Ronai and Ronai
AMERIKAI

Áder nem Magyarország, hanem a Fidesz elnöke 2012. május 2. szerda 14:50 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Áder nem Magyarország, hanem a Fidesz elnöke
Budapest – A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Áder János nem Magyarország, hanem csak a Fidesz elnöke lesz, jelentette ki szerdai, parlamenti sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes. A független képviselő úgy látja, Áder János alkalmatlanságát az is bizonyítja, hogy nem tiltakozott kedden, amikor a Jobbik két alelnöke eltávolította a Képviselői Irodaházról az uniós zászlót.
.
Vadai Ágnes megerősítette, hogy a DK-hoz tartozó képviselők nem vesznek részt a köztársasági elnök megválasztásában, a szavazólapokat sem veszik fel.
.
Azt mondta, Áder Jánostól, mint államfőjelölttől és európai parlamenti képviselőtől elvárták volna, hogy elsőként tiltakozzon az uniós lobogó eltávolítása ellen.
.
A Jobbik lépése „egyenes következménye Orbán és a Fidesz által régóta gerjesztett, módszeres unióellenességnek”, fogalmazott Vadai Ágnes, aki szerint a Fidesz azért nem határolódott el a Jobbik akciójától, mert a Fidesz és a Jobbik számos önkormányzatban együttműködik, Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője pedig Orbán Viktor polgári körének volt a tagja.
.
A képviselő megjegyezte azt is, hogy a kedden történtekre reagálva a nagyobbik kormánypárt csak „egy gyenge nyilatkozatot tett közzé”, szerda délelőtt tíz óráig ugyanakkor nem gondoskodtak a zászló visszahelyezéséről.
.
Hangsúlyozta: miután a magyar választók többsége ma is az EU pártján áll, “attól az embertől, aki mától az antidemokratikus alaptörvény értelmében is” a nemzet egységének kifejezésére lenne hivatott, kötelező lett volna a tiltakozás.
.
Szerinte egyébként Áder János „alkalmatlanságát korábban is többször bizonyította”, mert 2005-ben, Sólyom László államfővé választásakor „ő irányította (…) az úgynevezett vakond-kommandót” és ő a szellemi atyja a Velencei Bizottság által is élesen kritizált bírósági törvénynek.
.
Vadai Ágnes úgy értékelte: Áder Jánostól nem várható el, hogy őrködjék az államszervezet demokratikus működése felett, „Áder nem Magyarország, hanem csupán a Fidesz köztársasági – nem: egészen pontosan a Fidesz elnöke”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 22 szavazatból)
Áder nem Magyarország, hanem a Fidesz elnöke, 4.6 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Ne is vegyenek részt az ellenzéki pártok! Minek, statisztának?!
    Bohóckodáshoz pedig ott vannak a Fidesz meg a Jobbik!
    Ha jól értem, akkor az EU zászló még mindig nem került vissza?
    Ez a legutóbbi Brüsszelben történt felmosás miatt van.
    Az EU pedig legyint, rájuk hagyja, hisz ezek bugrisok!
    Éppen ezért, ismétlés a tudás anyja:
    Orbán nem érti a demokráciát!
    Orbánnak és munkatársainak a diplomáciai követelmények meghaladják a képességeit….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (38 szavazatból)
  2. csakén “Orbán nem érti a demokráciát!”, dehogynem érti csak nem szereti. Ő és vazallusai csak a hatalmat és a pénzszerzést kedvelik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (31 szavazatból)
  3. Az uniós zászló égetése mélyen elitélendő.
    A zászló eltávolítása, amit egy politikában kölök-korú és egy már szenilis társa tett, más lapra tartozik.
    Nem csináltak mást, mint cirkuszi módon, látványosan, ugyanazt, mint Szeretett Vezérünk sutyiban. A Főnök háta mögül és az épület homlokzatáról is eltünt az EU-s zászló, a rendelkező vérmérséklete és mentalitása szerint. Ennek alapján ki is az a Fideszben, aki megfeddhetné a jobbikosokat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (25 szavazatból)
  4. Gyöngyi Péter

    A legmesszebbmenőkig egyetértek Vadai Ágnessel! A FIDESZ sohasem adott a külsőségekre,ebben sem!Nyíltan diktatórikusak,de ha ezt valaki szóvá teszi,akkor vagy azt szajkózza,hogy demokratikus 2/3,vagy azt,hogy aki ezt állítja az szemellenzős balliberális!Semmihez nem kell asszisztálni,minden eszközzel el kell lehetetleníteni ezt a csürhét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (35 szavazatból)
  5. A Képviselői Irodaház nem középület? Dehogynem! Akkor európai nemzetként és EU tagként kötelező kitenni az EU-s zászlót is a magyar mellé, rosszul gondolom?
    Én lassan azon fogom magam, hogy kiteszek egy EU-s zászlót a házunkra, de magyart nem, mert annyira szeretnék inkább eu-s lenni mint fideszmagyar!
    A Jobbik már másodszor gyalázza az EU-t zászlóüggyel, nem beszélve a nyilatkozataikról, no meg OVI nyugatromboló kijelentéseiről. Mi lenne, ha észbekapnának, hogy a magyar társadalom népszavazta be az országot az EU-ba, tessenek ezt tiszteletben tartani! Amíg EU tagok vagyunk, tessenek betartani az EU-s törvényeket és szerződéseket, és nem jó magyar szokás szerint széthúzást szorgalmazni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (21 szavazatból)
  6. Igaza van Vadainak. Semmihez sem kell asszisztálni – csak így látszik igazán, hogy ez milyen “demokrácia”. Mert az! Orbán demokráciája. Kisajátítva! Volt népi demokrácia, most van orbán demokrácia. Hát ez az ami nem a miénk, ezért nem is kell!
    Egyébként korábban is írtam, hogy bármely országban a világon ha van olyan aránya a hatalomnak (mint most nálunk a 2/3), akkor az helyből nem demokrácia. Nem lehet az! Még akkor sem lenne szabad annak nevezni, ha mint Horn nem élt vele vissza. Ez az, amit először meg kellene szüntetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (19 szavazatból)
  7. Akárhogy is nézzük Áder jó káder a fideSSben. Gombát legfeljebb
    csak a lábáról kell leszedetni. Most még nem tarthat kecskét. De
    ki tuja elnöksége után mire telik “kicsinyke” jövedelméből.
    Biztosan boldogulni fog a mi pénzünkből, boldogúl. HA HAGYJUK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (16 szavazatból)
  8. T. Auguszta 15:47!
    Orbán úr nem érti a demokráciát – ezt Barroso úr mondta, én csak idéztem, és ismétlem, mert tudom, hogy a nullajulikat ez rendkívül bosszantja!
    Martin Schulz úr pedig felvilágosította Orbánt, (hogy Orbánon kívül) nem hülyék ülnek az EP-ben és fejezze be a kettősbeszédet…
    A másik idézet: a diplomáciai követelmények meghaladják Orbán Viktor és munkatársainak képességeit – ez is kiveri a biztosítékot a minuszolóknál. Nyomják a minuszt rá ész nélkül….
    Pedig ezt külföldön mondják, de megerősítik az én véleményemet is, disznóóltakarítás mellett kellett volna maradni, az jobban megy ……
    igaz nem hoz annyit a konyhára, mint az ország lerablása!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (27 szavazatból)
  9. Mindaddig, míg parlamenti többség dönt a köztársasági elnök személyéről, pártoknak van elnökük, és nem a népnek. Amely parlamenti választáskor győztes pártnak (vezetőjének, frakciójának) van csöppnyi sütnivalója, saját szájízének megfelelő köztársasági elnököt választ. Vadai nőtárséknak is adott volt a lehetőség…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  10. Gyöngyi Péter

    Csatt,szerinted természetes játék zajlik nálunk ez ügyben?Mert úgy gondolom,hogy ami most megy,az CSATT helyzet!Ugyanis nem gondolom,hogy aki konszenzusban gondolkodik,az eredendően hülye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  11. Kedves Péter, szó sincs arról, hogy nekem szimpatikus lenne az, amit a fidesz művel. Kifejezni sem vagyok képes, mennyire hányingerkeltő, amit tesznek. Csupán azt jegyeztem meg, hogy Vadaiék kormánypártként képtelenek voltak saját koalíciós társukkal is megegyezni, azaz konszenzusdeficitet másnak a szemére vetniük nem más, mint a szálkát összetéveszteni a gerendával. Mert bár a “ha” és a “lett volna” fogalmaknak nincs utólag létjogosultságuk, de amennyiben Vadaiéknak lett volna kétharmaduk, ők is keresztülerőszakolták volna a Katikát. Legalábbis ez ügyben tanúsított hajthatatlanságuk erre enged következtetni. Akkor viszont ebben a dologban ne akarják utólag különbnek mutatni magukat a fidesznél. Az, hogy ma oly sokan távol maradnak az urnáktól, egyenes következménye a “részleteket tekintve egyik sem különb a másiknál” megítélésnek. És a részletek, bár önmagukban elhanyagolhatók lennének, az “egészet” teszik tönkre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  12. Nálunk közel egy éve eu zászló lobog. Jól érezzük magunkat vele, és sokan megkérdezik, miért. Hát megmondom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  13. Gyöngyi Péter
    “ez ügyben?Mert úgy gondolom,hogy ami most megy,az CSATT helyzet!Ugyanis nem gondolom,hogy”
    .
    Miért írod egybe a szavakat és a mondatokat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  14. dr. Áder a dr. Schmitt által aláírt Alaptörvényt, a Médiatanácsot, az AB-t, stb. védelmezi, …..akkor kikeket is képvisel? Csak a Fideszt-t.
    Aki bizalommal várja, hogy jó ke. lehet belőle, az gondoljon a NENYI-re!
    Hiába lógatták ki a falakra a NENYI-jüket, az együttmükdödés addig van, amíg úgy táncolunk, ahogyan ők fütyülnek!
    A parlamenti többség, a 2/3 is csak a Fidesz, ez nem demokrácia, de dr. Áder csak védelmezze, ezért tették oda, hogy bizonyítson…
    A stílus maga az ember: dr. Áder házelnök az akkori miniszterelnöknek, Medgyessi Péternek mondta, hogy úgy ül, mint egy rakás szerencsétlenség, annyival “finomabban” fejezte ki magát köteles Kövértől, hogy az nevén nevezte volna a rakást….
    Szóval nálam a reményhal már a fideszesekkel szemben kihalt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  15. Minuszka! Május elsején nem élhetted ki magad? Há’ mé’ nem gyújtogattál zászlót, kukát, személyautót, TV-székházat, miért itt éled ki magad – itt békés emberek írják a véleményüket, akik nem ezzel keresik a kenyerüket!
    Te inkább menj a kecskéddel gombázni, legalább akkor tükörbe is tudnál nézni, hányinger nélkül………..
    Egyébként olvasol is, mert akkor legalább ragad rád valami?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. A fideSS bérencei megkapták hogy rendszeresen minuszolni kell a hozzászólásokat.Nekik erre tellik,önnálló véleménynyilvánításra nem.Erre kötelezi őket King Dzsong Viktor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. Való igaz, Áder csak a pártállam pártállamfője. Olyan kellett OV-nek, akiben megbízhatott, hogy nem bontja vissza az összegányolt pártállami féldiktatúrát.
    Áder demokrácia felfogását számomra egyértelműsítette, ahogyan levezényelte Sólyom “alkotmányos” titkos szavazását: mindenkinek be kellett mutatnia Ádernek a beikszelt szavazólapot, miután az egyik idős fideszes képviselő elárulta, ő Szilire szavazott. Visszakérették az öreggel a szavazólapját, mondván elfelejtette bevenni a gyógyszerét, és így nem volt ítélőképessége birtokában.
    A hatalomért mindent. Csak a fidesz. Áder is egy közülük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Kár, hogy Vadai a lényegről nem beszél, mert nem az EU zászló eltávolítása a legnagyobb problémánk, nem ezért alkalmatlan Áder. Akkor, amikor az ország nagy része hisz abban, hogy az EU gonosz, manipulatív, Mo.-got csak kirabolni akaró szervezet „bizonyos” körök képviseletében, ha megkérdeznék (sajnos) nagyon sokan Vadai nézőpontját tartanák elfogadhatatlannak.
    A Fidesz megtalálta a békére vágyó embereknek megfelelő arcot Áderben, a szélsőségeseknek meg ott van Kövér, gyakorlatilag így a választási mező nagy részét lefedve.
    Ha kapunk mindehhez pénzt is, akkor az O.V. kormány nagyjából kimenekült a harapófogóból, erősen növelve az újra választásának esélyeit.
    Rövid távon a kétnyelvűség hasznot hoz(ott), azután (látva az elvet(?) ami mentén a gazdaságpolitika manapság alakul) csak lesz valahogy. Gondolom a meggyengülő, esetleg összeomló EU-ra spekulálnak.
    Azután jöhet a hitetést egyetemi fokon bemutató magyar minta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  19. Bizony nem az ország elnöke az ur.Biztos,hogy a kormány által baterjesztett törvények mind alá lesznek irva.A22014-es választások utáni uj kormánynak lesz mitől tartania.Az általuk hozott törvények az elnök ur szerint biztosan rosszak lesznek és vissza lesznek küldve..Az uj kormány keze nagyon össze lesz bilincselve.Az ország pedig helyben fog topogni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Vadai Ágnes beszéde a Szabadság hídon 2013. szeptember 15. vasárnap | AN

Ádert kitüntették a gyarmatosítók New Yorkban 2012. szeptember 28. péntek | AN

Ma szólal fel Áder New Yorkban 2012. szeptember 25. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos