Ronai and Ronai
AMERIKAI

A Heti Válasz főszerkesztője a Klubrádióért aggódik 2012. május 23. szerda 17:08 Forrás: AN

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
A Heti Válasz főszerkesztője a Klubrádióért aggódik

Budapest – Borókai Gábor, a Heti Válasz főszerkesztője (civilben az első Orbán kormány szóvivője) aggódik a Klubrádióért. Magát jobboldalinak gondoló megmondó ember esetében látszólag furcsa az ilyen aggodalom. Akár azt is hihetnénk, hogy az érzés nem őszinte, különösen, ha ismerjük valamennyire a Borókai által szerkesztett Heti Választ, s tudjuk, mi minden jelenhet, s jelenik meg benne.

Ezzel együtt értékeljük a főszerkesztő úr aggodalmát. Aggódni ugyanis muszáj, főként ezekben a fülkeforradalmas, szabadságharcos időkben, amikor van miért. Mi magunk is aggódunk, sőt, Borókai Gábortól eltérően, nem csupán és nem is elsősorban a Klubrádióért. Aggodalmunk tárgyát két szóban tudnánk összefoglalni: magyar demokrácia.

Ezzel együtt, úgy is mint egy későn ébredő honfitársunk megnyilvánulását, közöljük Borókai Gábor írását.

Riasztó jeleket észlelek magamon: kezdek aggódni a Klubrádióért. Nem a programja szerettette meg magát – bár hazudnék, ha azt mondanám, hogy semmi hallgatnivalót nem találok a műsorfolyamban -, inkább a médiumot övező kormányzati nyomásgyakorlás állít a pártjára. Az a vegzatúra, amely két éve folyamatosnak mondható – írta Borókai Gábor a Hetivalasz.hu-n olvasható bejegyzésében.

A rádió – amelyet a szociálliberális kurzus a térdén lovagoltatott, vidéki frekvenciákkal és hirdetésekkel is elhalmozott – a kormányváltás óta nem egyszerűen kifutott a jóból, de egyenesen az új hatalom “célkeresztjébe” került.


Kétségtelen tény, nem volt épp esztétikailag kifogástalan a búcsú az előző ciklustól, hiszen a régi összetételű ORTT sebtében, még a 2010-es választások előtt új frekvenciával ajándékozta meg a Klubot – játékteret orozva el a katolikus rádió elől. Ezért aztán az újjáalakult médiatestület azon döntése nem verte ki a biztosítékot, amely a 92.9-es programsávot – technikai okokra hivatkozva – nem adta át a már kihirdetett nyertesnek.

Az viszont értetlenséget és nemtetszést váltott ki sokakból, hogy a Klubrádió 95.3-as hullámsávját a szerződés lejárta után olyan pályázó nyerte el, aki ugyan több pénzt ajánlott a médiatestületnek, de sem kifogástalan referenciával nem bírt, sem megnyugtató gazdasági hátteret nem tudott felmutatni. Mi több, az érdekeit gyakorta politikai pankrációval is védő médium a bíróságon érvényt tudott szerezni igazának, azaz nyert, így szorítva ellenfeleit a kisstílű “nyözgetői” szerepbe.

A Gyurcsány-éra összes gazemberségét feltétel és kritika nélkül kiszolgáló Klubrádió – az ellene irányuló hivatali packázás és a létét folyamatos bizonytalanságban tartó képviselői indítványok eredményeként – mostanra áldozati szerepbe szorult, és úgy tűnhet fel, mint a hazai sajtószabadság egyedüli letéteményese, szimbóluma. Amit a magam részéről szeretnék kikérni magamnak. S amit a hatalom kapitális öngóljaként tartok számon.

A módszeres kormányzati nyomás hatására a visszafogott hallgatottságú, periferikus Klubrádiót sikerült tényezővé fetisizálni, referenciaponttá előléptetni. Elvégre miért is izmozna valamivel a kétharmados kormányzati többség, aminek nincs hatása, befolyása. Teljességgel ésszerűtlen. De mintha ez ügyben nem a ráció mozgatná a döntéseket, hanem az indulat vagy a sértettség, ami ritkán sem jó tanácsadó.

Ha ezért a marketingeredményért fizetniük kellett volna a Klubrádió tulajdonosainak, ingük-gatyájuk ráment volna. Így meg egyetlen fillér befektetés nélkül irányíthatják magukra a figyelmet, fordíthatják maguk felé a reflektorokat, és állíthatnak maguk mellé új és új híveket. A szabadságharcosok ugyanis mindig érdekesek, szimpatikusak és lelkesítőek. És minél beszorítottabb a helyzetük, annál hitelesebbnek is tűnnek.

Ezért lehetséges, hogy riasztó jeleket észlelek magamon. Hogy aggódom a Klubrádióért. Egy olyan médiumért, amellyel létének fenntartásán kívül szinte semmiben sem értek egyet.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 3.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: -6 ( 10 szavazatból)
A Heti Válasz főszerkesztője a Klubrádióért aggódik, 3.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(22)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

22 Reader’s Comments

  1. Olyan az mint a hóhér aggódása a halálraítélt náthájával kapcsolatban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (24 szavazatból)
  2. Hülyéknek is lehetnek tisztább pillanataik – talán a főszerkesztő “úr” rádöbbent a választott út végcéljára. :(((((

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  3. Én soha nem bírtam elviselni az angyalarc mögött megbúvó sátánokat.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  4. Az én olvasatomban ez az írás nem több, mint egy sunyi módon vádaskodó, hamisságoktól hemzsegő, alattomos álszent firkálmány!
    Az ízes paraszti hangsúlyozását levetkőzni nem tudó, élőben nehézkesen döcögős beszédű kimosdatott orbán kegyenc, amúgy szintén focista Borókai ugyan – vajon milyen alapon beszél térden lovagoltatott, hirdetésekkel elhalmozott, a Gyurcsány-éra összes gazemberségét feltétel és kritika nélkül kiszolgáló Klubrádióról? A Heti Válasz lakájai vajon honnan kapták, kapják a pénzt? Bizony arról elfeledkezik a főszerkesztő úr, hogy a szoci kormányok idején is jutottak Borókai uramék annyi állami hirdetéshez, hogy azért a nagy elnyomás ellenére csak valahogy kibekkelték belőle, méghozzá tisztes jólétben a számukra jobb idők eljövetelét. Most érdeklődve olvasnám, van-e kritikus megjegyzésük Borókaiéknak, a “megrendelésre író lánglelkű demokratáknak” demokráciánk felszámolásához? Vagy lehet, hogy csak én nem látok jól…?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +28 (30 szavazatból)
  5. Hányinger ez a pali! Ő aggódik! Gúnyolódva???
    Már meg sem lep,hogy Gyurcsány ebből sem maradhatott ki…Pont Ő olyan típus, aki minden szelet meg tud lovagolni, és másokon gúnyolódik?Borókai! Nézz a tükörbe, és tedd meg! Valaki majdcsak letakarítja utánad…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  6. “A Gyurcsány-éra összes gazemberségét feltétel és kritika nélkül kiszolgáló Klubrádió”
    Szó sincs róla! Gyurcsányékat ugyanúgy kritizálták, mint a többieket.
    Ez a sunyi, alattomos gazember amiatt aggódik, hogy a KR visszafogott, lavírozó, megalkuvó viselkedése mellett is lelepleződik a maffia, kiderül az igazság. Közben még jó nagyokat rúg is a KR-ba, rágalmazza, ahogy csak tőle telik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  7. Ezeknek a FideSS-s sz@roknak a génjeikbe van ültetve ez a mindenről az jut az eszembe?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  8. Kettősbeszéd – álszenteskedő módra.
    Az emberre rájön a hányhatnék!
    Felháborító, hogy milyen alapon néz hülyének!
    Hé, össze tetszik keverni a lükeforradalmárokkal – mind a 2,7 millióval!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  9. egész értelmes válasz Mandinerből:
    http://media.mandiner.hu/cikk/20120423_bojtar_b_endre_valasz_borokai_gabornak

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  10. egyébként meg Borókai nem áll egyedül ezzel a véleménnyel. A tisztességesebb jobboldaliak is kezdenek már besokallni a Qrbán-járás eredményei láttán:
    http://hirszerzo.hu/nyuzsi/2012/5/17/Miert_kell_nekem_sajnalnom_a_Klubradiot_Y3C4RK

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (8 szavazatból)
  11. és a nyüzsi cikk két figyelemre méltó kommentje (több is van, de akit érdekel, nézze ott végig)
    Malcolm
    2012. 05 17., 09:16
    13 116
    M. Kovács Tibor,

    ne a kormányt hibáztassa, hanem önmagát. Tudom, ez sokkal nehezebb. Abban amit a kormány csinál két éve, abban SEMMI meglepő nincs. Komolyan mondom. Én pontosan ezekre számítottam, ugyanis pontosan ezekre lehetett számítani a Fidesz előző 15 éve alapján. (Na jó, a manyup-rabláson még én is meglepődtem, de csak kicsit.)

    Ez a cikk nem más, mint az ön vallomása arról, hogy eddig ámította magát, és információk, tények sokaságát nem volt hajlandó figyelembe venni éveken át. Mondjuk már az is vicces, hogy most is két év kellett ahhoz, hogy lassan tisztuljon a látása. Ha el bírja viselni lelkileg, hogy mennyire megvezették magát, és ön mennyire megvezette saját magát, mennyire hagyta magát manipulálni, akkor tisztítsa tovább a látását, igen meglepő dolgokat fog még észrevenni, mert sajnos nem azok a fidesz legnagyobb bűnei, amiket ebben a cikkben említ, van még bőséggel.
    Ede Kerekes
    2012. 05 17., 19:13
    6 55
    A kétharmadot többek között az ilyen barmoknak köszönhetjük, mint a szerző, aki marhaságokat és a magukat átmentő ravasz komcsikat sokáig csak a baloldalon vélte felfedezni, és boldogan szavazott egy olyan pártra, amely tele volt magukat átmentő ravasz komcsikkal, és amelynek prominensei minimum 2002, a választások elvesztése óta egyfolytában hazudoztak és marhaságokat beszéltek és demagóg ostobaságokkal fertőzték a közéletet, és amely párt közveszélyes voltára a szerzőénél (és a Hírszerző legtöbb publicistájánál) élesebb elméjű közírók előre felhívták a figyelmet. Csatlakozom Malcolmhoz: Orbánék pontosan azt teszik, amit várni lehetett tőlük, a “tisztességes jobbosoknak” pedig illene végre tükörbe nézni, és szemen köpni magukat, amiért ez a maffiacsapatot az országra szabadították. Bűnrészesek abban, ami most az országgal történik.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (11 szavazatból)
  12. Ez a fidesznyik rágcsáló inkább a demokráciáért aggódjon.
    Meg a sajtószabadságért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  13. Za'Kant E-manual

    Borókai annak idején a Római-parton az árvíz miatt. Még zsákot is hordott – persze a saját 5-800.000Ft/m2-es luxusnyaraló-lakását fétve. Most a kormányhírdetőkön (állami vállalatokon) felpumpált, sótlan, képmutató, és olvashatatlanul középszerű, 100 milliókat érő lapjánál aggodalmaskodik a Klubrádió miatt. Persze csak azért, mert ő már azt is megengedheti, hogy a gyengék pártjára áll – lekicsinylően sajnálkozó hangnemben. Bicskanyitogató. Ennyi festék nincs is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. Nyugi.
    Jön még kutyára úthenger , Borókai lapjára szívlapát.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  15. Geyza – ha a fidesz ámokfutása “eredményei” láttán ebben Borókai sem lenne ennyire biztos – akkor nem pengetne más húrokat. Ez némi reményt ad: ha már ők is így látják?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Borókainak egyben igaza van. A Klubrádiót az ellene indított támafdás tette a média egyik császárává. sokan csak azért kezdték el hallgatni, mert az ellene folytatott háború felhívta rá a figyelmüket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  17. «Akár azt is hihetnénk, hogy az érzés nem őszinte, …»
    Hàt én pont ezt hiszem, hogy nem öszinte… Meg különben is, ha aggodik valami miatt, akkor az sajat maga lehet.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  18. Sunyi volt, és az is maradt. Emlékeztetőül:
    .
    Kénytelen vagyok röviden helyre tenni valamit – Stumpf András
    .
    Borókai Gábor tegnapi írásából, amelyben azt indokolja, miért szedette le Schmittes cikkemet, sokan az olvasták ki, hogy én önhatalmúlag, a szerkesztőséget megkerülve tettem ki az anyagot.
    „Schmitt-ügy, cikkem eltávolítása. Kénytelen vagyok röviden helyre tenni valamit, mielőtt általános lesz a tévképzet, hogy én amolyan elszabadult hajóágyú vagyok, aki a saját lapjának oldalát hekkeli meg, azon egotrippel. Borókai Gábor tegnapi írásából, amelyben azt indokolja, miért szedette le Schmittes cikkement, sokan az olvasták ki, hogy én önhatalmúlag, a szerkesztőséget megkerülve tettem ki az anyagot. A valóság ezzel szemben az, hogy az online-főszerkesztő kérésére írtam a cikket, az online-szerkesztőnek küldtem el, ő tette ki. Ahogy mindig.”

    „Ahogy tegnap is jeleztem a facebookon, a történethez hozzátartozik, hogy én is hibáztam. Három hónapja Borókai Gábor jelezte, hogy a korábbi gyakorlattal ellentétben az online jegyzetekről is tudni akar, ha kényes témát érintenek. Ez természetes: nem cenzúra, hanem a szerkesztő alapjoga, kötelessége. Én pedig most külön őt nem értesítettem – nem sunnyogásból, hanem mert a szokásoktól eltérően nem magam választottam témát, felkérésre írtam, amúgy is legjobb meggyőződésem és heti válaszos értékrendem szerint. Eszembe sem jutott, hogy a cikkel bármi gond lehet. Ettől még a szóbeli megállapodást nem tartottam be, ami hiba és amiért a felelősséget vállalom. Más kérdés, hogy az írásomért is.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  19. Nehogy bevegyük már azt, hogy BG a KR létéért aggódik. Attól tart csupán, hogy a kormány viselkedése a rádióval szemben megnöveli a hallgatottságát (már amennyire ez a frekvencia korlátai lehetővé teszik), s hogy mártírrá válik. Hát milyen egy álságos, gunyoros cikk ez. Belerúg a már egyébként is halálra sebzett, agyon gyötört, földön fetrengő ellenfélbe, de azért be-be jár vitatkozni más újságírókkal egy műsorba a KR-ba. Abba a rádióba, amiről az a véleménye, ami. Hát, mit mondjak. “Jó” arc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  20. A Borókai csak szerepet játszik. Ezt a feladatot kapta a gazditól, akinek 98 és 2002 között hűséges csatlósa volt mint kormányszóvivő, mint korai Szíjjártó Péter hazudta végig azt a négy évet. Úgy tűnik, az igazmondást és őszinteséget Borókai még fogalmi szinten sem tanulta meg értelmezni, vagy neki is csurran-cseppen a Kedves Vezető iránti lojalitás díjazásaként. Mindenesetre nem szeretnék annak vagy azoknak a bőrében lenni, akiért Borókai úgy aggódik, mint a Klubrádióért.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. Leslie G. Charteris

    Sok sebből vérzik Borókai eme írása.Leginkább ott , hogy B.-t alapvetően az bosszantja, hogy a Klubrádiót a hatalom áldozati szerepbe szorította.Ezt az alapvetően” periférikus ” rádiót. És akkor a Klubrádió lesz a magyar sajtószabadság letéteményese, ami önmagában is fölháborító és kikéri magának.Megkapja.Azonkívül Gyurcsányék a térdükön lovagoltatták a frekvenciákkal és hirdetésekkel.Kár, hogy Borókai nem a saját lapja történetéből indul ki. Például abból, hogy Orbánék 2000-ben úgy látták, hogy 100 millióval meg kell támogatni a jobboldali újságírást és alapítani kell egy lapot Heti Válasz néven.Orbánék így lovagoltattak térden, nem aprózták el hirdetésekkel.A frekvenciákat – kár, hogy B. emlékezete ilyen szelektív – sem Gyurcsány osztogatta borgőzös éjszakákon, hanem volt egy ORTT nevű szervezet, amelyben ott volt a Fidesz is és pályázni kellett a frekvenciára. Amint a F. megtehette, aktívan avatkozott bele a folyamatba, törvénnyé emelve, hogy nem kell a nyertes pályázóval szerződést kötni ( ha az egyébként abszolút szubjektív pályáztatás során véletlenül nyerne ). Akkor ott van az az aranyköpés, hogy a “visszafogott hallgatottságú” Klubrádió. Erről a Szalai Annamari hivatala gondoskodott, hogy vissza legyen fogva a hallgatottság. Azzal, hogy tavaly nyáron a Klub öt vidéki frekvenciáját szüntette meg, egyidejűleg a Máriának és a Lánchídnak juttatva.Summa summarum, a baj Borókai szerint csak az, hogy az alapvetően haszontalan, értéktelen Klubrádió ellenfeleit “nyüzgetői” szerepbe szorította és a bíróságot a pankrációval számára kedvező ítéletre kényszerítette.Nocsak! Az nem baj, hogy a médiahatóság évek óta törvényellenesen cselekszik és amikor a bírósági ítélet számukra kedvezőtlen, akkor a törvényeket változtatja meg úgy, hogy csak ők nyerhessenek? Az sem baj, hogy a médiahatóság döntései ellen bíróságon sem lehet fellebbezni? Erre mondja a művelt francia, hogy semmi baj Borókai, sőt az én k..a anyámat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. Az igazság néha sokkal gyorsabban derül ki, mint gondolnánk, azaz Borókait méretes hazugsága miatt hamarabb utolérték, mint a sánta kutyát.
    …. …. …. ….
    http://www.168ora.hu/velemeny/nehez-idok-heti-valasz-borokai-gabor-allami-hirdetes-96693.html

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

Orbán küldöttsége Észak-Koreában 2014. április 9. szerda

Szép álmokat, Magyarország! 2014. április 8. kedd

Mesterházy: biztos, hogy lesz csalás 2014. április 5. szombat

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos