Ronai and Ronai
AMERIKAI

Még Schmittnek áll feljebb 2012. április 1. vasárnap 10:27 | AN Forrás: MTI

  • Hozzászólások(156)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Még Schmittnek áll feljebb
Budapest – Mindinkább elszabadult hajóágyú módjára viselkedik a hazáját lejárató államelnök, aki az immár a jobboldal zöme által is favorizált egyetlen lehetséges megoldás – az azonnal lemondás – helyett ellentámadásba lendül. „Nincs szándékomban lemondani, mert a lelkiismeretem tiszta” – jelentette ki a csaló az MR1-Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában a plágiumügyével összefüggésben. A plagizátor az interjúban azt mondta: kisdoktori címét a jelenlegi szabályok szerint csak bíróság vonhatta volna vissza.
.
Schmitt Pál, aki a botrány kirobbanása előtti időkben szolgalelkűségével és kritikán aluli helyesírásával szerepelt rendre a híradások élén, méltatlannak nevezte az őt ért támadásokat, amelyek szerinte nemcsak a személye, hanem a köztársasági elnöki intézmény tekintélyét is aláássák. „Hiszen akárhogy is, az ország megválasztott első embere vagyok, aki az ország egységéért, a demokrácia működésért, az alkotmányosság őrzéséért felel”, hazudta az az ember, aki mindenestül Orbán Viktor kreálmánya, és akinek elnökké emelését, illetve mostani ott-tartását még az egyébként engedelmesen bégető birkákból álló pártban is kártékonynak tartották és tartják.
.
Kiemelte, nem szabad elfelejteni, a plágiumügy abból indult ki, hogy „egy blogger” bejelentette: a kisdoktorija körül „valami nem volt rendben”. „Én meg úgy gondoltam, hogy rendben volt”, mondta. Ez sem igaz, mivel nem „egy blogger bejelentéséről” volt szó, hanem arról, hogy a hvg.hu, később pedig az Index kimutatta: Schmitt gyakorlatilag az egész dolgozatát, úgy, ahogy van, lopta.
.
A „köztársasági bőrizomtömlő” arra is kitért: méltatlannak tartja, hogy húsz évvel ezelőtti kisdoktori értekezésével kapcsolatban lemondásra szólítják fel, és „az ország rossz hírét keltik”, noha a mostani ügynek semmi köze sincs az államfői funkciójához. „Anélkül, hogy az ártatlanság vélelmét megkaptam volna, mindennek kikiáltottak” – mondta. Schmitt itt keverte a szezont a fazonnal, az ártatlanság vélelme ugyanis azt illeti meg, aki ellen jogi eljárás folyik. Ilyesmi ellene nem indult, és a plágiumügyben feltehetően soha nem is fog, mivel a köztörvényes bűncselekmény, amit elkövetett, régen elévült (nem úgy, mint a köztársaság és a jogállam felszámolásában játszott szerepe, amiért felelősségre vonható), a meglopott német kutató, illetve a már elhunyt bolgár kutató rokonai azonban minden további nélkül jó eséllyel kártérítési pert indíthatnak a tolvaj ellen.
.
A Semmelweis Egyetem szenátusának a kisdoktori cím visszavonásáról szóló döntését úgy értékelte: „gyakorlatilag a tudomány saját magát korrigálta”. „Ha húsz évvel ezelőtt tévedett a tudomány, mert nem hívta fel a figyelmemet bizonyos hiányosságokra, azt most a szenátus kijavította. Hogy úgy mondjam, önmaguk között 1:1 a meccs, csak sajnálom, hogy ennek én voltam a szenvedő alanya, hogy rólam szólt, az én becsületemről, az én eljárásomról a dolog”, fogalmazott.
.
Schmitt Pál azt mondta, elfogadja kisdoktori címének visszavonását – mintha ugyan volna más választása –, de azt szerinte a jelenleg érvényes jogszabályok alapján csak bíróság vonhatta volna vissza. „Talán lesz valaki, talán lesz egy ügyvéd, aki utánamegy, hogy milyen alapon hagyta ki a Semmelweis Egyetem szenátusa a Magyar Akkreditációs Bizottságot”, terelt Schmitt. „Milyen alapon vették át [Réthelyi Miklós] miniszter úrtól a lezárt borítékot, nem hívták fel a figyelmét arra, hogy először az akkreditációs bizottságnak kell vizsgálni” az ügyet? – tette fel a kérdést, utalva arra, hogy az egyetem tényfeltáró bizottságának a disszertációval kapcsolatos jelentését a Semmelweis Egyetem rektora kedden elküldte a nemzeti erőforrás miniszternek tájékoztatásul, valamint állásfoglalás céljából, Réthelyi Miklós viszont illetékesség hiányára hivatkozva olvasatlanul visszaküldte. Ezután foglalt állást az egyetem doktori tanácsa, majd döntött az intézmény szenátusa az államfő doktori címének visszavonásáról.
.
Arra a kérdésre, kinek akar bizonyítani azzal, hogy hetvenévesen PhD-dolgozat írásába kezd, úgy válaszolt: önmagának és azoknak is tartozik ezzel, akik idáig bíztak benne. Mint mondta, nem fogadja el, hogy csorba esett a húsz évvel ezelőtt megírt dolgozatán, ezért ír „egy másikat”.
.
A riporter felvetésére arról is beszélt: lehet, hogy jobb lett volna, ha korábban lemond kisdoktori címéről. „Visszaadni vagy felfüggeszteni, mindenféle megoldás lett volna, mert az e körüli vita megosztotta a magyar társadalmat (…), holott a feladatom az egységen való fáradozás”, magyarázta, hozzátéve, azért nem adta vissza címét, mert bízott az igazában, abban, hogy megerősíti az egyetem tényfeltáró bizottsága. Kitért arra is, fair play-díjas olimpiai bajnok vívóként nem szokott hozzá az „oldalról és hátulról jövő” támadásokhoz, de kiáll az igazáért.
.
Azzal kapcsolatban, hogy lemondásra szólították fel, úgy fogalmazott: nincs oka lemondani, s ebben szerinte a tényfeltáró bizottság jelentése is megerősítette. Mégis „valamilyen szakmai-etikai hivatkozással a Semmelweis, szerintem helytelenül, elvette a fokozatomat”, tette hozzá, azzal együtt, hogy a szenátus csak a Testnevelési Egyetem húsz évvel ezelőtti hibáját javította ki.
.
Arra a kérdésre, most, a döntése után megkönnyebbült-e, nemmel válaszolt. Elmondta, úgy látja, elvadultak a személyét érő támadások, például ha uszodába vagy étterembe megy, körülveszik, bekiabálnak, hogy miért nem mond le, ám szerinte nem tudják megindokolni, hol követett el komoly hibát. „Nincs érvanyaguk. Ha ebbe kapaszkodnak (…) a kisdoktori dolgozatba, az kevés, most már ők is tudják”, jelentette ki.
.
Zárásként azt mondta, nem hagyja, hogy miután egész életében feddhetetlenségre törekedett, úgy emlékezzenek rá az emberek, mint akit egyszer csaláson kaptak. „Be fogom bizonyítani, hogy egyetlenegyszer sem, ez becsületbeli ügy”, jelentette ki. Hozzátette, politikai támadások érték, de nem mutat gyengeséget és nem roppan bele a rá nehezedő nyomásba.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.8/5 (42 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +50 ( 54 szavazatból)
Még Schmittnek áll feljebb , 4.8 out of 5 based on 42 ratings

Címkék:,

  • Hozzászólások(156)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

156 Reader’s Comments

  1. Öreg pg. – Van egy másik mondás, Orbánra vonatkozik: ő tesz Európára és a Világra – azok meg rá, csak azok 7 milliárdan vannak, hatalmas adag))))))))
    Nos, ez most kezdett potyogni!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  2. Az ész megáll és egyhelyben topog. Dr Futó Barnabás ügyvéd orbánévfolyamtárs hű szolga. A smitt meg kajálja a történetet. A b.középet tudom csak idézni ” Egyszerüen senkik vagytok hej, hej ” ezt üvölti a honvéde az ute a fradi st, kemény magja. Ez kéne üvöltenünk teli torokkal a bitorlónak az agyament kisnapcsinak a szőke ciklonnak / elnézést mr Rejtő a sértésért/. a minisztereknek és lakájaiknak. Ez nem jobb vagy baloldali gondolkodás kérdése saját önbecsülésünk a cipésztől a doktorokig .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  3. A Schmitt ügy kapcsán is van már Hitlervideó!

    http://voks.nolblog.hu/archives/2012/04/01/Schmitt_Pal_bukasa/

    A Semmelweiss egyetem rektora pedig ma lemondott, ahogy az egy igazi úriemberhez illik. A zsebhorthy bukása után Tulassayt kell elnöknek javasolni: egy ember akiben van tartás és tisztesség. De addig csak koptassa szépen Schmitt a bársonyszéket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  4. Tegyük élhetővé !

    az előbb rosszul irtam , schmitt jelentkezett szoc. pm.-nek.


    Schmitt azt mondta, aláásták a köztársasági elnöki poszt tekintélyét a támadók.
    Én azt mondom, Schmitt aljasul aláásta a demokrácia alapjait. (s.p. aranyapám, aranyhal köztársasági elnök úr !tőled már viktor kívánt 360-t , most pedig még meg is süt– tudod ahogy a viccben. de aranyhal csak háromszor hagyta magát… ha jól számolok, te 120-szor hülyébb vagy egy aranyhalnál)
    .
    Bukj! De nagyon !
    Nem kellene vallomással enyhíteni a lelkiismereteden ?…..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  5. Tulassay a neve alapján nemesi származású. Nem dzsentri – nemes.
    Noblesse oblige. Ez az, amit a felkapaszkodott újgazdag bunkók SOHA nem fognak ésszel felérni!
    “Miért ne legyek becsületes?
    Kiterítenek úgy is”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  6. igyekszem megjegyezni a folyamat lépéseit.
    -
    1. hvg tényfeltáró cikke, bizonyítékokkal
    2. történet a “vádolásról”
    3.vizsgálóbizottság feléllítása, titkos tagokkal
    4.több héten keresztül vizsgálják azt a 230 oldalt
    5.bizottság döntése útra kel Rétváry felé
    6. Rétváry visszaküldi bizottságnak
    7. bizottság kihirdeti a véleményt
    8. doktorfosztás
    9. Schmitt ártatlan, hibázott más mindenki, nem mond le
    10. ????

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  7. Nosza, akkor siessen a sérthetetlen, amig van sleppje, akik esetleg még össze tudják kaparni az anyaghoz valókat, és még tudják hol a macskaköröm jel, amit aztán a főembernek csak alá kell karmolnia, csak ne felejtse el a sok idézőjelet kitenni.
    És jó lenne, nagyon jó lenne, ha azzal a kérdéssel komolyan foglalkoznának jogászok, jogtudósok és tudósnők, akinek ez a szakmája és akiknek fontos még a jog szentsége és tisztasága, hogy tényleg semmis az a sok baromság, amit törvénynek nevezve aláirattak ezzel az akárkivel?
    Nagyon nagy elégtétel lenne nekünk, szenvedő alanyoknak az a bizonyos semmissétevés!
    És remélem jól látom, az emberek kezdenek rájönni az összefogás feelingjére, hogy csak együtt közös akarattal győzhető le a sötétség!
    A koaliciós néppárt pedig lesz-szives kikotorni a nevéből a demokrata szót, mert a kereszténység sosem türte a demokratákat, sőt ahogy érzékelem, a keresztényeket sem.
    Szinte vártam már, mikor jön a retorzió Sz. Botonddal szemben, nem kellett rá sokáig várni, igazi nem akarom kimondani kikhez illően reagálták le az ügyet!
    Nem beszélve arról, hogy nem a csalóval szemben rendült meg a bizalom, hanem az egyetem illetékesével, aki többségi és helyes döntés alapján elvette tőle azt, ami nem illette meg egy percig sem!!!
    Széééééégyen!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (20 szavazatból)
  8. Gennyes troger.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  9. Pillanatnyilag “alkotmányjogilag” ebben a játékban Sch. kezében van az összes adu. :))) Kérdés, tud-e kártyázni?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (12 szavazatból)
  10. zsuzsenkám – kihagytál egy jelentős lépést – Fluck Ákos különvéleményének nyilvánosságra kerülését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  11. Ha van pozitív hozadéka ennek az egész szennyes ügynek, az:
    - Orbán tévedhetetlenségi nimbuszának megkopása,
    - a két oldal közötti közeledés (azaz a “nemzeti egység”) kialakulása,
    - és egy későbbi mérsékelt konzervatív párt hiteles embereinek felbukkanása:
    reméljük, hogy még nőni fog a névsor:
    Majtényi volt adatvédelmi biztos (a 01.02-i operaház előtti beszédével)
    Tulassay SOTE rektor (a karakán döntéssel)
    Szalma Botond volt? Kdnp-s

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (19 szavazatból)
  12. de hozzájön még
    Mellár közgazdász, és akit még jónak láttok!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (10 szavazatból)
  13. Hazudja a tolvaj: „Hiszen akárhogy is, az ország megválasztott első embere vagyok, aki az ország egységéért, a demokrácia működésért, az alkotmányosság őrzéséért felel”
    Ki választotta meg? A nép – direkt választáson keresztül? NEM. Egy szolgalélek
    többségû parlament. Õ “õrzi” az alkotmányosságot. Igy lehet a tyúkokat a rókára bízni. Ez a f@sz azt sem tudja hogy a demokráciát eszik vagy isszák. Jellemzõ Orbanisztánra, hogy nem fog lemondani, mert nics kényszerül ve. Hol vannak a tüntetõ tömegek százezrei? Sehol. És nem is lesznek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  14. És még egy valami. Ez a s@ggfej még 1989 elõtt is kiváltságos poziciókba
    nyalta fel magát. Tehát egész biztos MSZMP párttag volt. Pártonkívüli ilyen állásba
    nem jutott be. Ki tudja, lehet, hogy még besúgó is volt. Jó lenne ebben belenézni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (15 szavazatból)
  15. és a hab a tortán!
    a fidesz nem foglalkozik holnap ezzel a piti üggyel, sokkal komolyabb és halaszthatatlanabb témát választottak maguknak: a javadalmazásukat!
    remélem következetesek lesznek és csak kurtitani fogják,úgy ahogy sokmillió emberrel tették ebben a jobb sorsra érdemes országban!
    meg tudja valaki mondani, hogy mikor nevezünk egy javadalmazást fizetésnek vagy tiszteletdijnak????
    hol a határa a pofátlanságnak???

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (14 szavazatból)
  16. Ez a gyalázatos történet megint nem arról szól, akiről a legtöbben hiszik, hogy szól! Nem a félművelt, helyesen írni nem tudó aláírógépről szól, akinek elvették a kisdoktoriját. Ez a történet IS a Kedves Vezérről szól. Mint minden, ami ma itthon a politikában szarszagú dolog történik.
    Két okból is.
    1. Hiába próbál a föld alá bújni a felelősség alól, ezt a figurát IS egy személyben ő nevezte ki az állam – akkor még köztársaság – élére.
    2. A frankfurti reptéren Orbán elérte Schmittet és telefonon csak annyit mondott Plagi bácsinak, hogy ne mondj le, én melletted vagyok!
    Ha nincs az utasító telefon, lehet, hogy Schmitt már Ferihegyen azonnal lemondott volna, amint megpillantja a rengeteg sajtóst és tiltakozót, meg a cseppet sem hízelgő transzparenseket és megtudja, hogy visszavonták doktori címét, mert lebukott, mert kiderült a gyalázatos csalás.
    Elemi ösztöne nyilván arra lökte volna, hogy ne nyakaskodjon, inkább nyögjön egy gyors sajnálom-ot, esetleg egy kurta bocsánatot is elrebeg és elhúz másnap valamerre messzire, talán a lányai után Amerikába.
    Magyarországon ezzel a gesztussal az emberi tisztességének egy része megmenthető lett volna, itt nem olyan finnyás gyomrúak a népek, hozzászoktunk sok szeméthez, mocsokhoz, ezen is hamar túlléptünk volna, főleg, ha hamar került volna egy, a Plagi bácsinál valamivel alkalmasabbnak tűnő valaki a helyére.
    De a Nagy Főnök – még nyilván gyógyszerszedés előtt lehetett – azt az utasítást adta, hogy: Ne mondj le, én veled vagyok!
    Ja? Ha az az utasítás, akkor dehogy is mondok le! Viktor nyilván tudja mit akar, biztosan kigondolta a következő lépéseket és hatalmi szóval szépen elken mindent, aztán úgy csinálunk, mintha nem történt volna semmi!
    De Orbán szarban hagyta Schmittet, semmit nem tett, csak eldarált egy tenyérbemászóan röhejes mondatot a lakájtévé kamerája előtt: semmit nem lehet tenni a plagizálás miatt Schmitt ellen, mert úgy írta meg jó előre az alkotmányt leváltó tákolmányt, hogy az államfő sérthetetlen legyen.
    Ha becsületes lenne, nem pedig becstelen, ebben a menthetetlen helyzetben azt nyilatkozta volna, hogy arra kéri az elnök urat, hogy mondjon le.
    Na de hol van ő a becsületestől?!
    Ha Schmitt a helyén marad, annak ő issza meg a levét a legkeservesebben. Senki nem fog vele szóba állni se idehaza, se Európában, se a nagyvilágban. Aláírhat Orbánnak bármit, de emberként is, politikusként is nullával lesz egyenértékű a megítélése.
    Schmitt még holnap is menthetné az irháját, de ő nem olyan! Mert ő olyan, akár egy szamuráj!
    Hűséges az urához mindhalálig!
    Úgy kell neki…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  17. És a fekete leves: a NOB vizsgálódik az ügyben, hiszen dr. Schmitt Pál a NOB Környezetvédelmi Bizottságának elnöke!! És ha a NOB vizsgálódik, akkor annak lesz eredménye, nem a magyar FIDESZ szokásjog fog érvényesülni, hanem a nemzetközi: takarodj közülünk. Ezt nehéz lesz itthon magyarázni, hiszen ez a valaki a NOB révén került be a politikába…De ez még szerencsére messze van, az ügy addig is erodálja az őt kreáló Orbán Viktor hatalmát

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (16 szavazatból)
  18. Visszakézből 20:50 “Mert ő olyan, akár egy szamuráj!”
    Nem szmuráj. Azok fanatikusan hûséges vazallusok voltak, akik a halálig harcoltak mesterükért.
    Plagi bácsi azonnal elárulná “mesterét” még kevesebbért, mint 30 ezüst.
    Szóval ne sértegessük a szmurájokat. Plagi úr és a szamurájok nem tartoznak
    egy oldalra, mégcsak egy oldalra sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (12 szavazatból)
  19. Korrigálom: mégcsak egy oldalra sem.
    mégcsak egy mondatba sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  20. Nos: VALAMI haszna csak lesz, hogy a bizottság 2 hónap alatt minden egyes dolgozati oldalról 5 egész oldalt írt. Olyan alaposak voltak, hogy a NOB-nak elég csak bekérni a jegyzőkönyvet. De ismerve a fiúkákat: nem árt majd ellenőrizni a fordítást. Illetve kérjék be magyarul – és saját fordítóval fordíttassák le – ha jót akarnak!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  21. Maradjon csak – ha ez kell a fideSS maradék tekintélyének erodálásához, akkor maradjon, ne mondjon le. Előbb-utóbb úgysem bírja a támadásokat, kifektetik, leszúrják. Csak nem mint egy sportoló tőrvívót, hanem mint egy disznót…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (11 szavazatból)
  22. Annyira egyszeru ez a szanalmas szardarab smitt vagy mi, hogy mar komolyan elmeotthonban lenne a helye. Ehhez kepest a vadasz a medvebarlangnal egy epeszu, kvazi legokosabb erdojaro. Az egesz szegyenletes elete nem allt masbol, mint fejenek masok seggebe dugdosasabol, titkosszolgalati jelentesek irasabol, lopasbol, csalasbol, hazugsagbol. Most a csatornalako eletmuvenek egy kis negyzetcentimetererol derult ki, hogy egbekialto aljas tett, de nem nyugszik, amig evrol-evre fejere nem olvassak minden egyes tisztsegeben elkovetett gerinctelen balfaszsagat. Es nekem magyarnak el kell fogadnom (mert nem rohanok autokat gyujtogatni es kirakatokat bezuzni), hogy ennek a rezsimnek ez a wc papirja reprezentalja szegyen orszagomat. Vicces, ha ugy nezzuk :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  23. “…elvadultak a személyét érő támadások, például ha uszodába vagy étterembe megy,…”
    -
    Majd, ha bele is akarjak fojtani a vizbe, vagy pofancsapkodjak az oltozoben, na akkor jut el odaig, mint egy artatlan, szinmagyar ember nemregiben. Es majd csak ezutan kezdodik az, amit mint nyiltan bunozo, seggnyalo erdemel.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  24. Schmitt a történtek után is újabb és újabb hazugságokat mond. Nehezményezte pl, hogy a SOTE nem adott módot neki arra, hogy a vele kapcsolatban lefolytatott eljárás során a megbízott tényfeltáró bizottságnak, az egyetem doktori tanácsának és a doktoriját visszavonó szenátusnak kifejtse a véleményét.
    Az alábbi linken olvasható közleményből kiderül, hogy ezzel kapcsolatban is hazudott. A SOTE rektora semmilyen szabálytalanságot nem követett el és etikai hibát sem vétett. Mégis AZONNAL lemondott, hogy a személyén keresztül bántódás ne érje az egyetemet. (Lehet, hogy ezért egyszer még megkapja a francia Becsület rendet. Schmitt pedig a becstelenségit kapná meg, ha lenne ilyen.) Egyébként OV a rektor azonnali lemondását is úgy értelmezi majd, hogy ezzel is hangsúlyozni akarta. hogy Schmittnek már régen le kellett volna mondania. Az, persze, tény, hogy kemény példát mutatott neki becsületből és etikából.

    No és itt a fentiekben említett cikk az Indexből:
    http://index.hu/belfold/2012/04/01/lemondott_a_semmelweis_rektora/

    Csak megjegyzem, hogy OV értelmiségi vircsaftnak nevezte az egész kalamajkát. Mások nem így látják. Külföldön sem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  25. Schmitt SZÁNALMAS és mellesleg hazug hadakozását úgy kell tekinteni, mint olyan valakiét, akinek fogalma sincs arról, hogy rendes,a hazájukért és a családjukért egész életükben keményen megdolgozott, magyar munkás emberek MIT tekintenek becsületnek és KIT tekintenek semmi embernek.. Lehet, sőt valószínű, hogy nincsenek tisztában a tudományos fokozatok hierarchiájával (bár a ma már nem létező “kisdoktori” nem is számít tudományos fokozatnak.) de az eljut hozzájuk, hogy a valaki fogalmazásában “sumák cum laude” minősítésű Schmitt-féle doktorival valami gond van és NEM TUDNAK FELNÉZNI egy olyan államfőre, aki sumákolt- Pedig szeretnének olyan országban élni, amely vezetőinek nemzetközi tekintélye is van és büszkén vallhatják magukat magyaroknak ezek az emberek – velem együtt.- Tessék szíves észrevenni, hogy valami senkiházi, akit épp most Schmitt Pálnak hívnak EZT veszi el sokmillió magyar embertől Nem Egy (Schmitt Pál) becsületéről, hanem e sokmillió, az egész életében a nemzetéért dolgozó ember becsületéről, önbecsüléséről van szó.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  26. “…a köztársasági elnök elmozdítását csak összeférhetetlenségi okból lehet kezdeményezni, vagy ha tisztsége gyakorlása során törvényt sért, bármely képviselő feltételezheti azt, hogy Schmitt Pál átmenetileg vagy tartósan akadályozva van elnöki teendőinek ellátásában…”

    - De jó!

    Összeférhetetlenségi okok: tolvaj, bűnöző, csaló.

    Tisztsége gyakorlása során törvényt sért : csaló, és bűnrészes a demokratikus intézmények lebontásában.

    Átmenetileg vagy tartósan akadályozva van elnöki teendőinek ellátásában: idióta, féleszű, félanalfabéta, továbbá teljes műveltségi- szellemi inkompetencia, bármiféle szükséges szakértelem (pl. államjog, nemzetközi jog, geopolitikai ismeretek, stb) teljes hiánya.

    De Shit Plág nem adja fel. Marad.

    Sőt, PhD- t (ammegmi???) fog írni.

    Mindjárt kezdi is.

    Hülye barom állat…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  27. Bródy sorai jutnak eszembe:
    “Mé nem húzol elfele,
    mé nem hacc má békibe.”

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  28. Magyarországon ez így működik ! A legjobb védekezés a támadás. Csak azt nem értem miről beszél ez a dyslexia , dysgraphia problémával küzdő versenyző ? Az oktatási intézmény adta neki jóhiszeműen a kisdoktorit címet és nem a magyar bíróság. De megérhetjük azt is a jövőben, miszerint ha KETTES osztályzatot kapok a GIMIBEN, beperelem a tanárt , a bíróság dönt és kiradíroztatja a naplóból a KETTES osztályzatot. Közröhej. AKI ADTA az vissza is VEHETI, ha a tulajdonos érdemtelenné vált a címre. Ez esetben az egyetem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  29. Pali bácsinak joga a bírósághoz fordulni és a bíróságnak ,ha az egyetem szabálytalanul vette el a doktori címét joga van azt neki visszaadni. Azonban egy ilyen perben Pali bácsinak kell bizonyítania, hogy Ő nem plagizált. Ezért nem perel!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  30. Tisztelt Bíróság! A doktorim 95. százalékát átmásoltam más kutatóktól, de a legjobb tudásom szerint jártam el. Kérem a Tisztelt Bíróságot, hogy kötelezze az egyetemet a doktori címem visszaadására. Pali Bácsi

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  31. Shmitt Pál nem mond le, mert:
    … … … … … … … … …
    Orbán alkut kötött Schmittel! Mégpedig arról, hogy a pozíciójában maradhat korlátozott ideig akkor, ha a továbbiakban is “jókutya” módjára aláír minden olyan törvényt, amit az orra alá dugnak. Orbán mostani lépéséből az következik, hogy a parlamenti többség elé hamarosan néhány számunkra eddig nem ismert, olyan meredek törvényt fognak beterjeszteni és elfogadni, amihez szüksége van Schmitt eddig megszokott “konstruktív együttműködésére”. Nyilván az Orbán fejében lévő, még a közeljövőben megvalósítandó ötletek törvénybe iktatási kényszere nem engedi meg, hogy ideiglenes köztársasági elnök ténykedjen az elkövetkező hónapokban. Ne felejtsük el, hogy a szabadságharc még nem ért véget! Orbán még harcban áll az IMF-től kezdve mindennel, és mindenkivel. Ha gyors kitörést akar az EU-ból, vagy esetleg gazdasági szükségállapotról, az adósságszolgálat felfüggesztéséről akar kétharmados törvényt, ahhoz szüksége van Schmitt Pál golyóstollára a miniszterelnöknek.

    Ezért nem Schmitt Pál lemondása itt a fő kérdés, hanem az, hogy Orbán milyen irányba akar menni a továbbiakban, és milyen “unortodox” terveket forgat a fejében.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  32. Leslie Charteris

    1970: Én nem tudtam azt kérem/ Koncz Zsuzsa
    http://www.youtube.com/watch?v=ZkxaHZaw8Gs

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  33. Nem értem, miért nyilvánítják sokan dr. Tualssay tivadar (ő igazi doktor) lemondását karakán döntésnek. Tulassay professzor úr- konzervatív ember – áldozat. Bizalomvesztésre hivatkozik – szép világban élünk, ahol nem a csaló, a tolvaj iránti bizalom rendül meg, hanem azt teszik lehetetlenné, aki hivatalosan kimondja, mit tett az elnök.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  34. Leslie Charteris

    @tóthlili. Szegény Tulassay nem értette meg, hogy itt nem olyan piti dolgokról van szó, mint az, hogy Magyarországot lehet-e még európai országnak nevezni, vagy az, hogy a kevés “brand”, ami Mo.-hoz köthető ( Semmelweis), meg tudja-e őrizni a hírnevét.Itt az a kérdés, hogy az ember, aki soha nem hazudott, az nem is tévedhet. Az összes többi az másodrendű. Ahol a fát vágják, ott hullik a forgács. Közben föl sem tűnik , hogy magyar kormányfő már csak albán és ukrán vezetőkkel tárgyal, Merkel és Sarközy látni sem akarja.O. európai páriává változott Némi bizakodásra ad okot, hogy Tulassay, a Professzorok Batthyány Körének tagja, ellenvéleményt mer megfogalmazni. Ezt még akkor is értékelni kell, ha neki marad egzisztenciája, de mi lesz az olyan névtelenekkel, akiket páros lábbal ki lehet rúgni a munkahelyről, ellenvéleménye miatt?

    Ez tényleg fordított logika

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  35. Elkeserítő, de vannak még sokan az elvakultak táborában és tesznek, fizikailag is a Fideszért és Schmittért!
    Nagy Navarrro Balázs elmondta, hogy egy idősebb nő bántalmazott egy ötgyermekes anyát, mert Nagy Navarroék mellett tüntetett a fiatal nő, de ugyanezen a tüntetésen egy idősebb férfit a rendőrségnek kellett elvezetnie.
    Egy betelefonálós műsorban is a műsorvezetőt hazugozták le, mert bántják a ke-t és mert az MSZP mindent ellopott és mégis védelmezi!
    Na ezek az egyének azért leképezik a Fidesz mellett még mindíg kitartók táborának szellemi színvonalát, de ezekről kevesen hallhatnak!

    2006-ban törtek-zúztak a tisztalelkűek, most pedig védik körömszakadtukig a hazug, más tollával ékeskedőt!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  36. Before FIDESZ committed parvenü Tulassay is praised for his “bravery” consider his resignation’s giveaway sentence in which he is complaining for lack of POLITICAL SUPPORT – i.e. as Rector he does NOT rely on SOTE’s institutional autonomy. I take his resignation as a rat deserting the sinking ship
    .
    Mielőtt “hősként” üdvözölnénk a FIDESZ rajongó, parvenü Tulassayt figyeljük meglemondó beszédének leleplező mondatát amiben a POLITIKA TÁMOGATÁSÁT hiányolja, vagyis elismeri, hogy rektorként nem veszi tekintetbe egyetemének autonomiáját. Lemondását úgy veszem, mint a patkány menekülését süllyedő hajóról.
    .
    Ma még sok prominens FIDESZes jelenti majd be, hogy ő bizony menekülő patkány.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  37. http://index.hu/belfold/2012/04/02/rendkivuli_frakcioules_scmitt_miatt_a_fideszben/#
    Schmitt ügyben most lesz kimondva a Fidesz frakciónak, hogy kuss (oszt jónapot)
    Egyébként meg kellene jogtudósoknak nézni, hogy mit mond az „alaptörvény” arról amit Orbán a köztársasági elnök “sérthetetlenségéről” mond, és amennyiben ez blöff meg kellene kérdezni Sólyom Lászlót, hogy ilyenkor hol van az olyan híresen önjáró lelkiismerete, és ellentmondást nem tűrő véleménye?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  38. Azoknak van felelőssége akik nem hívták fel a figyelmét, hogy ne plagizáljon

    De vajon honnan a francból tudhatták 1992-ben amikor nem volt még sem számítógép, sem gugli, sem összehasonlító programok, hogy SP plagizált? Csak akkor jött volna rá az opponens illetve a bíráló bizottság a plágiumra ha ismerték volna Heineman illetve Georgiev műveit ráadásul az sem biztos hogy elegendő lett volna hiszen még a különböző nyelveket is át kellett volna „élniük”. Csak azért bukhatott meg Plagi mester mert van google illetve olyan programok amelyek képesek összehasonlítani különböző szövegkörnyezeteket és mert már Heineman illetve Georgiev munkái fel lettek téve a netre.
    Ma Schmitt (illetve az 5 tagú SOTE Tóth féle Bizottság, valamint Orbánék) azért hazudhatnak oly nyugodtan azzal, hogy az egyetem hibázott, mert senki nem veszi a fáradságot, hogy gondolkozzon miszerint ez kizárt, Schmitt 1992-ben tudatosan nem jelölt forrást, mert eszébe sem jutott -nem is juthatott-, hogy egyszer az internet világában órák alatt lebukhat. Schmitt azért bukott meg mert politikusnak ment, és elfelejtette (illetve nála konkrétan fel sem merült mivel nem gondolta, hogy a plagizáláson megbukhat) azt a régi szabályt amely már oly sok politikus karrierjébe került, hogy akinek vaj van a fején az ne menjen a napra!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (4 szavazatból)
  39. Az alábbiak az ugyancsak állítólag elhangzott roosevelti királyság-kormányzó aktualizálása -:)
    —–
    Állítólag ez a beszélgetés történt Obama és a titkára között most Dél-Koreában, amikor közelített felé Schmitt Pál:
    Titkár (súgva): – Ő a magyar köztársasági elnök.
    Obama: – A Magyar Köztársaság elnöke?
    Titkár: – Nem, mert olyan nincs, hogy Magyar Köztársaság.
    Obama: – Akkor mi van?
    Titkár: – Magyarország.
    Obama: Tehát ő Magyarország elnöke?
    Titkár: Nem, ő a köztársasági elnök.
    Obama: – Egy nem létező köztársaság elnöke?
    Titkár: Sajnálom, ezt én sem értem pontosan.
    Obama: Ha jól tudom, náluk alkotmányos demokrácia van, nézz utána, hogy mi van az alkotmányukban!
    Titkár: Az a helyzet, hogy nincs alkotmányuk, hanem alaptörvényük van.
    Obama: – Akkor az alaptörvényben az van leírva, hogy ő a köztársasági elnök?
    Titkár: – Nem, az az alkotmányukban van leírva.
    Obama: – Jó, hagyjuk. Hogy hívják?
    Titkár: -Dr. Schmitt Pál.
    Obama: – Mivel nem tudom, hogy jó-e ha köztársasági elnök úrnak
    szólítom, vagy sem ezért inkább maradok a doktor úr megszólításnál,
    rendben?
    Titkár: – Nos… ööö… izé…mi lenne, ha egyszerűen kikerülnénk?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (8 szavazatból)
  40. Már az oroszok is velünk foglalkoznak és rajtunk röhögnek! Ez az orosz gáz!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  41. “…mi lenne, ha egyszerűen kikerülnénk?…”

    :)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  42. Lemondott !!! Rájött tarthatatlan a hazugsága

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  43. LEMONDOTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/schmitt-lemondott-372120

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  44. Lemondott!
    .
    Legalább (sajnos) a pénzünkön életfogytig jólétet megtarthatja …
    Ez is egy szempont neki.
    Azért még pereskedik egy kicsit! …
    A Fidesz meg a kardjukra húzhatja a Schmitt ügyet és a végén még mártírt is csinálnak belőle! Végül is elesett a Szabadságharcukban, vagy nem?
    .
    A másik fontos kérdés, Ki lesz ezután? Gondolom az tökéletes doktorival, múlttal rendelkezik majd …
    Kit szabadítanak ezek az ember nyakába? És meddig lesz az a „Nap Híre”? Nem baj, mert csak még jobban eltávolodik az a vonathátsó! Amit a sínek között, fájó fenékkel nézhetünk! Miként egész Európa röhögve integet!
    Talán még a mosoly és röhögés közben, és akár mondhatják azt is:
    „Bay Bay Magyarok, reméljük rohad a Fidesz narancsotok, jól ki b…tatok magatokal”
    .
    Mindenki gondolkodjon, mit tesz, mert Gyurcsány beszéd után Pestet felfordították a Jobbikos és Fideszes csürhék! Most akkor mi van?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  45. Kövér László mai házelnöki beszólásától mi szerint a magyar baloldalnak nincs helye a parlamentben, mondja Ő aki az MSZMP Társadalom Történeti Intézetnek munkatársa volt, valamint Vona Gábor mai parlamenti beszédétől amelyben a baloldal ellen uszított hányingerem lett!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  46. VÉGRE LEMONDOTT !!!!!
    Eltűnik a történelem szemétdombján. Természetesen a mi adónkból fizetjük,
    beszámitva a 47 000 HUF- ért dolgozókat is. Hogy mit ér ez az USA-ban
    családjánál, az itteni árakhoz képest ?
    Repedés a KDNP-n is.
    Nagy dilemma: vajú a hollónak kivájja-e a szemét! Bizony itt volt a szemét!
    De most mi lesz a párthűséggel? Az egy igaz emberrel ! Ugyan megtűrik-e
    maguk között ? Nem hiszem.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  47. “1986. február-szeptember között az MSZMP KB Társadalompolitikai intézet munkatársa volt” Kövér László életrajzából van az idézet aki ma a házelnöki pulpitusról azt mondta, hogy a baloldalnak nincs helye a parlamentben! Laci! Te mint volt komcsi akkor mi a faszt keresel ott?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  48. Ő NEVEZI SPORTSZERŰTLENNEK:
    http://www.hir24.hu/belfold/2012/04/02/schmitt-pal-megszolal/

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
  49. Ez jó, a fülkeforradalmi harcban elesett és lemondott (csak rádőlt a fülke).

    Szemezgettem – plagizáltam
    Szalma Botondnak pedig mi keresnivalója van egy ilyen pártban, ahol a csalót és hazugot védik?
    Meg lesz a következménye a nyilatkozatának, mondta az igen keresztyény és nagyon demokratya Harrach. Ja, a harrag(ch) nagyon rossz tanácsadó!
    Volt valaki, aki azt mondta: ezek után az álkeresztények után a templomot újra kell szentelni.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  50. Elég baj hogy lemondott.
    Minél tovább maradt volna , annál több választót veszít a FIDESZ .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Schmitt Pál már nem doktor 2013. május 16. csütörtök

Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese 2012. december 8. szombat | AN

Közlemény: Semjén egy szaktekintély 2012. november 18. vasárnap | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos