Ronai and Ronai
AMERIKAI

Vadai Ágnes beszéde a Szabadság hídon 2013. szeptember 15. vasárnap 15:39 | AN

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Vadai Ágnes beszéde a Szabadság hídon

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, országgyűlési képviselő 2013. szeptember 14-én beszédet mondott a budapesti Szabadság hídon, pártja évadnyitó nagygyűlésén. Az alábbiakban a beszédről készült videofelvétel (https://www.youtube.com/watch?v=CCmPUO_XOl0) alapján közöljük annak szövegét.

Tisztelt Hölgyeim és Uraim, Kedves Barátaim!

Orbán Viktor rendszerében nem kirívóan sértő, ha egy képviselőnőnek azt mondják a parlamentben: ne pofázz bele kisanyám, vetkőzz Ági, hol a babydoll. Nem kirívóan sértő, ha az emberi jogi bizottság KDNP-s elnöke azt mondja, hogy a megvert nők a hibásak és felelősek a hajléktalanságért. Orbán Viktor rezsimjében nem kirívóan sértő, ha vak komondorral intéztetik el az asszonyt. Ebben a rendszerben nem kirívóan sértő a nőket hibáztatni a családon belüli erőszakért, és bennünket, nőket nem másnak tekinteni, mint szülőgépnek. Ja, van rá jobb szó: tahó!

Orbán Viktor rezsimjében nem kirívóan sértő relativizálni a holokausztot. Ebben a rezsimben nem kirívóan sértő rasszista megnyilvánulású újságírót megvédeni és barátnak tekinteni. Orbán Viktor rezsimjében nem kirívóan sértő, ha egy hittankönyvből azt tanítják a diákoknak, hogy a homoszexualitás halálos bűn. Orbán Viktor rezsimjében nem kirívóan sértő, hogy Wass Albert és Nyirő József a nemzeti alaptanterv része. És még az sem kirívóan sértő, hogy a magyar miniszterelnök azt mondja a magyar parlamentben, hogy mi magyarok megvédjük a zsidókat. Ja, van rá jobb szó: náci!

Orbán Viktor rezsimjében nem kirívóan sértő, ha a KÖZGÉP és haveri köre nyúl le mindent. Orbán Viktor rezsimjében nem kirívóan sértő, ha van földmutyi, meg trafikmutyi, ahol mindent a fideszes haverok, rokonok, szomszédok kapnak. Ebben a rezsimben nem kirívóan sértő, ha ellopják a magánnyugdíjpénztáradat. De Orbán rezsimjében az sem kirívóan sértő, hogyha a hatalom azt mondja: mindenki annyit ér, amennyije van. Orbán Viktor rezsimjében nem kirívóan sértő, ha a rokkantakat csalóknak, a szolgálati nyugdíjasokat pedig ingyenélőknek nevezik. Ja, van rá jobb szó: lenyúló és kizsákmányoló!

Orbán Viktor velejéig rohadt rezsimjében nem kirívóan sértő, ha a közszolgálati televízióban meghamisítják a híreket. De ebben a rezsimben az sem kirívóan sértő, hogyha fideszesekkel töltik fel a független intézményeket, kilenc évre. De ebben a rezsimben – ahogy Kövér László használta – nem kirívóan sértő, ha feldúlják a Kossuth teret azért, hogy ott azután ne lehessen tüntetni. De ebben a rezsimben az sem kirívóan sértő, hogyha az ügyészek jelentős része a hatalom bábjai, és kiszolgálják ezt a rezsimet. Ja, van rá jobb szó: diktatórikus!

Mi, tisztelt hölgyeim és uraim, a Demokratikus Koalíció tagjai, a demokratikus ellenzék támogatói, nem akarunk egy tahó, náci, lenyúló, kizsákmányoló, diktatórikus világot a hazánkban. Mi szabad ország szabad polgáraiként kívánunk élni, ezen a kilencvenháromezer négyzetkilométeren, és itt akarunk élni. Mert ez a mi hazánk.

Persze, sokan mondják, hogy félnek. Féltik a fizetésüket, féltik a gyerekeiket és az unokáikat. Megértjük őket, és nem kérjük, nem kérhetjük tőlük, hogy hősök legyenek. Élniük kellene a mindennapi életüket. De tőlük is muszáj egy valamit kérnünk. Ez pedig az, hogy a félelmükön felülemelkedve 2014-ben ne maradjanak otthon, jöjjenek el ők is, jöjjenek el közösen leváltani ezt a rezsimet.

A következő nyolc-kilenc hónapban ez a kirívóan tahó, náci, lenyúló, kizsákmányoló és diktatórikus rezsim osztogatni és fosztogatni fog. Osztogatni fog, mert meg akarja őrizni a hatalmat – de csak és kizárólag a hatalmat – és fosztogatni fog, mert biztosítani kívánja a jólétét. Mi, a Demokratikus Koalíció tagjai, és mindazok, akik támogatnak bennünket, és nagyon reméljük, hogy a többi demokratikus ellenzéki párt, mi ott leszünk, és figyelmeztetni fogunk, ne dőljetek be az álságos rezsicsökkentésnek, ne dőljetek be a hazug fizetésátrendezésnek, mert nem fogsz kapni semmit, de mindent el akarnak majd tőled venni. Kérlek benneteket, ne adjátok oda a szabadságotokat egy kiló kenyérért. Mert ez a rezsim mindent meg fog tenni. Át fog gázolni életeken, de mi ott leszünk, megvédünk benneteket, figyelmeztetünk benneteket, hogy ne hagyjátok, ne adjátok a szabadságotokat, mert ma elveszik a szabadságot és aztán holnap a kenyeret is.

Nehéz nyolc hónap jön, tisztelt hölgyeim és uraim! Ütni-vágni fognak bennünket, politikailag és személyesen is. De ki fogjuk bírni – én ki fogom bírni! És 2014-ben nem csupán túl fogjuk ezt élni, fizikailag és lelkileg, hanem el fogjuk takarítani Orbán Viktor velejéig korrupt és rohadt rezsimjét, mert ez a takarítás, ez nem lesz kirívóan sértő. Köszönöm!

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (48 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +86 ( 94 szavazatból)
Vadai Ágnes beszéde a Szabadság hídon, 4.8 out of 5 based on 48 ratings

Címkék:, , , , , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Igen.+++
    Igy kell beszelni, nyiltatan, erthetön es vilagosan, csak azt sajnalom, hogy egyedül Vadai Agnes tud es mer a Polgari Bünszövetsegröl igy beszelni.
    ,,Egy, csak egy legény van talpon a vidéken,
    Meddig a szem ellát puszta földön, égen;”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (62 szavazatból)
  2. Tökösebb ez a nő – mint az összes pasi az MSZP-ben es az E14-ben!

    :-)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +56 (70 szavazatból)
  3. Nem tudom, mit lehet ehhöz még akár kommentként is hozzáfűzni? Jóérzésű ember max. annyit tehet, hogy “nyomja a lájkot”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +51 (65 szavazatból)
  4. Ami igaz, az igaz. Akkor most elmennek ahhoz a három-négy milliónyi magyarhoz, meggyőzik őket, elérik náluk, hogy rájuk szavazzanak, majd a kétharmados győzelmükkel kinyilvánítják, hogy ez volt a fülkeforradalom ellenforradalma?
    Visszaállítják a tulajdonviszonyokat, visszatalicskázzák a pénzt, visszaakasztják a képeket a falakra, a koronát újra visszahelyezik a kupolába, és végül visszaadják a demokráciát a köztársaság lakóinak?

    Kérdezni, bírálni én is tudok. Ha nagyon akarnám ki is állhatnék beszélni. Meg is hallgatnának. Egy a gondom csak. Nem tudnék mit kínálni a hallgatóságnak a támogatásért cserébe. Ezért nem teszem. Nincs elég tudásom a megoldáshoz, de felismerném azokat, akik azt megtalálják.
    Szedjék össze magukat, kaparják össze azt a néhány milliónyi szavazatot, győzzenek, tegyenek rendet.
    Politikusaink a felelősségről beszélnek folyamatosan. Milyen következménye volt, van lesz az ő döntéseiknek? Milliók kerültek és kerülnek egyre kiszolgáltatottabb, reménytelenebb helyzetbe. A ő életükre is ilyen hatással voltak/vannak/lesznek a döntéseik?

    Valahogy nem látom azt az életre halálra harcot, amelynek már zajlania kellene.

    IGAZA VAN A NŐNEK. Csak ez nem változtat még önmagában semmin.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (19 szavazatból)
  5. Helyes! Csak így natúrba vágni Orbán képébe az igazságot!
    Gratulálok Vadai Áginak!
    Sokan tanulhatnának tőle… Mondjuk egy Mesterházy, vagy Bajnai, netán Szigetvári féle figura!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +48 (60 szavazatból)
  6. De hol a korbács? :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -12 (26 szavazatból)
  7. Mi a gond?? Nem kellene nyernie, és rendet tennie egy ilyen karakán nőnek?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (28 szavazatból)
  8. IGEN!
    Nemzeti Féregirtás legyen…..
    (amúgy mindössze egy férget kell eltakarítani…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (20 szavazatból)
  9. Már csak egy lépés hiányzik. Kimondani, hogy 2014-ben Magyarországon egy diktatúra tart választási komédiát, amiben tilos részt venni, besározódni.
    Ne a választási komédiára készüljetek!
    A diktatúra leváltására készüljetek!
    Bojkottal, passzív rezisztenciával, általános sztrájkkal, amivel lehet. De ne szavazással, az istenért! Simicska számolja a szavazataitokat! Annyira megbíztok benne?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (16 szavazatból)
  10. Vadai Ágnes “tökösebb”, mint sok férfi! Megérdemli az elismerést.
    Mellesleg amikor a nőkkel megalázó módon viselkednek a képviselő “urak”, akkor hol van a fidesz mindenre ugró polgári nőtagozata?
    Lévai Anikóval, Kudlik Júliával, Sunyovszky Szilviával, és Selmeczi Gabikával az élen, hogy ismert irónők, volt köztársasági elnökö feleségeit, és egyéb a közéletben aktívan kampányoló asszonyságok, és egyben gyermekeket nevelő anyák neveit ne említsem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  11. oldberg 2o13.o9.16.o3.36.

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  12. commandante
    Utóbbiak mindegyike azt mondja, mint a vekkeres felesége, hogy nekem
    “JÓ URAM VAN”, na meg egy vak komondoruk….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  13. Köszönjük kedves Vadai Ágnes. Mind a nők, mind a férfiak nevében köszönjük.
    Arra a kérdésre pedig, hogy mit kínálhatunk a támogatásért VAN válasz: “Mit tesz majd velünk a jelenlegi maffia-kormány, ha nem sikerül kipaterolni őket a hatalomból?” T.i. ez az alternatíva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (6 szavazatból)
  14. Szepen beszelnek,talan ugy ahogyan Orbanjuk akarja,igy sosem lesz egyseges ellenzek,minden marad a regi.Orbannak ez nyero,hogy minden elenzeki vezer hatalomra tör.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  15. Kedves Admin: nagy andrás -t ki kéne venni innen. Ez egy olyan színvonal, amihez egy sort sem akarok írni, ezért a javaslatom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -3 (5 szavazatból)
  16. zsuzsenkám,
    nagy andrás rövid hozzászólása értelmezhetetlen, avagy többféleképp is értelmezhető. Emiatt pusztán provokatív, így kérésed megalapozott.
    De hogy én se üresen fogalmazzak, ideírok két, homlokegyenest eltérő értelmezést:
    1. Korbácsolni VÁ-t
    2. Korbácsolni azokat, akiket VÁ csak szavakkal korbácsolt
    Ezután ránk hagyta, hogy értsük ahogy akarjuk, és reagáljunk rá.
    Még az is lehet, hogy jóhiszeműen tette, nem gondolta végig, hogy miképp érthető. De jobb, ha nem reagálunk olyasmire, aminek értelme ennyire homályos.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Nagyszerű a félelmet nem tűrő, keményhangú beszéde Vadnai Ágnesnak. Csak abban a stílusban lehet felrázni a sorsukba passzívan beletörődő megalázott, becsapott és kirabolt népet, hogy közös erővel söpörje ki „Orbán Viktor velejéig korrupt és rothadt rezsimjét” a bukott diktátorok szemétdombjára.
    .
    Csakhogy van egy NŐ a halk szavú férfiak társaságában! Van aki tudja, milyen módon kell csatát nyerni bólogató Jánosok felébresztésével!
    .
    CSAK ÍGY TOVÁBB A GYŐZELEMIG!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  18. “Amikor az emberek félnek a kormánytól, az önkényuralom. Amikor a kormány fél az emberektől, az szabadság.”
    -Thomas Jefferson

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány a gyülekezési jogot sértette volna 2014. december 30. kedd | Bartus László

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

Harmadszor is kordont bontottak a Szabadság téren 2014. április 10. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos