Ronai and Ronai
AMERIKAI

Áder nem Magyarország, hanem a Fidesz elnöke 2012. május 2. szerda 14:50 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Áder nem Magyarország, hanem a Fidesz elnöke
Budapest – A Demokratikus Koalíció (DK) szerint Áder János nem Magyarország, hanem csak a Fidesz elnöke lesz, jelentette ki szerdai, parlamenti sajtótájékoztatóján Vadai Ágnes. A független képviselő úgy látja, Áder János alkalmatlanságát az is bizonyítja, hogy nem tiltakozott kedden, amikor a Jobbik két alelnöke eltávolította a Képviselői Irodaházról az uniós zászlót.
.
Vadai Ágnes megerősítette, hogy a DK-hoz tartozó képviselők nem vesznek részt a köztársasági elnök megválasztásában, a szavazólapokat sem veszik fel.
.
Azt mondta, Áder Jánostól, mint államfőjelölttől és európai parlamenti képviselőtől elvárták volna, hogy elsőként tiltakozzon az uniós lobogó eltávolítása ellen.
.
A Jobbik lépése „egyenes következménye Orbán és a Fidesz által régóta gerjesztett, módszeres unióellenességnek”, fogalmazott Vadai Ágnes, aki szerint a Fidesz azért nem határolódott el a Jobbik akciójától, mert a Fidesz és a Jobbik számos önkormányzatban együttműködik, Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője pedig Orbán Viktor polgári körének volt a tagja.
.
A képviselő megjegyezte azt is, hogy a kedden történtekre reagálva a nagyobbik kormánypárt csak „egy gyenge nyilatkozatot tett közzé”, szerda délelőtt tíz óráig ugyanakkor nem gondoskodtak a zászló visszahelyezéséről.
.
Hangsúlyozta: miután a magyar választók többsége ma is az EU pártján áll, “attól az embertől, aki mától az antidemokratikus alaptörvény értelmében is” a nemzet egységének kifejezésére lenne hivatott, kötelező lett volna a tiltakozás.
.
Szerinte egyébként Áder János „alkalmatlanságát korábban is többször bizonyította”, mert 2005-ben, Sólyom László államfővé választásakor „ő irányította (…) az úgynevezett vakond-kommandót” és ő a szellemi atyja a Velencei Bizottság által is élesen kritizált bírósági törvénynek.
.
Vadai Ágnes úgy értékelte: Áder Jánostól nem várható el, hogy őrködjék az államszervezet demokratikus működése felett, „Áder nem Magyarország, hanem csupán a Fidesz köztársasági – nem: egészen pontosan a Fidesz elnöke”.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.6/5 (11 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +19 ( 21 szavazatból)
Áder nem Magyarország, hanem a Fidesz elnöke, 4.6 out of 5 based on 11 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Ne is vegyenek részt az ellenzéki pártok! Minek, statisztának?!
    Bohóckodáshoz pedig ott vannak a Fidesz meg a Jobbik!
    Ha jól értem, akkor az EU zászló még mindig nem került vissza?
    Ez a legutóbbi Brüsszelben történt felmosás miatt van.
    Az EU pedig legyint, rájuk hagyja, hisz ezek bugrisok!
    Éppen ezért, ismétlés a tudás anyja:
    Orbán nem érti a demokráciát!
    Orbánnak és munkatársainak a diplomáciai követelmények meghaladják a képességeit….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (37 szavazatból)
  2. csakén “Orbán nem érti a demokráciát!”, dehogynem érti csak nem szereti. Ő és vazallusai csak a hatalmat és a pénzszerzést kedvelik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (29 szavazatból)
  3. Az uniós zászló égetése mélyen elitélendő.
    A zászló eltávolítása, amit egy politikában kölök-korú és egy már szenilis társa tett, más lapra tartozik.
    Nem csináltak mást, mint cirkuszi módon, látványosan, ugyanazt, mint Szeretett Vezérünk sutyiban. A Főnök háta mögül és az épület homlokzatáról is eltünt az EU-s zászló, a rendelkező vérmérséklete és mentalitása szerint. Ennek alapján ki is az a Fideszben, aki megfeddhetné a jobbikosokat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (24 szavazatból)
  4. Gyöngyi Péter

    A legmesszebbmenőkig egyetértek Vadai Ágnessel! A FIDESZ sohasem adott a külsőségekre,ebben sem!Nyíltan diktatórikusak,de ha ezt valaki szóvá teszi,akkor vagy azt szajkózza,hogy demokratikus 2/3,vagy azt,hogy aki ezt állítja az szemellenzős balliberális!Semmihez nem kell asszisztálni,minden eszközzel el kell lehetetleníteni ezt a csürhét!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (34 szavazatból)
  5. A Képviselői Irodaház nem középület? Dehogynem! Akkor európai nemzetként és EU tagként kötelező kitenni az EU-s zászlót is a magyar mellé, rosszul gondolom?
    Én lassan azon fogom magam, hogy kiteszek egy EU-s zászlót a házunkra, de magyart nem, mert annyira szeretnék inkább eu-s lenni mint fideszmagyar!
    A Jobbik már másodszor gyalázza az EU-t zászlóüggyel, nem beszélve a nyilatkozataikról, no meg OVI nyugatromboló kijelentéseiről. Mi lenne, ha észbekapnának, hogy a magyar társadalom népszavazta be az országot az EU-ba, tessenek ezt tiszteletben tartani! Amíg EU tagok vagyunk, tessenek betartani az EU-s törvényeket és szerződéseket, és nem jó magyar szokás szerint széthúzást szorgalmazni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  6. Igaza van Vadainak. Semmihez sem kell asszisztálni – csak így látszik igazán, hogy ez milyen “demokrácia”. Mert az! Orbán demokráciája. Kisajátítva! Volt népi demokrácia, most van orbán demokrácia. Hát ez az ami nem a miénk, ezért nem is kell!
    Egyébként korábban is írtam, hogy bármely országban a világon ha van olyan aránya a hatalomnak (mint most nálunk a 2/3), akkor az helyből nem demokrácia. Nem lehet az! Még akkor sem lenne szabad annak nevezni, ha mint Horn nem élt vele vissza. Ez az, amit először meg kellene szüntetni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (18 szavazatból)
  7. Akárhogy is nézzük Áder jó káder a fideSSben. Gombát legfeljebb
    csak a lábáról kell leszedetni. Most még nem tarthat kecskét. De
    ki tuja elnöksége után mire telik “kicsinyke” jövedelméből.
    Biztosan boldogulni fog a mi pénzünkből, boldogúl. HA HAGYJUK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (15 szavazatból)
  8. T. Auguszta 15:47!
    Orbán úr nem érti a demokráciát – ezt Barroso úr mondta, én csak idéztem, és ismétlem, mert tudom, hogy a nullajulikat ez rendkívül bosszantja!
    Martin Schulz úr pedig felvilágosította Orbánt, (hogy Orbánon kívül) nem hülyék ülnek az EP-ben és fejezze be a kettősbeszédet…
    A másik idézet: a diplomáciai követelmények meghaladják Orbán Viktor és munkatársainak képességeit – ez is kiveri a biztosítékot a minuszolóknál. Nyomják a minuszt rá ész nélkül….
    Pedig ezt külföldön mondják, de megerősítik az én véleményemet is, disznóóltakarítás mellett kellett volna maradni, az jobban megy ……
    igaz nem hoz annyit a konyhára, mint az ország lerablása!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (27 szavazatból)
  9. Mindaddig, míg parlamenti többség dönt a köztársasági elnök személyéről, pártoknak van elnökük, és nem a népnek. Amely parlamenti választáskor győztes pártnak (vezetőjének, frakciójának) van csöppnyi sütnivalója, saját szájízének megfelelő köztársasági elnököt választ. Vadai nőtárséknak is adott volt a lehetőség…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (12 szavazatból)
  10. Gyöngyi Péter

    Csatt,szerinted természetes játék zajlik nálunk ez ügyben?Mert úgy gondolom,hogy ami most megy,az CSATT helyzet!Ugyanis nem gondolom,hogy aki konszenzusban gondolkodik,az eredendően hülye!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (9 szavazatból)
  11. Kedves Péter, szó sincs arról, hogy nekem szimpatikus lenne az, amit a fidesz művel. Kifejezni sem vagyok képes, mennyire hányingerkeltő, amit tesznek. Csupán azt jegyeztem meg, hogy Vadaiék kormánypártként képtelenek voltak saját koalíciós társukkal is megegyezni, azaz konszenzusdeficitet másnak a szemére vetniük nem más, mint a szálkát összetéveszteni a gerendával. Mert bár a “ha” és a “lett volna” fogalmaknak nincs utólag létjogosultságuk, de amennyiben Vadaiéknak lett volna kétharmaduk, ők is keresztülerőszakolták volna a Katikát. Legalábbis ez ügyben tanúsított hajthatatlanságuk erre enged következtetni. Akkor viszont ebben a dologban ne akarják utólag különbnek mutatni magukat a fidesznél. Az, hogy ma oly sokan távol maradnak az urnáktól, egyenes következménye a “részleteket tekintve egyik sem különb a másiknál” megítélésnek. És a részletek, bár önmagukban elhanyagolhatók lennének, az “egészet” teszik tönkre.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  12. Nálunk közel egy éve eu zászló lobog. Jól érezzük magunkat vele, és sokan megkérdezik, miért. Hát megmondom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (11 szavazatból)
  13. Gyöngyi Péter
    “ez ügyben?Mert úgy gondolom,hogy ami most megy,az CSATT helyzet!Ugyanis nem gondolom,hogy”
    .
    Miért írod egybe a szavakat és a mondatokat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (5 szavazatból)
  14. dr. Áder a dr. Schmitt által aláírt Alaptörvényt, a Médiatanácsot, az AB-t, stb. védelmezi, …..akkor kikeket is képvisel? Csak a Fideszt-t.
    Aki bizalommal várja, hogy jó ke. lehet belőle, az gondoljon a NENYI-re!
    Hiába lógatták ki a falakra a NENYI-jüket, az együttmükdödés addig van, amíg úgy táncolunk, ahogyan ők fütyülnek!
    A parlamenti többség, a 2/3 is csak a Fidesz, ez nem demokrácia, de dr. Áder csak védelmezze, ezért tették oda, hogy bizonyítson…
    A stílus maga az ember: dr. Áder házelnök az akkori miniszterelnöknek, Medgyessi Péternek mondta, hogy úgy ül, mint egy rakás szerencsétlenség, annyival “finomabban” fejezte ki magát köteles Kövértől, hogy az nevén nevezte volna a rakást….
    Szóval nálam a reményhal már a fideszesekkel szemben kihalt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  15. Minuszka! Május elsején nem élhetted ki magad? Há’ mé’ nem gyújtogattál zászlót, kukát, személyautót, TV-székházat, miért itt éled ki magad – itt békés emberek írják a véleményüket, akik nem ezzel keresik a kenyerüket!
    Te inkább menj a kecskéddel gombázni, legalább akkor tükörbe is tudnál nézni, hányinger nélkül………..
    Egyébként olvasol is, mert akkor legalább ragad rád valami?!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  16. A fideSS bérencei megkapták hogy rendszeresen minuszolni kell a hozzászólásokat.Nekik erre tellik,önnálló véleménynyilvánításra nem.Erre kötelezi őket King Dzsong Viktor.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. Való igaz, Áder csak a pártállam pártállamfője. Olyan kellett OV-nek, akiben megbízhatott, hogy nem bontja vissza az összegányolt pártállami féldiktatúrát.
    Áder demokrácia felfogását számomra egyértelműsítette, ahogyan levezényelte Sólyom “alkotmányos” titkos szavazását: mindenkinek be kellett mutatnia Ádernek a beikszelt szavazólapot, miután az egyik idős fideszes képviselő elárulta, ő Szilire szavazott. Visszakérették az öreggel a szavazólapját, mondván elfelejtette bevenni a gyógyszerét, és így nem volt ítélőképessége birtokában.
    A hatalomért mindent. Csak a fidesz. Áder is egy közülük.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  18. Kár, hogy Vadai a lényegről nem beszél, mert nem az EU zászló eltávolítása a legnagyobb problémánk, nem ezért alkalmatlan Áder. Akkor, amikor az ország nagy része hisz abban, hogy az EU gonosz, manipulatív, Mo.-got csak kirabolni akaró szervezet „bizonyos” körök képviseletében, ha megkérdeznék (sajnos) nagyon sokan Vadai nézőpontját tartanák elfogadhatatlannak.
    A Fidesz megtalálta a békére vágyó embereknek megfelelő arcot Áderben, a szélsőségeseknek meg ott van Kövér, gyakorlatilag így a választási mező nagy részét lefedve.
    Ha kapunk mindehhez pénzt is, akkor az O.V. kormány nagyjából kimenekült a harapófogóból, erősen növelve az újra választásának esélyeit.
    Rövid távon a kétnyelvűség hasznot hoz(ott), azután (látva az elvet(?) ami mentén a gazdaságpolitika manapság alakul) csak lesz valahogy. Gondolom a meggyengülő, esetleg összeomló EU-ra spekulálnak.
    Azután jöhet a hitetést egyetemi fokon bemutató magyar minta.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Az Orbán-villa titkai 2012. április 19. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos