Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elnökválasztás székely himnusszal súlyosbítva 2012. május 2. szerda 12:40 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elnökválasztás székely himnusszal súlyosbítva

Budapest – Hogy a magyar parlamentben miért kell a székely himnuszt elénekelni, azt valószínűleg senki sem tudja meggyőzően megmagyarázni. Logikusan arra kell gondolni, hogy Lezsák Sándornak a magyar himnusz nem eléggé magyar, és a magyar emberek által nem ismert székely himnusz kényszeres énekeltetése csak a regnáló rezsim ideológiai bizonytalanságát igyekszik elfedni. Aki tudja magáról, hogy magyar, annak nincs szüksége arra, hogy magyarkodjon.

Áder János egyébként konszenzuskereső beszédet mondott. Hogy a Fideszes politikusból a nemzet egységét megtestesíteni hivatott elnökké avanzsált Áder az elmondottakat valóban komolyan gondolta, vagy csupán új szerepének szövegét olvasta fel, az hamarosan kiderül.

A fideszes politikus, aki egyedüli jelölt volt a tisztségre, 262 támogató szavazatot kapott a titkos voksolás első körében.

A szavazólapot 307 képviselő vette fel. A 302 érvényes voks közül Áder János 262-őt kapott, negyvenen nemmel szavaztak. Az ellenzéki pártok közül csak a Jobbik vett részt a szavazásban, a párt korábban azt közölte, hogy képviselői nemmel voksolnak.

A megválasztásáról szóló házelnöki bejelentés után Áder János letette államfői esküjét. Május 10-én lép hivatalába, ő lesz az ötödik köztársasági elnök a rendszerváltás után. Áder Jánosnak államfővé választása után hatvan napja van arra, hogy megszüntesse az összeférhetetlenséget, és lemondjon európai parlamenti (EP) mandátumáról.

Az új államfő szerint ahhoz, hogy valóban siker koronázhassa a törekvéseinket, “néhány dolgot el kell még rendeznünk magunk között, amelyeket eddig elmulasztottunk”. József Attilát idézve úgy fogalmazott, “a múltat be kell vallani”. “Végre nekünk is helyre kell tennünk tévedéseinket, tanulnunk kell kudarcainkból” – hangsúlyozta. Ehhez szerinte fel kell tenni a kérdést: “hova juthatunk egymás teljesítményének állandó semmibevételével, az igazság relativizálásával, egymás lekicsinylésével, vagy épp a kettős mérce állandó alkalmazásával?”

Áder János szavai szerint lehetnek eltérőek az értékrendek, a meggyőződések, a hitek, “de a mi hazánk Magyarország”.

A magyar érdekek és a magyar értékek szószólója lesz Áder János – ezt ígérte még a szerdán megválasztott köztárasági elnök parlamenti beszédében. ”A Sándor-palota díszes falai sem fogják eltakarni előlem hazámat” – mondta, majd azzal folytatta: régóta adósai vagyunk önmagunknak a teljesítmény megbecsülésével.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 12 szavazatból)
Elnökválasztás székely himnusszal súlyosbítva, 3.7 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. ha igazán tökös gyerek akar lenni és valóban komolyan gondolja, hogy ebben az országban mindenkinek joga labdába rúgni, mintjárt adja magát a legsürgősebb feladat: gyakoroljon önkritikát és az általa barkácsolt választási és az igazságszolgáltatási törvényeket helyezze hatályon kivül, újra barkácsoltatni az egészet, versenyjogot biztositva az ellenzéknek.
    ha ezt megtette, akkor akár még szimpatikus is lehet számomra, és el merem hinni, hogy amit mondott komolyan mondta.
    ha már nincs széles e hazában egy karakán jogászegyesület, aki kimondja: mindazok a fércmüvek, amit a smici dr-ként aláirt, egy sem hatályos törvény, kezdve a tákolmánytól a már fogalmam sincs mennyi szemétségig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  2. 100 nap bizalmat mindenképpen megérdemel (bár én nem szavaztam volna rá se).
    Talán viszontlátunk benne valamit az 1990-es Fdesz-ből, házelnökként meg nem is volt olyan borzasztó. Szóval lássuk a medvét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  3. Már megvan a “bűnös”!
    .
    “Lezsák csempészte Áder beiktatásába a Székely himnuszt.
    Nem szerepelt az új köztársasági elnök beiktatásának előkészítő tárgyalásán az, hogy az ünnepi ülésen a Székely himnusz is része lesz a protokollnak, a parlament ideiglenes elnöke, Lezsák Sándor azonban mégis elénekeltette a Szózattal együtt. ”
    http://index.hu/belfold/2012/05/02/lezsak_csempeszte_ader_beiktatasaba_a_szekely_himnuszt/
    .
    A levezető elnöknek, tehát jogába áll, ha esetleg hat a konyak, akár az “Akácos utat” is elénekeltetni a parlamenti képviselőkkel?
    A “vezír”, ha ezért szemrehányást kap, márpedig kapni fog, Lezsák jobban teszi, ha felveszi a kapcsolatot, Ángyán Józseffel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (15 szavazatból)
  4. Úgy látom,itt minden régi blogolo mínuszos leszavázásokat kapott, miért, mit vétettünk? Írja meg már Valaki? Működnek a trollok? Vagy ez már így lesz ezután is? Szerintem direkt.
    Ez pedig egy nagyon jól működő oldal. Mi történt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (10 szavazatból)
  5. “KI TUDJA MERRE, MERRE VISZ A VÉGZET?”
    Nem tudom mi lett volna ha ezt “IS” tudtuk volna rendszerváltás előtt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  6. Meghallgattam beszédjét. Véleményt majd munkája után nyilvánítok.
    Nem hiszem, hogy a székely himnusz Lezsák önálló ötlete volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  7. No ezen is jól átestünk! Mondta valamikor a szentesi kubikos
    a dunagáton, mikor a furik előtt felkelve leporolta magát.
    (furik : kubikos egykerekű taliga meghatározott köbtartalommal)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  8. A Székely himnusznak becézett történelmi nótára ( Ld. Kányádi Sándor) a Jobbik erősen felkészült. Kezükben tartották mindvégig a székely zászlót.

    Csak nem a Trianon előtti határokat készülnek visszaállítani?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  9. Szerencsetlen szekelyek. Ott elnek egy nagysagrendekkel jobb minosegu orszagban, de ahanyszor a fidesz felejuk nez, egyszeruen megremegnek, mert allando rajukuszitjak a helyi jobbosokat. Szegyen ez, ez a lezsak meg, az oskomcsi, na ez egy szar vicc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  10. Illik a “székely himnusz” giccsbe fojtott országunkhoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  11. Ha a “mi hazánk”,ahogy Áder mondta,akkor miért nem a magyar himnuszt énekelték????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  12. Danoljatok, legenyek – jol all az nektek. Most elovettetek a szekely himnuszt (ami nem tudom, hogyan lett himnusz, en 1992-ig nem is hallottam rola).
    Legtobben nagyon jol megtanultatok a szovjet himnuszt is, oroszul. Azt most nem illik emlegetni, ugye? Nye gavarjut paruszki? Ahogy nezem, megint eszetekbe jut majd az orosz orientacioval. Hanyszor lehet meg azt a koponyeget megforditani? Na addig is, Isten aldd meg a szekelyt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  13. Mate, Ivan Tibor
    2012. május 3. csütörtök
    07:51
    .
    Az Erdély himnuszról sem hallottál?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. “…Csak nem a Trianon előtti határokat készülnek visszaállítani?…”

    - De igen, más kérdés, mennyi ennek az értelme, és a mindenkori realitása.

    “…Szerencsetlen szekelyek. Ott elnek egy nagysagrendekkel jobb minosegu orszagban, de ahanyszor a fidesz felejuk nez, egyszeruen megremegnek, mert allando rajukuszitjak a helyi jobbosokat…”

    1, Ezt megerősíthetem: székely munkatársaim egyszer kérdezés nélkül kezdtek el beszélni, mennyire gyűlölik a magyarsztáni fizymeszes és nyilas politikusbűnözőket, akik menetrendszerűen összeugrasztják a székelyeket (is).

    2, Azért Erdély, és Románia nem jobb semmivel magyarsztánnál. Ugyanaz a sz…r, ugyanaz az embertelen, immár fekete- afrikai szintű, önmagát gerjesztő, elmebeteg korrupció, munkanélküliség, teljes kilátástalanság.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (11 szavazatból)
  15. @carpenter
    A “kézjegy” szócikknek van ám folytatása is:
    “Rövidített aláírás, mellyel az illetékes hivatali közeg vmely iratot láttamoz. Kézjegyével látja el az iratot. || a. Az a rendsz. rövidített aláírás, amellyel a festő, szobrász v. iparművész vmely alkotást a sajátjának ismer el.”
    De a Kéziszótárban is szerepel még ennyi:
    “2. Rövidített aláírás”
    .
    Továbbra sem értem, hogy mért kell mindenbe belekötni, abba is amiben nincs kivetnivaló, amikor rengeteg mindenben valóban lehet kifogást találni. Az ilyen eljárás hitelteleníti a jogos kritikákat is (amellett, hogy nem szép dolog).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  16. Stefan,
    arrol se nem hallottam, de a korral romlik a hallasom. Pedig biztosan az is nagyon szep… Na majdcsak eleneklik azt is a Parlamentben, talan a Magyar – Irani strategiai egyuttmukodesi es orok barati paktum alairasa alkalmabol. A sumer himnusz eneklese sem lehet mar nagyon messzi a jobbik oldaltol.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Senki nem hozta még szóba, Áder szégyenteljes, viszont eredményes szerepét a sólyomválasztás botrányosan erőszakos és antidemokratikus lebonyolításában, amikor . j ö v ő b e l i . á l l a m e l n ö k ü n k . semmibe véve a titkos szavazás minimális követelményét, minden egyes fideszes “honatya” szavazólapját még az urnába dobás előtt megnézte, hogy neki(k) megfelelő e az illető szavazata. Sőt, állítólag még le is fotózta azokat.
    Más lapra tartozik az, hogy Mandur László a ház épp ügyeletben lévő – vagy ki tudja, éppen akkor szolgálatba helyezett – szocialista elnöke a d e m o k r á c i a . e .
    l e g a l a p v e t ő b b szabályát is . s e m m i b e . v e v ő . eljárást figyelmen kívül hagyva, a szavazást érvényesnek nyilvánította.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  18. Most fejeződött be az egypártrendszer kiépítése.Államelnök(nem írok köztársasági elnököt, mert ez már nem az)Káder János, legfőbb ügyész Poltpot,legfőbb bíró Handó, miniszterelnök(tudjuk ki). Rákosi mind a tíz ujját megnyalná. Iskola igazgatók cseréje most zajlik.
    Tulajdonképpen az se normális, aki elvállalja a következő ciklusra a miniszterelnökséget. Ezt a rendszert csak a következő generáció fogja megdönteni. A következő években pedig jön a csere-bere, mint Putyin és Medvegyev között.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  19. Azt hiszem én már nem is lehetek magyar a hazámban. A fotón lévők szerint csak a székely a magyar. Szomorú, hogy kitaszított lettem.Pedig itt születtem, itt nőttem fel, itt dolgozok, itt fizetek adót, itt is fogok meghalni és itt temetnek el. Szolgaföldben kell nyugodnom, mint őseimnek. A magyar dolgozó embernek mindig szolgálnia kell valakit.Vagy a hazai kizsákmányolókat, vagy a külföldit. Ez elég populistára sikerült. Ma ilyen a a hangulatom.:(

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  20. @parpitvar
    Nekem is éppen ez jutott eszembe, amikor a demokrácia iránti elkötelezettségéről regélt… Mondjuk, szerintük az a demokrácia, hogy mindenki azt beszélhet amit akar (lásd a “konzultációkat”, amelyeknek az “eredménye” már a kutyát nem érdekli).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  21. Mate,IvanTibor.

    http://www.youtube.com/watch?v=IwwOXB6oDqo

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  22. barátaim ! a székely himnusz valóban nem himnusz, de egy olyan 1921-ben keletkezett mű, amelynek általunk történő eléneklése kifejezi az erdélyi magyarság nemzetünkhöz való kitörölhetetlen tartozását. nemzetünk néha gyötrelmes múltjába, jelenébe és jövőjábe mindenki beletartozik, aki tett a hazánkért. az amerikában élő magyarok és az erdélyben élő székelyek is. béke.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (6 szavazatból)
  23. Ez a székely himnusz egy érthetetlen nacionalista állatság. Nincs székely állam. Magyar állam van, és van magyar himnusz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (12 szavazatból)
  24. a Magyar Himnuszt elfelejtettek? vagy az is valtozik mint az utcak, terek neve?
    Ezentul nem a mi himnuszunk, hanem a MI himnuszunk??
    Hogy allunk a parlamenttel, az kie? az orszage meg egyaltalan? atnevezik, atepitik, vagy eladjak? mar ellenzek csak imitt- amott, a ketharmadnak ugyis nagy! /hahaha! lehet ez is valora valik, mint minden amit el sem hittunk volna par evvel ezelott/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  25. Szégyen hogy az Országházban ilyen előfordulhatott ! Csak az lenne a furcsa ha nem így történt volna !! Láttam amint a politológusok “ujjongtak” (K)Áder beszéde hallatán , de nekem az a véleményem hogy ő is és a fidess is olyan mint az a rossz gyerek aki 100-szor elkövet valamit és mindig bocsánatot kér , majd újra és újra ugyanazt teszi !! Ezeknek akkor hiszek ha sehol nem lesznek láthatók és némák lesznek !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Orbán Viktor talajt fogott 2012. június 3. vasárnap

Kósa Lajos még mindig 2002-nél tart 2012. június 3. vasárnap

Áder még nem írja alá a médiatörvényt 2012. május 31. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos