Ronai and Ronai
AMERIKAI

A távközlési adó visszavonását kérik a kormánytól 2012. május 14. hétfő 21:14 Forrás: MTI

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A távközlési adó visszavonását kérik a kormánytól

Budapest – A Magyar Telekom, a Telenor és a Vodafone közös sajtóközleményben adott hangot megdöbbenésének a – megfogalmazásuk szerint – a szektort sújtó újabb különadó miatt. Arra kérik a kormányt, vonja vissza a távközlési adóról szóló jelenlegi törvényjavaslatot, és iparági egyeztetések után egy új, fenntartható javaslatot nyújtson be.

Hétfői közleményükben emlékeztetnek rá, hogy az elmúlt hónapokban a kormányzat többször is ígéretet tett az ágazati különadók kivezetésére, ennek ellenére most, rövid határidővel gyakorlatilag megduplázza a távközlési szektor adóterheit, és csak a távközlési társaságokat sújtja.

Az Országgyűlés elé benyújtott távközlési adójavaslat a teher megfizetésére a szolgáltatókat kötelezi, noha – mint írják – az iparági egyeztetéseken az előfizetőket érintő fogyasztási adó tervezetét ismertette a kormányzat, és a Széll Kálmán Terv 2.0-ban is ilyen adó szerepelt. Ezzel, a tervekhez képest alapjaiban változtatta meg az általa az Országgyűlésnek beterjesztett távközlési adóról szóló törvényjavaslatot a kabinet.

A három távközlési társaság az elmúlt hetekben mindent megtett az egyeztetések sikere érdekében, így elfogadhatatlannak tartják ezt az eljárást és értetlenül állnak “az újabb különadó” előtt. Úgy vélik: “az újabb különadó” vesztese Magyarország, a magyar távközlési ügyfelek és a magyar vállalkozások, mivel az adó visszaveti egy húzóágazat, a távközlési szolgáltatások fejlődését Magyarországon.

A távközlési cégek hangsúlyozzák, megértik az ország és a költségvetés nehéz helyzetét, de nem tartják célravezetőnek egy “újabb különadó” kivetését.

Magyarországon jelenleg a távközlési szolgáltatást az európai átlagnál jóval magasabb terhek sújtják: az uniós átlagnál magasabb frekvencia- és koncessziós díj, 27 százalékos áfa, különadó és most egy újabb, percalapú adó is terhelné a távközlési szolgáltatásokat.

A Magyar Telekom, a Telenor Magyarország és a Vodafone Magyarország ezért arra kéri a kormányt, hogy vonja vissza a törvénytervezetet és iparági egyeztetések segítségével dolgozzon ki az ország versenyképességét nem veszélyeztető, konzisztens és fenntartható javaslatot annak az ígéretnek a szellemében, hogy 2013-tól kivezetik az ágazati különadókat – áll a közleményben.

A kormány pénteken nyújtotta be az Országgyűlésnek a Széll Kálmán Terv 2.0-ban lévő intézkedésekhez tartozó javaslatokat, közöttük a távközlési adóról szólót. A 2012. július 1-jétől hatályosuló elképzelések szerint az indított hívások havonta 10 perc adómentességet élveznek.

Az ezen felüli időtartamra hívásonként és megkezdett percenként 2 forintot, illetve minden küldött üzenet után is 2 forintot kell fizetnie a szolgáltatónak. Az adó összege havonta a magánszemélyek hívószámáról indított hívások, küldött üzenetek után legfeljebb 700 forint lehet, a nem magánszemély előfizetőhöz, és a szolgáltatóhoz tartozó hívószám esetén pedig maximum 2.500 forint.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0.0/5 (0 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 0 ( 2 szavazatból)

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Mikor a magánnyugdíjpénztárakat hozták elöször rosszhírbe, majd államosították, meghallgattuk a pénztárak szövetségének vezetöjét, Bába Júliát. Nagyon hitelesen, tényekhez kötve elmondta, miért nem segít hazánkon a kormány ötlete.
    Bába Júlia azt is elmondta, hogy többször ajánlották a kormánynak, üljenek le, egyeztessenek – - semmi reakciót nem kaptak.
    -
    A rendörök-tüzoltók nyugdíjszerzödéseivel ugyan ez volt a helyzet. A szakszervezetek akartak egyeztetni – von wegen! SEmmi reakció, ill. akkor volt az a bizonyos “bohócügyi államtitkár”.
    -
    most itt van ez. Szerintem lassan minden magánember és minden cég is meg kellene értse: egyeztetés itt nem folyik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  2. Matelcsy nem tudna nyugodtan alunni…. :))))))
    .
    Az szja sávosítása kellene a sok sarc helyett, csak ov köti magát a 16%-hoz, hogy több maradjon a falka zsebében a többiek kárára.
    :((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  3. Mocskos banda, de nincs mit tenni.
    Amit kitalálnak, azt tűzön-vízen keresztül visznek.
    Az biztos, hogy itt is a szegény ember fog komoly árat fizetni (már megint), nem a tehetős. Egyrészt arányában mást jelent a 700 forint, más rész ott nem is a telefont használó, hanem annak munkáltatója fizeti.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  4. Minden szolgáltató leáll két napra, bejelentés nélkül, majd tárgyalnak.
    Azt a két napot kibírják a társaságok, leshetné a kormány a veszteségeket.
    Megnyugodhat mindenki, a fideSSel szembe minden szó hiábavaló, tettekre van szükség.
    Támogatni kéne ezeket a szolgáltatókat, hogy ilyen esemény ne következzen be.
    Elképzelhetetlen lenne a hatása, még rágondolni is rossz, ezért a kormányzati munkáról röviden:
    ÖKRÖK!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (17 szavazatból)
  5. @Bohém:
    Nekem a kormányzati munkáról nem az ökrök jutnak eszembe, hanem a rablógyilkosok.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  6. Pszichopatológiás gaz-emberek vezetik az országot!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  7. kedves Bíborka, nem értek eggyet. Inkább csatlakozom Bohémhoz. Az általános sztrájk már többször jótékony hatással volt diktatórikus kormányokra. Csak azt hiszem, inkább mindenki szivesebben szunnyad a füben. Meg a szervezés!! Nekem úgy tünik, az ellenzéknek remek ötletei vannak, de a megvalósítás dilettáns, ezáltal nem jön létre az a hatás, ami lehetne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  8. Luk 11:46 Ő pedig monda: Jaj néktek is törvénytudók! mert elhordozhatatlan terhekkel terhelitek meg az embereket, de ti magatok egy ujjatokkal sem illetitek azokat a terheket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Zemberek zörüljetek! Nem ti, hanem a mocskos Nemzetellenes Multik fizetik a zadót. És nehogy bedőljetek a rémhíreknek, hogí azt is a ti zsebetek bánja. A mocskosak majd egymást túllihegve fogják csökkenteni a percdíjaikat. A matelcsi egy igazi Nemzeti program lesz. Kivezetjük az ideiglenes különadót és bevezetjük a véglegeset. Legfeljebb majd egy kicsit nem fejlesztenek. Ha meg olcsón szeretnétek telefonálni, vegyetek bécsben mobiltelefont, Avval olcsóbban tudtok belföldön is telefonálni. A beszélgetéseteket pedig nem terheli a percadó, mert az osztrák mobilcégek nem itthon adóznak. A roaming díj meg hála Brüsszelnek, úgyis csökken. Meg abban is reménykedhettek hogy az ausztriába kivitt bankszámlátokról még tranzakciós adót sem kell fizetnetek. a KORMÁNY A HELYÉN VAN ÉS TUDJA MIT CSINÁL! PUNKTUM4

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  10. Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy nagy cégek vezetői – mert úriemberek és magukból idnulnak ki – nem látják, hogy kikkel állnak szemben?! Ezt gondolom az EU-ban és az EP-ben ülökről is, ennyire rossz emberismerők és ennyire megvezethetők!
    Mi az, hogy kezdettől szemet hunytak, hogy kettősbeszédet folytathat egy tagállam vezetője?! Mi az, hogy olyan törénytervezeteket küldhetnek ki elbírálásra, melyből hiányoznak fontos oldalak, hibás fordítás, szándékos ferdítések – ha ezt az elején megakadályozták volna, Orbán nem osztott volna kokit meg sallert! A fejükre nőtt és magasról tesz rájuk, röhög a markába, és gondolja, okosnak tartják magukat és ő mégis meg tudja vezetni őket!
    Bármelyik befektető, amelyik egy kicsit is odafigyelt, láthatta, itt nincs akadály, a 2/3 feljogosítja ezt a kormányt még visszamenőleges törvények meghozatalára is – mi ez, ha nem a kiszámíthatatlanság mintapéldája – akkor min csodálkoznak? Hogy elfajultak a dolgok? Nem kellett volna hagyni!
    Ahogy a lakosság úgy mindenki más tűrte és tűri a megvezetést – mindenki azt kapja, amit érdemel.
    Van egy mondás: “Ha kutyával játszol, bot legyen a kezedben!”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  11. Báthory Ödönke

    Kérni ezektől??? Mintha a tigristől kérnétek, hogy ne legyen csíkos. OV azt mondta, hogy szeretett hazánkat a többkulcsos adó tette tönkre. Ezekszerint nyilván a telekomadó, a baleseti adó, a hamburgeradó meg még a sok egyéb adó fogja felemelni.
    Csak emlékeztetném a T Résztvevőket, hogy a Fidesz az “azonnali és radikális adócsökkentés kormányaként” kampányolt 2010-ben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  12. Most közönségesen az jut eszembe, hogy törjön le a keze annak aki a 2/3-ra szavazott!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  13. Nekem meg az jut eszembe, kedves suszi, hogy azok pedig ragadjanak bele a foteljükbe örökre, akik meg otthon maradtak, ahelyett, hogy bárkire, de mindenképpen Orbán ellen elmentek volna szavazni. Ők az igazi bűnösök, akik sajnáltak kettő percet az életükből, és ránk szabadították a pokolt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  14. Báthory Ödönke 2012. május 15. kedd
    Csak emlékeztetném a T Résztvevőket, hogy a Fidesz az “azonnali és radikális adócsökkentés kormányaként” kampányolt 2010-ben.
    .
    OK! De azt nem mondták, ha nyernek nem hoznak helyette még radikálisabban xxxx² db újat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  15. Báthory Ödönke 2012. május 15. kedd 09:24
    “OV azt mondta, hogy szeretett hazánkat a többkulcsos adó tette tönkre.”
    Azt is mondta, hogy a “haza” (tehát a “magukfajták”) nem lehet ellenzékben.
    Ez egyúttal azt is jelenti, hogy a többkulcsos adó a “magukfajtákat” tette tönkre.
    Nyilván ezért kellett átállni az egykulcsosra. Átháritva ezzel a “magukfajták”
    eltartását a többiekre. Vagyis a lib-bolsikra. Azaz az ellenzékre.
    Most akkor kik kérdik Petőfi után: rabok legyünk, vagy szabadok…?
    Azt hiszem, hamarosan választanunk kell !

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Van erre megoldás , itt van az ideje az általános sztrájknak, de hol vannak a zemberek, nem érdeke senkinek a változás!????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. Kedves csatt! Sajnos teljesen igazad van (oda is tettem a +-t). Bő két éve minden ismerősömnek próbáltam elmagyarázni, hogy menjen szavazni, mindegy kire, de ne legyen 2/3 akkor se, ha győznek (ami biztos volt), mert jön a diktatúra és az ország, meg a lakosság nagy többségének totális tönkretétele.. Többen kinevettek ezért. Ma már jópáran “szánják-bánják bűnüket”, csak épp későn. Ami egyébként azt jelenti, hogy sokan képtelenek logkusan gondolkodni, még akkor is, ha valaki igyekszik rávezetni őket az igazságra, a kampányszöveg mögött rejlő valóságra. És erre az elmúlt két év után is sokan képtelenek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  18. A telefonhívásokra, sms-ekre, pénzügyi tranzakciókra a jövőben kivetendő adóterhek megfizetését ugyanis csak úgy lehet ellenőrizni, ha a revizorok betekintenek az ügyfelek számláiba.

    ……………

    http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/05/15/telefonado_mindent_megtudhat_rolunk_a_nav/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Ugyan teljes mertekben elitelem a hatalom beavatkozasat a tavkozlesi piac tovabbi sarcolasaval, azert szaraz konnyeket fogok hullatni a szolgaltatok anyagi helyzetet illetoen. Keves helyen rabolnak a mobilszolgaltatok kartellbe tomorulve olyan pofatlanul, mint Magyarorszagon .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -1 (1 szavazás)
  20. Kibic
    2012. május 15. kedd 14:04
    A szolgáltatók minden országban annyit engednek meg maguknak, amennyire az adott ország törvényei lehetőséget adnak! Jelenleg van Magyarországon néhány azzal a jogkörrel felruházott hatóság, akik akár szabályozhatnának és büntethetnének is, ha a cégek megszegik az állammal kötött koncessziós szerződésben foglaltakat. Bárhogyan is hőzöngenek orbánék a multik ellen, annak legfeljebb az ellenkezője igaz. Az állam nem érdekelt az alacsonyabb tarifákban, mert ha megnézed a havonta érkező mobilszámládat, a lényeg a legalsó sorban olvasható. Ez pedig az ÁFA összege. Minél magasabb, annál jobb! Nekik…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  21. Annyi minden történik kis hazánkban, az emberek meg otthon maradnak, mintha őket nem is érintené. Pedig tennünk kellene valamit”
    Már ezt hangoztatom hónapok óta és valahogy mindig alábhagy ez az egész!
    Rohamtempóban növekszik a munkanélküliség, több Fideszes szimpatizáns még mindig elvan szállva magától, hogy a hős Vezér jól csinálja a dolgokat!
    Nem tudom, hogy mi kell nekik ahhoz, hogy világosan lássák, hogy a szakadék felé sodródunk és már idő kérdése , mikor fogjuk kimondani azt, hogy KO , kész vége nincs tovább!

    Sajnálom, hogy a Szolidaritási mozgalom is felhagyott a probálkozásával és a “Egymillióan a magyar sajtószabadságért ” mozgalom sem aktválja magát!
    Mindig előhúzom azt a szlogent , amit már mindenki ismer “Bartus László: Miért nem ordítotok? ” Ezt pedig én kérdezem: Miért nem teszünk már végre valamit?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. A mobilszolgáltatók azt kérik… Kérik? Követelni kell. Nem használ a követelés? Elsőre lehet egy órára leállni a szolgáltatással. Mobiltelefonnal, mobilnettel. Pl. valószínűleg le lehet állítani a szolgáltatását az összes parlamenti képviselőnek. Gondolom, az országgyűlés hivatala vagy ilyesmi hivatal az előfizető. De olyan időben kell nem szolgáltatni, amikor intenzíven használnák a mobilt. A szolgáltató tudja, mikor a legintenzívebb a képviselők mobilforgalma.
    *
    Egyébként a szolgáltatók – bármennyire nem lehet (bár ez ov részéről csak sóder, jó pontot akar szerezni vele a zemereknél, akik sokan be is veszik ezt a dumát) – díjemelésben, akármiben áthárítják ügyfeleikre ezt az adót. Mondjuk, megszűnik egy olcsóbb csomag, drágábbra kell váltani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Az utolsó csepp pálinkáig harcolunk 2014. április 11. péntek

Elég volt a rombolásból 2014. január 5. vasárnap

Civil Kurázsi díj Horváth Andrásnak 2013. december 22. vasárnap

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos