Ronai and Ronai
AMERIKAI

Elnökválasztás székely himnusszal súlyosbítva 2012. május 2. szerda 12:40 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Elnökválasztás székely himnusszal súlyosbítva

Budapest – Hogy a magyar parlamentben miért kell a székely himnuszt elénekelni, azt valószínűleg senki sem tudja meggyőzően megmagyarázni. Logikusan arra kell gondolni, hogy Lezsák Sándornak a magyar himnusz nem eléggé magyar, és a magyar emberek által nem ismert székely himnusz kényszeres énekeltetése csak a regnáló rezsim ideológiai bizonytalanságát igyekszik elfedni. Aki tudja magáról, hogy magyar, annak nincs szüksége arra, hogy magyarkodjon.

Áder János egyébként konszenzuskereső beszédet mondott. Hogy a Fideszes politikusból a nemzet egységét megtestesíteni hivatott elnökké avanzsált Áder az elmondottakat valóban komolyan gondolta, vagy csupán új szerepének szövegét olvasta fel, az hamarosan kiderül.

A fideszes politikus, aki egyedüli jelölt volt a tisztségre, 262 támogató szavazatot kapott a titkos voksolás első körében.

A szavazólapot 307 képviselő vette fel. A 302 érvényes voks közül Áder János 262-őt kapott, negyvenen nemmel szavaztak. Az ellenzéki pártok közül csak a Jobbik vett részt a szavazásban, a párt korábban azt közölte, hogy képviselői nemmel voksolnak.

A megválasztásáról szóló házelnöki bejelentés után Áder János letette államfői esküjét. Május 10-én lép hivatalába, ő lesz az ötödik köztársasági elnök a rendszerváltás után. Áder Jánosnak államfővé választása után hatvan napja van arra, hogy megszüntesse az összeférhetetlenséget, és lemondjon európai parlamenti (EP) mandátumáról.

Az új államfő szerint ahhoz, hogy valóban siker koronázhassa a törekvéseinket, “néhány dolgot el kell még rendeznünk magunk között, amelyeket eddig elmulasztottunk”. József Attilát idézve úgy fogalmazott, “a múltat be kell vallani”. “Végre nekünk is helyre kell tennünk tévedéseinket, tanulnunk kell kudarcainkból” – hangsúlyozta. Ehhez szerinte fel kell tenni a kérdést: “hova juthatunk egymás teljesítményének állandó semmibevételével, az igazság relativizálásával, egymás lekicsinylésével, vagy épp a kettős mérce állandó alkalmazásával?”

Áder János szavai szerint lehetnek eltérőek az értékrendek, a meggyőződések, a hitek, “de a mi hazánk Magyarország”.

A magyar érdekek és a magyar értékek szószólója lesz Áder János – ezt ígérte még a szerdán megválasztott köztárasági elnök parlamenti beszédében. ”A Sándor-palota díszes falai sem fogják eltakarni előlem hazámat” – mondta, majd azzal folytatta: régóta adósai vagyunk önmagunknak a teljesítmény megbecsülésével.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.7/5 (12 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +4 ( 12 szavazatból)
Elnökválasztás székely himnusszal súlyosbítva, 3.7 out of 5 based on 12 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(75)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

75 Reader’s Comments

  1. Összességében nagyon őszinte, magvas beszéd volt. Itt-ott persze kilógott a fideSS-es lóláb, de – ahogy a cikkíró is fogalmazott – “hamarosan kiderül”, mennyire lesz képes pártok fölöttinek lenni.
    Érdekes volt még, hogy Dr. Áder Jánosként tette le az esküt. Erősen oldalvágásízűnek tűnt, cserébe Plagi bácsiért, illetve utalásként a Gyurcsány-mizériára.
    A székely himnusz meg szerintem engedmény, vagy inkább szavazatszerző gesztus a Jobbik-féle ultranacionalista politika, illetve a szavazói irányába.
    Ilyen alapon a felvidéki, újvidéki, sőt a moldáviai magyarok himnuszát is el kellett volna még énekelni, biztos, ami biztos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (33 szavazatból)
  2. Amit ez az állat most összehordott… ha annak csak a felét akarná megvalósítani, ha csak a felét komolyan gondolná, lehetne a magyarsztáni politikusbűnözői társadalom 90 %- át börtönbe küldeni, vagy örökre kiírni a magyar közéletből.

    Ennyit arról, hogy mindezt, amit felolvasott, vagy mittudoménmit csinált, mennyire gondolta komolyan.

    Bár, egy fitymesz- kitartott, félanalfabéta politikai prostituálttól mit várhatunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (45 szavazatból)
  3. Eldrad,
    ellenzéki korában tényleg elég undormány volt, amit művelt, viszont most – a Führer szavaival élve – , ne azt nézzük, amit mond, hanem amit tesz
    Ha nem képes felnőni a feladatához, az a legelső érdemi intézkedésénél kiderül majd.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (25 szavazatból)
  4. Azt is mondta, “..hogy vegyünk egy mély levegőt..” A zembereket akarta figyelmeztetni -jóindulatáról tanúbizonyságot téve-, hogy most szívjanak nagyokat, mert holnaptó a csuti jobbkeze a kuszaszem adót fog kivetni a levegővételre is. A többi, amit hablatyolt érdektelen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (34 szavazatból)
  5. Szerintem tartsuk szem elött, hogy a Schmitt ügy Gyurcsány eltávolítása céljából zajlott. Tehát teljesen mindegy, ki került az elnöki székbe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (28 szavazatból)
  6. Ami még az egészben megfogott az a Lezsák álnok országgyűlés alelnök, aki azt mondta Áder eskütétele után, hogy “felkéri a köztársasági elnököt, hogy lássa el kézjegyével az eskü szövegét” Lehet, hogy tud valamit és Áder sem tud írni mint az elődje. Ugyanis a “kézjegy”, a Magyar Értelmező Kéziszótár szerit:
    -aláírást helyettesítő jel, kereszt
    Én nem értem, miért nem lehet mostanában legalább egy írástudót megválasztani az emberek emberének.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (41 szavazatból)
  7. Ugyan már, Áder is olyan, hogy mást mond és mást tesz.
    Kutyából csak kutyaszalonna lesz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (34 szavazatból)
  8. Áder úr. Széklet, vizelet, prosztata, doktori rendben van? Pusztán jóindulatból

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (27 szavazatból)
  9. Csak úgy poénból a helyében első lépésként feloszlatnám az Országgyűlést. Vajon meg meri csinálni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (33 szavazatból)
  10. És a székely himnusz után gróf Benyovszky Mór emlékére énekeljük el a madagaszkári himnuszt is.
    Madagaszkárhoz ugyanis annyi közünk van, mint a székelyekhez.
    Aztán, ha Madagaszkár tiltakozik, hát pechünk van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (51 szavazatból)
  11. ez varánusz
    - igaz, még előzetes – eszmefuttatása (K)áder-ügyben: http://varanus.blog.hu/2012/05/02/kader_janos_szinrelep

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (14 szavazatból)
  12. csak nem képzelitek hogy orbán nélkül bármit megtehet? ugyanaz más köntösbe öltöztetve. detto, a lényeg változatlan.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (23 szavazatból)
  13. gumicsont, amíg ŐFŐTÖRPESÉGE REGNÁL addig bármi csak gumicsont, a Fleto dolgozatai eső után köpönyeg a sliccpaja miatt akit természetesen ŐFŐTÖRPESÉGE SAJÁTKEZŰLEG BUKTATOTT LE, most lesznek adók meg adók meg adók meg sarc!!!! azt hazudja, hogy Kína adott 1 milliárd Euro-t, hát Kína sohasem ad egy buznyák vasat sem addig amíg a joint venture -amit kizárólagosan használnak- másik fele ugyanannyit nem apportál a deal.-be addig függőben marad és ha határidőn belül nem teljesűl az egész dili semmis, a Saud-iak is hasonlók, ha eddig a 22 év alatt szétgórták a magyar mezőgazdaságot és a földtulajdonosok termelés nélkül kizárólag az eutámogatás behajtásából élnek addig nincs mirő beszélni 1980-ban már sok helyen a világban megvalósúlt kiválóan a magyar termeltető rendszerek magtól a marháig minden benne és tapsoltak valamint ömlött a pénz a MNB kasszába ebből is meg a sok exportból CKD/SKD amit ma azt sem tudnak micsoda…szóval, ha nem lesz a kuszaszem partner hanem csak rühes útszéli kurva akkor minden csak annyit ér mint a papír amire leírták és valószínű így is lesz mert 2 év alatt semmi sem történt a Fleto Mercedes szerződését büszkén avatta ŐFŐTÖRPESÉGE egyébként csak botrány és adózás meg tolatás és süllyedés

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (24 szavazatból)
  14. gumicsont, amíg ŐFŐTÖRPESÉGE REGNÁL addig bármi csak gumicsont, a Fleto dolgozatai eső után köpönyeg a sliccpaja miatt akit természetesen ŐFŐTÖRPESÉGE SAJÁTKEZŰLEG BUKTATOTT LE, most lesznek adók meg adók meg adók meg sarc!!!! azt hazudja, hogy Kína adott 1 milliárd Euro-t, hát Kína sohasem ad egy buznyák vasat sem addig amíg a joint venture -amit kizárólagosan használnak- másik fele ugyanannyit nem apportál a deal.-be addig függőben marad és ha határidőn belül nem teljesűl az egész dili semmis, a Saud-iak is hasonlók, ha eddig a 22 év alatt szétgórták a magyar mezőgazdaságot és a földtulajdonosok termelés nélkül kizárólag az eutámogatás behajtásából élnek addig nincs mirő beszélni 1980-ban már sok helyen a világban megvalósúlt kiválóan a magyar termeltető rendszerek magtól a marháig minden benne és tapsoltak valamint ömlött a pénz a MNB kasszába ebből is meg a sok exportból CKD/SKD amit ma azt sem tudnak micsoda…szóval, ha nem lesz a kuszaszem partner hanem csak rühes útszéli kurva akkor minden csak annyit ér mint a papír amire leírták és valószínű így is lesz mert 2 év alatt semmi sem történt a Fleto Mercedes szerződését büszkén avatta ŐFŐTÖRPESÉGE egyébként csak botrány és adózás meg tolatás és süllyedés

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  15. Nem vagyok jós de gyanúm, hogy Áder a sok rossz fideszes pártpolitikus közül a legkevésbé az. Egyrészt nem az a kövéri vagy főleg schmitti bármilyen áron törtető típus, másrészt soha nem volt a kövéri véres szájjal ellátva, harmadrészt az utóbbi években nem is Orbán belső köreihez tartozott. Ettől persze nem lehet azt várni, hogy ne írna alá bármit is bár gyanúm szerint néhány törvény esetében násztánccal fogja a T. publikumot és a külföldet szédíteni azért, hogy úgy nézzen ki mint aki a fékek és ellensúlyok igazi bajnoka.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (21 szavazatból)
  16. The BIG PEN!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  17. Mondd már, egysnémely lényegtelen törvény aláírása előtt el fog járni egy látványos csorvási toppantost, aztán zergetollas süvegét fejébe vágva, odarittyenti a nevét a papír aljára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  18. Rögtön egyenest áttelepülhetnének Erdélybe!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  19. Minden normális ember tudja, amit ezek összehalandzsáltak
    ma a parlametben, sima paraszt vakitás.
    Engem pl. ne képviseljen sehol ez az idiota.
    Ha én Székely lennék, én kikérném magamnak,
    milyen alapon hasonlitja ez a maffia bagázs a
    tisztességes Székely emberekhez ?
    Van a pofán vastag bör dögivel.
    Lessz még ettöl lejjeb is ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (25 szavazatból)
  20. bonhomme 2012. május 2. szerda 12:54
    “a legelső érdemi intézkedésénél kiderül”
    Gondolod nem játszanak össze főnökével?
    Arra inkább kiváncsi vagyok, mit tesz az első
    “kritikus” pillanatban. Melyik ország mellet marad?
    (lásd: Nagy Imre értékelését)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (9 szavazatból)
  21. Majd meglátjuk, nehogy aztán visszacsatolás meg átcsatolás legyen a szomszédokhoz. Egyszer meg mintha már átakarták volna írni a magyar himnusz!
    Rosszul vagyok ezektől, a politikai bagázstól.
    Az jobbikosoknak most már láthatjuk, zászló mániájuk van. Az Országházban az egyiket beviszik és lobogtatják a székhely himnusz éneklése alatt. A másik zászlót pedig elégeti Elődke, meg falmászással leszedi. És kinek adja, hát a Lezsáknak, aki pedig engedi a Székely himnusz éneklését.
    Ezek összedolgoznak, nemde?
    A Jobbik lehet, hogy Zászlómánia Kft. elnevezésű vállalkozásból tartja fenn magát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  22. Ha valaki azt gondolja, hogy Orbán nélkül bármit megtehet a legújabb ke. az még mindig nem ismeri eléggé Orbánt! Tudom, a remény hal meg utoljára….
    Ha szabadkezet akart volna adni, akkor nem pártbélit nevez ki és tesz egy gesztust a többiek felé – pedig már alá vannak írva a legfontosabb törvények vagy mégsem?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (16 szavazatból)
  23. Hogy örülhetnek a románok, amikor felcsendül a székely himnusz a magyar parlamentben, a meghatódott honatyák ajkán !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  24. Hogy örülhetnek a románok, amikor felcsendül a székely himnusz a magyar parlamentben, a meghatódott honatyák ajkán !!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  25. Az orbán nevü nemzetiségi maffia vezér tudatosan
    ügyel arra ne maradjon senki a rá veszélyesek közzül
    akihez nem tapadni egy kis joféle fideSS fekália.
    Most, uj bábuként megtette ezt a másik barmot ke.-nek.
    Két legyet egy csapásra. Ha majd szorul a hurok, Ádertöl
    sem kell tartania. Sem akkor ha esetleg lázadna a fidesz
    derékhad, és egy uj vezér kerestetne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  26. Az összes határon túli népdalt el kellet volna énekelni, addig nem mehet senki haza mert csak az a MAGYAR :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (15 szavazatból)
  27. Minden hátsó gondolat nélkül a székely himnuszhoz:

    Nyelv és Tudomány – Hírek – Kantátából lett a székely himnusz
    http://www.nyest.hu/hirek/kantatabol-lett-a-szekely-himnusz

    90 éves, vajon hányan tudják az éneklők közül?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (12 szavazatból)
  28. A himnusz nem attól hivatalos, hogy előírják hanem attól, hogy akként használják.
    Ez persze elsősorban Erdélyre igaz, ahol a nemzeti tudatot van hivatva erősíteni.
    Itthon mindez túlbuzgóságnak érződik, és megfontoltabban illene felületet biztosítani ilyen (ál)nemzetieskedésnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  29. Maradt még valaki a koleszos társakból aki nem kapott valami zsíros pozíciót Vitya?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  30. Egy rakás szerencsétlen meleglevegő. Csak azért nem teszem idézőjelek közé, mert nem szó szerint idézem a keleti szélben keletre és nem nyugatra száguldó szittya magyar naszád vasmacskáját. Jó merülést! Már a brekkencs segge alatt vagyunk úgyis.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (10 szavazatból)
  31. Semmi bajom a Székely himnusszal, de azért ez már túlzás! Legközelebb a Horst Wessel Lied lesz? Meglátjuk.
    Az új köztársasági elnök megválasztásához és beiktatásához a magyarországi parlamentben mi köze van a Székely Himnusznak?

    ja és csak úgy mellékesen:

    “Igazi himnusza a magyarságnak természetesen csak egy van, az Isten, áldd meg a magyart”

    http://magazin.ujember.katolikus.hu/archivum/0001/18.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (11 szavazatból)
  32. A farkasok közfelkiáltással választottak maguk közül pásztort a juhok őrzésére és érdekeik védelmére.
    A hülyébb juhok szerint várjunk, hátha beválik.
    A tapasztaltabb juhok a még nyitott kapu felé sandítanak.
    .
    Most jutott eszembe egy definíció a magyarra:
    Magyar az, aki saját hazájában, magyaroktól körülvéve is magyarkodik, és akinek ez a magyarkodás mindenek felett való.
    Olyanok, mint a palesztinok. A vélt sérelmük a legnagyobb kincsük, oda nem adnák semmiért, mert akkor egyszerre kiderülne, hogy máshoz nem értenek. Az önjelölt választott nép.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (18 szavazatból)
  33. A székely himnuszról: csattogtak a nyelvcsapások a határon túli szavazatokért-azokért a szavazókért akik semmilyen formában nem viselnek terhet a magyar közteherviselésben de támogatást kapnak. Az itthon szja, jöv.adó,áfa,ingatlanadó,telefonadó,csekkadó, ..levegőadót fizető polgárokra már kevésbé számítanak. Lassan a droidok is érzik hogy mégse kéne megmenteni őket-vagy lenyomni a víz alá-ki-ki döntse el mit tettek vele idáig-és még mi várható..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (15 szavazatból)
  34. Bizonyára a székelyekre is ki akarják vetni az adókat, csak még nem közölték velük.
    .
    A székelyek a székelységükre büszkék, nem magyarságukra, 60%-ban a népszámláláskor magyar helyett székely megjelölést kértek. Meg is értem őket. ov és csapata tőkésnek akar segítséget adni, a többiek szekerét lekergetik az “útról”.
    A csángók már leírásra kerültek, nem úgy táncoltak ahogy a fütty szólt.
    .
    Minden adóforint amit a mi (itthoni) gyerekeinktől megvonnak és határon túlra baráti zsebekbe helyeznek a magyar nemzet ellen való szerintem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (16 szavazatból)
  35. Én onnantól kezdve nem tartom legitimnek ezt a kormányt, amióta 2010-ben először kitették a NENYI-t, 2010-ben hónapokig nem fizették ki a számláimat, elvették a munkámat, majd jól át is vertek, utána fabrikáltak egy Nemzeti Alaptörvényt hülye preambulummal, még hülyébb tartalommal, majd ezt kitétették minden önkormányzatnál, majd elrabolták a manyup megtakarításomat, bedöntötték a HUF-ot, nem voltak képesek érdemben segíteni a devizahiteleseken, az ország lakossága közben eladósodott helyi adókkal (nálunk cirka 85 millával) és rezsivel, megkezdték a kilakoltatásokat, az emberek tömegesen veszítik el munkájukat és egzisztenciájukat, komcsi besúgó köztársasági elnököt választottak, bevezették a 16% SZJA-t, továbbra sem látunk bele az ügynök aktákba – így nyugodtan feltételezhetem, hogy a felső vezetés tele van régi felső szintű komcsival, akik vissazfogják a fejlődést, lopják a közpénzeket, továbbra is pazarolnak odafent, érdemi adópolitikai helyett újabb és újabb sarcokat vetnek ki, minden közsolgáltatás egyre drágább és egyre nagyobb összegűek és a tönkremenetelt kockáztatók a pénzbeli büntetések, visszaállamosítanak a még több bevételért és sarcért, egyre kevesebbet érnek a fizetések, felesleges beruházásokat hajtanak végre, hagyták tönkremenni a MALÉV-ot, jelentős anyagi kárt okoznak az országnak az IMF hitelfelvétel eltolásával, diktatúrákkal pacsizunk (lásd Kína), érdemi gazdasági stratágiájuk nincs és soha nem is volt, fasizálódnak és diktatórikusan vezetik az országot, mindenhova beteszik saját pártembereiket, klientúrát építettek ki stb., röviden, teljesen ellehetetlenítik az életet ebben az országban.
    Egyszerűen alkalmatlanok a kormányzásra, és ez igaz a teljes FIDESZ vezérkarra OVI-stul, Matolcsystul, Lézer Janistul, Szájjal ártóstul, Áderestül, Selmeczistül stb.
    Ez az Áder egy újabb szög a koporsójukba.
    Szóljon valaki, hol és mikor mennek tüntetni a kormány leváltását és új választások kiírását követelve! Az Orbán bandát bíróság elé állítani, a károkat megtéríttetni velük!
    ‘89 óta el kéne már kezdeni érdemben renbe tenni ezt az országot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (18 szavazatból)
  36. Ja, hogy a székely himnuszhoz is hozzászóljak. Nem értem, hogy egy magyar parlamentben hogyan lehet egy külországi magyar nemzetiségnél ismert dalt himnuszként szajkózni! Félreértés ne essék, nem velük van bajom, hanem a mi kormányunkkal. Mi lenne, ha vigyázó szemetek a hazára vetnétek, és a saját portátokat, hazátokat kezdenétek rendbe tenni!
    Nem értek egyet a kettős állampolgársággal és azzal az igyekezetükkel, hogy a külországi magyar nemzetiségek érdemben beleszóljanak az itthoni döntésekbe! Majd ha a döntéseiknek náluk is jelentkezik a hatása (pl. törvényi és pénzügyi téren, ami önmagában ellentmondás), majd akkor akarjanak valamit – szerintem dehogy akarnak, csak lázítják szerencsétleneket a szavazatokért!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (17 szavazatból)
  37. Grezó írta (2012. május 2. szerda 16:28):
    “Én onnantól kezdve nem tartom legitimnek ezt a kormányt, …”
    Szerintem meg már a megszületése előtt is illegitim volt — azóta, hogy Orbán (akinek a választási győzelme már akkor biztosnak látszott) meg akarta puccsolni a demokratikusan megválasztott kormányt. A gyűlölködésre uszító ősbűne pedig a 2002-es választás eredményének el nem ismerése, az emberek egymás ellen való uszítása volt. Egy szavunk nem lehet, Orbán az első perctől világosan megmondta, ki ő és mit akar. Tetszettünk volna komolyan venni és elgondolkodni rajta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (13 szavazatból)
  38. Ego: finomítottál a véleményemen! Sajnos elfelejtettem a szavazófülkében, mennyire megutáltam 1998-2002 között. mentségemre szóljon, az MSZP-vel is tele volt a hócipőm.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. A székely himnusz elég keresztény ? Vagy továbbra sincs nekik fogalmuk alap szinten sem róla ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  40. Bármely himnusz hamisan csengett volna a semmis törvények alapján uralkodó illegitim garnitúra ajkán, esetleg a Bicska Maxi kivételével.
    .
    De a székely himnusz az elnökválasztási ceremónián különösen fals, hiszen nem a nemzet egységére emlékeztetett, hanem a nemzet kétségére. Mert az etnikai alapon megadott szavazati jognak hamar meglesz a böjtje: élesedő ellentétek a határon túl élő székelyek és a Magyarországon élő magyar állampolgárok között. Hiszen az Erdélyből a magyar parlamentbe delegált képviselőik folyamatosan a magyar-román államközi kapcsolatok rontása és a határon túlra áramló dotációk emelése mellett fognak érvelni és szavazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  41. carpenter
    2012. május 2. szerda
    12:56
    Üdvözöllek!
    “Azt is mondta, “..hogy vegyünk egy mély levegőt..”
    Tudod nekem meg erről egyből a lökik tanárom jutott eszembe, mikor a célzás “tudományát” oktatta, majd gyakoroltatta.
    Jó fej volt, és jó munkát végzett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  42. a székely himnusz nem egy himnusz. ez egy műdal. ezért rendben is van, műdallal, műparlamenttel. tény, hogy sokáig úgy tudtuk, hogy tiltott romániában, mégis ott tanultam, ott énekelték marosvásárhely főterén. hazugság volt már az is, hogy tiltott, ehhez képest is rendben volt elénekeltetése. csak azt tudnám, hogy mikor leyz már a parlamentben legalább egy értelmes frakció, amelyikből valaki is szóvá teszi ezeket a bumfordiságokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  43. Olah Zsuzsanna

    … es en errol lemaradtam!? hogy hogy nem kozvetiti a canadai televizio?
    ma este nehezen fogok tudni elaludni, de tervezem, hogy mindent megmozgatok hogy hozzajussak e nevezetes nap legalabb utolagos nezesehez

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  44. Olvastam valahol:
    leginkább Pataky Attila: Gyere őrült c. dalát kellett volna elénekelniük!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  45. Az Aranyökörben a haveri körben sikereim mind értékelik.

    A többi meg úgyse számít.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (5 szavazatból)
  46. legalább mosoly legyen!

    Előadó: Edda Művek

    Az élet az ma csodás dolog,
    És én hozzá idomulok,
    Ezért vagyok őrült, kicsit őrült.

    A tapétával megpróbálok összebújni,
    S nem ártani senkinek,
    Bolond vagyok, ez természetes, kicsit őrült.

    Ha holnap este elindulok,
    Azt, hogy kivel találkozom,
    Azt senki nem mondja, nem mondja meg nekem előre.
    Lehet őrült!

    Társra vágyom én is, értsd meg,
    Ugyanúgy, mint te. Ne kérdezd!
    Őrült legyen, vagy nem kell senki sem.
    Legyen őrült!
    Csak én vagyok, aki megért téged,
    Persze csak akkor, ha rám hagyod.
    Társ legyen, de őrültet akarok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  47. “Olyan ember áll önök előtt, aki megtapasztalta a kemény kétkezi munka szigorú világát, aki ismeri, mit jelentenek a saját erőből való boldogulás küzdelmei, aki jól ismeri a jogtudomány összetettségét, és aki a politikai élet útvesztőiben is mindig az egyenes utat követte” – mondta Lezsák Sándor.
    Az államfőjelölt életrajzát ismertetve felidézte, hogy Áder János 1959-ben születetett, Csornán és Győrben tanult, majd 1983-ban az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát cum laude minősítéssel, s szerzett e diplomával doktorátust. Hozzátette: Áder János nem a politikában kezdte pályafutását, először a főváros VI. kerületének lakásügyi osztályán, majd a Magyar Tudományos Akadémia Szociológiai Kutatóintézetében dolgozott.

    Gondolom a saját kezével építette a lakásokat és a kutatóintézetben is kétkezi munkát végzett /Talán nem volt takarító személyzet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  48. Nem követtem az eseményeket (mea culpa!).
    A székely himnusz alatt legalább kivonultak némelyek, vagy mindenki kényszeresen énekelt?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  49. Egy újabb bohóckodás. Magyarország már nem köztársaság a tákolmány szerint. Akkor minek köztársasági elnök? Még egy fideszest kellett zsíros álláshoz juttatni? Kell egy újabb aláírógép ov-nak?
    *
    Az ún. Székely himnuszhoz: ez a műdal, amit Székely himnusznak neveznek, sose volt a székelyek himnusza. A székelyek himnusza, vagyis az, amit ők annak neveznek, az egy Mária-ének, és nem ez a műdal. Ez Magyarországon gyártódott, Horthy utalma idején. Hogy a magyar parlamentben miért éneklik, nem tudom, nem való oda semmilyen ceremóniára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  50. Azért ne gondoljátok már , hogy miután minden fontos törvényt már meghoztak komolyan lehet e venni ezt az összeborulásos demokratikus katyvaszt.Nekem csak az derült ki , hogy köpönyeg forgatásban élen jár a Fidesz , és én egy szavát se hitem el , nem most kellet volna ez a dumát lenyomni hanem a sok szemét törvény meghozása előtt.Most már nem oszt nem szoroz ,olyat már nem tud tenni ami megingatná (és nem is fog tenni) a diktatúra alapjainak lerakását.(Ami már megtörtént most jönnek az olyan törvények amiben azt a látszatot akarják kelteni , hogy ők a kompromisszum kormánya,). PFUJ DE UNDORíTÓ EZ A VISSZATEKINTÉSEK TÜKRÉBEN…………………………………………………………….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Plagi bácsinak még vannak tervei 2012. május 2. szerda

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos