Ronai and Ronai
AMERIKAI

Kereki is megkapja a maga Horthy-szobrát 2012. május 11. péntek 21:06 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Kereki is megkapja a maga Horthy-szobrát

Kereki – 72 év után egész alakos Horthy Miklós-szobrot avatnak vasárnap  a Somogy megyei Kerekiben. A szobrot az alapítvány mellett Kereki alpolgármestere, Csicsai László, valamint Sas Attila vállalkozó állíttatja. Az esemény megosztja a falu lakosságát.

A rendezvényre két-három ezer vendéget várnak, köztük a Horthy család tagjait, vitézi és lovagi rendek tagjait, továbbá magánemberként fideszes és jobbikos politikusokat is.

Marton Lajos, az 570 lakosú somogyi falu független polgármestere az MTI-nek arról számolt be, hogy a település öt független tagból álló testülete jóváhagyta a szoborállítást, ő maga nem támogatja, de elfogadja a testület többségének akaratát. Mint mondta, Horthy Miklóshoz annyi köze van Kerekinek, hogy a kormányzó többször is vadászott a környékén.

A Szántódról Kaposvár felé vezető úton, a település bejáratánál, egy szemétlerakó felszámolásával alakították ki az elmúlt években azt az autós pihenőhelyet, amelynek tavaly ősszel a Horthy Miklós tér nevet adta a település testülete. Oda kerül a csaknem két méter magas, fából faragott Horthy-szobor, Kücsön Norbert alkotása.

A polgármester szerint a szoborállítás megosztja a falut. Hangsúlyozta, szeretné, ha másról lenne híres a település, és nem válna politikai csaták színterévé. Hozzátette: nem kapott meghívót a rendezvényre, de a “sorok között, hátul” a falu elöljárójaként részt kíván rajta venni rajta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (3 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -7 ( 7 szavazatból)
Kereki is megkapja a maga Horthy-szobrát, 3.7 out of 5 based on 3 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(86)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

86 Reader’s Comments

  1. “A miniszterelnök pénteken kijelentette, hogy aggódik a romániai fejlemények miatt, és összefogásra szólította fel a romániai magyarokat. Azt mondta, új helyzet van a keleti határon, és a dolgok az ellenségeskedés irányába is elmehetnek.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  2. Vona Gábor korábbi beszéde Erdélyben: http://www.youtube.com/watch?v=3NjHgKvj1BA&feature=relmfu

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  3. Akinek volt idegzete megnézni Vona Gábor korábbi Erdélyben, pontosabban a partiumban elmondott korábbi beszédét az láthatja. hogy a Jobbik már régóta erősödik Erdélyben és a Fidesz is! A magyar politikusok uszító beszédei erősítik a román nacionalizmust! A Horthy kultusz pedig Erdélyben is terjed! Valós veszélyei vannak Erdélyben egy véres magyar-román konfliktusnak, amit egyébként fideszes és jobbikos politikusok provokálnak ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  4. NEKEM ISS KELL akkor olyan kis Horti-szobor. Mint régen a Lenin és Sztálin szobrocskák.
    Hófehér porcellánból , könyvespolcra.
    Aztán pár év múlva előbb befordítjuk a falnak , majd eldugjuk , végül kivágjuk a francba. Mint azt tettük elődeivel is. Vagy utódaival.
    Mindegy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  5. Mi a hír? Kereki mellett, a jabai erdőségben mindig Horthy-ebédlő volt egy tisztás neve, a Kádár-kori turistatérképeken is így szerepel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  6. stip
    2012. május 12. szombat 15:44
    Ha nem vette volna észre uraságod, itt nem térképészeti kérdésekről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  7. Tölgy
    2012. május 12. szombat 10:39
    Jelen posztban történetesen egy Somogy megyében történt eseményről cserélünk eszmét, ennek kapcsán írtam, amit gondolok! Amennyiben Budapest XVI., vagy bármely másik kerületében történik hasonló dicstelen esemény, ők is megkapják tőlem a magukét. Mindenesetre két apróságra felhívnám szíves figyelmedet! Budapest 23 kerületből áll, melyek koránt sem alkotnak homogén egységet. Aki ismeri a várost, az tudja, hogy a kerületek nem hasonlíthatóak egymáshoz, olyannyira, hogy a Duna két partján egymással szemben fekvő kerület, Csepel és Budafok-Tétény egy kicsit sem hasonlít a másikra. Történetesen az általad említett XVI. kerület jellemzően vidékies, kertvárosi jellegű, ezért semmiben nem hasonlítható például a belső kerületekhez, vagy esetleg a Rózsadombhoz. A másik dolog pedig az, hogy a dicső emlékű Torgyán – féle kisgazda párt még a legfényesebb időszakában sem kapott annyi szavazatot Budapesten, hogy azzal képviselőket küldhetett volna a parlamentbe. A négylovas felpántlikázott hintós bevonulást sem a belvárosban ejtette meg, mert bár Józsi bácsi humoros ember, szereti a cirkuszt, de a közröhejnek mégsem tette ki magát. Az ilyen dolgokkal csak vidéken lehet megetetni a jónépet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  8. comandante,
    nem tudom, ki vagy te, de lenyűgözően ostoba ember lehetsz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  9. commandante
    2012. május 12. szombat
    16:44 Budapesten a Fidesz jelöltje Tarlós István lett a Főpolgármester! A legtöbb kerületi polgármester Fideszes, a legtöbb budapesti egyéni parlamenti képviselő fideszes, a budapestiek hagyták, hogy elvigyék a Károlyi szobrot és az igenis egy hatalmas rúgás volt a demokráciába! Budapesten alakult meg annak idején a Magyar Gárda, ott volt az alapító avatás! Ezek után nekem vidéki embernek ne akard már bemagyarázni, hogy van a “felvilágosult” Budapest és van a sötét vidék! Én a helyzetet vidéken is és Budapesten is aggasztónak találom,mert az emberek mindenütt közönyösek a demokrácia irányába és nyitottak a Horthy nosztalgia iránt! Tehát ne nézd le a vidéket,mert Budapesten sem jobb a helyzet!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  10. #
    commandante
    2012. május 12. szombat
    16:44 A Magyar Gárda alapító avatása Budapesten volt és a főváros lakossága eltűrte, mint ahogy vidéken is eltűrték, hogy masírozzanak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Gedeon, ne vedd be, hogy a horthy-kultusz és a jobbik terjed Erdélyben. Csak azoknak a hangját hallod, a nagy többség sem orbánt, sem a jobbikot nem kedveli, de ők hallgatnak. volt olyan erdélyi falu, ahova be se engedték a fideszt.
    mindenesetre ha ez íghy megy tovább, menekülhetünk arrafelé, mert lassan fényévekre maradunk el Románia mögött.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  12. #
    tüske
    2012. május 12. szombat
    18:34 Erre térjünk vissza 2014.-ben, amikor látjuk, hogy Erdélyben mennyi szavazatot kap a jobboldal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  13. Geyza
    2012. május 12. szombat
    15:43

    NEKEM ISS KELL akkor olyan kis Horti-szobor. Mint régen a Lenin és Sztálin szobrocskák.
    Hófehér porcellánból , könyvespolcra.
    Aztán pár év múlva előbb befordítjuk a falnak , majd eldugjuk , végül kivágjuk a francba. Mint azt tettük elődeivel is. Vagy utódaival.
    Mindegy.
    ////

    Ennyi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  14. Én már hónapok óta mondom, hogy háborúra készül Orbán ,és ne legyen igazam, de előbb- utóbb ki fog robbanni konliktu., Hacsak a többi szomszédos országnak nem lesz több esze és kitér előle, vagy időben leállítják valamilyen jól érhető fenyegetéssel a kakaskodó magyarokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. “A miniszterelnök pénteken kijelentette, hogy aggódik a romániai fejlemények miatt, és összefogásra szólította fel a romániai magyarokat. Azt mondta, új helyzet van a keleti határon, és a dolgok az ellenségeskedés irányába is elmehetnek.” Az idézet Orbán Viktortól való!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Magyarországon sorra avatják a Trianon emlékműveket, városok jelentős részében már van, most pedig majd sorra fogják avatni a Horthy szobrokat és ez egy fajta lelki, szellemi felkészítése az embereknek a területi követelések érvényesítésére. A Jobbik és a Fidesz gyakorlatilag szervezeteket hozott létre Erdélyben, Tőkés László és mások védőernyője alatt. Tőkés jelenleg az Európai Parlament alelnöke. Egy időzített bomba ketyeg Erdélyben!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Trianon nagygyűlés: http://www.youtube.com/watch?v=CIyXpf_7UBw

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  18. stip
    Nem kell csodálnod, kivételes esetekben adok felmentést alóla.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  19. Kedves Tölgy!
    Ne izgasd fel magad ennyire! Én nem védem annyira a budapestieket, mint amekkora vehemenciával sorolod te a vétkeinket. Aki úgy érzi, hogy méltánytalanul érte kritikám, annak barátilag azt javaslom, ha nem inge, ne vegye magára!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  20. Komoly hiányossága a klasszika filológiának, hogy míg a falóval szemben óvatosságra int (vö. a görögök ajándéka), már a fakormányzó vonatkozásában egy épkézláb javaslattal sem képes előrukkolni, hacsak nem éppen azt sugallja nevezett bölcsesség, hogy az illető faragvány bévül volna a lovon, ámbár ez a figura vélhetően kimerítené az archaizáló posztmodernitás fogalmát, és mint ilyen, kérdéseket vetne fel aktuális anakronizmusainkkal, s a faragóművész beszámíthatóságával kapcsolatban.
    De hogy ne rekedjünk meg a faszobrintást övező közhelyek mocsarában, előadom a témát érintő további ajánlataimat: legyen Horthy hintalovon (hommage a hintapolitika), Horthy szilaj nádapripán (vályúhoz mén), Horthy (mint atyala-patyala-küsded) Vona térdén lovagolva, Gaia-bolondoknak Horthy vízilovon, kalózoknak siheder Horthy csikóhalon, tiniknek Horthy marcipánból tortára, a népesség aprajának Horthy plüssállatkából és Horthy-rudi kakaós bevonómasszával, a 18+ generációnak Horthy gumiból (felfújható), s végezetül, a latin szólások kedvelőinek Horthy kentauron.
    Plusz partjainkat nyaldosó három ellentenger is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  21. #
    commandante
    2012. május 12. szombat
    22:21 Ha valaki olvassa a hozzászólásaidat az nagyon hamar rájön milyen megvetéssel és lenézéssel gondolkozol a vidéki emberekről ! Én nem izgattam fel magamat, csupán tényekkel alá támasztva reagáltam. Én is azt tudom mondani barátilag,hogy akinek nem inge ne vegye magára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  22. Budapesten a Fidesz jelöltje Tarlós István lett a Főpolgármester! A legtöbb kerületi polgármester Fideszes, a legtöbb budapesti egyéni parlamenti képviselő fideszes, a budapestiek hagyták, hogy elvigyék a Károlyi szobrot és az igenis egy hatalmas rúgás volt a demokráciába! Budapesten alakult meg annak idején a Magyar Gárda, ott volt az alapító avatás! Ezek után nekem vidéki embernek ne akard már bemagyarázni, hogy van a “felvilágosult” Budapest és van a sötét vidék! Én a helyzetet vidéken is és Budapesten is aggasztónak találom,mert az emberek mindenütt közönyösek a demokrácia irányába és nyitottak a Horthy nosztalgia iránt! Tehát ne nézd le a vidéket,mert Budapesten sem jobb a helyzet! commandante! Ezt a véleményemet a te fővárosi pöffeszkedésed ellenére fenntartom!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  23. “Tőkés jelenleg az Európai Parlament alelnöke.”
    .
    Tévedés, mert vitatott nézeteit ismerő párttársai nem javasolták alelnöknek, és a nyeretlenség esélyét belátva, TL nem is jelöltette magát. Tehát nem alelnök, csupán egy mezei uniós képviselő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  24. vics 01:33
    “toroczkai megtámadja meg szabadcsapataival, Romániát, Szlovákiát,Ausztriát,Ukrajnát,Szlovéniát, Horvátországot, Szerbiát, ja, az USA-nak, az Egyesült Királyságnak, és Oroszországnak automatikusan megy a hadüzenet.”
    stb. – Igy is lesz, amíg a hungarista csürhe felébred, mert a meztelen s-ggük a
    hideg falhoz – illeteve kezük a bilibe – ért. Jó reggelt!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  25. Ha Orbanisztán háborút kezd Románia ellen, olyan hatalmas pofont fognak kapni, hogy attol koldulnak. Ahogy mi mondjuk itt: “Bring it on !!!!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. prokatív! Te is Tévedsz és én is tévedtem! Tőkés Lászlót a pártársai javasoltál az Európa Parlament alelnökének és megválasztották és ezt a tisztséget betöltötte. De aztán később , talán egy év után megvált az alelnöki széktől! A megválasztása: http://www.youtube.com/watch?v=zSnYevr_wH8

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  27. “2007 – európai parlamenti képviselő (független, a Zöldek-Európai Szabad Szövetség frakciójának tagja)
    • 2009 – az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács és az RMDSZ közös jelöltjeként listavezetőként ismét európai parlamenti képviselő, az Európai Néppárt tagja, a Magyar Néppárti Delegáció tiszteletbeli elnöke
    • 2010. júniusától – az Európai Parlament alenöke” Tőkés László saját honlapján fent lévő életrajza szerint nincs bejegyzés arról, hogy már nem az Európai Parlament alelnöke

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Tölgy
    2012. május 12. szombat 23:22
    T.Tölgy!
    Sajnálom, egy hozzászólásban sem olvastam hasonlóakat a tiéden kívül, melyek az én vidékiekkel kapcsolatos gondolkodásomról ilyen sommás következtetéseket vontak volna le. Szerintem te egy kissé túlreagálod a dolgot, ezért bármennyire is fájlalom, de részemről befejezettnek tekintem a veled folytatott csevegést. Nem emlékszem rá, hogy személyedet minősítettem volna, ezért vagdalkozásod okát sem értem. Persze nyilván érzékenységednek valami oka van, de ezt én továbbiakban nem venném magamra. Jelen helyzetben már csak parttalan kötözködésnek értékelem szavaidat. Javaslom, ha néha neked nem tetsző hozzászólásokkal találkozol az internet világában, nagyobb távolságtartással kezeld a dolgot, és ne vedd személyes inzultusnak ha más a tiedtől eltérő véleményt fogalmaz meg.
    Üdvözlettel,
    commandante

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  29. #
    commandante
    2012. május 13. vasárnap
    11:59 A vidéki emberere tett lenéző hozzászólásaid önmagukért beszélnek. Azonban én sem kívánok veled vitatkozni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  30. Felavatták, ezt érdemes megnézni: http://frissvideok.hu/hirek/142507-video-horthy-szobrot-avattak-kerekiben

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  31. Amikor megnéztem az avatásról készült videó részletet a hányinger kerülgetett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  32. “Fülbevalós alpolgármester avatott Horthy-faszobrot

    Hetvenkét év után ismét egész alakos Hortyja van Magyarországnak. Egy kipucolt szemétlerakó helyére került a műtárgy. Videó az avatásról, s azokról, akik örülnek ennek.

    Egész alakos Horthy Miklós-faszobrot avattak vasárnap a Somogy megyei Kerekiben.

    Zetényi-Csukás Ferenc, a Horthy István – Mártírok és Hősök Alapítvány elnöke a rendezvény főszervezőjeként arról tájékoztatott még pénteken, hogy hetvenkét éve nem volt példa hasonló aktusra hazánkban.

    A műtárgyat az alapítvány, valamint Kereki alpolgármestere, Csicsai László és Sas Attila vállalkozó állíttatta. A rendezvényre – erősen túlbecsülve a realitást – két-három ezer vendéget vártak, köztük a Horthy család sarjait, vitézi és lovagi rendek tagjait, továbbá magánemberként fideszes és jobbikos politikusokat.

    Marton Lajos, az ötszázhetven lakosú somogyi falu független polgármestere arról számolt be, hogy a szoborállítás megosztja a falut. Kijelentette, ő maga ugyan nem támogatta a szoborálítást, de meghajolt testületének többségi akarata előtt. Mint mondta, Horthy Miklóshoz annyi köze van Kerekinek, hogy a kormányzó többször is vadászott a környékén.

    A Szántódról Kaposvár felé vezető úton, a település bejáratánál, egy szemétlerakó felszámolásával alakították ki az elmúlt években azt az autós pihenőhelyet, amelynek tavaly ősszel a Horthy Miklós tér nevet adta a közgrémium. Oda került most a csaknem két méter magas, fából faragott Horthy-szobor, Kücsön Norbertnek az akadémikus képzőművészeti normákkal dacoló alkotása.

    Az avatáson láthattuk a település rovásírásos helységnévtábláját, megtekinthettük az alpolgármesternek a keresztény nemzeti kurzussal unkompatiblis fülbevalóját, s tapasztalhattuk, hogy a néhai altengernagy fa másán bal hátul alul kirepedt a zubbony.

    Csicsai alpolgármester ünnepélyes beszédében elmondta, hogy “tulajdonképpen 2010-ben kezdődött a gondolat”, a Goj motorosok jelenlévő képviselője pedig megígérte, ha bántódása esne a tányérsapkás objektnek, az adódott vészhelyzetet ők “gyorsabban megoldják, mint a bíróság”.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  33. Javaslom a román kormánynak,hogy már most mig nem késő nyilvánitsa nemkivánatos személynek orbánt és a fideszt romániában mert addig keverik a dolgokat(sz….)mig baj lessz belölle.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  34. Ezeknek a horthy-féle fasz-obroknak jól áll a pirosfestékből készitett ruha.
    Tegyék a lekaparhatatlan múltat emlékezetessé! A fa erre különösen alkalmas.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  35. Nem eleg nekik hogy apaikat felhuztak a fakra meg kezet is csokolnak erte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

A Le Monde Horthy rehabilitációjáról 2012. június 3. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos