Ronai and Ronai
AMERIKAI

Törvényhozásból neonáci dühöngő 2012. április 4. szerda 13:33 | Rákócza Richárd Forrás: AN

  • Hozzászólások(106)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Törvényhozásból neonáci dühöngő
Budapest – A 130 éve elhunyt  - minden valószínűség szerint öngyilkosságot elkövetett – Solymosi Eszterre való megemlékezésre szólította fel képviselőtársait Baráth Zsolt jobbikos képviselő ma napirend után, s azt állította, „ vádat kell emelnünk azon szellemiség ellen, amely azóta is folyamatosan jelen van a Kárpát-medencében”.
.
Mint  köztudott, Solymosi Eszter 14 éves cselédlány 1882-ben magánéleti problémái miatt a Tiszába ölte magát. Jóllehet holtteste előkerült, és megállapítható volt, hogy nem rituális gyilkosság, hanem fulladás áldozata lett, az eltűnésekor kezdődött tömeghisztéria miatt – s mert Pészách közeledett – a helybéli, illetve az épp arra járó vándor zsidókat hurcolták meg. A vád azt állította, azért áldozták fel Solymosi Esztert, mert a zsidó vallási előírások szerint keresztény szűz lány vérére van szükség ahhoz, hogy a pészáchi kovásztalan kenyeret, a maceszt elkészítsék.
.
A zsidó vallási előírások valójában épp ennek a fordítottjáról szólnak, a Tóra szigorúan megtiltja az emberi és az állati vér élvezetét, nem beszélve a gyilkosságról és az emberáldozatról, amelynek ellentéteként a zsidó vallás tulajdonképpen létrejött. A tilalom azonban hiába egyértelmű, és a per során hiába bizonyosodott  be a megvádolt zsidók ártatlansága, a vérvád azóta is felbukkan. Az elképesztő ostobaságot parlamenti szinten a rendszerváltás után elsőként boldogult Csurka Istvánnak sikerült újra bedobnia a politikai közéletbe. Azóta nem csak Solymosi Eszter „keresztény mártíromságában” hisz szilárdan a legsötétebb babonaságba burkolódzó hazai szélsőjobboldal, de egy újabban történt gyermekgyilkosságot is a zsidók – konkrétan egy kóser üdítőitalt gyártó vallásos zsidó – nyakába varrnak, váltig állítva, hogy a bűncselekmény miatt elítélt Tánczos Gábor ártatlanul ült a valódi gyilkosok helyett.
.

.
Ezt a klassz gyereket is be bírta választani a T. Házba a nb. magyar nép
.
Most Baráth Zsolt neohungarista képviselő járatta le Magyarországot, amelyet már annak idején is nemzetközi szégyenpadra ültetett a per: hihetetlennek tűnt, hogy létezik európai ország, amely az ipari forradalom után még hisz az effajta ostobaságokban. Úgy tűnik, hiába telt el azóta százharminc év, Magyarországon semmi nem változott: a jobbikos képviselő véleménye szerint a tizenkilencedik században az országot épp úgy zsarolták „a világ és hazánk gazdaságát már akkor is kézben tartó körök”, mint ma. Solymosi Eszter meggyilkolása „mérföldkövet jelent Magyarország történetében: ekkor megrendült a föld a magyar állam és a magyar jogszolgáltatás alatt” – már tudniillik azért, mert a zsidókat felmentették, nem pedig elítélték egy középkori babona és néhány, veréssel és kínzással kicsikart „beismerés” alapján.  Baráth szerint „1883-tól a mai napig tart az a jelenség, hogy nem lehet megnevezni az elkövetők származását, vallási hovatartozását, s ekkortól figyelhetjük meg az új világrend hatalmának fokozódó érvényesülését hazánkban, illetve az ezt szolgálók egyre leplezetlenebbé váló törekvéseit.”
.
„Azzal, hogy akkor magára hagytuk ezt a kis libapásztorlányt, egyedül maradtunk mi is. És itt az ideje, hogy kiálljunk magunkért!”, uszított a szélsőjobboldali honatya, Marschalkó-idézettel toldva meg szavait:  „A világhódítók hatalmát csak az igazság kimondásával lehet megtörnünk”.
.
A kormánypártok részéről a zsidó Fónagy János utasította vissza a mérhetetlen tudatlanságról árulkodó, primitív, bunkó antiszemita uszítást.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (36 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +39 ( 49 szavazatból)
Törvényhozásból neonáci dühöngő , 4.8 out of 5 based on 36 ratings

Címkék:, , , , ,

  • Hozzászólások(106)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

106 Reader’s Comments

  1. kekec
    2012. április 4. szerda
    20:31
    Az általad írt ok miatt most jelentettem be a DKP-nak kilépésemet a pártolók közül.
    Game Over!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -6 (12 szavazatból)
  2. Nem art tisztaban lenni azzal, hogy mostansag ismet nagyitoval nezik a magyar fejlemenyeket a vilag nagy sajtoorganumai es miert? A Schmitt ugy miatt, hiszen varnak kulonbozo fejlemenyeket, nyilatkozatokat hisz a botrany meg le se csendesedett! Egy ilyen megnyilatkozas mindenhol, minden normalis helyen kiveri a biztositekot, nem kell csodalkozni ha majd a legolvasotabb helyeken megjelenik ez az egesz ugy, aztan termeszetesen jonnek a commentarok amik hianyoljak a 2/3-os kormanypart megfelelo fellepeset. Ha meg esetleg antiszemitanak, rasszistanak nevezik az orszagot az idiota jobbikosok haborodnak fel a legjobban az idiota fideSS fanokkal egyetemben. Az a baj, hogy sajnos a (kormany szerint is) rasszista csak cigany es zsido lehet, eleg megnezni eddig csak es kizarolag kik ellen alkalmaztak a gyulolet torvenyt es kik kerultek emiatt borotnbe! Annyit elarulok, hogy egyetlen ciganyozo, zsidozo sincs koztuk! Ez ma a fideSS magyarorszaga, a nemzeti egyseg BRAVO! Kertesz Akosnak is igaza volt mostanra mar nem is tudom hanyszor igazolodott be!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  3. Nézzétek, a primitív nyilas-hitlerjugend banda mit alkotott:
    -
    http://kuruc.info/r/2/94417/
    -
    Még ők vannak megsértődve.
    A hangvételért, és a kéapláírásért, meg egyébként is: a k***a nénikéjüket!!!

    Nem csak a Baráth mandátumát kellene elvenni, az összeset kirúgni a Parlamentből.

    Ez még hatályban van, és kötelez: 1947. évi XVIII. törvény

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +13 (13 szavazatból)
  4. Az előbb ehhez a cikkhez 53 komment tartozott. Kb 2 perce ez háromra redukálődott. Hogyan lehetséges ez?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  5. Animebj!
    A tiszeszláriak még mindig úgy gondolják, ha akkoriban ilyen nagy feneket kerítettek ennek az ügynek, akkor “abban lennie kellett valaminek”. A rendszerváltás hajnalán a tévében vetítettek egy dokufilmet, amelyben az ottani falusiak kifejtették, hogy mit mondott erről a nagyapjuk, nagybátyjuk és a többi buta prosztó… Többek közt, hogy a kifogott hulla mennyire sápadt volt, mert leszívták a vérét…stb. Magyarország megint egy olyan sötét ország, mint akkor, a XIX.század utolsó harmadában volt.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  6. Ha egy csillagászkongresszuson véletlenül (vigyázat: kitalált történet!) az előadói pulpitusig jutna egy olyan valaki, aki aztán ott a geocentrikus világkép igazságát kezdené el hirdetni, rögtön kikapcsolnák a mikrofonját, és örökre kiírná magát a szakmából.
    Ha egy genetikuskongresszuson valaki…_… a kreacionizmust…_…_… örökre kiírná magát a szakmából, de még azt is kerülnék, mint a leprást, aki csak halványan is mentegetni-magyarázni próbálná.
    Hja, ahhoz, hogy valaki csillagász vagy genetikus legyen, bizonyos alapvető tételeket (amelyek csak egyféleképpen lehetnek igazak) evidenciának kell tekinteni, és akként elfogadni. Aki erre nem képes, levegőt sem kap az illető szakterületen.
    Ugyanilyen axióma kéne hogy legyen mindenféle közéleti, társadalomtudományi, politikai területen az antiszemitizmus tökéletes kiiktatása a valósággal egy lapon említhető dolgok közül. Baráth Zsolttal szóba állni, ennek egyet kéne jelenteni a lenullázódással. Nem az a szörnyű, hogy ilyen Baráth Zsoltok vannak (bolond mindenhol terem, ez már ilyen), de hogy idáig jut, és még végig is hallgatják, ez világossá teszi, hogy az ezt lehetővé tevő közösségen (a tágabbon, a magyarok közösségén is) még egy jó ideig nem lehet segíteni. A felszólalás tűrésével az elnöklő Balczó Zoltán ugyan megbélyegezte magát, de most eggyel több vagy kevesebb… Itt még a magukat baloldalinak tartók többségében is kiirthatatlanul ott van legalább egy kis sumák szalonváltozatú zsidózási kényszer. Dolgozni ennek megváltoztatásán, és általában a magyarok demokráciafelfogásának javításán, az egy szép dolog, de igazából csak egy belső késztetés, amelynek nem azért engedünk, mert olyan valószínűnek gondoljuk azt, hogy az eredményét látni fogjuk. Persze a remény hal meg utoljára.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  7. Stirner 04.04.14.24!
    .
    Bocs, te hol élsz??? Vagy tényleg nem érted, hogy a Fidesz-Jobbik fanoknál nem számít az, hogy ez – a beszéd – mit bizonyít. Ez nem a tudományos akadémia, hanem a Magyar Parlamentnek a Magyar Televizió által közvetített antiszemita showja. Ha csak akkora tömeg nézi, mint mondjuk anno, egy berlini naggyűlés résztvevőinek száma, máris megéri a nyilasnáciknak ez az ingyencirkusz. Jeladás és bátorítás a csürhének. A huszas, harmincas évek Németországában ugyanezen recept szerint indult világhódító útjára a nácizmus…
    .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  8. Fel kell szolitani Vonat es Orbant, hogy nyilatkozzon, Ha elhatarolodnak, Barathnak menni kell. Ha nem, elobb utobb mindharmuknak es Balczonak is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  9. Bammeg!Ezt nem hiszem el!Elnezest,de mar nem tom turtoztetni magam!!
    Mikozben neztem a felvetelt azt hittem ez a mocsok egy naci naggyulesen szonokol,de nem a kva eletbe,ezt a parlamentben hallgatjak unottan asitas kozepette,jol megfizetett kepviselok!!!!(Az a piros pulcsis csaj naon felb..ta az agyam!Olyan nyugisan pihegett ott minden humanoidnak latszo le’ny,mintha a relativitas elmeletrol tartana egy uncsi prof kiselo”adast!Besza.ok !Nincs munka,nincs penz,az orszag image egyre jobban hasonlit “A Polip”cimu sorozatra,ez az idiota,degeneralt meg Solymosy Eszterke torteneterol tart nacionalista,sotet paraszt modjan kiseloadast????Asszem a vilagvege Magyarorszagon kezdodik……

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (14 szavazatból)
  10. Ja!Es me’g egy!A kovetkezo” parlamenti kozvetites alkalmaval szivesen meghallgatnam Bathory Erzsebet tortenetet!A horror story es a koncepcios va’das is erdekelne!A vegen meg utanajar a kurutty info es kideriti hogy az egyik cseled vagy a szakacs zsido’ volt,oszt’ elvitetik az egesz balhet az inassal….Komolyan nem terek magamhoz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (9 szavazatból)
  11. Ceterum censeo: Kell a szélsőbal. Kell egy párt (hol van?!), amelyiknek van annyi vér a pucájában és annyi keménység az elveiben, hogy ilyenkor megmutatja a nyilas-fasiszta csőcseléknek, hogy hol a határ.
    Ezzel a jobbikos megszólalással nem csak a Szarabbik szerepelt le, hanem a komplett demokratikus ellenzék is. Nem csak azért, mert akkor nem szólalt meg, hanem azért, mert azóta sincs az utcán. Sajnos, beigazolódni látszik a véleményem, hogy ennek az ellenzéknek el kell múlnia ahhoz, hogy egy valódi ellenzék felépülhessen. Nem az előző romjain, annak még a romjait is el kell kerülni.
    Köszönet és tisztelet Fónagy Jánosnak azért, amit tett. Mert válasza többet ér morálisan, mit az ellenzék egésze ebben az ügyben. Fónagy János egymagában felmutatta, hogy létezik tisztességes jobboldali. Remélem, nenm engedik rá a vérebeket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (13 szavazatból)
  12. “Ezt a klassz gyereket is be bírta választani a T. Házba a nb. magyar nép” — Nem a magyar nép választotta. A magyar nép többsége nem ment el szavazni. Azért jó lenne árnyaltabban fogalmazni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  13. Vádat kell emelnünk a náci szellemiséget propagáló, azt bűnsegédként támogató, bátorító személyek ellen.
    Az oly művelt és toleráns magyar zemberek természetesen meg sem hallották, ami a parlamentben történt. Minden valamirevaló civilizált országban ezrek demonstrálnának az antiszemitizmus ilyen megnyilvánulása miatt.
    Nos, akkkor vajon Kertész úr pontosan fogalmazott, avagy nem?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  14. és mindezek után a képviselő urak bemennek a parlamentbe és együtt dohányoznak pártállástól függetlenül (illegálisan) a wc-ben. Mikor húzzák már le magukat?
    egyiknek sem jutott eszébe, hogy felfüggresszék (egyelőre csak) a mentelmi jogát ennek a minpsíthetetlennek és bepereljék! Ez a baj! lehet, megtűrt, sőt még üdvözült is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  15. Visszamenőleg módosítom a “szélsőbal” kifejezést:
    Amit hiányolok, nem is egy szélsőbal.
    Csak egy IGAZI baloldali párt.
    Mert a mostani lagymatag, vak és süket úgynevezett baloldal nem baloldal, és ami az, az tőlük balra van.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  16. Popper Péter: “Akiben zűrzavar van, zűrzavart hoz létre a környezetében”
    Egész ország egy nagy-nagy zűrzavar lett – mi és ki fog rendet tenni a fejekben el nem tudom képzelni és azt sem, hogy hogyan mászunk ki ebből?
    Ezek a fiatal képviselők miért nem a mai és a jövőbeni dolgokkal foglalkoznak, van-e arra programjuk, hogy hogyan oldják meg az ország siralmas helyzetét, ha már egyszer bekerültek – miért a múltban vájkálnak, attól nem lesz olcsóbb a kenyér és nem szűnik meg az elszegényedés, ez egyszerűen érthetetlen!
    Akik beszavazták őket gondolom, nem a múlt felelvenítéséért, szobrok tologatásáért, utcák-terek átkereszteléséért, hanem a jövőért küldték oda őket…
    Olyanok, mintha százévesek lennének, csak a múltra emlékeznek, a nagyon régmúltra egyre inkább persze eltorzítva!
    Szeretném megkérdezni, foglalkoznak-é családfakutatással, ha megtennék, nagy meglepetésekben lehetne részük….Az Universal Chanelen híres emberek családfáját kutatják – nagyon tanulságos történetek, de a Viasat Historyn is vannak ilyen témájú filmek, hogy milyen érdekes dolgokat tudnak meg magukról a kutakodók és válnak kicsit más emberekké!
    Nekem van ismerősöm, aki szidott egy bizonyos réteget, aztán amikor felhomályosították, hogy az ereiben milyen rétegek vére csörgedezik, szabályosan rosszul lett, csak annyit tudott kinyögni, hogy de azért magyar vagyok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (9 szavazatból)
  17. Kiváncsi vagyok, hogy ezek a nácik Kövértől jobbra, vagy balra ülnek a Parlamentben? Aszerint lehet eldönteni, hogy méltó-e, hogy ott ülnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (4 szavazatból)
  18. Lehet, hogy azt a szerencsétlen lányt valami helyi arisztokratának a perverz valakije/fiacskája, unokaöccse/ vagy esetleg ő maga ölte meg. Akkoriban a gazdag fickók sok mindent megengedtek maguknak a pornép lányaival szemben.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  19. Csak szólok: Mózes I., 7. – 26. Ez a pont tiltja az izraelitáknak mindenfajta vér mindenfajta fogyasztását. (!!!!!) Ergo: a zsidók SOSEM esznek vért! És ez benne van abban a Bibliában, amelyet hatalmi legitimációnak használnak azok a mélykeresztények, akik (nácik vagy sima fanatikusok) a vérvád fenntartásában utaznak! (Külön ciki, hogy én, az ateista EXkatholikus jobban ismerem a Bibliát, mint a fenenagy hívők…)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  20. Avi! Nyugodtan kiléphet a DK-ból, maradunk elegen.

    “A Demokratikus Koalíció mindig is azon a véleményen volt, hogy a Jobbik frakciójában nácik is ülnek. Baráth Zsolt jobbikos képviselő napirend utáni felszólalásában Solymosi Eszterről emlékezett meg. A képviselő a korabeli vádakat felidézve úgy fogalmazott: a tiszaeszlári lányt zsidók ölhették meg 1882-ben, ám ezt az igazságszolgáltatás igyekezett elkendőzni, így az eljáró bíró “külső nyomásra kénytelen volt” felmentő ítélet hozni.
    Ilyen szövegek utoljára a Horthy-korszak parlamentjében hangzottak el. A Demokratikus Koalíció megveti az ilyen gondolatokra és mondatokra képes embereket, egyúttal a leghatározottabban ítéli el a szélsőjobboldali “honatya” cselekedetét. Baráth Zsoltnak azonnal távoznia kellene a közéletből. Amit tett, arra nincs mentség, és még az alaptörvénynek nevezett, demokraták számára elfogadhatatlan tákolmány szerint is tiltott.
    Emlékeztetjük a közvéleményt, hogy ezt a szöveget a Jobbik frakcióvezetője nyilván látta és elmondását engedélyezte. Vona Gábort Orbán Viktornak köszönheti az ország. Orbán polgári körének egyik alapítója volt, onnan szabadították rá az országra. A Demokratikus Koalíció egyúttal figyelmezteti a parlament demokratikus ellenzéki pártjait, hogy ilyen gondolatokra és mondatokra képes párttal a technikai koalíció sem elképzelhető.”
    Jellemző, hogy a miniszterelnök nem kommentálta a történteket. Ezek szerint úgy gondolja, a vérvád még belefér a rezsim ízlésébe.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (10 szavazatból)
  21. @biológus
    honnan van ez az “..” idézet, mert nem találom sehol a neten. ( RR ? érték)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  22. biologus (2012. április 5. csütörtök 08:52)
    Volt a DK-nak megjegyzése Kövér képviselőket bűnözőkként kezelni kívánó javaslatára is?
    Remélem, igen.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  23. Egy közismerten az MSZP-hez köthető portálon rendszeresen megjelenhetnek a szélsőségesen antiszemita, rasszista hozzászólások, jobbikos propagandák. Minap az egyikre hasonló stílusban válaszoltam, öt perc alatt törölték válaszom.
    Miért tartják Európa legantszemitáb országának Magyarországot és kik tehetnek róla, hogy idejutottunk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (4 szavazatból)
  24. Feladtam! Két napja keresem a Demokratikus Koalicó elhatárolódását, tiltakozását az ominózus napirenden kívüli hozzászólástól. Nem találom.
    Azt már tudom, hogy nincs PR értéke számukra az antifasizmusnak.
    De talán a PR szakértőjüket vissza kellene hívni a szabadságról.
    *
    Maradok továbbra is politikai árva.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  25. Itt a DK:
    http://hvg.hu/itthon/20120405_dk_jobbik_barath_zsolt

    Hol vannak a “civil szervezetek” amikor az ilyen, az ország szempontjából lényeges kérdésekről van szó?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  26. Ricsi, ( a képaláíráshoz)
    most olvasom a nyíregyházi sófárban, hogy ez egy síremlék, ahova senki nincs eltemetve. Hogyan lehetne onnan bárkit is exhumálni?
    http://www.sofar-ujsag.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=152:szelsjobbos-kegyhely-tiszaeszlaron&catid=57:ghost

    “2008. májusa: a tiszaeszlári temetőben található síremlék – melynél senki sincs eltemetve – a magyar szélsőjobb kegyhelyévé vált.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. biologus
    2012. április 5. csütörtök
    08:52
    ” Avi! Nyugodtan kiléphet a DK-ból, maradunk elegen.”
    .
    Tudod ez a baj amit te is írsz! Nem maradtok elegen és még most is kevesen vagytok. Ti kevesen sem mindig azzal foglalkoztok amivel kellene. Gyurcsány Ferencet tisztelem amit tett és tesz főleg, hogy észrevette a katolikus klérus hatását a jelenleg regnáló hatalomra. Azt viszont nem nézem jó szemmel, hogy az ominózus elhatárolódás csak ma reggel tették közzé a honlapjukon amikor már az összes párt az LMP MSZP és még a Fideszből is elítélték azt. Gondolom nem én voltam az egyedüli aki írásban fejezte ki rosszallását az elmaradt nyilatkozatokért és így észbekaptak az illetékesek. Azt is remélem, hogy a DKP nem a te gondolkodásodat képviselő emberekkel van és lesz tele.
    “Avi! Nyugodtan kiléphet a DK-ból, maradunk elegen.”
    .
    Mert ha igen akkor halálra van ítélve ez a kezdeményezés is.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (6 szavazatból)
  28. ” Avi! Nyugodtan kiléphet a DK-ból, maradunk elegen.”
    Avi, még vannak ketten. A Vitányi, meg a Gyurcsány. Csak a Vitányi már nem sokáig.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: -2 (8 szavazatból)
  29. drkotasz hozzászólása a Klubrádió fórumán:
    “A DK, és mindenki más beugrott a Jobbik trükkjének. Csak gratulálni tudok hozzá. A Jobbik, napirend után adta elő a műsorát, tudtommal a tv sem adta, képviselő alig volt a teremben. SEMMI hatása nem lett volna, ha nem mennek lépre a többiek. Egy politikai pártnak pedig az a legrosszabb, ha nem éri el az emberek ingerküszöbét. Sajnos, a többi párt megtette a szívességet a Joobbiknak, és a közbeszédbe emelte az előadást.”
    Erről mi a véleményetek, engem az érdekel. Mivel használunk többet az országnak, és mivel árthatunk többet ezeknek a náci szemeteknek. Azt mindenki tudja, hogy rendes embernek erről a beszédről mi lehet csak a véleménye. Kár ezért mégegyszer 73 kommentet beírni. Inkább arról kéne polemizálnunk, hogy mi lehetne szerintünk, gondolkodó, demokrata magyar emberek szerint a megoldás. Sokan azt kérdezi, más témákkal kapcsolatban is: “…na és mit tett az ellenzék?” Az ellenzék mi is vagyunk . Sőt: mi vagyunk. Ti, akik hozzászóltok, és ti is, akik nem mertek, csak olvassátok csendben, de még plusszolni sem mertek, hátha egyszer kiderül. De azért legbelül egyetértetek és azt kérditek ti is, mit tesz az ellenzék? Az a 10 DK-s pl., akinek szinte minden jogát megvonták már a parlamentben, a maradékot most készülnek. Mit tehetünk mi, akik, ha lassan is, de egyre többen vagyunk, illetve egyre többen merjük megmutatni, kik vagyunk, és mit gondolunk. Gondolt-e már erre az a 3724 ember (egy hete még 3660), aki meg merte nyomni a Tetszik gombot pédául a DK facebook oldalán? Vagy ülnek tovább a monitor előtt, és úgy gondolják, hogy bátorságból mára elég volt ennyi, a többit oldja meg a 10 DK-s.? Beírjuk ide nicknéven, különbözó stílusban, vérmérsékletünktől függően, hogy ejnye-bejnye, milyen csúnyák vagy rohadékok ezek a nácik. Ezt tudjuk. Kinek van használható ötlete, javaslata, hogy mit tegyünk mi, a valódi ellenzék? Beszélgessünk már erről is egy kicsit a köv. hetvenvalahány hozzászólásban. Azzal teszünk-e jobbat, ha nem veszünk róluk tudomást,” nem is létezel öcsém”, ahogy drkotasz gondolja, vagy azzal, hogy ordítunk, hogy még az is megismerje őket, aki nem is hallott még róluk? Ti mit csináltok, ha ezzel találkoztok a saát életetekben? Mert mindenki találkozik ma már nap mint nap a rasszizmussal, az antiszemitizmussal, a szalonzsidózással.
    Mit tegyen egy anya, ha a 15 éves gyönyörű lánya beleszeret egy fiúba, akiről kiderül később, hogy hungarista? De “anya , ő rendes hungarista!” Hogy folytatódjon egy ilyen párbeszéd??
    Mit tegyen egy főnök, ha meghallja, hogy a büfében az egyik alkalmazott zsidózik, csúnyán? Ő nem zsidó, igaz, csak homoszexuális. Kirúgja? Vagy észre se vegye? Haggya a mételyt tovább fertőzni? Vagy üljön le vele, és próbálja megygyőzni? Próbáltatok már egy ilyet észérvekkel meggyőzni? :) Mit tegyen? Miközben egy másik “beosztottról” is tudja ezt, de az a pali viszont tényleg nélkülözhetetlen.
    Mit tegyen egy kollega, ha a másik kollega ( a nélkülözhetetlen), aki még árthat is neki, megkérdezi, hogy “te nem tudtad, hogy xy cigány? De hát szemed csak van, nem?”
    Mit tegyen egy nő, ha a barátai megkérdezik a szerelméről, hogy zsidó? Ez eddig benne föl sem merült.
    Mit teszel, ha a legjobb barátod, akinek ráadásul vannak zsidó gyökerei, egyszer csak véresszájú fideszes lesz, ráadásul vadul zsidóbankározni, meg izraelezni kezd?
    Ezt nem a parlamenti ellenzék oldja meg.
    Mit teszel TE? Mit tegyek ÉN?Mit tehetünk MI?
    Mi a jó megoldás??? Erről beszéljünk mostmár.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  30. Vagy mit teszel, ha a nyugdíjas édesapád, akitől soha egy rossz szót cigányra, zsidóra nem hallottál, (akitől ha anyagi javakat nem is, de azt útravalónak megkaptad, hogy becsületed csak egy van, jól vigyázz, mit kezdesz vele), végső elkeseredésében azt mondja, a Jobbikra szavaz, mert azok legalább azt mondják, amit igazából gondolnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (7 szavazatból)
  31. Voisine, ha nincs senki oda eltemetve, akkor kidobták a hulláját, mégpedig készakarva. Tudniillik a halott meglett. A lány, a szerencsétlen, nekiment a Tiszának. Miután kifogták, nyilvánvaló volt a ruhából, a cókmókjából, hogy ő az. Erre kitalálták, hogy a zsidók még egy nőt megöltek, és azt beöltöztették Solymosi Eszternek, azután hullát úsztattak és még nem tudom, mi minden rémséget követtek el. De egy darab hulla mindenképp volt. Az hová lett? Nyilván kihajították, mert az a hulla volt az abszolút bizonyíték arra, hogy Solymosi Eszter öngyilkos lett. Na, majd ennek utánanézek. Jó kis téma húsvét előtt.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. @ Ricsi

    ezt írta a nyiregyházi sófár: “Egy Spanyolországban élő magyar származású házaspár által 1994-ben Solymosi Eszter emlékére állított sírtábla a tiszaeszlári köztemetőben ma a szélsőjobb kultuszhelye. ”
    meg ezt is:
    “2008. májusa: a tiszaeszlári temetőben található síremlék – melynél senki sincs eltemetve – a magyar szélsőjobb kegyhelyévé vált”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. És a kormány, meg az államelnök már megint nem szólalt meg, csak lapítanak, netán egyetértenek? még belegondolni is rossz.!
    Beleolvastam más oldalakon a kommentekbe, és kétségbeejtők az egyetrétő vélemények és a legocsmányabb stílusú zsidózás.
    A gyomrom is felfordult.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  34. Jelentem, utánanéztem. Tiszadadán fogták ki ennek a szerencsétlen kislánynak a holttestét. Először Baryék vizsgáltatták meg, persze a saját embereikkel, akik kimondták, hogy felnőtt nőről van szó, tehát a halott nem lehet Solymosi Eszter. Wikipedia: “Június 18-án tutajosok egy fiatal nő holttestét találták meg a Tisza partján, Tiszadada közelében. A halott Solymosi Eszter ruháit viselte, és a helyi orvos 14 évesnek becsülte; a nyaka sértetlen volt. A rögtönzött halottszemlén a tömegből kiszólított falubeliek a meztelen holttestben Solymosi Esztert ismerték fel, viszont édesanyja és annak húga, Solymosi Gáborné, akik legjobban ismerték őt, tagadták, hogy Eszter lenne a halott.[6] A három szakértőből álló rögtönzött orvosi bizottság megállapította, hogy a halott 10-24 éves volt, és 8-10 napja hunyt el.[forrás?] A következő nap tartott halottszemlén már senki nem ismerte fel a testet. A tetemet ezután eltemették.
    (Később számos szabálytalanságot vetettek Bary aljegyző szemére: nem idézte fő tanúját, Scharf Móricot a halottszemlére, sem a boltost, aki utoljára látta Esztert élve; nem vette pontosan jegyzőkönyvbe az első nap a holttestet Eszterrel azonosítók szavait; nem részletezte, milyen állapotban volt a holttest; nem vizsgáltatta meg azt a pontot, ahol Eszter különös ismertetőjele, egy fél évvel korábbi tehéntaposás nyoma található, sőt hozzájárult, hogy súrolókefével tisztítsák le a testet, ami eltüntethette a nyomot.[7] Azzal is megvádolták, hogy szándékosan manipulálta a második napi szemle menetét: a zsinagóga szomszédságában tartotta, és előítéleteinek megfelelően válogatta meg, kit engedjenek a halotthoz.[6])
    Bary azt feltételezte, hogy a zsidók egy másik nő holttestét öltöztették Eszter ruháiba, s felmentésük érdekében megszervezték a már nem egyértelműen felismerhető halottnak a hatóságok kezére juttatását. Utasítására letartóztatták a testet megtaláló tutajosokat; a védelem szerint napokon át tartó vallatással, fenyegetésekkel és veréssel kettejükből, Matej Ignácból és Herskó Dávidból beismerő vallomást csikartak ki, mely szerint pénzért vállalták a tetem beöltöztetését és leszállítását. Vallomásuk alapján letartóztattak egy újabb tutajost, Smilovics Jankelt; hatnapos „megdolgozás” után ő is valott, eszerint két tiszaeszlári zsidó, Grósz Márton és Klein Ignác adta nekik a holttestet. A további vallatás nem járt eredménnyel.

    A holttest exhumálása

    1882. szeptember közepén a védők indítványára a holttestet exhumálták és felboncolták a budapesti egyetem kirendelt tanárai: Scheuthauer, Belley és Mihalkovics professzor. Az előbbi, vidéki orvosokból álló bizottság véleményét tudománytalannak és valótlannak minősítették, ezt a véleményüket később a törvényszéki tárgyaláson is megerősítették. A szakértő tanárok a holttestet már felbomlott állapotban találták, így számos tényt nem tudtak tisztázni, azt viszont megállapították, hogy a holttest nyaka ép, így a nyakelvágás mint a halál oka kizárható. A bíróság ítéletének indoklása szerint a megtalált holttest azonossága Solymosi Eszterrel kétséges volt, ezért nem fogadta el azt bizonyítéknak a vádlottak felmentéséhez.”

    Tehát: nem Eszláron, hanem Tiszadadán temették el a holttestet. Lehet, hogy még ma is megvan. Ha vannak élő rokonok, azonosítható, és azt is simán meg lehet állapítani, hogy miként halt meg. A National Geographicnak való téma.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  35. @szgabi 9:54
    Köszönöm a linket, de ma reggel 08.00-kor sem a dkp.hu-n, sem mti közleményben nem tiltakozott a dkp.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  36. Jumbo 2012. április 4. szerda 14:4
    .
    Feltétlenül ki kell egésziteni az alábbiakat:
    Nem tudom miért nem látod, hogy nincs olyan hely a világon, ahol antiszemiták
    nem lennének. Remélem hallottál már a fajelméletről és arról, hogy vannak
    kiválasztott fajok pl árják akiknek mindenhez joguk van. Engedd meg, hogy
    ne mondjak neveket, nem a létminimum alatt élők közül. Ezek állandóan
    zsidóztak/cigányoztak – a múltban is most is – melyiknek mi a fixa ideája.
    Ezek igy születtek és némelyik még továbbképezte magát. Miért nem vetted
    észre, hogy a rendszerváltozás után olyant hallottál amit előtte nem.
    A most már szabad beszéni felfogás engedte ki a szellemet a palackból.
    Mondták is sokan: felszabadultak a zsidók elnyomása alól. Végre kinyithatták
    a szájukat és ki is nyitották.
    Csak a szobatudósok félremagyarázása vezethet téves gondolatokra. Én
    nem téveszteném össze a buta, félrevezethető emberek megtévesztettségét
    a naciolalizmussal. A nincstelen, éhes ember nem akar éhen halni. De
    a fuldokló sem azért kapaszkodik minden szalmaszálba, mert úszóbajnok
    akar lenni, hanem azért, mert élni akar. Ha a fuldoklónak feltételül szabják:
    KIMENTELEK, HA……….
    Nem hiszem, hogy gondolkozik a választáson. Választása sem függ attól,
    hogy tökhülye, vagy a tudományok doktora. Élve maradva meggondolhatja
    minek mi az ára. Nyilván a jellemtelen emberek várják az ingyen úszógumit.
    Ne feledd úszógumiból is van másik ami, nagyobb, vagy szebb.
    Biztosan emlékszel arra a jól megfizetett tanárra, aki felmenője SS tiszti
    egyenruhában diszelgett tanulói előtt.
    Miért hiszed, hogy a politikai nézet a telehas, vagy a tanulatlanság függvénye?
    Aljas, embertelen pollitikai nézetek ellen – megfelelő módon – fel kell lépni.
    Én a cikket – életkori tapasztalataim miatt is – jónak tartom. Mindig fel kell
    hivni a figyelmet arra, hová vezethetnek, mert Mindig közöttünk vannak.
    AKKOR IS HA NEM AKAROD ÉSZREVENNI!
    .
    Kiegészitések.
    1. Az erdő nem azért gyúllad fel, mert szárazság van, hanem azért mert valaki
    esetleg valami felgyújtotta. Ha valaki gyújtogat, annak van tűzgyújtásra
    alkalmas eszköze. Ez látható, felismerhető, a szándék tudható.
    A gyújtogató szándékot felismerve ,lehet figyelmen kivül hagyni,
    megelőzni, megakadályozni, vagy támogatni. Amikor már a tűz elterjed,
    akkor is kár keletkezik, ha sikerül eloltani. Ugyanez a helyzet a
    társadalomban is. VÉTKESEK KÖZT CINKOS AKI NÉMA !
    2.Hitler 1933-as uralomra jutásakor megalakitaotta a:
    “Nemzeti Összefogás Kormányát”
    Forrás: NATIONAL GEOGRAPHIC CHANNEL 2012.03.04. 22:00 Hitler
    út a hatalomba c. filmsorozat, mely ma 17:00-kor folytatódik.
    Megelőzés szempontjából nagyon tanulságos. Meggondolandó miként
    lehet ilyen tőmegőrjités ellen tenni. Látható minek mi a következménye.
    Ez ráolvasással nem oldható meg, csak okos határozott tettekkel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  37. @Ricsi
    A képaláírás akkor is félrevezető.
    Egyébként meg hag pesah sameach.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  38. Ne legyünk igazságtalanok legalább akkor amikor van egy közös pont az ellenzék és a kormány közt:

    “A kormány szerda este közleményben reagált az ügyre. “Teljes mértékben elfogadhatatlannak tartják” az elhangzott kijelentést, az ugyanis “ellenkezik mindennel, amit a magyar Országgyűlés és a kormány alapvető értéknek tekint”. A kabinet nevében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: a kormány – az új alaptörvényben és a magyar jogrendben rögzített módon is – a leghatározottabban elítél minden olyan megnyilatkozást, amely bármely, Magyarországon élő társadalmi csoport vagy kisebbség ellen nyíltan vagy burkoltan irányul.”

    A kormány az elsők között szólalt meg, Államelnökünk jelen pillanatban nincs.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  39. anonyme
    Gratulálok. Te vagy az egyetlen, aki elhiszi a műfelháborodást és a műtiltakozást. A kormány egyébként cinkosan összejátszik a jobbikosokkal, akik most túllőttek a célon. Innen a bősz elhatárolódás.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  40. gyozike
    Köszönöm a gratulációt! Az sem érdekel ha fideszbérencnek nevezel, a tény attól még tény marad.Valóban, Orbán és Vona egy alomból valók.Nem gondolod, hogy Orbán színváltozásait tekintve őszinte is lehet ez a nyilatkozat? Esetleg azért mert meg akar felelni az EU-nak, vagy érzi, a Jobbik már túlnőtt rajta és önálló életre kelt.
    Egy “apróságra” felhívnám figyelmed. Miután a MIÉP-et sikerült kiejteni a parlamentből, a baloldali kormányok idején erősödött meg a Jobbik. Ez számomra elgondolkodtató, hiszen meg lettek volna a jogi eszközök a neonáci eszmék terjedése ellen.Nem lehet, hogy közös érdek fűzte az MSZP-t és a Fideszt egy szélsőjobboldali párt megjelenéséhez? Szerintem igen.Csak így lehetett kiszorítania közös ellenségnek tekintet liberálisokat a parlamentből és el hallgattatni a szintén közös ellenségnek tekintett értelmiségi réteget. Azt már feleslegesnek tartom megemlíteni, a baloldalon is legalább olyan erős az antiszemitizmus és a rasszizmus mint a jobboldalon.
    Nekem már nagyon tele a hócipőm az egész megosztott “ellenzékkel”, az örökös gyűlölködéssel és az élhetetlenné tett országgal.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  41. Chág pészách káser veszáméách neked is, a képaláírást javítjuk.

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Gyózike, van államelnök, igaz, csak ideiglenes, Kövér László. Azt meg magad se gondolod komolyan, hogy egy szaros kis közleménnyel ez el van intézve. Mit tettek például azért, hogy eltávolítsák a házelnökségből Balczót, aki ezt az egészet hagyta?

    VN:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  43. szgabi!
    Üdvözöllek!
    “Mit tehetünk mi?”
    A változásnak szerintem, egy feltétele lesz. Majd, ha képesek lesznek a baloldali pártok, civil mozgalmak lejönnek a fellegekből az emberek közzé, értük és csakis értük dolgozni, talán akkor.
    Felmerik vállalni, hogy a választók által elszámoltathatók lesznek erkölcsileg, mint anyagilag, van esély.
    Mi meg, a meghirdetett hiteles programjukat, ha elfogadjuk, támogassuk szavazatainkkal, majd munkákkal.
    Különben a 2014-es végeredmény, a fideSS 36%, a Jobbik 25%.
    A többiek szerteszét.
    Így látom, de lehet tévedek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (3 szavazatból)
  44. “A kabinet nevében a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium … azt írta: a kormány … a leghatározottabban elítél minden olyan megnyilatkozást, amely..” blablabla.
    Volt ott egy házelnök.
    Voltak ott tapsoló képviselők.
    Ezek a kormány szövetségesei, undorító tagságuk az, amely Orbántól IS (hahaha) jobbra áll.
    Mi az anyja kínját ítél el a fasiszta- és nácibarát kormány?
    Ki az a hülye, aki elhiszi?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  45. Fucsik Magda
    2012. április 5. csütörtök
    07:01
    Valóban jó lenne árnyaltabban fogalmazni.
    Ettől függetlenül, aki nem ment el szavazni, annak a szavazatát szétosztották a pártok között, a nyert szavazatok arányában.
    Így működött a választási törvény.
    Tehát ha 100 ember nem ment el szavazni, akkor 67 szavazat a 2/3-ot erősítette meg, és 1/3 az ellenzéket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (2 szavazatból)
  46. http://raerunk.blogrepublik.eu/2012/04/04/btk-269-%C2%A7/

    269. § Aki nagy nyilvánosság előtt

    a) a magyar nemzet,

    b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen

    gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
  47. Anonyme!
    A kormány elítélő nyilatkozata nem mondta ki a képviselő és a pártja nevét. Ez nem elítélés – csak úgy általában…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  48. Jimbo, köszönöm a belinkelt cikket. Az igazán riasztóak az alatta olvasható hozzászólások! Még csak elkezdtem olvasni, de már az első hozzászóló azzal jött, hogy inkább nácikkal legyen tele a parlament, mint zsidókkal, és úgy fejezte be, hogy:Juden raus (zsidók kifelé magyarra fordítva). Alatta meg rögtön az következik, hogy a zsidó sakterek biztos megölték szegény lányt, akinek igazságot kellene végre szolgáltatni.
    Komolyan félek, hogy mi felé megy így az ország. Nem értem, miért erősödött fel ennyire az antiszemitizmus. Tudom, a gazdasági válság kihoz ilyet az emberek egy részéből, de az még engem is megdöbbent, hogy ez ennyire gyakori kezd lenni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Almandin, szívesen.
    A kommentek tényleg elképesztőek azon az oldalon.
    Ezt a dolgot tényleg nem szabad elbagatellizálni, hisz így kezdődött minden az 1920-as években, itt is, és Németországban is.
    Először csak egy süket banda voltak. Jelmezben masíroztak, idióta újságot adtak ki. Aztán egyre hangosabbak lettek, végül fegyverük is volt.
    A választásokkor megfélemlítették az embereket(a másik oldal szavazóit, és politikusait), aztán ők egy kis puccsal meg is nyerték a játszmát.
    És rövid úton kiiktatták a teljes ellenzéket.
    A sok sértett, korábbi lúzer, házmester, tehetségtelen senki hirtelen élet és halál ura lett.
    A mein kampf amiből alig adtak el korábban néhányat ( a német lakossághoz képest) hirtelen best seller lett, mert pont úgy ajánlott volt megvenni, mint kb. 2000 évvel korábban Nero előadásait látogatni, és ott a megfelelő időben tapsolni.
    Most is errefelé tendálunk…remélem most az emberek hamarabb észbe kapnak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A DK nem bojkottálja a Fideszt 2014. április 29. kedd | AN

Kivételezett helyzetben a TV2 2014. április 3. csütörtök

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos