Ronai and Ronai
AMERIKAI

„Jobban teszik, ha szárazon tartják a puskaport” 2012. április 15. vasárnap 19:23 | AN Forrás: Yahoo News

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share
„Jobban teszik, ha szárazon tartják a puskaport”
St. Louis, Missouri – Nyilvánosan foglalt állást a rendes éves konvencióját tartó National Rifle Association a Trayvon Martin fekete tinédzser erőszakos halála miatt letartóztatott polgárőr, George Zimmerman ügyében. A fajilag súlyosan terhelt ügyben ismét terítékre került egyfelől a fegyverviselés, másfelől az önvédelem joga, különös tekintettel az utóbbinak Floridában érvényben lévő válfajára, amelynek értelmében már súlyos testi sértés veszélyének fennforgása esetén, akár a nyílt utcán is meg lehet ölni a támadót.
.
A National Rifle Association (NRA) fegyverpárti aktivistái álláspontja szerint helyesen cselekedett a rendőrség, amikor nem tartóztatta le az önvédelem jogát fegyverrel gyakorló polgárőrt – aki azt állítja, Trayvon Martin brutális támadást intézett ellene –, ugyanakkor helytelennek tartják, hogy a letartóztatásra később, fekete tömegtüntetések hatására mégiscsak sor került, mivel az azt kicsikarók figyelmen kívül hagyták az amerikai jogrendszer alapvetését, miszerint mindenki ártatlan addig, amíg a bűnössége be nem igazolódik.
.
Az NRA álláspontja szerint a tiltakozók és a média elsietve törtek pálcát a hispán önkéntes polgárőr feje felett, akit automatikusan bűnösnek kiáltottak ki a 17 éves fekete tinédzser halálában. „Kívánom mindazoknak a népeknek, akik demonstrálnak és hisztérikus kijelentéseket tesznek, hogy tartsák szárazon a puskaporukat”, fogalmazott meglehetős egyértelműséggel Owen Mills, az NRA vezetőségi tagja, aki tűzfegyver-kiképző tanfolyamokat tart az arizonai Pauldenben. Hozzátette: nyilatkozatát nem az NRA, hanem a maga nevében tette.
.
Trayvon Martin erőszakos februári halála nyomán országos vita bontakozott ki a Stand Your Ground néven ismert floridai önvédelmi törvényről, amely a megtámadott számára halálos erőszak alkalmazását is lehetővé teszi. A Stand Your Groundhoz hasonló törvény jelenleg húsz államban van érvényben. A floridai Sanford hatóságai a jogszabályra hivatkozva tagadták meg a polgárőr letartóztatását.
.
Zimmerman ezután kénytelen volt egy időre illegalitásba vonulni, mivel egyre erőszakosabb hangulatú tüntetéseken követelték a megagitált feketék a felelősségre vonását, illetve helyezték kilátásba a meglincselését. Tartani lehetett a legrosszabbtól is: hogy olyan faji zavargások robbannak ki, mint a Rodney King köztörvényes bűnöző megveretése után Los Angelesben. Tízezrek vonultak utcára azt állítva, Trayvon Martinnak csak a bőre színe miatt kellett meghalnia, Zimmerman pedig kizárólag azért ússza meg a letartóztatást, mert fehér. Az Új Fekete Párducok Pártja rasszista terrorszervezet tízezer dolláros vérdíjat tűzött ki a férfi fejére. A polgárőr végül feladta magát; a héten emeltek ellene vádat másodfokú emberölésért.
.
A konzervatív – főleg fehér angolszász – társadalom alapjában az NRA álláspontjára helyezkedik és az a véleménye, hogy az indulatokat a sajtó hergelte fel készakarva, olyan állapotot teremtve, amelyben az érvényben lévő floridai jog egyszerűen nem érvényesülhet, ha csak a hatóságok nem akarnak egy újabb afro-amerikai lázadást megkockáztatni.
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: 5.0/5 (2 szavazatból)
VN:F [1.9.3_1094]
Értékelés: +2 ( 2 szavazatból)
„Jobban teszik, ha szárazon tartják a puskaport”, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Címkék:, , ,

  • Egy hozzászólás
  • Print Friendly and PDF
  • Betűméret változtatás
Share

One Reader’s Comments

  1. Sürgető tények és vélemények a per gyorsítása céljából!?!?

    VA:F [1.9.3_1094]
    Értékelés: 0 (0 szavazatból)
Kapcsolódó cikkek

A fegyverlobby könnyei 2013. január 2. szerda | AN-álláspont

Rodney Kinget holtan találták 2012. június 18. hétfő | AN

George Zimmerman ismét őrizetben 2012. június 4. hétfő | AN

Zimmerman óvadék ellenében szabadlábon 2012. április 23. hétfő | AN

KOHÁNYI TÁRSASÁG LÉPJEN BE!
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
AP VIDEÓ - HÍREK A VILÁGBÓL
Szabad Magyar Tv
Szolgálati közlemény

Felhívjuk vendégbloggereink és olvasóink figyelmét, hogy az alábbi vendégblogok némelyikének legfrissebb posztjai, ill. linkjeik technikai okokból, rajtunk kívülálló, a WordPress.com által bevezetésre kerülő változások következtében nem jelennek meg. Ezért az érintett blog-dobozkák egyelőre üresek. A probléma megoldásán az AN munkatársai dolgoznak. Addig kérjük a bloggereink és olvasóink megértését és türelmét.

Áthidaló megoldásként, a helyzet rendeződéséig itt is felsoroljuk a kárvallott blogok linkjeit, hogy olvasóik mégis el tudják őket érni az AN-ről is:


Az AN szerkesztősége.
2015.03.23.

RSS e-Vitae
RSS kanadaihirlap
RSS torokmonika
Videók

videos