Ronai and Ronai
AMERIKAI

A „rabszolgatartó” miatt akart meghalni Karsai 2012. május 25. péntek 10:52 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A „rabszolgatartó” miatt akart meghalni Karsai

Battonya - Öngyilkosságot kísérelt meg csütörtökön este dr. Karsai József, Battonya polgármestere. Értesülések szerint a búzaföldön talált rá két munkás. A polgármester ezt maga mondta el, miután a mentőből hívta fel a Békés Megyei Hírlap hírportálját.

— Ötven szem gyógyszert vettem be. Lehet, hogy ezek az utolsó mondataim — mondta a telefonba. — Nem tudom elviselni, hogy ártatlanul ítéltek el a bíróságon — utalt a hétfői történésekre.

Mint a portál már korábban megírta, Simonka  György, Pusztaottlaka polgármestere a 2008-as dinnyeblokád kapcsán kényszerítés kísérlete miatt jelentette fel az akkor még MSZP-s országgyűlési képviselő Karsai Józsefet. A battonyai bíróság bűnösnek találta és 1 millió forintra büntette meg a polgármestert.

— Elvették a becsületem. Ilyen világban nem akarok élni, ahol ártatlanokat büntetnek meg. Sok mindent megéltem már, de olyan országban, ahol banánköztársaságot, diktatúrát építenek, nekem nincs mit keresnem —  mondta.

Hogy mennyire súlyos a polgármester állapota, egyelőre nem tudjuk.

Karsai József egyébként korábban már meglebegtette öngyilkosságát: 2011 június 21-én éhségsztrájkra készült, illetve végső esetben az önként vállalt halált is, tiltakozván a kormány politikája ellen. A demonstráció azonban orvosi utasításra elmaradt.

Simonka György, Pusztaottlaka fideszes polgármestere egyébként az elmúlt hetekben került ismét a hírek homlokterébe. A hírek szerint a Start program keretében dolgozó közmunkások egy része az ő birtokain kap munkát. A dolgozókat helyszíni beszámolók szerint embertelen körülmények között, majdhogynem rabszolgaként tartják.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (4 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 8 szavazatból)
A „rabszolgatartó” miatt akart meghalni Karsai, 5.0 out of 5 based on 4 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(18)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

18 Reader’s Comments

  1. Nem különösebben ismerem Karsai József “munkásságát” de amit róla felületesen tudok, annak alapján egy jó szándékú, és legyünk őszinték, bátor fickó képe sejlik fel. Alapvetően baloldali beállítottságú emberként képes volt megszólalni olyan ügyekben – “akkor” is – amikor az ép regnáló hatalom, valami olyat művelt ami morálisan elfogadhatatlan volt.
    Elég szomorú, hogy az ilyen emberek ide jutnak – mert holmi tehetetlen Don Quijote-ként – egyszerűen kikészülnek az éppen aktuális “demokrácia” biztosította körülmények szorításában.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (26 szavazatból)
  2. Ugyan már, Magyarországon kilóra vásárolhatók a bírók, főleg megyei szintig
    Alapállás, hogy a felperesnek van igaza – sajnos.
    Ennyi lusta, munkaundorú embert, mint amennyi a bírók között van, nem tudok más szakmában elképzelni.
    Az igazság kiderítése nem érdekük, csak mielőbb végezzenek.
    Van olyan ismerősöm, aki évi 8-10 pert kezdeményez, kiválóan megél belőle ő no meg ügyvédje is.
    A perek 50-60 %-nál azonos bíró kapja az ügyet.
    Vajon miért?
    .
    Gondolom Karsai úr is ilyennek szaladt alá.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +21 (21 szavazatból)
  3. Növényvédő szakmérnök, agrármérnök úr néhány tablettával? Nevetséges.
    .
    A politikai tiltakozásnak minden ilyen módja elutasítandó, mert mintát adhat másoknak a probléma megoldás “módjára”. Anno a 90-es évek elején megszaporódott az éhségsztrájkkal tiltakozók száma ( Tőkés László minta-adó), aztán volt olyan modell-nyújtó aki felgyújtotta magát a Parlament elött (megmentették, de másodszori öngyilkossági kisérlete végzetes lett.) Más esetek kapcsán is megfigyelhető a hasonló módszerrel elkövetett ögy. cselekmények növekedése, egy-egy híradás után. Pl. az első szépségkirálynő halála, magos épületekről leugrás, permetező szer stb.
    Ezért is nagy a sajtó felelőssége, az ilyen esetek közlésével.
    *

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -11 (21 szavazatból)
  4. Az öngyilkosság hülyeség, semmit sem old meg vele, magát kivonja a forgalombol de ez semmin sem változtat. A kutya sem fogja sajnalni, ha valaki ilyen felelőtlen. Az élet egyszeri és megismételhetetlen. Az öngyilkosok sok esetben csak segítségért kiálltanak. Karsai úrnak is tovább kell ezen a dolgon lépni, ha nem tetszik neki a diktatura , költözzön másik országba de az még mindíg jobb mint a halál. A halál nem visszafordítható, nem érdemes vele játszani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (19 szavazatból)
  5. Még azért is perelhetik, milyen keretből adott egy színésznek nyögdíj-kiegészítést.
    Hogyan tudja a szociális kérdést polgármesterként kezelni.
    .
    Falkatagok hamar öngyilkosságba tudnak zaklatni bárkit, gondoljatok az öngyilkos rokkantnyugdíjasra, a 100 ezer ft-ért kilakoltatott munkásnőre….
    Hittek, bíztak, a reményük és életük odalett.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  6. Vajon a “világpolgárnak ” titulált bankár hogyan jutott elhatározásra:
    http://www.origo.hu/gazdasag/20120511-demjan-sandor-bartha-ferenc-ongyilkossagarol.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  7. Küzdeni kell ezek ellen, nem pedig ön-gyilkolódni! Ezek a fidesznyikok csak röhögnek ezen, hiszen kifejezetten ezt akarják. Pont ezekkel a tettekkel érik el, hogy jelenleg rabszolgák dolgoznak negyvenhétezer forintért a fideszes polgármester birtokán. Vezetőjük a törpe is ezt akarja bővíteni a munkaalapú társadalom kiépítésének égisze alatt. Tudja ez a töpörtyű akarnok, hogy kell valóban a sok munkaerő éhbérért, hiszen van talpnyaló bőven és azoknak birtokai, meg kell azt műveltetni.
    Azért nem kell megijedni, hogy sokan vannak, mert legalább annyi lámpavas is akad az országban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  8. #
    CommonSense
    2012. május 25. péntek
    12:28
    Az Ön által írt az sablon szöveg. Karsait és elveit ismerni kell!!! Arról nem beszélve, hogy VIHARSARKI emberről van szó!!!!! Az emberek az igazságtalanságot nehezen viselik. Bizonyos embereknél ez feketébb igaz.

    Ezzel nem az öngyilkossági kísérletet helyeslem.
    Ezzel nem azt mondom, hogy az öngyilkosságot helyeslem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. voisine 2012. május 25. péntek 12:09
    A néhány tabletta mint olvashattuk 50 db volt. Azaz, jó néhány. Sajnálom, Karsait, hogy nem talált maga körül vagy a pártjában olyan embert, aki segített volna.
    .
    „Ezért is nagy a sajtó felelőssége, az ilyen esetek közlésével.”
    A sajtó dolga valóban az volna, hogy az ilyen helyzetbe vezető útról tájékoztasson időben, mert azzal hogy elhallgatják, és minden hülye rendelkezést, embereket tömegesen tragikus sorsba taszító intézkedést hurrá optimizmussal tálalnak (tisztelet a kivételnek) egyetlen kérdés sincs megoldva.
    Azzal hogy a sajtó is részt vesz ebben, szintén semmi nincs megoldva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. A “néhány tablettával” arra céloztam, hogy az érintett biztos tudás birtokában volt, a polgári szakképzettségei folytán…..
    A hsz-om többi részéhez, pedig olvasni kell egy kis deviancia-szociológiát.
    Pl.néhány dolog még: egy-egy utánzásos ögy. kapcsán, még
    szakkifejezések is születtek, úgymint durkheim-i kampó ( idősotthon hasonló módon elkövetett ögy-i cselekményei kapcsán, vagy az Ifjú Wertheim keservei, vagy a magyar dal Szomorú vasárnap is ögy-i “járványt” indított el. A szépségkirálynő halála után megjelent, hogy milyen gyógyszerrel követte el a kislány a tettét, és megszaporodtak az ögy-ok ezzel a szerrel.
    A tömegkommunikációnak szocializáló szerepe is van, tehát példát-mintát nyújthat krízishelyzetben levő emberek számára.
    A politikai nyomásgyakorlásnak ily módját felelőtlenségnek tartom.
    *
    Másfelől magyar büntető kollégiumi állásfoglalásban van adat arra, hogy bizonyos esetekben az elövető ögy-i kísérlete enyhítő körülménykét vehető figyelembe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (4 szavazatból)
  11. voisine
    Értem amit írtál, és egyet is értek azzal, hogy nem kell reklámozni az öngyilkosság módozatait, és „végső megoldás” jellegét, de az sem megoldás, hogy a sajtó (többnyire) úgy tesz mintha minden a legnagyobb rendben lenne, sőt nap mint nap kiderül, hogy aki nem boldogul az mind lusta és hülye, magának köszönheti, ha ide jutott. Ezért őket büntetni kell, kiirtani a társadalomból hallgatással stb., miközben a maradék életlehetőségeiktől is igyekeznek megfosztani őket.
    Gyakorlatilag a rászorulók nagy részét szélsőséges nézetek/tettek áldozataivá teszik, mert a nyomorban magára hagyottak (államilag, politikai pártok által és egyházilag) úgy érzik, hogy csak ezek a szélsőségesek értik/beszélnek a kínjaikról és azok okairól, vagy ha ezektől a szélsőséges hazug nézetektől elzárkóznak, úgy érzik nem marad más, mint a „végső megoldás”.
    Tehát a hallgatást és félrebeszélést nagy problémának, sőt bűnnek tartom..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  12. @voisine
    Feltételezem, hogy Goethe híres művére, Az ifjú Werther szenvedéseire gondoltál. Persze Wertheim néven is szenvedhetett valaki, még öngyilkos is lehetett, de erről nekem inkább a zár meg a páncélszekrény jut eszembe. :)
    Egyébként igazad van.
    Karsai meg szerintem mindig is feltűnési viszketegségben szenvedett. Azt nem vonom kétségbe, hogy sok mindenben igaza van, de éppen az előzmények miatt is hiteltelen és “sikertelen” lett volna még egy befejezett öngyilkossága is. Így egyszerűen csak nevetségessé vált.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (7 szavazatból)
  13. Karsai József feltűnési viszketegségben szenved! A még hivatalban lévő ügyvezető Horn kormány ideje alatt égette a búzát és szidta az MSZP-t és az 1998-ban a választások után Torgyán József mint leendő mezőgazdasági miniszter lement hozzá Battonyára és megdicsérte. Utána szembe fordult Torgyánnal és az MSZP színeiben lett polgármester és parlamenti képviselő! Ha valóban meg akart volna halni akkor már nem élne, de Ő hívta telefon az újságírót, hogy az “utolsó szavait” a sajtó közölhesse. Komédia!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  14. “2011. június 20-án bejelentette, hogy két nap múlva az Országházhoz láncolja magát, és kétnapos éhségsztrájk során mintegy 40–50 altatótablettát is bevesz, mert kész feláldozni az életét is, tiltakozásul a második Orbán-kormány egyes intézkedései szemben, ám már másnap délelőtt orvosi tiltásra hivatkozva lemondta a demonstrációt.” Én szintén le akarom váltani az Orbán kormányt, de Karsai szerintem egy bohóc és nem több! Ilyenekkel nem lehet választást nyerni! Szervezhetett volna országos tiltakozást a kormány politikája ellen, de Ő öngyilkossággal fenyegetőzik, kell neki a médiában való szereplés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  15. @Kuksi
    Köszönöm a kiigazítást, természetesen nem wertheim,,,, :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  16. Sikertelen ember ez a Karsai, ennek semmi nem jön össze.
    Nem kár érte?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Stáry Lórán.,
    nemcsak lámpavas, kötél is van elég. Jut belőle minden fasisztának.
    A maradékot meg majd elhasználjuk a nácikra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  18. Gonoszka
    2012. május 26. szombat
    Hogy mennyire sikertelen ember? Ő már a szocializmusban is milliomos volt a találmányaiból!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Újabb adatokat kérnek a rabszolgamunkáról 2012. május 23. szerda | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos