Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tovább tart a tiltakozás a Kövér-közeli diri ellen 2012. április 12. csütörtök 5:35 Forrás: AN, MTI

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tovább tart a tiltakozás a Kövér-közeli diri ellen

Szigetszentmiklós – Tiltakozik a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium új igazgatójának megbízása ellen a tantestület és a szülők egy része. Huszonhárom tanár szerdán lemondott osztályfőnöki, illetve munkaközösség-vezetői megbízatásáról is – olvasható az iskola honlapján, illetve a szülők által az MTI-hez eljuttatott nyílt levélben.

A Fideszben tagadják, hogy a nemrég még chip-összeszerelőként dolgozó igazgató Kövér László ismerőse lenne. A papával talán tényleg nem ismerik egymást, az iskola dolgozóinak tiltakozása ellenére megbízott Mede Norbert “mindössze” Kövér házelnök úr két gyermekét tanítja.

Az Országgyűlés sajtószolgálata az MTI-nek megküldött szerdai kommünikéjében azt írta, minden alapot nélkülöz az a következtetés, hogy Mede Norbert az Országgyűlés elnökével ápolt kapcsolata miatt kapta meg az igazgatói megbízatást. “Ezzel szemben a valóság az, hogy Kövér László semmilyen személyes ismeretségi kapcsolatban nem állt és nem áll a cikkben szereplő úrral, így minden valóságalapot nélkülöz a cikk valamennyi további ezzel kapcsolatos állítása és következtetése” – zárul a közlemény.

A Batthyány gimnázium honlapjára időközben felkerült a tantestület kedden írt nyílt levele. Ebben “mélységes megdöbbenésüknek és felháborodásuknak” adnak hangot a fenntartói döntés miatt. Szerintük ez a döntés a nevelőtestület és alkalmazotti közösség túlnyomó többségének véleménye és kérése ellenére, szakmai indoklás és állásfoglalás nélkül született.

Kijelentik: “végsőkig és egységesen kitartunk korábban kialakított álláspontunk mellett, amely szerint oktatási és nevelési feladataink ellátása kizárólag magas színvonalú szakmai irányítás alatt történhet meg, ezt pedig az újonnan kinevezett intézményvezető személye a legkisebb mértékben sem garantálja”.

A levél tanúsága szerint tiltakozásukat megküldték Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárnak, Aáry-Tamás Lajosnak, az oktatási jogok biztosának, Tarnai Richárd megyei kormánymegbízottnak és Horváth Péternek, a MIK központvezetőjének is.

Az MTI érdeklődésére az egyik – név nélkül nyilatkozó – pedagógus szerda délután megerősítette a tiltakozás tényét, majd kollégái véleményét tolmácsolva azt mondta: egyelőre nem szeretnének többet mondani az ügyről. Hallgatásukat azzal indokolta, hogy mivel nincs ügyvédjük, nem akarnak megfogalmazni olyasmit, amivel árthatnak az iskolának, a gyerekeknek és magának az “ügynek”.

Az MTI úgy tudja, hogy a szigetszentmiklósi gimnáziumban 42 tanár és három óraadó dolgozik, az előbbi körből huszonhárman írták alá az iskola honlapján is közzétett nyilatkozatot. E szerint “mivel az újonnan kinevezett igazgatóval való együttműködést lehetetlennek tartjuk, osztályfőnöki, illetve munkaközösség-vezetői megbízatásunkról a mai nappal lemondunk”.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (5 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +5 ( 7 szavazatból)
Tovább tart a tiltakozás a Kövér-közeli diri ellen, 5.0 out of 5 based on 5 ratings

Címkék:, , ,

  • Hozzászólások(29)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

29 Reader’s Comments

  1. Elkepzelhetetlen lenne mondjuk Kanadaban hogy a polgarmester beleavatkozhasson egy iskol eleteben. Persze a politikat nem csak az egyhaztol hanem az oktatastol is el kellene valasztani, de hat a feudalizmussal terhelt Magyar Orszagon ezt sem lehet megvalositani.

    “Orban ! Fujjon el az Orkan !”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (20 szavazatból)
  2. Nem is értem mi lehet a probléma az említett “úrral”? Nyilván kiválóan értett a chip gyártáshoz és a banán válogatáshoz Irországban. Ráadásul Kövér et. ismerőse, tehát kiválóan alkalmas lehet egy gimnázium vezetésére. :)))))))))))
    Speciel a közeli Samsung gyárban a chip gyártási ismereteit amennyiben mégis távoznia kell, kiválóan tudja majd alkalmazni folyamatos 3 műszakban. :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (21 szavazatból)
  3. Így volt ez már a Rákosi korszakban is. Mert ugye, oda tartunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  4. Engem az is elkeserít, hogy az összesen 45 fős tantestületből mindössze a fele írta alá a petíciót. A többiek milyen pedagógusok, ha összefogásra és együttes kollégiális fellpésre sem képesek.
    Olvastam, hogy sok gyerek nem ment iskolába, gondolom a szülők nem engedték el gyerekeiket tiltakozásképpen, erre a fél tantestület tartózkodik a vélemény nyilvánítástól.
    Ez a baj ezzel az országgal. Sem összefogásra sem közös érdekképviseletre nem képesek sokan. Miért nem jelentkezik egy helyi ügyvéd segítségül? NIncs egy oda járó gyereknek sem ügyvéd szülője?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (19 szavazatból)
  5. Grezó! A fele feltett mindent “egylapra” amásik fele pedig nagyon félti az állását!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (13 szavazatból)
  6. Ez a hülyegyerek nincs semmiféle kapcsolatban, ismeretségben a büdösszájú kövérrel.

    Nincs. Nincs, és kész. Nyilván akkor a kövér- purgyékat sem “tanítja”. Vagy mégis, de a kövér majmot nem is ismeri. Az pedig, hogy nyíltan beszél róla mindenki, hogy ez a fax kövér majom kitartottja, véletlen sem igaz.

    Ez kb. annyira hangzik komolyan, mint amikor a Shit Plág összelopott “dolgozatáról” már teljesen nyilvánvaló volt, hogy egy összekapart fércmű, de a hivatalos álláspont az volt; az bizony rágalom, mert a dolgozat kiváló volt, és mindent magától írt, nem lopott semmit, stb.

    Vagy, mint az összes többi baromság, amit különféle fitymesz- kitartottak hazudnak, és már a látszatra sem vigyáznak.

    Undorító egy banda, kötélre mindegyikkel, családtagjaikkal együtt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  7. Grezó
    A lényeget írtad le, mert ez a lényege a dolognak. A magyar szolgai mentalitása. Ez van minden munkahelyen. Nálunk is. Az ÁVH ezért tudott olyan jól működni. Ezt tudja Orbán is, és ettől kezdve nyert ügye van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  8. Katka

    Én is sokáig magyaráztam magamnak, hogy csak az állását féltik a többiek. De mindig jöhet valaki, aki a “párttitkár” ismerőse, kell neki pl. egy angol tanári munkahely Szigetszentmiklóson és már mehet is az addig ott dolgozó előző tanár, hiába nem tiltakozott az új igazgató ellen. Mivel nem egy emberként álltak ki érdekeik mellett, így a többiek hallgatni fognak, amikor mennie kell. Soha nem fogja fel a magyar, hogy csak összefogással lehet elérni valamit. Bár szerintem egy országos sztrájknak lenne itt az ideje, mint annak idején a taxis blokád volt. Vajon hol vannak most a taxisok, amikor hetente emelkedik a benzin ár. Valószínűleg a nagy Magyarország matricát ragasztgatják a kocsijukra.:))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  9. “…Vajon hol vannak most a taxisok, amikor hetente emelkedik a benzin ár…”

    - Sehol, mert nyilván sokan közülük is komolyan meg vannak győződve róla, hogy az összes baj a zsidókok, az Idegenek, meg a Kommunisták (WTF???) miatt van.

    Akkor meg minek sztrájkolni?

    Aki meg nem ilyen, az pisszenni nem mer, mivel a többi féleszű nekimenne.

    De ez az iskolaigazgatós szemétség már tényleg az arcátlanság teteje…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  10. Hány Esztergom kell még?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  11. A pedagógusuk, közalkalmazottak, vállalkozók nagy része a Fideszre szavazott. Mostmár ne háborogjanak, egyék meg amit főztek! Még azt sem mondhatják, nem ilyen lovat akartam, Orbánék már egyszer bemutatták mit tudnak. Az sem érv, hogy a “libsibolsik” ellen szavaztak, normális ember egy parlamenti választáson valami mellet nem valami ellen szavaz. A Fidesz szavazói úgy érezték, az ő háromszáz forintos érdekeiket a párt fogja képviselni. Most láthatják miként képviseli.Mára már csak az hiú remény marad számukra,demokratikus választáson le lehet váltani a kormányt két év múlva. Ha Orbánék úgy döntenek ne lehessen akkor nem lehet!Úgy módosíthatják a választójogi törvényt ahogy akarják.Hozhatnak külföldről választókat maguknak, pártokat, szavazó rétegeket zárhatnak ki a voksolásból, azt csinálnak amit akarnak. Mindennek a tetejébe még igazi ellenzékük sincs, csak egy álomvilágban élő, a magyar jogállamban még most is hívő, naiv, ezer fele húzó társaság. Az utolsó kapcsolja le a villanyt, mi pedig álmodjunk szépeket egy szép új Magyarországról.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (18 szavazatból)
  12. T.figyelő
    Esztergom nagyon jó példa. Sokáig becsültem az Esztergomiakat kultúrájukért, műveltségükért. Erre mit tesznek? Tétényi mellé megválasztanak egy fideszes, jobbikos képviselő testületet. Normááálisak?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (16 szavazatból)
  13. Lehet, hogy tényleg nem közeli ismerőse a házelnöknek. Ezt ő maga (KL) is kinyilvánította, s talán lehet neki hinni. Ha meg kitagadta jó ismerősei közül, akkor az is jelent valamit.
    Lehet, hogy a kinevező csak úgy sejtette, hogy létezik ez a kapcsolat, s akkor ez a kinevezés számára kedvező lesz.
    Nagy baj viszont, ha már itt tart az ország öncenzúrázásban, a hatalomnak való megfelelési kényszer működésében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  14. Figyu!!!!!!!!!!!!!!
    Taxisok???
    Akkor vol egy KÖZTÁRSASÁGI ELNÖK aki nem engedte bevetni a hadsereget.
    MOST VAN EGY miniszter elnök, AKI VISZONT A MAGÁN HADSEREGÉT AZONNAL BEVETNÉ MINDEN TILTAKOZÁS ELLEN.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (15 szavazatból)
  15. A kéz-kezetmos alapon történő együttmüködés nálunk hagyomány. Nincs szükség
    közvetlen rokoni, baráti vagy ismerősi kapcsolatra. Én segitek neked, te viszonzod. Vagyis személyi kapcsolat-tőke. Még oktaták is nálunk.
    Én elhelyezem az általad támogatottakat, te viszonzod. Igy nem leplezhető le
    közvetlenül, hogy mikor, ki, miért kapta a legtöbbet. Van sikerdij, hallgatási
    pénz, életvégi apanázs bukott vezetőknek is. Természetesen közpénzből.
    Megmagyarázható, hogy közösségi tulajdonban lévő gyógyitó eszközökkel dolgozó orvosok hálapénzt kapnak előre kialkudott értékben. Nem sorolom
    a többit…….
    Úgy-e ez nem korrupció? Mindet más csinálja. MI CSAK ELSZENVEDJÜK ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  16. Tiltakozzatok csak, tiltakozzatok.
    Ha asszonyhoz, vagy az új igazgatóhoz mentek,
    az ostort ne feledjétek! :))

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  17. anonyme
    2012. április 12. csütörtök 10:06
    A nagyra becsült esztergomi polgárok azt gondolták, hogy a polgármesternő, és a képviselők folyamatosan kontroll alatt tartják a másik fél döntéseit. Úgy gondolták, ha megosztják a hatalmat, nem lesz ki lopjon tőlük, igaz már nincs is nagyon mit.
    Az ötlet jónak tűnt, de a megvalósítása olyan sikeres lett, hogy Esztergom belerokkant a nagy felelősségmegosztásba.
    Mindenesetre Esztergomnak már semmije nincs, mert amit még nem adtak el, azt elvette tőlük az állam, gyakorlatilag földönfutóvá lett a város. Nesze neked önkormányzatiság, civil kontroll, polgári demokrácia!
    Így működik ez máshol is, mert ilyen az a demokrácia, amit Alcsúton, vagy Pápán az istálló, és a disznóól árnyékában találtak ki!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  18. anonyme 2012. április 12. csütörtök
    Sajnos az emberek hiszékenyek, amikor azt hallották 8 éven át – minden ki- és felvonuláskor, meg az összes „szavahitető” médiában meg a templomokban meg ha kinyitották a vízcsapot onnan is az folyt – hogy jön a fidesz és vele együtt a kánaán, akkor ilyen hülyén bírtak szavazni. Na most meg az a néhány tisztességes ember próbál legalább néhány helyen rendet teremteni (lásd pl. Esztergom), aki tudta/tudja hogy ez egy szuper kamu.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  19. Ha engednek a pedagógusok és szülők, szar emberekké válnak!
    Takarodjon a komisszár igazgató.
    Túrórúdi – ahogyan Szigetszentmiklóson nevezik ezt a “szellemi csecsemőt”.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  20. Tisztelt Szülők, Diákok!
    Az elmúlt napok eseményeit mérlegelve, diákjaink érdekeit előtérbe helyezve úgy döntöttünk, hogy az osztályfőnökségről való lemondásunkat visszavonjuk, megbízatásunkat folytatjuk, az osztályfőnöki munkával járó összes feladatunkat maradéktalanul ellátjuk.

    az osztályfőnöki munkaközösség tagjai

    forrás:http://www.bkgsz.hu/index.php

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  21. A legnagyobb magyar találmány a gumigerinc.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  22. commandante, figyelő.
    Részben igazatok van, de megfeledkeztetek arról, hogy még a zemberek nyakán is van egy olyan …izé.Néha nem ártana használni is ha már a Teremtő odahelyezte.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  23. anonyme
    2012. április 12. csütörtök 14:25
    Nekem is ez a véleményem.
    Esztergomban egy kicsit benézték a dolgot.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  24. Gyurka46
    2012. április 12. csütörtök
    08:27
    Legnagyobb tisztelettel, de sajnos tévedsz. Nem oda tartunk, már OTT vagyunk. Csak a név változott Rákosiról orbánra, az emberi butaság és aljasság pedig megbizhatóan működik továbbra is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  25. A francba, pedig mar majdnem sikerult egy hetet kihuzni botrany nelkul…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  26. anonyme 2012. április 12. csütörtök
    Részben igazatok van, de megfeledkeztetek arról, hogy még a zemberek nyakán is van egy olyan …izé.Néha nem ártana használni is ha már a Teremtő odahelyezte.
    .
    De lehet, hogy nem adott hozzá használati útmutatást – egyeseknek.
    Igazad van csak az ember kínjában az esztergomi közönyre és gyávaságra nem tud mit mondani.
    Remélem a Szigetszentmiklósiak karakánabbak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  27. “kötélre mindegyikkel, családtagjaikkal együtt.”
    Nagyon nem értek egyet, a bejegyzéseddel.
    Főleg a családtagi résszel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  28. Ezeknek a szemeteknek a családtagjai aktív résztvevői és haszonélvezői a szabadrablásnak. Shit Plág és ki…szott lányai (akik nagyon büszkék erre a ganaj alakra) kitűnő példák erre.

    Ahogy a többi is, pl. az elmebeteg zsebdiktátor felesége, faterja szintén.

    Mind boldogan él császár módjára madzsarsztán egyik leghitványabb vezetői bánbandájának szabadrablói tevékenységéből. Olyan gazdagok, hogy azt sem tudják, mire költsék a pénzt, de ez egyiket sem akadályozza, hogy állami pénzeken menjenek ötcsillagos luxusüdülésre, valami álomhelyre.

    És még “büszkék” is minderre, meg vannak győződve, hogy az nekik jár.

    Mégis, mit kellene ezek iránt érezni?

    Lámpavasra mind.

    Kár, hogy ennek az esélye kb. annyi, mint léghajóval felmenni a Holdra.

    Nem kell egyetérteni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  29. Hogy a Rákosi korszak felé tartunk? lehet párhuzamot vonni, de lassan inkább a Szálasi érára emlékeztet engem ez a fideszes bagázs. Most ,hogy döntöttek József Attila szobrának elviteléről, azt hihetnénk nincs már lejjebb, talán azzal lehetne ezt űberolni, ha a Vértanúk teréről elvinnék Nagy Imrét és helyette Szálasinak állítanának ott szobrot.
    Egyébként nem is értem milyen vastag bőr lehet annak a képén, akit ennyire nem kedvelnek a kollégák és mégis képes vállalni a posztot. Vagy rendes fideszeshez illően, -van az a pénz?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)

Írja meg véleményét!

 
Kapcsolódó cikkek

Hírünk a nagyvilágban 2012. június 26. kedd | AN

A házelnök nemkívánatos Izraelben 2012. június 25. hétfő | AN

Kövér: Nyirő nem volt háborús bűnös 2012. június 24. vasárnap | AN

Kövér válaszolt Wieselnek 2012. június 22. péntek | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos