Ronai and Ronai
AMERIKAI

Fodor szerint Gyurcsány Orbánt plagizálja 2012. május 3. csütörtök 16:59 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Fodor szerint Gyurcsány Orbánt plagizálja

Budapest – Fodor Gábor, az egykori szabad demokrata miniszter – Orbánék valamikori harcostársa – szerint különös aktualitást és magyaros utóízt ad Gyurcsány ügye annak az angol mondásnak, hogy „ha egy madár úgy néz ki, mint egy kacsa, úgy úszik, mint egy kacsa, és úgy hápog, mint egy kacsa, akkor az valószínűleg kacsa”.

Fodor szerint minden körülmény – a szakdolgozatok címének és tárgyának egyezése, a szerzők közti kapcsolat, a bírálatok oldalszámra vonatkozó megjegyzései, sőt, maga a titokzatos eltűnés is – azt látszik alátámasztani, hogy „Gyurcsány szakdolgozata körül nincs minden rendben”.

„Hogy plagizált-e volt sógorától Gyurcsány, az talán soha nem derül ki. De a tényfeltárásra adott reakcióiból világosan kirajzolódik, kitől vette át politikai eszköztárának nagy részét az egykori miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc valóban káros plágiuma nem az, hogy másolta-e szakdolgozatát vagy sem, hanem az, ahogyan Orbán Viktor és a jobboldal hatalomgyakorlási technikáit másolja”- vélekedik Fodor Gábor, aki szerint maga az „orbánizmus” az ügyet feszegetőket perrel fenyegetni, a politikai ellenfélre ellenségként tekinteni és az élet-halál harc logikájába belehelyezkedni.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 2.8/5 (9 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -20 ( 26 szavazatból)
Fodor szerint Gyurcsány Orbánt plagizálja, 2.8 out of 5 based on 9 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(85)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

85 Reader’s Comments

  1. Nyul György
    2012. május 3. csütörtök
    17:31
    Szevasztok
    2012. május 3. csütörtök
    19:19
    Várnak titeket a barikád című pöcegödörben! Ott értékelni fogják elképesztő értelmeteket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  2. Fodor egyszerűen elhülyült!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (19 szavazatból)
  3. gipszjakab 2012. május 4. péntek 00:44
    Gratulálok ezt igy kell csinálni. Mi is ezt tesszük Ladányban.
    EGYEDÜL NEM MEGY! SZERVEZKEDNI KELL.
    HISZEN A DEMOKRÁCIÁBÓL MÉG EZ A LEHETŐSÉG MEGMARADT.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  4. Orbán úgy politizál, mintha ökölvívó mérkőzésen lenne. Nem lehet ellene kulturált eszközökkel fellépni, mert amint teheti, kiüti az ellenfelét.
    A Fidesz vezérkarának még az ökölvívás szabályai sem elég kemények, kételyek, lelkiisneretfurdalás nélkül alkalmazzák az övön aluli ütést is.
    Jó lenne, ha a politikai porondon civilizált módon, vitákkal dőlne el a küzdelem, de a Fidesszel ez nem megy.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  5. az elején még azt hittem, hogy itt a gondolkodók vannak többségben. sajnos ez a fórum sem különb a többinél, ezért elköszönök. Majd csak lesz egy hely, ahol lehet értelmesen beszélni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (13 szavazatból)
  6. Sajnos Fodornak teljesen igaza van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -9 (19 szavazatból)
  7. Orbán András Lajos

    A Fodor a fityisz trójai falova, első feladata volt tönkreverni a szadeszt ezt sikerrel teljesítette, most amortizálni az amúgy is gyenge lábakon álló ellenzéket, mert addig míg az ellenzék olyan mint a levegőben keringő gólya fos addig a fityisz nyugodtan rabolhatja az életünket, értékeinket………….
    Gyurcsányt meg azért támadják mert félnek tőle, miért nem piszkálják a Mesterházit, mert NEM ELLENFÉL !!!!!!!!!!!!!!!!!
    Az LMP. meg fiókpárt a fityisznek………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  8. csakén 2012. május 3. csütörtök 19:38
    Érdekes, ilyen szemszögből még nem gondoltam végig a Nemsovány szövegét. Pedig VALÓBAN méltatlanok (legalábbis az őket bejuttató baloldali szavazók képviseletére) azok, akik tőle balra ülnek! Nem is annyira méltatlanok, inkább alkalmatlanok! Az EGYETLEN érdemi cselekedetük a civil Éhségmenet támogatása volt – az sem tőlük indult.
    Földi Eperke 2012. május 3. csütörtök 21:29
    A sas nem kapkod legyek után, ezért nem támadták Orbánék. Fodor jelentéktelen, de megpróbál visszakerülni a politikai palettára. Sajnálatos, de egyáltalán nem meglepő, hogy ehhez a Gyurcsány-ekézést választja módszerül.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  9. kukkatz
    elég meglepő a véleményed annak fényében, hogy hozzá sem szóltál az aktuális témához. Ezért az elköszönésed is értelmezhetetlen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  10. Igen, valóban sokkal jobb lenne baloldali és konzervati eszmékről vitatkozni, és polititkai célokról és megoldásokról, mélyen egyetértek elméletben Fodor Gáborral.
    De hogy vitatkozhat és védheti magát eszmei síkon Gy F, akit személyében sértegetnek, fenyegetnek lejáratnak, a családját, gyerekeit rokonait , ..magánéletét sem kímélik, fizikailag fenyegetik, és meg sem hallgatják az elvi mondanivalóját (mellyel én mélyen egyetértek és azonosulok ).És akkor még az is neki róják fel, hogy nem elég emelkedett.??
    Kedeves Fodor Gábor hol élt az elmúlt tíz évben?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  11. Fodor Gábor: Találkozom Orbánnal – http://fn.hir24.hu/itthon/2011/09/23/fodor_gabor
    >
    FN24: Egy a Wikileaksen kiszivárogtatott irat szerint 2007-ben Navracsics Tibor, a Fidesz akkori frakcióvezetõje jelezte az amerikai nagykövetségnek: „Pártja kapcsolatban áll a liberálisokkal egy lehetséges koalíciót illetõen.”
    .
    Fodor: Valamit félreérthettek az amerikai diplomaták, ugyanis fel sem vetõdött a Fidesz-SZDSZ-koalíció lehetõsége. Az viszont tény, hogy néhány SZDSZ-es és néhány fideszes politikus jó kapcsolatot ápolt egymással, és bizonyos kérdésekben a késõbbi együttgondolkodás lehetõsége is felvetõdött.

    FN24: A Wikileaks azt írja, Orbán még 2008-ban megüzente a liberálisoknak: támogatná, de legalábbis eltûrné, ha Surányi György kerülne egy esetleges szakértõi kormány élére.
    .
    Fodor: Magam is tárgyaltam errõl Orbán Viktorral. Surányi vállalta volna is a feladatot, azzal a feltétellel, hogy támogatást kap a két nagy párttól és az SZDSZ-tõl. Sajnos az SZDSZ és az MSZP néhány vezetõjének rövidlátása és gyávasága miatt meghiúsult a terv.
    ———-
    Hát csak ápolják tovább jó kapcsolataikat és menjenek oda ahova valók!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  12. Tudjátok, mikor szűnt meg az SZDSZ? Pár nappal azután, hogy kiderült, hogy az egyik alapító ügynök volt, és Fodor azt mondta, most már ő is szeretné tudni, hogy ki az a “Kakukk”.
    .
    Szerintem nem “hülyült el”, mindig is az volt. És amikor beszél, folyamatosan csóválja a fejét, mint aki azt mondja, hogy: nem, nem, nem. Én ha nézem, vagy elszédülök ettől, vagy ideges leszek. Ezt nem személyeskedésnek szánom. Ismert, nyilvánosan rendszeresen szereplő személy esetén szempont. Az persze, nem fér a fejembe, hogy őt ma bárhol miért szerepeltetik. A Klubrádióban lazán viszi a hónap legostobább betelefonálója címet, nemrég nagy bánatomra meghallgattam. Arról beszélt, hogy ha orbán nem orbán lenne, hanem valaki egészen másik ember, akkor hogyan lenne érdemes cselekednie.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  13. Mostanában egyre többet nyal orbánnak ez a zsiros hajú!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  14. Fodornak nagyon nagy része van a Jobbik előre törésében, amiért a gyűlölet beszéd törvényi szabályozása ellen agitált. Nem veszi tudomásul, hogy a magyar nép önszántából nem mond le a meglévő rasszizmusról és antiszemitizmusról. Fodor hiába bízik a nemzet öngyógyító képességében. Hiába a tapasztalat, a rossz történeteknek be kell következniük újra és újra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (12 szavazatból)
  15. balfék
    Nem ártana tájékozódni mielőtt valamit leírsz.Ez EU-nek van törvénye a rasszizmus és gyűlöletbeszéd ellen. Tudod miért nem alkalmazzák Magyarországon? Azért mert amikor a tagállamok igazságügyi miniszterei megszavazták az akkor már csak tisztán MSZP kormány államtitkári szinten képviseltette magát. És az államtitkár asszony azonnal felmentést kért magyarországi alkalmazása alól! Ennek a hátterét sem nehéz felismerni.Az MSZP-nek és a Fidesznek szüksége volt a Jobbik erőszakosságára a közös ellenség az SZDSZ ellen. Ha kétségeid lennének az MSZP és a Fidesz sokadik közös akciójáról olvasd el az akkori jobbos és balos médiákat.Szóról szóra ugyanazokkal az “érvekkel” támadták a liberálisokat. Nem mellékesen a Gyurcsány plágium ügyében is ugyanazokat írják az MSZP-hez és a Fideszhez köthető médiák.Érdemes még megemlíteni azt is, a baloldalon legalább akkora a rasszizmus és az antiszemitizmus mint a Jobbikon belül. Olvass bele a közismerten, a baloldalhoz tartozó honlapok fórumaiba!
    Fodorra visszatérve. Nem az Ő hibája, hogy aki normális viszonyt akar kialakítani politikai ellenfeleivel azt ma Magyarországon értetlenség és mérhetetlen gyűlölet veszi körül és kiteszi magát a hazug vádaskodásoknak is. Nem véletlen volt, hogy Fodor már kétszer önként lemondott. Egyszer miniszteri tisztségéről, majd parlamenti mandátumáról is. Én személy szerint örülök annak, hogy ma nem ül a parlamentnek nevezett sárga házban. Oda korrekt és becsületes ember nem való.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (8 szavazatból)
  16. Leslie Charteris

    @anonyme Abban értünk egyet, hogy a parlamentben korrekt és becsületes emberek jelenleg sajnos kis számban találhatók. Fodor lemondásaira-amikor ma, aki valamilyen pozícióba kerül és foggal-körömmel ragaszkodik hozzá – még azt is mondhatnánk, hogy bravó.Ám sajnos az a helyzet, hogy mint politikus megbukott, sem pozícióiban, sem párttisztségében nem alkott semmit, asszisztált az SZDSZ bukásához.Az egyik legfőbb ellenzője volt az ún. gyűlöletbeszéd betiltásának hibásan értelmezett liberalizmus felfogása miatt. Néhány hete azt vetette föl, hogy ha a Jobbik karanténba zárása nem hozott eredményt, akkor tárgyalni kellene velük.Erre még a nyugati demokráciákban sem lehet példát találni. Agyrém. Kb. olyan, mint a rókával való kétoldalú tárgyalás a tyúktolvajlás mérséklésére.Most pedig hatalmas politikai érzékkel belement a Fidesz tematizálta Gyurcsány fikázásba, mintha nem volnának ennél nagyságrenddel fontosabb dolgok.Pl. az oktatás eldózerolása, amiről mint volt miniszternek kellett volna, hogy legyen véleménye.Nem hallottuk.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  17. T.Leslie Charteris.
    Nem a gyűlöletbeszéd betiltása, a szólás szabadság mellett állt ki az SZDSZ. Nagyon nem mindegy. Idézném Tom Lantost “a szólásszabadság nem azt jelenti, hogy büntetlenül bármit ki lehet mondani”. Erre több nemzetközi, általunk is ratifikált egyezmény is kötelezi az országot.Miért nem ragaszkodott egyetlen kormány sem a betartásukhoz? Nem igazán értem a a Jobbik karanténba zárásával miről van szó. Hiszen az LMP-től kezdve néhány MSZP-s képviselőn át a civilszervezetekig mindenki bratyizik velük. Hol nyilvánosan, hol titokban.Az sem mellékes tény a Jobbik a szoci kormány alatt született meg szinte a semmiből.Úgy, hogy több jogalap lett volna betiltásukra, ahogy most is van.Emlékeztetnélek rá, Draskovicsnak sikerült betiltatnia a neonácik legfőbb honlapját. Néhány hét múltán mennie kellett és a honlap újra vidáman él.Tudomásul kell venni, még ha nem is tetszik, ma Magyarországon nem lehet karanténba zárni egy rasszista, antiszemita, végtelenül demagóg pártot.Nem hiszem, hogy olyan nagy bűn lenne ha valaki ezt ki is meri mondani. A Gyurcsányról szolló blogot én már megjelenésekor olvastam. Az egészet, nem csak kivonatosan. Nem fikázta Gyurcsányt (egyéniségéből adódóan nem is tehette volna), leírta a véleményét a volt ME, szerinte hibás reakciójáról. Ezt akár segítőkész kritikának is fel lehet fogni. Biztos vagyok benne, Gyurcsány nem sértődött meg és elgondolkodott.Itt nem babra megy a játék, ha Gyurcsány bukik, magával ránthatja a cselekvőképes ellenzéket is.
    Fodornak van véleménye, le is írja, ha alkalma adódik el is mondja.Hogy tetézzem “bűneit” Ádernak is gratulált megválasztása alkalmából. Bármennyire is nem szeretem Ádert, azt kell mondjam ez így korrekt.Én most úgy látom, Fodor bár több ezren kapacitálják, nem akar visszatérni az aktív politikába.Megértem, ebbe a moslékba én sem kívánkoznék, holott én sokkal kevésbé látok bele a hátérbe mint egy volt képviselő.Azért még véleménye lehet és azt ki is fejtheti.
    Írásom lehet, hogy bizonyos fokig szubjektív. Ennek az a magyarázata, számomra az a politikus aki higgadtan érvel és akár politikai ellenfelével is leül tárgyalni, a közös pontokat keresni, nem kiabálva a gyűlöletet szítja.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -7 (7 szavazatból)
  18. @ anonyme
    Fodor Gábor “korrekt és becsületes”?
    Aki a 2006. október 23-i események kapcsán a rendőri túlkapásokról papol az becstelen és aljas ember, mert a bűnözőket és bűnsegédeiket próbálja áldozatoknak beállítani, az áldozatokat pedig bűnözőknek. Fodort nem az izgatta, hogy vizsgálják ki Orbán és a Fidesz vagy a polgári körök hadseregének szerepét a rohamosztagok megszervezésében hanem azt várta volna el, hogy az SZDSZ “élére áll az erőszakszervezetek önkényének kivizsgálásának”.
    .
    Ugyanilyen “korrekt és becsületes” lenne ha egy gyilkossági kísérlet áldozatát ítélné el, mert az megsértette a támadókat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  19. Sikerült meggyőznötök, a baloldal sem különb a Fidesznél ha gyűlöletkeltésről, akár hazug érvekkel operáló karaktergyilkolásról van szó. Az sem újdonság számomra, hogy azért mert az MSZP egyetlen 2006-os választási ígéretét sem teljesítette, a koalíciós szerződést többször semmibe vette a volt koalíciós partnerére próbálja testálni a felelősséget.
    De nem ezért ültem le feleslegesen verni a billentyűket, ezt eddig is sejtettem.
    A rendőrség működése az amire én is magyarázatot várok évek óta. Miért hagyták, hogy szétverjék a TV székházat? Miért nézték közelről, hogy a melegfelvonulás alkalmával politikusokat, sajtósokat verjenek? Miért nézték szintén tétlenül, hogy Demszkybe, Gyurcsányba többször belefojtsák szót, tojással dobálják őket? Miért hagyták, hogy a Forradalom 50. évfordulójának ünnepségeit tönkretegyék, a Himnusz alatt óbégassanak, motorjaikat túráztassák? Ezek kemény kérdések! És kemények lennének a válaszok is.Ha lennének!De nem lesznek, mert az akkori hatalom megakadályozta, hogy legyenek.
    Tessenek tovább folytatni a gyűlölködést, a semmit sem érő, öncélú utcai megmozdulásokat.( amikor valóban a demokrácia alapkérdéseiről van szó akkor “sikerül” 2-300 embert mozgósítani, ilyenkor vajon hol vannak a civilek?) A laikus civilek, vagy a Fidesszel háttérben mostmár folyamatosan összejátszó MSZP, esetleg a szintén Fidesz által alkotott “liberális, ellenzéki” LMP biztosan meg fogja dönteni a diktatúrát. :)))
    És tessenek továbbra is belerúgni azokba a józan politikusokba akik a párbeszéd és nem az erőszak hívei.
    Ez az ország egyre reménytelenebb.Meneküljön aki tud!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -4 (6 szavazatból)
  20. anonyme
    - elég furcsa fogalmaid lehetnek a korrektségről és a becsületességről, ha Frodort még ez a nyilatkozata után is annak tartod. Viszont legalább abban egyetértünk, hogy nem való a Parlamentbe. Mert alkalmatlan!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  21. és anonym – legalább a Jobbikkal bratyizók közül kihagytad a DK-t. Na látod: EBBEN legalább egyetértünk. Mert egyébként “cselekvőképes ellenzék” szöveged joggal pályázhat a “nap vicce” kategóriában!
    Bár költőinek szántad a “miért engedték” kérdést ez egy jó magas labda! Mert Gyurcsány demokrata maradt, és “nem plagizálta” Orbánt, nem próbálta erőből megoldani a problémát, nem teremtett polgárháborús helyzetet – és ezért minden hőbörgés után MÁSNAPRA kitakarították a várost és minden ment szépen tovább – Orbán legnagyobb sajnálatára! Ráadásul ő is ismeri a magyar néplelket annyira, mint Orbán – csak éppen (még) a manipuláláshoz nem ért annyira: “Majd megunják és hazamennek” – ha még emléxel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  22. > anonyme
    Ne sértődj meg! Voltak elfogadható érveid, nem verted feleslegesen a billentyűket. Általában is tisztelem a hozzászólásaidat, de ne próbáld továbbra is Fodor Gábort mosdatni.
    .
    Az MSZP-ben és az SZDSZ-ben vannak/voltak kiváló emberek is, silány emberek is. Egyik mérce amivel meg lehet különböztetni őket a a 2006. októberi események megítélése.
    Mondhatod Kuncze Gáborra, hogy “korrekt és becsületes”, de ne használd ezt Fodor Gáborra!
    .
    A magyarázatot a rendőrség hozzáállására a Fidesz és a Jobbik rohamosztagaival szemben, keresd egyrészt a rendőrtisztek különböző szimpátiáiban, másrészt “a józan politikusokban akik a párbeszéd és nem az erőszak hívei”!
    .
    Úgy gondolod, hogy valakivel aki az életedre és barátaid életére tör vagy a házadat rabolja ki lehet “higgadtan érvelni” , “normális viszonyt kialakítani”, “leülni tárgyalni, a közös pontokat keresni”? Erre csak Fodor képes!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. Leslie Charteris

    @anonyme 7:34.Kedves Anonyme! Ne erőlködj, a gyűlöletbeszédben a jobboldal gyárilag erősebb, mint a balosok.Az alaphangot ugyanis- amihez mindenki igazodik- maga O. adta meg, amikor ilyenekkel lázította a hívőit (!): ” A haza nem lehet ellenzékben”, meg hogy a baloldal története során mindig rárontott a nemzetre.És még: a baloldal genetikailag( !) determinált ( értsd, itt a zsidó származású komenista vezetőkről van szó).Ugyan nincs sok érdeme Kun Bélának, de nem ő vitte az első vh.-ba az országot, sőt a Don kanyarba sem a 2.magyar hadsereget, sőt a zsidókat sem a komenisták gázosították el. Hacsak ki nem derítik, hogy Horthy a lelke mélyén balos volt. Úgy hogy gyenge lábakon áll az a baloldali gyűlöletbeszéd. Ha olyan a felütés, mint Orbáné, az önszorgalmú csahosok már tudják a dolgukat. Nem emlékszem rá, hogy a baloldalon a Bayer, S.S.Péter,Ugró,Csontos,Torkos, stb.stb, csahosoknak lenne a baloldalon pandantjuk, de nyugodtan cáfolj meg.Nincs a baloldalon olyan megátalkodott nyomdatermék, mint a “Demokrata” és a ide bármelyik hagyományos és elektronikus újságot besorolhatjuk. Ha annyira bántaná Szalai médiacárnő lelkivilágát, már rég leszedhette, volna az ilyen náci oldalakat, mint a kurucinfo és társai, amelyek magyar szerveren működnek és a szerkesztői között olyan nevek vannak, mint Adolf H. Schicklgruber, és Héjjas Iván. Az egyébként rendkívül finom és művelt rózsadombi elite érzésvilágát az sem zavarja, hogy az 5. számú Fidesz párttagkönyv birtokosa azt írja (szenny)lapjában, hogy a zsidó az a fajta, aki az orrát a medencébe fújja.No, a mi bűbájos, tisztességes és korrekt Gáborunk az ilyenféle írások megjelentethetőségéért küzdött, sikerrel.A kevésbé kényes és finnyás németek páros lábbal rúgnák ki az ilyen újságírókat, nem a laptól, az egész médiavilágból. Sebaj, a népek legalább addig sem arról beszélnek, hogy a piti CERN számítóközpont csillebérci átadásán- melyet még az a ki….tt Gyurcsány idején pályáztak meg- a kiváló Tudásalapú Lászlóné Nemzeti Fejlesztési Miniszterasszony sikeresen felolvasta a samesze által írt köszöntő beszédet, miközben főnöke a távoli Kazahsztánban erősítette a megbonthatatlan kazah-magyar barátságot. Terjedelmi okokból nem folytatom a sikertörténetet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Tisztelt Bíróság Lászlóné avathatott, de már megint lemaradt az “emútnyócévezés”!
    Érdekes, hogy amikor avatás/átadás van soha eszükbe nem jut az emútnyócév!
    Ügyes egy asszony a Tisztelt Bíróság Lászlóné, mert bizonyítja, hogy Fellegi Tamás munkája elvégezhető egy sima érettségivel is…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  25. Leslie Charteris

    @csakén. Valóban pazarlás lenne egy drágább diplomást alkalmazni ott, ahol a középfok is elég ( nyilván csak középfokú fizetést kap Lászlóné).Azért tegyük hozzá, hogy Fellegi esetében sem volt érzékelhető az az áttörő dinamizmus, talán majd most Lászlóné.Inkább a fejetlenség, úgy en bloc, az volt (?) érzékelhető. Martonyi , aztán Orbán haverja, az az unortodox megjelenésű Hablaty Árpád, Rogán(!), sőt a kiváló Lézer János is beleugatott a fejlesztésekbe, mert ez egy ilyen sokoldalú kormány.Ki tudja, mitől hízik a disznó?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  26. Fodor Gábor egy senkiházi figura, a volt pártjával együtt. Egy alkalmatlan miniszter volt. Csak áskálódni volt képes pl. amikor a nálánál százszorta értelmesebb és alkalmasabb Jánosi Gyurit aljas módon kifúrta az államtitkári pozícióból. Ilyen a magyar politika és annak az állítólagos elitje. Ha annak nevezhető ez a sok megélhetési szarházi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  27. KI az a Fodor Gábor? Annyit tett le az asztalra, hogy ennyi idő elég is volt elfeledni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  28. Fodor jó fej, érdemes odafigyelni az elemzéseire. A hatalomhoz való viszonya egy érett liberális demokrácia politika-tudományi tankönyveibe illik, de hát mi Magyarországon élünk, és itt miniszterként markánsabbnak, keményebbnek kell lenni, mint amilyen ő volt. .
    .
    Amit Fodor Gyurcsányról mond, azzal nem értek egyet. Gyurcsány folyamatosan karaktergyilkossági kísérletek áldozata, ezért nem viselkedhet úgy, mintha az ellenfelei illemtudó és jogkövető úriemberek lennének. Igenis fenyegesse csak perrel a méregkeverőket, lehetőleg jó nagy nyilvánosság előtt. Persze jó lenne, ha ez csak egy mellékvonulat lenne pártja politikai akciói körében. Ha Gyurcsány és a DK okosan politizálnak, akkor nekik is szerepük lesz abban, amikor 2014-ben letöröljük az ország képéről ezt az illegitim garnitúrHát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Alonzanfan
    Ez korrekt és szép volt. ++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  30. Alonzanfan ++++++++++
    azzal, hogy Gyurcsány a majálison már illegális kifejezést alkalmazott. Azaz túllépett az illegitim udvariaskodáson.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  31. T.hunyadi
    Ahhoz, hogy megsértődjek túl sok élettapasztatlatom van. Itt sokmindent leírtak Fodor és a liberálisok bűneként, olyanokat is amit minden nehézség nélkül cáfolni tudnék. Elment a kedvem tőle.
    Én nyitott vagyok minden ellenvéleményre, most nem sikerült meggyőzni.
    Mindennek ellenére tanulságos volt a “vita”. Nagyon sokan még a politikai alapfogalmakkal sincsenek tisztában.Egyrészt látom, sokan úgy szóltak hozzá, nem olvasták az eredeti blogbejegyzést, csak a Fidesz hírgyár által tálalt változatot. Így nem is tudják mi ellen “érveltek”. A lényeg Fodor sárbatiprása.Másrészt megerősített meggyőződésemben, a baloldal sem különb a Fidesznél ha karaktergyilkolásról, saját hibáinak másra kenéséről van szó.Nagyon sokan ugyanazt a retorikát követik mint a magyarországi jobboldal azok ellen akik másként gondolkodnak, más a politikai meggyőződésük mint nekik.Nem véletlen a sok Fidesz-Mszp háttéralku.Csak az utóbbi látható jele, Mesterházy gyalázatos nyilatkozata a házelnök felé a DK. frakcióalapításának megakadályozása céljából. Írhatnám Tabajdi EP szereplését is amikor megvédte Orbánt és rendszerét a plenáris ülés nyilvánossága előtt.
    Számomra eddig is egyértelmű volt Magyarországon a liberalizmus és a baloldaliság nem fér össze.
    Fodort nem nekem kell védeni. Aki olvassa, hallja, láthatja logikusan érvelve meg tudja magát védeni.
    Kezdetektől olvasom az AN-t, ami egykor liberálisnak indult.Ez természetes is, ha nem az lenne akkor beállna a pártpropagandista lakájmédiák sorába.Nem folytatom, egyetlen olvasót, hozzászólót sincs szándékomban megsérteni.Úgy gondolom, vannak egy páran akik tudják mi lenne a folytatás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  32. anonyme
    igenis olvastuk és láttuk Fodort. Csak éppen nekünk nem jön be. Nagy bajban lennénk, ha az ő szövege valóban a liberalizmus maga lenne, amit mi baloldaliak képtelenek vagyunk ésszel felfogni. Ezzel szemben nekünk az a véleményünk, hogy ezoterikus eszmék gyakorlati alkalmazása a történelemben MINDIG tragédiához vezetett (Savonarolától Sztálinon át Rákosiig) és ha van pártpolitikusként bukott ember a magyar politikai palettán, az éppen Fodor. Aki sikeresen amortizálta a saját pártját – ez nem vitaalap, hanem tény, még akkor is, ha ebben elég sok segítsége volt.
    Azt hiszem ő is és az ország is jobban járt volna ha ír “néhány curva jó könyvet” az eszméiről ahelyett, hogy képességhiányosan azokat megpróbálja a gyakorlatban érvényesíteni. Az én szememben az Szdsz-nek EGY előnye volt: Kuncze, de ő még időben elpályázott, amikor a korrupciós szarukat már nem győzte nézni. Ugyanis nincs az a tiszta eszme, amit szdsz-módon kivitelezve ne lehetne bemocskolni. Ugyanez igaz a reformokra is. Vagy el tudnak számolni az OPNI bezárásával a lelkiismeretük előtt?
    Ráadásul nettó hazugság, amit állít. Gyurcsány nem alkalmazott féktelen populista demagógiát a hatalomra kerüléséhez, nem törekedett az egyeduralomra, nem hekkelte meg az alkotmányt, nem tette tönkre egy évtizedre előre a gazdaságot. Sőt.
    Ha még volt is némi jóindulat Fodor iránt a baloldalon, hogy “legalább komolyan gondolja” ettől a szövegtől hatásosan elpárolgott.
    Bocsi, akinek ez nem tetszik a baloldalon, vegye egyes szám első személyű saját véleményemnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  33. T.kekec
    Én nem olvastam, hogy Fodor azt állította volna Gyurcsány populista demagógiát alkalmazott volna a hatalomra kerüléséhez, stb.stb.
    Orbánnal a plágium ügy kezelésében tanúsított reakcióját hasonlította össze.Ez véleményem szerint jogos, valóban rosszul kezeli Gyurcsány és a baloldal ezt az ügyet (is).
    (Kérdés, mely pártokat, szervezeteket nevezzük baloldalinak jelenleg? Ez szintén megérne egy hosszabb eszmefuttatást)
    Nem akarom részletezni miért, Fodor már megírta. Annyit szeretnék csak hozzá tenni, számomra érthetetlen miért állt szóba a Hír TV-vel amikor tudhatta erkölcsileg nem okoz nekik gondot egy riport számukra megfelelő megvágása, akár meghamisítása, ellene fordítása.
    Engem már többször neveztek Gyurcsány funnak.Nem vagyok az, ahogy nem vagyok elájulva egyetlen mai politikustól sem. Ez nem zárja ki, hogy szimpatikus legyen a DK. politizálása. Mind e mellett szimpatikus Fodor és néhány volt SZDSZ-es és az SZDSZ-hez nem köthető liberális felfogású politikus is.Üdvös lenne ha az értelmesebb politikusok, ideológiai meggyőződésüket félretéve összefognának a jelenlegi rendszer ellen. Én már néhány apróbb jelét látom ennek.
    A látszat ellenére nem voltam és nem vagyok SZDSZ-s.Egy 13. senki, liberális szemléletű állampolgár vagyok, úgy érzem, önálló véleménnyel.
    Az SZDSZ bukásának, megbuktatásának története egy hosszabb eszmefuttatást kívánna. Ebbe most nem szeretnék belemenni.Nyilván ők is követtek el hibákat és kívülről is erőteljesen rásegítettek eltüntetésükbe azok akiknek útban volt a liberális párt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  34. Leslie Charteris

    @kekec.Jól összefoglaltad a lényeget.Nekem néha az volt a gondolatom, hogy Fodor pártfeladatot (Fidesz !) teljesít , amikor szdsz-esként és kormányon jött a baromságaival az oktatási rendszer megújítására.Az oktatás hoffmanni szétdúlására szava sem volt ,holott van olyan súlyú(sőt), hogy plagizált-e Gyurcsány 30 évvel ezelőtt. No comment.Tényleg jobban tette volna, ha elhúz az elmélet magaslataira.Fodor gondolatban még mindig Orbán szabatársa.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. anonyme
    na látod! PONT ez a baj Fodorral. Aki nem képes felfogni, hogy ha Gyurcsányt, Orbánt is a plágiumot bármilyen kapcsolatban összehozza – azzal milyen képet sugall. Mondom, hogy alkalmatlan politikusnak! Ettől még lehet egyenes és tisztességes gondolkodó – ha nem képes a szavak hatását felmérni: akkor inkább ki se nyissa a száját. Már azzal is segít!
    egyetértek Leslie Charteris: Fodor nem nőtt fel, és még nem jött rá, hogy nem a kollégiumban van!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor talajt fogott 2012. június 3. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos