Ronai and Ronai
AMERIKAI

A polgármesternek termelnek a közmunkások? 2012. május 5. szombat 20:55 Forrás: AN, NSZ

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A polgármesternek termelnek a közmunkások?

Fidesztán – Tegnap már hírt adtunk a Közmunka ünnepéről, ám a nyilván hagyományteremtő céllal útjára indított vidám rendezvény csupán az érem egyik oldala. A valóság, mint sejtettük, egészen más. Pusztaottlaka polgármestere szerint csak azok lázadoznak a közmunka ellen, akik nem szeretnek dolgozni.

Nem volt melegedő, nem kaptak inni, a nők vascsöveket cipeltek, írja egy Békés megyei falu közmunkásairól a Népszabadság. Simonka György polgármester szerint az ország senkinek nem ad jutalmat, márpedig a 22800 forintos támogatás jutalom. A helyiek szerint a közmunkások a polgármesternek termelnek valójában.

A medgyesegyházi közmunkásokat Pusztaottlakára irányították, ahol a panaszosok szerint a polgármesterhez köthető földeken kell dolgoznia annak, akit útkarbantartásra vettek fel. Ősszel a nők ugyanitt vascsöveket cipeltek és betontörmeléket talicskáztak.

Medgyesegyházán már azt gyanúsnak és felháborítónak tartják, hogy a városi önkormányzat hozzájárult, hogy a helyi munkanélküliek ne helyben, hanem a kicsike, elöregedett Pusztaottlakán dolgozzanak. A többség biztos abban, hogy valamilyen át nem látható módon Simonka Györgynek, Pusztaottlaka polgármesterének a privát érdekét szolgálják a havi 47 ezer forintért dolgoztatott közmunkások, akik dinnyét ültetnek, trágyát hordanak azokon a földeken és üzemekben, amelyek állítólag korábban Simonka érdekkörébe tartoztak.

Idén március 2-án indult a Startmunkaprogram Pusztaottlakán. Akkor még nagyon hideg volt. Nem a fóliasátrakban kaptak munkát, hanem mázsás vascsöveket kellett a nőknek pótkocsira felrakniuk. Nem volt melegedő, nem kaptak inni, nem tudtak tisztálkodni. Az összes Start-munkás számára egy ürülékkel összepiszkított, pottyantós budi állt rendelkezésre.

Azzal fenyegetőztek, hogy mindenkitől elveszik a segélyt, aki nem hajlandó elfogadni a Start-munka feltételeit, holott a foglalkoztatást helyettesítő támogatásra akkor is jogosult valaki, ha egy egyesületnél ledolgozik 30 napot.

A Békés Megyei Munkaügyi Központ az Népszabadság írásban feltett kérdéseire azt a választ adta, hogy mindent rendben találtak, minden szabályos volt. Helyszíni ellenőrzést is tartottak – a közmunkások szerint Pusztaottlakán előre tudták, mikor jönnek az ellenőrök.

A 47 ezer forint havi munkabér 260-270 forintos órabért jelent. A helyi nagygazdák által alkalmazott román feketemunkások is 450-500 forintos órabért kapnak – nem nagyon ellenőrzi őket a munkaügyi hatóság, vagyis már ezzel is leverik a munkabéreket.

Simonka György, Pusztaottlaka polgármestere, a körzet fideszes országgyűlési képviselője azt mondja: amit a Népszabadság tudósítójának a medgyesegyháziak elmeséltek, az legnagyobbrészt butaság és hazugság. Szerinte egyszerűen arról van szó, hogy az emberek igen nagy része elszokott a munkától.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 11 szavazatból)
A polgármesternek termelnek a közmunkások?, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(19)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

19 Reader’s Comments

  1. Hány ilyen garázda gazember lehet még ebben az országban? :((((((((((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +31 (31 szavazatból)
  2. “….egyszerűen arról van szó, hogy az emberek igen nagy része elszokott a munkától.”
    Nincs háromig számolás!
    Mi van azokkal a mocskos politikusokkal akik egész életükbe nem kóstoltak bele a munka világába, mégis kiskirályként élik életüket?
    Ami a legborzasztóbb, hogy ők hajtatják kényszer munkára az embereket.
    Ok!
    Rohadékok, akkor fizessétek meg őket, legalább a minimálbért adjátok oda!
    Hogy nincs rá pénz?
    Legyen max 350 ezer a havitok, a többit a melósoknak!
    Azzal fenyegetőzni, hogy elvszik a segélyt.
    Választ erre, KIZÁRÓLAG NÉGYSZEMKÖZT, ÉS HALKAN KELL KÖZÖLNI VELE!
    Csak egyszer!
    A következőt már biztos, nem te fogod megvonni, mert egy halott az nem beszél és nem intézkedik!
    Megnyugszik!
    Nem folytatom, teljesen ideg lettem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (40 szavazatból)
  3. Ahogy felénk mondják “jön még kutyára teherautó” !!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  4. Hja a Nemzeti Együtműködés Rendszere…
    Azkérem nem tréfadolog.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  5. Báthory Ödönke

    Emlékszik még valaki a Kolozsvári bíró meséjére? Amikor Mátyás királynak hasábfákat kellett pakolnia. Meghalt Mátyás…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (18 szavazatból)
  6. A közmunka önmagában nem tekinthető rasszistának vagy szegény-ellenesnek, ha valóban hasznos és valóban a közjó érdekében teszik. Szerintem inkább örül az a család, ahol az apa vagy mindkét szülő végre tehet is valamit, és nem egész nap az utcán ténfereg vagy ül otthon a Tv előtt unalmába. Az viszont várható volt, hogy megjelennek majd a “rabszolga-tartók”, azok akik saját kényelmük érdekében visszaélnek kapott társadalmi rangjukkal, mint ahogy az is, hogy a rendvédelem is inkább a közmunkások után rohangál, mintsem kinyomozná ne adj’ Isten elfogná azokat a bűnözőket, akik az ország mélyszegény területein élők vérét szívják. Persze ha csak merik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  7. Újra kellene olvasni az ősi kínai társadalom rétegződését és működését leíró munkákat. A rabszolgaság és a jobbágyság rendszere alakul ki újra Magyarországon. Néhány kényúr a rendelkezésére álló csatlósokkal hajtja munkára saját érdekeltségében a vagyontalan, kiszolgáltatott népet, és maximálisan kizsigereli. Ha formálisan állami feladatról van szó, akkor is úgy működnek, mint a magyar (és keleties) középkorban: a kijelölt vezérek (bárók, grófok) az alájuk rendelt eszközöket sajátjukként kezelték, abból, azzal gazdálkodtak..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  8. Na szociális érzékenység az van! De a legszomorúbb, hogy mégis fel tudták hergelni az embereket a baloldali kormányok ellen, pedig az volt a második hibájuk, hogy mindenekelőtt szociális biztonságot akartak kiépíteni és finanszírozni. (Az első hiba , hogy halogatták az államháztartási reformokat.)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  9. Ma reggel láttam, hallottam Vitányi Ivánt az ATV Start válogatásában, az elfeledett, de újjáéledő feudalizmusról nyilatkozni.
    Itt az eklatáns példa az új jobbágyság megteremtésére.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  10. Ez azért látható volt előre. Itt is beszéltünk róla eleget, hogy kiknek lesz jó az olcsó rabszolgamunka.
    A másik megoldás meg az értelmetlen munka, csak azért, hogy csináljon valamit a delikvens. Akár anno a katonaságnál. Ma lepakoljuk a raktárban a hatalmas ládasort, hogy 10 centivel előrébb feltornyozzuk ismét, holnap meg vissza az egész. De az se rossz, hogy ássunk egy gödröt, a kiásott földnek meg egy másikat és így tovább.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  11. T. Amimebj 07:53!
    Csak nem úgy van ám az! Ketten nem mehetnek egy családból közmunkára!
    Főleg nem egyszerre! Mert még tán megélnének belőle.))))
    Aztán ott van BAZ megye: sokaknak részletekben sem fizették ki még a 47 ezret sem! Szóval több helyről kell tájékozódni – de aki vezette az éhségmenetet már beszámolt a közmunkaprogramról, hogy hogyan is mükszik arrafelé….
    A Fidesz szépen elő tud vezetni dolgokat, ha ők azt mondják, hogy a lócitrom négercsók, sokan bizonygatják, hogy: és milyen finom….
    Itt nálunk is kell dolgozni a segélyért is, seprik a szemetet az utcán a legnagyobb szélviharban és zuhogó esőben is, komolyan mondom embertelen, állatokat szoktak így betörni….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  12. Orbán által preferált ázsiai minta, támogatja a KDNP és a Jobbik. Nyissunk kelet felé, fuj-fuj Unio(a’la Novák),a keresztényi szeretet és a családtámogató rendszer nevében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  13. Kinyílik a bicska (meg egyebek) az ember zsebében, csak az a baj, hogy (még) nagyon kevés ember zsebében!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  14. Simonka György, Pusztaottlaka polgármestere pedig elszokott használni az agyát, azért mond ilyen hülyeségeket, de az is lehet, hogy csak fasiszta, hiszen a nácik is ilyen mesével vitték haláltáborokba a zsidókat. Persze Simonka úr már csak azért se lehet valami okos ember, hiszen tudnia kéne, hogy az embertelenség soha nem marad megtorlatlan.
    Egészen biztos lehet abban, hogy a kizsákmányoltak, megalázottak kőkeményen meg fogják torolni az őket ért sérelmeket!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. Mióta közmunka lett, azóta nincs olyan nap, hogy valahol a híradásokba ne kerülne bele.
    Ismeri valaki, hogy társadalmi munka, a régi átkosból?
    Ezért pénz nem járt, de mindenki ment és még úgy tudom a szüleimtől jól hangulat is volt.
    Persze, nem volt munkanélküliség, mert mindenki dolgozott, volt pénzt, volt koszt, hús, tej, na nem kimondhatatlan nevű enni- és innivalók. Egyszerű házi koszt, de nagyon finom volt.
    Nem volt irigység, minden szomszéd kapott a jóízű ropogós cseresznyéből, ami nálunk termett a kertben.
    Nem kellett a Szüleimnek halálra tanulni magukat, mert ha nem képzi magát elveszi a munkahelyét. Nyugodt körülmények között nőtt fel az én korosztályom.
    De mi van a gyermekeinkkel, az egyik gyerkőc a gimnáziumból 5-6 órára ér haza, mert annyi KÖTELEZŐ külön órája van. Ha nem lesz meg a felkészítő, nem mehet érettségire.
    A másik főiskolás, az órarend miatt, nem reggelente jár a suliba, hanem később, így pedig 7-8 óra mire hazaért. Így aztán alig találkozik a Család.
    Normális ez? Sőt mi Szülők is állandóan valamit olvasunk, ha ezt szó szerint nem is mondjuk tanulásnak, mert már túlképzettek vagyunk.
    Változik a jogszabály, a történelem könyv, új utca átnevezések, új minisztériumi átnevezések, bíró és törvényszéki megnevezések, stb.
    Aztán ha valaki elveszti a fonalat, akkor már nem is tudja, hogy merre visz az út!
    Ez a polgármester pedig mennyit dolgozott, hogy megválasztották, mit dolgozott idáig? Ha olvassa válaszoljon már legyen szíves!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  16. Ebből rohadt dinnye lesz.:)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  17. Rohad a narancs!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  18. Nem akarok rosszindulatu lenni, de OK VALASZTOTTAK MAGUKNAK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  19. Ez mentalitás már megjelent a fideszközeli ipari vállalkozásoknál is,szakmunkásokat rugnak ki,és helyettük közmunkás-szakmunkásokat vesznek fel a bérük töredékéért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Alanyi jogon járó jövedelmet akarnak 2013. június 6. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos