Ronai and Ronai
AMERIKAI

Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese 2012. december 8. szombat 20:31 | AN

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese

Budapest – Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke, a “keresztény” erkölcsiség hirdetője lopott. Erről a diplomáját kiállító ELTE kiállította a hivatalos szakmai bizonyítványt. Semjén szereptévesztésben van, mert az ELTE véleményével szemben ő nem mint az Orbán-rendszer második embere áll, hanem mint hallgató, egy diák. Nem bírálhatja felül az egyetem szakmai véleményét, és nem minősítheti hatalmi pozíciójából az egyetemi bizottságot. Az alátámasztott szakmai véleményt politikai támadásnak nevezi, amellyel azt bizonyította be, hogy nemcsak lopott, hanem hazudik is.

Az ügyet kirobbantó hvg.hu szerint az ELTE Társadalomtudományi Karának dékánja pénteken ismertette az intézmény által felállított háromtagú bizottság jelentését, amely azt vizsgálta, hogy vannak-e azonos szövegek Semjén Zsolt 1992-es szociológia szakdolgozatában és akkori témavezetője, Molnár Attila Károly 1992-ben és 1993-ban megjelent egy-egy tanulmányában – mint ahogy azt a hvg.hu november 26-i cikkében kimutatta. Tausz Katalin pénteken azt mondta, a bizottság december 3-án kelt jelentése “jelentős mennyiségű szövegazonosságot állapított meg” és ezzel Semjén “súlyos tudományos-etikai vétséget követett el”.

Tausz Katalin azt hangoztatta, hogy nincs lehetőség arra, hogy Semjént szankcionálják: ennek oka nem az, hogy a dolgozata szabályos lenne, hanem az, hogy nem szabályozta senki az egyetemen, hogy milyen eljárást kell követni, ha “az oklevél kiadását követően derül fény arra, hogy az oklevél kiadásának esetleges feltételei nem álltak fent”. Semjén dolgozata eszerint olyan, hogy annak alapján nem járna neki diploma. Azért nem tudják tőle elvenni, mert erre vonatkozóan nincs szabályozás. Ebben az esetben az etikus eljárás az, ha valaki saját maga adja vissza a diplomáját, és ír új szakdolgozatot, amelyek alapján neki jogosan jár az oklevél. Semjénnek jelenleg olyan diplomája van, amely neki nem jár.

A történet lényege az, hogy Semjén írt egy doktori dolgozatot, amelynek jelentős részét kimásolta Glasenapp Az öt világvallás című könyvéből és más művekből. Utána ugyanennek egy átírt és rövidített változatát beadta szociológia szakon szakdolgozatnak is. Az egyik bíráló, Horváth Zsuzsa szociológus, éles szemmel megállapította, hogy Semjénnek a New Age-ről írott katolikus vallási szemléletű szubjektív firkálmánya egyrészt nem szociológia, másrészt nem tudomány. Ezért elégtelent adott erre. Ezután ismeretlen időpontban, bekerültek a dolgozatba Semjén egyik bírálójának, Molnár Attila Károlynak tanulmányaiból egyes részletek, amelyek arra szolgáltak, hogy a benyújtott plágium a szociológia látszatát keltse. Ezt vizsgálta az egyetemi bizottság, amely megállapította, hogy ezek az átvett részek is plágiumok.

Semjén, aki előszeretettel emlegeti szakértőnek magát, de ebből a szakértésből egy doktori után sem lehetett semmiféle önálló és egyedi gondolatot találni, arra hivatkozik, hogy a behízelgő modorával és a mechanikus szorgalmával milyen kitűnő jegyeket szerzett a szociológia szakon. Van szerencsénk ismerni olyan szociológián végzett embert, aki akkor zárta a legjobb félévét (színtiszta ötösre), amikor egyetlen vizsgán sem jelent meg, hanem évfolyamtársai adták át az indexét a vizsgáztató tanároknak. Nem véletlen, hogy az ELTE nem folyamodik erősebb lépésekhez, mert részben maga is felelős azért, hogy Semjénhez hasonló szélhámosok tömegesen szerezhettek diplomát. Semjén is erre hivatkozik, hogy az egyetem miért most vizsgálódik, miért nem vette észre a csalást húsz évvel ezelőtt.

Semjén azonban két dolgot csúsztat egybe: egyrészt az egyetem akkor vizsgálódik, amikor tudomást szerez a csalásról, és az most történt meg, másrészt a csalás akkor is csalás, ha arra csak később jönnek rá. Az egyetem ezzel korrigálta a korábbi tévedését, és kimondta azt, hogy Semjén szakdolgozata érvénytelen, most Semjénnek kellene korrigálnia magát, és érvényes szakdolgozatot írnia, vagy lemondani a szociológia diplomáról. A szociológia tudomány, Semjénnek a New Age-ről folytatott szubjektív agymenése nem tudomány, amitől pedig az lenne, arról kiderült, hogy lopás.

Ennek ellenére az ország erkölcsi csősze politikai karaktergyilkosságnak nevezi azt, hogy egy tudományos testület kimondta a csalást, leleplezte, hogy más tanulmányból vett át szövegeket. “Politikai vitára, politikai harcra készen álltam és készen állok” – mondta. “Családi, személyes, privát életbeli, vagy akár egy húszéves dolgozat ürügye mögé bújva politikai harcot folytatni tisztességtelen – jelentette ki a saját szentté avatásában reménykedő Semjén, akitől a “karaktergyilkosság” olyan távol áll, mint szűzmária szentjózseftől. Semjén és alkoholista párttársa “keresztényüldözésnek” nevezte, hogy kimutatták Semjén dolgozatában a plágiumot. A fő farizeus most azt mondta: “Évi 150 ezer új magyar állampolgár, akikért mindent elviselek.”

Ez a kijelentés olyan, mintha Semjént ezek az új magyar állampolgárok tartanák csak vissza, hogy le ne mondjon, és értük elviseli még azt is, hogy egy tudományos testület csalónak és tolvajnak minősítse. Értünk nem mond le, hogy legyen nekünk évi 150 ezer magyar állampolgártársunk, aki a Fideszre szavaz. Mondata üzenet Orbánnak is, hogy ennyit veszítene, ha menesztené a fő hazudozót.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (250 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +279 ( 371 szavazatból)
Tolvaj az ország miniszterelnök-helyettese, 4.7 out of 5 based on 250 ratings

Címkék:, , , ,

  • Hozzászólások(89)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

89 Reader’s Comments

  1. Könyvtári összeesküvés?

    A korábbi, kicsit hasonló című bejegyzésben megpróbáltam számba venni pár olyan ötletet, ami némi köldöknézéssel előállítható a szakdolgozatok kapcsán. Nem azért, mert ne lenne számos olyan kérdés, ami a hazai közhangulatot sokkal jobban befolyásolhatja. Azonban kétségtelennek tűnik, hogy egyfajta hőmérőjévé válik a politikai közhelyzetnek az, ami a szakdolgozatok körül kialakulóban van. De akár megmosolyogtató is lehet. Vagy inkább lehetne akkor, ha nem érintené közvetlenül, vagy közvetve mindennapjainkat.

    Az egyik, végzett jogászok számára alighanem furcsa megállapítást Selmeczi Gabriella, a FIDESZ szóvivője erőlteti be a közbeszédbe. Nevezetesen azt, hogy Gyurcsány és pártja bizonyítsa be a plágium hiányát. Ami olyan jogelveket sért, mint az ártatlanság vélelme. Mintegy válaszul, a korábbi elemzés kapcsán, Orbán Viktor dolgozatával kapcsolatban is megfogalmazhatóak lennének olyan kérdések, melyeket elég nehéz lenne bizonyítani, de az ártatlanság vélelmének kiiktatásával Selmeczi Gabriella, vagy az érintett miniszterelnök is nehéz helyzetbe kerülne a bizonyítással. Pusztán gondolatkísérletként, és, bizonyítékok híján, a vád szándéka nélkül például az is felmerülhetne, hogy

    A teljes dolgozatra jelest adó bírálata a tanszékvezetőnek vajon tényleg a számos formai hibából vérző dolgozathoz tartozik-e?
    Amennyiben igen, akkor azt valóban a tanszékvezető adta-e, vagy csak aláírta azt, melyet egy más dolgozó, például a konzulens írt valójában a tanszékvezető felkérésére?
    A dolgozat maga tényleg Orbán Viktor munkája-e, vagy egy olyan munkapéldány, amit az utolsó pillanatban lefűzött, és fedőlappal ellátott valamiféle tanszéki vázlat, munkapéldány?
    Amennyiben igen, akkor ki írta, és honnan származik?

    Még egyszer kiemelve, hogy ezek csak demonstrációt szolgálnak, megpróbálhatunk egyben válaszolni is a kérdésekre. Az 1. pontban megfogalmazott kérdés már csak azért is komolytalannak tekinthető, mert a bírálaton jól olvasható a dolgozat címe, és az azt jegyző diák. Az is nyilvánvaló továbbá, hogy például a 4. kérdés erősen függ a 3. pontra adandó választól. Tehát a valós kérdések köre a jelzettek közül igazából kettőre szűkül. Melyek közül igazából csak az egyik lehet igazán kellemetlen.

    A 2. pont jelentőségét ugyanis csak annak a fényében érdemes értékelni, hogy Gyurcsány Ferenc esetében több netes fórumon is zokon vették azt, miszerint az ő bírálója is a konzulense volt. Ha tehát Orbán Viktor esetében is ez bizonyulna be valami csoda folytán, akkor kínos magyarázkodás vehetné kezdetét. Még akkor is, ha egyébként igen csekély jelentősége lehet önmagában ennek a kérdésnek. Az azonban már nehezebben lenne magyarázható, ha kiderülne, hogy a netre kikerült, és szakdolgozatnak jelzett fénymásolat valójában csak egy munkapéldányról szól. Talán nem is annyira a miniszterelnöknek, hanem az egyetemnek lehetne kínos. Ahogy már az is némi sóhivatal-jeleget kölcsönöz a bírálat születési helyének, hogy jelesre minősítették a dolgozatot. Mert a védést a formai trehányság nyilvánvalóan nem gátolhatta volna, de azért az a minősítés kissé furcsa lehet. Az is nyilvánvaló azonban, hogy ha egy tanszéken összeállított vázlat esetleg, akkor a „lebukáshoz” csak a szerző és a beadó egységes akarata mentén vezethetne az út. Ilyen „lebukás” nélkül elég nehéz lenne igazolni ezt az állítást. Végül ismét kiemelendő, hogy csak az illusztrációt szolgálja. Arra például, hogy cáfolat éppen ilyen nehezen lehet igazolható esetleg.

    Simay Endre István
    Bejegyezte: Endre István Simay dátum: 0:49
    Küldés e-mailben
    BlogThis!
    Megosztás a Twitteren
    Megosztás a Facebookon

    Címkék: Orbán Viktor, Selmeczi Gabriella, szakdolgozat
    4 megjegyzés:

    tucsiroli2012. május 9. 10:42
    Tisztelt Simay Endre István Úr!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (55 szavazatból)
  2. A fentieket ollóztam. Nem az én írásom.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +24 (28 szavazatból)
  3. Ilyen lopásra és csalásra hajlamos népség akarja erkölcsre nevelni az ifjuságot.Azt aztán várhatjuk,hogy majd az “ország erkölcsi csösze”belátva hibáját önként vissza adja a doktori “firkálmányát.”Én is olloztam a fentieket,de én irtam. Az emlitett politikus elődje is sokáig tagadott,sőt támadott,mig végül kénytelen volt meghátrálni.Ha a plagizálás igy megy tovább a világ előtt járatodik le a magyar doktori diploma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +100 (118 szavazatból)
  4. Még érdekesebb lenne, ha Semjén apostol tényleg nem lopott és nem is hazudik, mert az egészet nem is Ő írta, hanem a hivatkozott másik személy. Ezért van a nagy terjedelmű szövegazonosság. Magyarországon már egyszer téma volt, hogy mások írták meg pénzért a diplomamunkákat, amihez a pácienseknek semmi valódi közük nem volt, csak beadták. Az ecseri piacon erre szakosodott stand volt. Minden olyan jól működött , hogy az újdonsült vásárolt diplomás még az osztálytalálkozókra is kap meghívást. Én ezért nem nézem semmibe ,az ilyen KÓKLEROKAT. Ilyenek alkotják az elitet, akiket a nagy tudású, kurucos magyar nép Istenként tisztelt és bálványoz.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +81 (93 szavazatból)
  5. Érdekes, hogy a Pázmány egyetem eddig teljesen csendben van, vagy nekik nem számít az “Öt Világvallás”-ból átmásolt részek idézőjeleinek a hiánya?
    Az ELTE vezetése jó lenne, ha tenne is már a “neve” megtépázása ellen! :((((((((((
    A kormányzati szerecsenmosdatás lepkefing kategória.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +59 (71 szavazatból)
  6. rohadék

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +38 (52 szavazatból)
  7. valaki
    “A fentieket ollóztam. Nem az én írásom.”
    .
    Máskor tedd idézőjelek közé az ollózást, a klavin a legfelső sorban, a számok között megtalálod . Ez a két macskaköröm a jele: “idézett szöveg”.
    Még jobb, ha a forrást, esetleg a dátumot is megadod, hogy honnét ollóztad. Akkor megfelel minden elvárásnak, és nem lesz plágium, ami Semjén kapcsán itt éppen most téma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (28 szavazatból)
  8. Na, most meg itt van frenky. Ezek soha nem fogynak el? Mintha valami üzemben állitanák elő őket. A mostani feladat: Relativizálás, finom összemosás.
    GDP arányosan meg sehol nem lopnak többet ,mint itt és most.,
    az hétszentség. ( maximum a töredékét!)

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +25 (27 szavazatból)
  9. Na és most mi a véleménye a katolikus egyháznak? Nagy a hallgatás…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (61 szavazatból)
  10. Még mindig arra várok, hogy a KDNP valóban keresztény tagjai elhatárolódjanak ettől a tolvajtól, és szólítsák fel lemondásra!
    A KDNP parlamenti képviselőinek úgy látszik, sokkal fontosabb a zsíros stallum, mint a keresztény erkölcs.
    NEM ZAVARJA ŐKET A LOPÁS?
    VAGY FOGALMUK SINCS AZ ERKÖLCSRŐL, TISZTESSÉGRŐL, BECSÜLETRŐL? NETÁN VAJ VAN AZ Ő FEJÜKÖN IS, EZÉRT LAPÍTANAK?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +71 (81 szavazatból)
  11. A tolvajság is rettenetes, persze.
    De ennél sokkal nagyobb baj, hogy piti, ostoba, szervilis mameluk, műkeresztény.
    Normális országban még mindig szendvicset hordana tálcán a pártja vezetőinek a tanácskozások szüneteiben.
    Már persze, ha létezne még a pártja … mert az sem működne egy normális országban már, nulla mérhető támogatással és nulla tagsággal.
    Ez nagyobb baj, mint az, hogy lopta a diplomáját ….

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (61 szavazatból)
  12. Semjénnek: Térdre! Imához!
    Az Isten büntetése embertása amortizálása miatt elég hamar eljött!
    Még egy darabig vergődik, de ebből jól már nem jöhet ki!
    Csakhogy tudja, nem a Hvg.hu-s fiúk a bűnösök, de lesz még meglepi!
    Ha azt gondolta, hogy a buktát elkerüli, hogy a bűvös szó, a “kétharmad” ezt is kivédi, hát tévedett, kezd már itt sokaknak elegük lenni a túl nagy arcokból!
    A sok megvezetett, becsapott, kisemmizett ébredezik -már akik nem fagynak meg – de kijózanító lesz és remélem elsöprő is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +57 (67 szavazatból)
  13. Álom? vagy csak remény? hogy ezt a tehetségtelen seggnyaló ficsúr semjént /direkt kisbetűvel/ a nép kitakarítja a parlamentből, és úgy fogunk rá emlékezni mint lidércnyomásra.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (52 szavazatból)
  14. Hányingerem van a cukrosbácsis pofájától!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +45 (51 szavazatból)
  15. Semjén Zsoltról jut eszembe…
    Szerintetek mi lenne a véleménye ennek a Semjén nevű lakájnak, ha egy zsebtolvaj ellopná tőle a pénztárcáját, elrohanna vele és közben visszakiabálna, hogy a maga részéről lezártnak tekinti az ügyet?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +55 (59 szavazatból)
  16. “s ki száz meg százezret rabol, bírája lészen …” Tiborc panasza
    Katona J. Bánk Bán

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +44 (48 szavazatból)
  17. Szep kis orszag vagyunk.Schmidt Pal csalo ex Koztarsasagi Elnok, Semjen csalo miniszterelnok helyettes , Orban Viktor tolvajok fejedelme masodallasan miniszterelnok! Ki mutat peldat a jovo nemzedekeinek? Ezek? Verlazito!!!Szegyen es gyalazat!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +83 (91 szavazatból)
  18. 2000 éve butítanak és lopnak .
    Ez a kereszténynek látszó pojáca olyan tökélyre vitte a szakmát , hogy már saját magát is meglopja .

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +35 (43 szavazatból)
  19. Ez a cikk úgy fantasztikus, ahogy van !
    Kerek perec megmondja, amit kell.

    GRATULÁCIÓ !!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +32 (38 szavazatból)
  20. Az a szánalmas, hogy az ország vezetői között és az önkormányzatok élén is ilyen dilettánsok csücsülnek még mindig, akik apuci kitaposott pozícióját megörökölték, lopással és csalással, de szakértelmük nulla. Amennyi elmebetegséget és érthetetlen baromságot csinálnak, nem csodálkozok azon, hogy a szükséges végzettség hiányzik, mással ez aligha magyarázható meg. Ennyiből akárki lehetne miniszter elnök helyettes, de még egy széköly parasztal is jobban járna az ország, abba legalább szorult némi bölcsesség és tudja mit jelent a munka és a becsület.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +40 (44 szavazatból)
  21. Hzzzz-nek mondom:A semjénfélék “kitakaritásához” egy Jézus kellene,aki korbáccsal verné ki őket a parlamentből.Ugy,ahogyan Jézus tette a templomban áruló kufárokkal.Azt kérdezed Emily,hogy mit tenne a nevezet személy,ha ellopnák a pénztárcáját?Megmondom,azt kiabálná,hogy tolvaj,fogják meg!Mert az egészen más szituáció,mint,ha
    magát az embert lopjákmeg,vagy maga az ember lopja meg a másik embert.
    Jol látod Lev Klein:És képzeld, ezek fogják erkölcsre nevelni a mai fiatalokat.Milyen lesz itt az erkölcsösség,ha ezek a csalók foják az erkölcsi normákat oktatni?Bele gondolni is rettenetes.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +34 (38 szavazatból)
  22. a hát, én is. Csak engem becsuktak.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  23. Ha ilyen ember képviseli a keresztény erkölcsiséget. akkor meg van a véleményem a keresztény erkölcsről!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +29 (37 szavazatból)
  24. Na akkor most reagálnék én is!Tegyük fel “Veszek” egy diplomát a Józsefvárosi-n x összegért!(ÉN NEM LOPOM HANEM PÉNZÉRT VESZEM!!) és elkapnak hogy hé te fiú neked nincs is diplomád ez hamis…ENGEM úgy meg ****-nának mint azt a jól ismert Lovat!!!Itt pedig az az etikus eljárás ha önmagam vissza adj és újat ír???NEVETSÉGES!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  25. Van aki öt aranyat érő kalapot visel, pedig a feje egy hatost sem ér.

    Az, hogy valaki vallásos, még nem azt jelenti, hogy nem hazudik. Én tudok egy olyan volt teológusról, egyházi könyvtárak gondozójáról, aki csak kódexeket lopott a könyvtárból. Igaz, hogy ez még a régi rendszerben, 1984 november 30. előtt, történt és – talán – ezzel is a rendszert akarta gyengíteni. Ma az egyik vezető televíziós csatorna felelős szerkesztője.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +20 (26 szavazatból)
  26. Se keresztény demokrata se baloldali nem vagyok, de lehet hogy azt kéne megvizsgálni,hogy a témavezető tanárnak vannak e egyező mondatai Semjén Úr dolgozatával. Nyílt titok sőt köztudott, hogy a témavezetők nagyon sok esetben magát a kutatási munka egy részét a hallgatóval végeztetik el és ennek eredményeit minden különös kötelem nélkül használják fel tudományos dolgozataikban. Magával a jelenséggel amúgy semmi problémám nincs mert a hallgató kutatási gyakorlatot szerez, de az ilyen félreértések elkerülése végett tisztességes lenne a kutató tanártól ha a tudományos dolgozat végén mint segítőt feltüntetné a hallgatót.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (10 szavazatból)
  27. EZEK NEM ISMERIK A TÍZ PARANCSOLATOT SEM!!! SZÉGYELJÉK MAGUKAT

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +12 (16 szavazatból)
  28. “Semjénnek jelenleg olyan diplomája van, amely neki nem jár.”
    semjénnek jelenleg olyan diplomája van, ami nem diploma. oszt jónapot…

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  29. Semjén csak úgy simán hazánk szégyene! Én biztos vagyok benne, hogy meggyóntja a bűneit, és vezekelt is érte, talán 100 miatyánkkal! Az más, hogy még olyan országban él (nem szereti), ahol még nem egyesült újra az egyház, és az állam, de ami késik az nem múlik! Eljön még az Ő ideje, és akkor az lesz tudomány amit Ő is annak tart, az lesz tudós akit Ő kinevezz! Ezekben a dolgokban jobban tud eligazodni, minta “Bölcs Vezetőnk”! A Vezérnek megbicsaklik a bokája, ha értelmiségiekkel (bocsánat autentikus, és nem lakáj -Fekete, Kerényi-) kell tárgyalnia, nem szereti őket! Ő egy igazi megyei szintű focista, stadion építés, na ahhoz ért! Semjén nem egy doktore Schmitt Pál, akit ki lehetett nyírni, Ő igazi vadász, nem zavarja a valóság!!!
    Lelkét már nem nyomasztja a csalás miatti bűnbánat, a tiszteletes feloldotta, nincs kitől félnie, vannak (hű de sokan) ilyen emberek is!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (10 szavazatból)
  30. Ahogy telik az idő, úgy fejlődik a tudomány. Amikor még az a doktori értekezés
    megjelent az informatika tudománya és az internet, valamint az elérhető adatállományok nem álltak úgy rendelkezésre, mint ma. A fejlődés mára lehetővé
    tette, például hogy egy bolgár származású dolgozatíró francia nyelvű és nem
    Bulgáriában tárolt anyagát össze lehessen hasonlítani egy magyar doktoráló
    magyar nyelven irt dolgozatával. Így lett megállapítható – előzőleg -, hogy pali lopott anyagból .doktorált. Így lehetett megállapítani azt is, hogy egy keresztény ember a tízparancsolatot sem ismeri, mert lopott, csalt és folyamatosan hazudik.
    Nyilván segítőivel együtt. (kéz kezet mos alapon).
    .
    Szerintem teljesen mindegy, mikor történt e bűncselekmény, a lopás az lopás.
    A csalás az csalás. A folyamatos hazudozás akkor is, ha jogilag elévülne.
    EGY MINISZTERELNÖK HELYETTES TETTEI KITÖRÖLHETETLEN NYOMOT HAGYTAK A KORMÁNY BECSÜLETÉN.
    Láthattuk a közelmúltban több hasonló esetet, de becstelenségét elismerve
    lemondott acsaló.
    .
    Várjuk a kormány reagálását, meddig bújtatják maguk közt a plagizálót.
    AZ ÉRVÉNYES TÖRVÉNYT MINDENKINEK BE KELL TARTANI ÉS VISELNIE
    TETTÉNEK KÖVETKEZMÉNYEIT. (vagy talán nekik mindent szabad?)
    .
    HAZÁNK NEM VÁLHAT A HAZUG CSALÓ PLAGIZÁLÓ KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKÖK ÉS MINISZTEREK ORSZÁGÁVÁ!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +16 (20 szavazatból)
  31. Már évek óta nem használok olyan szavakat, amelyek felidéződtek bennem a nemlétező párt amortizátora doktori produkciója kapcsán.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  32. Nagyon helyes, hogy ismét elővettétek a cikket. Nem szabad, hogy elssikkadjon ez a lopás. Repesve várom, mikor mond le ez a majom. Bár nem hinném, hogy a nagy keresztény erkölcse ezt súgja neki..

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +14 (18 szavazatból)
  33. Valaki a sok felháborodott olvasótársam közül a …TÖRVÉNYESSÉGET… emlegette…,hát ebben a semmirekellők által uralt jobb sorsra érdemes országban meglepő!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (9 szavazatból)
  34. Azért ülhetnek ilyen alakok magas beosztásokban,mert ők nagyon értenek ahhoz,hogy a becsületes embereket bemocskolják és azoknak olyan hányingerük van az ilyen lényektől,hogy inkább nem vesznek részt a politikai harcokban.Az emberek többsége inkább hisz a másokat bemocskoló alakoknak,mert a rosszat inkább elhiszik valakiről,mintha azt állítanák,hogy becsületes,ezért alakult ki sok emberben az a vélemény,hogy minden politikus egyforma.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (6 szavazatból)
  35. Kedves Herr Kules! E z egy paradoxon mert ha a kdnp nek lennének “valódi” keresztény tagjai, akkor már nem lennének kdnp tagok, hiszen már számtalan okuk lett volna elhagyni a pártjukat.
    Én erről vagy lemaradtam, vagy olyan szinten hülyülök, hogy ma holnap a sört is elfelejtem kifizetni, de kiről van szó? “Van szerencsénk ismerni olyan szociológián végzett embert, aki akkor zárta a legjobb félévét (színtiszta ötösre), amikor egyetlen vizsgán sem jelent meg, hanem évfolyamtársai adták át az indexét a vizsgáztató tanároknak. Nem véletlen, hogy az ELTE nem folyamodik erősebb lépésekhez, mert részben maga is felelős azért, hogy Semjénhez hasonló szélhámosok tömegesen szerezhettek diplomát”
    Előre is köszönöm a választ, Kovácsúr

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (8 szavazatból)
  36. ja és majd elfelejtettem, szerintem semjén bibliája igen csak kopottas lehet, ha az “N” betűt “T” betűnek olvasta a tízparancsolatban.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (7 szavazatból)
  37. Az igen tisztelt olvtársak közül nincs mindenki tisztában az egyetemi diplomák odaítélésének és a különböző doktori címek megszerzésének a feltételeivel. Miért is lenne? Nem is akarok erről itt összefoglalót írni, csak egy-két megjegyzést. Bocsássatok meg érte, kérlek!
    1) Vannak olyan szakmák (mint pl. az orvosi, vagy a jogászi) amelyeknél “jár” a doktori cím, de ezeknél is csak a megfelelő szakvizsgák eredményes teljesítése után.
    2) Ma már az információ-feldolgozási technikák elterjedtsége lehetővé teszi, hogy MINDEN egyes beadott diplomamunkát ill. szakdolgozatot (hol hogyan nevezik) megvizsgáltassanak a plágium ellenőrzés szempontjából. Ezt ma már minden, magára valamit adó egyetemen megteszik.
    Ne gondolja senki, hogy az ilyen vizasgálat eredménye minden esetben 0%.
    Ha más nem, a diplomamunkák elején kötelező nyilatkozat arról, hogy a dolgozat az azt aláíró saját munkája, nos legalább az azonos a más dolgozatok elejére beírt nyilatkozatokkal.
    3) A diplomamunka konzulensének általában kötelező a dolgozat védését lebonyolító bizottság számára valamilyen írásbeli véleményt adni. Ez nem csak a dolgozat tartalmáról szól, hanem a diplomatervező “munkamoráljáról” is. Ez a vélemény azonban nem azonos a diplomamunka bírálatával és nem is helyettesítheti azt. A konzulens tehát nem lehet azonos a bírálóval.
    4) Egy doktori (PhD) dolgozatot első fokon egy tanszéki vitának kell elfogadnia és azon opponensek tesznek fel kérdéseket a doktorandusznak, továbbá bírálják is a munkáját. Erről a tanszéki vitáról jegyzőkönyv is készül.
    5) Mind a tanszéki vita, mind a disszertáció végleges megvédése (és válasz a védésen aktívan közreműködő KÉT opponensnek) nyilvános és erről is készül nyilvános jegyzőkönyv.
    6) Más, címeket adó “fokozatok” (pl. habilitáció, az MTA doktora, levelező tagja vagy rendes tagja) esetében is több-lépcsős és nyilvános eljárásokat kell lefolytatni. Régebben talán egyszerűbb volt valamivel, mert pl. nem volt elektronikus plágium-vizsgálat, de higyjék el, akkor is alaposan megdolgoztatták az embert az ilyesmik elnyeréséért.
    Ha egy a hírnevére adó egyetem NEM tartotta volna be ezeket a többlépcsős megmérettetéseket, vagy ma nem tartaná be, azért az adott egyetem bizony hibáztatható. Azért, persze, nem, hogy ha később derül ki a csalás, akkor azt azért utólag kivizsgálja. Jól teszi!
    Egyetlen olyan fajta eljárásról tudok, amikor egy egyetem pl. doktori címet ad ilyen eljárás nélkül: A díszdoktori és/vagy tiszteletbeli egyéb címek ilyenek, de ekkor a doktori címet Dr,h.c.X.Y. formában lehet használnia annak, aki kapta. (H.C. = honoris causa), vagyis tiszteletbeli doktor. Az már csak megitélés kérdése, hogy mennyit ér mondjuk a Harward egyetem díszdoktorának lenni, vagy egy szinte ismeretlen utódállam egyetemének a díszdoktori címe.
    Mindez nem menti és nem tagadja azt, hogy Sch.Pálgium csalással szerezte a doktori címét és Semjén tulajdonképpen lopta a diplomamunkáját.
    Kovács úr meg nyilván a 8. parancsolatra utalt a betűtévesztéssel kapcsolatban, bár a tíz közül több is kezdődik a “ne” tagadó szóval.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
  38. Ugyan tisztázza már magát.Magyarország második embere nem lehet egy ócska tolvaj.
    Ne hallgasson, álljon ki és védje meg magát,vagy tűnjön el.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (8 szavazatból)
  39. “Ez a Tömjén, aki semjénezi magát – vagy fordítva, egy nagy lóf@rock”
    forrás: 2014.03.02. Turulpata – Calumet

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (5 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A KDNP-nek tetszett Orbán beszéde 2014. február 17. hétfő

A paksi atom is nagyobb botrány lenne 2014. január 20. hétfő | AN

Lázár lesz Orbán után a miniszterelnök 2014. január 16. csütörtök

Friss pénz az Orbán maffiának 2014. január 16. csütörtök | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos