Ronai and Ronai
AMERIKAI

Magukra hagyott ápolók – cinizmus a köbön 2012. május 4. péntek 8:27 Forrás: AN, Népszava

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Magukra hagyott ápolók - cinizmus a köbön

Budapest – A Népszava információi szerint az önkormányzattól valószínűleg egyetlen forintot sem kapnak a jövőben a beteg hozzátartozójukat otthon ápolók. A kormány legalábbis erre utalt a legújabb konvergenciaprogramban. Mindezt cinikusan úgy kommunikálják, hogy a kormány kifejezett célja a hozzátartozói felelősség növelése.

Ellátás nélkül maradhatnak a hozzátartozójukat otthon ápolók – legalábbis erre lehet következtetni a Széll Kálmán terv 2.0-ban megjelent tervből. Az újabb megszorító csomag szerint “mindössze egyetlen krízissegélyezés maradna az önkormányzatok saját hatáskörében”, de azt nem fejtik ki, hogy melyik ez.

Azt viszont részletezik, hogy a kormány miért tartja szükségesnek a szűkítést. “A rászorulók ellátásában jelentős az állami szerepvállalás és háttérbe szorul a hozzátartozók felelőssége, vagyis az állam ott is helyt áll, ahol egyébként ez a rászoruló gyermekeitől is elvárható lenne.

Ennek megszüntetése, a hozzátartozói felelősség növelése a kormány kifejezett célja”. Ezek alapján lehet arra következtetni, hogy az ápolási díjat szüntetnék meg – írja a lap.

Ez ráadásul egybecseng az alaptörvénnyel is, aszerint ugyanis “a nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni.” Arra a konvergeciaprogram, és az alaptörvény sem tért ki, hogy az a felnőtt hozzátartozó, aki folyamatos gondoskodást, felügyeletet igénylő beteg szüleit, gyermekét vagy társát otthon ápolja, miből éljen majd ezután.

Dolgozni nem mehet el, és 2013-tól a segélyt is elveszik tőle. Pedig az már most is tény, hogy ha az egyik családtag elvállalja a gondozást, – ami törvényszerűen azzal jár, hogy feladja munkáját -, akkor a család anyagi helyzete rövid időn belül jelentősen romlik.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (7 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +8 ( 12 szavazatból)
Magukra hagyott ápolók - cinizmus a köbön, 5.0 out of 5 based on 7 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Báthory Ödönke

    Nehéz ügy. Nincs szükség az öregekre, sem a betegekre, sem az oktatásra, melósokra is csak addig, amíg dolgozni tudnak. Erre kaptak kétharmadot?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +54 (58 szavazatból)
  2. Rablógyilkos maffiózó államvezetés. :(((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (48 szavazatból)
  3. Ahogy ezt a cikket olvastam eszembe jutott Sánta Ferenc novellája a „Sokan voltunk”.
    A torjai Büdös-barlang.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (39 szavazatból)
  4. szakadna le mindazok keze akik a fideszre szavaztak!
    majombanda, kellett ez nektek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  5. yankari – miért mented fel a felelősség alól azokat, akik otthon maradtak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (31 szavazatból)
  6. A múltkor írtam, hogy egy hölgy betelefonált a rádióba, hogy feljelentést tett népirtás miatt.
    .
    Szerintem ezt még meg lehetne lovagolni…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (36 szavazatból)
  7. A tegnapelőtti betegszállítási káosz sokat lendíthetett a magyar Taigetosz eredményeken….dr. Dániel Péter már írt erről az elmúlt évben, hogy ez tudatos dolog a hatalom részéről…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  8. Ez a fasiszta banda az öregek gyilkosa. Mindenkit, aki szellemileg vagy testileg sérült, vagy aki nekik nam hozza a hasznot hanem segíteni kelle, azokat SORBAN A HALÁLBA KÜLDIK. Legyen meg az akaratuk a szüleikkel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  9. A havi 29500 (bizonyos esetben+30%), az ápolási díj ideje beszámít a szolgálati időbe.Az ápolási díj kiváltása, intézeti elhelyezés esetén ennek többszöröse. Valamint kimozdítani egy súlyos beteg, vagy fogyatékkal élő embert a családi környezetéből, más negatív lelki és anyagi hatásokkal is járhat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +26 (26 szavazatból)
  10. A kereszténynek mondott kormány lassan rá kell hogy beszélje a népet, vagy lehet hogy elég ha hallgatólagosan elnézi az euthanasiát mint praktikus megoldást, mert ez megoldaná a terhessé vált öreg, beteg szülők, rokonok mielőbbi „eltávolítását”.
    Az állam által kiszabott adóterhekkel kifosztott családtagoktól azt várni, hogy ettől az intézkedéstől nőni fog a felelősségvállalásuk, egyszerűen a hazug arcátlanság kategóriájába illő gondolat.
    Igaz Isten akaratával ellenkező, amit művelnek, de kit érdekel ez egy ennyire „keresztény” kormány esetében.
    .
    Móz 20:12 Tiszteld atyádat és anyádat, hogy hosszú ideig élj azon a földön, amelyet az Úr a te Istened ad te neked.
    .
    Péld 14:28 A nép sokasága a király dicsősége; a nép elfogyása pedig az uralkodó romlása.
    .
    Jel 3:17 Mivel ezt mondod: Gazdag vagyok, és meggazdagodtam és semmire nincs szükségem; és nem tudod, hogy te vagy a nyomorult és a nyavalyás és szegény és vak és mezítelen
    .
    Hát ennyit erről kedves politikus urak és hölgyek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  11. Majd csak kitalálnak egy sokkal jobb, hatékonyabb “végső” megoldást. Oszt jónapot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (17 szavazatból)
  12. Sajnos van olyan személy, aki nem hagyható kis időre sem magára.
    Mi nem vagyunk olyan lelketlenek mint ov és bandája, így mi a nagyinkat nem küldjük elfekvőbe, megteszünk mindent, hogy a megszokott környezetben éljen, és ha eljön az ideje, akkor innen menjen végső útjára is.
    .
    Elkeserítő, hogy az idősek likvidálására hajtanak. MÉLTÓ ÖREGKORT SZERETNÉNK felmenőinknek és magunknak is úgy, hogy ne rokkanjon bele a család.
    .
    A gyereket vállalókat is minden elképzelhető sarcot ráaggatnak. A szülőtartás és a gyerektartás együtt túlzásnak tűnik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (29 szavazatból)
  13. Ez a hülyeség,a mohóság és a hatalomvágy ötvözete.Még az a szerencse,hogy megszorítások nincsenek !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (25 szavazatból)
  14. Tisztelt Akárki!
    Sohasem feledd: TE IS KERÜLHETSZ HASONLÓ ÁLLAPOTBA.
    (ugyan gondolta-e ezt valaki rendszerváltozás előtt. Talán ezt is akartuk?)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  15. Gyula Bognar, Jr.

    A tákolmány célja világos volt az első olvasásra (még a piszkozatban is), de a magyar emberek a mai napig nem olvasták el, kevés kivétellel. A cél az állam mindennemű kötelességének megszüntetése polgáraival szemben, valamint az állam korlátozásainak megszüntetése.
    A tákolmány kizárólag a polgári kötelességeket írja elő, amik határ nélkül növekedtek. A tákolmány szerint a polgár csak azután érdemel szociális juttatást, ha kötelességeit jól teljesítette az állam elbírálása szerint. ha ez a feltétel meglenne, akkor az állam megpróbálja megteremteni a lehetőséget, hogy szociális segélyt juttasson polgárainak, ha erre van fedezet. Tehát az adópénz NEM a polgár tulajdona, az elsődleges jog annak felhasználására az államra száll. Az adó a polgároktól elkobzott állami tulajdonba átmenő pénz lesz, amiből, ha marad valami, miután az állam kifizeti a költségeit, juttatást adhat arra érdemesített és kötelességüket jól teljesítő polgároknak.
    Magyarországnak van az Világon egyetlen tákolmánya, ami az önellátó, omnipotens államot teremti meg, mindennemű korlátozás nélkül. A tákolmány messze túl megy a legszigorúbb kommunista, vagy diktatórikus államok alkotmányán, talán Észak-Korea alkotmánya lehetett a példa. Ritka gonosz, polgár ellenes gazember Szájer (iPad) János írta a tákolmányt, neje Handó (a bájos) Tünde bírónő is besegíthetett. A tákolmány úgy kezdődik, hogy “MI A MAGYAR NEMZET TAGJAI”, és “felelősséggel minden magyarért” kinyilvánítja az állam jogait és a polgárok kötelességét, de ezáltal kirekeszt mindenkit a Világon, aki nem a magyar nemzet tagja. Aki cigány és ott élt húsz generáción át, az nem a magyar nemzet tagja, soha nem is lesz, a kínai bevándorló gyereke, aki ott született, nem a magyar nemzet tagja, soha nem is lesz az! Az az ember, akinek szülei kivándoroltak és Sri Jaayawardenapura Kotte, városban, Sri Lanka fővárosában született, az a magyar nemzet tagja, a konzulátus/követség boldogan ad útlevelet neki, bár el kell utaznia Új Delhi-be (India), mert ott van a legközelebbi Magyar konzulátus és követség. Dr. Pálmai Géza nagykövet és Dr. Kimpián Péter konzul nagy örömmel fogadná a magyar nemzet új tagját Hétfőn, Szerdán, Pénteken 10:00 és 12:30 között, a kész vízumokat azonban fel lehet venni H, SZ, CS: 15:00 és 16:00 között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +30 (30 szavazatból)
  16. voisine,

    igen, úgy van, ahogy írod. Nem tudom, mennyivel lenne “gazdaságosabb”, – mert úgy-e ez a legfőbb szempont – ha a magatehetetlen időseket, esetleg ápolásra szoruló fiatalabbakat valamilyen intézetben, ápolási osztályon (magyarul elfekvőben) helyeznének el. Nehéz dolog otthon gondoskodni megfelelően egy idős, beteg emberről, minden segítséget megérdemelne az, aki vállalkozik rá, nem pedig nehezíteni az életét.
    Bármilyen intézeti elhelyezés sokkal többe kerül, az odafigyelés, a gondoskodás pedig ……….
    Azoknak pedig, akiknek az ellátásra szoruló szüleik mellett még a gyermekeikről is gondoskodni kell, teljesen kilátástalan lesz a helyzetük .
    Már csak azt kell törvénybe iktatni, hogy 65-70 éven felül nem jár sem orvosi ellátás, sem támogatott gyógyszer a zembereknek, elég gyorsan meg lehetne szabadulni a “feleslegtől”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  17. Tajgetosz de nem görögül, hanem Magyar Vitézek módjára.
    Ráadásul nem külföldi háborúban, hanem itthon.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  18. Nagy ám a különbség az elfekvő és az otthoni ápolás között!!!!
    Az elfekvőben kiváló módszerek állnak rendelkezésre a “passzív” euthanáziához, míg az otthoni ápolás bizony elnyúlik hosszan. Hiába kevesebb a napi költsége az utóbbinak, ha netán évekig is fizetni kellene.
    Rablógyilkos államvezetésünk jól átgondolta a Taigetosz projektet. :((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (23 szavazatból)
  19. Nem tartozik ide szorosan(?), de az egyre nyíltabb cigányozás, zsidózás, és a gyengék piszkálása egy szót juttat az eszembe. Innen már csak egy lépés az eugenika ismételt felszínre törése, és annak következményei.
    .
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Eugenika

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  20. - Mit szed Matolcsy, ha náthás?
    - Mit szedne? Adót!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  21. A 2/3-os fidesz által hozott törvények alapján mindenkinek két lehetősége van.
    Vagy megöregszik, vagy meghal fiatalon.
    Ha megöregszik, megbetegszik, és dolgozni már nem tud, újra két lehetősége van.
    Vagy eltartja a családja, vagy nem.
    Ha a családja nem tudja, vagy nem akarja eltartani, esetleg nem akar a terhükre lenni, akkor máris nyerő helyzetben van, mert már három lehetőség közül vélaszthat.
    1.Bevonul a börtönbe életfogytig, és akkor eltartja az állam.
    2.Önkezével véget vet az életének.
    3.Senki által nem zavartatva, és senkit nem zaklatva, szép csendesen éhen hal, vagy megfagy.
    És akkor még nem beszéltünk balasetben fiatalon, és véglegesen megrokkant emberekről.
    Ez természetesen nem vonatkozik azokra, aki havonta millókat keresnek, és annyi pénzt raknak félre, hogy öreg korukban hosszú-hoszzú évekig (akár 15-20 évig)gondtalanúl élhessenek.
    Ezt csak úgy miheztartás végett, mint jövőbeni lehetőséget vázoltam fel, remélve, hogy talán egyesek fölérik ésszel, hogy mégsem a Gyurcsány dolgozata a legfontosabb ebben az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  22. Bizony, getsnek is igaza van…
    Nem írtam még erről, mert nem szeretném, hogy panaszkodásnak tűnjön. Már tíz éve ápolom itthon a 90-hez közeledő, beteg anyámat. Vezető beosztásban dolgoztam, jól kerestem, de alig voltam itthon, így két lehetőség közül választhattam: beteszem valami jó szakápolást nyújtó otthonba, én meg dolgozom, hogy ki tudjam fizetni, vagy otthon maradok vele. Az első esetben idegenek között, idegen környezetben élhetett volna valameddig, én meg néha rohanva meg tudtam volna látogatni, a keresetemet meg rákölthettem volna. A másodikat választottam (nekem törvény sem kellett hozzá, hogy tudjam a kötelességemet). Így ugyan szegények vagyunk, de legalább a családjával van (velem) és ilyen gondos ápolást sehol nem kaphatna (elnézést, hogy dicsérem magam). Egy rossz gyógyszer miatt szívbetegsége is lett, kórházba került, azt mondták, hogy az augusztusi születésnapját már nemigen éri meg. Ennek most volt négy éve…
    Ketten élünk a kis nyugdíjából és a tartalékaimból, és ápolási díjat sem kértem (akkoriban nem is tudtam, hogy van ilyen), kaptam ellenben távhőtámogatást (amíg volt), lakásfenntartási támogatást és most étkezési hozzájárulást.
    Az állam számára az intézeti ápolás azért lenne hosszabb távon mégiscsak olcsóbb, mert én dolgozva szja-t és járulékokat is fizetnék, és bizony feltehetően nem kellett volna ennyi ideig ápolni egy intézetben. Ehhez még “passzív euthanázia” sem kellett volna (én jóindulatúbb vagyok).
    Tény, hogy ebben a kérdésben is vérlázítóan képmutató pártunk és kormányunk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  23. szomorú ez, mégis sokan vannak vannak az én környezetemben is, akik helyeslik ezeket a döntéseket a kormány részéről :(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  24. Nem baj,de az új állampolgárok szavazataira számíthatnak! Kibicnek semmi sem drága!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  25. Ne mondjatok, hogy demagog vagyok!
    Egy ennyire tonkrement gazdasagban, egy ennyire a szakadek szelen allo orszagnak miert vannak dusgazdag politikusai, miert jar nekik magas jovedelmu melle hatalmas es sokretu plussz juttatasok sorozata, miert nem lehet sporolosabb parlament, kevesebb autocsokakkal, butorzattal, ruhapenzzel, lakasok es berlemenyek hada fizetese nelkul? Mi tortenne, ha a kepviselok politikusok miniszterek csak egy kicsit villamossal, busszal jarnanak, kevesebb koltseget generalnanak, szegeny orszagnak szegenyebb kozalkalmazottai lennenek????
    Miert csak egy reteg az, aki soha soha ebben a ro…..dt eletben nem tud kicsit jobban elni? miert kell neznie hogy akiket megvalasztott azok elete a semmibol hirtelen kiralyi modu lesz, mig a nagytobbseg nelkuloz, lemond, retteg, sunnyog a fal mellett, NINCS EZ JOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Akik eddig dolgoztak, epitettek a nyomorbol az orszagot, azoknak meg meghalni sincs joguk tisztessegesen? Milyen undormany vilag van itt?
    Ha nincs, akkor nincs ertjuk!!!! de akkor a k…….a eletbe!!!! nekik se legyen!!!!
    Tessek ugy elni, ahogyan az orszag helyzete megengedi mindenkinek!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  26. No de, kedves Zsuzsa, hiszen éppen azért lettek “politikusok”, hogy sokkal jobban éljenek másoknál… Az egyetlen dolog, amiben biztosan egyetértenek, az a saját jövedelmük megtöbbszörözésének az ügye, és hogy amikor már bepaliztak mindenkit (megszerezték a voksainkat), vissza ne lehessen hívni őket olyan indokkal, hogy hát egyáltalán nem bennünket szolgáltok, hanem csak a zsebeiteket tömitek.
    Ezek nem abban versenyeznek, hogy az országnak legyen jobb, egy frászt! A húsosfazék birtoklása a cél. A közpénzbeszedés saját hatáskörű szétosztása a legbiztosabb jövedelemforrás. (Ez a miénk, ez az enyém, ez is, ez is, ez is. Akinek meg nem tetszik, induljon képviselőként, és csinálja másképp…)
    Azért ne vess meg érte, ha emlékezetedbe idézem, csupán két személy a kivétel: Gyurcsány és Orbán.
    Az Gy.F. abban, hogy csak akkor lépett politikusi pályára, amikor már meggazdagodott, és miniszterelnöki fizetését teljes egészében szétosztotta, Orbán pedig abban, hogy ezúttal pillanatig se titkolta valódi célját, már a kampányban kijelentette, hogy mi következik, ha őt választják: (mindenki le van sz@rva magasról) CSAK A FIDESZ!!!
    Tehát oly nagyon se meglepődni, se felháborodni sincs okunk. Mi, választók (összességünkben) tesszük nekik lehetővé, hogy mit engedhetnek meg maguknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. bruckenbacker kapitány

    Gyilkosok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  28. bruckenbacker kapitány: ++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  29. peterfix
    Ezek a beteg emberek nem hoznak hasznot, de még nyúzni sem lehet mint a többit. Sajnálom Őket, sajnálom magunkat! De tényleg hol vannak azok a zemberek akik erre a bandára szavaztak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos