Ronai and Ronai
AMERIKAI

Újabb adatokat kérnek a rabszolgamunkáról 2012. május 23. szerda 14:54 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Újabb adatokat kérnek a rabszolgamunkáról
Budapest – Az LMP újabb kérdéseket tesz fel a Pusztaottlakán zajló úgynevezett agrár Start-közmunkaprogramról Simonka Györgynek, a település polgármesterének, fideszes parlamenti képviselőnek. Szél Bernadett korábban azt mondta, hogy a településen rabszolgaként foglalkoztatják a közmunkásokat, akiket a polgármester földjein is dolgoztatnak. Simonka rágalmazás miatt tett feljelentést az ügyben.
.
Szél Bernadett a múlt hét szerdán tartott sajtótájékoztatót, amelyen, helyszíni tapasztalatai alapján arról beszélt, hogy egyes Békés megyei településeken embertelen körülmények között foglalkoztatják a mezőgazdasági Start-közmunkaprogram résztvevőit. Az LMP-s képviselő, aki múlt héten kedden a megye három településére, Bánkútra, Pusztaottlakára és Medgyesegyházára látogatott, úgy fogalmazott, hogy a program résztvevői gyakorlatilag rabszolgasorban élnek. Helybeliek elmondása alapján kitért arra is, hogy a program résztvevői Simonka György földjein dolgoznak. Hangsúlyozta, hogy kérése ellenére sem bocsátották rendelkezésére a pályázatot és szerződéseket.
.
Simonka György ezután rágalmazásért feljelentést tett, a pusztaottlakai önkormányzat honlapján pedig hétfőn nyilvánosságra hoztak dokumentumokat.
.
A nyilvánosságra került iratok alapján a közmunka részben Simonka György polgármester és a családja földjein zajlik Pusztaottlakán. Az érintettek arról viszont hallgatnak, hogy ez milyen megállapodás alapján történik és kinek származik haszna az ott megtermelt javakból. Ezért az LMP további közérdekű adatokat kér a település vezetőjétől.
.
A párt többek között azt akarja megtudni a polgármestertől, hogy az agrár Start-közmunkaprogramon belül növénytermesztésbe bevont termőföldek közül melyeken folyt, illetve folyik közfoglalkoztatás és pontosan mekkora létszámban.
.
Arra is kíváncsiak, hogy a pályázat szerint a megvalósításban érintett, termőhely-biztosítóként közreműködő polgármester, mely ingatlanán biztosítja a termőhelyet, illetve, hogy mely megállapodás rendezi Simonka és az önkormányzat közti együttműködés módját és feltételeit. Egyúttal megkérdezik, hogy ezekre a földekre milyen egyéb állami vagy európai uniós támogatásokban részesül a polgármester?
.
Az LMP emellett kikéri Pusztaottlaka önkormányzatának 2012-es bankszámlakivonatait és a termények értékesítésére vagy felhasználására készült terveket és megállapodásokat.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (13 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +20 ( 20 szavazatból)
Újabb adatokat kérnek a rabszolgamunkáról, 5.0 out of 5 based on 13 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(9)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

9 Reader’s Comments

  1. Inkább magadtól kérjétek a 2/3 okait, mert ti tehettek róla!
    FIDESZ pórázon tartott pártocskája vagytok, nulla önállósággal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (17 szavazatból)
  2. Már tobzdnak a földesurak , új Döbrögik
    -
    A kép meg mintha a harmincas ével ál-nemzetisch , ál-optimista hungaro-imázsából szakadt volna ide.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +23 (25 szavazatból)
  3. Nagyon helyes LMP-sek. Minél több kiskirályt buktassatok meg! Tegyétek közzé az eredményeket minél több fórumon! Barthus úr most ne olvasson bele:) pl. Kálmán Olgánál. Persze, ha Olgának megengedik feltenni a kérdéseit ill. erről a témáról szó lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  4. Bocsánat, helyesbítek: Bartus úr

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  5. Nekik most mindent lehet. Ővék a hatalom minden ága. A rabszolgák meg örüljenek hogy dolgozhatnak úgy hírlik, hogy saját szerszámaikkal dolgoztatta őket a polgármester és munkaruhát sem kaptak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (17 szavazatból)
  6. Akkor meg lehet kérdezni azokat a Makói hagymamunkásokat,hogy miként fossza ki őket Mágoriné fideszes képviselő.Isten irgalmazzon Makónak,hogy polgármester legyen,mert indult már,de ettől nem kell tartani,mert a mostani polgármester,csak saját elhatározásból fog arrébb állni,mert a Makói lakosok szeretik és ez így van jól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  7. Nagyon helyes, ideje lesz ezt is az EU vizsgaloi ele vinni, hogy ez a sok szarhazi senki pontosan annyi EU tamogatast kapjon az altala meg nem muvelt foldre, amennyit en adnek nekik. Rohadjon meg az osszes, ahol van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Már nem csak a sötét középkor árnyéka vetődik Magyarországra! Itt van maga sötét középkor is fekete fellegekkel! Meddig tűrünk még?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  9. ez a demokrácia diktaturája, a többség zsarnoksága, a demokratikusan megválasztott többség feudális uralma.Látszólag ellentomdás, de katasztrófa ami itt van

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Magyarország túszul ejtette magát 2014. április 7. hétfő

Kétharmaddal győz a Fidesz 2014. március 6. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos