Ronai and Ronai
AMERIKAI

Feljelentett ajkai fideszesek 2011. augusztus 13. szombat 16:10 Forrás: AN

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Feljelentett ajkai fideszesek

Ajka – Schwartz Béla, Ajka szocialista polgármestere feljelentést tett az Ajkai Városi Ügyészségen a Fidesz négy helyi vezetője és a KDNP városi elnöke ellen becsületsértés, illetve ismeretlen tettesek ellen hamis vád miatt. Azért ne legyenek illúzióink a feljelentés kimenetelével kapcsolatban.

Stolár Mihály, a Fidesz ajkai elnöke, Fülöp Zoltán, az ajkai önkormányzat Fidesz-frakciójának vezetője és Ravasz Tibor fideszes önkormányzati képviselő azt állította a Hír Televízió július 26-i és 27-i műsorában, hogy “a Fidesz ajkai önkormányzati képviselőinek, illetve Reitter Istvánnak, a KDNP helyi elnökének törvénybe ütköző módon előnyöket ajánlottam fel az Állami Számvevőszék Ajka városát érintő vizsgálatainak leállítása céljából, illetve elkövettem a hűtlen kezelés bűncselekményét – indokolja az ügyészségnek küldött feljelentést Schwartz Béla.

A szocialista polgármester szerint megsértette a becsületét Reitter István is, amikor azt állította a tévéműsorban, hogy “törvénybe ütköző módon előnyöket ajánlott fel számára” az Állami Számvevőszék ajkai vizsgálatainak leállítása érdekében.

Ajka első embere úgy véli, hogy Ékes József, a Fidesz-KDNP ajkai országgyűlési képviselője is elkövette vele szemben a becsületsértést, mert a helyi Fidesz- és az MSZP-frakció tavalyi egyeztető tanácskozásáról “titokban és a megbeszélésen részt vevő frakciók tagjai előzetes hozzájárulása nélkül” hangfelvételt készített, és azt a Hír Televízió tudomására hozta, ám a felvételt szerinte “a közvélemény manipulálása céljából megcsonkították”. Schwartz Béla ezenfelül feljelentést tett becsületsértés miatt a tévé “adásait szerkesztő ismeretlen tettes ellen is”.

A polgármester szerint a két frakció egyeztető megbeszélésén éppen a Fidesz és a KDNP “helyi küldöttei léptek fel kezdeményezően az általuk előre meghatározott pozíciók és juttatások iránti igényekkel”.

Schwartz Béla hamis vád bűncselekménye miatt is feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen. Álláspontja szerint ugyanis Stolár Mihály és Ravasz Tibor azt mondták róla az említett tévéműsorokban, hogy hűtlen kezelést követett el, illetőleg adósságrendezési eljárás folyik a város ellen, s ezért a polgármester a felelős. Csakhogy Schwartz Béla állítja, hogy ilyen eljárás nincs folyamatban, s ellene sem folytatnak hűtlen kezelés miatt büntetőeljárást. Hangsúlyozta azt is, hogy őt “Ravasz Tiborék feljelentették vesztegetés miatt”, ám az ügyészség ezt a beadványt elutasította, azaz hamisan vádolták meg vesztegetés bűntettével.

A feljelentésében Schwartz Béla arra kéri a városi ügyészséget, hogy “folytassa le a büntetőeljárást, s amennyiben az ügyészség szerint az elkövetők a fent körülírt cselekményekkel más bűncselekményt valósítottak meg, amiatt is kérem a felelősségre vonásukat”.

Stolár Mihálynak viszont nincs tudomása a polgármester feljelentéséről, de bízik az igazságszolgáltatásban. Nem kívánt véleményt mondani Schwartz Béla feljelentéséről Ékes József parlamenti képviselő sem.

Stolár Mihály július 26-i sajtótájékoztatóján a Fidesz helyi csoportja nevében felszólította a polgármestert, haladéktalanul mondjon le, mivel vezetése alatt pénzügyi válságba és morális csődbe jutott Ajka.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (1 szavazás)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
Feljelentett ajkai fideszesek, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(5)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

5 Reader’s Comments

  1. Nem tetszik a Fidesznek,hogy Ajkán nem ők vannak hatalmon. Esztergom jelenség.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  2. Csőbe húzták ezek szerint.
    Miért ilyen naívak még mindíg ?
    Hát nem láttunk az elmúlt 9 évben eleget ??!
    Hol a hivatalos jegyzőkönyve ennek a megbeszélésnek ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  3. Ravasz Tibor igazi mintapéldánya a fidesz eszementjeinek. Eddigi élete hazugságokkal telt el. Beteg “ember”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  4. Figyu!!!!!!!!!!!!!!!!
    Ajka?????????????
    Ki az f….sz az az Ajka. Vagy mi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  5. Emberke! Te ismered egyáltalán azokat akiket lebetegezel?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Ismét kétharmada lett a Fidesznek 2014. április 12. szombat

A határon túlról a Fideszre szavaztak 2014. április 11. péntek

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos