Ronai and Ronai
AMERIKAI

Mégis megvan Rozs sógor eltűnt szakdolgozata 2012. május 3. csütörtök 17:14 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(97)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Mégis megvan Rozs sógor eltűnt szakdolgozata

Budapest, Pécs – Szakdolgozat nem vész el, talán át sem alakul, bár ebben azért nem lehetünk biztosak. Az azonban biztos, hogy bármennyire is elveszett egy szakdolgozat, ha bizonyos körökben úgy ítélik meg, hogy hasznukra válhat, akkor az előkerül. Rozs Szabolcs szakdolgozata már megvan, Gyurcsány Ferenc munkájáról továbbra sincs hír – aki eltüntette, nyilván még nem döntött arról, megtalálódjon-e, vagy sem..

A pécsi egyetem ma jelentette be, hogy a korábbi hírekkel ellentétben mégis megvan Rozs Szabolcs, Gyurcsány Ferenc korábbi sógorának elveszettnek hitt (mondott?) szakdolgozata. Tegnap még senki sem tudott arról, hogy lehet, de mára, miután kiderült, hogy nyomozás indul az ügyben, hirtelen mégis előkerült. Hogy volt, az titok, az egyetemen senki nem nyilatkozhat.

A Pécsi Újság beszámolója szerint Rozs Szabolcs dolgozatát csütörtök délelőtt találták meg az intézményben. Ennek – emlékeztetett a Pécsi Újság – azért van jelentősége, mert a volt miniszterelnök négy évvel később azonos, A Balaton-felvidék szőlészete és borászata címen írt diplomamunkájának bírálata már előkerült.

A Pécsi Újságnak csütörtökön több forrás is megerősítette, hogy az egyetemen megtalálták az iktatott Rozs-dolgozatot, ugyanakkor a portál azt írta: mindannyian hozzátették, szigorú dékáni utasítást kaptak arra, hogy mivel a PTE feljelentése miatt nyomozás indult az ügyben, nem nyilatkozhatnak.

A Pécsi Újság hírportál korábban Geresdi Istvánra, a PTE Természettudományi Karának dékánjára hivatkozva arról írt, hogy nem találják Gyurcsány Ferenc 1984-ben írt főiskolai szakdolgozatát. A dékán azt mondta: az abban az évben végzett technika és biológia szakos tanárok szakdolgozatai megvannak az intézeti könyvtárakban, Gyurcsányé azonban hiányzik közülük. Hozzátette, a szakdolgozat a katalógus szerint 1984-ben minden bizonnyal bekerült a biológia tanszékre, de ma már nincs meg, azt azonban, hogy mikor tűnt el, nem lehet megállapítani.

Gyurcsány Ferenc május elsejei beszédében képtelennek nevezte a plágiumvádat, és azt közölte: nemcsak az egyetemen őrzött szakdolgozatának eltűnése miatt tesz feljelentést, hanem azokat is beperli, akik azt állítják, hogy plagizált.

A Demokratikus Koalíció elnöke szerda este az ATV-nek adott interjúban nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy másolta-e a szakdolgozatát vagy annak egy részét. Úgy fogalmazott: diplomamunkájához a forrásanyagok egy részét és az inspirációt a Rozs család balatonfüredi házában szerezte, de nem másolta le akkori sógora szakdolgozatát.

Kitért arra is, hogy a plágium csak úgy bizonyítható, ha két dolgozat megegyezik, mivel azonban mind az ő diplomamunkája, mind egykori sógoráé, Rozs Szabolcsé eltűnt a pécsi egyetemről, az ügyben csak sejtetni vagy gyanúsítgatni lehet. Megnyugtatónak nevezte ugyanakkor, hogy a PTE kiterjeszti az intézményben és jogelődeinél tárolt diplomamunkákkal foglalkozó tényfeltáró bizottság feladatkörét, így a testület az ő szakdolgozatának eltűnésével és az azzal kapcsolatos plágiumgyanúval is foglalkozik majd.

Szerinte tisztességes és hiteles vizsgálatot csak az egyetem folytathat arról, hogy az ellene felhozott vád igaz-e, bizonyítható-e.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (10 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 15 szavazatból)
Mégis megvan Rozs sógor eltűnt szakdolgozata, 4.6 out of 5 based on 10 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(97)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

97 Reader’s Comments

  1. Marcus Aurelius:
    a papír jó ötlet, de hol talál hozzá 84-es tintát?
    Túlavasúti
    csak nem hiszed, hogy ehhez akár a demokráciának, akár a tisztességnek bármi köze lehetne?
    Animbej – Hetus, és aki még egy követ fúj velük:
    NEM, nem azonos a két cselekmény, ahogy nem azonos egy szakdolgozattal és egy doktori disszertációval szembeni követelmény sem. Gyurcsány nem borászként, vagy biológia tanárként lett miniszterelnök – Schmitt viszont “doktor”ként. És nem, nem kell eltűnni Gyurcsánynak – csak Orbán és követői vágyálmában. És nem, nem fog az eltakarodásával “utat nyitni’” másnak – mert nincs más! Éppen ezért ne nyomassátok itt már Orbán vágyálmait – ha kérhetem. Nem ezért járunk ide, ilyesmit itthon is bőven olvashatunk, ha bírja a gyomrunk.
    Neveletlen
    Mérget mernél rá venni, hogy Gyurcsány tényleg nem találta meg a szakdolgozatát? Lehet, hogy arra vár, hogy egy MÁSIK verzióval álljanak elő, és ha elég mélyre ásták magukat, akkor a fejükre borítsa a szoarét?. Egyébként igazad van: ez az egész egy nagy terelés.
    Hetus
    Schmitt ügyében eleve tiszta volt az ügy: Az idézet megjelölése nélkül egy másik munkából emelt át 180 oldalt. Ez ÖNMAGÁBAN is igazolta a plágiumvádat. Az már csak hab a tortán, hogy a tartalomjegyzéken kívül szinte az összes oldal másolás – amikor egy doktori disszertációnak újdonságot kell tartalmaznia.
    Ehhez képest a szakdolgozat témáját a tanszékkel kell egyeztetni, és ugyanazt a témát többször is kiadták, a forrásmunkák megjelölésével. Ráadásul nem újdonságot kellett tartalmazni, hanem az addig tanultak rendszerezését.Tehát nem az az érdekes, hogy KETTŐ azonos című szakdoli van – hanem annak kellene utána nézni, hogy hány van még?
    És ettől még Gyurcsány közgazdasági diplomáját nem tudták támadni.
    Ahogy a bohóc mondta “Van mááásik! Na lááátod?”
    Egyébként szarok bele, ha 28 éve másolta a szakdoliját. Nem a tanári diplomája vagy a balatonfelvidéki borászkodás miatt szavaztam rá! Scmittre meg nem szavaztam! Viszont személyes sértésnek vettem a minősíthetetlen
    aláírogatását. Doktorral és anélkül is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (50 szavazatból)
  2. kekec
    Végre már, hogy nem máshol működsz, hiányoztál. Felszaporodtak itt az “okostojások” és nem lehet egyszerűen helyreigazítani őket. :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (25 szavazatból)
  3. és igen! “Kettős mércét” alkalmazok! Mert ha “Ketten csinálják ugyanazt – az nem ugyanaz”
    Ráadásul a doktori és a szakdoli még csak nem is ugyanaz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (34 szavazatból)
  4. Termeszetesen Orban mondja meg, mikor talalodjon meg! tudjuk!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (26 szavazatból)
  5. gets
    szabin voltam, de már kezdem ledolgozni a lemaradást! Csak pár napig nem figyelek – és már mik történnek a hátam mögött??
    Egyébként curvára zavar, ahogy a baloldal belemasírozik a jobboldal csapdájába, és ahelyett, hogy az ország tönkretételére, a gazdaság lefékezésére, a fideszes pénzszivattyúra, az értelmiség menekülésére, az egészségügy és az oktatás szétverésére, stb. stb. stb. koncentrálna, ahelyett
    átmegy gittegyletbe, és azt rágja, amit a pofájába toltak.
    Csak azért, hogy a hetusok és animbejek Gyurcsány eltakarításáról szónokolhassanak, amivel semmivel sem különbek a Babarczy féle “nem kell félni a 2/3-tól” szövegektől.
    Egyébként nem voltál magányos – csatt szövegeivel pl teljesen egyetértek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (26 szavazatból)
  6. csatt sem sűrűn ér rá a “fotelforradalomra”, a császár is biztos más munkával tölti az idejét, … :)))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  7. kekec
    2012. május 3. csütörtök
    22:44
    84-es tintát?
    A szakértőjénél. Az majd eskü alatt vallja, hogy a tinta is azonos.
    (lásd: van az a pénz…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  8. “Annak ellenére, hogy végtelenül sajnálom, azt hiszem, hogy Gyurcsány Ferenc ebbe belebukik.
    Nem valószínű, hogy ebből “száraz lábbal ki lehet jönni”, az eddig megismert összefüggések azt támasztják alá, hogy ebben az ügyben valami nincs rendben.
    Majdnem biztos vagyok abban, hogy a Gy.F. dolgozata is meg van, csak még várnak vele. Ezzel a lebegtetéssel sok más problémáról tudják terelni a figyelmet és még jó pár napig (akár hetekig, hónapokig) szinten tartják a témát és “rombolják” Gyurcsányt. Az amortizálás teljes gőzzel megy tovább.
    Nem tudom, hogy mi lenne a helyes lépés most, mert nem tudom azt, amit Gy.F. tud erről az ügyről, de azt gondolom, hogy a “csapda működik”
    Sajnálom..”
    (P.S. ezt a hozzászólásomat a Népszava fórum oldalán írt bejegyzésem idemásolásával készítettem)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (18 szavazatból)
  9. Mindjárt mondom

    gets: “Szerinted utasításra melyik oknyomozás indult?”
    .
    Nem k. mindegy?
    .
    Az eredmény számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  10. kekec 2012. május 3. csütörtök 22:44
    Ne haragudj kénytelen voltam megkérdezni. Értse aki érti.
    Mi köze a demokráciának meg a tisztességnek ahhoz, hogy hagyjuk
    magunkat kábitva ilyen hülye pletykálkodásokon rágódni.
    Ahelyett, hogy valódi dolgunkkal foglalkoznánk. Te nem éltél falun.
    Ezért nem tudhatod a rosszindulatú rágalmakkal a ráérők tudnak
    foglalkozni. Aki azt akarja bizonyitani, hogy a nem igaz az valóban
    nem igaz. Hát az csak próbálgassa addig, amig ő is elhiszi, van
    benne valami. Ehhez minden jót kivánok.
    A kételkedőket meggyőzhetjük. Akiről meggyőződtél, hogy ellenséged
    azt le kell győzni, meggyőzni úgy sem tudod. Különben is ez
    csapatmunka. Aki ezen az oldalon van láthatóan nem akar valakivel
    egy csapatba kerülni. Szervezzenek több csapatot az azonos módon gondolkodókból. Minek ez a civakodás egy-egy olyan ember miatt
    akivel nem akarok egy csapatba kerülni. Láthatóan ezen az oldalon
    nagyrészt kételkedők vannak akik nem férnek egy csapatba.
    Láthatod, ma is megszólalt Boros úr. Dicsekedve az ő katonás
    nevelésével. Ócsárolva az ellenzéket. Magasztalva Orbánt.
    Ráadásul kiemelte – érdekesen – tőlünk mindenki Orbánt szidja.
    Elgondolkodtató. Nem vesszük észre, hogy a sakk a királyra megy,
    nem a parasztra. Néha a cél érdekében vezéráldozat is szükséges.
    .
    Kár tovább magyarázni. Aki nen tud arabusul, ne beszéljen arabusul.
    Valakitől kérdezték: tudsz sakkozni
    igen tudok csak még nem próbáltam.
    Aki nem tud sakkozni, miért akar sakkozni.
    Aki botcsinálta politikus, az előbb próbálja meg, azután csinálja.
    Láthatóan nem sikerül mindenkinek. Különösen, ha nem tud
    csapatban játszani. Célszerűbb egyetértő csapatokat alkotva
    együtt dolgoznini, mint ahogy itt külön külön vitatkozni.
    .
    Tudom ilyesmivel kár volt foglalkoznom, de megpróbáltam,
    hátha mégis összejön valami, nemcsak marakodás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (12 szavazatból)
  11. Szóval, aki írt valamikor szakdolgozatot, az tudhatná, hogy annak tartalma szakkönyvektől kezdve bármiből összehozható. Nem tudományos értékű mű. Ilyen értelemben nem is értem, Kálmán Olga is mit rágódott a plagizáláson.
    Én még cifrábbbakat is hallottam, hogy pl egyetemi tanársegéd írta meg a pénzzel jól ellátott, de csekély képességű hallgatók helyett.
    Kekec! Helyettem is helyretetted hetust meg a másikat. Hetusnak már akkora a Gyurcsány fóbiája, mint egy hithű fideszesnek. És igen maradnia kel GYF-nek, mert a többi halovány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (24 szavazatból)
  12. bruckenbacker kapitány

    Porhintés.

    NÉZZÜK a LÉNYEGET!

    Telefonadó: vegyünk egy mobiltársaságot aki egy 3-4 fős kisvállalkozásna havi 20000 FT-ért ad 6-800 perc előfizetéssel kis mobil flottát 4-5 telefontr+1 céges vonalas. MOndjuk ez 6 vonal. 30000 FT/vonal/ év =180000 FT
    15000 FT a havi adó míg az előfizetés (szintén áfázva és mindeféle adóval spékelve)20000 FT aza az új különadó a teljes telefonköltség 3/4-e!

    Itt a lényeg és az ehhez hasonló dolgokon. Szociális ellátás megvonása(22800 FT a magukat ellátni képtelenek nem jár nyilván a nagyrészt hasonló helyzetben lévő gyereke majd eltartja, stb stb)
    És még ki tudja.
    Munkavállalók megnyomorítása az új MTV-vel(mindeközben ez nem jó a vállalkozásoknak sem csak a nagy multiknak ) .
    Szóval ezekről és a hasonlókról jól lehet terelnni ilyesmivel a figyelmet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  13. Kínával kötött szerződésekről sem nyilatkoztak csak az 1 milliárd hitelről – de mire, hány évre, mit adunk érte? Occóért megszámítják?
    A betegszállítás tegnap befuccsolt, betegek hiába vártak a szállításra, voltak akiket estig nem tudtak hazaszállítani olyan káosz volt. El tudja ezt képzelni valaki, hogy mehetne haza, szeretne már a saját otthonában lábadozni és nem ér haza csak éjfélre? Mennyi lehet ilyen esetben a vérnyomás?! Kit érdekel, amikor itt van a tanári dolgozat kérdése, de dolgozott egyáltalán, mint tanár a volt miniszterelnök? A közgáz diplomáját a vállalkozásában kamatoztatja, az a diplomája vajon még nem tűnt el?!
    T. kekec!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    Írtam a CDU-s frakcióvezető Florian Grafról, aki plágiumgyanúba keveredett dr-i címével kapcsolatban. Lemondott a dr-i címéről és bizalmi szavazást kért, tegnap a CDU bizalmat szavazott Florian Grafnak és maradhat dr-i cím nélkül, plagizálásgyanúval is a CDU frakcióvezetője! Nem tudnak ott sem helyette mást tenni, nélküle pedig a CDU többet veszítene, mint a plágiumügye miatt!!!!!!!
    Ezek a németek, azzal főznek, amilyük van – de lehet, hogy csak több eszük van és nem megölni akarják az ellenfeleiket, mert ez a CDU ügye maradt, sehol nincs kritika más pártok részéről Florian Graf ellen….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  14. Báthory Ödönke

    Változatlanul nem értem, hogy most mit is akarnak tulképpen? Gyurcsány takaroggy? Honnét? Miből? Ki most az a Gyurcsány? Honnét monnyonle? Erről a jelenségről eszembejut a Horn-kormány idejéből egy eset. Akkor volt szokása Torgyán doktornak, hogy akárhányszor felszólalt a Parlamentben, mindig azzal fejezte be, hogy “Horn Gyula monnyonle!”. Egyszer Hornnak elszakadt a cérna, és azzal válaszolt Torgyánnak, hogy “Torgyán mondjon le”. Mire Torgyán nevetve mondta a viszontválaszban, hogy ő szívesen lemondana az ellenzéki pozíciójáról, de sajnos a választók kezében van a dolog, és még várni kell egy kicsit, amíg végre lemondhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  15. “kekec
    2012. május 3. csütörtök
    22:44

    Egyébként szarok bele, ha 28 éve másolta a szakdoliját. Nem a tanári diplomája vagy a balatonfelvidéki borászkodás miatt szavaztam rá! Scmittre meg nem szavaztam! Viszont személyes sértésnek vettem a minősíthetetlen
    aláírogatását. Doktorral és anélkül is!”
    Ez az a lényeges különbség, ami fölött birkaország lakossága átsiklik!…
    Feltéve, hogy mindketten plagizáltak (ami a “gojjostol” esetében igazolódott már, a második esetében pedig igazolódnia sem kell, mert a vád ébrentartása elegendő), a párhuzamnak semmilyen létjogosultsága sincsen.
    A “gojjostol”-t ránk erőszakolták, semmilyen beleszólásunk nem volt abban, hogy akarjuk-e bennünket képviselőnek, vagy sem. A fejünkre ültették.
    Esélyünk se volt rá, hogy beleszóljunk vele kapcsolatban a történésekbe.
    Gy. viszont egy pártnak a vezetője, és ha az illető pártnak megfelel az ő személye, akkor egyetlen pártján kívülinek sincsen beleszólása abba, hogy lemondjon-e, vagy sem.
    (Sokatmondó, hogy mindig pártonkívüliek óbégatják a “Mongyonle” rigmust, ami nem több lepkeszellentésnél, Kiflitlopdosó Gabika például kérhetné felvételét a DK-ba, s tagként követelhetné Gy lemondását, de fidesz-tagként röhejes, amit csinál. Nehogy már ellenséges párt döntse el, mi történjen ellensége háza táján…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  16. Báthory Ödönke

    Csatt 8:14
    Ez az!. Ha én ezek után Gyurcsányra szavazok, az azt jelenti, hogy nekem így is megfelel. Akinek nem tetszik, az nem szavaz rá, oszt’ jónapot. Nekem még így is hitelesebb, mint az az ember, aki még sose hazudott, aztán tételesen végigcsinálja mindannak az ellenkezőjét, amit ígért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (23 szavazatból)
  17. Gábor
    pedig máskor olyan értelmes véleményeid vannak. Most meg besétálsz az ő utcájukba. Pedig az egész nagyon egyszerű: igen nagy tábor kitartott Gyurcsány mellett a “hazugság” amortizáció ellenére, ráadásul egyre többeknek kezd derengeni, hogy Orbán talán (juszt is!) genetikusan alkalmatlan az igazmondásra.
    Ezért az elkoptatott eszköz helyett szükséges egy másik, és az “Aki hazudik az lop is” igen logikus választás. Na meg újfent ki lehet élezni a korábbi kopott “hazudik” szöveget is, némileg felújítva. Az már csak hab a tortán, hogy relativizálni lehet a schmittizést is. Tehát a magyar néplelket mélységesen ismerő Orbán a “Nem zörög a haraszt…” elvre játszik rá. Ezért kétlem, hogy valaha is előkerül Gyurcsány dolgozata, az ott marad Kádár csontjai mellett. Ugyanis ha előkerülne, nincs az a szakértő, akinek hinnének!
    Tehát az egyetlen értelmes válasz a “Na bumm? és akkor mi van? Eddig is tudtuk, hogy hazudós!” azaz igazi politikus! Mert mikor is hazudik egy igazi politikus? Amikor jár a szája!”
    Mert azt nem gondolhatod komolyan, hogy egy 28 év előtti, nem használt diploma netáni elvétele miatt vissza kellene vonulnia a baloldal EGYETLEN lehetséges vezetőjének?!
    Túlavasúti
    egyetértek. Van fontosabb dolgunk is, mint ezt a gittet rágni.
    bozse
    Hetus hithű Mszp-s, és mások hitét tisztelni kel, főleg, ha az egyenes és következetes. De nem ártana, ha rájönne, hogy a Gyurcsánytól való mindenáron távolodással az Mszp Orbán karjaiba hullik, és egyre inkább megkülönböztethetetlen egy fidesz-segédcsapattól. Legalábbis baloldalról nézve. Jobbról meg amúgy is tehetnek bármit, szóba sem jöhetnek. Azaz ez az egész Gyurcsány-ekézés szánalmasan kontraproduktív.
    csakén
    ez a “bizalmi szavazás” most a közvéleményben, és annak is a baloldalán dől el. Az ÉN álláspontom világos: szarok rá, ha 28 évvel ezelőtt lemásolta (netán) a sógora dolgozatát. Nem a tanári diplomája miatt szavaztam rá, ezért nem érdekel az sem, ha azt elvennék tőle.Nem értek egyet azokkal, akik szerint ezért vissza kellene vonulnia. Lehet ugyan vitatni – de ettől nem fog változni a véleményem. És SOHA nem szavaznék Orbánra, bármilyen is volt a szakdolgozata.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (22 szavazatból)
  18. csatt – nagyon egy húron pendülünk! Csak te jobban kifejtetted!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  19. csakén
    figyelmetekbe ajánlom Pupu mai blogját, benne a nekünk nyújtott 1 mrd euró és a 9 hónapja létező Dél-Szudánnak nyújtott 8 mrd dollár közötti nüansznyi különbséggel
    http://www.pupublogja.hu/2012/05/emberi-minoseg.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  20. Jó, legyen, menjen Gyurcsány!)))))))))))
    És az ellenzéki pártok meg se próbáljanak összefogni, mert még sikerülne!
    És a Fidesz akkor nem rabolja le az országot? A Közgép és a CBA nem síbolja svájci offshore cégekbe az állami támogatásokat?
    Nem árusítja ki az országot occóért a kínaiaknak?
    Nem vezetnek be év közben még többféle adónemet?
    Csak azt tudom mondani, ennek az országnak és a népnek egészen az államcsődig CSAK A FIDESZ való, de még azon túl is, a vakságáért csak ezt érdemli! Ha majd vége lesz, az utolsó kapcsolja le a villanyt….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (15 szavazatból)
  21. csatt
    egyébként azért nem ENNYIRE egyszerű az eset. Orbán nagyon ért a hatalmi matekhez. Ez az egész felhajtás az abszolút többséget képviselő bizonytalan, pártot nem választó tömeghez szól. Bizton építhet a balliberális megmondó emberek hülyeségére is, akik képesek voltak a saját táboruk szétverésére és az ország weimarizálására finnyás erkölcsi megfontolások alapján, segítve egy TELJESEN erkölcstelen csapat hatalomra jutását. Orbánnak az is elég, ha már megnyerni nem tudja ezt a hatalmas tömeget, legalább távol tudja őket tartani a szavazástól. Mert ebben az esetben hiába tartana ki a baloldal Gyurcsány mellett. Ami egy jó esély is lehetne az Mszp-nek, csak nem az eddigi tesze-tosza vezetőséggel és működéssel. MOST kellene lenyúlni a profi szakértők által kidolgozott ÖSSZES fideszes szlogent és ellenük fordítani! A háborús pusztítástól a van itt pénz, csak ellopják-on át az oligarchák uralmáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  22. Elolvastam – szomorú, hogy ez a magyarok miniszterelnökéről szól, jobban érezném magam, ha dicsőítéseket olvashatnék, hogy milyen jól tudja irányítani a kiváló szakértőkből álló kormányát. Lassan már más planétára kell elutaznia, mert itt lejárt, mint a 2006-os vekker!
    De Orbán filozófiája, hogy minél gyengébbeket hoz pozícióba, akkor azok annál odaadóbban szolgálják őt, mert tudják, hogy alkalmatlanok a posztra és ezáltal a bizalomra…hol van ebben a HAZA érdeke?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  23. csakén
    Csak nem hiszed komolyan, hogy Orbán agyában a haza és ő – elválik egymástól? Mint gyakorló szociopata – a SAJÁT érdekeit érvényesíti, ráadásul meg van győződve arról, hogy tényleg a “Haza” érdekében cselekszik. Ezért tudja erről a hívőit is meggyőzni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (17 szavazatból)
  24. Aha! Merjünk nagyot álmodni – hát akkor így már értem őt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  25. Két nullajuli!
    Menjetek kecskét legeltetni közben gombát szedni – abból is meg lehet jól élni és szó szerint lehet leégni, mert itt csak beégtek!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  26. kekec
    Mindennél jobban igazolja azt, hogy mi látjuk helyesen Hazudniképtelen Viktormihály politikájának az eredményét az ezen a fórumon megjelenő érvek nélküli minuszolás. Kifejthetnék persze, hogy szerintük miért látjuk mi rosszul és ők pedig miért helyesen, de meg sem próbálkoznak, mert azonnal kiderülne, hogy
    a/ vagy a béka ülepe alatt kucorog az értelmi képességük
    b/ vagy nyilvánvalóvá lenne mindenki előtt, hogy kizárólag csak azt képesek ismételgetni, amit a vezérük a szájukba rágott.
    Így, egyetlen lehetőségük, hogy engednek annak a belső kényszerüknek, hogy mert ők vannak többen, kinyilváníthatják nem tetszésüket azokkal szemben, akik nem hajlandók leásni a szellemi színvonalukra.
    Orbán zseniálisan szítja a szembenállás gyűlöletét, mire a birkaagyak felocsúdnak, esély se lesz abból a gödörből kikecmeregni, amivel a nyóéves fideszes ámokfutás taszított bennünket.
    De szerintem nem az a legnagyobb baj, hogy az orbánhívők fegyelmezetten (birkaként bégetve) minden vezérkolompra megjelennek, az igazi bűnösök azok, akik szavazni sem mennek, bár azt hajtogatják, hogy Orbánnak mennie kell.
    (Elképzelni sem vagyok képes, hogyan gondolják a leváltását. Hogy majd lepottyan új megváltóként valaki az égből, beígér fűt-fát-bogarat, és akkor majd tódul a nép az urnákhoz? Ismét olyan valakire várnak, aki még semmit nem igazolt a tetteivel, hanem csak ígérget?!
    Ugyanis itt van egyetlen ember, Gyurcsány, akitől Orbán retteg, nem is titkoltan… A többit légykakis pöttyeknek sem tartja, mert együttvéve is mind elhanyagolható, őket piheként képes elfújni…
    Mi erre sokak válasza? Hááááát, Orbánt utáljuk, sürgősen el kell takarítani az útból, de Gyurcsány se kell – és otthon maradnak…
    Tényleg képtelenek felfogni, hogy ebben az esetben minden otthonmaradó Orbán-támogatóvá válik?!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  27. Ez is csak egy ócska színjáték a fidesz részéről. Mocskos, senkiházi maffia az egész banda. A mai világban amikor a pénzt is hamisítják, egy szakdolgozat gyerekjáték.
    Orbánék befejezhetnék Gyurcsány Ferenc ellen a lejárató hadjáratot.
    Azzal lettek megbízva, hogy az országot vezessék. Amint látom az nem megy!
    Nem a nyúcévre kell visszamutogatni, Ti is hagytatok éppen elég trágyadombot magatok után.
    Annyi kárt soha senki nem okozott ennek az országnak, mint ez az Orbán vezette maffia bűnszövetkezet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  28. Ezekből a hozzászólásokból tisztán és világosan kiderül, miért süllyedt mind szellemileg, mind morálisan a jelenlegi szintre a magyar baloldal. És hogy egész pontosan hol van ez a szint.
    .
    Az egyetlen helyes következtetés, hogy az országot az ostobaság tette és teszi tönkre. Innen már csak annyit kellene belátni, hogy ez nem kis részben a saját ostobaságotok.
    .
    Heller Ágnes, aki az intelligencia-számegyenes átellenes pontján helyezkedik el hozzátok képest – a teljesség igénye nélkül: gets, bozse, kekec -, 12 másodpercbe sűrítette, hogyan tisztázná magát bármi, aki tényleg nem csalt, és ugyanebbe a helyzetbe kerül, mint gyurcsány: mondja el, hogy a szakdolgozat, amit írt, miről szól.
    .
    Aki – veletek ellentétben – élete során akár egyetlen egyszer is értékelhető szellemi terméket alkotott írásban, az ötven év távlatából is képes beszélni róla. Tudom, nehéz ezt elképzelni, mégis kérem, próbáljátok meg.
    .
    Bokros Lajossal pontosan ugyanezt játszotta el a jobboldal, bedobta, hogy nem valódi a diplomája, épeszű embert mégsem érdekelte az egész, mert: hallotta már Bokrost idegen nyelven beszélni, és olvasott már tőle cikkeket, nem csak facebook-bejegyzést. Az egyik legolvasmányosabban író ÉS vendégszerzőről beszélünk. Egészen nyilvánvaló, hogy Bokros álmában összerak egy diplomát. Ez a nagy különbség a két eset között, persze ahhoz is nullánál több agy kéne, hogy erre rájöjjetek, vagy legalább végig tudjátok gondolni.
    .
    Ugyanannyit ártotok a baloldalnak és az országnak, mint orbán viktor, vagy még többet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  29. Gyurcsány Ferenc a közgázhallgatóknak tartott egy előadást – akkor nekem a közgazdászi diplomáját bizonyította!
    Azt nem tudom, hogy tanított-e valaha is, mert a pedagógusi diplomája veszett el! El tudom képzelni, hogy költözött egyszer-kétszer-párszor és itt egy csomag lemaradt, ott egy csomag lemaradt, most kösse fel magát?
    Az egyetem pedig döntse el, hogy 5 év után selejtezte (‘89-ben), vagy valaki eltüntette?
    Én kétszer költöztem, egy házasságból pedig egyszer, pánikszerűen – a dolgaimból csak pár rongyomat és a könyveimet tudtam kimenekíteni!
    Azóta tudom, hogy semmi sem olyan fontos, hogy életemet kockáztassam bármiért is! Ha lehet, pótolom, ha nem, meg vagyok nélküle!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Hölgyek, urak, Gyurcsány-hívők és ellenzők, liberálisok, bolsik, liberálbolsik, baloldaliak, még baloldaliabbak, szélsőbaloldaliak! Szép jó napot mindenkinek! Üdvözöllek Benneteket Orbán Viktor Virtuális Valóságának Világában! (Röviden: OVVVV). Szomorúan veszem tudomásul, hogy – amúgy értelmesnek és értékesnek tűnő emberek – hatalmas cumival a szájukban rágják a gittet (mielőtt még valaki szóvá teszi, ez egy szándékos képzavar…) Igen, kedves olvtársaim, mi itt valamennyien bekaptuk. Képzeljétek csak el, mennyivel simábban cumizza be mindezt az OVVVV kétharmados népe! Emberek milliói boldogan gyurcsányoznak, és amíg a kutya ugat, a karaván halad. És amerre csak elvonul, lerabolt, kifosztott és kisemmizett ország marad utána… Valamiért egyre gyakrabban jut eszembe a “Mátrix” c. film. Jöjjön már valaki, és húzza ki Magyarország koponyájából azt a kurva csatlakozódugót!!!! EMBEREK, ÉBRESZTŐ! Nem Gy.F. szakdolgozata a fontos. Legfeljebb csak annyiban, hogy jelzi, mi is folyik ebben az országban. Lassan, de biztosan haladunk (???) a zsellérek, cselédek, bérrabszolgák, koldusok és nincstelenek országa felé. Az évek pedig egyre csak múlnak. És egyszer majd valakik (unokáink? dédunokáink?) felteszik a kérdést: “Miért hagytuk, hogy így legyen?”. Illetve, másképpen fogják kérdezni: “Miért HAGYTÁTOK, hogy így legyen?” És mit válaszolunk majd nekik? Talán azt, hogy nem volt időnk semmire, mert Gyurcsány Ferenc szakdolgozatával voltunk elfoglalva????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  31. Ugyan nem vagyok igazán baloldali, de ami azt illeti a magyar baloldal azért “süllyedt ilyen mélyre”, mert nem csak a szélsőjobboldal (Fidesz) ekézte hosszú éveken át hanem a baloldalon belül is volt rengeteg közreműködő, aki a személyes érdekeit mindennél fontosabbnak tekintette és tekinti ma is. A mára bebizonyosodott legképtelenebb vádakat sem voltak képesek visszautasítani, mert csak két dologgal rendelkeztek, rendelkeznek:
    Tehetségtelenséggel és majréval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  32. Maeldron, a jelenlegi magyar néphez képest a kutya valagának mélye szemkápráztató fényesség. Csakhogy!
    Gyurcsány elmondhatná, bemutathatná, esküdözhetne, mindenki előtt szóról szóra újra kirázhatná a kisujjából, a lényegen az sem változtatna…
    Mert ő a “hazug”, az “aljas”, a “nép verejtékéből élő”, minden bűnök okozója.
    Ellentétben Orbánnal, aki soha nem használta vagyongyarapodásra miniszterelnökségét, aki a törvény előtt még akkor is megemelt kalappal áll, mikor senki nem látja, aki szent, aki sérthetetlen, aki Jézus Krisztus klónozott mása.
    (Ha elfelejtkeztél volna róla… )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  33. T. csatt 15:36! ++++++++++++++++++++
    Még a vizen is tud járni – ha megmutatják neki, hol vannak a cölöpök!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  34. Már többször leírtam, hogy mindennel egyetértek: a figyelemeltereléssel; azzal, hogy már mért kellene lemondania (miről is?); hogy nem neki kellene az ártatlanságát bizonyítania; hogy nem lehet egy lapon említeni a két ügyet…
    De!
    “Egyébként szarok bele, ha 28 éve másolta a szakdoliját. Nem a tanári diplomája vagy a balatonfelvidéki borászkodás miatt szavaztam rá!”
    Az ilyen vélemények félelmetesen hasonlítanak arra, amit a másik oldalon hallottunk (és elítéltünk)! Ezt nem lehet nem észrevenni. És ez nem csak a konkrét esetre vonatkozik, hanem (az egyéb megnyilvánulásokat is figyelembe véve) a habitusra. Kezdve onnan, hogy az ellenséget le kell győzni, addig hogy a finnyás erkölcsi megfontolásokon túl kell lépni a cél érdekében. Ez jobb esetben elfogultság, rosszabb esetben elvakultság.
    Jó, tudom, hogy idealista (meg moralista, humanista, pacifista és hasonló – fujj, de ronda -ista) vagyok. Lehet, hogy nem nekem van igazam. Tudtam én mindig, hogy nem vagyok egy életrevaló ember. De annyira utálom a fideszes tempót, hogy képtelen volnék ugyanazt alkalmazni a másik oldalon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Heller Ágnes véleményét én is hallottam. Őt általában tisztelem, de ekkor röhögnöm kellett. Ki a fene előtt kellene előadnia a szakdolgozatát emlékezetből. Tán menne ismét a főiskolára diplomát védeni?!
    És úgy van, ahogy csatt írja: akármilyen szépen is adná elő akár a Hír tvben, akkor is kinevetnék és meghazudtolnák!
    És még valami: ha holnap valamely ismeretlen blog “hírértéke” úgy szólna, hogy Gy buzi, akkor neki bizonyítania kéne?
    Már nehogy Selmeci, Budai meg a HÍR tv legyen a mérvadó igazságtételből, amikor ők már számtalanszor bizonyították hitelképtelenségüket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Igen ez egy fidesz által a népnek dobott gumicsont, lehet rajta rágódni, és persze jól megosztani az ellenzéket. Nehogy már összefogjanak, esetleg erősödjenek. Még mit nem képzelnek ezek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  37. Maeldron
    Ha tisztelnéd Heller Ágnest. akkor egy ilyen mocskos témában még a nevét sem citálnád ide – a számegyenes pedig láthatóan nem a te világod. :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  38. gets: te tényleg ennyire be vagy borulva?
    .
    Heller Ágnes megszólalt a témában. Ezek után ezt írod: “Ha tisztelnéd Heller Ágnest. akkor egy ilyen mocskos témában még a nevét sem citálnád ide.”
    .
    Neked szerinted mennyi eszed van? Csak kíváncsiságból kérdezem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  39. Kedves Kuksi, megbocsáss, tetszik, avagy nem, mégis a “… Egyébként szarok bele…” eszmefuttatás mutat rá a lényegre. A “másik” oldal hiába kántálta, hogy “…Nem a doktori disszertációjával vívta ki S.P. az elnöki széket…”, mert a NÉP előtt meg se mérettették. Őt senki nem választotta az egyszem Orbánon kívül. A vezér parancsát hajtotta végre kétszáz fideszmameluk, oszt jónapot.
    És a két szemben álló tábor “vakhite” között is van ám különbség! Leginkább abban, amit éppen te hozol fel példának, mintha kiterjesztő lenne azokra is, akikre egyáltalán nem jellemző, sőt, példát sem lennél rá képes mondani, hogy mikor, hol, ejtetek ki olyanokat a szájukon (idézlek): “az ellenséget le kell győzni”. Gyurcsány például minden megszólalásában hangsúlyozza, hogy legyőzésről, lehetetlenné tételről, szó sem lehet.
    Soha nem hallhattál olyat se, hogy “azért persze ne mi kapjuk a legtöbbet”, de olyat se, hogy ” majd az ügyvédek lerendezik (a választási törvényi előírások szándékos megsértését), oszt jónapot.”
    Szóval, hiszed, vagy sem, nem azt kifogásolom a “másik” oldal viselkedésében, hogy elkötelezett Orbán mellett, hanem hogy olyan dolgokat mos egybe a hatalombantartás érdekében, amiknek semmi közük egymáshoz, és normális országban be se következhetnének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  40. Heller Ágnesről inkább nem írok semmit, aki ismeri, ismeri, annak aki hisz a legendában, meg jobb nem írni semmit, úgyse hinné el.

    Még csak baloldalinak se lehetne nevezni, annyit azért leírok.

    A Gyurcsány-ügy egyszerű: ha lesz bizonyíték arra hogy csalt akkor talált, süllyedt, ennyi volt. De lemondani..hát miről mondana le?Távozzon a közéletből? Majd azt meg eldönti maga. Mindenesetre ha plagizált akkor az irtóztató blamázs lesz. Azonban még nincs bizonyíték, és ne hergeljük magunkat.

    Ez jelenleg gumicsont. Várjuk ki az új tényeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  41. Maeldron szteem inkább a magadfajta nagyokosok ártanak a baloldalnak.
    Nem kicsit….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  42. Observer:
    MA memonta a Fidesz hajasbabája hogy ( MTV1 esti híradójában ) hogy nem nekik kell bizonyítani a plágium tényét hanem Gyurcsánynak kell bizonyítani a plágium nemlétét.
    Mindezen ostobaságok ellenére kedvtelve nézegettem a libát , mert ahogy romlik orcájának az állaga , úgy válik egyre csábosabbá a haja.
    Most , hogy az alakját is kezdi elveszíteni , tökéletesen ellensúlyozza ezt az apró momentumot egy csábos pózzal , amit szélsőségesen magas tűsarkúban realizált a mikrofon és az újságírók előtt.
    Szaal szívet melengető látványt nyújtott.
    ( Persze a hangot előbb le kell venni hozzá , hogy élvezhetővé váljék a kócosfogsorú. )

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. Siralmas ez az egész. Nyilván Gyurcsánynak vaj van a fején a főiskolai szakdogájával kapcsolatban. El tudom képzelni, puskázott is valamelyik zh-ján. Utána írt még két egyetemi szakdogát. Azok biztosan rendben vannak, mert már tudnánk róla, ha nem. Persze, ha így van, nem kellene elfelejtenie. De akkor most nézzük meg, ki súgott a padtársának?
    A baj, hogy Gyurcsány már rég megbukott, bármennyire egyetértek sok meglátásával, ha nem vonul háttérbe, akadályozza a demokratikus erők megformálódását.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (2 szavazatból)
  44. Kedves csatt! Úgy látszik, alaposan félreértesz. Igazad van abban, amit írsz. Nem akarom újra leírni, hogy mi mindennel értek egyet. Csak azt mondom, hogy retorikai szinten éppen olyan vélemények jelennek meg itt is, mint “odaát”. Ez az, ami engem zavar. Nem Gyurcsányról és a politikusokról beszélek, hanem rólunk, a “népről”, az “emberekről”, a “polgárokról” – hogy mondjam még? És ez sokkal fontosabb, mert ha “odaát” is csak a vezetők, a politikusok lennének olyanok amilyenek, akkor igen gyorsan el lehetne őket zavarni.
    Itt olvasok nap mint nap olyanokat, hogy meggyőzni úgysem lehet őket, tehát le kell győzni; nem kell finnyáskodni; a cél szentesíti az eszközt; mesterlövész, lámpavas…
    Mellesleg azzal, hogy “az ellenséget le kell győzni”, nincs semmi gond. Ezt nyugodtan mondhatná Gyurcsány is. Csakhogy ő éppen azt mondta, hogy ő nem ellenséget, hanem ellenfelet lát a másik oldalon. Ez pedig nagy különbség!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  45. Mindjárt mondom

    “Heller Ágnesről inkább nem írok semmit, aki ismeri, ismeri, annak aki hisz a legendában, meg jobb nem írni semmit, úgyse hinné el.”
    .
    Tudom, hogy nehéz elképzelni, mégis leírom: egy közéleti szereplőről az embernek lehet véleménye még akkor is, ha sem személyesen nem ismeri, sem a legenda nem vakítja el, ellenben figyel arra, amit az illető ír és mond.
    .
    Bármennyire hihetetlen, egyes emberek képesnek bizonyulnak a világ dolgairól saját – indokolt esetben akár változó – véleményt kiakalítani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  46. Azok részére, akik Gyurcsányt bizonyítékok nélkül mocskolják, felhívom a figyelmet, hogy annakidején Pál apostol embereket juttatott börtönbe, mert krisztushívők voltak. Most akkor a Fideszes neonácik intézkedni fognak, hogy Pál apostol leveleit vegyék ki a Bibliából? Űgy tűnik igaz a mondás, hogy az intelligenciát nem lehet megtanulni egyetemeken. Az unintelligenciával pedig büntetlenül vissza lehet élni sajnos!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Santos!
    Tanulmányozd néha a történelmet és a jog alapelveit, – a Biblia olvasása sem ártana.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Aki Orbánra szavaz, az Putyinra szavaz 2014. március 25. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos