Ronai and Ronai
AMERIKAI

Áder még nem írja alá a médiatörvényt 2012. május 31. csütörtök 6:38

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Áder még nem írja alá a médiatörvényt

Budapest – Aláírja a médiatörvényt Áder János, de nem most, hanem majd valamikor később. Most még visszaküldi az országgyűlésnek, mert bár formai és tartalmi szempontból kifogástalannak ítélte, számára az is fontos, hogy a törvény közjogi érvényességi szempontból is megfelel-e az alaptörvénynek. Áder János erről levélben tájékoztatta az Országgyűlést.

A levélben Áder János emlékeztet arra, hogy az alaptörvény az államfő feladatkörébe utalja a törvények aláírását és kihirdetését. Ehhez az elnöknek meg kell vizsgálnia, hogy a jogszabályok formai, tartalmi és közjogi érvényességi szempontból maradéktalanul megfelelnek-e az alaptörvénynek. “Ezzel a kötelezettséggel összhangban megvizsgáltam az Országgyűlés által 2012. május 24-én elfogadott, “A médiaszolgáltatásokkal és a sajtótermékekkel összefüggő egyes törvények módosításáról” szóló törvény tartalmi alkotmányosságát, és azt minden tekintetben kifogástalannak találtam.

Megállapítottam, hogy a törvény ebből a szempontból maradéktalanul alkalmas arra, hogy aláírjam és kihirdessem” – fogalmaz levelében az államfő. “Ezt követően megvizsgáltam azt is, hogy a törvénymódosítás kétséget kizáróan eleget tesz-e az alkotmányosság minden formai kritériumának, és megállapítottam, hogy ebből a szempontból is minden tekintetben alkalmas arra, hogy aláírjam és kihirdessem. Végül, de nem utolsó sorban megvizsgáltam azt is, hogy a törvény elfogadása minden tekintetben Házszabályszerűen történt-e.

E tekintetben meg kellett állapítanom, hogy a törvény elfogadása során az Országgyűlés – egyetlen esetben ugyan, de – eljárási hibát vétett, mely hiba következtében felvetődik a törvény közjogi érvényességének kérdése” – olvasható Áder János levelében. Emiatt az elnök úgy döntött, lehetőséget biztosít az Országgyűlésnek arra, hogy a hibát mielőbb orvosolja. ”

Ezt kívánja a jogbiztonság és az alkotmányosság elve. Őszintén hiszem, hogy Magyarország alapvető érdeke, hogy se most, se a jövőben se tartalmi, se formai, se eljárási okkal vagy indokkal soha, senki, semmilyen formában se kérdőjelezhesse meg eme sarkalatos törvényünk érvényességét” – fogalmaz az államfő. Áder János leszögezi: amennyiben az Országgyűlés a hibát orvosolja, készen áll a törvény haladéktalan aláírására és kihirdetésére.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -5 ( 5 szavazatból)
Áder még nem írja alá a médiatörvényt, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Hát igen kell a népszerűség, az önigazolás, meg tesztelni is kell emberszámba veszik-e.

    Erről jut eszembe a kakas kergeti a tyúkot a baromfiudvarban, a tyúk meg fut előle.
    Odaszól neki az egyik, ” mit futsz előle, úgyis utolér “.
    Visszaszól futtában, ” persze tudom, én sem bánom csak futok még két kört nehogy kurvának nézzen engem”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (21 szavazatból)
  2. a vicc jó. stop. alá fogja írni. stop. viktor bólintására vár. stop-

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  3. Nem CSAK ezt a törvényt fogják megkérdőjelezni, hanem az egész rendszert, aminek a részét képezi. Egyébként nem talált benne hibát? Miért is nem lep meg?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Hiába riszálja magát, attól még büdös qrva a falu rosszlánya…..
    Miért van az, ha meglátom ezt a pofát, viszketni kezd a tenyerem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  5. Ez most a parasztvakítás: “látjátok, én nem írok alá gondolkodás nélkül”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  6. Az átkos szocializmus kutya f…volt ehhez a rendszerhez képest. Hányingerem van, miért is nem lepődök meg? Talán azért, mert az ember amíg él remél….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  7. Áder lényegesen okosabb annál, hogy ne tudná, Orbán és a Fidesz igen tragikus vég felé néz.
    Azt is tudja, hogy Orbán és a bűnszövetkezete ezt a nemzetrontó, és a művelt világ haragját kiváltó botrányt – amit a fülkeforradalmával folyamatosan elkövet, – büntetőjogi felelőségre vonás nélkül már nem úszhatja meg. Ennek az elkerülése lett Áder célja, hiszen Orbán azért távolította el Brüsszelbe, mert nem értett egyet Orbánnal. Tehát az a jogos törekvése, hogy a „kecske és a káposzta is megmaradjon”.
    Pontos információi vannak arról, hogy az Orbán által szervezett és működtetett különböző gazdasági maffiózókról és tevékenységükről mond az Europol, mind az Interpol pontos információkkal rendelkezik, Sőt, a bank kapcsolataik is ismertek. Áder igyekszik jobb megitélést szerezni, ezért hezitál az aláíráson! (Legalább látszólag!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  8. T.Eagle
    Bocs, véletlenül minuszoltalak.
    Kárpótlásul:++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  9. Ezzel a húzással engem sem lehet elvakítani, de azért tetszene és el is játszadoztam ezzel a gondolattal, hogy az egykor kegyvesztett Áder, nem fog-é most ebben pozícióban szembefordulni az egész bagázzsal!
    Egy efféle húzás sokat lendítene az elfogadottságán!
    Kenyéradó gazdáját meg megenné a fene!
    De szép lenne!
    Na én is merek Orbán után szabadon “NAGYOKAT ÁLMODNI!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. Kedves -PT-
    Ha Áder valóban azt szeretné, hogy jobb legyen a megítélése, akkor nem fogadta volna el a köztársasági elnöki kinevezést. Szerintem ugyanolyan buta, mint az egész fidesz vezérkar.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  11. Nesze semmi fogd meg jól a pápai csávó megmutatta ….. Független hivatala :-)) Mutassuk meg elvtársak , bocsánat polgárok , igenis demokratikusan működünk a kedves vezetőnk iránymutatása alapján .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Áder Jánosnak annyi!
    A “vezír” tönkre fogja tenne, mert nem fog lemondani a “trónról”.
    Van rá másfél éve, de megteszi!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. Persze, hogy Áder néhány napra visszaküldte ezt a kiváló örvényt!
    Az van, hogy Schmitt Pál, és a försztlédi a Sándor-palotában becsomagoláskor, a nagy kapkodásban elkeverte valahova, és elfelejtette átadni Ádernak az aranyhegyű elnöki gojóstolat, amivel a törvényeket szokta kézjegyével ellátni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  14. Ugyan már!
    “az Országgyűlés eljárási hibát vétett (sic!)”, ezért aRogán máris közölte, hogy nem tudja ugyan, mi ez a hiba, de gyorsított eljárással, változatlan szöveggel ismét elfogadják. Azt sem tudják még ők sem, hogy mi nem tetszett Ádernak, de nem is érdekel senkit – a színjáték a fontos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  15. Hja, így már érthető:
    Karácsony Gergely szerint az “L. Simon László érintett, a közösségi médiaszolgáltatások elismerésével kapcsolatos módosító javaslatát egyébkén tartalmilag nagyon fontosnak, ráadásul pozitív irányú változtatásnak nevezte, amelyik orvosolhatná a “Menczer Erzsébet-féle életveszélyes javaslatokat”
    Tehát nem “csak” a plagibácsitól való eltérés demonstrálása, hanem Qurbán háta mögötti partizán javaslat! Naná, hogy visszaküldte!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Erről ez a mondóka jutott eszembe:
    Riszálom úgyis, úgyis
    riszálom úgyis, úgyis
    RISZÁLOM …
    .
    Véleményem szerint HIÁBAVALÓ abban reménykedni, hogy a KUTYÁBÓL SZALONNA LESZ.
    .
    Ebből a kutyából sohan :-(((((.
    .
    Inkább az lehet a lényeg, hogy Áder úr már sejti a “jövő szeleit”, és MOST MÁR KÉTKAPURA KEZD JÁTSZANI.
    .
    Mindezt azért, HOGY BŰNEIT KISSEBBÍTSE A KÉSŐBBI FELELŐSSÉGRE VONÁS ESETÉRE :-((((.
    .
    NEM HÜLYE Ő, CSAK MAGYAR !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Ez az eljárási hiba szándékosan lett elkövetve,azért hogy bizonyitsák micsoda hatalmas demokrácia van hazánkban,a mi demokráciánk még vezérünknél is kevesebb.Mindent manipulálnak,ez a szerencsétlen nép pedig elhiszi.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

A fasizmus 12 előjele 2014. március 2. vasárnap

Káder János parancsra tette 2014. február 11. kedd

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos