Ronai and Ronai
AMERIKAI

A tehetősebbeknek kedvez a tervezett telefonadó 2012. május 8. kedd 7:31 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A tehetősebbeknek kedvez a tervezett telefonadó

Budapest – A percalapú telefonadó a költségvetés számára nem jelentene kiszámítható bevételi forrást, miközben a Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország közös álláspontja szerint jelentősen megváltoztatná a telefonálási szokásokat, így a várt adóbevételt nem biztosítaná és csökkentené a távközlésből származó áfabevételt is.

A három szolgáltató közös közleménye szerint a társaságok ugyanakkor megerősítik, hogy folytatni kívánják a kormánnyal a távközlési adóval kapcsolatos tárgyalásokat. A legutóbbi, pénteki egyeztetésen azonban nem jutottak megállapodásra a felek.

A társaságok álláspontja szerint a jelenlegi tervezet megvalósítása komoly terhet jelentene ügyfeleiknek, valamint aránytalanul magas, nehezen kiszámítható távközlési költségnövekedést okozna a magyar vállalatok számára. Ezáltal az adó veszélyeztetné Magyarország és a magyar vállalatok versenyképességét.

Bár a társaságok hangsúlyozzák, hogy veszélyesnek tartják egy, a nemzetgazdaság szempontjából fontos húzóágazat többszörös adóztatását, megértik a kormányzat szempontjait és olyan javaslatokkal segítik a kormányt, amelyeknek köszönhetően időben, fenntartható módon bevezethető a Széll Kálmán Tervben 2.0-ban szereplő fogyasztási típusú adó.

A sajtóban korábban megjelentek szerint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter elképzelései alapján az első tízpercnyi telefonbeszélgetés mentesülne az adó alól, és személyenként havonta maximum 700 forint lenne a közteher. A vállalatok legfeljebb havi 2500 forintot fizetnének. Szakértők felhívták a figyelmet arra, hogy a vázolt konstrukció a tehetősebbeknek kedvezhet, mert az is csak 700 forint adót fizetne, aki 20-40 ezer forintért telefonál havonta.

Az újabb variáció szintén nagy terhet róna a szolgáltatókra, hiszen az informatikai rendszerüket jelentősen fejleszteniük kell ahhoz, hogy ez az adó beszedhető legyen. A telefonadó tervezetéről hamarosan dönteni kell, hiszen a kormány még az idén több tízmilliárd forint bevételt vár tőle.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (6 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +6 ( 6 szavazatból)
A tehetősebbeknek kedvez a tervezett telefonadó , 5.0 out of 5 based on 6 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(12)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

12 Reader’s Comments

  1. Mint az eddigi, összes kormányzati intézkedés!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  2. A honatyák és honanyák ingyenesen telcsiznek még mindig, nekik mit számít.
    A gazdagok mindig jól járnak ennek a kormánynak a tevékenysége alapján.
    Még mindig nem lehet tudni arról, ki fizeti az adóját a segélyhívásoknak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  3. Aranyos hogy mennyire aggódnak a szolgáltatók az adóbevételekért! (“A percalapú telefonadó a költségvetés számára nem jelentene kiszámítható bevételi forrást,…”) Természetesen ha előfizetés alapú lenne, – amit ajánlanak, nem kerülne nekik szinte semmibe az átállás, csak a díjszabást kell átírni.

    Ami biztos az csak annyi hogy a lakosság fog megfizetni minden költséget, akármilyen rendszert vezetnek be.

    Egyébként érdekelne hogy a rengeteg különböző adó beszedésének mekkora a költsége a bevételhez képest?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  4. A tehetősebbek olyan drágább készülékekkel rendelkeznek, amivel adatforgalmat lehet bonyolítani, vagy kapcsolódhatnak egy ingyenes wi-fi hálózatra. Így simán tudnak az interneten úgy telefonálni, hogy kikerülik az új adót. Ellentétben a nagyi telefonjával, ami csak szimplán telefonálásra alkalmas, “fapados” készülék. Arról nem beszélve, hogy sok százezres jövedelemmel, vagy vállalati telefont használva igazán nem megrázó a 700 forint, mert sokszor nem is a telefon használója fizeti a számlát, ellenben mondjuk 70 000 forintból havonta kifizetni a plusz adót, egy évre 8400 forint, az konkrétan a jövedelem egy százalékának elrablása! Ha ezt összeadjuk a mostanság bevezetett, és bevezetés előtt álló “kreatív” adónemekkel, akkor bizony látható, hogy szép kis summát húznak ki Orbánék az állampolgárok zsebéből!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  5. A háttérszámítások és a szakértőkkel történő egyeztetések nem a fideszes gazdaságpolitika alapja – náluk a gazdaságpolitika: ötletelések halmaza, azemútnyócév, Gyurcsány és Bajnai a hibás, ettől megnyugszik a 2/3 és mindent elfogad, mert ezek mindent jól csinálnak, csakazoka…. Ha még valaki ezt nem tudná!
    A “nagyon korrekt és társadalmi (2/3) egyeztetésekkel” megírt Alaptörvényt, mely január elsejével lépett életbe máris módosítani kell, mert nem felel meg az EU-s szabályoknak, a mai napon tárgyalják is a Parlamentben…
    Alaptörvény – mellyel ma már nem léphetnénk az EU-ba és nem azért mert az EU szórakázik velünk, hanem mert a Fidesz szórakázik az EU-val és persze velünk a ~10 millióval!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  6. Ha ilyen világosan leírják,hogy az adó havonta max.700 Ft lenne a magánembereknek,akkor mi értelme kikötni az első 10 perc ingyenességét?Csak azért mert jól hangzik?-Én személy szerint beszüntetem a telefon használatát,az alapdíjat kénytelen vagyok fizetni még egy ideig.A számlákat pedig személyesen,pénztáraknál fogom befizetni.Időm,az van…….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. Olyan magas a képviselők havi fizetése és az adó- és járulékmentesen felvehető KÖLTSÉG TÉRÍTÉSEIK – drága benzin díjjal elszámolás is -, hogy vegyék már észre magukat és CSÖKKENTSÉK HAVI NÉHÁNY EZER FORINTTAL A SAJÁT JÖVÖDELMÜKET, legyenek szolidárisak!

    Schmitt Pálnak “járó” juttatásokat pedig VONJÁK VISSZA!!!!!!! – ÉVES SZINTEN OLYAN HIHETETLENÜL MAGAS HAVI DÍJAT élvezne ez a szerencsétlen volt gazdasági bűnőző, amely összeg IGEN SOK EMBERNEK, éhező gyerekeknek adna a tovább éléshez lehetőséget!

    Ne csak az embereket érje MEGSZORÍTÁSUK utol, persze MEGÉRTEM KELL A FOCIPÁLYÁKRA A PÉNZÜNK!!!!!
    Orbán többszörös milliárdos, mennyivel hová és kiknek adakozott egyáltalán? – mert csak sumákol….-….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  8. csakén
    2012. május 8. kedd 09
    Már hogyne végeztek volna számításokat! A belinkelt cikkben olvasható, hogy 2012 februárjában a 11.647.000 előfizetőből, bár csökkenő tendenciával, de 11.059.000 volt, az aktív mobilforgalmat generáló felhasználók száma. Ebből a havi átlagos percfelhasználás ismeretében néhány kisiskolás szorzással kikalkulálható, hogy mennyi sarcot kell kivetni. Ennél részletesebb számításokkal nyilván nem fárasztották magukat Matolcsyék, nincs is rá szükség. Hiszen csak a pénzt akarják elvenni, a következményeket pedig ez alkalommal is más viseli.
    … … … … … … … … … … … … … …
    http://penzcentrum.hu/hitel/tovabb_csokkent_a_mobil_elofizetesek_szama.1032015.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  9. Kydonna Schmitt összes juttatása élete végéig milliárdokban mérhető.(millás fizetés, titkár, sofőr villa és annak karbantartása, sőt élete után még az aktuális házastársnak is …) Mer az aljas sunyik megérdemlik. Nekik jár ami jár. függetlenül attól hogy milyen egyéb vagyonokat halmozhattak fel a társadalom nyakán élősködve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  10. A felülről korlátozott adó is több kulcsos adó, csak éppen a tehetősebbek (feltételezve, hogy a többség lehetősége szerint használja) járnak jól vele.
    Ilyen esetben persze szeretik a több kulcsos adót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  11. Stáry Lórán.

    Hát persze,olyan ez mint az egykulcsos! Hülyék lennének saját magukat agyon adóztatni. Mindig a kisembereken verik el a port, ha csak egy mód van rá lehúzzák róluk még a hetedik bőrt is. Ez Orbánisztán! Már a franciák is megunták a népnyúzó Sárközit és tettek ellene, mi meddig tűrjük ennek a felcsúti Maradonának a tobzódását?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  12. Ha ez egy tisztességes nép lenne (akkor nem magyaroknak hívnák persze), tehát akkor most csak egyetlen hétre mobil sztrájkot hirdetnének. Rögtön visszavonná a kormány a rendeletét. Emlékeztetek arra, amikor a cseheket 1968-ban lerohanta a Varsói Szerződés, vagy amikor drasztikusan felemelték a benzin árát. Üres autópályákon autóztam.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Felháborodnak a magyar vállalkozások 2012. május 15. kedd | AN

Ma éjjel tárgyalják a telefonadót 2012. május 14. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos