Ronai and Ronai
AMERIKAI

Ma a kormánytól kell megvédeni az embereket 2012. április 23. hétfő 6:44 Forrás: AN

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
Ma a kormánytól kell megvédeni az embereket

Budapest – Már meg sem lepődünk azon, hogy a vezető politikusok tollat – pontosabban: szövegszerkesztőt – ragadnak, és az interneten mondják el hol magvas, hol annak szánt gondolatokat. Bárhogy is legyen, ezek a blogbejegyzések gyakran a kívülálló számára is érdekesek. Ezúttal Mesterházy Attila legutóbbi írását osztjuk meg az AN olvasóival.

A miniszterelnök immár hivatalossá tette, hogy jövőre lesz tranzakciós adó, ezek után kénytelenek vagyunk komolyan venni a telefonálási és internetezési adó hagymázas ötletét is. Olyan dolgokat adóztatna a kormány, amelyek a mindennapi élet, a napi munka, a tanulás alapvető eszközei. Orbán Viktornak fogalma sincs a hétköznapok világáról, ha azt hiszi, a pénzátutalás adóztatásával a spekuláció ellen küzd.

Elektronikusan és csekken pénzt befizetnie mindenkinek kell, senki sem örömében teszi, pláne nem azért, mert egyre többen így kapják meg a fizetésüket, s csak így tudja a kötelezettségeit is teljesíteni. Ezt adóval sújtani színtiszta cinizmus. Ami a telefont és az internetet illeti: ezeket a szolgáltatásokat eddig is terhelte adó, most pedig a számla mellé plusz adó is járna.
Ennyit arról, hogy nincs megszorítás.

Vegyük sorra, hogy is jutottunk ide. A kormányfő 2010 nyarán jelentette be, hogy megszűnik a személyi jövedelemadó felső kulcsa. Bevezették a magas jövedelműeknek előnyös adókedvezményt. Ezt kompenzálandó megkezdték az adójóváírás kivezetését, ami a közepes és alacsony jövedelműeket sújtja, továbbá bevezették a szektoriális különadókat. Mivel utóbbiakat elvileg meg kell szüntetni, most beindul az embereket szorító adóprés. A kormány tehát mindenkivel megfizetteti azt, hogy keveseknek előnyöket nyújtson.

Miközben a Fidesz “szabadságharcról” beszél, ma az a szégyenteljes helyzet, hogy a kormánytól kell megvédeni az embereket. Mikor a Valutaalap, mellyel még nem állunk hivatalos tárgyalásban, kritizálja az egykulcsos adót, indokul hozzáteszi: ez az adószisztéma növeli a társadalmi egyenlőtlenségeket. Ha már ez a magyar kormánynak nem tűnik fel. Mikor pedig az európai szervezetek kifogást emelnek az itthoni igazságszolgáltatás vagy más alaptörvényi, sarkalatos törvényi passzusokkal szemben, azzal szintén nem támadják a magyar embereket, ellenkezőleg: a jogainkat védik. Elég baj, hogy a magyarokat a saját kormányuktól kell megvédeni.

Ez a kormány ugyanis hatalomvágyó és a saját hatalma növelése érdekében semmilyen kalandor akciótól nem riad vissza. Eleve ostobaság volt szakítani a Valutaalappal 2010-ben. Új típusú megállapodásra akkor is lett volna mód, “védőhálóra”, amiről ma a kormány beszél, akkor is szükség volt. A szakítás következtében egyre romlott Magyarország pénzpiaci megítélése, s tudjuk, hogy az eredmény lesújtó: a nyugdíjpénzek elrablása nyomán sem csökkent az adósságunk. A forint árfolyama hullámzik, s ma a kormány arra nagyon büszke, hogy éppen csak 300 forint alatt van egy euró ára. Szerény örömeink vannak ebben a két évben.

Közben lényegében nincs beruházás, a kormány azokat a gyárakat adja át sorozatban, amelyeknek az építése a szocialisták idején kezdődött. A nemzetgazdasági miniszter szerint az elmúlt öt negyedévben – ez, akárhogy számolom, nem az “átkos” nyolc évet jelenti – a bankok 1400 milliárd forintot vontak ki a vállalkozások finanszírozásából. Matolcsy úr, vajon miért tették ezt a bankok, mit gondol?

Most, 2012 tavaszán az Orbán-kormány ismét megfeszíti magát. A jegybanktörvény-konfliktusban nem teljesíti az uniós elvárásokat, a velencei bizottság – jogerővel nem, de respekttel bíró – érveit ignorálja a bírósági rendszer átalakítása tárgyában. Az új köztársasági elnöknek egy ilyen alaptörvényt kell védelmeznie a miniszterelnök szerint.

Amíg Orbán nem enged, az Unió sem enged, addig pedig nincs tárgyalás a Valutaalappal. A kormány az utolsó fillért is kifacsarja az emberekből, hogy a költségvetés stabilitását fenntartsa.

Aztán ez vagy elég lesz vagy nem, tehát vagy kibírja a Fidesz kalandját a magyar gazdaság vagy nem. Kellene a hitel, hogy legyen külső stabilitás, de ahhoz a tekintélyelvű politikát kellene feladni. Orbán Viktornak saját hatalmi vágyai és az emberek megélhetése között kell választania.

És ő önmagát választotta.

VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 4.7/5 (14 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +14 ( 20 szavazatból)
Ma a kormánytól kell megvédeni az embereket, 4.7 out of 5 based on 14 ratings

Címkék:, ,

  • Hozzászólások(17)
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

17 Reader’s Comments

  1. Atya világ! Mi lesz velünk?

    Amit idáig a fidesz megvédett, azt gyakorlatilag ellopta.

    Minket hova tesz?

    topi MaCKó

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +15 (19 szavazatból)
  2. Bírálni kell a jelenlegi kormányt.
    Helyes.
    De kérdem, mi a magyarázata, hogy az ellenzéki pártok és mozgalmak közös felhívása ellenére 28%-os a részvételi arány egy választáson és még mindig 53% nyer a kormánypárti jelölt?
    Mesterházi úr!
    Erre adjon választ!
    Valami nem működik.
    Meg kellene már keresni a hiba okát, kijavítani, és olajozottan működtetni a “gépezetet”!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +18 (22 szavazatból)
  3. attól mert, hogy orbán egy mocskos diktátor – ahogy erre mesterházy rá is mutat – még a mostani mszp is csak egy tolvaj bagázs, akiknek még gyurcsány vérszegény kisérlete is sok volt, hogy előre vigye ezt az országot. a puch féle mszp-s oligarchák vállvetve finanszírozták simicskával orbán 2006-os utcai puccskisérletét. mesterházy is lehúzott már több százmilliót az adófizetőkről a kis családjával, és a mai napig köztörvényes alakok veszik körül. az ilyen mesterházy-féle disznók osztoztak a fidesszel a korupciós pénzek elosztásánál, ezzel is lehetővé téve az orbáni maffia megerősödését.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +4 (20 szavazatból)
  4. Amit ír Mesterházy, avval egyet lehet érteni, Amit tesz az elfogadhatatlan. Az egész baloldalinak nevezett politikai csürhe a parlamenti jelenlétével támogatja az orbán diktatúrát. Jelenlétük legitimálja az orbáni tákolmányt. Január 1.-én ki kellett volna vonulniuk a parlamentből, mert jelenlétük teljes jogfosztottságuk mellett olyan látszatot kelt, mintha fidesztán demokratikus állam lenne.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +19 (27 szavazatból)
  5. “…Az egész baloldalinak nevezett politikai csürhe a parlamenti jelenlétével támogatja az orbán diktatúrát…”

    - Az még a kisebbik baj, hogy így látszott.

    A nagyobb baj, hogy semmiféle programja nincs egyetlen ellenzéki pártnak sem. Semmi, tényleg semmi, még vázlatokban sem. A nyilas trágyahalmazt leszámítva, de azt hagyjuk.

    Így pedig, nincs kire leváltani ezt az ótvar, akasztófára való bandát.

    Na, ez a nagyobb baj, ezért van magyarsztán halálra ítélve.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +22 (30 szavazatból)
  6. Szegény felcsúti dakota nehéz helyzetben van.
    Mert ha kap hitelt, akkor az a baj (megdöglik az államadósság elleni szabadságharc), ha nem kap, akkor az lesz a baj (a magyarok nagy része döglik éhen).
    A gyorsnaszádot sikerült olyan pozícióba kormányoznia, hogy ebből már nem lehet jól kijönni.
    Nekünk. Mert nekik továbbra is dől a lé.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +17 (23 szavazatból)
  7. Az MSZP úgy működik, mint a hivatal. Reggel munkakaezdés, este vége a munkaidőnek. Nem veszik észre, hogy itt véres háború folyik, melyet a lovagiasság régi, megszokott demokratikus szabályai szerint, már késő vívni. Már rég át kellett volna menni offenzívába, szavakban és eszközökben nem válogatva támadni, támadni, támadni!!! Durván tessenek, ahogy az Orbán vezette profi maffia – mert azok – évek óta és napról napra teszi. Mindig oda-odavág, és félelmet kelt. Így kell ezt csinálni kéremszépen… Tulajdonképpen már késő is.
    .
    Mesterházynak csak egy baja van, hogy nem Gyurcsány. Gyenge, lanyha skolasztikus szónok, nincs vér a pucájában és peresze, nem mer kockáztatni. Fél. Mentalitásából hiányzik a ravasz politikus vénája. {Mellesleg az -előre odakészített – iratmegsemmisítővel bátran bánt, amikor a megkötözött tigrisbe még egyszer jól bele lehetett rúgni.} De legalább mindez valami bölcs megfontolásból fakadna. De nem. Igaz hogy megfontolás, csakhogy nem bölcs.
    .
    Elvtikéim! Ha így folytatjátok át kell majd nevezni benneteket WSZP-re, azaz Weimari Szocialista Pártra, mert ez név fedi igazán a mai történelmi helyzeteteket.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +9 (11 szavazatból)
  8. Kár akár egy szót is vesztegetni magyarsztánra! Az embereknek minden jó mindennel elégedettek, senki sem zúgolódik, az újabb időközi választások (Hidegkút) is azt mutatja, hogy a zemberek szerint a FideSS jót tesz velük. Mi a frásznak töri magát az a pár ember akik különböző fórumokon, közte ezen is próbál rámutatni erre a fasiszta rendszerre? Semmi értelme. A magyarok ezt akarták és ez kell nekik. Akkor viszont egyék meg amit főztek! Az egyetlen gond, hogy mi akik átlátjuk az orbánizmus mételyét nekünk is élvezni kell az “áldásait”. Aki teheti meneküljön és felejtse el , hogy valaha is egy ilyen ország állampolgára volt. Ez az ország nem érdemli meg, hogy normális ember magyarnak vallja magát. Példák erre az elüldözött Nobel díjasok az elüldözött gondolkodók.
    ” Na, ez a nagyobb baj, ezért van magyarsztán halálra ítélve.” !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +11 (17 szavazatból)
  9. Mai gyűjtés a Varánuszról:

    sörtelen 2012.04.23. 09:05:24
    @vitézzy Boli – Ch.T. is, meg’há! Vitéz Módra!:
    “Meddig kell lerohadni az országnak, mennyire kell kizsigereltnek lenni, hogy azt mondják az emberek, nincs tovább?”
    Torát üli a magyar történelem. A soha nemzetté válni nem tudó nyelvi-történelmi sorsközösségé. Ahol az adó mindig az “államé” soha a közé. Az “én adómból…” itt soha át nem élt racionalitás, hanem mindössze átvett szlogen.
    Az MSZP korrupciója (egyéni és pártkorrupció egyaránt) nem csak mennyiségileg, de minőségileg is más volt. Az MSZP ott és azokat a százezreket “lopta”, amit a még belátható és ezért “sajátnak” érzett (decentralizált!) közösségi térben értek el. Amit a “polgár” még magáénak érzett. A “polgárt” lopták.
    A Fidesz nagyipari, a teljes jogrendszer kisajátítására és a komplett végrehajtó hatalom birtokba vételére épített “lopása”, nem csak hogy hatékonyabb, de elfogadhatóbb, hiszen a nem-sajátként kezelt “állami” százmilliárdokat lopja ki. Az “államot” lopja.
    De ahogy a mondás is tartja: egy sziklával az ágyban még tudunk feküdni, de tűvel teleszórttal nem. Az MSZP tragikusan műveletlen, ostoba vezetői ezt a rém egyszerű dolgot (sem) értették meg.
    Az, hogy a szoci tanácstag fia festette le az óvoda kerítését az égbe kiáltó. Hogy a Fidesz 1000 milliárdokat tesz zsebre: kit érdekel?

    Nem hülye itt senki. De 1000 éve ugyanúgy magyar és ebből nem lehet kimozdítani. EU felzárkóztató milliárdokkal vagy mással sem.
    Miért is lennénk mi “köz”társaság, hiszen 1000 év magyarságából csak a ma élők fizetnek adót (a szó valódi, modern értelmében), s azok is csak 24 éve. Mitől lenne normális viszonyunk a közfeladat ellátásra összeadott(!) közpénzekhez, mitől éreznénk sajátunknak a költségvetést, és mitől kifosztásunknak az elrablását? Az igazságot nem csak ismerni kell, de meg is kell élni. A társadalmi felismerés és ennek beépülése a mindennapokba (a fejekbe – ach!)- az ügy jelentőségének megfelelő – hosszúságú időt – évtized, évszázad, attól függ -igényel.
    orbán pökhendisége azért lehetséges mert ismeri ezt az összefüggést.
    Capisco?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  10. Avi – az egész narancspropaganda arra irányul, hogy az emberek távol maradjanak a politikától és értelmetlennek tartsák a választásokat, hiszen attól “úgysem változna semmi”. Legalább mi ne adjuk alájuk a lovat!
    És a fenti belinkelt kommentet igen figyelemreméltónak tartom: mert tényleg, az értelmes interneten is tájékozódó közönség már értesült a Simicska-Nyerges féle ezermilliárdos lenyúlásokról, de a nép nagy többségéhez vagy nem jutnak el az információs, vagy nem tudják összekötni a saját életük nehezebbé válásával. Ahogy egy Önkormányzati testület is lelkesen tárgyalja pl az iskola WC papír szükségletét (mert az képes felfogni) de simán rábólint milliárdos tételekre. Ha ilyen az átlag színvonal – ehhez kell alkalmazkodni!
    Ebből igen egyszerű a következtetés: a kisebb, helyben jobban irritáló, átlag ésszel jobban felfogható ügyekre kell koncentrálni. Ahogy Fabiusz a Varánuszon összeköti a jobbos médiákra kidobott 200 milliót s bölcsödei díjak bevezetésével és az egyik egészségház bezárásával. Mert AZT mindenki érti!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +8 (14 szavazatból)
  11. ovi mindig is a terelés nagy művésze volt, ezért hazudozik folyamatosan.
    A maffiát szét kellene mielőbb zúzni!!!!!!!!!

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +10 (16 szavazatból)
  12. Az összegzés jó, pontos, precíz.
    Most hogy sikerült összefoglalni a lényeget, ugyanilyen jó, pontos, precíz cselevési terv kell a diktatúra ellen, hogy legyen idehaza is, aki megvédi a lakosságot ettől a kormánytól.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +6 (6 szavazatból)
  13. Hol a baloldal? Ki képviseli a dolgozókat?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +5 (5 szavazatból)
  14. Már látszik 600 milliárd megszoritást jelentett be a kormány.
    Kitől kell megvédeni a zembereket. Nem őtőlük ?
    De hol van az aki meg tudna védeni bennünket?
    NEM LÁTTA VALAKI VÉLETLENÜL ?
    HOL AZ A TÜKÖR ?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +7 (7 szavazatból)
  15. Javaslom hogy a kirugott és munkát nem találó rokkantak,valamint az éhezők milliói egy adott napon folytassunk ülő és éhségsztrájkot a stadionok zöld gyepén de leginkább a videoton és a fecsuti pályákon,igylessz értelme azokat fenntartani.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +3 (3 szavazatból)
  16. Gyáva népnek nincs hazája.Ha így folytatjuk nekünk sem lesz hamarosan.Rabszolgákat csinálnak belőlünk saját hazánkban.Kell ez nekünk honfitársaim?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +2 (2 szavazatból)
  17. A 2 millió feletti jövedelem 98%-os adóját megszüntetik. Na de ez csak nekik kedvez. Jaj! az átlag embernek! De! Nincsenek megszorítások! Nekik nincs!
    Mert ugye akkora jövedelemből nem nagy gond azt fizetni amit bevezetnek.

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: +1 (1 szavazás)
Kapcsolódó cikkek

Az AN üdvözli McCain szenátor kijelentését 2014. december 4. csütörtök | Bartus László

Vezéráldozatot hozott a ifjúbaloldali maffia 2014. május 29. csütörtök | AN

Orbán Viktor szabadsága 2014. április 15. kedd

Gyurcsány és az Európai Egyesült Álmok 2014. április 14. hétfő

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos