami az ő akaratával nem egyezik. Az ATV semmi olyat nem tehet, ami ellenkezik Németh Sándor érdekeivel. Németh Sándornak az orbáni fasisztoid rendszer aranybánya. Soha egyetlen demokratikus kormánytól ennyi pénzt, és ilyen jogokat, amely minden törvény fölé emeli, nem kapna. Németh Sándornak eminens érdeke fűződik ahhoz, hogy az Orbán-rendszer soha ne bukjon meg. Maradjon konszolidáltan elnyomó, puha diktatúra, amelyben a katolikusokhoz hasonló államegyházi státuszt élvezhet. Úgy ömlik hozzá Orbántól a pénz, hogy közben ellenzékinek látszó televíziót működtet. Az a rulettjátékos, aki pirosra és feketére is tesz egyszerre. Németh Sándor a háttérben mindig kamarillapolitikát folytatott. Napi kapcsolatban állt az SZDSZ, később az MSZP, majd az MDF vezetőivel és embereivel. Ugyanígy van ez most is, a kijelölt emberei révén napi kapcsolatban áll Semjén és Orbán köreivel. A bamba és bárgyú ATV-néző biztos lehet benne, hogy a Hit Gyülekezete napi szinten tartja a kapcsolatot az orbáni diktatúrával, és egyeztet. Efelől senkinek ne legyenek kétségei. Az még senkinek nem jutott eszébe, hogy az ATV ellen semmiféle támadás nem indult? Hogy az ATV-be bejárnak a fideszes politikusok? A Nap-tévébe miért nem mentek be?

Orbán legzseniálisabb húzása a Hit Gyülekezetével való kiegyezés volt. Ha nem veszi meg Németh Sándort kilóra, és nem enged neki szabad elvonulást a rablott vagyonnal, akkor a Hit Gyülekezete valódi ellenzéki szerepben már szétverte volna az Orbán-rendszert. Emellett a paktumnak köszönhetően kontrollja alatt tudja tartani az egyetlen ellenzéki tévécsatornát. Az ATV arra van kitalálva, hogy levezesse a gőzt, kontroll alatt tartsa a társadalmi feszültséget. Senki ne keresse azt a közszolgálati televíziót, amit a Fidesz goebbelsi propagandára és párttévének használ az adófizetők pénzén, hiszen ott van az ATV. A demokratikus érzelmű közvélemény megnézi az ATV-t, amit Orbán Viktor ad neki gittet rágni, és megnyugodva fekszik le, hogy az Olga jól megmondta. Szeretném tájékoztatni a kedves magyar honfitársakat, hogy még legalább húsz-harminc évet fognak eltölteni Orbán Viktor fasiszta diktatúrájában, annak köszönhetően, hogy az Olga minden este jól megmondja. Olga a kiváló képességeit egy embertelen elnyomó rendszer szolgálatába állította jó pénzért, mert az a televízió, amelyet ő szolgál, ezt a fasiszta rendszert szolgálja. Hiába menti fel magát azzal, hogy ő jó lelkiismerettel teszi a dolgát (ha így van), mert ő maga be van kalkulálva a rendszer legitimációjába. Hogy ez egy fasiszta rendszer, az a struktúrájából derül ki, mert a drága magyar nép még arra sem kényszerítette, hogy kimutassa a természetét, és erőszakot alkalmazzon. Nincs rá szüksége.

Ezért szeretném világossá tenni azt az álláspontunkat, hogy aki Iványi Gáborral egyetért, és mellette áll, az nem kukucskálhatja azzal egyidőben az áruló és jellemtelen Németh Sándor tévéjét is. Aki demokratikus felfogású, és van gerince, az nem nézhet egy olyan tévét, amit arra talált ki a diktatúra, hogy a demokratákat cumisüvegen tartsa. Aki az ATV-t nézi, az jellemtelen és korrupt ember, és tudja meg, hogy az ilyen korrupt magatartás miatt lehet hatalmon az orbáni diktatúra. Orbán konszolidált fasizmusa a napi kis kompromisszumokon nyugszik. Aki ATV-t néz, az Németh Sándorhoz hasonlóan áruló. Aki bemegy oda egy műsorba, az is egy korrupt alak. Aki ennek a tévének a munkatársaként Németh Sándoron keresztül Orbántól kap fizetést, és Orbán legitimációját szolgálja, az is a demokrácia árulója, korrupt, jellemtelen ember. Lehet erről mellébeszélni, de ez az igazság. Magyarországon akkor lesz „forradalom” és szabadság, amikor elsőként a kollaboráns ATV-t dobálja meg a tömeg, amiért kábulatban tartotta. Akkor is ez a véleményem, ha csak egyedül én gondolom így. Biztos vagyok abban, ha a magyar nép, a magyar értelmiség és a magyar sajtó ehhez az erkölcsi mércéhez tartaná magát, akkor ma Magyarországon nem a fasiszta diktatúra konszolidációja tartana, hanem ezeket a felcsúti és koleszos gazembereket már régen elzavarták volna oda, ahova valók. Így viszont Orbán uralkodása még évtizedekig eltarthat. Méghozzá egyebek mellett az ATV nézőinek, műsorkészítőinek köszönhetően.

Nemcsak a diktatúra álságos, hanem az ellenzéke is. Jellemtelen, gerinctelen, megalkuvó, korrupt emberek a hangadói, akiket a diktatúrával együtt kellene elsöpörnie egy olyan politikai erőnek, amely következetesen és egyenesen gondolkodik. Nekem ne beszéljen Olga „egyenes beszédről” az ATV székéből, ahol Németh Sándor és Orbán Viktor kenyerét eszi. Az első egyenes kérdését magának kellene feltennie, hogy ő mit keres itt a gazemberek között, és miért szolgálja egymással kiegyezett diktátorok paktumát. Aztán Németh Sándornak kellene feltennie az egyenes kérdést, hogy miképpen lett destruktív szektából államegyház, miért kellett hátba döfnie az MDF-et, mit kapott és mit nyújt ő ezért? Amíg ezeket a kérdéseket nem teszi fel, addig nem vagyok kíváncsi Kálmán Olgára, mert álságos és hazug minden szava, amit mond.

Akik pedig ezt maszturbálva nézik a tévé előtt, és nem érzik, hogy erkölcsileg mennyire aggályos, azok ne beszéljenek Orbán jellemtelenségéről, mert ők semmivel nem különbek nála. Morálisan a Szijjártó Péter színvonalán állnak, nem jobbak semmivel. Nem is értem, miért vannak két táborban, nyugodtan beállhatnának fideszesnek és katolikusnak is. Vagy akár hitesnek. Megérdemlik egymást. Olyan rendszer, amilyet Orbán kitalált, csak ilyen emberek fölött működhet. Ez a csirkefogó felismerte, hogy a liberális sajtó és értelmiség korrupt, jellemtelen, erkölcstelen, tíz fillérért eladják az anyjukat, hogy a magyarokban nincs gerinc, nincs tartás, bármit meg lehet velük csinálni, és igaza lett. Megtalálta hozzá a jezsuita fasiszta ideológiát, amire ráharapott az antiszemita idegengyűlölő bunkó, és szilárd alapokon áll a rendszere. Elfoglalta, leigázta, és kirabolja az országot. Rabszolgát csinált saját népéből, mert rabszolga lélek van benne.

És ha már így belejöttünk, akkor említsük meg a Klubrádiót is, mindenki szeme fényét, amely semmivel nem különb ennél. Kiváló kollégák, magas színvonalon adják el baksisért a lelküket naponta, orránál fogva vezetve a szabadságra vágyakozó hallgatókat. A Klubrádiónak fontosabb a túlélés, mint az egyenesség. Ilyen helyzetben egy ilyen rádiónak egészen más hangon kellene beszélnie a rezsimről. Beszari, korrupt, gyáva népség. Mentségükre legyen mondva, hogy nem bízhatnak abban, hogy ha ők kiállnak gerincesen, akkor bárki követi őket. Előttük lehet az éhségsztrájkoló tévések példája. De mi történhet velük? Legfeljebb utcára kerülnek. Ez viszont morális kérdés. Én az utcát választanám, elmennék lapátolni, szenet hordani inkább, mint ezt a hamiskártyás munkát és feladatot végezzem. És hívogassam a másik korrupt kollégát, hogy a Bartus egy hülye, és gyártsuk a hamis ideológiákat a gerinctelenségünkről. Iványi Gábor is gyárthatott volna olyan elméleteket, amilyeneket az én drága kollégáim gyártanak. De nem gyártott. És vállalta a következményeket.

Tulajdonképpen én ezt a döntést már évekkel ezelőtt meghoztam. Pedig akkor még diktatúra sem volt. Ezért nekem senki nem mondhatja, hogy könnyen beszélek. Amit ők ma sem tesznek meg, azt én már évekkel ezelőtt megtettem. Ezért vagyok szabad ember, és mondhatom meg a véleményemet. Lehet választani: Iványi Gábor vagy Németh Sándor? Jézus vagy Barabás?

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.5/5 (95 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -4 ( 120 szavazatból)
Bartus László: Iványi Gábor kontra Németh Sándor, 2.5 out of 5 based on 95 ratings

  • Hozzászólások(106)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

106 Reader’s Comments

  1. Igaza van BL-nak. Az ATV rejtetten műveli azt, amit a királyi médiumok nyíltan. Azoktól nem várunk mást. És éppen ettől veszélyes az ATV, hogy álruhát ölt, s tényleg megvezeti a nézőket. De hiszen a teremtő azért adott észt az embernek, hogy használja, s nem azért, hogy más használja helyette. Talán mindenkinek van józan paraszti esze, s meg tudja állapítani, hogy 2×2 az még néha sem 5, és a kudarc az nem lehet siker. Ha ezt még is bevesszük, akkor meg is érdemeljük, amit kaptunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  2. Zsuzsenkám,

    Kicsit kiestem az eseményekből, most léptem vissza – ugyancsak egy picit.
    Köszönöm a dícséretet, és sajnos én sem tudom a választ. Ha tudnám, nem kérdeznék, hanem válaszolnék.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  3. Nagyon szeretem BL cikkeit és általában teljes egpészében egyetértek velük. Most azonban muszály megjegyeznem, hogy szerintem egy kissé elvetette a sulykot azzal, hogy mindenkit kollaboránsnak bélyegez, aki a maradék két többé-kevésbé nem a hatalmat egyértelműen kiszolgáló médiát működteti és nézi, hallgatja. A Klubrádió szerintem egészen más kategória, mint az emberek hiszékenységére apelláló politikai hatalom és annak uszályába került minden más magyarosrszági un. mainstream média incl. ATV. A Német Sándor jellemzéssel teljesen egyetértek, bár közvetlenül az embert nem ismerem, de mazohistaként időnként belenézek a a vas. délelőtti matinéműsorába, ahol számomra megdöbbentő módon egyértelműen a felső tízezer képviselői hallgatják áhitattal és gondolom fizetnek rendesen tagdíjat neki és családjának. (Ha jól tudom, a fia a hírműsorok főszerkesztője.) Amikor meghallottam hogy kiegyezett Horty örökésével (nagyon vicces a Hortykultusz számomra egy kisebbségi származású ember vezényletével), akkor azonnal tudtam hogy agogy BL írja ,,megvették kilóra,,. A másik esetben azért nem ilyen egyértelmű a helyzet, mert ha nincs a Klubrádió, akkor otthon már minden kritikus hangot sikerült a Felcsút Géniuszának elhallgattatni. Azért az az adó legalább megszólaltatja pld. azt a Ferenczi Krisztinát, aki elmondhatatlan bátorsággal és kitartással göngyökíti fel az atlátszó.hu-n az orbáni földügyletek rejtelmeit. Ilyesmiről nem tudhatna senki, akinek nincs netje és Klubrádiója, mert én pld. szintén onnan szereztem tudomást ezekről. Pedig nem vagyok egy ,,békementes” gyűlölködő típus. Nem lehettem, mert a gengszterváltás előtt mi otthon csak Szabad Európát hallgattunk, így értesülhettem a jelenlegi bolsevik-fasisztoid bagázs elődeinek viselt dolgairól is. A ,,genetikailag alattvaló,, megfogalmazás nyilván helytelen, mert mint tudjuk, a magyar emberek genetikailag nem jók vagy rosszak stb. csak Kertész Ákos akkori hirtelen felindultságában fogalazhatott így. Azonban abban igaza volt, ami a véleménye tartalmát illeti, hogy valamilyen okból eltűrjük a diktátorokat, sőt általában elég nagy rajongó tábora volt Kádárnak és van Orbánnak is, ami ezt alátámasztani látszik. Szóval az a baj, hogy ha ezek a többé-kevésbé enyhén kritikus hangok ia megszünnek a médiákban, akkor beköszönt ismét teljes nihil és tort ülhet a goebbelsi propaganda, ami működött ott és akkor is és működik most és itt is.
    Amiért szégyellhetjük magunkat az szerintem az hogy ellentétben a németekkel, mi nem tudunk szembe nézni az elbaltázott történelmünkkel és múltunkkal, sőt most ugyanannyi náci érzelmű magyar van érdekes módon, mint amennyi állítólagos komcsi volt korábban. Úgy tűnik fel, hogy hajlunk a szélsőséges nézetek elfogadására és támogatására. Nem genetikusan, de kultúrálisan bizonyosan. Ennek a problémának a kijavítása csak az oktatás és a családokon belüli nevelés megváltoztatásával, valamint történelmi tények melletti állhatatos kiállással és az azokból levonható konzekvenciák széles körben történő terjesztésével lehetne kűzdeni, de most éppen ennek az ellenkezőjén ügyködik az ismét teljesen kontraszelektált hatalmi elit.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  4. csakén 2012. május 18. péntek 12:57
    “T. proaktiv csüt. 10:49!”
    Visszaigazoltad az általam írottakat és részben megismételted a kérdéseimet. De miért nekem címezve? Amivel vitázol, az nem az én véleményem volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  5. Igaza van a cikkírónak, sajnos. De mit tegyünk?
    Én pl. tegnap élvezettel hallgattam Gerő Andrást Kálmán Olga műsorában.
    Szeretem az Újságíróklubot, A Civil a pályánt, A tétet is.
    Akkor hát mitévő legyek?
    Igazán nem kekeckedni akarok, orbáncot szívből utálom, Németh Sándort csúszómászónak látom, Iványi Gábort igaz embernek. Nem vagyok istenhivő, pedig számos református lelkész van őseim közt mindkét ágon. Most mélységesen szégyellem magam Bölcskei püspök miatt, aki Horthy-táblát avatott, rajta a felirat: hódolattal a diákszövetség.
    Nem könnyű itt és most okosnak lenni. Jó lenne valami frappáns megoldás.
    (Pl. torkán akad kedvenc tőgypörköltje…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  6. T. proaktiv 14:01
    Sajnálom, ha félreérthető voltam, a második részt egy külön hsz-ben kellett volna megírnom! Elnézést…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos