Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ma éjjel tárgyalják a telefonadót 2012. május 14. hétfő 16:28 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ma éjjel tárgyalják a telefonadót
Budapest – A Demokratikus Koalíció (DK) szerint a kormány eddigi gazdaságpolitikai bűnei miatt kényszerül új adók bevezetésére, a telefonadóról szóló előterjesztés ráadásul ellentétes a korábbi kormánypárti ígéretekkel. Molnár Csaba, a DK alelnöke hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta: a már augsztustól bevezetni tervezett telefonadó modernizációellenes és igazságtalan, mert nem veszi figyelembe a jövedelmi és vagyoni viszonyokat.
.
Kitért arra is, hogy az új adó a korábbi kormánypárti nyilatkozatokkal szemben a flottakedvezmények miatt ingyenes beszélgetéseket is terheli majd. Bírálta azt is, hogy az új adó perc- és nem másodpercalapú lesz.
.
A DK alelnöke szerint a törvényjavaslatból – szintén a korábbi fideszes ígértekkel ellentétben – az következik, hogy percenként és elküldött sms-enként kétforintos telefonadót még az általános forgalmi adó is terheli majd, így mértéke, ha nem módosítják az áfatörvényt, valójában 2,54 forint lesz.
.
Molnár Csaba felháborítónak tartotta, hogy a telefonadó bevezetéséről szóló kormányjavaslatot a napirendi javaslat alapján várhatóan keddre virradó éjszaka – a hétfő este nyolc óráig tartó szavazások, majd a médiatörvény-módosítás hatórás időkeretű vitája után, előreláthatólag éjjel 2 órától –m tárgyalja a parlament, a keddi részletes vita után pénteken pedig már el is fogadhatja. Molnár Csaba szerint adótörvény esetében ez példátlan eljárás.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (8 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +7 ( 9 szavazatból)
Ma éjjel tárgyalják a telefonadót, 5.0 out of 5 based on 8 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(15)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

15 Reader’s Comments

  1. Ebből is látszik, hogy a parlament a 2/3-os szavazóautomata díszpintyek gyülekezete. :(((((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  2. Mi a fenét agyalnak még ki a fiuk. Nem kéne csökkenteni a fizetésüket, lakhatási hozzá járulást, kilométer támogatást? Aki a közérdekében tevékenykedik, az önzetlenül végezze a munkáját „s a haza fényre derül”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  3. Kedves
    stefán

    2012. május 14. hétfő
    17:02
    Nem a fizetésüket kellene lecsökkenteni,hanem a percenkénti levegővételük számát.Lehetőleg örökre és nullára!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  4. Mi van? Dinnyére sört- akarom mondani adóra ÁFA-t? Tudják-e ezek, hogy mit mondott a szatymazi pap?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  5. Mondjuk ez is egy megoldás, de én 47 ezer forintos fizetést adnák nekik, egy kecskét, meg egy kosarat, amibe a gombát gyűjtik. Akkor talán megtudnák, hogy milyen a munka világa. Azt a jó kutya mindenit, ebből éljenek meg, bár a legtöbb már többszörös milliomos. Vannak olyan megtévesztett emberek, akik még bennük látják a jövőt.
    Lásd Dunaújváros. Emberek ébresztő, amíg még nem lesz késő! Vagy már átléptük a vonalat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  6. Most akkor mi van?
    A benyújtott törvénytervezetben az “adó alanya az igénybevevő” helyett az áll, hogy az “adó alanya a távközlési cég”. Mivel Orbán leszólt, hogy adóalanyként mindenképp a cégek szerepeljenek. A három mobilszolgáltató már közös közleményt adott ki az ügyben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  7. Kuksi
    2012. május 14. hétfő 18:53
    Akkor most az van, hogy tök mindegy! Fizetni az fog, aki a sor végén áll, azaz a fogyasztó. Ez a szokásos móka csak arra jó, hogy azt mondhassák orbánék, itt nincs semmiféle megszorítás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  8. Báthory Ödönke

    A mai Magyar Nemzet címoldalán fényképes cikk van, hogy külföldön tüntetnek a megszorítások ellen. Ebből is látszik, hogy nálunk nincsenek megszorítások.
    .
    Egyébként ha jól olvasom, akkor megkezdett percenként kell fizetni az adót. Ez extrém esetben (61másodperc) duplaannyi is lehet (4 forint).

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  9. Commandante, pontosan így van, így is lesz. A szolgáltatók majd emelik az áraikat. Éppen annyira, hogy kijöjjön belőle az új adó. A többi duma, a megszorítás, a jövedelemelvonás akkor is az, ha másnak hívják.
    Az ember adózott jövedelméből fizeti a számláit. Nem a politikus, mert az nem fizeti a számláját, kap rá költségtérítést a fizetésén felül, meg kap ingyen telefonhasználatot. Elvonnám tőlük az összes ilyen juttatást, mire kapják? Szeretném már látni, hogy maguknak találnak ki valamilyen jövedelemcsökkentő adót vagy járulékot.
    *
    Stefán, nem adnék kosarat ebből a bagázsból senkinek. Fonják meg maguknak, aztán szedjék tele bolondgombával…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  10. Ha híve lennék a ma oly divatos visszamutogatásnak, most azt írnám: az egészet a gengsztervéltás első miniszterelnöke rontotta el!
    A képviselők nem visszahívhatók, tehát nem kötelesek a mi fizetett alkalmazottainknak tartaniuk magukat. Nem is teszik. Nem akarnak királyok lenni, hiszen istent játszanak.
    Az önmagára büszke értelmiség is csak sunyít. Nincs, nem akad ebben az országban olyan közgazdász, jogász, aki felemelné szavát és próbaperek sorozatával próbálná felhívni a pórnép figyelmét a visszásságokra!
    Logikai bukfenc, hogy fizetek egy szolgáltatónak és fizetnem kell az államnak, hogy igénybe veszem a szolgáltatást!Következő lépés az lesz, hogy különadót vetnek ki rám, ha a kitörött ablakhoz üvegest hívok, vagy ha suszterrel javíttatom cipőmet?
    Adóra ÁFA. Ügyes. Eddíg csak az üzemanyagoknál volt ilyen.
    A középkorban a falu földesura megtilthatta az ott lakóknak, hogy átlátogassanak a szomszéd faluba. Most szabad a mozgás, csak az anyagiak nem engedik meg, sőt, ezzel a matelcsy módszerrel nehezítik a messze lakó családtagokkal a beszélgetést!
    Lassan többvallású leszek, imádkozom Istenhez, Jahvéhoz, Allahhoz és Zeuszhoz is, ha van hatalma, mutassa ki azzal, hogy teljesíti egyetlen kívánságom: “Lopott holmi vissza!”! Amíg ez nem teljesül, “nagyjaink” nem látják be, milyen kárt tesznek ennek az országnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  11. Csakúgy mint az üzemanyagnál, adózik az adó is.
    .
    Saját maguknak ingyenes a telcsi, a többiek pedig…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  12. stefán
    2012. május 14. hétfő
    17:51
    Úgy gondoltad, hogy csak bakkecskét úgye?
    Ha igen akkor szerintem is!

    Érdekes, hogy az értékelésnél a pontok száma 2-vel kevesebb a szavazatokénál.
    Nem sérelem iratja velem, mert bárkinek lehet más véleménye, de ebből az derül ki, hogy valaki mindnyájunknak adott egy mínuszt. Tehát van olyan, aki egyikünkkel sem ért egyet. Ha tudna fogalmazni, leírná, mi és miért nem tetszik hsz.-einkben, de így jobb, ha csak minuszol…
    Várom ehhez is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  13. gondolkodo
    2012. május 14. hétfő
    21:39
    .
    Azt a kecskét fejhetné.

    Múltkor mikor fejtem a kecskéket és a juhokat, az öreg bak rám rontót, földre vitt. Az összes tej kiömlőt.
    Megfogtam a két szarvát megcsavartam és én is a földre vittem. A következőket a négy mancs ne olvassa.
    Úgy elvertem mind jég a határt. Azóta én vagyok a domináns.
    Magyar honban is ezt kéne csinálni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  14. Ideje van már régen a polgári engedetlenségnek. Egy valamire való szervezet hirdessen már meg egy ilyet, és tűzzenek ki egy napot, vagy egy órát, amikor lehetőleg mindenki tartózkodjon a telefonálástól!
    *
    Ha én egy ilyen szervezet vezetője lennék, de sok ötletem volna még…elképeszt az ellenzék tehetetlensége! A piaci szereplők is tiltakozgatnak, de semmit nem tesznek. Ja, mert a terheket úgyis tovább hárítják a kliensek felé. Na és miből fogtok élni aranyoskáim, ha ez az ország 8millió koldus országa lesz? Már most rengeteg rezsicég van a lejtőn, mert az emberek nem bírják fizetni a rezsiket sem!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  15. Ez már tripla adózás – az meg nem törvénytelen? Adózott jövedelemből telefonálunk. A telefonszámlánkat sms adó terheli (még, ha másképp is hívják, és már is a hivatalos megnevezett alanya), arra rájön a jó öreg – egekbe szökött sunyi ÁFA – és végül mindezért fizess még csekkadót is, amikor hozza a postás a számlát. Ha ez tényleg csupán havi 500-1000 forint, akkor megeszem a kalapom. Tudjátok, hogy közben a közbeszerzéseket sorra a FIDESZ közeli cégek nyerik, és pl: 40 milliókért terveztetnek logókat, amiket máshol 30 ezer ft-ért csinálnak? Így lopják szét a pénzünket. Kormány még ennyit nem hazudott, mint ezek, és ezek ráadásul nyíltan teszik. Ez diktatúra…. :(((( és figyeljétek meg, egyre kevesebb jogkörünk van fellépni ellene.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK a Jobbik betiltását kezdeményezi 2012. december 21. péntek | AN

A DK falhoz állította a Fideszt 2012. december 4. kedd | AN

A DK a Jobbik betiltását követeli 2012. november 27. kedd | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos